zoo Posted July 21, 2008 Member ID: 832 Group: Veterans Topic Count: 197 Content Count: 4,143 Reputation: 15,916 Achievement Points: 4,143 Days Won: 12 With Us For: 6,537 Days Status: Offline Last Seen: 15 hours ago Age: 43 Share Posted July 21, 2008 Ιστορίες Του Κθούλου Η μυθολογία του Κθούλου και των Μεγάλων Παλαιών, την οποία έπλασε ένας από τους θρύλους της λογοτεχνίας τρόμου, ο Χ. Φ. Λάβκραφτ, δεν έχει πάψει να στοιχειώνει τα όνειρα της ανθρωπότητας από την εποχή της σύλληψής της. Αναρίθμητοι συγγραφείς, καλλιτέχνες, σκιτσογράφοι και σκηνοθέτες έχουν διοχετεύσει τα νοσηρά αποκυήματα της ανίερης αυτής ονειροπλασίας στο έργο τους. Μερικοί από τους καλύτερους δημιουργούς του χώρου των κόμικς, αποφάσισαν να αντιπαραβάλλουν τις Λαβκραφτιανές τους αναζητήσεις και τελικά να παρουσιάσουν το αποτέλεσμα στο ευρύ κοινό: αυτός ο τόμος λοιπόν, ο οποίος περιλαμβάνει τόσο το «Cthulhu Tales», όσο και το «Cthulhu Tales: Rising», παραθέτει ένα εύρος ιστοριών με ποικιλία που κυμαίνεται από το παραδοσιακό στυλ του Λάβκραφτ («Η Παραλία»), το υπερφυσικό noir («Κυνηγός Μαγισσών»), μέχρι και το εφηβικό δράμα με «κθουλιανές» προεκτάσεις («Are You There Cthulhu? It’s me, Margaret»), δίχως να αφήνει απέξω κανένα χρώμα του αφηγητικού φάσματος. Συνολικά 12 ιστορίες υπερφυσικού τρόμου, εκ των οποίων 2 έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο «Γκραν Γκινιόλ» και οι υπόλοιπες 10 εκδίδονται για πρώτη φορά στα ελληνικά, όλες δεμένες με το εξαιρετικό εξώφυλλο του Γιώργου Δημητρίου. Από το Δελτίο Τύπου της έκδοσης Τον Ιούλιο του 2008 η Jemma μας παρουσιάζει μια συλλογή ιστοριών από τον κόσμο του Κθούλου, έναν κόσμο που δημιούργησε ο αξεπέραστος Lovecraft και πάνω του χτίσανε ιστορίες μια πλειάδα δημιουργών από τον χώρο της Λογοτεχνίας, του Κινηματογράφου και του Κόμικ. Οι ιστορίες που περιέχονται είναι:Η Παραλία - Nelson / Ritchie (πρωτοεκδόθηκε στην Ελλάδα στο Γκραν Γκινιόλ #0)Love's Craft - Strokes / Sablik / HerouxΚυνηγός Μαγισών - Cosby / Carter / Rans of Imaginary FriendsΠοιοτικός Χρόνος - Rigers / Kuhn / RamboCthulhu Calls - Gray / BadgerΟ Φινέας Φλυν... - Giffen / Roman / Rambo (πρωτοεκδόθηκε στην Ελλάδα στο Γκραν Γκινιόλ #0)I Hear The Call - Kuhoric / Dzialowski / RajAre You There Cthulhu? It's Me Margaret - Myers / LieΗ Σπορά Του Κθούλου - Long / Bennett / StrubleThe Pull Of Insanity - Rodionoff / Hamilton / StrubleFor You - Nelson / RitchieΗ Τέχνη Του Θορύβου - Church / Abraham / Raz Εσωτερικό link:Δελτίο Τύπου στο greekcomics Εξωτερικό link: Αναφορά στο site της Jemma: www.jemmacomics.gr 21 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Melandros Posted July 21, 2008 Member ID: 4,830 Group: Veterans Topic Count: 480 Content Count: 2,663 Reputation: 16,116 Achievement Points: 2,665 Days Won: 3 With Us For: 6,139 Days Status: Offline Last Seen: November 10 Age: 46 Share Posted July 21, 2008 zoo και για την παρουσίαση.. Σήμερα πήρα και τα τρία καινούρια απο την jemma και μπορώ να πώ πως το συγκεκριμένο μου άρεσε πάρα πολύ και χάρηκα μετά απο πολύ καιρό που έπεσε στα χέρια μου ένα βιβλίο που άξιζε.. Περιττό να πώ πως δεν κατάλαβα πότε το διάβασα.. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mandrake Posted July 21, 2008 Member ID: 1,790 Group: Members Topic Count: 130 Content Count: 7,544 Reputation: 29,571 Achievement Points: 7,882 Days Won: 29 With Us For: 6,457 Days Status: Offline Last Seen: Saturday at 04:42 PM Share Posted July 21, 2008 ΤΙΕΙΝΑΙΠΑΛΙΑΥΤΟΕΔΩΠΕΡΑ;;; ΠΛΑΚΑ μου κάνεις; Πως δεν το πήρα πρέφα;; Αύριο πρωί πρωί ΕΦΥΓΑ να το αγοράσω!! Ευχαριστώ πολύ για την παρουσίαση και τις πληροφορίες!!! Dark angel of Chaos Cthulu comes Bringer of evil The Black Cauldron Dead placed in the Cauldron Re-animate Doorway to Hades The Old Ones' gate The Old Ones bring Chaos to earth Conjuring Yog-Sothoth's birth The fires of the Cauldron burn red Re-animating the dead Here in the darkness Black Well of Chaos Boiling before my eyes In here the dead rise Out of the Cauldron Evil that never dies Bringer of darkness Demon of Chaos King of eternal lies Father of evil Loosing his black minions Into the night Into the Cauldron I cast my life Breaking the black spells of sacrifice, into the light!! 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KONNOS Posted July 21, 2008 Member ID: 3,934 Group: Members Topic Count: 7 Content Count: 384 Reputation: 882 Achievement Points: 384 Days Won: 0 With Us For: 6,266 Days Status: Offline Last Seen: October 16, 2021 Age: 40 Share Posted July 21, 2008 Η JEMMA έχει αρχίσει να γίνετι η αγαπημένη μου κομικσοεταιρία.Η ΒΟΟΜ ασχολείται τον τελευταίο καιρό με την μυθολογία του Κθούλου.Υπάρχει και η σειρά τους Fall of Cthulhu 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thebadpainter Posted July 29, 2008 Member ID: 5,268 Group: Members Topic Count: 101 Content Count: 679 Reputation: 1,600 Achievement Points: 679 Days Won: 2 With Us For: 6,090 Days Status: Offline Last Seen: November 5, 2015 Age: 54 Share Posted July 29, 2008 (edited) Καταπληκτικό, το διάβασα χθες και θα το διαβάσω ξανά, επίσης πολύ καλή σχέση τιμής ποιότητας, αφού είναι όλο ένχρωμο. Ελπίζω να ακολουθήσουν και άλλες κυκλοφορίες με θέμα τον Κθούλου και κάποιο άλμπουμ με δουλειές των Nelson / Ritchie. Edited July 29, 2008 by thebadpainter 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreasD Posted July 29, 2008 Member ID: 1,991 Group: Veterans Topic Count: 397 Content Count: 4,996 Reputation: 25,200 Achievement Points: 4,996 Days Won: 42 With Us For: 6,439 Days Status: Offline Last Seen: April 10, 2021 Age: 56 Share Posted July 29, 2008 Λοιπόν όταν το αγώρασα δεν είχα ιδέα για τι τι θα διάβαζα. Μάλιστα είχα και τις επιφυλάξεις μου. ΑΛΛΑ διαψεύστικα! Μου άρεσε! Δεν ούρλιαζα απο τη χαρά μου, αλλά μου άρεσε! Απ όλα έχει ο μπαξές. Και τρόμο και χιούμορ και κοινωνικά σχόλια σε διάφορα επίπεδα... Η σχέση ποιότητας τιμής είναι εξαιρετική! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KONNOS Posted August 6, 2008 Member ID: 3,934 Group: Members Topic Count: 7 Content Count: 384 Reputation: 882 Achievement Points: 384 Days Won: 0 With Us For: 6,266 Days Status: Offline Last Seen: October 16, 2021 Age: 40 Share Posted August 6, 2008 Πάρα πολύ καλή έκδοση.Το διάβασα πρίν λίγες μέρες.Μου άρεσαν πολύ όλες οι ιστορίες.