Jump to content

CAPTAIN MARVEL / MAR-VELL / RICK JONES


YOSHIMITSU
 Share

Recommended Posts

Captain Marvel

 

marvell.jpg

 

Οι αρχικοί δημιουργοί του Captain Marvell είναι οι Stan Lee και Gene Colan, ενώ ο ίδιος εμφανίζεται πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 1967 στο δωδέκατο τεύχος των Υπερηρώων της Μarvel. Τον αρχικό σχεδιασμό του ήρωα θα αναλάμβαναν αργότερα να βελτιώσουν οι Roy Thomas και Gil Kane.

 

Ένας από τους πολλούς υπέρ ήρωες που μου άρεσαν στα μικράτα μου και ίσως ο πιο αγαπημένος ήταν και είναι ακόμα, ο Κάπτεν Μάρβελ (Captain Mar-Vel). Ποιος όμως είναι και από που ήρθε; Ο Κάπτεν Μάρβελ είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση σαν χαρακτήρας. Ο ίδιος είναι εξωγήινος αξιωματικός του Αυτοκρατορικού Στρατού των Kree (εξού και ο βαθμός που φέρει). Οι Kree, αποφάσισαν να τον στείλουν στην Γη σαν παρατηρητή, διότι ο πλανήτης μας έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον για αυτούς για τις μελλοντικές στρατηγικές προοπτικές ή ακόμα και για τις πρώτες ύλες του. Όμως για την Γη δεν ενδιαφέρονται μόνο οι Kree αλλά και οι Skrull αφού βρίσκεται ακριβώς ανάμεσα στις δύο αυτοκρατορίες αυτές. Με τον καιρό, ο Μάρβελ κουράστηκε από τις άγριες διαθέσεις των ανωτέρων του εναντίον του, και σύντομα συμμάχησε με τους Γήινους ενώ η Αυτοκρατορία (των Kree) για αυτή του την κίνηση τον έχρισε προδότη.

 

Όταν αργότερα το Υπέρτατο Νοήμον Ον τον εξόρισε στην Αρνητική Ζώνη, ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε ο Κάπτεν Μάρβελ να αποδράσει ήταν να ανταλλάξει τα άτομα της ύπαρξης του με έναν νεαρό τον Rick Jones, αλλά και αυτό ήταν προσωρινό καθώς διαρκούσε το μέγιστο τρεις ώρες. Για να συμβεί αυτό είχαν και οι δύο στα χέρια τους κάτι χρυσά περικάρπια (βραχιόλια: Nega-Bands) που όταν τα ένωναν μεταξύ τους γινόταν η αλλαγή και ο ένας ερχόταν έπαιρνε την θέση του άλλου. Με αυτή την διαδικασία ο Κάπτεν Μάρβελ απόκτησε και υπερδυνάμεις ενώ παράλληλα αποφάσισε να αντικαταστήσει την φόρμα με ένα μαύρο-κόκκινο εφαρμοστό κολάν (όπως έχουν όλοι οι σούπερ ήρωες που σέβονται τον εαυτό τους).

 

Capmarvell.jpg

 

Η αποδοχή από τον κόσμο δεν ήταν ακόμη μεγάλη όμως και έτσι η Marvel αποφάσισε να επιτρέψει στον Jim Starlin να κάνει κάποιες βελτιώσεις και αλλαγές στον χαρακτήρα. Αν και τελικά η εμφάνιση του άλλαξε ελάχιστα, ο Κάπτεν Μάρβελ τελικά απελευθερώθηκε από την Αρνητική Ζώνη και έγινε ένας υπερασπιστής του σύμπαντος. Τον τίτλο του "Προστάτης του Σύμπαντος" του τον απένειμε μία κοσμική οντότητα με το όνομα Αιώνας - Eon. Μαζί πλέον ο Κάπτεν Μάρβελ και ο Rick συνέχισαν τον αγώνα ενάντια στους κακούς. Από αυτούς ξεχωρίζουν δύο. O πρώτος είναι ο Super Skrull, ένας εξωγήινος που είχε συνδυασμένες τις δυνάμεις των τεσσάρων φανταστικών με τον οποίο είχε και από τις πιο σκληρές μάχες σώμα με σώμα. Αλλά ο υπέρτατος εχθρός του ήταν ο λάτρης του Θανάτου, ένας μεταλλαγμένος ονόματη Χάρος - Thanos, ο οποίος μεν ήταν αρχικά μέλος των Τιτάνων της ομώνυμης σελήνης του Κρόνου (Τίτανας), όμως τελικά εναντιώθηκε σε αυτούς. Ο Κάπτεν Μάρβελ στην πορεία έγινε στενός σύμμαχος των Τιτάνων την ώρα που ο Thanos απέκτησε την υπέρτατη δύναμη μετά την ανεύρεση του Κοσμικού Κύβου. Με αυτόν είχε απίστευτες δυνάμεις και ουσιαστικά απόκτησε θεϊκές δυνατότητες. Στην μάχη τους ο κοσμικός κύβος αλλοίωσε την σύσταση του σύμπαντος κάνοντας τον χώρο και τον χρόνο να είναι ρευστός (ή τουλάχιστον έτσι τον αισθανόταν ο Κάπτεν Μάρβελ). Tελικά, όμως ο Κάπτεν Μάρβελ επανέφερε τα πράγματα στην κανονική τους κατάσταση αφού στο τέλος νίκησε τον Thanos.

 

Δυστυχώς, ο Κάπτεν Μάρβελ τελείωσε σύντομα την καριέρα του ως σούπερ ήρωας, καθώς στην διάρκεια μίας πάλης με ένας άλλο σούπερ κακό ονόματι Nitro, ανέπνευσε ένα δηλητηριώδες αέριο που ονομαζόταν "Συστατικό 13" ή "Συμπαγές 13". Παρόλα αυτά, κατάφερε να νικήσει τον Nitro και να σφραγίσει το δοχείο με το αέριο πριν απλωθεί στον αέρα, αλλά ήταν ήδη αργά για τον ίδιο. Χάρης στις σούπερ δυνάμεις του και τα περικάρπια Nega-Bands δεν πέθανε ακαριαία, όμως από ότι αποδείχτηκε αργότερα, το αέριο αυτό του προκάλεσε μη αναστρέψιμες βλάβες στον οργανισμό του, που γρήγορα οδήγησαν στην δημιουργία καρκίνου. Τελικά, πέθανε στον Τίτανα, παρουσία της πλειοψηφίας των σούπερ ηρώων της Marvel που πήγαν εκεί για να τον τιμήσουν. Κοντα του ήταν και η Elysius, μία Τιτάνας που με τον καιρό είχαν δεθεί συναισθηματικά. Αυτή η ύστατη στιγμή καταγράφηκε στον πρώτο τόμο μεγάλης μορφής της εταιρείας: Ο Θάνατος του Κάπτεν Μάρβελ. Αν και πολλές φορές έχουν πεθάνει σούπερ ήρωες αλλά με κάποιον τρόπο επανέρχονται στο προσκήνιο, μέχρι πρότινος ο Κάπτεν Μάρβελ παρέμενε νεκρός χωρίς να υπάρχει κάποιο σημάδι για το αντίθετο.

 

Καλό σου ταξίδι, Captain Marvel.

