Jump to content

ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ GreekComics [ ΜΑΡΤΙΟΣ 2008 ]


Valtasar
 Share

Recommended Posts

Κάθε ζωντανή κοινότητα πρέπει να να προσαρμόζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να γίνεται πιο λειτουργική και πιο ευέλικτη.

 

Στον 1,5 χρόνο λειτουργίας μας, η δουλειά που έχει γίνει από όλους μας είναι απίστευτη. Το μεράκι, το κέφι και η διασκέδαση ξεχειλίζει από παντού και αυτοί είναι οι παράγοντες που οδηγούν την κοινότητά μας σε όλο και ψηλότερες θέσεις στο ελληνικό Διαδίκτυο.

 

Οι αλλαγές που προήλθαν από την τελευταία μας αναδιοργάνωση είναι πολλές. Ξεκινώντας :

 

1/ Τράκερ τέλος. Βλέποντας την κίνηση και το ενδιαφέρον που είχε το περασμένο διάστημα, κρίθηκε ότι δεν χρειάζεται πλέον και επομένως καταργήθηκε. Ανέκαθεν ήταν συμπληρωματικός της κοινότητας, οπότε δεν νομίζω να λείψει (τουλάχιστον στα ενεργά μέλη)

 

2/ Αλλαγές σε αυτά που βλέπουν όλοι όσοι δεν έχουν γραφτεί στην παρέα μας.

Οι guests μέχρι τώρα μπορούσαν να δούνε τα ονόματα των ενοτήτων και να διαβάσουν τους κανόνες και τις ανακοινώσεις του STORM.

Τώρα πλέον μορούν να διαβάσουν όλα τα θέματα στις 2 πρώτες κατηγορίες : ΕΙΣΟΔΟΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ αλλά δεν μπορούν να δουν τις άλλες ενότητες.

Έτσι πιστεύουμε παίρνουν μια σαφή ιδέα από τα περιεχόμενα και τις δραστηριότητες της κοινότητας.

Ως εκ τούτου το Portal(αρχική σελίδα) βγήκε εκτός λειτουργίας.

 

3/ Εκτός από τις μετακινήσεις διαφόρων ενοτήτων, δημιουργήθηκαν και καινούργιες όπως οι Παρουσιάσεις παιχνιδιών, το ιστορικό εκδοτικών οίκων, ο διαχωρισμός των συναφών εκδόσεων κόμικς και διάφορα άλλα.

 

4/ Η ομάδα GCForces επεκτείνεται και στα μέλη που βοηθάνε εξωτερικά την κοινότητα (Δημόσιες σχέσεις κ.α.)

 

5/ Καταργήθηκαν οι ενότητες : Ανταλλαγές, Τεύχη σε κυκλοφορία, Γραφείο ΚΕΓ επειδή στον χρόνο λειτουργίας τους δεν υπήρξε η αναμενόμενη δραστηριότητα.

 

6/ Τα μέλη των ομάδων Elite & GCForces θα έχουν τον τίτλο κρινόμενοι από την συμμετοχή και βοήθειά τους σε βάθος χρόνου και ο τίτλος δεν θα διαρκεί για πάντα.

 

Σας ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή σας και την κατανόηση που δείξατε στην διάρκεια της αναδιοργάνωσης.

Πιστεύω να κάναμε μερικά βήματα μπροστά στην λειτουργία του board.

 

GREEKCOMICS TEAM

 

:beer6:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

(α) όποιος βρει ένα πορτοφόλι με κάτι μωβ χαρτονομίσματα, ας επικοινωνήσει μαζί μου. Κάπου το άφησα και δεν το βρίσκω :)

 

(β) σατανικό! η ανακοίνωση βγήκε ενώ ο Bio τρώει κρουασάν για να μη σχολιάσει την απουσία λιμνούλας! σατανικότατον! :devil:

 

(γ) το Aqua εντέλει δεν έχει κάποιο κουμπάκι για να γίνονται collapse οι ενότητες... τελείως πληροφοριακά αυτό.

 

(δ) χμ... έχει ζουμί ακόμα :) για να δούμε τι καινούργια "παιχνίδια" έχουμε... και επιτέλους έσκασαν τα πολυθεματικά! :lol: ώρα μερικές ψυχές να αρχίσουν να ξεσκονίζουν τα Μπλεκ και τα Αγόρια τους...

 

μα'στα!

 

no more hit&runs, ε? :) και σιγά σιγά τα είχα συνηθίσει....