Αυτές που ξεχώρισα: 1)Ποιοτικός Χρόνος 2)Για σένα 3)Η Τέχνη του Θορύβου 4)Κυνηγός Μαγισσών 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ion Posted September 17, 2008 Member ID: 2,285 Group: Veterans Topic Count: 949 Content Count: 4,397 Reputation: 36,007 Achievement Points: 4,451 Days Won: 26 With Us For: 6,411 Days Status: Offline Last Seen: 14 hours ago Age: 41 Share Posted September 17, 2008 Καθότι φαν του Λάβκραφτ και της μυθολογίας Κθούλου δεν υπήρχε περίπτωση να μην αγοράσω αυτό το κόμικ. Επιτέλους ένα κόμικ τρόμου στη χώρα μας, παρόλο που να πω την αλήθεια δεν ενθουσιάστηκα όσο περίμενα. Σίγουρα όμως δεν μετάνιωσα που το αγόρασα, αφενός γιατί η τιμή είναι πολύ συμφέρουσα βάσει της ποιότητας, και αφετέρου γιατί όπως ξαναείπα "επιτέλους ένα κόμικ τρόμου στη χώρα μας". Στο ψητό τώρα: Αρκετές οι ιστορίες, αλλά πολύ μικρές. Θα ήθελα να διάβαζα κάτι με μεγαλύτερη ανάπτυξη για να το απολαύσω περισσότερο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν απόλαυσα κάποιες απ' αυτές, γιατί ανάμεσα στην ντουζίνα ιστοριών κάποιες ήταν άψογες... αλλά μικρές δυστυχώς. Ποιες ξεχώρισα; Από σχέδιο μου άρεσαν όλες (καλό το ότι υπήρχαν τόσα διαφορετικά σχεδιαστικά είδη, μου αρέσει η ποικιλία), ξεχώρισα πάντως την I Hear the Call. Από υπόθεση (και γενικά ως σύνολο) ξεχώρισα τις: Ποιοτικός Χρόνος, Ακούω το Κάλεσμα, Η Έλξη της Παράνοιας και Για Σένα. Jemma 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thelordofdarkness Posted September 18, 2008 Member ID: 6,400 Group: Members Topic Count: 1 Content Count: 19 Reputation: 18 Achievement Points: 19 Days Won: 0 With Us For: 5,956 Days Status: Offline Last Seen: February 9, 2009 Age: 49 Share Posted September 18, 2008 εχω φυγει κολλητά για να το αγοράσω!!!! τις εκδόσεις αυτής της JEMMA της εκδοτικής μήπως γνωρίζει που μπορώ να τις βρω στη Σαλονίκη? (συγχωρέστε την αγνοιά μου)!!! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramirez Posted September 18, 2008 Member ID: 2,298 Group: Members Topic Count: 1,805 Content Count: 5,326 Reputation: 35,601 Achievement Points: 5,335 Days Won: 15 With Us For: 6,410 Days Status: Offline Last Seen: 4 hours ago Share Posted September 18, 2008 Το Comicon της Αθήνας έχει τις εκδόσεις της, οπότε λογικά και το αντίστοιχο της Θεσσαλονίκης... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
batstef Posted September 18, 2008 Member ID: 441 Group: Members Topic Count: 9 Content Count: 175 Reputation: 475 Achievement Points: 175 Days Won: 0 With Us For: 6,572 Days Status: Offline Last Seen: June 4, 2021 Age: 41 Share Posted September 18, 2008 Το διαβασα κι εγω και αυτο που εχω να παρατηρησω ειναι οτι μου φανηκε εξαιρετικα "ανισο".Οι μισες (χοντρικα) ιστοριες μου αρεσαν παρα πολυ και πραγματικα ενθουσιαστηκα διαβαζοντας τις ενω με τις υπολοιπες το μονο που ενιωσα ηταν οτι εχανα τον χρονο μου.Βεβαια αυτο ειναι χαρακτηριστικο των πολυσυλλεκτικων εκδοσεων και απλα η αναλογια καλων/κακων ιστοριων ειναι αυτο που κανει τη διαφορα.Για την ποιοτητα εκδοσης και την καλη τιμη νομιζω οτι εχει γινει πια περριτο να μιλαμε οταν αναφερομαστε στην Τζεμμα ενω θελω να πω οτι μου αρεσει πολυ το εξωφυλλο. Τελικο συμπερασμα (δικο μου) ---> το συνιστω για αγορα αλλα μην περιμενετε να διαβασετε και κανενα αριστουργημα που θα σας μεινει αξεχαστο. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kabuki Posted September 18, 2008 Member ID: 5,259 Group: Veterans Topic Count: 207 Content Count: 9,437 Reputation: 77,035 Achievement Points: 9,439 Days Won: 100 With Us For: 6,091 Days Status: Offline Last Seen: November 23 Share Posted September 18, 2008 θα συμφωνήσω με Ίωνα και bat stef ότι το αποτέλεσμα ήταν άνισο, κάποιες ιστορίες πολύ καλές και κάποιες αδιάφορες. Συμβαίνει άλλωστε πολύ συχνά στις συλλογές. Θετικό είναι όμως ότι τέτοιες συλλογές μας δίνουν τη δυνατότητα να δούμε δείγμα δουλειάς αρκετών δημιουργών μαζεμένων. Ειδικά όταν η τιμή είναι προσιτή, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση. Όντως δε ΄"χορταίνεις" τη δουλειά κανενός έτσι, μπορείς να δοκιμάσεις όμως από μια ποικιλία ορεκτικών και να ανιχνεύσεις τί είναι πιθανό να σου αρέσει και τι όχι.. 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KONNOS Posted September 18, 2008 Member ID: 3,934 Group: Members Topic Count: 7 Content Count: 384 Reputation: 882 Achievement Points: 384 Days Won: 0 With Us For: 6,266 Days Status: Offline Last Seen: October 16, 2021 Age: 40 Share Posted September 18, 2008 εχω φυγει κολλητά για να το αγοράσω!!!!τις εκδόσεις αυτής της JEMMA της εκδοτικής μήπως γνωρίζει που μπορώ να τις βρω στη Σαλονίκη? (συγχωρέστε την αγνοιά μου)!!! Παντού υπάρχει.Το έχω δεί σίγουρα στα comicon,πρωτοπορία,Αγνωστη Καντάθ,Ιανό.Απ'όπου αγοράζεις κόμικς λογικά θα υπάρχει. Πάντως η Boom στην Αμερική έχει βγάλει και το Fall of Cthulhu το οποίο πρέπει να ακολουθεί μία ιστορία και να μήν είναι συλλογή.Ελπίζω να έρθει και απο τα μέρη μας γιατί μου λείπουν τα horror κόμικς στη Ελλάδα. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mandrake Posted September 18, 2008 Member ID: 1,790 Group: Members Topic Count: 130 Content Count: 7,544 Reputation: 29,571 Achievement Points: 7,882 Days Won: 29 With Us For: 6,457 Days Status: Offline Last Seen: Saturday at 04:42 PM Share Posted September 18, 2008 Μια απ'τα ίδια ρε φίλε... Μια απ'τα ίδια..! Ακόμη και το fantasy προωθήθηκε λίγο αλλά το horror μένει πίσω ακόμη. Βέβαια έχουμε και τα "Dylan Dog & Dampyr", "Ζωντανοί Νεκροί" και "Hellboy" αλλά και πάλι δεν είναι πολλά... Το πρόβλημα είναι ότι "πολεμάει" ΜΟΝΟ μία εταιρία να φέρει εδώ τέτοιους τίτλους. Τουλάχιστον κάνει εξαιρετική δουλειά!! Μακάρι να'ρθει πάντως αυτό που λες Ελλάδα. Φαίνεται πολύ καλό! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eliaselias0 Posted November 14, 2008 Member ID: 4,358 Group: Members Topic Count: 1 Content Count: 142 Reputation: 264 Achievement Points: 142 Days Won: 0 With Us For: 6,201 Days Status: Offline Last Seen: January 8, 2023 Age: 54 Share Posted November 14, 2008 Μπήκα να ρίξω μια ματιά λόγω αδυναμίας στον Λαβκραφτ και μπήκα στην πρίζα. Πάω να το παραγγείλω από πρωτοπορία. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreekComicFan Posted November 22, 2008 Member ID: 2,265 Group: Veterans Topic Count: 999 Content Count: 20,072 Reputation: 117,477 Achievement Points: 20,162 Days Won: 336 With Us For: 6,412 Days Status: Offline Last Seen: November 10, 2021 Age: 47 Share Posted November 22, 2008 Μου άρεσε και εμένα αρκετά. Ναι έχει και κάποιες μέτριες ιστοριές, αλλά δεν αφαιρεί από την συνολική ατμόσφαιρα της έκδοσης, και προσωπικά δεν με χάλασαν. Γενικά μου έφεραν στο νού τις κλασικές ανθολογίες της Ωρόρα με την πολυσυλλεκτικότητα τους. Σαν να υπήρχε και εικονογραφημένη εκδοχή τους ένα πράμα. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