 

 

 

Κάποιες επιπλέον και πολύ χρήσιμες πληροφορίες σχτικά με τον Captain Marvel, θα βρείτε από τους φίλους bonadrug ΕΔΩ αλλά και ΜΠΑΚΙ ΜΠΛΑΙΧΕΡΤ ΕΔΩ

 • Like 11
 • Respect 1
Link to comment
Share on other sites

Οι υπόλοιποι χαρακτήρες είναι οι:

 

Rick Jones:

rickjones.jpg

 

Χάρος - Thanos:

thanos.png

 

Αιώνας - Eon:

eon1.jpg

 

The Skrulls:

skrullwarrior.jpg

 

Super Skrull:

superskrull.jpg

 

O φονικός και τελικά μοιραίος Nitro:

Nitro1.jpg

 

αλλά και το υπέρτατο όπλο ο Κοσμικός Κύβος:

cosmiccube.jpg

 • Like 6
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Κυκλοφορούσε και σαν ένθετη ιστορία στο Αγόρι εάν θυμάμαι καλά...

 

ΑΛΛΑ,

 

έχω και δύο τεύχη Σούπερ Ήρωες ( 4 & 7) με τις Ιστορίες του...

Την μάχη με το Thing των 4 Φανταστικών (από σπόντα) αλλά και τον Super Skrull

Την μάχη ενάντια στον Ρυθμιστή και την επέμβαση του ΑΙΩΝΑ (Εon)

Την μάχη του ΧΑΡΟΥ με τον Καταστροφέα αλλά και η τελική μάχη του Κάπταιν Μάρβελ

με τον Θεό πια Χάρο (Thanos). Τέλος η μάχη με τον Νιτρο και το Συμπαγές 13.

 

Οπότε στο μέλλον κάτι μπορεί να γίνει...

εάν είστε καλά παιδάκια παίζετε ήσυχα και δεν μαλώνετε.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Σε μια από τις γύρες μου, ανακάλυψα ένα αμερικάνικο τεύχος του CAPTAIN MARVEL έκδοσης Αυγούστου 2003.....

 

Δεν μοιάζει και τόσο με τον τύπο που έχεις φωτογραφία αλλά επειδή είσαι καλό παιδί τελευταία και δεν κάνεις ζημιές, το πήρα και σε περιμένει δωράκι :D

 

Εχε χάρη που δεν μαζεύω τα αγόρια με τα κολάν :lol:

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ, αγαπητέ μου φίλε...

 

:thanks:

 

Για το τεύχος και τον ήρωα τώρα...

Εάν μιλάς για τον παρακάτω ήρωα:

 

CaptainMarvel_DC.jpg

 

Είναι ο αντίστοιχος υπερήρωας της DC Comics τον οποίο δεν γνωρίζω να πω την αλήθεια αλλά ευχαρίστως να τον μάθω...

 

Βεβαίως, ίσως τελικά να πέφτω έξω τώρα τελευταία για το ότι η Marvel Comics δεν ήθελε μέχρι πρότινως να αναστήσει τον Captain Marvel και να τον έχουμε πάλι κοντά μας ως Genis-Vell που είναι ο "γεννετικά μεταλλαγμένος και τροποποιημένος" υιός του Captain Mar-vell που η μητέρα του... μπλα - μπλα:

 

Η Elysius μητέρα του Genis-Vell δέχτηκε τον γεννετικό κώδικα (DNA) του αρχικού Κάπτεν Μάρβελ για να συλλάβει και τελικά να "γεννήσει" τον υιό του, ο οποίος όμως είχε κατά την στιγμή της γέννησης του, ήδη την ηλικία των 13 ετών. Μετά την γέννα με διάφορες μεθόδους, κατάφεραν να τον κάνουν να "μεγαλώσει" γρήγορα και παράλληλα του εμφύτευσαν και ψεύτικες μνήμες, ότι μεγάλωσε κανονικά στον Τίτανα, ανάμεσα στους φίλους και συνεργάτες του "πατέρα" του. Έτσι, ήταν κατάλληλα προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει τους εχθρούς του πατέρα του, που πλέον θα ήταν και δικοί του εχθροί.

 

CaptainMarvel_GenisVell.jpg

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στο:

Captain Marvel: The Hero And His Legacy

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Δεν μοιάζει ούτε σ' αυτόν φίλε μου....τέλος πάντων, όταν το πάρεις θα μας πεις την ιστορία του...

Link to comment
Share on other sites

Δεν μοιάζει ούτε σ' αυτόν φίλε μου....τέλος πάντων, όταν το πάρεις θα μας πεις την ιστορία του...

 

Tώρα με έβαλες σε σκέψεις... :thinking:

 

 

Σιγά μην κάνω υπομονή...:

 

Ας κάνω μικρή παρουσίαση όλων των ηρώων που πήραν την θέση του αρχικού Captain (μόνο από την Marvel Comics) μιας και ο ίδιος επιμένει να είναι νεκρός, ξεκινώντας από τον υιό του που παρουσίασα ήδη παραπάνω και έχει όπως είδαμε δύο στολές (μία πράσινη και μία ίδια με τον πατέρα του).

 

Genis-Vell Η τρίτη γενιά του Captain Marvel... (κυκλοφορεί και με το κωδικό όνομα Legacy)

 

Μετά τον θάνατο του Captain Marvel, η Elysius - ερωμένη και αγαπημένη του - αποφάσισε να κάνει χρήση των εξελιγμένων τεχνολογιών και γενετικών μηχανισμών του Τιτάνα για να γεννήσει μετά τον θάνατο του έναν υιό. Η μητέρα του Genis-Vell δέχτηκε τον γενετικό κώδικα (DNA) του αρχικού Κάπτεν Μάρβελ για να συλλάβει και τελικά να "γεννήσει" τον υιό του, ο οποίος όμως είχε κατά την στιγμή της γέννησης του, ήδη την ηλικία των 13 ετών. Αμέσως μετά την γέννα, τον πήρε και έφυγε για να τον προφυλάξει σε έναν μακρινό πλανήτη και εκεί με διάφορες μεθόδους, κατάφερε να τον κάνει να ενηλικιωθεί γρήγορα και παράλληλα του εμφυτεύτηκαν και ψεύτικες μνήμες, για να νομίζει ότι μεγάλωσε κανονικά στον Τίτανα. Έτσι ο ίδιος θυμάται τους φίλους και συνεργάτες του "πατέρα" του. Με αυτό τον τρόπο ήταν κατάλληλα προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει τους εχθρούς του πατέρα του, που πλέον θα ήταν και δικοί του εχθροί (αν και τελικά του λέει ότι πατέρας του ήταν ο Starfox).

ο Genis ανακαλύπτει την αλήθεια προέλευσής του, και γίνεται κάτοχος τελικά των περικάρπιων του πατέρα του. Όμως, λόγω της επιταχυνόμενης γήρανσης του εμφανίζεται ως ψυχολογικά ανώριμος να διαχειριστεί την γνώση και τις δυνάμεις αυτές. Με την κατοχή των περικάρπιων γίνεται εκ νέου μία επαναφορά του δεσμού του κατόχου τους με τον γήινο Rick Jones. Δυστυχώς και ο υιός έπεσε θύμα του marketing και της μαμάς Marvel αφού παρότι δημοφιλής άρχισε να κάνει κοιλιά στις πωλήσεις. Έτσι για να αναζωπυρώσουν το ενδιαφέρον των αναγνωστών, ο Genis went insane... από την μία στιγμή στην άλλη τρελάθηκε και έγινε αντιήρωας. Έγινε σύμμαχος των Kree και σε μία μάχη κατάφερε να καταστρέψει το σύμπαν. Όμως τελικά το αναδημιούργησε, έχοντας όμως επηρεάσει κάποια πράγματα όπως, το γεγονός ότι πλέον η μητέρα του δεν θα ήταν νεκρή και ότι από το πουθενά απόκτησε και μία αδελφή: την Phyla. Κάποια στιγμή απέκτησε πάλι τον έλεγχο του εαυτού του.

Ο Genis είναι σαφώς πιο δυνατός από τον πατέρα του (thanks to titan mam), αν και αρχικά είχε ανάγκη τα περικάρπια - του πατέρα του - για να κάνει χρήση των δυνάμεων αυτών, μέχρι την ώρα που το σώμα του προσαρμόστηκε σε αυτές. Αρχικά μπορούσε να τα χρησιμοποιεί μόνο για να πετάει και να εκτοξεύει ενεργειακές επιθέσεις. Τελικά μετά την γνωστή διαδικασία με τον Rick, άρχισε να πειραματίζεται με τις επιπλέον ικανότητες όπως την πλήρη κοσμική κατανόηση να βλέπει τα πράγματα σε μεγαλύτερη κλίμακα. Τελικά, απόκτησε και δυνάμεις να τηλεμεταφέρεται και στον χώρο αλλά και στον χρόνο.

 

CaptainMarvel3_GenisVell.jpg Genis-Vell

 

 

Phyla-Vell Η τέταρτη γενιά του Captain Marvel... σε θηλυκή υπόσταση:

 

Η Phyla-Vell ανήκει και αυτή στους φανταστικούς ήρωες της Marvel Comics. Είναι ο τέταρτος εν σειρά χαρακτήρας που φέρει το όνομα του Captain Marvel, και είναι αδελφή του Genis-Vell (ο οποίος ήταν ο τρίτος κάπτεν). Το όνομα της προέρχεται από την επιστημονική ταξινόμηση Phyla, ένα από τα επίπεδα οργάνωσης (taxons) για την ταξινόμηση της ζωής που χρησιμοποιούν οι Τιτάνες. Γεγονός είναι ότι και το όνομα του αδελφού της Genis-Vell της προέρχεται από το Genus, επίσης μία από τις άλλες ταξινομήσεις για τις μορφές ζωής. Λοιπόν, η Phyla, δημιουργήθηκε από το πουθενά κυριολεκτικά, όταν ο αδελφός της Genis, κάποια στιγμή που το σύμπαν κατέρρευσε, το "αναδημιούργησε". Αυτό επέφερε κάποιες ανωμαλίες, που ως αποτέλεσμα είχαν να επανέλθει στην ζωή η νεκρή μητέρα του Elysius και να δημιουργηθεί η αδελφή του. Με αυτόν ήρθε αντιμέτωπη όταν ο ίδιος ήταν σε κατάσταση παράνοιας, ενώ έχει συγκρουσθεί μαζί του και στο θέμα της διεκδίκησης του ονόματος του αρχικού Captain Marvel.

Η Phyla δεν θα μπορούσε να μην έχει υπερδυνάμεις. Είναι πάρα πολύ δυνατή, μπορεί να πετάξει στον αέρα, επίσης έχει την δύναμη να απορροφάει και τις ενεργειακές επιθέσεις των εχθρών της τις οποίες τελικά συσσωρεύει και εκτοξεύει η ίδια. Η Phyla έχει επίσης την κοσμική συνειδητοποίηση και είναι ένας ικανός μαχητής.

 

PhylaAnnihlation.png Phyla-Vell

 

Mahr Vehl

 

Η ιστορία του σε μεγάλο βαθμό είναι αντίγραφο του αρχικού κάπτεν μάρβελ, αφού η Marvel, δημιουργεί έναν στρατιωτικό Kree που με χειρουργικές επεμβάσεις άλλαξε μορφή ώστε να έχει ανθρώπινο παρουσιαστικό και στάλθηκε από την οντότητα Gah Lak Tus στην Γη για να παρατηρήσει και να καταγράψει την καταστροφή των γήινων. Τελικά επαναστατεί ενάντια στην φυλή του και υπερασπίζεται τους γήινους. Η στολή που φοράει είναι ένα ειδικού σχεδιασμού τεχνολογικό επίτευγμα των Kree που ενεργοποιείται από το "ρολόι" του και του χαρίζει υπερδυνάμεις, όπως το να είναι εξαιρετικά δυνατός, να πετάει, να γίνεται αόρατος, να βλέπει σε άλλες "συχνότητες", αλλά και να έχει μία ενεργειακή ασπίδα προστασίας ενώ κάνει τις δικές του ενεργειακές επιθέσεις.

 

Το πραγματικό του όνομα είναι Pluskommander (ελεύθερη μεταφορά του +Commander) Geheneris Halason Mahr Vehl. Μία μείξη του αρχικού Captain Mar-vell και του Genis-vell. Στην Γη, υιοθετεί την ταυτότητα του Dr. Philip Lawson, ενός επιστήμονα που εργάζεται στο διαστημικό πρόγραμμα και έχει δεσμό με την υπέρήρωα Carol Danvers. Τελικά μετά από μία λάθος προφορική συνεννόηση μεταξύ του στρατηγού Nick Fury και της Carol Danvers, έρχεται στο προσκήνιο το όνομα Captain Marvel.

 

Ultimate_Captain_Marvel.jpg Mahr Vehl

 

...

 

Λοιπόν το πήρα λίγο ανάποδα και θα παρατηρήσατε ότι αφού έκανα παρουσίαση όλων των ηρώων που πήραν την θέση του αρχικού Captain (μιας και ο ίδιος επιμένει να είναι νεκρός) μένει ένα κενό στο νούμερο δύο στην σειρά.

 

Captain Marvel aka Monica Rambeau

 

Ο δεύτερος χαρακτήρας που υιοθέτησε το όνομα του Captain Marvel, ήταν η Monica Rambeau.

 

The second Captain Marvel is Monica Rambeau, μία υπολοχαγός ακτοφυλακής από τη Νέα Ορλεάνη που κατέχει τη δύναμη να μετασχηματιστεί σε οποιαδήποτε μορφή ενέργειας. Κάποια στιγμή, οι δυνάμεις της αλλάζουν για λίογ έτσι ώστε δεν μπορεί πια να μετασχηματίσει την ενέργεια, αλλά αντίθετα δημιουργεί μία προσωπική ασπίδα προστασίας. Αρχικά έγινε γνωστή με το όνομα του κάπτεν μάρβελ και με την εμφάνιση της άρχισε να πειραματίζεται και αυτή με τις υπερδυνάμεις της. Συνάντησε νωρίς τον Spiderman που την έφερε σε επαφή με τους Anengers για να την βοηθήσουν να γνωρίσει τις δυνάμεις της. Σύντομα έγινε μέλος τους, μετά από μία μάχη όμως και βαρύτατα τραυματισμένη την ώθησαν στο να εγκαταλείψει την ενεργή ομάδα. Λειτουργώντας πια στο υπόβαθρο έφτασε στο σημείο να ηγηθεί και της ομάδας των Avengers. Xρησιμοποίησε επίσης και το όνομα Photon μέχρι που το υιοθέτησε ο Genis-vell οπότε μετά από συζήτηση αποφασίζει να καταλήξει στο όνομα Pulsar.

 

Captain_Marvel_special_1.jpg Monica Rambeau

 • Like 5
 • Respect 1
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, ο κύριος είναι ο Rick Jones, επίτιμο μέλος των Avengers, ο οποίος με δύο χρυσά δαχτυλίδια που είχε, μπορούσε να αλλάξει θέση με τον Captain Mar-vell, έναν φυλακισμένο Kree πολεμιστή....

 

Περισσότερες πληροφορίες : http://www.marvel.com/universe/Jones%2C_Rick

 

Καλά, τι με βάζεις και ψάχνω τώρα....

