Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΤΣΟΥΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ [ TRASHMAN (1976) ]


big vaggos

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Δημιουργός:
ΤΣΟΥΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ [ TRASHMAN ]
Επίσημη Ιστοσελίδα:
Ημερ. γέννησης:
1976
Τόπος γέννησης:
Καρδίτσα
Εργογραφία:

  • Member ID:  11645
  • Group:  Members
  • Topic Count:  67
  • Content Count:  688
  • Reputation:   3730
  • Achievement Points:  688
  • Days Won:  2
  • With Us For:  5227 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  29

bigvaggos_Tsoukis_foto.jpg

 

Γεννήθηκε το 1976 στην Καρδίτσα και το 1994 κατέληξε στη Θεσσαλονίκη ως φοιτητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Α.Π.Θ. όπου έμεινε γι' αρκετά χρόνια, καθώς δεν είχε ακόμη αποφοιτήσει. Το 1995 κυκλοφόρησε το πρώτο του φανζίν, το Trash-Can, στο οποίο εγκαινίασε και το ψευδώνυμο TRASHMAN, με το οποίο είναι επίσης γνωστός. Έπειτα, συνέχισε κυκλοφορώντας δύο ακόμα τεύχη αυτής της αυτοεκδιδούμενης σειράς. Τα επόμενα χρόνια εργάστηκε για εφημερίδες της συμπρωτεύουσας, όπως η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, κάνοντας στριπάκια, γελοιογραφίες και εικονογραφήσεις. Παράλληλα, στριπς του κόμικ του, "Μικρός Κθούλου", δημοσιεύονταν στο περιοδικό Metal Invader. Το 2004 συνεργάστηκε με το περιοδικό COOL, ενώ την ίδια περίοδο σκίτσαρε για την εκπομπή του Βασίλη Βασιλάκου στην ΕΤ3. Την επόμενη χρονιά συμμετείχε στο ημερολόγιο 2006 Comics. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει και σε άλλες ανθολογίες, όπως η Χωματερή, η Ανόργανη Ύλη το Red Dot Comix της Zenias, το Happy Revolver, το Μεταξύ Φαντασίας και Πραγματικότητας, καθώς και στο λεύκωμα της έκθεσης κόμικς Φοιτητικής εβδομάδας Α.Π.Θ του 2002. Εκτός των άλλων, έχει κυκλοφορήσει ένα κόμικ γεμάτο με άδεια καρέ, το Confusion καθώς και μία ποιητική συλλογή με τίτλο "Τα χαϊκού του Θερμαϊκού". To 2008, ο δημιουργός αποκηρύξε ορισμένα έργα του λέγοντας πως δεν τον εκφράζουν πια. Οι αποκηρυγμένες εκδόσεις είναι οι εξής: Μικρός Κθούλου (1, 2, 3, 0), Εικονομηνύματα, Νότης και Φάνης (1 & 2) και Παλιοδουλειές. Στο Comicdom Con του 2010, ο Γιώργος πήρε το βραβείο best writer. Φέτος δημιούργησε κι ένα εβδομαδιαίο webcomic, την Ζακλίν, το οποίο δυστυχώς πάγωσε μετά την τρίτη εβδομάδα.
 

post-11645-12920817487533_thumb.jpg

 

Ο Γ. Τσούκης θεωρείται ένας από τους παραγωγικότερους δημιουργούς κόμικς της εγχώριας σκηνής και σχεδόν κάθε νέο κόμικ του είναι ένας πειραματισμός. Στα πλαίσια αυτών των πειραματισμών, το στυλ της εικονογράφησης και το ύφος διαφέρουν σημαντικά από άλμπουμ σε άλμπουμ. Σχετικά με αυτό, ο ίδιος είχε αναφέρει τα εξής: "Η ιστορία, το κείμενο, σου επιβάλλει τον τρόπο που θα σχεδιαστεί το κόμικ. Και το σχέδιο είναι για μένα ένας ζωντανός οργανισμός που αναπνέει, μεταμορφώνεται, μεταλλάσσεται." Το στυλ του έχει επηρρεαστεί από το έργο του Αρκά, του Στάθη και του Γιάννη Ιωάννου, ενώ στις Παλιοδουλειές αναφέρει ότι η αρχική του επιρροή ήταν οι ιστορίες του περιοδικού MAD.

 

Site του Γιώργου Τσούκη

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  11645
  • Group:  Members
  • Topic Count:  67
  • Content Count:  688
  • Reputation:   3730
  • Achievement Points:  688
  • Days Won:  2
  • With Us For:  5227 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  29

Αντιγράφω και το αφιέρωμα του Soloup για το Zapink:

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΥΚΗΣ

Σκιτσο...μηνύματα!!!

 

post-11645-12920872085336_thumb.jpg

 

Μια φρέσκια ανάσα στα Ελληνικά κόμικς είναι οι σκιτσογράφοι της Θεσσαλονίκης. Ο Τραγάκης, ο Αρώνης, η Ζογλοπίτου, ο Τσούκης... Ημιαυτόνομοι έως αυτόνομοι από το πριγκιπάτο των Αθηνών, δημιουργούν στους δικούς τους ρυθμούς, ανακαλύπτουν τους δικούς τους δρόμους, παρακάμπτοντας τις δυσκολίες πρόσβασης στο εκδοτικό κέντρο.