batigoal Posted January 26, 2015 Member ID: 23,328 Group: Veterans Topic Count: 29 Content Count: 2,301 Reputation: 28,516 Achievement Points: 2,302 Days Won: 20 With Us For: 4,802 Days Status: Offline Last Seen: March 28, 2023 Age: 40 Share Posted January 26, 2015 Πολυ ομορφη συλλογη της οποιας την υπαρξη δεν γνωριζα μεχρι προσφατα Μου αρεσε πολυ, σιγουρα δεν ειναι ολες οι ιστοριες στο ιδιο επιπεδο, αλλα αυτο δεν ειναι ετσι κι αλλιως ιδιαιτερα εφικτο σε μια συλλογη ιστοριων. Περισσοτερο μου αρεσαν Η παραλια, Η σπορα του Κθουλου, το The pull of insanity και το For you! Μου αρεσε επισης η ποικιλια στα σχεδιαστικα στυλ!! Γενικα καλο αλμπουμακι και πολυ καλη εισαγωγη στην μυθολογια του Κθουλου για τους αμυητους Προτινεται φυσικα! Υγ. Το εξωφυλλο ειναι απιστευτα ομορφο 15 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Θρηνωδός Posted December 24, 2016 Member ID: 30,604 Group: Veterans Topic Count: 535 Content Count: 6,810 Reputation: 55,699 Achievement Points: 6,810 Days Won: 161 With Us For: 3,647 Days Status: Offline Last Seen: August 16, 2020 Age: 33 Share Posted December 24, 2016 Πολύ μέτριο κατά την γνώμη μου. Πάντα οι συλλογές έχουν σκαμπανεβάσματα αλλά εδώ ήταν οι περισσότερες μέτριες προς κακές και κάποιες (όπως αυτή με την γκόμενα-μεγάλο παλαιό που την παράτησε ο άλλος) άθλιες. Δεν θυμόμουν καν ότι το είχα πάρει, πρέπει να είχα τσιμπήσει από το ομολογουμένως πολύ καλό εξώφυλλο. Αν μου έμεινε κάτι ήταν η τελευταία ιστορία με τον μουσικό που ξεχώριζε μακράν λόγω σχεδίου και σεναρίου, αλλά αν σε μια ανθολογία τρόμου περιμένω την τελευταία από 12 ιστορίες για να μπω στο κλίμα τότε δεν αξίζει ιδιαίτερα. Είμαι υπέρ της σάτιρας και της διακωμώδησης γενικά αλλά κάποιες υποθέσεις έπαιρναν από την λοβκραφτιανή μυθολογία και το ξεφτίλιζαν με τον πιο κακόγουστο τρόπο, προσαρμόζοντας το σε "μοντέρνες ανησυχίες". Ούτε σενάριο για b-movie δεν θα πέρναγαν. Η ποιοτική έκδοση κατά τ'άλλα ως συνήθως στα υψηλά στάνταρ της τζέμα. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xristaras1978 Posted January 20, 2021 Member ID: 30,737 Group: Members Topic Count: 7 Content Count: 123 Reputation: 760 Achievement Points: 224 Days Won: 0 With Us For: 3,585 Days Status: Offline Last Seen: Monday at 05:16 PM Age: 46 Share Posted January 20, 2021 Κάποιος να ανεβάσει και μια εσωτερική σελίδα για να δούμε σχέδιο;; 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Loss Posted November 14, 2021 Member ID: 32,289 Group: Moderator Topic Count: 42 Content Count: 336 Reputation: 2,195 Achievement Points: 254 Days Won: 9 With Us For: 2,609 Days Status: Offline Last Seen: 16 hours ago Age: 23 Share Posted November 14, 2021 Αντικαταστάθηκε το εξώφυλλο και οπισθόφυλλο του τεύχους. 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts