Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΟΠΑΫ [ POPEYE THE SAILOR MAN ]


PhantomDuck

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  2414
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  206
  • Content Count:  5711
  • Reputation:   45682
  • Achievement Points:  5808
  • Days Won:  48
  • With Us For:  6147 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  37

PhantomDuck_popeye-yam-spin1.gif

 

 

_Ε, τι, που, ποιος, πότε, πώς, γιατί ? Εννοώ... αφιέρωμα για τον Ποπάυ... αποφάσισες τελικά να το κάνεις ? :wow:

Ε ναι. Με αυτά και με εκείνα το είχα παραμελήσει εντελώς. Με μόνο μερικούς μήνες καθυστέρησης, ορίστε το αφιέρωμα για τον ναυτικό που είχα υποσχεθεί.

 

_Πως και το πήρες απόφαση ?

Κάτι που δεν μου αρέσει να αφήνω υποχρεώσεις, κάτι που έφτασε στα χέρια μου ο δεύτερος τόμος του Popeye, κάτι τα νέα εικονιδιάκια των mods... καταλαβαίνεις :lol:

 

_Λοιπόν για πες, πότε γεννήθηκε ο Ποπάυ ?

Να σου πω την αλήθεια, ο Ποπάυ δημιουργήθηκε από "σπόντα". Δεν ξεκίνησε κάποια δική του ιστορία ως κεντρικός ήρωας, όπως έχει γίνει στις περισσότερες περιπτώσεις. Ο Segar, ο πρώτος σχεδιαστής του Popeye, σχεδίαζε από το 1919 καθημερινά strips τα οποία δημοσιεύονταν αποκλειστικά σε εφημερίδες. Κάθε μέρα σε κάθε εφημερίδα εμφανιζόταν ένα strip (μία σειρά με 4-5 εικόνες) και η ιστορία πάντα συνεχιζόταν την επόμενη μέρα.

Η σειρά ονομαζόταν Thimble Theatre. O Segar ύστερα από 10 χρόνια, το 1929, θέλησε να βάλει τους κεντρικούς χαρακτήρες της σειράς να ταξιδέψουν σε ένα νησί, και ο Ποπάυ ήταν ένας κομπάρσος ο οποίος τους βοήθησε. Μπορείς να δεις το ιστορικό strip της ιστορίας παρακάτω

 

PhantomDuck_segar1-2.jpg

 

_Δεν είχα φανταστεί ποτέ πως ξεκίνησε έτσι την καριέρα του :wow:. Μία ερώτηση όμως πριν συνεχίσεις. Οι άλλοι δύο που εμφανίζονται στην εικόνα ποιοι είναι ?

Ο χαρακτήρας που εμφανίζεται στις δύο εικόνες είναι ο Castor Oyl, ο αδερφός της Olive Oyl. Ο καθιστός είναι ο Ham Gravy, ο αρραβωνιαστικός της Olive.

 

_Ώπα περίμενε, δηλαδή η Olive δημιουργήθηκε πριν τον Popeye ? Και είχε και αδερφό ? Και αν ο Ham Gravy είναι αρραβωνιαστικός της, ο Popeye τι είναι ?

Τα πράγματα είναι λίγο μπερδεμένα εδώ πέρα. Σύμφωνα με τον Segar, η Olive έχει όχι μόνο αδερφό, αλλά ολόκληρη οικογένεια. Στην σειρά Thimble Theatre παρουσιάζεται κανονικά ο πατέρας της (Cole Oyl) αλλά και η μητέρα της (Nana Oyl). Ο Segar επίσης είχε δημιουργήσει τον Ham Gravy σαν αρραβωνιαστικό της, για την εξυπηρέτηση της πλοκής σε διάφορες ιστορίες, κάτι που άλλαξε σταδιακά μετά την εμφάνιση του Popeye

 

_Δηλαδή, πως άλλαξε αρραβωνιαστικό ?

Εδώ θα πρέπει να κάνουμε σαφές πως ο Segar σχεδίαζε δύο ειδών strips. Τα καθημερινά strips (δηλαδή από Δευτέρα έως Σάββατο) και τα Κυριακάτικα strips. Όπως είπα πριν, τα strips αυτά δημοσιεύονταν αποκλειστικά σε εφημερίδες. Επειδή όμως ένα μεγάλο μέρος αναγνωστών της εφημερίδας αγόραζε μόνο την Κυριακάτικη έκδοση, και ένα πάλι αντίστοιχο μεγάλο μέρος των αναγνωστών αρκούνταν στις καθημερινές εφημερίδες, ο Segar ήταν αναγκασμένος να βάλει διαφορετική ιστορία στα καθημερινά strips και διαφορετική ιστορία στα Κυριακάτικα. Το αποτέλεσμα ήταν στα καθημερινά strips να βλέπουμε να μπλέκει σε ένα σωρό περιπέτειες με τον Castor Oyl, ενώ στα Κυριακάτικα βλέπουμε κυρίως την καθημερινή ζωή του Popeye, και κατ' επέκταση την σχέση του με την Olive η οποία υποτίθεται πως εξελίσσεται "παράλληλα" με τα καθημερινά strips. Ίσως αν δεν υπήρχαν τα Κυριακάτικα strips, να μην είχε δημιουργηθεί η σχέση Popeye-Olive.