Ο Τσούκης είναι ένα τέτοιο ξεχωριστό παράδειγμα. Σκιτσογράφος με δημιουργική φαντασία, συνέπεια στις σχεδιαστικές του επιθυμίες και ιδιαίτερο χιούμορ. Με τα πολυπληθή (και διαρκώς αυξανόμενα σε αριθμό) αλμπουμάκια του, χαράσσει με πείσμα την δική του μοναχική πορεία στα κόμικς, ενάντια στις όποιες εκδοτικές δυσκολίες . Ως Τσούκης αλλά και ως TRASHMAN, έχει αποκτήσει ήδη τους δικούς του φανατικούς αναγνώστες και φίλους. Και όχι άδικα μιας και η δουλειά του έχει παράθυρο στο ένστικτο. Πριν δώσουμε το λόγο στον ίδιο το δημιουργό, ας κάνουμε ένα σύντομο ΖΑP-ink στη δουλειά του.

 

post-11645-12920872107007_thumb.jpg

 

Ο Γιώργος γεννήθηκε στην Καρδίτσα. Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε το 1994 ως Φοιτητής του ΑΠΘ. Ένας υποψήφιος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός που παραμένει μετά από τόσα χρόνια ακόμα υποψήφιος.

Το Δεκέμβριο του 1995 τυπώνει το πρώτο τεύχος απ' το φανζινάκι του TRASH-CAN. Εκεί κολλάει ανεπανόρθωτα και το ψευδώνυμο «TRASH-MAN». 20 φωτοτυπημένες σελίδες Α4. Πουλιούνται συνολικά 60 αντίτυπα. Είναι μόνο η αρχή. Τα επόμενα χρόνια ακολουθούν και άλλα τεύχη και άλλα φανζινάκια ("ΤRASHCAN COMICS", TRASCAN UNPLUGGED") με ενδιαφέροντες πειραματισμούς στο σχέδιο και στο ύφος των σελίδων.

Το 1998 και για ένα χρόνο συνεργάζεται με την εφημερίδα «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» κάνοντας στριπάκια, εικονογραφήσεις και πολιτικές γελοιογραφίες. Το 1999 συνεργάζεται στο ένθετο της εφημερίδας «Πανσέληνος» με το έγχρωμο στριπάκι «Αστικές Μονάδες» αλλά αυτή η συνεργασία κράτησε μόλις 3 μήνες λόγω στρατού.

 

post-11645-12920872118878_thumb.jpg

 

Το 2001 αρχίζουν να εκδίδονται καταιγιστικά τα αλμπουμάκια του. Μόνο σε αυτή τη χρονιά τυπώνονται από τις εκδόσεις "Η2Ο BOOKS" (όπως και τα επόμενα) ο «Μικρός Κθούλου» 1 και 2, με στριπάκια δημοσιευμένα στο περιοδικό "Metal Invader" και το «Πλήθος» μια μικρή αφήγηση χωρίς λόγια. Το 2002 ακολουθεί το τρίτο τεύχος του «Μικρού Κθούλου». Το 2003 εμφανίζονται δυο ξεχωριστά βιβλιαράκια. Τα «εικονομηνύματα» (επίσης με στριπάκια αλλά με ένα ιδιαίτερο ανατρεπτικό χιούμορ κι εναλλαγές στο ύφος και τη γραφή) και το εξαίρετο «Η βίδα και άλλες ιστορίες». Ουσιαστικά το πρώτο κόμικς άλμπουμ του Τσούκη με μικρές αυτοτελείς μετα.παραμυθένιες αφηγήσεις. Σκίτσο, γραμματοσειρά και γραφή διαφορετική απ' τα στριπάκια που μας είχε συνηθίσει.

Το 2004 εμφανίζονται ακόμα δυο αλμπουμάκια. Το στριπάκι «Νότης και Φάνης» και η συλλογή «Παλιοδουλειές». Το τελευταίο μάλιστα, αποτελεί και τη πρώτη αυτόνομη εκδοτική του προσπάθεια . Περιέχει σκόρπιες δουλειές από το 1995 ως σήμερα («παλιο-δουλειές» δηλαδή) από τα φανζινάκια, τη «Θεσσαλονίκη», διάφορες συνεργασίες κλπ. Επίσης το βιβλίο συμπληρώνεται με αρκετές σημειώσεις για τις δουλειές του Τσούκη.

Αυτήν την περίοδο συνεργάζεται με το περιοδικό COOL και σκιτσάρει στην εκπομπή του Β. Βασιλικού στην ΕΤ3.

 

Η συνέντευξη

 

Γιώργο, τι σε σπρώχνει να κάνεις κόμικς; Τι βρίσκεις μέσα σε μια τέτοια δημιουργία;

Εχω δεί μερικά όμορφα πράγματα και θέλω να τα μοιραστώ με τους αναγνώστες. Αυτό είναι όλο.

 

Διαβάζουμε στις «Παλιοδουλειές» ότι αρχικά τουλάχιστον είχες επηρεαστεί από το περιοδικό «Mad». Από ποιους άλλους δημιουργούς, ξένους ή Έλληνες έχεις επηρεαστεί;

Μεγαλώνοντας στην επαρχία, τη δεκαετία του ογδόντα, πολύ πριν το ίντερνετ και τα κομιξάδικα και την ενημέρωση από τα εκατοντάδες περιοδικά που υπάρχουν τώρα, τα μόνα κόμικς που γνώριζα ήταν αυτά που κυκλοφορούσαν στα περίπτερα και τα βιβλιοπωλεία. Λογικά λοιπόν επηρεάστηκα από τον Αρκά, το Στάθη, τον Ιωάννου, καταβρόχθιζα όλα τα άλμπουμ των ελλήνων γελοιογράφων και είχα διαβάσει χιλιάδες φορές τις κωμωδίες του Αριστοφάνη σε κόμικς, αν και τώρα πια δε με συγκινούν. Η μεγαλύτερη δε επιρροή μου, είναι ένα παιδικό βιβλίο με τίτλο "Στη γειτονιά του Ήλιου".

Τον τελευταίο καιρό μελετάω τις δουλειές του Γιώργου Τραγάκη και της Ζένιας (Red dot comics) τους οποίους θεωρώ απλά τους καλύτερους. Τέλος, από τους ξένους κομίστες ,προσπαθώ να φτάσω έστω και στο ελάχιστο, τους: Frank Miller,Trondheim, Quino ,Bill Watterson, Schulz, Scott Adams, James Kochalka, και Reiser.

 

Στα σκίτσα σου παίζεις με διαφορετικά στιλ εικονογράφησης. Φαντάζομαι μια πολύ συνειδητή επιλογή. Για πες μας τις σκέψεις σου πάνω σε αυτό;

Ανάλογα με το είδος της ιστορίας που θέλω να πω, επιλέγω και το στυλ του σχεδίου. Είναι η φύση της αφήγησης τελικά που απαιτεί και την εκάστοτε εικαστική προσέγγιση . Πόσες φορές δεν βλέπουμε μια ταινία και λέμε "Αυτή έπρεπε να την σκηνοθετήσει ο τάδε". Έτσι και στα κόμικς, πιστεύω ότι πρέπει να προσαρμόζουμε το σχεδιαστικό μας στιλ ώστε αυτό να υπηρετεί καλύτερα το είδος της ιστορίας που θα πούμε. Διαφορετικά καταστρέφουμε με την τεμπελιά μας όλο το κόμικ επειδή μάθαμε να δουλεύουμε με ένα συγκεκριμένο τρόπο (πχ Fax from Sarajevo του Joe Kubert). Επίσης είναι κι ένας τρόπος για μένα να μην επαναπαύομαι στο στυλ που με βολεύει κι έτσι δεν μπαίνω στον πειρασμό να κάνω τις κοινώς λεγόμενες "αρπαχτές" και"ξεπέτες". Συμπερασματικά, με τη στρατηγική αυτή, αποφεύγω το "Δημόσιο" των κόμικς, δηλαδή το "στιλάκι που μου είναι πιο εύκολο" κι από την άλλη, εξελίσσομαι και σαν καλλιτέχνης, πράγμα που μου επιτρέπει μεταξύ των άλλων να ζητάω περισσότερα χρήματα για τη δουλειά μου.

 

Δουλεύεις και ζεις στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη με παράδοση και αγάπη στα κόμικς. Όμως το κέντρο του εκδοτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται στην Αθήνα. Πως το αντιμετωπίζεις αυτό ως σκιτσογράφος;

Ευτυχώς που υπάρχει το ίντερνετ και μπορεί κανείς να δουλεύει από οπουδήποτε. Όσο η πόλη αυτή με θρέφει, δεν έχω κανένα λόγο να θυσιάσω τους χαλαρούς ρυθμούς της Θεσσαλονίκης με την πολύβουη και χαοτική Αθήνα.

 

Πως βλέπεις τα Ελληνικά κόμικς σήμερα; Τα περιοδικά, τους δημιουργούς;

Το "9" της Ελευθεροτυπίας άλλαξε τα πάντα στο χώρο, αφού για πρώτη φορά η ελληνική σκηνή κόμικς απέκτησε το δικό της MTV. Το comicart.gr, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και ένωσε όλους όσους αγαπούν την ένατη τέχνη σε ένα συναρπαστικό forum άμεσης ενημέρωσης, δημιουργικής ανταλλαγής απόψεων και ξεκαρδιστικού ξεκατινιάσματος. Πιστεύω πως ζούμε τη χρυσή εποχή των ελληνικών κόμικς. Αυτό φαίνεται καθαρά από τις κυκλοφορίες άλμπουμ και φανζίνς που είναι και πιο πολλές, και πιο φρέσκιες και πιο καλοφτιαγμένες. Επίσης οι νέοι δημιουργοί είναι πιο ανοιχτοί σε επιρροές, πιο ενημερωμένοι για τα παγκόσμια κομιξικά δρώμενα, και γενικώς με όλα όσα κάνουν, τσαντίζουν την παλιά φρουρά, σημάδι ότι είναι στο σωστό δρόμο.

 

Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον;

Υποσχέθηκα στον εαυτό μου να κυκλοφορώ 3 άλμπουμ το χρόνο, αν και ξέρω πως είναι σχεδόν ακατόρθωτο. Εδώ και χρόνια ετοιμάζω μια σειρά άλμπουμς με γενικό τίτλο Τριλογία της Πόλης. Ελπίζω φέτος να βγει το πρώτο μέρος με τίτλο "Χαρίζονται αντικείμενα". Προβληματίζομαι για το στιλ με το οποίο πρέπει να σχεδιαστεί. Βλέπε μια από τις προηγούμενες ερωτήσεις.

 

Δουλειές του Γιώργου Τσούκη, πληροφορίες κι άμα λάχει επικοινωνία, μπορείτε να βρείτε και στην προσωπική του ιστοσελίδα www.tsoukis.gr

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   120954
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6317 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Βάγγο, θα μου επιτρέψεις να προσθέσω ένα εμότικον στα :thanks: :

 

 

:div: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1991
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  397
  • Content Count:  4996
  • Reputation:   25025
  • Achievement Points:  4996
  • Days Won:  41
  • With Us For:  6188 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  55

Πολύ καλό αφιέρωμα! Θα πρέπει στην εργογραφία να προστεθούν και τα εξής:

 

TRASHCAN No 1-3 (1995-1996)

TRASHCAN UNPLUGGED ('Α έκδοση 1997-1998, Β' έκδοση 2010). Το 4 που έχεις ανήκει σε αυτή τη σειρά.

ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΙΚΡΟΣ ΚΘΟΥΛΟΥ (2004)

ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΔΙΣΚΟΙ (2010)

Επεξεργασία από DJO
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 year later...

  • Member ID:  5259
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  207
  • Content Count:  9437
  • Reputation:   76849
  • Achievement Points:  9439
  • Days Won:  100
  • With Us For:  5840 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

σήμερα έπαθα ένα μικρό σοκ όταν είδα ότι κυκλοφόρησε το κόμικ "μινι καύσωνας" από τον Τσούκη - που εκτιμώ πολύ γενικά ως δημιουργό - σε 77 αντίτυπα στην τιμή των 125 ευρώ :D!!!!! Δεν ξέρω ποιοι θα το πάρουν από δω μέσα για να το κάνουν παρουσίαση... Μέλ; :P

 

επιπλέον πληροφορίες εδώ

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25133
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  281
  • Content Count:  6395
  • Reputation:   63201
  • Achievement Points:  6458
  • Days Won:  42
  • With Us For:  4349 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  47

Αν δεν είναι το κάθε αντίτυπο σχεδιασμένο στο χέρι, νομίζω ότι η τιμή είναι αστεία. Ότι δηλαδή ο κ. Τσούκης κάνει κάποια φάρσα, θέλει να δει κάποιες αντιδράσεις ή κάτι τέτοιο.

 

Ένα άλλο ενδεχόμενο θα ήταν να έχει πολύ ακριβά υλικά (χρυσό, χαρτί από βαμβάκι με ειδικές επεξεργασίες και δε συμμαζεύεται) με αρχειακές προθέσεις, να διατηρηθεί δηλαδή το βιβλίο στο διηνεκές.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   120954
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6317 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Πωπω εκδοτική τρολιά. Αυτο ξεπερνάει ακόμα και το Kibo Corp, αν και εκεί ήταν αυθεντικές σελίδες (αλήθεια εκείνο πόσο πήγαινε?)... Tik, στο comicdom γράφει το παιδί ότι είναι ένα απλό 30σέλιδο Α/Μ με πλάτος ~10 εκατοστά...

 

Εκτός αν κάνει πλάκα όπως εμείς που γράφουμε 1.000.000 στα fmil. Που δε νομίζω... :P

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25133
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  281
  • Content Count:  6395
  • Reputation:   63201
  • Achievement Points:  6458
  • Days Won:  42
  • With Us For:  4349 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  47

Μετά τον καταιγισμό σχολίων που ακολούθησε την πρωινή παρουσίαση στο Comicdom επανέρχομαι κι εγώ με λίγες παρατηρήσεις.

 

1. Στο προηγούμενο ποστ προσπάθησα να διατηρήσω μια σοβαρότητα, όμως δεν αντέχω πλέον και αναγκάζομαι να προσθέσω ένα εμοτικόνι

:lmao:

Πραγματικά είναι αστεία όλη αυτή η ιστορία.

 

2. Ο κ. Τσούκης κατάφερε με μια κίνηση να δημιουργήσει αντιπαραθέσεις και υπαρξιακά διλήμματα και να φέρει στα πρόθυρα νευρικής κρίσης διάφορους παλαβούς κομιξόφιλους. Χωρίς καν να έχουμε δει το περιεχόμενο του κόμικς!

Εντυπωσιάστηκα.

 

3. Μετά τας περιγραφάς του επίμαχου αντικειμένου είναι προφανές ότι ο κ. Τσούκης δεν κοστολόγησε το πόνημά του με βάση κάποια πιθανή υλική αξία (από ότι φαίνεται δεν είναι χρυσό). Επιπλέον, κατά τη γνώμη μου δεν το κοστολόγησε ούτε καν με βάση την όποια υπεραξία τού προσδίδει ως προσωπικό του δημιούργημα. Κάτι τέτοιο θα ήταν εξωφρενικό. Κι αυτό γιατί σε αυτή την περίπτωση θα αξιολογούσε το κόμικς του υψηλότερα από εικαστικά έργα γνωστών Ελλήνων ζωγράφων. Και δεν μιλάω για λιθογραφίες ή μεταξοτυπίες υπογεγραμμένες, αλλά για κανονικούς πίνακες.

 

4. Το κόμικς είναι μια τέχνη ευτελής. Δυστυχώς ή ευτυχώς. Να προσθέσω ότι βασίζεται πολύ στην άμεση και διαρκή σχέση δημιουργού-αναγνώστη. Μάλλον δημιουργού-αναγνωστών, όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο. Είναι στη φύση του, στην ιστορία του, αλλά και κομμάτι της ίδιας της φόρμας του. Οπότε αν στην περίπτωσή μας γίνεται προσπάθεια να γίνει προσέγγιση πρακτικών που ισχύουν στο χώρο των εικαστικών είναι άστοχη. Πάντως πιστεύω ότι ούτε κι αυτό ήταν στις προθέσεις του δημιουργού

 

5. Τελικά τι ήθελε να πει ο καλλιτέχνης (αν όντως ισχύει η τιμή των 125 και δεν είναι απλώς μια φήμη). Από ότι βλέπω στο Comicdom πολλά σχόλια υποστηρίζουν ότι υπάρχει ένα πρότζεκτ από πίσω, θέλει να κάνει κάποιο στέιτμεντ, μια δήλωση να πούμε, να βάλει (ίσως) τον κόσμο σε σκέψεις (; ). Αυτό το πιστεύω, άλλωστε το είχα γράψει από την αρχή (βλ. ποστ #6). Απλώς εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω ποιο είναι το νόημα. Ελπίζω μόνο το πράγμα να μην πάει προς μια δήλωση για την αξία του κόμικς ως προσωπική δημιουργία, ούτε για την έννοια που δίνει ο καλλιτέχνης στο πόνημά του μεταμορφώνοντάς το από απλό υλικό αντικείμενο σε έργο τέχνης. Γιατί αυτά μας τα είπαν άλλοι πριν περίπου 100 χρόνια.

 

Επίλογος με άλλα 3 σχόλια

1. Νομίζω ότι πέτυχε έναν από τους στόχους του. Ήταν πολύ αστείο. Και πάλι

:lmao:

2. Πάντως όποιος κι αν είναι ο στόχος, νομίζω ότι αυτή η ενέργεια δυναμιτίζει τη σχέση δημιουργού-αναγνωστών (σημαντική όπως αναφέρω παραπάνω).

3. Νομίζω ότι κ. Τσούκης επιλέγει έναν δρόμο πολύ μοναχικό.

Επεξεργασία από tik
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  277
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1671
  • Content Count:  28465
  • Reputation:   190010
  • Achievement Points:  27559
  • Days Won:  758
  • With Us For:  6341 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

πάντως πιθανολογώ ότι τα περιεχόμενά του θα είναι καλύτερα από αυτά του Μίκυ Μάους #1 :D

 

περιμένουμε παρουσίαση από το Μελένιο Αγόρι. Φήμες θέλουν να αγόρασε αποτριχωτική και να ετοιμάζεται να πουλήσει ακριβά το σαρκίο του στον κάμπο για να αγοράσει αντίτυπο.

 

βάζω το OST πάντως :)http://www.youtube.com/watch?v=pOq172-JtPs

 

:cheers5:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1539
  • Group:  Members
  • Topic Count:  43
  • Content Count:  621
  • Reputation:   5620
  • Achievement Points:  621
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6234 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Μπα.Στα @@ του ο Τσούκης και δέκα αυγά τουρκίας...

 

roumorιά το κόβω.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  832
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  197
  • Content Count:  4141
  • Reputation:   15795
  • Achievement Points:  4141
  • Days Won:  12
  • With Us For:  6286 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

[λογοκρισία mode on]

βρε τον χαριτωμένο, τι τσαχπινιές κάνει και μας αναστατώνει βρε

ευτυχώς που η απεριόριστή συμπάθεια που έχει καλλιεργηθεί μέχρι τώρα για το έργο και τις κινήσεις του δεν με αφήνουν παρά να δω με θετική διάθεση αυτή την πρωτοβουλία

[λογοκρισία mode off]

 

:cheers2:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  5259
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  207
  • Content Count:  9437
  • Reputation:   76849
  • Achievement Points:  9439
  • Days Won:  100
  • With Us For:  5840 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

:thinking: δε νομίζω να ναι roumorιά ... η παρουσίαση στη στήλη μου φάνηκε επίσημη κι απ' ότι είδα έφτασε τα 70 σχόλια! :wow:

 

απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τρελαίνονται τόσο πολύ όλοι με το θέμα (κι όχι μόνο απ' ότι κατάλβα).

 

Ας μην το πάρουν :P

 

Δικαίωμά του να το κοστολογήσει τόσο, δικαίωμά μου να το θεωρώ υπερβολικό και να μην το πάρω, απλά!

 

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα φύγουν 77 τεύχη σ' αυτήν την τιμή σε τέτοιους καιρούς, αλλά και πάλι, του Τσούκη το ρίσκο.

 

Εγώ θα συνεχίσω να παίρνω τις οικονομικά προσιτές δουλειές του αν συνεχίσουν να μου αρέσουν

 

:beer6:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  277
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1671
  • Content Count:  28465
  • Reputation:   190010
  • Achievement Points:  27559
  • Days Won:  758
  • With Us For:  6341 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

ωφουυυυυυυυυυυυυ

 

σοβαρευτείτε ωρέ :)

 

it's Tsoukis. :)

 

δεν θα μπω στο τριπάκι να ψυχολογήσω τη κίνηση. Πάντως (α) είναι προφανές ότι είναι ένα προϊόν που δεν απευθύνεται στο ευρύ κοινό (β) ως διαπίστωση αυτό: μπαίνει σε μια κατηγορία μόνος του :) γιατί κι άλλοι έχουν κοστολογήσει ακριβά το προϊόν τους, πλην όμως σε τιμές που απλώς τσούζουν και δεν το αξίζουν και (γ) έχει βγάλει τέτοιο όγκο δουλειάς και με τεράστια ποικιλία, και ορισμένα από αυτά είναι τόσο απίστευτα καλά που ας κάνει ότι του καπνίσει :)

 

και άμα τυχόν κάποιος χτυπιέται που είναι τόσο ακριβό, ας πάρει πρώτα Ζεστή Σοκολάτα, Βίδα και άλλες ιστορίες (2 τίτλους που λατρεύω) ας πάρει και τα άλλα του που είναι μια χαρά κόμικ ως επί το πλείστον και άμα δεν πάρει και δαύτο, σιγά τα ωά :) από πίτα που δεν τρως, τι σε μέλλει κι αν καεί :) it's a whole different story here. Προσωπικά το ακριβότερο που έχω πάρει, ήταν ένα original page από Μικρό Κθούλου, νομίζω 20 ή 25 ευρώ και το είχα βρει και το βρίσκω εξαιρετική τιμή και για αυτό που είναι αλλά και σε σχέση με άλλα που έχω ακούσει από άλλους Έλληνες δημιουργούς :) οπότε νομίζω ότι έχει δείξει άμα είναι φραγκοφονιάς ή όχι :) In Tsoukis we trust :)

 

:cheers5:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1539
  • Group:  Members
  • Topic Count:  43
  • Content Count:  621
  • Reputation:   5620
  • Achievement Points:  621
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6234 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Ρε παιδιά,σιγά μη κάτσει ο Τσούκης να postάρει σε forum τώρα....

 

Μα άμα είχε κοινωνικό status,θάτανε ο Τσούκης;Γίνεται;

 

Έχει κατεβάσει ρολά πολλούς μήνες τώρα,δεν απαντάει στο κινητό,οι πολύ κολλητοί του έχουν να τον δουν πριν "χ" τέρμινα και κάποια σελίδα λέει ότι αυτός πουλάει μούρη.Άμα δεν έρθει να μου το επιβεβαιώσει ο ίδιος αυτοπροσώπως ( κι η κοσκινού τον άντρα της με τους πραματευτάδες :P ),τα ανωτέρω τα θεωρώ κακόγουστο αστείο.

 

Τέλος από μένα.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25133
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  281
  • Content Count:  6395
  • Reputation:   63201
  • Achievement Points:  6458
  • Days Won:  42
  • With Us For:  4349 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  47

δεν έρθει να μου το επιβεβαιώσει ο ίδιος αυτοπροσώπως ( κι η κοσκινού τον άντρα της με τους πραματευτάδες :P ),τα

 

Ερώτηση άσχετη με το θέμα:

Τι σημαίνει η παροιμία(; ) κι η κοσκινού τον άντρα της με τους πραματευτάδες ;

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25133
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  281
  • Content Count:  6395
  • Reputation:   63201
  • Achievement Points:  6458
  • Days Won:  42
  • With Us For:  4349 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  47

ωφουυυυυυυυυυυυυ

 

σοβαρευτείτε ωρέ :)

 

it's Tsoukis. :)

 

δεν θα μπω στο τριπάκι να ψυχολογήσω τη κίνηση. Πάντως (α) είναι προφανές ότι είναι ένα προϊόν που δεν απευθύνεται στο ευρύ κοινό (β) ως διαπίστωση αυτό: μπαίνει σε μια κατηγορία μόνος του :) γιατί κι άλλοι έχουν κοστολογήσει ακριβά το προϊόν τους, πλην όμως σε τιμές που απλώς τσούζουν και δεν το αξίζουν και (γ) έχει βγάλει τέτοιο όγκο δουλειάς και με τεράστια ποικιλία, και ορισμένα από αυτά είναι τόσο απίστευτα καλά που ας κάνει ότι του καπνίσει :)

 

και άμα τυχόν κάποιος χτυπιέται που είναι τόσο ακριβό, ας πάρει πρώτα Ζεστή Σοκολάτα, Βίδα και άλλες ιστορίες (2 τίτλους που λατρεύω) ας πάρει και τα άλλα του που είναι μια χαρά κόμικ ως επί το πλείστον και άμα δεν πάρει και δαύτο, σιγά τα ωά :) από πίτα που δεν τρως, τι σε μέλλει κι αν καεί :) it's a whole different story here. Προσωπικά το ακριβότερο που έχω πάρει, ήταν ένα original page από Μικρό Κθούλου, νομίζω 20 ή 25 ευρώ και το είχα βρει και το βρίσκω εξαιρετική τιμή και για αυτό που είναι αλλά και σε σχέση με άλλα που έχω ακούσει από άλλους Έλληνες δημιουργούς :) οπότε νομίζω ότι έχει δείξει άμα είναι φραγκοφονιάς ή όχι :) In Tsoukis we trust :)

 

:cheers5:

Ρε παιδιά,σιγά μη κάτσει ο Τσούκης να postάρει σε forum τώρα....

 

Μα άμα είχε κοινωνικό status,θάτανε ο Τσούκης;Γίνεται;

 

Έχει κατεβάσει ρολά πολλούς μήνες τώρα,δεν απαντάει στο κινητό,οι πολύ κολλητοί του έχουν να τον δουν πριν "χ" τέρμινα και κάποια σελίδα λέει ότι αυτός πουλάει μούρη.Άμα δεν έρθει να μου το επιβεβαιώσει ο ίδιος αυτοπροσώπως ( κι η κοσκινού τον άντρα της με τους πραματευτάδες :P ),τα ανωτέρω τα θεωρώ κακόγουστο αστείο.

 

Τέλος από μένα.

 

Θα προσθέσω μερικά ακόμη σχόλια παρακινούμενος από τις ανωτέρω δύο απαντήσεις, αν και επιφυλάσσομαι διότι όλα αυτά είναι μάλλον πρώιμα με δεδομένο ότι ακόμη υπάρχουν αμφιβολίες για την εγκυρότητα της πληροφορίας, αλλά και τη σκοπιμότητα όλου του πρότζεκτ. Χάριν της συζήτησης και μόνον, θα θεωρήσω ότι ισχύουν όσα αναφέρονται στην παρουσίαση του Comicdom.

 

1. Προφανώς είναι δικαίωμα καθενός να κοστολογεί όσο θέλει το οποιοδήποτε προϊόν. Ζούμε σε ελεύθερη οικονομία. Το θέμα είναι με ποια λογική το κοστολογεί. Αν για παράδειγμα εγώ, που ονομάζομαι Κ. Ομίστας σας παρουσιάσω αύριο το δημιουργημά μου και ζητήσω 200 ευρώ ποια θα είναι η αντίδρασή σας; Υποθέτω ότι θα πείτε ότι την έχω ψωνίσει. Ο κ, Τσούκης από την άλλη μεριά έχει ένα όνομα φυσικά. Ένα θέμα λοιπόν είναι αν αυτό το όνομα κοστίζει 125 για 77 αντίτυπα. Με βάση τα παραπάνω σχόλια κάποιοι θεωρούν ότι πιθανώς, ίσως και να αξίζει. Διαφωνώ.

 

2. Κάπου εδώ κολλάει και το θέμα της κοστολόγησης των μεταχειρισμένων που όλοι ψάχνουμε. Ο έμπορος έχει κάθε δικαίωμα να πουλάει σε όποια τιμή θέλει, όπως κι εγώ έχω αναφέρει αλλαχού (http://www.greekcomi...opic=8460&st=90 ποστ #119). Αυτό δεν εμποδίζει το GC να διατηρεί τη στήλη Προσοχή μην πλησιάζετε και πολύ καλά κάνει. Δηλαδή το θέμα είναι πόσο πραγματικά αξίζει κάτι.

 

3. Η σπανιότητα του αντικειμένου δεν εμπίπτει στη συγκεκριμένη περίπτωση. Δηλάδή 77 κομμάτια δεν είναι και τόσο σπάνια ώστε να χρεώνονται 125 το ένα. Κι αυτό

 

P6110522.JPG

 

ήταν σε 100 κομμάτια, αλλα κόστιζε 500 και όχι 125 ( η τιμή φαίνεται στην άνω δεξιά γωνία).

 

4. Τον κ .Τσούκη δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Οπότε δεν με απασχολεί υπερβολικά ή κοινωνική ζωή του ούτε το αν έκλεισε το κινητό του. Γνωρίζω όμως και εκτιμώ τα κόμικς του. Και με αυτό το δεδομένο κρίνω την όποια δουλειά του. Το υπόβαθρο της δημιουργίας των κόμικς του ή κάποιο εννοιολογικό πλαίσιο στο οποίο εντάσσει αυτή τη δουλειά του και το οποίο πιστεύει ενδεχομένως ότι πρέπει να συμπεριληφθει στην τιμή του τελικού προϊόντος δεν είναι στα άμεσα ενδιαφέροντα μου. Και δεν νομίζω ότι ταιριάζει ιδιαίτερα στο κόμικς σαν μέσο.

 

5. Σχετικό με το 4

Θα επαναλάβω ότι το κόμικς είναι ευτελής τέχνη, αν και είμαι σίγουρος ότι πολλοί διαφωνούν ή μπορεί και να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους. Και σε αυτό το πλαίσιο αδυνατώ να καταλάβω με ποιο τρόπο εμπλέκεται η δημιουργία, η διακίνηση και η πώληση ενός τεύχους σε ένα γενικότερο πρότζεκτ που θυμίζει άλλες, εναλλακτικές μορφές τέχνης.

 

Θα επαναλάβω ότι πιστεύω και ελπίζω ότι ίσως και κάτι άλλο παίζει και είμαι σε αναμονή για να δω τι είναι αυτό.

Ειδάλλως εξακολουθώ να θεωρώ ότι όλα αυτά είναι εξαιρετικώς διασκεδαστικά.

:lmao:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1539
  • Group:  Members
  • Topic Count:  43
  • Content Count:  621
  • Reputation:   5620
  • Achievement Points:  621
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6234 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Ερώτηση άσχετη με το θέμα:

Τι σημαίνει η παροιμία(; ) κι η κοσκινού τον άντρα της με τους πραματευτάδες ;

Πάει η γύφτισσα στο παζάρι να πάρει ύφασμα και είπε στον έμπορα ότι είναι συνάδερφος κι αυτή (=κοσκινού,δηλαδή ο άντρας της έφτιανε και πουλούσε κόσκινα[καλάθια...]).

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25133
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  281
  • Content Count:  6395
  • Reputation:   63201
  • Achievement Points:  6458
  • Days Won:  42
  • With Us For:  4349 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  47

Πάει η γύφτισσα στο παζάρι να πάρει ύφασμα και είπε στον έμπορα ότι είναι συνάδερφος κι αυτή (=κοσκινού,δηλαδή ο άντρας της έφτιανε και πουλούσε κόσκινα[καλάθια...]).

 

Ωραίο!

Ο πατέρας μιας φίλης μου άμα συναντούσε κανένα γιατρό συστηνόταν σαν συνάδελφος, μέχρι να αποδειχτεί ότι γιατρός ήταν στην πραγματικότητα μόνο η κόρη του.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3787
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  488
  • Content Count:  12120
  • Reputation:   82077
  • Achievement Points:  12142
  • Days Won:  79
  • With Us For:  6034 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  49

Ημιάσχετο, αλλά αφού το θέμα κοστολόγησης πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις από τον συγκεκριμένο τίτλο, ας το αναφέρω.

