Jump to content

Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ MOEBIUS [ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ ]


Recommended Posts

Πριν από κάμποσα χρόνια πέτυχα σε ένα ΚΛΙΚ ή ΝΙΤRO (δεν θυμάμαι σε

ποιο) μία εικόνα που αμέσως μου έκανε κλικ!, διαβάζοντας την λεζάντα

επαλήθεψα ότι όντως ήταν ένα σχέδιο του Moebius, αλλά αυτό δεν ήταν

σαν τα συνηθισμένα σχέδια του, δεν έμοιαζε ονειρικό ή διάφανο, το

σχέδιο στο περιοδικό ήταν αρκετά πορνό, η λεζάντα εξηγούσε ότι μια

μέρα ο Moebius που βαριώταν είπε να φτιάξει ένα κόμικ αλλά του βγήκε

ελαφρά σαδομαζό, αλλά αφού το έφτιαξε είπε να το εκδόσει κιόλας,

(στο Κωστοπουλικό σύμπαν όλα ξεκινούν όταν βαριέσε, τα πάντα

απλά προκύπτουν και χαλαρά τσουλάνε καθώς εσύ τα ξύνεις) τελικά η

πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική από τις εξηγήσεις της

λεζάντας.

 

post-5268-1213806767_thumb.jpg

 

Τον Φεβρουάριο του 1996 από τις εκδόσεις Eurotica/Nantier Beall

Minoustchine Publishing κυκλοφορεί το 'Angel Claw', ένα βιβλίο με

κείμενα του Alexandro Jodorowsky και ολοσέλιδες εικονογραφήσεις του

Moebius, το βιβλίο είναι 72 σελίδων και διαστάσεων 25cm x 33cm.

 

Η ιστορία του Jodorowsky κινήται σε σουρεαλιστικά πλαίσια και ο

τρόπος που αυτή εξελίσεται δημιουργεί μια συνοχή για τις εικόνες του

Moebius, οι οποίες καταγράφουν αρκετές από τις ανθρώπινες

σεξουαλικές πτυχές.

 

post-5268-1213806802_thumb.png post-5268-1213806823_thumb.png

 

post-5268-1213806843_thumb.png post-5268-1213806860_thumb.png

 

"In a series of highly erotic and frankly kinky fetishistic

 

illustrations which Moebius had been exorcising from his system,

 

Jodorowski spins the complete tale of Angel Claw, a young woman who

 

undergoes her sexual and spiritual initiation. Already in her name

 

one can sense the impossible marriage of violence and tenderness, of

 

flesh and spirit, of beast and beauty. Moebius' genius is for the

 

first time harnessed to the service of unabashed lust and

 

lasciviousness."

 

BARNES & NOBLE books

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

μπαντπέηντερ κηπς ον μπρίνγκινγκ δεμ! :best:

 

Και Μοέμπιους και Γιοντορόφσκυ? ... Σαφώς και μου κίνησε το ενδιαφέρον!

 

:thanks:

 

:holidays:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

ευχαριστώ :dance:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Όταν ο «Μάγος» Moebius αποφασίζει να αποκαλύψει με εικόνες τις πιο ανομολόγητες ερωτικές φαντασιώσεις και βρίσκει στο δρόμο του τον «Τρελό» Alexandro Jodorowsky, να είστε σίγουροι ότι έχουν αποφασίσει να μας οδηγήσουν σε ένα απίστευτο ταξίδι στην κόλαση του υποσυνείδητου, απ’ όπου μπορεί να μας βγάλει μόνο ο Άγγελος ? ή μάλλον, η Άγγελος ? του Πάθους, αρπάζοντας μας με τα νύχια της... Αυτά στη «χειρότερη» περίπτωση, γιατί στην καλύτερη (και πιο συνηθισμένη) θα έχουμε στα χέρια μας ένα εκπληκτικό άλμπουμ ακραίου ερωτισμού, που δρα καθαρτήρια, γιατί το καλλιτεχνικά «ακραίο» φωτίζει άπλετα τις σκοτεινές πλευρές του «φυσιολογικού», πλουτίζοντας την καθημερινότητα με ό,τι μανιασμένα απωθεί. Το όνομα του άλμπουμ; Griffes d’ Ange (Νύχια Αγγέλου).

 

Η έξοχη ομορφιά της ακραίας ερωτικής φαντασίωσης: αυτό είναι το αντικείμενο του Griffes d’ Ange. Όσοι θα μπείτε μέσα στις σελίδες του, αφήστε απ’ έξω κάθε σας ντροπή. Μπορείτε βέβαια και να μην μπείτε ? ελεύθεροι άνθρωποι είμαστε ? αλλά, αν αποφασίσετε να περάσετε το μοιραίο κατώφλι, ας πάρει ο καθένας τις ευθύνες του. Δεν είναι εύκολο να βρίσκεσαι κατάφατσα, κι από τόσο κοντά, με τη σκοτεινή πλευρά, με τις απόκρυφες επιθυμίες σου, με το βαθύτερο τρόμο που πάντα αποφεύγεις. Η είσοδος σε αυτές τις σελίδες είναι επικίνδυνη για όποιον δεν είναι αρκετά δυνατός να τις αντέξει.

 

Πάντως εγώ σας προειδοποίησα...

 

Καλώς ήρθατε στον Παράδεισο αυτής της Κόλασης!

 

post-6330-1234623561_thumb.jpg

 

Η γέννηση του Griffes d’ Ange μόνο ομαλή δεν ήταν. Στην αρχή, ο Moebius, το «δαιμόνιο» της εικόνας, σχεδίασε κάποιες «καταστάσεις έντονες» (και κάποιες άλλες «ακραίες») σε μεγάλες κατάλευκες σελίδες ? για αυτόν αρκούν ακόμα και ελάχιστες μαύρες γραμμές για να γεμίσει οποιαδήποτε επιφάνεια με χώρους και πλάσματα που προκαλούν ίλιγγο. Μετά, ορισμένες από αυτές τις μεγάλες εικόνες εκδόθηκαν σε ένα ντοσιέ, χωρίς κείμενα, χωρίς έστω και μία επεξηγηματική λέξη, με τον τίτλο Histoire d’ X. Τότε τις είδε για πρώτη φορά ο Alexandro Jodorowsky, το «δαιμόνιο» της φαντασίας, κι άρχισε να διασκεδάζει συνδέοντας τες μεταξύ τους, ανακατεύοντας τες με τα αγαπημένα του ταρό, και, κυρίως, βρίσκοντας μια σειρά για την ανάγνωσή τους κι ένα νόημα, σαν να ήταν κάρτες ταρό που τις ρωτάς και σου απαντάνε με χρησμούς.

 

post-6330-1234623259_thumb.jpg

 

Γεννήθηκε έτσι ένα κείμενο που η δύναμή του βρισκόταν ακριβώς στο αυθαίρετο νόημα που έδινε στις εικόνες. Όταν αυτά τα κείμενα του φίλου του Jodorovsky έφτασαν τελικά στο τραπέζι του Moebius, του ενέπνευσαν κι άλλες εικόνες, πιο μικρές, που ξεκινούσαν από τις λέξεις του και αφηγούντο μια δεύτερη ιστορία, συμβολική. Αυτή η δεύτερη ιστορία εξηγούσε την πρώτη μεταφορικά, προσθέτοντας μυστήριο στο μυστήριο, όπως και η πρώτη έκανε με τις «μητρικές» εικόνες, που, όπως ξέρουμε, αρχικά δεν έλεγαν καμία ιστορία. Έτσι έχουμε τώρα στα χέρια μας ένα βιβλίο, με τρεις ιστορίες που αλληλοδιαπλέκονται, κι ανακαλύπτουμε τελικά ότι η ιστορία είναι μόνο μία, αυτή που ξέραμε από πάντα. Μπέρδεμα. Υπέροχο όμως μπέρδεμα.

 

post-6330-1234623356_thumb.jpg

 

Τι είναι ακριβώς αυτό το άλμπουμ; Θα το ανακαλύψετε μόνοι σας, με τις απαραίτητες εκπλήξεις φυσικά. Μπορώ όμως να σας πω από τώρα ότι κινείται στο χώρο ενός αριστουργηματικού ερωτικού εξτρεμισμού, σαν αυτόν του George Bataille, αλλά με περισσότερο Έρωτα και λιγότερο Θάνατο, με τη φροϋδική έννοια των όρων. Με τη βοήθεια μιας ελεύθερης γραφής, όχι αυτόματης αλλά ρευστής, που παραπέμπει στη σουρεαλιστική παράδοση, ο Jodorovsky φαίνεται να επιδιώκει το σκάνδαλο ως πράξη καθαρτήρια. Με έναν παράξενο αισθησιασμό γραφής, ο Χιλιανός συγγραφέας παίρνει το μέρος του παγανισμού, σε μια ανοικτή σύγκρουση με την ηθική της καθολικής εκκλησίας. Εξερευνώντας ένα προσωπικό πεδίο διαστροφών, ανοίγει ένα μυητικό μονοπάτι, σπαρμένο με μαλακά ροδοπέταλα αλλά και με κοφτερά αγκάθια, που θα οδηγήσει την πρωταγωνίστρια (τις πρωταγωνίστριες, τους πρωταγωνιστές, τους δημιουργούς, τους αναγνώστες), μπροστά στο απόλυτο. Πρόκειται σίγουρα για έναν μυστικιστικό ερωτισμό που φέρνει στο νου την οδυνηρή έκσταση πολλών «ιερών» προσώπων, της ισπανικής κυρίως θεολογικής παράδοσης.

 

post-6330-1234623376_thumb.jpg

 

Με αυτή την παράξενη διαδρομή μπρος ? πίσω ? μπρος, οι δύο φίλοι αλληλοπρόσφεραν τη δυνατότητα και την έμπνευση να αυτοσχεδιάσει ο ένας πάνω στους αυτοσχεδιασμούς του άλλου. Ένα μετρημένο jam session αφιερωμένο στο ξεπέρασμα κάθε μέτρου, στη συνειδητή απώλεια της αίσθησης του μέτρου. Καταπληκτική άσκηση και, αναμφίβολα, πολύ δύσκολη. Εδώ αναδεικνύεται η σοφία του δάσκαλου Moebius, που είναι συνηθισμένος να κάνει έρωτα με το σύμπαν, σε ένα παιχνίδι ερωτικών αλληλοδιεισδύσεων: του ανθρώπου με το περιβάλλον, της φύσης με τον άνθρωπο, των ζωικών, φυτικών και ορυκτών βασιλείων μεταξύ τους, των γήινων με τους εξωγήινους, των πλανητών με τον κόσμο ολόκληρο, του μέσα με το έξω, της σάρκας με το πνεύμα, της σήψης με την κάθαρση, του πάθους με την παραμόρφωση, με την ανάσταση, με την ανάληψη.

 

post-6330-1234623510_thumb.jpg

 

Στο Griffes d’ Ange, και ο Moebius και ο Jodorovsky τοποθετούνται «πέρα από το καλό και το κακό». Αντιμετωπίζουν το σεξ ως περιοχή οριακή, ως twilight zone, όπου όλα είναι δυνατά. Τοποθετούνται και πέρα από την πρόκληση, δημιουργώντας ουσιαστικά ένα «εγχειρίδιο ηρωικού ερωτισμού, έναν «οδηγό για την άβυσσο».

 

Έχουμε σίγουρα μπροστά μας ένα αριστούργημα, ένα σύγχρονο, κλασικό αριστούργημα του ερωτισμού. Σύγχρονο και διαχρονικό, όπως ο ίδιος ο ερωτισμός. Διπλά πλούσιο, γιατί έχει δύο όψεις: μια τρυφερή και μια που προξενεί τρόμο. Απωθεί και ταυτόχρονα ελκύει. Διαβάζεται με έναν απροσδιόριστο μορφασμό, ένα σαστισμένο χαμόγελο που διαγράφεται ανάμεσα στη γωνία του στόματος και στη βάση της μύτης.

 

post-6330-1234623528_thumb.jpg

 

Το άλμπουμ θα το βρείτε ΕΔΩ.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.