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ναι, δεν ήξερα ότι έβγαλε και ξεχωριστό τεύχος για τον Rick Jones η μαμά Marvel Comics; Το ονόμαζει και αυτό Captain Marvel;

Τελικά φαίνεται ότι το όνομα πουλάει πιο πολύ από τον νεκρό ήρωα...

 

Δεν πειράζει - καθόλου...

 

Rick Jones Ο γήινος σύνδεσμος του αρχικού Captain Mar-vell που αρχικά ήταν δεμένοι μεταξύ τους με τα περικάρπια Nega-Bands και τελικά διαχωρίστηκε από τον Κάπτεν Μάρβελ που έγινε ένας υπερασπιστής του σύμπαντος. Μετά δεν έχω πολλές πληροφορίες για την ώρα αλλά ξέρω ότι ενσωματώθηκε στους Avengers (όπου ήταν και πριν τον Κάπτεν Μάρβελ) σαν επίτιμο μέλος αφού δεν έχει ουσιαστικά υπερδυνάμεις (αν και αναφέρεται ότι είχε την δύναμη να ελέγχει τον Hulk). Επιπλέον αναφέρεται ότι είχε και φιλικούς δεσμούς με τον Captain America (another fav. - σύντομα θα κάνω κάτι και για αυτόν).

 

Rick_Jones_(comics).jpg

 • Like 4
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ναι αυτός είναι που μεταμορφώνεται σε Genis-Vell (αυτός με τα πράσινα :D )

 

Tέλος πάντων, δώρο είπα να σου κάνω όχι να μάθω τις 1543,2 κυκλοφορίες-μεταμορφώσεις-μεταλλάξεις του Κάπταιν Μάρβελ :P

 

"Κάποιου του χαρίζαν γάϊδαρο και αυτός τον κυττούσε στα δόντια...."

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Όχι αγαπητέ μου φίλε,

 

...δεν τον κοιτάω στα δόντια (στην καρνταρόμπα του ίσως - ναι) όμως με ψιλοπόρωσες και άρχισα να ψάχνω την μετέπειτα ιστορία του κάπτεν μάρβελ.

 

...τα αποτελέσματα τα βλέπεις παραπάνω.

 

:thanks:

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

χεχε....σε πειράζω φίλε μου

 

Αφορμή το δωράκι και συνέχισες ένα ήδη πολύ ωραίο αφιέρωμα :clap:

 

:beer2:

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για μία ακόμα φορά Valt. και για το περιοδικό αλλά και τα λόγια σου.

 

 

 

 

 

 

 

αστειάκι:

Θέλεις και άλλα τέτοια αφιερώματα; Bγες βόλτα στα μαγαζιά... χε χε

 

Φεύγω τώρα, έχω ένα περιοδικό να παραλάβω... χε χε

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

πολύ ωραίος ο καπτεν μαρβελ αν και εγώ ο ίδιος δεν ξέρω πόλους ήρωες.(αλώστε γιαυτο είμαι εδώ για να μάθω) δεν μπορώ να καταλάβω κάτι σε μία Φώτο ο ΝΙΤΡΟ είναι μεταλλαγμένος σαν τους χ-μεν? Και ένα τελευταίο ο ΝΙΤΡΟ σκοτώνει τον ΓΟΥΛΒΕΡΙΝ ? κάτι τέτοιο κατάλαβα εγώ σορρυ αν είναι χαζή h ερώτηση μου αλλά πρέπει να μου την λύσει κάποιος .

Link to comment
Share on other sites

NITRO

 

Nitro1.jpg

 

Ο Nitro ή αλλιώς Robert Hunter, ήταν απλά ένας συνταξιούχος ηλεκτρονικός που μία οργάνωση από επαναστάτες Kree η Lunatic Legion έπιασε τα σήματα του και αποφάσισε να τον κάνει πράκτορα της. Τον μετέφεραν σε ένα εργαστήριο γεννετικής και εκεί "πείραξαν" το σώμα του, δίνοντας του την δυνατότητα να ελέγχει τα μόρια του σώματος του σε σημείο να τα αποσυνθέτει και να επανασυνθέτει. Πλέον πιο δυνατός (αφού έπαιρνε ενισχυτικές ορμόνες) και με πάθος για εκδίκηση (υποθέτω ότι του έκαναν και πλύση εγκεφάλου), κινήθηκε εναντίον του Captain Marvel από τον οποίο μεν ητήθηκε και έμεινε για πάντα(?) στην αέρια μορφή του. Αλλά η σύγκρουση τους ήταν μοιραία για τον Κάπτεν όπως αναφέρω και πιο πάνω.

 

Έχει συγκρουστεί και με τους Spiderman, Ironman και βεβαίως με τον Wolverine, όπως βλέπεις και η μάλλον μειονεκτική εικόνα που βλέπουμε αντικατοπτρίζει την τελική έκβαση της σύγκρουσης τους. Ναι, ο Nitro αφού εξολόθρευσε όλη την ομάδα S.H.I.E.L.D., φαινομενικά κατάφερε να πράξει το ίδιο και με τον Wolverine. Όμως τελικά ήταν μία παγίδα και ο ανανεωμένος και εξοργισμένος Wolverine κατάφερε να τον νικήσει σε μία νέα μάχη (που μάλιστα αναφέρεται ότι φορούσε την στολή του Tony Stark). Όμως, προσωπικά δεν έχω διαβάσει τις συγκεκριμένες ιστορίες και δεν μπορώ να είμαι απόλυτος για το τί ακριβώς συνέβει. Εάν κάποιος φίλος έχει κάποιες πρόσθετες πληροφορίες, θα ήταν χρήσιμο να τις μοιραστεί μαζί μας και να μας διαφωτίσει σχετικά με τον παραπάνω ερώτημα του φίλου KelLOUkoSsS.

 

Πληροφορίες για τον Nitro μπορείς να βρεις εδώ και εδώ

 • Like 5
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Captain Marvel εγγυημένα έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Kabanas. Θυμάμαι ξεκάθαρα τις κλασσικές ιστοριούλες με τον Eon και τον Thanos. Ως απόδειξη του ισχυρισμού μου, αυτό το εσώφυλλο. Σχετικά πρόσφατα είχα πετύχει και μια σκαναρισμένη εσωτερική σελίδα αυτώ των εκδόσεων που έλεγε τι ιστοριούλες είχε σε κάθε τεύχος (πχ όπως λέει εδώ στο Εκδικητές είχε Avengers και Captain Marvel). Valt, σίγουρα έχεις τέτοια τευχάκια, άνοιξε και θα βρεις info σε κάποιο εσώφυλλο.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Λοιπον,λοιπον, εχω τη χαρα να σας ενημερωσω πως η επιστροφη του αρχικου Captain Mar-Vell απο τον Αδη ειναι γεγονος:στο αυτοτελες τευχος που ονομαζεται Civil War - The Return επιστρεφει και μαντεψτε τι γραφει στο τελος της ιστοριας:"Coming Soon:Captain Marvel #1" :D:beer::cool:

post-556-1169686874_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Μακάρι να επιστρέψει και μακάρι η επιστροφή του να είναι μία αναγέννηση του αγαπημένου μας ήρωα και όχι μία εμπορική πατάτα όπως έχει γίνει με τους προηγούμενους ήρωες που δημιούργησε η Marvel για να πάρουν την θέση του...

 

Μόνο το "It's not time yet" που ψιθυρίζει ο CM στην επισυναπτόμενη εικόνα με ανησυχεί λιγάκι... αλλά να υποθέσω είναι για να μας ανεβάσει την αγωνία και την προσμονή...

 

Anyway till the time is right...

ThanX for the news my friend.

Link to comment
Share on other sites

Μακάρι να επιστρέψει και μακάρι η επιστροφή του να είναι μία αναγέννηση του αγαπημένου μας ήρωα και όχι μία εμπορική πατάτα όπως έχει γίνει με τους προηγούμενους ήρωες που δημιούργησε η Marvel για να πάρουν την θέση του...

 

άσε Yoshi... τη διάβασα την ιστορία... οκ. να το θέσω έτσι. Tη γυναίκα του παπά πως την λένε? Αν αντί για τη δέλτα φάρσα του Τσακ Νόρρις είχες τα ρω του έρωτα, θα είχες και το σχόλιο μου πάνω σε αυτό το τεύχος :)

 

αυτά. τουλάχιστον για αυτό το τεύχος, για το τι περιέχει και για το πως ξαναεμφανίζεται ο ξανθός Kree στο σύμπαν της marvel :)

Link to comment
Share on other sites

Tη γυναίκα του παπά πως την λένε?

 

:thinking: Εμμμ...

 

Πρεσβυτέρα;;; :D

 

 

 

 

Άσε το έπιασα το μήνυμα σου ακόμα και χωρίς τις διευκρινίσεις...

Δυστυχώς... αλλά να πω την αλήθεια μάλλον αναμενόμενο.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Κάποια ακόμα trivia για τον Captain Marvel μια και τυγχάνει να είναι και ο δικός μου favorite super-hero.

 

 

1.Στην Ελλάδα πρωτοσημοσιεύτηκε στο περιοδικό Εκδικητές της Κabanas Hellas . Αν και ήταν ο δεύτερος τίτλος του περιοδικού (ο πρώτος ήταν οι Avengers ) όλα σχεδόν τα εξώφυλλα (εκτός από το πρώτο) ήταν του Captain Marvel. Κατόπιν επαναδημοσιεύτηκε στο Μπλεκ νομίζω και όχι στο Αγόρι. Κατόπιν η Μαμούθ εξέδωσε δυο ΕΞΤΡΑ ΣΟΥΠΕΡ ΗΡΩΕΣ με τον ήρωα (την κλασική περίοδο του Jim Starlin). Αυτή η τελευταία είναι η καλύτερη ελληνική έκδοση. Οι Ελληνικές εκδόσεις της Μαμούθ είχαν τα εξώφυλλα των original τευχών 25 και 32 (1973 και 1974)

 

2.Ο χαρακτήρας C.M. παρουσιάστηκε στο Marvel Super Heroes 12 και 13. Η έκδοση του προσωπικού του τίτλου ξεκίνησε το 1968 και διήρκησε 62 τεύχη, νούμερο αρκετά ικανοποιητικό. Στα πρώτα έξι τεύχη της σειράς ο πλήρης τίτλος ηταν Marvel's Space Born Superhero! Captain Marvel

 

3. Ο Captain Mervel Ι δεν έγινε ποτέ πλήρες μέλος των Avengers αν και συνεργάστηκε πολλές φορές μαζί τους. όπως εναντίον του Korvak ή στο περίφημο saga "The Kree-Skrull War".

 

4. O Rick Jones πριν "συνεργαστεί" με τον Marvel ήταν side-kick του Hulk και του Captain America.

 

5.Το 1975 κυκολφόρησε το μοναδικό Giant Size Captain Marvel. O τίτλος Captain Marvel δεν κυκλοφόρησε ποτέ κάποιο Annual όπως συνήθιζε- συνηθιζει να κάνει η Marvel με τους πιο δημοφιλείς τίτλους της.

post-1271-1172000055_thumb.jpg

 

6. Οι Ιστορίες του Captain Marvel μετά τη λήξη του δικού του τίτλου συνεχίστηκαν στο Marvel Spotlight v2 (1979 , τεύχη 1-4 και 8).

 

7.Η ιστορία του Captain Marvel I ολοκληρώνεται στο The Death of Captain Marvel (1982) , την πρώτη και ίσως καλύτερη, πάντως πιο διάσημη , Graphic Novel της Marvel. Ο ήρωας πεθαίνει από καρκίνο περιτριγυρισμένος από φίλους και συντρόφους αναπολώντας τη ζωή του. Η νουβέλα ακόμα και σήμερα πουλάει πολύ. Μπορεί να τη βρείτε στο Solaris.

 

8.Η επιτυχια του Graphic Novel ώθησε τη Marvel το 1985 σε μια σειρά reprints επιλεγμένων αρχικών ιστοριών (5 τεύχη) , βασικά το saga με τον Thanos και τον κοσμικό κύβο.

 

9. Υπάρχει και η σειρά The Untold Legend of Captain Marvel (1997 / 3 τεύχη). Αφορά μια παλιά περιπετεια του Marvel όταν ακόμα ήταν αξιωματικός των Kree.

post-1271-1172000197_thumb.jpg

10. Ο Captain Marvel έχει δυο εμφανίσεις στον τίτλο Marvel Two In One ( έναν τίτλο που είχε ως κεντρικό χαρκατήρα τον The Thing από τους Fantastic Four ): το Marvel Two In One No 45 και το 2ο Annual της σειράς (1977). To τελευταίο είναι από τα all time classic issues της Marvel, δεύτερο μέρος μιας ...διλογίας (πρώτο το Avengers Annual No 7) . Στις σελίδες του τεύχους αυτού πεθαίνουν o Thanos και ο Adam Warlock (ζωντανεύουν μετά από 14 έτη) .

 

11. Υπάρχει και μια εμφάνιση στο τεύχος 16 του Marvel Team Up, μιας σειράς οχήματος του Spiderman. Στο 142 της ίδιας σειράς εμφανίζεται η Captain Marvel II.

 

12. Ο Χαρακτήρας Captain Marvel (C.M.) που επινόησαν οι Lee και Golan , με τη στολή της αυτοκρατορίας των Kree, μεταμορφώθηκε από τους Gil kane και Roy Thomas στο τεύχος 17 , όπου εμφανίζεται η γνωστή στολή του ήρωα για πρώτη φορά. O Starlin στην τρίτη ανάπλαση του χαρακτήρα κράτησε τη στολή, του έδωσε όμως έξτρα δυνάμεις (cosmic awareness) ενώ του "χάρισε" ως εχθρό τον απόλυτο κακό του Marvel Universe, τον Thanos, ο οποίος αργότερα απέκτησε και δικό του τίτλο.

post-1271-1171999875_thumb.jpg

 

13. O Captain Marvel I είναι νεκρός 25 χρόνια τώρα , τρομερή διάρκεια. Άλλοι ήρωες έχουν πεθάνει και αναστηθεί δέκα φορές σε τόσο χρονικό διάστημα (χμ...όπως η Τζην Γκρέι). Άλλοι ήρωες της Marvel που πέθαναν και αναστήθηκαν είναι οι Αdam Warlock, Colossus, Electra, Northstar, Guardian, Psylocke, Wonder Man, Bucky, Hercules και κάπου χάνεται η μπάλα....Για να μη μιλήσουμε για τους κακούς..... Προς το παρόν ένας βασικός χαρακτήρας που παρεμένει νεκρός είναι ο Thor.

 

14. Η Monica Rembau γνωστή ως Captain Marvel II είναι μια έγχρωμη αξιωματικός του λιμενικού που μπορεί να μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια. Γίνεται μέλος και αργότερα αρχηγός των Avengers και συμμετέχει στο Secret Wars I. Όταν εμφανίζεται στην πιάτσα ο Genis Vell του αναγνωρίζει το δικαίωμα να φέρει το όνομα του πατέρα του και αλλάζει το δικο της σε Photon. Όταν ο Genis γίνεται μέλος των Thunderbolts παίρνει αυτός το όνομα Photon και η Monica πηγαίνει στο Pulsar. H Captain Marvel II δεν έβγαλε δική της σειρά παρά μόνο δυο special τεύχη , ένα το 1989 και ένα το 1994.

 

15. Το 1995 βγαίνει ξανά ο τίτλος Captain Marvel (αυτός ο τίτλος συνήθως μνημονεύεται ως CM v2) . Έξι τεύχη με κεντρικό χαρακτήρα τον Genis Vel, γιο που η Elysius (το μεγάλο αμόρε του αρχικού Marvel) συνέλαβε κάνοντας τεχνητή γονιμοπόιηση από το DNA του αρχικου Marvel. H σειρά Captain Marvel v2 κράτησε 6 τεύχη.

 

16. Το 2002 γίνεται ακόμα μια προσπάθεια με τη σειρά Captain Marvel (v.3) με ήρωα πάλι τον Genis-Vel. H σειρά κρατάει 35 τεύχη ξεκινώντας από το 0.

 

17. To 2004 ξεκινάει η τελευταία μέχρι σήμερα σειρά (v.4) με ήρωα πάλι τον Genis (Captain Marvel III). 25 τεύχη εκδόθηκαν πριν την νέα διακοπή.

 

18. Στη συνέχεια ο Genis γίνεται μέλος των New Thunderbolts όπου και γίνεται γνωστό ότι εξαιτίας του πρόκειται να καταστραφεί το σύμπαν. Ο ήρωας επιλέγει να πεθάνει ο ίδιος και αυτο συμβάινει στο Thunderbolts #100.

 

19. Στη σειρά Avengers Forever (1998/ 12 τεύχη) o Captain Marvel III (Genis) είναι μέλος μιας ομάδας των Avengers που συγκεντρώνονται από διαφορετικά timelines από τον Rick Jones για να πολεμήσουν τον Immortus.

 

20. H Captain Marvel IV (Phyla-Vell) είναι κόρη του αρχικού Μάρβελ από μια εναλλακτική πραγματικότητα. Πρόσφατα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο Annihilation Mini Series όπου βοηθούσε τον Nova να σώσει το σύμπαν. Είναι καυτό γκομενάκι αλλά δυστυχώς τσιλιμπουρδίζει με την Moondragon.

 

21. Η Ms. Marvel στην πρώτη της έκδοση είχε πρώτα μια στολή παρόμοια με του αρχικού Μάρβελ. Στην εναλλακτική πραγματικότητα House of M. η Carol Danvers δε λέγεται Ms. αλλά Captain Marvel. Μια παρόμοια Captain Marvel εμφανίζεται στο mini-series Fantastic Four The End (2006).

 

22.O Marh-vehl ανήκει στο ultiverse, ένα εναλλακτικό σύμπαν της Μάρβελ (το γνωστό σύμπαν της Μάρβελ είναι το Earth 616) . Στο Ultiverse ανήκουν όλες οι εκδόσεις που φέρουν στο τίτλο τους το πρόθεμα Ultimate, επομένως όλες σχεδόν οι Μάρβελ εκδόσεις της Anubis στην ελληνική. Μέχρι πρόσφατα οι αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στο σύμπαν της 616 και στο Ultiverse είναι ανύπαρκτες.

 

23. Ακόμα ένας γιος του ορίτζιναλ Μάρβελ έσκασε μύτη πρόσφατα. Ό λόγος για τον Hulkling, το shapeshifter μέλος των Young Avengers, ο οποίος έχει το μοναδικό προνόμιο να είναι καρπός της σχέσης ενος kree με μια πρισκίπισσα Skrull (προφανώς σε κάποια εναλλακτική πραγματικότητα πάλι). Οι Skrulls ως γνωστόν είναι ορκισμένοι εχθροί των kree.

post-1271-1172856331_thumb.jpg

24.Το 1990 η Marvel επιχείρησε να απαντήσει στο ερώτημα τι θα συνέβαινε αν ο Captain Marvel δεν είχε πεθάνει. H ιστορία που δημοσιεύτηκε στη σειρά What if? (v2/ issue 14) είχε τον Dr Strange να θεραπεύει τον Marvel αλλά να τον μετατρέπει αθελά του σε φορεά μιας τρομερά θανατηφόρας πανούκλας η οποία μολύνει το σύμπαν και εξολοθρεύει και πολλούς από τους ήρωες της Γης. Ο Marvel που έχει βάλει σκοπό της ζωής του να σταματήσει τον πόλεμο Kree-Skrulls ζητά από τον Dr. Dtrange να τον στείλει σε ένα απομωνομένο μέρος του σύμπαντος ώστε να μην έρχεται σε επαφή με κανέναν.

 

25. Το πιο σημαντικό : η Μάρβελ προκειμένου να μη χάσει τα δικαιώματα της χρήσης του ονόματος Captain Marvel (αφού ως γνωστόν το όνομα θα ήθελε και η DC για τον Shazam) είναι υποχρεωμένη κάθε λίγα χρόνια να εκδίδει ένα τίτλο με αυτή την ονομασία. Αφού o Genis και τα τίναξε αλλά και σαν χαρακτήρας πια δεν τράβαγε με τίποτα ή θα έκανε κεντρικό χαρακτήρα στη νέα σειρά τη Phylla (μια λεσβία κεντρικό ήρωα - η Μάρβελ συνήθως δε μασάει σε κάτι τέτοια, δείτε τον Northstar) ή τον Αρχικό Μάρβελ όπως φαίνεται τελικά ότι προτιμηθηκε (στις σελίδες του The Return).

Edited by bonadrug
 • Like 10
 • Respect 2
Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Για τους Φαν του Καπταιν (και εγω μεσα ειμαι :D ) 2 εξωφυλλα μου απο το ΜΠΛΕΚ

 

ΤΕΥΧΗ 91 και 107 χρονια 81-82. :beer:

 

2002190398729638743_fs.jpg

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ!!! ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!

 

Με Lee Weeks στο σχέδιο (από τους πολύ καλούς σχεδιαστες του Daredevil)

και Brian Reed στο σενάριο (πιστώνεται το origin της Spider Woman)

 

Δε λέω παραπάνω μη μου ξεφύγουν spoilers

 

post-1271-1195132849_thumb.jpgpost-1271-1195132911_thumb.jpg

 

 

τα scans είναι του biz (DCP)

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Το διάβασα χθες και αισθάνθηκα ένα ρίγος συγκίνησης...

:thanks::beer:

Link to comment
Share on other sites

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ!!! ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!

 

Με Lee Weeks στο σχέδιο (από τους πολύ καλούς σχεδιαστες του Daredevil)

και Brian Reed στο σενάριο (πιστώνεται το origin της Spider Woman)

 

Δε λέω παραπάνω μη μου ξεφύγουν spoilers

 

post-1271-1195132849_thumb.jpgpost-1271-1195132911_thumb.jpg

τα scans είναι του biz (DCP)

 

Πολύ καλό νέο! Θα περιμένω βέβαια να βγεί το ΤΡΒ. Ο Captain Marvel είναι ένας απο τους πιο αγαπημένους μου ήρωες (μαζί με τους Thor & Green Lantern). Η καλύτερη περιοδός του είναι όταν τον είχε αναλάβει ο Jim Starlin, με αποκορύφωμα το The Death of... ( λόγω DC ).

 

Αισθάνομαι τυχερός που μπόρεσα να βρώ και να αγωράσω μια original σελίδα με τον Captain Marvel και τον Thor απο τον Kyle Hotz, όταν επισκέφτηκε το Jemma Πειραιά.

post-1991-1195325815_thumb.jpg

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

http://www.comicscontinuum.com/stories/080...arveltrades.htm

 

Αυτά είναι τα νέα solicitations. Φαίνεται τι θα αγοράσω? Διαβάστε και το αρχικό post. :)

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Και φυσικά το πρώτο μου post δεν θα μπορούσε να είναι σε καμία άλλη σελίδα εκτός από αυτή.

Ακόμαι θυμάμαι το σοκ που ένιωσα στις αρχές του 1980 όταν γνώρισα τον Captain μέσα από τις σελίδες του ΜΠΛΕΚ καί ενώ μέχρι τότε (γεννημένος βλέπεις το 1973) είχα διαβάσει ιστορίες μόνο για ποδοσφαιριστές, κυνηγούς και ιππότες. Το (ακόμα τότε) ιδιαίτερα συνεκτικό σύμπαν της MARVEL και οι ορδές από υπερήρωες που διέθετε φάνταζε στα μάτια μου απίστευτα παράξενο και γοητευτικό ενώ η αρχική απόφαση της εταιρίας να προσπαθήσει να καθιερώσει τον Captain παρουσιάζοντάς τον να συγκρούεται σε κάθε τεύχος - ιστορία με κάποιον άλλον "καλό" υπερήρωα δημιουργούσε πλήθος ερωτήματα αλλά και μεγάλο ενδιαφέρον για αυτόν τον άλλο κόσμο. Βέβαια αυτή η απόφαση μάλλον πρόδιδε την αμηχανία των δημιουργών σχετικά με το μέλλον και την κατεύθυνση που έπρεπε να δώσουν στον ήρωα αλλά αυτή είναι μία άλλη ιστορία την οποία μάθαμε πολύ αργότερα.

 

Πραγματικά η παρουσίαση του ήρωα από τον YOSHIMITSU και τον Bonadrug είναι πληρέστατη και ως συνεπής φαν του ήρωα τους ευχαριστώ. Παλαιότερα είχα την εντύπωση ότι μόνο εγώ ήμουν κολλημένος με αυτόν και για να είμαι ειλικρινής το θεωρούσα και λίγο προβληματικό για την ωριμότητά μου.

 

Να προσθέσω μόνο, και εντελώς πρόχειρα, μερικά trivia ακόμα, αφού υποσχεθώ στον εαυτό μου ότι θα επανέλθω:

 

1.- Αρχικά ο τίτλος και για πέντε όμως τεύχη είναι πράγματι "Marvel's Space Born Superhero! Captain Marvel". Από το τεύχος 6 μέχρι το 16 είμαστε απλά στο CAPTAIN MARVEL, τίτλος που επανέρχεται στα τεύχη 24 - 29 ενώ στα τεύχη από το 17 μέχρι και το 23 ακούμε στο όνομα "The sensational new CAPTAIN MARVEL".Από το 30 και μέχρι το το 46 ο πάντα χαρακτηριστικός υπέρτιτλος των ηρώων της MARVEL είναι "The most cosmic superhero of all - CAPTAIN MARVEL" ενώ από το 47 και μέχρι το τέλος (62) επανέρχεται, προφανώς σε μία προσπάθεια αξιοποίησης της όποιας νοσταλγίας, ο αρχικός τίτλος "Marvel's Space Born Superhero- Captain Marvel".

post-4879-1205083834_thumb.jpg post-4879-1205083885_thumb.jpg post-4879-1205083953_thumb.jpg

 

post-4879-1205084061_thumb.jpg post-4879-1205084336_thumb.jpg post-4879-1205084452_thumb.jpg

 

2.- Στο διάστημα που ο CAPTAIN MARVEL βρίσκεται στη Γη ως κατάσκοπος της φυλής του, εργάζεται ως ερευνητής σε βάση του Αμερικανικού Στρατού με το όνομα WALTER LAWSON, ο οποίος σαν φιγούρα μοιάζει αρκετά με τον Ντον Μπλέικ του ΘΩΡ. Αυτή την περίοδο συνάπτει δεσμό (και στην κανονική ιστορία YOSHIMITSU - ο Mahr Vell υπάρχει σε κάποιο από τα παράλληλα σύμπαντα της MARVEL) με την επιστήμονα Carol Danvers, η οποία στη συνέχεια γίνεται η υπερήρωας Mis Marvel, προκαλώντας την οργή της συντρόφου του ΟΥΝΑ. Αυτή την περίοδο ο μεγάλος του εχθρός πέρα από τον SuperSkrull είναι ο, ερωτευμένος κρυφά με την ΟΥΝΑ, επικεφαλής της αποστολής των Kree αξιωματικός ΓΙΟΝ ΡΟΓΚ, .

 

3.- Φυσικά και όπως έχετε πει όλοι, η καλύτερη περίοδός του είναι αυτή του Starlin και διήρκεσε από το τεύχος 25 μέχρι το τεύχος 34, περίοδο στην οποία ο δημιουργός πέρα από το σχέδιο (νομίζω εκτός από το -29-) είτε έγραφε και το πλήρες σενάριο (29-34) είτε απλά την πλοκή (26-28).

Άλλο μεγάλο χιτ φυσικά του Starlin είναι ο ADAM WARLOCK, όπου ανέλαβε και πάλι έναν ήρωα σε παρακμή και τον μετέτρεψε σε έναν ακόμα γαλαξιακό υπέρμαχο του καλού.

 

3.- Στα τελευταία τεύχη τον ήρωα έχουν αναλάβει οι Doug Moench (σενάριο) και Pat Broderick (σχέδιο). Να είμαι ειλικρινής, δεν γνωρίζω καμία άλλη σημαντική δουλειά τους.

 

4.- Ο ίδιος ο Starlin είχε αρκετές φορές αρνηθεί να αναλάβει και πάλι τον ήρωα μέχρι τις αρχές του 1982, οπότε και οι υπεύθυνοι της εταιρίας του ζήτησαν, δύο σχεδόν χρόνια μετά τον Μάιο του 1979 οπότε και κυκλοφόρησε το τελευταίο τεύχος του ομώνυμου περιοδικού, να τον "σκοτώσει" τιμής ένεκεν. Αυτός δέχθηκε με τον όρο να μην αναστηθεί (που να' ξερε) και ο θρύλος λέει ότι αποφάσισε να τον παρουσιάσει να πεθαίνει από καρκίνο επειδή λίγο καιρό πριν ο ίδιος του ο πατέρας είχε χαθεί από την ίδια ασθένεια (Τώρα αυτό το έχω διαβάσει σε συνέντευξη του ίδιου του Starlin αλλά όσο νά΄ναι μοιάζει λίγο αμερικανιά). Φυσικά είναι ο μόνος ήρωας στο αμερικανικό υπερηρωικό σύμπαν που πεθαίνει με "φυσικό" θάνατο, και αυτό σε συνδυασμό με την cosmic awareness που του απέδωσε ο Starlin παλαιότερα τον κάνει ακόμα πιο μελαγχολικό ως μορφή και παρουσία. Άλλωστε μιλάμε για προδότη του λαού του και φιγούρα ξεκάθαρα εκτός εποχής (αυτό ήταν μάλλον λίγο μελοδραματικό).

 

4.- Ο Starlin επανήλθε στον τίτλο στην έκδοση του Genis (Captain Marvel III) που έχουν ήδη αναφέρει τα παιδιά και συνεργάσθηκε για μερικά τεύχη (11- 17 και 18) με τον Peter David. Σε ένα από αυτά (στο 11) εμφανίζεται και ο κανονικός CAPTAIN MARVEL. Τίτλος = In the heart of forever: the son and the father.