 

Ζούμε σε μια χώρα που όσο και να έχει λαβωθεί, μια σημαντική μερίδα κάνει φιλότιμες προσπάθειες να ορθοποδήσει. Νόμους έχουμε. Και η αισχοκέρδια είναι έγκλημα και όσο γίνεται στηλιτεύεται. Εμείς εδώ δε θα βάλουμε κάποιον φυλακή, και δεν έχουμε σκοπό να καταγγείλουμε. Νομίζω. Αλλά την αισχοκέρδια την πολεμάμε. Όσοι μπορούμε και όσο μας αφήνει το σύνδρομο ελληνορθόδοξου αρχαιολάτρη.

 

Μπορείτε να μετα φερθείτε σε άλλο θέμα αν θέλουμε να πλατειάσουμε. Have fun :)

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  277
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1671
  • Content Count:  28465
  • Reputation:   190010
  • Achievement Points:  27559
  • Days Won:  758
  • With Us For:  6341 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

Ημερομηνία παρουσίασης/αφιερώματος στον Τσούκη στο GC: 11/12/2010

Ημερομηνία γνωστοποίησης στο GC των 77 κομματιών με αξία 125 έκαστο: 11/06/2012

 

Ποστ από 11/12/10 έως 10/6/12 στο συγκεκριμένο τόπικ: 4 (σε 548 μέρες)

Ποστ από 11/6/12 έως σήμερα: 16 (σε 3 μέρες)

 

Αριθμός ποστ σε ορισμένα από τα κόμικ του Τσούκη: 36 στο Μικρό Κθούλου σε 5 χρόνια, 8 στη Βίδα σε 4 χρόνια, 7 στις Παλιοδουλειές σε 4 χρόνια, 15 στη Φανή σε 4 χρόνια, 9 στη Σοκολάτα σε 4 χρόνια, 11 στους Insomniacs σε 3 χρόνια :)

 

Και βλέποντας και ποιος μάλλον έχει κάνει τις περισσότερες παρουσιάσεις σε κόμικ του Τσούκη, θεωρώ ότι έχει χρέος προς τον εαυτό του (τςςςςςςς) να πάει να σκάσει 125 και να πάρει ένα από τα 77 κομμάτια :D Τυχερέ Κάμπε!!!!! θα'χεις αντίτυπο ΚΑΙ από αυτό! :D

 

:cheers5:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  22312
  • Group:  Banned
  • Topic Count:  24
  • Content Count:  1067
  • Reputation:   5082
  • Achievement Points:  1067
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4592 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

πάντως πιθανολογώ ότι τα περιεχόμενά του θα είναι καλύτερα από αυτά του Μίκυ Μάους #1 :D

 

 

 

Εξαρτάται από ποια σκοπιά το βλέπει κανείς. Πχ εγώ δεν γνωρίζω τον Τσούκη, ούτε κάποια δουλειά του, αλλά θεωρώ αδύνατο να είναι περισσότερο ταλαντούχος από τους Carl Βarcs και Romano Scarpa (οι ιστορίες των οποίων είναι περιεχόμενο του Μίκυ Μαους 1) :P

Επεξεργασία από komicbest
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  8772
  • Group:  Members
  • Topic Count:  25
  • Content Count:  645
  • Reputation:   3874
  • Achievement Points:  645
  • Days Won:  4
  • With Us For:  5524 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  36

Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω Τσούκης :ballet:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 year later...

  • Member ID:  277
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1671
  • Content Count:  28465
  • Reputation:   190010
  • Achievement Points:  27559
  • Days Won:  758
  • With Us For:  6341 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

Εντέλει τι έχει απογίνει αυτή η ψυχή? Το σάητ του που έχουμε καταγεγραμμένο, έχει κατεβάσει ρολά. Με εξαίρεση το φημολογούμενο κόμικ των 77 αντιτύπων στα 125 ευρώ του 2012 (που δεν ξέρω καν άμα βγήκε ποτέ τέτοιο πράγμα και γενικώς εάν σκόπευε και ποτέ να βγάλει τέτοιο πράγμα και δεν έκανε χαβαλέ :) ), έχουμε να δούμε νέο κόμικ από το 2011....

 

:cheers5:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 year later...

  • Member ID:  2265
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1001
  • Content Count:  20072
  • Reputation:   116905
  • Achievement Points:  20162
  • Days Won:  336
  • With Us For:  6161 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  47

Πλέον ο Τσούκης και τα X-FIles θα σχετίζονται μέσω συμπτώσεως. Στο τέταρτο επεισόδιο της 10ης σεζόν, ένας street artist που υπογράφει ως Trashman, είναι υπεύθυνος για κάποια γκραφίτι και πήλινα δημιουργήματα που ζωντανεύουν. Έχω μάλιστα την εντύπωση (χωρίς να το έχω αντιπαραλάβει ακόμα) πως η υπογραφή είναι γραμμένη με παραπλήσιο τρόπο.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  7777
  • Group:  Honored
  • Topic Count:  43
  • Content Count:  863
  • Reputation:   6049
  • Achievement Points:  863
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5582 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  46

Σε προσωπική συζήτηση πέρυσι, ο Γιώργος δήλωσε πως δεν πρόκειται να ασχοληθεί ξανά με τη δημιουργία κόμικς και πιθανότατα αυτή τη στιγμή να βρίσκεται κάπου στο εξωτερικό. Γνωρίζοντας τον Γιώργο, θεωρώ πως η δήλωση του είναι ειλικρινής αν και, επειδή δεν είναι από τους ανθρώπους που δεν αλλάζουν γνώμη, δεν αποκλείω τίποτε για το μέλλον. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι οι δημιουργικοί άνθρωποι σαν αυτόν δύσκολα εγκαταλείπουν την τέχνη τους, όσο και αν έχουν κουραστεί από αυτή. θα δούμε...   

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.