 

_Δηλαδή τα Κυριακάτικα strips έπαιξαν τον κυριότερο ρόλο στην εξέλιξη της προσωπικότητας του Popeye

Δεν θα το έλεγα. Αν και από εκεί ξεκίνησε η σχέση του με την Olive, οι περιπέτειες που πέρασε στα καθημερινά strips είναι κλάσεις ανώτερες σε όλους τους τομείς. Αυτό έγινε κυρίως επειδή τα καθημερινά strips έβγαιναν 6 φορές την εβδομάδα, αντί για 1 όπως τα Κυριακάτικα. Αυτό έδωσε μεγαλύτερα περιθώρια ανάπτυξης, τόσο στην προσωπικότητα του Popeye, όσο και στην εξέλιξη της ιστορίας των περιπετειών του.

 

_Ενδιαφέροντα όλα αυτά, δεν μας είπες όμως λίγα λόγια για την ιστορία όπου πρωτοεμφανίστηκε και την προσωπικότητά του

Όπως είπα και παραπάνω, ο Popeye ξεκίνησε ως κομπάρσος. Η ιστορία που πρωτοεμφανίστηκε λέγεται "The Whiffle Hen". Η ιστορία ξεκινάει με τον θείο του Castor Oyl να επισκέπτεται την οικογένεια Oyl, για να τους δείξει το νέο του εύρημα από την Αφρική, την Whiffle Hen. H Whiffle Hen είναι ένα πετούμενο, ένα πτηνό, το οποίο φέρνει τεράστια τύχη σε όποιον την τρίβει στο κεφάλι. Ο Castor Oyl αποφασίζει να πάει με τον Ham Gravy στο Dice Island (dice=ζάρι) ένα νησί όπου βρίσκονται οι μεγαλύτεροι τζογαδόροι του κόσμου. Για να πάει εκεί έπρεπε αναγκαστικά να ναυλώσει ένα καράβι με έναν τουλάχιστον ναυτικό. Ο Popeye ήταν ο τυχερός αυτός ναυτικός.

Στην παρακάτω εικόνα, βρίσκεται ολόκληρο το strip της πρώτης εμφάνισης του ναυτικού, ενώ στα πρώτα δύο καρέ μπορείς να διακρίνεις και το γουρλίδικο πτηνό.

 

PhantomDuck_Popeyfirst3.gif

 

Βέβαια ο Popeye δεν ήταν έτσι όπως τον ξέρουμε σήμερα. Στην αρχή ήταν ένας άσχημος άνθρωπος, χωρίς σπίτι,φίλους, οικογένεια. Ήταν όμως ο μόνος λογικός και ευαίσθητος άνθρωπος ανάμεσα σε ένα σύνολο διεφθαρμένων. Ο μόνος που περιφρονούσε τα λεφτά και δεν δίσταζε να δώσει όλο του το κομπόδεμα σε μία φτωχή οικογένεια, με αποτέλεσμα να ξαναμείνει απένταρος όπως πάντα. Για την ακρίβεια, όσα λεφτά και να κέρδιζε, δεν υπήρχε περίπτωση να μην εξαφανίζονταν από πάνω του μέσα σε λίγες ώρες.

Στις ιστορίες αυτές δεν είχε το σπανάκι να τον δυναμώνει ούτε είχε την υπεράνθρωπη δύναμη με την οποία τον έχουμε συνηθίσει όλοι. Παρουσιαζόταν ως άσχημος αλλά ήταν ανθρώπινος και συμπαθής χαρακτήρας, και εκεί χρωστάει την επιτυχία του.

Η αλήθεια είναι πως ακόμα και ο Segar τον συμπάθησε τόσο πολύ, που στην συνέχεια τον μεταβίβασε σε κύριο πρωταγωνιστή μαζί με τον Castor Oyl, ενώ άφησε τον Ham Gravy στην άκρη.

 

Σε μία στιγμή που ο Castor λέει πως ο κόσμος είναι άδικος, αναφερόμενος στην ασχήμια του Popeye, του ξεφεύγει η παρακάτω φράση

Castor Oyl είπε:
He has the biggest heart - and incidently the hardest fist

 

_Κάτσε, είπες πως τότε δεν έτρωγε σπανάκι ? Δηλαδή δεν ήταν δυνατός ?

Δυνατός ήταν ανέκαθεν, όμως δεν ήταν υπεράνθρωπα δυνατός όπως τον ξέρουμε τώρα. Η δύναμή του ήταν μέσα στα όρια του φυσιολογικού, όσο φυσιολογικό είναι να μένει ένας άνθρωπος για δύο χρόνια με κάμποσες σφαίρες καρφωμένες μέσα του :lol:

Για την ακρίβεια, σε περιόδους μεγάλης δυσκολίας, έτριβε συνεχώς το κεφάλι της Whiffle Hen και έτσι έπαιρνε την τύχη της. Θα μπορούσαμε να πούμε πως πριν καθιερωθεί το σπανάκι, η Whiffle Hen ήταν το υποκατάστατό του.

 

_Και πότε καθιερώθηκε το σπανάκι ?

Όπως έγινε και με τον αρραβωνιαστικό, έτσι και με το σπανάκι η καθιέρωσή του έγινε σταδιακά. Το σπανάκι εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1932 σε strips και cartoons, όμως η υπερβολική του αυτή δύναμη καθιερώθηκε από τα cartoons. Στα strips απλά γινόταν πιο δυνατός, όμως στα cartoons γινόταν Superman :lol: . Η υπερβολή αυτή άρεσε σε πολλούς νεότερους σχεδιαστές, οι οποίοι και την καθιέρωσαν στις ιστορίες τους.

 

Επίσης, μιας και μιλήσαμε για το σπανάκι, να αναφέρουμε πως πρόκειται περί ακόμα μίας "σπόντας". Ο δημιουργός διάλεξε το σπανάκι εξ' αιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς του σε σίδηρο. Το θέμα είναι πως η έρευνα απ' όπου το είδε, είχε τυπογραφικό λάθος στο σπανάκι, δείχνοντας έτσι πως περιέχει δεκαπλάσια ποσότητα σιδήρου από την κανονική. Παρ' όλο που παρατηρήθηκε από το 1930 περίπου, δεν δημοσιεύτηκε επίσημα παρά μόνο το 1980, όταν ήταν πλέον πολύ αργά :P

Παρ' όλ' αυτά, ο Popeye με τον καιρό έγινε τόσο αγαπητός από το κοινό, με αποτέλεσμα η κατανάλωση σπανακιού από παιδιά και μεγάλους να αυξηθεί κατακόρυφα. Στο Τέξας όπου υπήρξε η μεγαλύτερη κατανάλωση σπανακιού, προς τιμήν του Popeye στήθηκε άγαλμα. Δύο αγάλματα του Popeye επίσης έχουν στηθεί λόγω του σπανακιού σε δύο ακόμα πόλεις, στο Ιλινόις απ' όπου κατάγεται ο Segar, και στο Αρκάνσας το οποίο αυτοαποκαλείται ως "Παγκόσμια Πρωτεύουσα Σπανακιού".

 

_Cartoons ε ? Εκεί πέρα πότε έγινε η πρώτη εμφάνιση του ναυτικού ?

Το 1933 ο Popeye εμφανίστηκε στην οθόνη όμως για ακόμα μία φορά δεν είχε εντελώς πρωταγωνιστικό χαρακτήρα. Ναι μεν ήταν ο πρωταγωνιστής ενός 8λεπτου βίντεο-κλιπ, όμως το επεισόδιο αυτό επαγόταν στην σειρά της γνωστής Betty Boop. Μπορείς να δεις το επεισόδιο αυτό στο Youtube. Όπως επίσης μπορείς να αγοράσεις όλη τη συλλογή σε δύο Boxsets από το Amazon (1ο Boxset) (2o Boxset). Τουλάχιστον μέχρι να τα ριπάρει κάνας άγιος άνθρωπος και τα ανεβάσει στο internet :lol:

 

_Οι ιστορίες του Segar φαίνονται πολύ ωραίες. Έχει δημοσιευτεί καμία τους στην Ελλάδα ?

Μέχρι πριν λίγο καιρό ήμουν βέβαιος πως δεν έχει δημοσιευτεί καμία τους, κυρίως επειδή τα strips που ακολουθούσαν δεν μπορούσαν να ταιριάξουν καλά σε περιοδικό κόμικ. Όμως ο Moribus εδώ αναφέρει πως όντως υπάρχει τεύχος που έχει δημοσιευτεί ιστορία του, συγκεκριμένα στο τεύχος 151 (22 Ιουλίου 1976). Τις ευχαριστίες μου στον Moribus :best:

 

_Επομένως δεν μπορώ να διαβάσω τις ιστορίες του ? Αυτός ο τόμος του Popeye που ανέφερες στην αρχή τι είναι ? Να έχω ελπίδες ?

Να έχεις ελπίδες, καθώς η Fantagraphics έχει μαζέψει ΟΛΑ τα Popeye strips του Segar και θα τα εκδώσει σε έξι τόμους, αφού υποβληθούν πρώτα σε ψηφιακή επεξεργασία για καλύτερο αποτέλεσμα. Μέχρι στιγμής κυκλοφορούν 2 τόμοι που καλύπτουν strips χρονολογίας από το 1928 έως το 1932. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να κοιτάξεις το αντίστοιχο αφιέρωμα.

 

_Πέραν του Segar, πρέπει να υπάρχουν άλλοι σχεδιαστές του Popeye, έτσι δεν είναι ?

Έτσι είναι. Ύστερα από τον θάνατο του Segar το 1938, τον διαδέχθηκαν κατά σειρά οι Doc Winner, Joe Mussial, Bela Zaboly και Ralph Stein. Ύστερα από όλους αυτούς, εμφανίστηκε ο κύριος συνεχιστής του Segar, o Bud Sagendorf ο οποίος το 1945 άρχισε να σχεδιάζει ιστορίες με τον Popeye που δημοσιεύονταν σε κόμικς εκείνης την εποχής, ενώ από το 1958 ανέλαβε τον σχεδιασμό των strip.

Ύστερα από σχεδόν τρεις δεκαετίες, το 1986, αφού ο Sagendorf είχε πλέον κερδίσει την θέση του κυριότερου δημιουργού του Popeye (εξαιρουμένου του Segar) θέλησε να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένειά του, έτσι συνέχισε μόνο το Κυριακάτικο strip, δίνοντας την σκυτάλη των ημερήσιων strips στον Bobby London.

 

_Bud Sagendrof, το ξέρω αυτό το όνομα. Ήταν έξω από τα εβδομαδιαία ΠΟΠΑΫ. Νόμιζα πως αυτός ήταν ο πρώτος σχεδιαστής του Popeye.

Δεν είσαι ο μόνος. Ο Δραγούνης θέλοντας να μιμηθεί το Μίκυ Μάους που κυκλοφορούσε εκείνη την εποχή, ήθελε το περιοδικό του να αναγράφει το όνομα του δημιουργού του, όπως το Μίκυ Μάους έγραφε "Walt Disney". Το θέμα είναι πως εκείνη την περίοδο, στην Αμερική σχεδίαζε τα strips ο Sagendorf, επομένως μόνο αυτόν ξέρανε. Το αποτέλεσμα ήταν πάνω σε κάθε εξώφυλλο του ΠΟΠΑΫ να αναγράφεται ο Sagendorf αντί του Segar. Για του λόγου το αληθές, μπορείς να δεις από τα εξώφυλλα που είναι ανεβασμένα εδώ.

Σε αντίθεση πάντως με τον Segar, πολλές ιστορίες του Sagendorf δημοσιεύτηκαν στα ΠΟΠΑΫ και με το παραπάνω. Συγκεκριμένα άρχισαν να δημοσιεύονται από το τεύχος 144 (25 Μαρτίου 1976) όπως αναφέρει ο Moribus.

 

_Απ' ό,τι κατάλαβα δηλαδή το σύμπαν του Segar είναι τεράστιο και εντελώς διαφορετικό από αυτό που μάθαμε από τους Ιταλούς δημιουργούς που διαβάζαμε κατά καιρούς στο ΠΟΠΑΫ. Θα μιλήσεις και για τους υπόλοιπους ήρωες ?

Στο κοντινό μέλλον όχι, κάποια άλλη στιγμή όμως θα αναφερθώ σε όλους τους ήρωες του Thimble Theatre που έχουν σχέση με τον Popeye. Πιθανότατα μόλις ολοκληρωθούν και οι έξι τόμοι της Fantagraphics

 

_Μιας και είδαμε αφιέρωμα για τον ναυτικό που τον είχαμε ξεγραμμένο, να έχω ελπίδες για αφιέρωμα animated Spiderman σύντομα ?

Μα φυσικά, αρκεί να κάνεις ένα *κλικ* εδώ :P

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2265
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1001
  • Content Count:  20072
  • Reputation:   116905
  • Achievement Points:  20162
  • Days Won:  336
  • With Us For:  6161 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  47

:clap2::clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3583
  • Group:  Members
  • Topic Count:  13
  • Content Count:  1084
  • Reputation:   1360
  • Achievement Points:  1084
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6055 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  43

Παρ' όλ' αυτά, ο Popeye με τον καιρό έγινε τόσο αγαπητός από το κοινό, με αποτέλεσμα η κατανάλωση σπανακιού από παιδιά και μεγάλους να αυξηθεί κατακόρυφα.

 

Η μόνιμη απειλή των μαμάδων μας όταν ήμασταν μικροί: "Φάε σπανάκι αν θές να γίνεις δυνατός σαν τον Ποπάϋ!"

 

Άργησες ρε μπαγάσα αλλά το τελικό αποτέλεσμα σε δικαιώσε! Εύγε! :clap2::clap2::beer::beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  5259
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  207
  • Content Count:  9437
  • Reputation:   76849
  • Achievement Points:  9439
  • Days Won:  100
  • With Us For:  5840 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

εξαιρετική παρουσίαση! :clap2::respect::clap2:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2285
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  940
  • Content Count:  4356
  • Reputation:   35540
  • Achievement Points:  4409
  • Days Won:  26
  • With Us For:  6160 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41

Phantom έγραψες! Καταπληκτικό αφιέρωμα, και έμαθα πολλά για έναν από τους αγαπημένους μου ήρωες που δεν τα γνώριζα!

 

:respect:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  5320
  • Group:  Members
  • Topic Count:  24
  • Content Count:  715
  • Reputation:   6608
  • Achievement Points:  715
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5834 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

Εκπληκτική παρουσίαση :best: , :thanks: .

 

_Και πότε καθιερώθηκε το σπανάκι ?

Όπως έγινε και με τον αρραβωνιαστικό, έτσι και με το σπανάκι η καθιέρωσή του έγινε σταδιακά. Το σπανάκι εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1932 σε strips και cartoons, όμως η υπερβολική του αυτή δύναμη καθιερώθηκε από τα cartoons. Στα strips απλά γινόταν πιο δυνατός, όμως στα cartoons γινόταν Superman :lol: . Η υπερβολή αυτή άρεσε σε πολλούς νεότερους σχεδιαστές, οι οποίοι και την καθιέρωσαν στις ιστορίες τους.

Να παρατηρήσω πως οι σούπερ ήρωες ήταν, είναι και θα είναι οι αγαπημένοι των Αμερικάνικων κόμικς!!

 

 

Επίσης, μιας και μιλήσαμε για το σπανάκι, να αναφέρουμε πως πρόκειται περί ακόμα μίας "σπόντας". Ο δημιουργός διάλεξε το σπανάκι εξ' αιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς του σε σίδηρο. Το θέμα είναι πως η έρευνα απ' όπου το είδε, είχε τυπογραφικό λάθος στο σπανάκι, δείχνοντας έτσι πως περιέχει δεκαπλάσια ποσότητα σιδήρου από την κανονική. Παρ' όλο που παρατηρήθηκε από το 1930 περίπου, δεν δημοσιεύτηκε επίσημα παρά μόνο το 1980, όταν ήταν πλέον πολύ αργά :P

 

Έχω ακούσει πως ο μαϊντανός περιέχει όντος 10-πλάσια ποσότητα σιδήρου απ' το σπανάκι, φαντάζεστε αντί για σπανάκι ο συμπαθής μας Ποπάυ να έτρωγε μαϊντανό; :lol:

 

:beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  5669
  • Group:  Members
  • Topic Count:  50
  • Content Count:  1089
  • Reputation:   1452
  • Achievement Points:  1089
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5795 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  38

Από ότι κατάλαβα δεν ξέρεις τίποτα για την ιστορία του Ποπάυ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

 

 

Φοβερή παρουσίαση!!!!!! :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2414
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  206
  • Content Count:  5711
  • Reputation:   45682
  • Achievement Points:  5808
  • Days Won:  48
  • With Us For:  6147 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  37

Έχω ακούσει πως ο μαϊντανός περιέχει όντος 10-πλάσια ποσότητα σιδήρου απ' το σπανάκι, φαντάζεστε αντί για σπανάκι ο συμπαθής μας Ποπάυ να έτρωγε μαϊντανό; :lol:

 

:beer:

 

Αυτό με τον μαϊντανό όντως ισχύει. Το έχω διαβάσει αρκετές φορές στα αξιοπερίεργα του Μίκυ Μάους :lol:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   120954
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6317 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Δηλαδη αν τον λεγανε τοτε "μαϊντανο" ΠΩΣ θα αντιδρουσε? :lol:

 

Εκπληκτικο αφιερωμα!!!!!!! :cool::respect::beer5::best::D

 

_Μιας και είδαμε αφιέρωμα για τον ναυτικό που τον είχαμε ξεγραμμένο, να έχω ελπίδες για αφιέρωμα animated Spiderman σύντομα ?

:lol:

 

Ε, οσο ζεις ελπιζεις.... :xm::cheers3:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  5320
  • Group:  Members
  • Topic Count:  24
  • Content Count:  715
  • Reputation:   6608
  • Achievement Points:  715
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5834 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

Αυτό με τον μαϊντανό όντως ισχύει. Το έχω διαβάσει αρκετές φορές στα αξιοπερίεργα του Μίκυ Μάους :lol:

 

Άρα από το Μίκυ Μάους το θυμάμαι κι εγώ :):lol:

 

:beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 7 months later...

  • Member ID:  1271
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  715
  • Content Count:  3477
  • Reputation:   20237
  • Achievement Points:  3534
  • Days Won:  16
  • With Us For:  6259 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Από την πρώτη ημέρα του 2009, ο Ποπάι ο Ναύτης είναι ελεύθερος να εμφανίζεται παντού. Ο διάσημος ήρωας, που γεννήθηκε από το πενάκι του Έλτζι Σέγκαρ στην Αμερική της εποχής του κραχ, είναι διαθέσιμος προς κάθε εμπορική χρήση. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Δίκαιο, τα δικαιώματα κοπιράιτ ενός δημιουργού λήγουν σε 70 χρόνια μετά τον θάνατό του. Γι΄ αυτό και η παρέα του Ποπάι μπορεί να αρχίσει μια νέα ευρωπαϊκή καριέρα, καθώς στην Αμερική το κοπιράιτ διαρκεί 98 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι ο Ναύτης, η Όλιβ, ο Μπρούτο ή Βρούτος και ο Πόλντο δεν είναι απίθανο να γίνουν στάμπες σε Τ-shirts, αφίσες, αλλά και πρωταγωνιστές σε νέες σειρές κόμικς. Ο Σέγκαρ αρχικά δημιούργησε τον Ποπάι σαν ένα φτωχαδάκι εργάτη, που υπέφερε εξ΄ αιτίας της βάναυσης συμπεριφοράς του Βρούτου. Όταν όμως έφτανε στα όριά του, καταβρόχθιζε μια κονσέρβα σπανάκι που του έδινε τη δύναμη να παλέψει και να νικήσει τον Βρούτο και τους ομοίους του. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που είχε απήχηση στους ζορισμένους Αμερικανούς της εποχής. Ο Ποπάι ακόμα και σήμερα καταφέρνει να προσελκύει αναγνώστες και θεατές που παρακολουθούν τους καημούς και τα βάσανά του. Το επιβεβαιώνει ο ετήσιος τζίρος τού ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, αναφέρουν οι «Τimes».

 

Τα Νέα 2/1//2009

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 6 months later...

  • Member ID:  4271
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  501
  • Content Count:  2447
  • Reputation:   13216
  • Achievement Points:  2462
  • Days Won:  11
  • With Us For:  5965 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  43

Από το περιοδικό ΚΑΠΑ της Καθημερινής (2/8/2009), αφιέρωμα στον καλλιτέχνη Τζεφ Κουνς που εμπνέεται και από τον Ποπάυ.

 

post-4271-1249361983_thumb.jpg

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 3 weeks later...

  • Member ID:  9206
  • Group:  Members
  • Topic Count:  5
  • Content Count:  20
  • Reputation:   204
  • Achievement Points:  20
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5488 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

πολύ ωραία η ιστορία του ποπάυ. μου ανοίξατε την όρεξη για σπανακόπιτα.....

ή για μαιντανόπιτα :)

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 3 months later...

  • Member ID:  9495
  • Group:  Members
  • Topic Count:  9
  • Content Count:  264
  • Reputation:   1513
  • Achievement Points:  264
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5466 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  45

Σήμερα (8-12-2009) ο Ποπάυ κοσμεί την κεντρική σελίδα του Google

 

post-9495-1260253656,06_thumb.gif

 

:cheers3:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2393
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  594
  • Content Count:  6421
  • Reputation:   30807
  • Achievement Points:  6434
  • Days Won:  13
  • With Us For:  6149 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Το οποίο έγινε για την επέτειο γενεθλίων του Elzie Crisler Segar. ;)

 

 

:beersanta::beersanta:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 5 months later...

  • Member ID:  9743
  • Group:  Members
  • Topic Count:  35
  • Content Count:  237
  • Reputation:   1957
  • Achievement Points:  237
  • Days Won:  1
  • With Us For:  5447 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  5

Η ανακοίνωση ότι θα γυριστεί 3D CG Animated ταινία από τη Sony Picture, (σε συνεργασία με τη Sony Pictures Imageworks), με πρωταγωνιστή τον Ποπάυ,

post-9743-1274083595,66_thumb.jpg

 

προφανώς ήταν αυτή που έδωσε την έμπνευση στον σκιτσογράφο Χρήστο Ζωίδη, να αποτυπώσει στο χαρτί, έναν.....¨άλλο¨ Ποπάυ!!!!

 

post-9743-1274083499,8_thumb.jpg

http://2.bp.blogspot.com/_TBLU0SzDOdw/SgmJ4g6EeXI/AAAAAAAACiA/MuV6xZ5-uBg/s320/pablo+garcia-comic.jpg

 

Xα,χα,χα......

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 3 months later...

  • Member ID:  9743
  • Group:  Members
  • Topic Count:  35
  • Content Count:  237
  • Reputation:   1957
  • Achievement Points:  237
  • Days Won:  1
  • With Us For:  5447 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  5

Όχι πείτε μου, περιμένατε να δείτε μουσική συλλογή του Ποπάυ? Και τι συλλογή, την ¨Popeye Blues Legends¨?

 

post-9743-12831093945706_thumb.jpg, post-9743-12831094356911_thumb.jpg

 

Ομολογώ, πως το`χα καιρό στο μυαλό μου να παρουσιάσω το δισκάκι, αλλά...ποτέ δεν είναι αργά, ε?

 

Η Εταιρεία είναι Ολλανδική, είναι μια παραγωγή του 1996, ο ακριβής τίτλος της Εταιρείας είναι

Popeye:King Features Syndicate,inc.(TM The Hearst Corporation).

 

Η συλλογή περιέχει 18 τραγούδια, όλα από θρυλικές μπλουζ μορφές (H.Wolf, J.L.Hooker, M.Water, B.Didley,etc)

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  10460
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  340
  • Content Count:  5714
  • Reputation:   52789
  • Achievement Points:  5714
  • Days Won:  38
  • With Us For:  5386 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  40

Όχι πείτε μου, περιμένατε να δείτε μουσική συλλογή του Ποπάυ? Και τι συλλογή, την ¨Popeye Blues Legends¨?

 

Η συλλογή περιέχει 18 τραγούδια, όλα από θρυλικές μπλουζ μορφές (H.Wolf, J.L.Hooker, M.Water, B.Didley,etc)

 

Έχει όμως κομματάρες! :respect:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  9743
  • Group:  Members
  • Topic Count:  35
  • Content Count:  237
  • Reputation:   1957
  • Achievement Points:  237
  • Days Won:  1
  • With Us For:  5447 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  5

Γιατί και η Όλιβ έχει προβλήματα με το ασταμάτητο κάπνισμα του Ποπάυ, αλλά...συμπεριφέρεται ήρεμα, σωστά και...κόσμια! :lol:

 

post-9743-12835394468656_thumb.jpg

 

Ε, μα! Θα μας αφανίσουν από προσώπου γης, έτσι όπως το πάνε! :cigar::lol:

 

Τέσπα... :cheers4::cheers4::cheers4:

 

 

YΓ: Καθαρότερα, δεν μπορώ Pavlos!

Επεξεργασία από pop
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3930
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  722
  • Content Count:  12978
  • Reputation:   104435
  • Achievement Points:  12997
  • Days Won:  138
  • With Us For:  6016 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  66

Δεν κάνεις κι ένα καθαρότερο σκανάρισμα στο εξώφυλλο να το βάλουμε και στην παρουσίαση; Μας λε'ιπει το #1021 :thinking:

 

:valtnino:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  9743
  • Group:  Members
  • Topic Count:  35
  • Content Count:  237
  • Reputation:   1957
  • Achievement Points:  237
  • Days Won:  1
  • With Us For:  5447 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  5

Ορίστε φίλοι μου! Παρακάτω η απόδειξη ότι...τα είδη καπνιστού, εν προκειμένω η πίπα του Ποπάυ...σώζει ζωές!

Ο ήρωάς μας, πολλές φορές δίνει άλλο ¨νόημα και χρήση¨στην πίπα του! Γίνεται όργανο για να σώσει ζωές άλλων ή την δικιά του!

 

Από το Ν#1015...post-9743-12835400827854_thumb.jpg

 

Να τα βλέπουν αυτά εκεί...οι του Υπ. Υγείας! :lol:

 

 

ΥΓ: Pavlos, δεν μπορώ να σκανάρω καλύτερα το Ν#1021.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3930
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  722
  • Content Count:  12978
  • Reputation:   104435
  • Achievement Points:  12997
  • Days Won:  138
  • With Us For:  6016 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  66

YΓ: Καθαρότερα, δεν μπορώ Pavlos!

 

 

Μιά χαρά είναι :efxaristo:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 month later...

  • Member ID:  12192
  • Group:  Members
  • Topic Count:  129
  • Content Count:  1248
  • Reputation:   9494
  • Achievement Points:  1248
  • Days Won:  3
  • With Us For:  5135 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  6

Στο Chester του Illinois της Αμερικής,στην γενέτειρα του δημιουργού του Ποπάυ, πραγματοποιούνται κάθε χρόνο εκδηλώσεις,για να τιμήσουν και τον δημιουργό και τον ποπάυ με την παρέα του...Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν συναυλίες, παρελάσεις, δωρεάν φαγητό και διάφορα άλλα...Στην συγκεκριμένη πόλη θα δει κανείς και τα αγάλματα των ηρώων που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης.Kαι φυσικά δεν θα έλειπε από μια τέτοια πόλη και το μουσείο του Ποπάυ.

 

post-12192-1288285691608_thumb.jpg.post-12192-12882856293451_thumb.jpg.post-12192-12882856642102_thumb.jpg.post-12192-1288285738487_thumb.jpg.post-12192-12882857084225_thumb.jpg.post-12192-12882874272909_thumb.jpg

Επεξεργασία από chris
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 3 months later...

  • Member ID:  2298
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1596
  • Content Count:  5019
  • Reputation:   34448
  • Achievement Points:  5027
  • Days Won:  14
  • With Us For:  6159 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Ένα πιάτο σπανάκι την ημέρα κάνει τους μύες πιο αποδοτικούς άρα και πιο δυνατούς υποστηρίζουν οι ερευνητές του Τμήματος Φυσιολογίας και Φαρμακολογίας του Ινστιτούτου Καρολίνσκα στη Στοκχόλμη.

 

 

post-2298-12966993786867_thumb.jpg

 

 

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης τους η κατανάλωση 300γρ. σπανακιού καθημερινά μειώνει έως και 5% την ποσότητα οξυγόνου που είναι απαραίτητη για την τροφοδοσία και την ενεργοποίηση των μυών όταν ασκείται κανείς. Άρα χρειάζεται λιγότερη ενέργεια για το ίδιο αποτέλεσμα.

 

 

Πίσω από αυτά τα ευεργετικά αποτελέσματα της κατανάλωσης σπανακιού «κρύβονται» τα νιτρικά άλατα που περιέχει σε αφθονία και οι ερευνητές τα παρομοιάζουν σε ένα «βελτιωμένο καύσιμο για τους μύες» που τους κάνει να τρέχουν πιο ομαλά και αποδοτικά.

