Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΙΤ ΚΑΡΣΟΝ


gkosk

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Τίτλος:
ΚΙΤ ΚΑΡΣΟΝ
Σενάριο/Kείμενα:
Rino Albertarelli κ.ά.
Σχέδιο:
Rino Albertarelli κ.ά.
Hμερ. έκδοσης:
05-04-1969
Εξώφυλλα:
31 + 3 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ  (Λείπουν τα: 26, 28-31, 33-34, 36-39, 42-43)
Τεύχη:
44
Κατηγορία:
Σειρά/Αυτοτελή
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Καρφίτσα
Περιεχόμενο:
Γουέστερν
Περιοδικότητα:
Εβδομαδιαία
Μέγεθος:
14.0 x 20.5
Σελίδες:
68
Χρώμα:
Ασπρόμαυρο (ΑΜ)
Πρωτότυπος τίτλος:
Kit Carson (Impéria, 1956)
Προέλευση:
Ιταλική
Ονομαστική τιμή:
3 δρχ(1-16), 3,5 δρχ (17-41)

  • Member ID:  3960
  • Group:  Members
  • Topic Count:  233
  • Content Count:  1123
  • Reputation:   4287
  • Achievement Points:  1125
  • Days Won:  1
  • With Us For:  6012 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  59

tn_KitKarson_0001.jpg tn_KitKarson_0002.jpg tn_KitKarson_0003.jpg tn_KitKarson_0004.jpg tn_KitKarson_0005.jpg

 

Ο δεύτερος κάουμποι του κ. Δραγούνη, ο Κίτ Κάρσον, εμφανίστηκε στα περίπτερα της χώρας μας στις 5-4-1969. Ο εκδοτικός οίκος Πηδάλιο Πρές κυκλοφόρησε τουλάχιστον 41 τεύχη του. Δεν τα πήγε τόσο καλά όσο περίμενε ο εκδότης, ούτε μπόρεσε να φθάσει τα 50 τεύχη του «συγγενή» του, Τέξ Τον. Κυκλοφορούσε κάθε Σάββατο, κόστιζε 3 δραχμές, σε σχήμα 14 Χ 20,5, οι ιστορίες του ήταν αυτοτελείς και ασπρόμαυρες (!) και χωρούσαν σε 68 σελίδες. Για όποιον ενδιαφέρονταν, υπήρχε η δυνατότητα συνδρομής με κόστος 150 δραχμές (εντός συνόρων), 33 Γαλλικά φράγκα, 6 δολάρια Αμερικής ή 28 Γερμανικά μάρκα!!!
Ο δημιουργός του Κίτ Κάρσον, είναι ο Ιταλός Rino Albertarelli, ενώ τα δικαιώματα εμφανίζεται να έχουν έρθει από τον Γαλλικό εκδοτικό οίκο Imperia. Στην Γαλλία ο Kit Karson ξεκίνησε το 1956 και η έκδοση του άντεξε για 30 ολόκληρα χρόνια !!! Κάτι ανάλογο είχαμε και στην Ολλανδική έκδοση, ενώ στην Γερμανία έχει συνολικά γνωρίσει 4 επανεκδόσεις!!!
Αν πάμε πίσω στον χρόνο, θα δούμε πώς το 1948 στην Αμερική, εμφανίζεται ένα περιοδικό με το ίδιο όνομα. Μήπως θα πρέπει ο ντετέκτιβ του GC ο Germanicus, να ετοιμάσει βαλίτσες για μια νέα αποστολή??!!!

Κυκλοφορούσε κάθε Σάββατο.
 

post-2265-1211253574_thumb.jpg post-2265-1211253588_thumb.jpg post-2265-1211253610_thumb.jpg

 

-------------------------------------------------

  • Το μέλος KILLMATH λέει εδώ.

Έτσι ανέβηκαν τα διαπιστωμένα τεύχη της σειράς.

Μέσα στο τεύχος ανακοινώνεται η αλλαγή περιοδικότητας από εβδομαδιαία σε δεκαπενθήμερη καθώς και η μείωση της τιμής από 3,50δρχ σε 3δρχ που θα ίσχυε από το τεύχος  45 . Το ίδιο θα ίσχυε και για το Τεξ-Τον 61, ωστόσο δεν ξέρω αν όντως κάποιο από αυτά τα δυο κυκλοφόρησε.

 

Ευχαριστούμε για τα εξώφυλλα και τις πληροφορίες τους Dream Factory, Valtasar, crc, sokratis, filip58, Σκρουτζ μακ Ντακ, KILLMATH & φλοκ.
 

 


:beer::beer::beer::beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  277
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1671
  • Content Count:  28465
  • Reputation:   190010
  • Achievement Points:  27559
  • Days Won:  758
  • With Us For:  6341 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

:thanks: Γιώργη.

 

Αυτό για τον Albertarelli από κάτι που είχα γράψει το λες ή το έχεις διασταυρώσει με κάτι άλλο?

 

Έχω τεράστιες αμφιβολίες πλέον για αυτό... (που το είχα γράψει στο Γουέστερν αν θυμάμαι καλά)...

 

Και εδώ τα εξώφυλλα θυμίζουν πλήρως Cowboy Picture Library. Δεν μπόρεσα να βρω τα αντίστοιχα στα Αγγλικά... Ίσως να είναι για έκδοση κάποιας άλλης χώρας?... Από εκεί και πέρα. Παραθέτω το συμβόλαιο ( :D ) μεταξύ της γαλλικής Imperia και του ατζέντη στη Γαλλία των εκδόσεων Amalgamated Press για τη μετάφραση στα γαλλικά των αγγλικών εκδόσεων Buck Jones & Kit Carson.

 

contrat1.jpg contrat2.jpg

 

... τίθεται λοιπόν η τεράστια απορία του ποιός στον (&*#% έκανε τα αγγλικά... ως προς αυτό βρήκα κάτι στα πορτογαλέζικα εδώ, το οποίο το πέρασα μια αυτόματη μετάφραση στα αγγλικά και μετά μια αυτόματη μετάφραση στα ελληνικά. Δεν "ξεσκονίζω" την μετάφραση και παραθέτω (κάποιο νόημα βγαίνει)

 

 

"Οταν το πρωτο τευχος του περιοδικου "Cowboy Κομικς Βιβλιοθηκη" δημοσιευθηκε τον Απριλιο του 1950, σε τιμη φθηνοτερη και μικροτερων format, δεν περιμενα μια μεγαλη αποδοχη απο το κοινο. Το αρ. Σ. Le 2 δημοσιευθει, αντιστοιχα, οι περιπετειες του "BuckJones" και "Kit Carson" και εναντια σε ολες τις προσδοκιες, και η συνεχεια της δημοσιευσης των αλλους χαρακτηρες απο αλλους συγγραφεις, η αποδοχη ηρθε να υπαρχουν, ολο. Ταυτοχρονα, οι καλλιτεχνες κυμανθηκε αλλαζουν, και οι χαρακτηρες, ο αριθμος των αριθμων, προκειμενου να συναντηθουν με ολα τα ειδη των αναγνωστων.

Η καλυψη του καθε ζητημα ηταν πολυ υποβλητικες και Geoff Campion, καθως και αλλους σχεδιαστες, εκανε ο, τι καλυτερο μπορουσε να επιστησω την προσοχη των αναγνωστων. Ταυτοχρονα, η ξενους καλλιτεχνες εκαναν την εμφανιση τους στις σελιδες του περιοδικου, οπως οι Jose Luis Salinas, με το "Cisco Kid".

 

Εν τω μεταξυ υπαρχει μια νεα "ηρωας" των συντακτων του Ron Embleton και Peter Sutherland. Το ονομα του ειναι "Lucky Lannagan", με βαση το δραμα χαρακτηρων απο John Hunter, που πετυχαν σημαντικη επιτυχια γρηγορα. Ωστοσο, μονο εξι αριθμοι που θα δημοσιευθει το περιοδικο με τους περιπετειες. Ξερω γιατι, αλλα η τελευταια ιστορια που "ηρωας" που δεν εχει δημοσιευθει, θα ειναι αναβαθμισμενη απο την ιδια Ron Embleton, μια προσαρμογη στο ποσο των "Kit Carson" στο Παραγραφος. 137 του περιοδικου.

 

Peter Sutherland αντλει δυο περιπετειες αυτου του χαρακτηρα και Selby Donnison ενα τριτο. Αυτος θα ηταν ο σχεδιαστης ο οποιος μεγαλυτερο αριθμο ιστοριες "Kit Carson" δημιουργηθηκε. Αλλα ποτε δεν σχεδιαστηκε "Buck Τζοουνς." Μια αλλη μεγαλη καλλιτεχνες "δυτικο" θα Adam Horne, παρολο που η acusassem ιστοριες τους εχουν μικρη κινηση.

Με τον καιρο, η ποιοτητα της εργασιας εχει δημοσιευθει Αυτο καθυστερει, οπως ειναι Sutherland, Milburn και Gale, για να αναλαβουν το συνολο του εργου, και Charles Roylance, ειναι αδυναμη. Καποιες απο τις ιστοριες που τελικα θα ειναι προσαρμοσμενες και σχεδιαστηκε απο περισσοτερους απο εναν καλλιτεχνη. Για παραδειγμα, στην παραγραφο. 107, και την ιστορια της "Buffalo Bill" τις σελιδες Παραγραφος s. 1 / 4, 28/43 και 64, εχουν σχεδιαστει απο τον Ron Embleton. Οι αλλοι εχουν προσαρμοστει απο μια ιστορια που δημιουργηθηκε απο το βορειοαμερικανικο σχεδιαστης Meagher Fred. Απο ενα ορισμενο υψος, με δυο νεους χαρακτηρες εμφανιζονται, "Davy Crockett" και "Kansas Kid". Επισης, εμφανιζονται νεες δημιουργους και νεες ιδεες μπορουν να τεθουν σε εφαρμογη, για να βοηθησουν στη διατηρηση της ποιοτητας του εργου που μεχρι τοτε ειχε προσφερει το περιοδικο. Edward Drury, Derek Eyles, Καν Bunn, και, πανω απο ολα, Stephen Chapman και Gerry Embleton, καταλαμβανουν μεχρι τα καθηκοντα αυτα.

 

Chapman εκτελει τα καλα εργα και το ποσοστο των "Davy", και Gerry (ο νεοτερος αδελφος του Embleton), που αντλουν απο το ιδιο το νεο, θα προκαλεσει μεγαλες ιστοριες τους χαρακτηρες: οι κυνηγοι, οι στρατιωτες και οι Ινδοι, παρουσιαζονται με πλουσιες λεπτομερειες , περα απο το σχεδιασμο ομορφα τοπια, δαση και ποταμια. Αρχικα, οι ιστοριες του "Kit Carson" και "Buck Jones" γραφτηκε απο τον Jimmy Higgins και 'Chick' Henderson. Η φαντασια που εδωσε τοσο για τους περιπετειες, δεν θα επαναληφθουν. Ωστοσο, Angus Allan και Allan Fennell, τα κειμενα που εγραψε για το "Davy Crockett" και "Kansas Kid" κατα τροπο αποδεκτο. Αργοτερα, Ντικ Wise, Joan Whitford (με το ψευδωνυμο του Barry Ford) και Andy Vicent, θα ειναι το σεναριογραφοι του αλλου εργασια, που ακολουθει.

Alfred Wallace θα ειναι ενας απο τους σεναριογραφους να εξετασει και ως αρχισυντακτης του περιοδικου "Cowboy Κομικς Βιβλιοθηκη", αποφασιζει να κανει κατι που, κατα την αποψη μας, δεν abonou υπερ. Resolveria κομμενα, προσαρμοσει και να τροποποιησει τα ονοματα και τους χαρακτηρες των ιστοριων που ειχε προηγουμενως δημοσιευθει σε περιοδικα. Και, συνεπως, εαν αυτο διηρκεσε τοσο συγκεχυμενη που ακομη και σημερα, πολλοι χαρακτηρες ειναι παρομοια με τους αλλους και θα δημοσιευθει με το ονομα, που συχνα δεν ηταν του αρχικα.

 

Αργοτερα, ο Eric Parker επιστρεφει για να επιστησω την "αγελαδα-αγορια" και ο Ιησους Blasco, η οποια επισυναπτεται στην ξενους μελετητες για την εργασια στο περιοδικο. Jackie Forret ηταν ενας απο τους νεους καλλιτεχνες, να δημιουργησουν καποια περισσοτερη δουλεια. Μια απο τις πιο ενδιαφερουσες σχεδιαστες να καταλαβει τον εαυτο του με νεες ιστοριες, θα ειναι ο Robert Forrest Desenharia μια σειρα απο περιπετειες, "Kit Carson". Θα ηταν ακομη θεωρειται μια απο τις καλυτερες, αν οχι η καλυτερη, αγγλικα σχεδιαστης των ιστοριες των "δυτικων". "Cowboy Κομικς Βιβλιοθηκη" θα το 1962, με 468 περιοδικα δημοσιευονται. Στο τελος της δημοσιευσης του, τις ιστοριες θα γινει λιγο πιο περιπλοκη τωρα με την αφηγηση, οχι defraudando, ωστοσο, ο αναγνωστης σχετικα με την ποιοτητα των κειμενων και σχεδια, η οποια θα πρεπει να τηρουνται, οπως συνεβαινε ως τωρα."

