Μετάβαση στο περιεχόμενο

neachili

Members
  • Περιεχόμενο

    34
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα όσα δημοσιεύθηκαν από neachili

  1. neachili

    ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

    Αν δεν έχω χάσει κάτι, λείπουν ακόμη (δυστυχώς!) τα τεύχη 133 και 135 του ΟΜΠΡΑΞ για να ολοκληρωθούν οι αδημοσίευτες στην ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ιστορίες του Λοχαγού Μαρκ. Οι 4 αδημοσίευτες ιστορίες περιέχονται στα: 1) ΟΜΠΡΑΞ 129-133: Το μυστικό του Λάμπερτ (Il segreto di Lambert), 2) ΟΜΠΡΑΞ 133-136: Γουωλκίριους ο Μέγας (Walkirius, il grande), 3) ΟΜΠΡΑΞ 147-151: Ένας παράξενος κυνηγός (Uno strano cacciatore), και 4) ΟΜΠΡΑΞ 151-154: Η φωλιά των γερακιών (Il nido dei falchi). Όντως ο τίτλος της ελληνικής έκδοσης (στο τεύχος 151, σελ. 7) είναι "Η μυστική πράκτωρ", αν και στο εξώφυλλο υπάρχει ο σωστός τίτλος (η μετάφραση δηλαδή του ιταλικού τίτλου) "Η φωλιά των γερακιών". Κατά περίεργο τρόπο ο τίτλος "Η φωλιά των γερακιών" δίνεται και στο τελευταίο τμήμα της ιστορίας που τελειώνει στο τεύχος 151 (σελ. 3-6) που όμως είναι η ιστορία "Ένας παράξενος κυνηγός"! Ακόμη μία παρατήρηση: Αφού δεν έχουμε ακόμη το τεύχος 133 δεν ξέρουμε και τον τίτλο της ιστορίας Walkirius, il grande στην ελληνική έκδοση. Πάντως στο εξώφυλλο του τεύχους 133 αναγράφεται "Ο κλέψας του κλέψαντος". Ξαναγράφω, λοιπόν, σωστά τις 4 αδημοσίευτες στην ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ιστορίες του Λοχαγού Μαρκ: 1) ΟΜΠΡΑΞ 129-133: Το μυστικό του Λάμπερτ (Il segreto di Lambert), 2) ΟΜΠΡΑΞ 133-136: (Άγνωστος τίτλος) (Walkirius, il grande), 3) ΟΜΠΡΑΞ 147-151: Ένας παράξενος κυνηγός (Uno strano cacciatore), και 4) ΟΜΠΡΑΞ 151-154: Η μυστική πράκτωρ (Il nido dei falchi).
  2. neachili

    ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

    Κι όμως... Αυτή η ιστορία ΔΕΝ έχει δημοσιευθεί στην ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ. Δες posts 551 και 543.
  3. Το εξώφυλλο του τεύχους 625 της Β' περιόδου. Και το εξώφυλλο του τεύχους 919 της Γ' περιόδου. Τα εξώφυλλα μεταφέρθηκαν στην παρουσίαση.
  4. Τον βρήκα σήμερα στο περίπτερο και τον αγόρασα μόνο και μόνο γιατί έλειπε από την παρουσίαση του forum. Υπήρχαν ακόμη οι τόμοι 5 και 36.
  5. Στην Αλεξανδρούπολη σήμερα κυκλοφόρησε το τεύχος 1000 - Τα απρόοπτα ενός ταξιδιού. Οπότε είμαστε μία εβδομάδα πίσω από την Αθήνα. Ιδού και ο τόμος 8 για την παρουσίαση: Το εξώφυλλο μεταφέρθηκε στην παρουσίαση.
  6. Το εξώφυλλο του τεύχους 670. Το εξώφυλλο μεταφέρθηκε στην παρουσίαση.
  7. Ακόμη 10 εξώφυλλα της Δ' περιόδου, για (πιθανή) αντικατάσταση ήδη υπαρχόντων τευχών που παρουσιάζουν προβλήματα (αυτοκόλλητα, λεκέδες, άσχημο croppάρισμα). Ο administrator μπορεί να κάνει χρήση όποιων αυτός νομίζει. Ευχαριστώ. Και τα τελευταία 6 εξώφυλλα της Δ' περιόδου, για (πιθανή) αντικατάσταση ήδη υπαρχόντων τευχών που παρουσιάζουν προβλήματα (αυτοκόλλητα, λεκέδες, άσχημο croppάρισμα). Ο administrator μπορεί να κάνει χρήση όποιων αυτός νομίζει. Ευχαριστώ. Τα εξώφυλλα μεταφέρθηκαν στην παρουσίαση.
  8. Ακόμη 10 εξώφυλλα της Γ' περιόδου για (πιθανή) αντικατάσταση ήδη υπαρχόντων τευχών που παρουσιάζουν προβλήματα (άσχημο croppάρισμα, μολυβιές, γραμμές από διπλώματα, τεύχη σχισμένα από τόμους). Ο administrator μπορεί να κάνει χρήση όποιων αυτός νομίζει. Ευχαριστώ. Και τα τελευταία 2 εξώφυλλα της Γ' περιόδου για (πιθανή) αντικατάσταση ήδη υπαρχόντων τευχών που παρουσιάζουν προβλήματα. Ο administrator μπορεί να κάνει χρήση όποιων αυτός νομίζει. Ευχαριστώ. Ακόμη 10 εξώφυλλα της Δ' περιόδου αυτήν τη φορά, για (πιθανή) αντικατάσταση ήδη υπαρχόντων τευχών που παρουσιάζουν προβλήματα (αυτοκόλλητα). Ο administrator μπορεί να κάνει χρήση όποιων αυτός νομίζει. Ευχαριστώ. Ακόμη 10 εξώφυλλα της Δ' περιόδου, για (πιθανή) αντικατάσταση ήδη υπαρχόντων τευχών που παρουσιάζουν προβλήματα (αυτοκόλλητα, μολυβιές). Ο administrator μπορεί να κάνει χρήση όποιων αυτός νομίζει. Ευχαριστώ. Τα εξώφυλλα μεταφέρθηκαν στην παρουσίαση.
  9. Ακόμη 10 εξώφυλλα της Γ' περιόδου για (πιθανή) αντικατάσταση ήδη υπαρχόντων τευχών που παρουσιάζουν προβλήματα (άσχημο croppάρισμα, γραμμές από διπλώματα, τεύχη σχισμένα από τόμους). Ο administrator μπορεί να κάνει χρήση όποιων αυτός νομίζει. Ευχαριστώ. Τα εξώφυλλα μεταφέρθηκαν στην παρουσίαση.
  10. neachili

    ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

    Να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια, αλλά οι ευχαριστίες σου απευθύνονται σε λάθος αποδέκτη! Αυτοί που πρέπει να ευχαριστήσεις είναι ο "φλοκ" που βρήκε τις μεταφράσεις στο Facebook και ο Χρήστος Ικιούζης που τα μετέφρασε (δες post 555 και άλλα παραπάνω). Η Δ' περίοδος είναι η πληρέστερη καθώς περιλαμβάνει 276 τεύχη, 5 λιγότερα από τα 281 (όχι 285) που δημοσιεύτηκαν στο ιταλικό πρωτότυπο (δες εδώ http://www.comicvine.com/collana-araldo-il-comandante-mark/4050-2482/ και εδώ http://it.wikipedia.org/wiki/Comandante_Mark). Άρα οι αδημοσίευτες ιστορίες του λοχαγού Μαρκ στην ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ είναι 5. Φυσικά δεν υπολογίζω καθόλου τις εκδόσεις Speciale που δεν δημοσιεύτηκαν ποτέ στην Ελλάδα -άλλωστε γράφτηκαν πολύ αργότερα (1990-2000) από τις κλασικές ιστορίες. Από τα εξώφυλλα και τους τίτλους της ελληνικής μετάφρασης δεν μπορεί κάποιος να βρει πάντοτε την ιταλική πρωτότυπη ιστορία· ο ΜΟΝΟΣ σίγουρος τρόπος είναι να συγκρίνει τις εσωτερικές σελίδες της ιστορίας (η πρώτη, βεβαίως, είναι αρκετή). Το σίγουρο είναι ότι καμία από τις 5 ιστορίες δεν έχει δημοσιευτεί έγχρωμη. Είναι πιθανόν να έχουν δημοσιευτεί στο παλιό περιοδικό ΟΜΠΡΑΞ, όπως έδειξαν και τα εξώφυλλα που παρατίθενται σε προηγούμενα posts. Μένει μόνο να βεβαιωθούμε αν τα εξώφυλλα αυτά ανταποκρίνονται στις ιστορίες που περιέχονται στο εσωτερικό τους.
  11. Ακόμη 10 εξώφυλλα της Γ' περιόδου για (πιθανή) αντικατάσταση ήδη υπαρχόντων τευχών που παρουσιάζουν προβλήματα (άσχημο croppάρισμα, αυτοκόλλητα, γραμμές από διπλώματα, τεύχη σχισμένα από τόμους). Ο administrator μπορεί να κάνει χρήση όποιων αυτός νομίζει. Ευχαριστώ. Τα εξώφυλλα μεταφέρθηκαν στην παρουσίαση.
  12. Ανεβάζω κάποια (37) εξώφυλλα της Β' και της Γ' περιόδου (δικών μου τευχών, σκαναρισμένων από μένα) για (πιθανή) αντικατάσταση ήδη υπαρχόντων τευχών που παρουσιάζουν προβλήματα (άσχημο croppάρισμα, αυτοκόλλητα, γραμμές από διπλώματα, μολυβιές, τεύχη σχισμένα από τόμους). Ο administrator μπορεί να κάνει χρήση όποιων αυτός νομίζει. Ευχαριστώ. Τα εξώφυλλα των τευχών 639, 640, 645, 647, 648, 649, 658, 663, 671, 673, 675, 676, 677, 678, 683, 686, 688, 691, 693, 694, 695, 696, 698, 699, 722, 724, 730, 742, 744, 756, 758, 760, 770, 772, 778, 779 και 780 ανέβηκαν στην παρουσίαση σε καλύτερο σκάνάρισμα και αντικατέστησαν τα προηγούμενα.
  13. neachili

    ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

    Έγινε! (Τα τεύχη 10-11 δεν είχαν extra τευχάκια.) Catalogo finale - Il Comandante Mark.xls
  14. Εδώ είχα ανεβάσει τα εξώφυλλα των τευχών 590, 616, 625, 630 και 670. Επειδή προέρχονταν από τρίτη πηγή και η ανάλυση ήταν χαμηλή, δεν ανταποκρίνονταν στα standard του forum. Γι' αυτό τα διέγραψα και έχω ήδη δώσει προσφορά για την αγορά τους από το site δημοπρασιών που τα βρήκα. Αν τα κερδίσω, και όταν τα λάβω, θα τα σκανάρω και θα τα ξαναpostάρω. Ευχαριστώ.
  15. Συμφωνώ μαζί σου. Μπορεί το εξώφυλλο (ΟΜΠΡΑΞ-ΙΤΑΛΙΚΟ ΛΟΧΑΓΟΣ ΜΑΡΚ) να είναι το ίδιο, τι περιέχουν όμως μέσα τα τεύχη;
  16. neachili

    ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

    Χαίρομαι που στο group του facebook που αναφέρεις ισχυρίζονται τα ίδια με μένα για τα μη εκδοθέντα τεύχη. Προσωπικά δεν έχω facebook (και ούτε πρόκειται...) και δεν γνώριζα γι' αυτήν τη δημοσίευση. Με ικανοποιεί που 2 διαφορετικές έρευνες έφτασαν στο ίδιο αποτέλεσμα!
  17. neachili

    ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

    Εξώφυλλο και 2 πρώτες σελίδες από το ιταλικό τεύχος 36 "Il segreto di Lambert", το οποίο δεν έχει εκδοθεί στα ελληνικά στην ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ: Εξώφυλλο και 2 πρώτες σελίδες από το ιταλικό τεύχος 37 "Walkirius, il grande", το οποίο δεν έχει εκδοθεί στα ελληνικά στην ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ: Εξώφυλλο και 2 πρώτες σελίδες από το ιταλικό τεύχος 41 "Uno strano cacciatore", το οποίο δεν έχει εκδοθεί στα ελληνικά στην ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ: Εξώφυλλο και 2 πρώτες σελίδες από το ιταλικό τεύχος 42 "Il nido dei falchi", το οποίο δεν έχει εκδοθεί στα ελληνικά στην ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ:
  18. neachili

    ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

    Μόλις τώρα μπήκα να δω τι γίνεται και είδα όλο αυτό το κατεβατό από μηνύματα! Δεν φανταζόμουν ότι θα προκαλέσω τέτοια δραστηριότητα! Να ενημερώσω ότι στον κατάλογο δεν έχω συμπεριλάβει τα τεύχη του "Il Comandante Mark - Speciale", τα οποία πρέπει να είναι 11 ή 12. Εγώ έχω μόνον τα 1-3, 6, 8-10. Θα το ψάξω και θα τα συμπληρώσω. Όσον αφορά στην πρόταση να στείλω τις 1-2 πρώτες σελίδες του ιταλικού πρωτοτύπου, αυτό μπορεί να γίνει, αλλά θα πάρει χρόνο. Πάντως, όχι σήμερα, δεν προλαβαίνω. Ξαναστέλνω τον κατάλογο με την αντιστοίχιση των ιταλικών με τα ελληνικά τεύχη έχοντας προσθέσει τα 11 τεύχη Speciale. Catalogo - Il Comandante Mark.xls
  19. neachili

    ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

    Σίγουρα δεν έχει δημοσιευθεί το τελευταίο τεύχος 281 "L'ultima vittoria". (Το έχει postάρει ο "φλοκ" στο post 283 http://www.greekcomics.gr/forums/index.php?showtopic=2375&p=265846.) Για τα υπόλοιπα δεν γνωρίζω. Μήπως είχαν δημοσιευθεί στο περιοδικό "Όμπραξ" της δεκαετίας του '70; http://www.greekcomics.gr/forums/index.php?app=covers&cov_id=72
  20. neachili

    ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

    Ευχαριστώ πολύ, "φλοκ", για τα καλά σου λόγια. Στον κατάλογο περιέχονται στις δύο πρώτες στήλες ο αριθμός και ο πρωτότυπος τίτλος στα ιταλικά. Στις δύο επόμενες, ο ελληνικός τίτλος της μετάφρασης (ο οποίος δεν αντιστοιχεί πάντοτε μεταφραστικά στο πρωτότυπο) και η αρίθμηση σύμφωνα με την Α' περίοδο. Όσα είναι σε πορτοκαλί φόντο αντιστοιχούν στα τεύχη 445-482 της Β' περιόδου. Όπως θα παρατηρήσετε, η σειρά που δημοσιεύθηκαν τα τεύχη στην Ελλάδα δεν είναι αυτή που δημοσιεύθηκαν στην Ιταλία. Ακόμη, πέντε ιστορίες (σε τριανταφυλλί φόντο) δεν δημοσιεύθηκαν καθόλου στη σειρά του περιοδικού ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ. Εννοείται ότι οποιαδήποτε παρατήρηση ή διόρθωση είναι ανεπιφύλακτα δεκτή και ευπρόσδεκτη! Ευχαριστώ. Catalogo - Il Comandante Mark.xls
  21. neachili

    ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

    Μόνον όσα τεύχη του Όμπραξ είχαν προλάβει να δημοσιευθούν στην Γ' περίοδο (701, 703, 705, 707) δεν δημοσιεύθηκαν στην Δ΄. Όλα τα τεύχη του Μαρκ της Γ' περιόδου δημοσιεύθηκαν και στην Δ' (όχι ὀμως και το αντίθετο!) Δες αναλυτικά τον κατάλογο στο post 377. Αλήθεια, τι γίνεται με τον κατάλογο στον οποίο αντιστοιχίζονται τα ιταλικά με τα ελληνικά τεύχη; Είχες ανακοινώσει ότι τον δουλεύεις. Παρακαλώ ενημέρωσέ με γιατί εγώ τον έχω ήδη έτοιμο, εδώ και κάτι μήνες. Αν είναι να τον ανεβάσω. Ευχαριστώ.
  22. Δες παραπάνω post 377 στο 2). Εκεί βρίσκεται και ο ανανεωμένος κατάλογος.
  23. Δεν εννοώ κάτι τέτοιες μικρολεπτομέρειες (αν και στο πρώτο έχεις απόλυτο δίκιο· χρειάζονται τα εισαγωγικά). Εννοώ π.χ. το τεύχος 291 "Η μονομαχία" (Un colpo di pistola) αντί για "Η μεγάλη μονομαχία". Αν νομίζεις ότι χρειάζεται οποιαδήποτε διόρθωση είσαι ελεύθερος να την κάνεις. Πάντως στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι διαφορές είναι μηδαμινές (κάτι ! ή ... κυρίως) που μπήκαν μόνο χάριν ακρίβειας.
  24. neachili

    ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

    Επαναποστέλλω το αρχείο με τα τεύχη όλων των περιόδων της "Περιπέτειας". Ο λόγος είναι ότι ξεκαθάρισα το μπέρδεμα στα τεύχη 260 και 261, "Ο σκληρός Κιντ" και "Μάρτυρας κατηγορίας" αντίστοιχα. Λοιπόν, 1) Η ιστορία "Ο σκληρός Κιντ" (ιταλικό τεύχος 234 "Kidd il crudele") περιέχεται στα τεύχη 260 (1η περίοδος), 620 (2η περίοδος), 897 (3η περίοδος) και 1165 (4η περίοδος). Στα τεύχη, όμως, της 2ης και της 3ης περιόδου στο εξώφυλλο αναγράφεται εντελώς λανθασμένα ο τίτλος του επόμενου τεύχους "Μάρτυρας κατηγορίας", ενώ μέσα υπάρχει η σωστή ιστορία "Ο σκληρός Κιντ". Τέλος, στο τεύχος της 4ης περιόδου η ιστορία μετονομάζεται σε "Ο σκληρός", και 2) Η ιστορία "Μάρτυρας κατηγορίας" (ιταλικό τεύχος 235 "Testimone d'accusa") περιέχεται στα τεύχη 261 (1η περίοδος), 670 (2η περίοδος), 914 (3η περίοδος) και 1215 (4η περίοδος). Ενώ, όμως στην 1η περίοδο αναγράφεται σωστά ως "Μάρτυρας κατηγορίας", στα τεύχη των υπόλοιπων 3 περιόδων μετονομάζεται σε "Ο μάρτυρας". Τέλος, πιστεύω ότι το τεύχος 971 αντιστοιχεί σε ένα από τα 2 τεύχη "Φυγάς χωρίς όνομα" (τεύχη 311-1ης περιόδου και 1245-4ης περιόδου) ή "Μακελειό στο φρούριο" (τεύχη 312-1ης περιόδου και 996-4ης περιόδου). Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη, είτε από κάποιον που έχει το τεύχος είτε από κάποιον που έχει το 970 και μπορεί να δει το οπισθόφυλλο. Ευχαριστώ. ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΕΥΧΩΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ.xls
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.