Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

• Member ID:  41338
  • Group:  Members
  • Topic Count:  55
  • Content Count:  1136
  • Achievement Points:  1206
  • Days Won:  22
  • With Us For:  694 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

The-Joker-by-James-Tynion-IV-Compendium-tp.thumb.jpg.6fc49705591c36934c7d4e5459cf5511.jpg

ΤΗΕ JOKER

Μετά από ένα ακόμα όμορφο καλοκαίρι, επιστρέφω δριμύτερος με την πρώτη παρουσίαση της σεζόν.

To 2021 κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ ένα Limited Series 15 τευχών (και ενός Annual), με τίτλο "Τhe Joker". Το σενάριο αναλαμβάνει ο αγαπημένος συγγραφέας James Tynion IV ενώ το σχέδιο ο συμπαθέστατος Guillem March, που είχαμε την χαρά να γνωρίσουμε στο περσινό Athenscon. 

FEB227131.thumb.jpg.ab0fc438490ca01940d02dc34b3f1518.jpg

Η ιστορία:

Στην συγκεκριμένη ιστορία δεν πρωταγωνιστεί ο Joker όπως θα περίμενε κανείς, αλλά ο αγαπητός Jim Gordon. O Jim λοιπόν, έχει παραιτηθεί από το αστυνομικό τμήμα της Gotham, και ζει μια κάπως μίζερη ζωή, καθώς στοιχειώνεται από τις πράξεις του Joker κατά της οικογένειάς του.

Μία μέρα, ο Joker φαίνεται να ανατινάζει το Arkham Asylum και να σκοτώνει όλους τους ασθενείς, συμπεριλαμβανομένου του Bane. Μετά από αυτή την μαζική δολοφονία, μία μυστηριώδης γυναίκα πλησιάζει τον Jim, και του ζητάει να πιάσει και να σκοτώσει τον Joker, ο οποίος έχει διαφύγει στην Ευρώπη. Εκείνος, παρά τις αντιρρήσεις του Batman και της Barbara, δέχεται την πρόκληση, και ξεκινάει το κυνήγι του κλόουν. Όμως δεν είναι ο μόνος... Ένας θηλυκός κλώνος του Bane και μια οικογένεια πλούσιων δολοφονικών κανίβαλων γυρεύουν κι αυτοί εκδίκηση για το περιστατικό του Arkham. Όταν όμως ο Joker λέει με απόλυτη ειλικρίνεια στον Gordon ότι δεν ευθύνεται αυτός για την επίθεση στο άσυλο, η υπόθεση περιπλέκεται...

THEJOKER_01-6-666x1024.thumb.jpg.5c5699ea57b68c576cba8199126da9c4.jpgThe-Joker-3-6.thumb.jpeg.b4304a8bf954b7957b6dec12f7ef533c.jpeg

Σενάριο:

Ο ταλαντούχος James Tynion δομεί για άλλη μια φορά μια εξαιρετική ιστορία. Δράση, μυστήριο και τρόμος συνδυάζονται αριστοτεχνικά για άλλη μια φορά, καθώς βλέπουμε τους χαρακτήρες του σύμπαντος της Gotham από μια νέα οπτική, σε μια ιστορία χωρίς Batman. Υπάρχουν φυσικά και Original χαρακτήρες, τους οποίους φροντίζει να αναπτύξει σε βάθος ο Tynion, όπως η θηλυκή Bane, η Cressida Clarke και η Oικογένεια Πλούσιων Τεξανών Κανίβαλων. Η πλοκή δένει πανέμορφα, έχει πολλές ανατροπές και κρατάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι το τέλος. Page Turner που λένε και στο χωριό μου! 

Σχέδιο:

Ο March έχει κάνει ξανά υπέροχη δουλειά! Το σχέδιό του είναι πολύ λεπτομερές, έχει πραγματικά πάρα πολλή εκφραστικότητα και σε συνδυασμό με τους χρωματισμούς φτάνει σε αριστουργηματικά επίπεδα. Μου αρέσει πολύ επίσης ο τρόπος που σχεδιάζει της σκηνές δράσης και την ανατομία των χαρακτήρων, ένα σημείο στο οποίο δυσκολεύονται αρκετοί δημιουργοί. Τέλος, έχω να πω ότι αυτό το σχέδιο ταυτίζεται με τα γούστα μου, επομένως το απόλαυσα λίγο περισσότερο.

Iδιαίτερη αναφορά θέλω να κάνω και στα όμορφα εξώφυλλα, που δείχνουν τον Joker σε διάφορες πόζες και καταστάσεις. Το πιο καλοκαιρινό από αυτά έγινε το άβαταρ μου τους τελευταίους μήνες. 

Έκδοση:

Η ιστορία έχει κυκλοφορήσει σε ένα Compendium από την DC, αλλά εγώ προτίμησα τον αντίστοιχο τόμο της "DC: HEROES & VILLAINS COLLECTION" που είναι σκληρόδετος, φθηνότερος και έχει πολύ πλούσια αρθρογραφία και συνεντεύξεις των δημιουργών.

81chaLITmlL._UF10001000_QL80_.thumb.jpg.44ab04ef2d8537c73e8634945e9fdcd2.jpg81-aS5qmspL._UF8941000_QL80_.thumb.jpg.114ec3d1bacd40e247e34d5b82e78aa4.jpg

Τελικός απολογισμός:

Μπορεί να το συγκεκριμένο κόμικ να μην είναι αριστούργημα, αλλά σίγουρα είναι καλογραμμένο, πρωτότυπο και σχεδιασμένο με προσοχή και μεράκι. Πέρασα πολύ καλά, μπορώ να πω μάλιστα ότι ήταν ένα πολύ απολαυστικό και ισορροπημένο κόμικ, με ενδιαφέροντες χαρακτήρες και εξαιρετική πλοκή. Προτείνεται ανεπιφύλακτα σε όλους και σε όλες, αξίζει να το έχετε σ' ένα ράφι της βιβλιοθήκης σας!

Kαλή Ανάγνωση σε όλους/ες! 

Jokerbig.thumb.jpg.2f1609afd8226727a1f06b743a9be705.jpg