 

5.- Στις πρώτες ελληνικές εκδόσεις είναι φ-ο-β-ε-ρ-ή η φαντασία του μεταφραστή καθώς ο THANOS γίνεται ΧΑΡΟΣ, οι KREE ΚΡΕΕ και ο CONTOLLER απλά ΕΛΕΓΚΤΗΣ! Για να μην μιλήσουμε φυσικά για τα υπέροχα ΧΑΛΚ και ΣΟΥΠΕΡ ΣΚΡΑΛ που διαβάσαμε στο ΜΠΛΕΚ και οι νεότεροι.

 

6.- Ας ελπίσουμε ότι η νεκρανάστασή του δεν θα απογοητεύσει καθώς ο Starlin με τις μανίες του για τα "κοσμικά έπη" έχει βάλει τον πήχυ πολύ ψηλά, αν και οι κριτικές που διαβάζω ακόμα και για το τρίτο τεύχος της νέας σειράς είναι εξαιρετικές.

 

Υ.Γ. Να κάνω και μία ερώτηση. Έχω βρει, σε περιόδους κατάθλιψης και μονομανιών, και τα 62 εξώφυλλα της αμερικάνικης έκδοσης, αλλά και όλα εκείνα στα οποία πρωταγωνιστεί ο ήρωας (Marvel Super Heroes, Marvel Two In One κ.α.) και τα οποία έχουν ήδη αναφερθεί από τα παιδιά (τώρα αν αυτό δεν είναι ομολογία τάσης παλιμπαιδισμού... τι να πω.....). Μπορώ να τα αναρτήσω στο φόρουμ; Υπάρχει κάποια ιδιαίτερη διαδικασία για αυτό; Έχω ήδη βρει τη σελίδα όπου έχουν αναρτηθεί πάρα πολλά εξώφυλλα ελληνικών εκδόσεων καθώς και τη γειτονική της όπου αναφέρονται τίτλοι ξένων εκδόσεων. Η εντύπωσή μου είναι ότι εκεί θα έπρεπε να τα ανεβάσω αλλά καλύτερα να περιμένω κάποια συμβουλή πριν κάνω καμία βλακεία. Για την ώρα ας ανεβάσω εδώ ένα από τα εννέα εξώφυλλα των τόμων της ισπανικής επανέκδοσης των περιπετειών του ήρωα. Προσέξτε τη λεπτομέρεια: CAPITAN MARVEL.

 

post-4879-1205088155_thumb.jpg

 • Like 6
 • Respect 1
Link to comment
Share on other sites

O Doug Moench μαζί με τον Paul Gulacy είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για την αριστουργηματική σειρά Master Kung Fu!!

Ο Moench υπήρξε ο κύριος συγγραφέας της σειράς (πάνω από 100 τεύχη).

 

 

O Captain Marvel ενδέχεται όντως να μην έχει αναστηθεί και αυτός που βλέπουμε στην - εξαιρετική - νέα σειρά να είναι κάποιος skrull ή κάτι...........

 

Και μένα αυτό για το Captain Marvel ήταν από τα πρώτα ποστς μου :beer:

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Υ.Γ. Να κάνω και μία ερώτηση. Έχω βρει, σε περιόδους κατάθλιψης και μονομανιών, και τα 62 εξώφυλλα της αμερικάνικης έκδοσης, αλλά και όλα εκείνα στα οποία πρωταγωνιστεί ο ήρωας (Marvel Super Heroes, Marvel Two In One κ.α.) και τα οποία έχουν ήδη αναφερθεί από τα παιδιά (τώρα αν αυτό δεν είναι ομολογία τάσης παλιμπαιδισμού... τι να πω.....). Μπορώ να τα αναρτήσω στο φόρουμ; Υπάρχει κάποια ιδιαίτερη διαδικασία για αυτό; Έχω ήδη βρει τη σελίδα όπου έχουν αναρτηθεί πάρα πολλά εξώφυλλα ελληνικών εκδόσεων καθώς και τη γειτονική της όπου αναφέρονται τίτλοι ξένων εκδόσεων. Η εντύπωσή μου είναι ότι εκεί θα έπρεπε να τα ανεβάσω αλλά καλύτερα να περιμένω κάποια συμβουλή πριν κάνω καμία βλακεία. Για την ώρα ας ανεβάσω εδώ ένα από τα εννέα εξώφυλλα των τόμων της ισπανικής επανέκδοσης των περιπετειών του ήρωα. Προσέξτε τη λεπτομέρεια: CAPITAN MARVEL.

 

Το να ανεβάσουμε στον σέρβερ όλα τα εξώφυλλα από ξένα κόμικ και θα φάει bandwidth αλλά και είναι υλικό που βρίσκεται και αλλού (ίσως όχι με την παρουσίαση/ομαδοποιήση που οραματίζεσαι, αλλά βρίσκεται. πχ στο comicbookdb.com). Τα ελληνικά τα έχουμε όλα, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν πουθενά :) Όλα, μα όλα, τα έχουμε σκανάρει εμείς εδώ μέσα :best:

 

Γι'αυτό και στα ξένα το πηγαίνουμε δειγματοληπτικά. ;) Μερικά εξώφυλλα για δείγμα (όπως έκανες πιο πάνω για να τεκμηριώσεις τις αλλαγές στον τίτλο) δε βλάπτουν. Όλα μαζί όμως... ;)

 

:cheers:

Link to comment
Share on other sites

Όσο αφορά τα εξώφυλλα του πρωτότοτυπου: Από την στιγμή που δεν έχουν εκδωθεί όλες οι ιστορίες του Captain Marvel v1 στην Ελλάδα, και αυτές που έχουν εκδωθεί είναι από 3 τουλάχιστον εκδότες, δεν βρίσκω κάποιο λόγο να προστεθούν εκεί. Συνήθως πρωτότυπα εξώφυλλα (στις Ελληνικές εκδόσεις πάντα) μπαίνουν επιλεκτικά όταν υπάρχει κάποια απόκλιση μεταξύ των ιστοριών που περιέχονται στην Ελληνική έκδοση και του εξώφυλλου. Επίσης κάποιες φορές θα δείς εξώφυλλα που απλά δεν έχουν παρουσιαστεί στο Ελληνικό κοινό, παρόλο που η (όποια) ιστορία έχει εκδωθεί. Και στις 2 περιπτώσεις είναι στην διακριτική ευχέρεια του Topic Starter και των μελών που θα απαντήσουν να τα παρουσιάσει ώς συμπληρωματικά στοιχεία.

Εν ολίγοις, στις Ελληνικές εκδόσεις σκοπός μας είναι να μαζέψουμε όλα τα Ελληνικά εξώφυλλα, και όχι τα ξένα.

:beer:

Υ.Γ Οσο αφορά τις συχνές αλλαγές στον υπότιτλο του Captain Marvel: Εχετε υπόψην πως ο τίτλος ακυρώθηκε και επανήλθε αρκετές φορές από την Marvel. Προσπάθησαν αρκετά να τον εδραιώσουν παρόλο που δεν πούλαγε, ώστε να μην χάσει το δικαίωμα χρήσης του ονόματος από την DC. Οταν τον ανέλαβε ο Starlin κανείς δεν ήθελε να αναλάβει τον τίτλο και κανείς από την Μαρβελ δεν ενδιαφερόταν να ελέγξει (αρχικά) την κατεύθυνση που θα ακολουθούσε ο τίτλος. Για αυτό έκανε παπάδες :papas: ο Starlin. Τον είχε αναλάβει εν λευκώ.

Υ.Γ2 Βλεπω πως το 30 είναι φωτογραφία αντί για σκανάρισμα. Αν δεν τό έχεις αλλιώς, μπορώ να στο στείλω. ;)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.