 

 

Η «μυστική δύναμη» του σπανακιού αρχικά είχε θεωρηθεί ο σίδηρος όμως όπως αποκαλύφθηκε τα νιτρικά άλατα είναι αυτά που το καθιστούν «σούπερ τροφή». Πλούσια σε νιτρικά άλατα είναι και άλλα πράσινα λαχανικά που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν ότι δεν έχουν κάποια σπουδαία θρεπτικά αξία.

 

 

 

 

Και το σχετικό link.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3787
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  488
  • Content Count:  12120
  • Reputation:   82077
  • Achievement Points:  12142
  • Days Won:  79
  • With Us For:  6035 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  49

Δεν μπορείς να τρως 300 γρ σπανάκι κάθε μέρα. Θα τρελαθείς! Ο ουρανίσκος χρειάζεται μια ποικιλία. Άσε που αυτή η μεταλιζέ γεύση που αφήνει με εκνευρίζει. νοιώθω στυφά τα δόντια μου.

 

Και είμαι σίγουρος ότι έχω διαβάσει μελέτη που λέει το σίδηρο που περιέχει είναι πάρα πολύ λίγο και προτείνανε άλλες τροφές.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  13944
  • Group:  Members
  • Topic Count:  28
  • Content Count:  670
  • Reputation:   4541
  • Achievement Points:  709
  • Days Won:  9
  • With Us For:  4826 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Μηπως για αυτο ειχε παντα τοσα νευρα ο Ποπαυ και εριχνε τοσο ξυλο?

 

Εδω ειναι εξωφυλλα απο τη συλλογη ΒΕΛΟΣ

 

post-13944-13032090969291_thumb.jpgpost-13944-13032091179437_thumb.jpgpost-13944-13032091352445_thumb.jpg

Επεξεργασία από cydisneyman
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 weeks later...

  • Member ID:  13944
  • Group:  Members
  • Topic Count:  28
  • Content Count:  670
  • Reputation:   4541
  • Achievement Points:  709
  • Days Won:  9
  • With Us For:  4826 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

το ονομα του στα αγγλικα ειναι POPEYE δηλ. POP EYE.

το ποπ σαν ουσιαστικο σημαινει κροτος και σαν ρημα σαλταρω.

δηλ. σημαινει ματι που κανει κροτο ή σαλταρει.

 

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2414
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  206
  • Content Count:  5711
  • Reputation:   45682
  • Achievement Points:  5808
  • Days Won:  48
  • With Us For:  6147 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  37

Μπορεί να έχει διφορούμενη έννοια, όμως ο Segar τον ονόμασε έτσι επειδή είχε ένα μάτι. Το Pop δηλαδή έχει την έννοια του "ποπ". Όπως λέμε ποπ-κορν ένα πράμα :lol:

Επεξεργασία από PhantomDuck
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 5 months later...

  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   120954
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6317 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

SDCC NEWS

 

O Ποπάυ θα αποκτήσει νέες ιστορίες χάρη στην IDW! Του χρόνου ξεκινάει νέα σειρά ιστοριών από νέους δημιουργούς (δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα ονόματα) η οποία θα είναι εμπνευσμένη από τα στριπς του Segar!

 

Τουτ τουτ!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  18683
  • Group:  Honored
  • Topic Count:  21
  • Content Count:  1663
  • Reputation:   13474
  • Achievement Points:  1663
  • Days Won:  4
  • With Us For:  4664 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  103

Ειναι απο τους αγαπημενους μου ηρωες,ωστοσο ειχα καποιες αποριες σχετικα με το κοινωνικοοικογενειακο μπακραουντ του ναυτη.Κατ αρχη δεν ειναι παντρεμενος με την ολιβ,απλα βγαινουν και εν τω μεταξυ αρκετες φορες υποκυπτει και στο φλερτ του μπρουτο σε καποιες ιστοριες,επομενως το εχει διπορτο αλλα παρ ολα αυτα υπαρχει και ο ρεβυθουλης ο οποιος ειναι παιδι τους?η ειναι υιοθετημενος?ακομη δεν εχω καταλαβει.Προφανως ο δημιουργος ξεφευγει απο τη μικροαστικη πραγματικοτητα!! :lol:

 

Επεισης η γιαγια τσελεστα ειναι η μανα η η γιαγια του ποπαυ?και ο <<παππους>> ειναι γιος η αντρας της γιαγιας?ειναι λιγο μπερδεμενα αυτα δεν νομιζετε?αν γνωριζει καποιος ας με διαφωτισει απο τα 8 μου εχω αυτες τις αποριες!!! :oops:

:collapse: στο μεταξυ σε καθε ιστορια αλλαζει η συνθεση των ατομων που μενουν στο ιδιο σπιτι...τη μια ολιβ -ποπαι,την αλλη +ρεβυθουλης,σε αλλη προστιθονται παππους γιαγια η πολντο! :cheers:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.