Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ COMICWORLD ΣΤΟ 38o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ [ 11-27 Σεπτέμβρη ]


efthimis

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  336
  • Group:  Members
  • Topic Count:  20
  • Content Count:  42
  • Reputation:   165
  • Achievement Points:  42
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6377 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Οι Εκδόσεις Comicworld σας καλούν στο περίπτερο τους στο 38o Φεστιβάλ Βιβλίου. Το 38ο Φεστιβάλ Βιβλίου, διοργανώνεται από τον Σ.ΕK.B. (Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου) με συνδιοργανωτές τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων και τον Σύλλογο Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών και θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο, από τις 11 έως τις 27 Σεπτεμβρίου. Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στον περιβάλλον με το γενικό τίτλο“ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ”, σε συνεργασία με την Νομαρχία Αθηνών, τις πρεσβείες των Η.Π.Α., Νορβηγίας, Πολωνίας, την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, τη Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού (Πολιτιστικό Σημείο Επαφής στην Ελλάδα), το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παιδική βιβλιοθήκη και διαδραστικά δρώμενα, συναυλία, ντοκιμαντέρ, ξένη και ελληνική λογοτεχνία. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας του Φεστιβάλ είναι οι εξής: Δευτέρα - Πέμπτη από 18:00 έως 22:30, Παρασκευή και Σάββατο από 18:00 έως 23:00 και την Κυριακή από 11:00 έως 22:30. Στο περίπτερο 49 των εκδόσεων μας θα στηθεί μια ξεχωριστή γιορτή για τους λάτρεις και μη των κόμικ και της φαντασίας με ήρωες, θεούς, μυθικά πλάσματα, μάχες, γοτθικές και σκοτεινές ιστορίες να ζωντανεύουν στο χαρτί! Τέλος για πρώτη φορά στο περίπτερο των εκδόσεων Comicworld θα φιλοξενούνται οι εκδόσεις Ars Nocturna, ένας νέος δραστήριος εκδοτικός οίκος που ειδικεύεται στην γκόθικ λογοτεχνία!

 

Σας περιμένουμε λοιπόν όλους στο περίπτερο 49 των εκδόσεων Comicworld να σας γνωρίσουμε και να μιλήσουμε από κοντά για τα κόμικ των εκδόσεων μας και όχι μόνο. Επίσης θα σας ενημερώσουμε για επερχόμενες κυκλοφορίες των εκδόσεων Comicworld & Ars Nocturna!

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τo 37o Φεστιβαλ Βιβλίου ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο http://www.sekb.gr.

 

Εκδόσεις Comicworld

 

Το Comicworld ιδρύθηκε το 2003 για να βοηθήσει στην προώθηση της 9ης τέχνης και της φαντασίας στη χώρα μας και από το 2005 ασχολείται με την έκδοση κόμικ μέσω των εκδόσεων Comicworld!

Η πρώτη μας έκδοση ήταν το flip κόμικ Κόπια/Mr. Universe των Νίκο Κούτση, Μιχάλη Μανωλιού και Βασίλη Γκογκτζιλά που κυκλοφόρησε το 2006. Επίσης οι καλύτερες ιστορίες των διαγωνισμών μας 24 hour Comics Day 2006, 2007, 2008 έχουν μεταφερθεί στο χαρτί σε 3 τόμους από τις εκδόσεις μας. Οι εκδόσεις Comicworld έχουν μεταφράσει και κυκλοφορήσει τα κόμικ Spawn Godslayer, Spawn Godslayer 1-3 και Spawn Gunslinger.

Επιπλέον ήδη ετοιμάζονται και θα κυκλοφορήσουν στον επόμενο καιρό οι μεταφράσεις των κόμικ The Pro, Spawn Wildcats, Grimms Manga, Death Dealer, Shi: Black White & Red και το κόμικ του Μανου Λαγουβάρδου, Galaxia.

Πλέον με τις Εκδόσεις Comicworld ελπίζουμε ότι θα φέρουμε στο αναγνωστικό κοινό μια σειρά βιβλίων κόμικς με ποιότητα στο σενάριο και στο σκίτσο από καταξιωμένους δημιουργούς και νέα ταλέντα! Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Εκδόσεις Comicworld ακολουθήστε τον σύνδεσμο http://www.comicworld.gr

 

 

 

Εκδόσεις Ars Nocturna

 

Ο εκδοτικός οίκος Ars Nocturna γεννήθηκε μέσα από τη μακρόχρονη ενασχόληση με τη γοτθική λογοτεχνία, την εξέλιξη και τα παρακλάδια της και χάρις στη διαπίστωση πως ο ελληνικός εκδοτικός χώρος στερούνταν μια βαθύτερη σχέση με το αντικείμενο, τη στιγμή που στο εξωτερικό τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά – μια εποχή που η αισθητική και η φιλοσοφία του γκόθικ έχει αναβιώσει μέσα από τη

μουσική, τον κινηματογράφο και φυσικά τη λογοτεχνία.

Η εκδοτική αυτή προσπάθεια έχει στόχο να δώσει μια νέα πνοή στο χώρο της παράδοξης σκοτεινής λογοτεχνίας -παρέχοντας παράλληλα μια θεωρητική βάση με εκτενή εισαγωγικά σημειώματα που λειτουργεί ως σύγκλιση του παρελθόντος με το παρόν- με διαχρονικά έργα τρόμου του 18oυ και του 19oυ αιώνα, τις πιο ενδιαφέρουσες μορφές της γοτθικής λογοτεχνίας του 20ού αιώνα (gothic fantasy, southern gothic), και με την παρουσίαση μερικών από τα πιο μοντέρνα, υβριδικά παρακλάδια των σύγχρονων τάσεων του νεο-γκόθικ (steampunk, goth-noir, neovictorian, post cyberpunk και πολλών vampire novels των τελευταίων χρόνων) που αυτή τη στιγμή γνωρίζουν μια ιδιαίτερη απήχηση στις χώρες του εξωτερικού,

συνδυάζοντας ταυτόχρονα τη μοντέρνα με την κλασική προσέγγιση και αισθητική.

Oι εκδόσεις Ars Nocturna έχουν μέχρι τώρα εκδώσει τα βιβλία Καρμίλλα, Εξουσιαστική Μανία, Απόκρημνος Χρόνος, Σκοτεινά Μονοπάτια, Η πόλη των Βαμπίρ, Το Αγόρι που κλώτσαγε Γουρούνια, Ιστορίες Φαντασμάτων ενός Αρχαιοδίφη, Έλος, & Κρυστάλλινος Κόσμος.

Για να διαβάσετε περισσότερα για τις εκδόσεις Ars Nocturna ακολουθήστε τον σύνδεσμο http://www.nightread.gr

 

 

 

 

 

sekv.gif

  • Like 9
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.