 

:best:

 

:cheers:

Link to comment
Share on other sites

Και βέβαια αυτό που έχει γίνει πια σαφές είναι οτι κάποιοι μάλλον περισσεύουν

αλλά δε βρίσκουμε τρόπο να το πούμε ευπρεπώς. Φαίνεται τελικά πως έχουν σταδιακά αλλάξει

πολύ περισσότερα εκτός από το board. Ίσως εγώ αρνιόμουν να τα δω όταν κάποιοι πρόσφατα μου τα υπέδειξαν

Δυστυχώς παραμένω σε πολλά πράγματα αφελής.

 

Θα ήταν ωστόσο χρήσιμο να μάθουμε και οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί ποιό Διευθυντήριο έλαβε τις

αποφάσεις...γιατί με βάση αυτούς που γνωρίζω ως Δ.Ο (+ τον θείο ΚΑΙ τον γκλόμπαλ)

κάποια πράγματα δε μου κολλάνε. Και δε νομίζω να έχω πέσει έξω στις κρίσεις μου για ανθρώπους ως τώρα.

Και να μην ξεχνάμε επίσης οτι οι συμβολισμοί κάποιων πράξεων έχουν απείρως μεγαλύτερη σημασία από τις

ίδιες τις πράξεις.

 

EDIT: Από μέρους μου το θέμα θεωρείται λήξαν, έπειτα από αμοιβαίες εξηγήσεις. Επειδή δε συνηθίζω όμως να αδειάζω

όσους υποστηρίζουν τις ταπεινές και ενίοτε εμπαθείς απόψεις μου, θα αφήσω σε αυτή τη μορφή το ποστ.

Για τους υπόλοιπους ας θεωρηθεί ανύπαρκτο.

:cheers3:

Edited by alagt17
Link to comment
Share on other sites

???.... ναι.... χμ. θα χάσουμε όσους μπαίναν για τον τράκερ, κάνανε 20-23 ποστ και δεν τους ξαναβλέπαμε. Θα σου λείψουνε? Εμένα προσωπικά καθόλου. Δεν ήντουσαν και εδώ για να μου λείψουνε. :)

 

:cheers:

Link to comment
Share on other sites

Χμ έκλεισε ο τράκερ...Περίεργο γιατί είναι ο λόγος που μπήκαν οι περισσότεροι αρχικά εδώ.Δεν καταλαβαίνω σε τι ενοχλούσε και ας έχω να το χρησιμοποιήσω αρκετά.Προσωπικά έμαθα 4-5 σπουδαία πράγματα από ξένα κόμικ εκεί μέσα και είμαι ευγνώμων στον ngramm που μου έμαθε την Τρίτη Διαθήκη αλλά και στον Dimis που έδινε ρέστα.Σε έναν άσχετο για το τι κυκλοφορεί και με αρκετά επιλεκτικό κριτήριο στα λίγα που διαβάζω θεωρώ πλήγμα την κίνηση αυτή ειδικά για εκείνους που δεν ασχολούνται εντατικά με το σπορ της αναζήτησης τίτλων.Καλή είναι και η μασημένη τροφή δεν νομίζετε...

 

Για το κλείσιμο του γραφείου ΚΕΓ.Δλδ ένα topic που δεν πείραζε κανέναν.Όσο με παραξένεψε η δημιουργία του από τη Δ.Ο άλλο τόσο και παραπάνω με παραξένεψε το κλείσιμο του.Δηλαδή ποιον πείραζε πραγματικά δεν καταλαβαίνω.Υπάρχουν 1 εκατομμύριο "άχρηστα posts και topic" και βρέθηκε να χαθεί αυτό.Αδυνατώ να καταλάβω και θα συμφωνήσω με τον alagt περί συμβολισμών και αξίας των...

 

Έχω μια γενική αίσθηση πως το Forum κάνει μια στροφή προς την " απόλυτη νομιμότητα" με το κλείσιμο του τράκερ και παίρνει περισσότερο τη μορφή μιας επίσημης εγκυκλοπαίδειας.Άλλωστε κάποιοι mods το έχουν γράψει κατά καιρούς πως αυτοσκοπός είναι η καταγραφή και η συνεχής αύξηση των τίτλων.Όχι ότι είναι κακό απλώς για μένα το πράγμα αλλιώς ξεκίνησε.Τώρα από πότε το χόμπι έγινε τόσο επίσημη εργασία δεν καταλαβαίνω(ίσως γιατί δεν είμαι τόσο πωρωμένος με τα κόμιξ όσο άλλα παιδιά) αλλά οφείλω να επισημάνω πως το ελεύθερο πνεύμα που διακατείχε το forum τον πρώτο καιρό μοιάζει να έχει χαθεί.Τότε και η συμμετοχή στα αφιερώματα ήταν και ποιο μεγάλη από τα λιγότερο εξειδικευμένα μέλη επειδή αυτοί που το έκαναν το γούσταραν.