 

 

έξτρα πληροφορίες (κάπου πρέπει να κρατιόνται και κάποιες σημειώσεις μπας και βρούμε κάποτε μια άκρη, γι'αυτό και τα σημειώνω εδώ αυτά) βρήκα στα γαλλικά εδώ, όπου το λέει ρητά κι όλας για κάποια γαλλικά Kit Carson ότι είναι από τα CPL και εδώ στα αγγλικά όπου έχει μια βιογραφία του Ron Embleton που είχε κάνει σκίτσο σε πολλά από αυτά (και όχι μόνο)...

 

Σημειώνω ότι όντως υπήρχαν περισσότερα Kit Carson στα γαλλικά απ'ότι όλα τα CPL μαζί... αναρωτιέμαι εάν ήταν ανατυπώσεις ή είχαν κάποιο άλλο υλικό...

 

Όντως ο Albertarelli έχει κάνει κάτι με Kit Carson (και παρεμπιπτόντως δούλεψε και στο Tex Willer)...

 

Κλείνω με μια πορτογαλο-αγγλικό-ελληνική τεχνητή μετάφραση από εκείνο το site που λέει 2 λόγια για τα καουμπόυκα στην Ευρώπη. Κρατάω ως λατρεμένο το "αγελαδα-αγορια" :D

 

"Το θεμα του "αγελαδα-αγορια" στην Ευρωπη, θα μπορουσε να αξιοποιηθει για την εξαντληση και των δυο χωρων. Μια λυση θα ηταν να Αγγλια, η οποια ειχε στο ζενιθ και η σηψη και η Ιταλια, η μονη χωρα που εξακολουθει να καταφερνει να διατηρησει μια δραστικη μορφη του θεματος, η δημοσιευση μηνιαια τουλαχιστον δυο περιοδικα του ειδους, με τους χαρακτηρες "Tex" και "Ζαγκορ" . Σχετικα με την Ιταλια εχουμε ηδη δημοσιευσει ορισμενες πληροφοριες, ενω, οσον αφορα την Αγγλια, η γιατι, λογω των δυσκολιων που παντα ηταν, για να επιτυχουμε αξιοπιστες πηγες για το τι συνεβη εκει, στον τομεα της 9. Art. Σημερα, δεν ειναι αυτη η περιπτωση, γιατι ακομα κι αν σε μια συγκεκριμενη μορφη, ειχαμε ηδη προσβαση στη συλλογη δεδομενων και πληροφοριων, οχι μονο το πιο διασημο αγγλικα περιοδικα οπως τα ονοματα των χαρακτηρων, η συγγραφεας, ημερομηνια δημοσιευσης, και αλλες πληροφοριες που ενδιαφερουν. Ετσι, δεν θα ηταν δικαιο να δημοσιευσετε φυγουν απο εδω, αν και συντομη, η οποια ηταν πραγματι δημιουργηθηκαν και επεξεργαστηκαν με το θεμα των "Δυτικων" σε αυτη τη χωρα.

 

Η δεκαετια του σηματος η πραγματικη εναρξη των Κομικς αγγλικα, στον τομεα των "δυτικων". Θα ηταν μια δυσκολη δεκαετια για να εξισορροπησετε απο αλλες χωρες για το ιδιο θεμα, οχι μονο οσον αφορα την ποσοτητα, αναλογα με την ποιοτητα. Μεγαλη Βρετανοι σχεδιαστες και ξενων (να εργαστουν για την Αγγλια), καταφεραν να επιτυχουν τους δικους τους στοχους που Βορειοαμερικανοι θεωρηθει με σεβασμο. Ειτε σε συμβουλια αρχικα και αργοτερα στο μικρο σχημα (2 αυτοκολλητα ανα σελιδα), δημοσιευθηκαν θαυμασια εργα, που προσεγγιζουν τη χωρα απο τα δυτικα καθε δυνατο τροπο, συμπεριλαμβανομενου του οτι μακρυ καταλογο, ενας μεγαλος αριθμος των "ηρωες" αγγλικα, οπως πολλοι Αμερικανοι, που δημιουργηθηκε απο γνωστα στοιχεια για την ιστορια του εποικισμου της Δυσης. Απο τα περιοδικα που ειχαν δημοσιευθει, θα μιλησει μονο τρεις, για να μην γινονται ολο και πιο διαδεδομενες στις σελιδες αυτου του Φανζιν.

 

Το 1946 JB Allen μετατραπει το περιοδικο "κομητη" σε ενα περιοδικο των Κομικς, που αν και αδυναμο και εκτυπωνονται σε χαρτι με εκτυπωση σε μαυρο και κοκκινο, θα εφερνε να παραμεινει λιγα χρονια, λογω της εργασιας, που περιλαμβανονται στις σελιδες του. Παραλληλα δημοσιευσε επισης μια αλλη εκδοση ονομαζεται "Sun".

Το 1949 αγορασε το Amalgamated Τυπου των δυο τιτλους, και θα μετατραπουν σε δυο απο τις καλυτερες εκδοσεις του ειδους, μεσα σε λιγες εβδομαδες. Μελετωντας το ενα η το αλλο, ειναι ασχημα εκτυπωθει, φτωχοι και αδυναμοι χαρτι σχεδια, και, αργοτερα, με την παρουσιαση νεων και περαιτερω εργασιες, ειναι ευκολο να συναχθει το αποτελεσμα.

 

Η κυρια υποστηριξη των δυο περιοδικα, σε ο, τι αφορα τις ιστοριες τους, κυριως στον τομεα της ιστοριας και την "δυτικη". Η κυρια "ηρωες" του "κομητη" ηταν "Kit Carson" και "Buck Τζοουνς." Για το τελευταιο, ο εκδοτης του "κομητη" σερβιρεται ειναι το ταλεντο του κανονισμου Bunn, οι οποιοι διατυπωνουν σκηνες θαυμαστο καλπασμο του καρα desfilada και πυροβολισμοι. Συντομα "Buck Jones" εγινε το κυριο χαρακτηρα στο "κομητη". Αργοτερα συμβαινει για τα εξωφυλλα της "Sun", που εμφανιζονται σχεδον ενα χρονο αργοτερα, οπως αυτο αντικατασταθηκε με το "Kit Carson", ενα αλλο χαρακτηρα, με την "δυτικη", που σχεδιαστηκε απο Geoff Campion, το αλλο μεγαλο αγγλικα designer. Λογω της επιτυχιας που ειχαν οι δυο χαρακτηρες, αποφασιστηκε να επεξεργαστειτε μια νεα συλλογη ονομαζεται "Cowboy Κομικς Βιβλιοθηκη", η οποια θα περιλαμβανει ιστοριες που δημιουργηθηκαν στην τσεπη.

 

Υπαρχει εμφανιζονται μερικα απο τα καλυτερα και πιο καλα σχεδιασμενες ιστοριες ολων των εποχων, με ιχνη του Derek Eyles, Ron Embleton, Steve Chapman, Adam Smith και Ρον Horne. Απο την 2/6/51 ειναι ενας νεος καλλιτεχνης να καταρτισει "Kit Carson". Το ονομα του ειναι Robert Forrest, και απο την ημερομηνια αυτη, θα μπορουν να ειναι ο σχεδιαστης, που θα δημιουργησει μεγαλυτερο αριθμο ιστοριες για αυτη τη συλλογη. Απο 10/2/51 αλλο νεο και εξαιρετικες καλλιτεχνης φαινεται να δημιουργησει νεες περιπετειες. Γ. Ε. εποχη Drury. Θα γινει επισης ενα απο τα μεγαλυτερα αστερια να εξαχθουν. Προφανως, στις σελιδες του περιοδικου "Ηλιος", αλλοι χαρακτηρες εμφανιζονται, οπως το "Dick Turpin" (1951), Mc Neill, ενας απο τους πιο διασημους Βρετανους σειρα.

 

Πολλες απο τις ιστοριες ηταν επισης δημιουργουνται απο τις ταινιες, τα οποια κυμαινονταν που εμφανιζονται στην ταινια. Μερικες φορες η σειρα despertavam περισσοτερο συναισθημα και αναγνωστες, θεατες και απο τις δικες τους ταινιες, ηταν τετοια η ποιοτητα των εικονων που captavam καλλιτεχνες με τα φτερα τους σε χαρτι. Alan Ladd και James Stewart θα υποδυεται στη σειρα, με τις ταινιες τους "επωνυμων" και "Winchester 73", με ιχνη Geoff Campion. Παρεμπιπτοντως, αυτο θα ειναι ενας απο τους καλυτερους καλλιτεχνες με το ποσο του "Buck Τζοουνς."

Εν τω μεταξυ αρχιζουν να αναδυονται εργο του Eric Parker, με το χαρακτηρα "SEXTON, Blake," μεταξυ αλλων. Εμεις δεν θελαμε τα σχεδια του καλλιτεχνη, μολονοτι αναγνωριζεται στην Αγγλια. Το πλεονεκτημα του ειναι οτι αυτο το εργο βελτιωνει τη μειωση των σηματα, η οποια καταργει τοσες πολλες απο τις ατελειες της. Ωστοσο, ας δεκαδες δημοσιευματα, ακομη και σε περιοδικα, πορτογαλικα, για την αντιμετωπιση ολων των θεματων, συμπεριλαμβανομενου και του "αγελαδα-αγορια."

 

Περισσοτερα ονομα ενος καλλιτεχνη, τελικα εμφανιζονται στις σελιδες της "Sun". Ηταν Eric Bradbury. Αλλες των νεων και εξισου διασημη, η βρετανικη καλλιτεχνες, θα Patrick Nicolle, ευελικτοι και fabulous σχεδιαστης, και τα ιχνη τους μπαροκ.

Τον Μαρτιο του 1952 η "Sun" και "κομητη" βγει με νεες ιστοριες και ενα απο αυτα ειναι το "Sitting Δελτιο" του Patrick Nicolle, αλλα συνολα Stephen Chapman και αρκετες ιστοριες του Μιχαηλ Butterworth, ενας νεος σεναριογραφος, που θα επιτυχει, με τα κειμενα που προσαρμοζονται για το Quadradinhos Stories. "Ivanhoe" Patrick Nicolle, ακολουθουμενη απο την "Ρομπεν των Δασων" με τον ιδιο συγγραφεα, καταφερνουν να κερδισουν νεους αναγνωστες για αυτα τα θαυμασια δουλεια, η οποια θα δημοσιευθει στην Πορτογαλια και το περιοδικο "Οαση".

Ωστοσο, πρεπει να επιτευχθει η μεγαλυτερη επιτυχια ολων των εποχων, του τομεα της "δυτικης", ειναι ενα νεο "ηρωας", που ονομαζονται "Billy The Kid", η οποια ειχε μια μυστικη ταυτοτητα ως rancheiro "Θα Bonney," ενα μαυρο αλογο που ονομαζεται "Σατανας "σε μια σπηλια ενος βραχου, οπου mascarava avenger μαυρων (ολοι τους ντυμενοι στα μαυρα). Ο συγγραφεας του εργου ηταν Geoff Campion."

 

:cheers:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3960
  • Group:  Members
  • Topic Count:  233
  • Content Count:  1123
  • Reputation:   4287
  • Achievement Points:  1125
  • Days Won:  1
  • With Us For:  6012 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  59

ΑΦΩΝΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :clap2: :clap2: :clap2: :clap2:

Ω τι κόσμος μπαμπά!!!!!!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 year later...

  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   120954
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6317 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Και εδώ τα εξώφυλλα θυμίζουν πλήρως Cowboy Picture Library. Δεν μπόρεσα να βρω τα αντίστοιχα στα Αγγλικά... Ίσως να είναι για έκδοση κάποιας άλλης χώρας?

 

Μα πώς να σε πείσω ότι είναι τα Γαλλικά της Imperia? :P

 

Χμμμ το βρήκα!

 

post-556-1264392017,02_thumb.jpg->Κιτ Κάρσον 27

post-556-1264392028,26_thumb.jpg->Κιτ Κάρσον 16

post-556-1264392098,68_thumb.jpg->Κιτ Κάρσον 15

post-556-1264392141,35_thumb.jpg->Κιτ Κάρσον 13

post-556-1264392224,54_thumb.jpg->Κιτ Κάρσον 14

post-556-1264392253,43_thumb.jpg->Κιτ Κάρσον 18

 

Και τώρα το κερασάκι. :)

Η διαφήμιση της Imperia!

 

post-556-1264392359,14_thumb.jpg

 

Από το επίσημο site της Imperia.

 

 

 

:cheers:post-5259-1221690603.gif

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 4 years later...

  • Member ID:  277
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1671
  • Content Count:  28465
  • Reputation:   190010
  • Achievement Points:  27559
  • Days Won:  758
  • With Us For:  6341 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

Εντέλει μπορεί να μας ήρθε μέσω Παρίσιων, αλλά το κόμικ είναι ξεκάθαρα ιταλικής προέλευσης. Όπως γράφει στην ιταλική wikipedia, το κόμικ δημιουργήθηκε για την Mondadori :)

 

:cheers5:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3930
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  722
  • Content Count:  12978
  • Reputation:   104435
  • Achievement Points:  12997
  • Days Won:  138
  • With Us For:  6016 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  66

Ο Δραγούνης πάντως εκείνη την εποχή, τα έφερνε από Γαλλία. Όπως ακριβώς και τα πρώτα 80 τεύχη του "Κράνος", αυτά με το μεγάλο σχήμα, Γαλλικής προέλευσης ήταν, της Imperia πάλι.

 

:valtnino:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  277
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1671
  • Content Count:  28465
  • Reputation:   190010
  • Achievement Points:  27559
  • Days Won:  758
  • With Us For:  6341 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

Όταν όμως εγώ ψάχνω για Γαλλοβελγικές εκδόσεις στο Ελλάντα, δεν ρωτάω εάν ήρθαν από Ρωσία ή από Βραζιλία :) Κοιτάζω στο πεδίο προέλευση και ρωτάω εκεί "Γαλλική"? "Βελγική"? :)

 

Και αντίστοιχα όταν θα πάω να ψάξω για Ιταλικά κόμικ στο Ελλάντα, το ποιος έκανε την Βασιλειάδου ώστε να γίνει το προξενείο, αμφιβάλω εάν θα μου φανεί χρήσιμο :)

 

γιατί αλλιώς, όταν σας παρουσιάσω τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ που δείχνουν ότι ο Σπανός πήγε στη Μαλαισία για να βρει τον ατζέντη απ'όπου πήρε τα δικαιώματα του Αστερίξ (φυσικά με πτήση που δεν χάθηκε (το ξέρουμε διότι έχω τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ στα χέρια μου (δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι ο Σπανός γύρισε. Αυτή η πληροφορία χάνεται στην αχλή της ιστορίας))), θα μπει κανένα Προέλευση Μαλαισιανή εκεί και θα πέσουν τα τσιμέντα :lol:

 

:cheers5:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  277
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1671
  • Content Count:  28465
  • Reputation:   190010
  • Achievement Points:  27559
  • Days Won:  758
  • With Us For:  6341 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

Και επειδή εδώ κάνουμε εμπεριστατωμένη έρευνα, μιλάμε με ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ και δεν κολλάμε μπρίκια :D :

 

"In addition to stories of various Disney characters, Topolino introduced several American adventure strips as well as some of the best work by Italian authors before the war, such as the western Kit Carson (1937) by Rino Albertarelli (1908–1974),"

 

από το Encyclopedia of Italian Literary Studies 2006, σελ 788

 

:cheers5:

 

ΥΓ Ω ναι. Μιλάμε λοιπόν για μια ακόμα φιγούρα Disney. Ευτυχώς που τα παπιά δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να μπούνε να το δούνε :D :D :D 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 8 months later...

  • Member ID:  29353
  • Group:  Banned
  • Topic Count:  28
  • Content Count:  1284
  • Reputation:   11565
  • Achievement Points:  1284
  • Days Won:  0
  • With Us For:  3950 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

No3 Για το αρχειο

 

Το εξώφυλλο μεταφέρθηκε στην παρουσίαση.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1710
  • Content Count:  9040
  • Reputation:   64277
  • Achievement Points:  8896
  • Days Won:  155
  • With Us For:  6407 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  61

Αντικαταστάθηκαν τα εξώφυλλα 1,2,3,13,14,15,16,18 και προστέθηκαν τα 4,5,6,7,8,9,10,11,12,17,19,20,21,22,23,24,25, όλα σε κατάσταση 10 :D

 

Διορθώθηκε και η πρώτη ημερομηνία κυκλοφορίας σε 5/4 από 12/4.