 

Ας πω και την εντελώς υποκειμενική μου γνώμη αν και ξέρω πως μπορεί να είμαι "ενοχλητικός" όπως αρκετές φορές αλλά δεν το κάνω επίτηδες.Είναι επειδή αυτό το φόρουμ μου κέντρισε εξαρχής το ενδιαφέρον και αφιέρωσα αρκετές ώρες.Είναι το πρώτο και το τελευταίο φόρουμ που με προκάλεσε να συμμετέχω τόσο ζεστά αφού ουδέποτε έχω γράψει μισό ποστ οπουδήποτε αλλού.Πέρα λοιπόν από τις αλλαγές που μπορεί να κάνει το board όποτε αυτό θέλει και με τα δικά του κριτήρια θα περίμενα από ένα χώρο ελεύθερης σκέψης και δημιουργίας με θέμα τα κομιξ να οργανώσει μια συζήτηση εδώ μέσα σχετικά με το τι αλλαγές θα μπορούσαν να γίνουν,τι θα μπορούσε να προστεθεί και πως θα πήγαινε το πράμα παραπέρα.Μπορεί να έχει γίνει στις συναντήσεις που γίνονται κατά καιρούς και στις οποίες δεν πηγαίνω για να ξέρω, αλλά δεν πιστεύω σε αυτές να παίρνουν μέρος τα εκατοντάδες μέλη που απαρτίζουν το χώρο αυτό.Αδυνατώ να πιστέψω πως λόγο σε αυτό μπορούν να έχουν κάποιοι mods και οι ιδιοκτήτες του χώρου.Στην τελικοί οι ιδιοκτήτες κάνουν ότι θέλουν αλλά οι mods υποτίθεται ότι προέρχονται από τους εγγεγραμμένους όπως όλοι μας και απλώς η προσφορά τους εκτιμήθηκε περισσότερο από άλλων.

 

Τελοσπάντων αυτή είναι η γνώμη μου και δεν περιμένω να την υιοθετήσουν και πολλοί.Μπορεί να κάνω και λάθος στις εκτιμήσεις μου.Εκεί που σίγουρα δεν λαθεύω έχοντας ζήσει το χώρο από τους πρώτους μήνες ζωής του είναι πως γίνεται λιγότερο ελκυστικός και ενδιαφέρον για το μέσο αναγνώστη κόμιξ.Εμένα τουλάχιστον σαν newbie δεν θα με τράβαγε το ίδιο με πριν.Και ας μην του λείψω του Germanicus...

Edited by LouisLamogio
Link to comment
Share on other sites

Χμ, κι εγώ ανάμεικτα συναισθήματα έχω: ειλικρινά, το γραφείο του ΚΕΓ δεν πείραζε και κανένα, και συμμετοχή είχε μεγαλύτερη από άλλα θέματα. Να ήταν το γραφείο του ΦΚΕΓ να το καταλάβω... :P

 

Τώρα το κλείσιμο του τράκερ εγώ το θεωρούσα απλά ζήτημα χρόνου και θέλω να πιστεύω ότι οι Εξωτερικές Πηγές θα πάρουν επάξια τη θέση του (ή κάτι παρεμφερές). ;) Ναι, μας έφερε μέλη, αλλά μέλη τα οποία ήταν μόνο για να κατεβάσουν κανά κόμικ και να ρίξουν μαύρη πέτρα πίσω τους κατευθείαν, ποστάροντας λες και κάναν αγγαρεία (καλό, thanx, κτλπ). Βέβαια υπάρχουν και μέλη (ένα μεγάλο μέρος) όπου κάναν κουβεντούλα και δεν έχουν ακριβώς 20 posts με το ζόρι και συνεχίζουν να μπαίνουν, είτε έχουν παραπάνω είτε λιγότερο. :D

 

Τώρα, το εάν πηγαίνουμε προς wiki-only μεριά, δεν το πιστεύω. Άτομα τα οποία θα μπουν γιατί είναι κομιξόφιλοι και θα κάνουν και κανά αφιερωματάκι για να μας μάθουν κάτι και να ανταλλάξουμε πληροφορίες πάντα θα υπάρχουν. Το ζητούμενο είναι επίσης να μην πηγαίνουμε προς downloads-only μεριά. Βασικά η χρυσή τομή είναι και info & downloads & χαβαλές, κατ'εμέ, και είναι ο λόγος για τον οποίο μπήκα & έμεινα. Για να δούμε.......