 

:valt:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  277
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1671
  • Content Count:  28465
  • Reputation:   190010
  • Achievement Points:  27559
  • Days Won:  758
  • With Us For:  6341 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

Απλά καθημερινά κομμάτια :)

 

οπισθόφυλλα? :popcorn: 

 

:cheers5:

 

υγ είμαι αλήτης. το ξέρω :P

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3930
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  722
  • Content Count:  12978
  • Reputation:   104435
  • Achievement Points:  12997
  • Days Won:  138
  • With Us For:  6016 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  66

Το #26 που είναι; Και τα 28-40 γιατί δεν τ' ανέβασες; :thinking:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2097
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  33
  • Content Count:  961
  • Reputation:   13933
  • Achievement Points:  1006
  • Days Won:  2
  • With Us For:  6177 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  43

:NoNo: :NoNo: καλα εσυ μας δουλευεις και σπας πλακα απο χτες :moutra: :moutra:

τι να πω απλα :respect: :respect: :respect:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1710
  • Content Count:  9040
  • Reputation:   64277
  • Achievement Points:  8896
  • Days Won:  155
  • With Us For:  6407 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  61

Απλά καθημερινά κομμάτια :)

 

οπισθόφυλλα? :popcorn: 

 

:cheers5:

 

υγ είμαι αλήτης. το ξέρω :P

Έχουν όλα την ίδια διαφήμιση του Τεξ-Τον (όπως αντίστοιχα είχε και εκείνος ο τίτλος τον Κιτ Κάρσον), γι' αυτό και δεν τα σκάναρα

 

:cheers3:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  277
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1671
  • Content Count:  28465
  • Reputation:   190010
  • Achievement Points:  27559
  • Days Won:  758
  • With Us For:  6341 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

ποια διαφήμιση? :P δεν είναι σκαναρισμένη κάποια :)

 

εκτύπωσε ένα ακόμα και σκάναρέ το :D

 

:cheers5:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3930
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  722
  • Content Count:  12978
  • Reputation:   104435
  • Achievement Points:  12997
  • Days Won:  138
  • With Us For:  6016 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  66

΄Αστε  ήσυχο τον πρόεδρο. Πάω εγώ να τυπώσω ένα με εναλλακτικά οπισθόφυλλα για νάχουμε. :)

 

:valtnino:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 year later...

  • Member ID:  2097
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  33
  • Content Count:  961
  • Reputation:   13933
  • Achievement Points:  1006
  • Days Won:  2
  • With Us For:  6177 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  43

εξώφυλλο του τεύχους 40

 

 

Το εξώφυλλο μεταφέρθηκε στην παρουσίαση.

 

 

:)  :)  :beer:  :beer:  :beer:

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 3 months later...

  • Member ID:  26001
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  97
  • Content Count:  7145
  • Reputation:   85677
  • Achievement Points:  7165
  • Days Won:  165
  • With Us For:  4182 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  57

Tο εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο του τεύχους 32 για τη βάση μας :):beer:
Το εξώφυλλο προστέθηκε στην παρουσίαση.


Και ένα τεύχος ΚΙΤ ΚΑΡΣΟΝ από Γαλλική έκδοση της Imperia του Οκτώβρη του  1968 !

Προσέξτε ομοιότητες και διαφορές στο στήσιμο του εξώφυλλου .Νομιζω οτι τα εξώφυλλα της Ελληνικής έκδοσης είναι πιο όμορφα .Επίσης το μέγεθος του Γαλλικου είναι σαφώς μικρότερο (13χ18).


 

KARSON.jpg KARSONBACK.jpg

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 8 months later...

  • Member ID:  2097
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  33
  • Content Count:  961
  • Reputation:   13933
  • Achievement Points:  1006
  • Days Won:  2
  • With Us For:  6177 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  43

Το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο του τεύχους 35 για τη βάση

 

Το εξώφυλλο προστέθηκε στο πινακάκι της παρουσίασης.

 

 

:)  :)  :beer:  :beer:  :beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 6 months later...

  • Member ID:  2097
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  33
  • Content Count:  961
  • Reputation:   13933
  • Achievement Points:  1006
  • Days Won:  2
  • With Us For:  6177 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  43

Το εξώφυλλο και οπισθόφυλλο  του τεύχους 44

 

Το εξώφυλλο προστέθηκε στο πινακάκι της παρουσίασης.

 

 

Έτσι ανέβηκαν τα διαπιστωμένα τεύχη της σειράς.

Μέσα στο τεύχος ανακοινώνεται η αλλαγή περιοδικότητας από εβδομαδιαία σε δεκαπενθήμερη καθώς και η μείωση της τιμής από 3,50δρχ σε 3δρχ που θα ίσχυε από το τεύχος  45 . Το ίδιο θα ίσχυε και για το Τεξ-Τον 61, ωστόσο δεν ξέρω αν όντως κάποιο από αυτά τα δυο κυκλοφόρησε 

karson44.thumb.jpg.ed14f478e67dd7e03c04a4b65372904e.jpg

:)  :)  :beer:  :beer:  :beer:

  •  
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.