 

 

:cheers:

 

 

υγ.Και μια απορία: στα ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, θα βάζουμε για games που προήλθαν από κόμικς/κινούμενα ή και games που μετέπειτα βγάλαν κόμικς/κινούμενα? :thinking: Το 2ο θα είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον & τζερτζελέδικο..... :xm:

υγ2.Πλέον το όριο των 20 ποστς θα υφίσταται? Πολύ καλό το 2ο βήμα! :best: Χίλιες φορές πάντως να μην υπάρχει κανένα όριο και αυτός/αυτή που θα μπαίνει να τα βλέπει όλα, και τις εξωτερικές πηγές πχ.

Edited by DJO
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ο τράκερ έκλεισε. Ότι υπήρχε εκεί μέσα, όποιος το ήθελε, το είχε ήδη κατεβάσει. Από κει και πέρα, τα τόρρεντς υποστηριζόντουσαν πλέον από τον Φώτη, τον Φώτη, τον Φώτη και τον Φώτη... Υπερβάλλω λίγο, αλλά... Τον Φεβρουάριο ανέβηκαν 2 ελληνικά και 2 αγγλικά. Τον Ιανουάριο ανέβηκαν 2 βίντεο, 2 σκανλέησιον, 6 ελληνικά και 3 αγγλικά. Ελάχιστα τόρρεντς κατεβήκαν από περισσότερα από 20 άτομα γενικώς και αορίστως. Για να μην αναφερθώ σε αυτό που κατά κόρον έχω πει/γκρινιάξει. Η μεγάλη αναντιστιχία κατεβασμάτων-σχολίων. Άρα ως ενότητα, ως κομμάτι, ήταν κάτι το οποίο φυτοζωούσε πλέον. Ένα αυτό.

 

Δεύτερον. Το Μίκυ που σκάναρα χτες υπάρχει ακόμα στις εξωτερικές πηγές. Και άλλα 3 δικά μου. Και αρκετά του crc. Και και και. Δυνατότητα λοιπόν να μοιράσει κάποιος κάτι υπάρχει ακόμα. Ας έχει και κάποιος ακόμα πλην των συνήθη υπόπτων την διάθεση να σκανάρει κάτι (δεν είχα σκάνερ πριν το φόρουμ... ή μάλλον είχα έναν που μέχρι να σκανάρει, αχαχούχα.... Πέρσι τον Γενάρη/Φλεβάρη τον αγόρασα...) ή να μεταφράσει κάτι και ο τρόπος να μοιραστεί υπάρχει ακόμα.

 

Τρίτον. Χαβαλές-Δουλειά. Κάποιοι το βλέπουν το μέρος καθαρά "δουλειά". Κάποιοι καθαρά χαβαλέ. Και οι περισσότεροι (εκτιμώ) ως και τα δύο. Άλλοι 70-30, άλλοι 30-70. Αντίθετα με την άποψη σου Louis, νομίζω ότι τον τελευταίο καιρό, από τη στιγμή που αντικειμενικά δεν έχουμε και πλέον τι άλλο να παρουσιάσουμε ως εκδόσεις (ελάχιστοι πλέον έχουν κάτι μυστήριους εκκεντρικούς τίτλους) η έμφαση είναι στον χαβαλέ. Βέβαια, υπάρχει υλικό ακόμα εδώ που προσωπικά θέλω να διαβάσω και ακόμα δεν έχει τύχει, αλλά και πάλι.

 

Τέταρτον. Χαβαλές. Σχεδόν μια φορά τον μήνα, κάθε μήνα, μαζευόμαστε, τουλάχιστον οι εν Αθήναις. Και το έχω πει άπειρες φορές. Δε χρειάζεται να είναι κάποιος συνδρομητής του Στορμ για να έρθει. Και υπάρχουν μερικοί που το έχουν αποδεχτεί αυτό το τελευταίο. Και ξαφνικά το πρόβλημα (το δικό μου τουλάχιστον) είναι ότι βρίσκομαι με ανθρώπους με τους οποίους θέλω να κάτσω, θέλω να μιλήσω, θέλω να αφιερώσω χρόνο και δεν γίνεται :) απίστευτο... έφυγα από την τελευταία μάζωξη και είχα μια ενόχληση γιατί δεν μπόρεσα να μιλήσω με κάποιους (και όταν λέω μιλήσω, δεν αναφέρομαι σε ένα απλό "έλα ρε! τι γίνεται! έλα γειά μας!")

 

Πέμπτον. Το φόρουμ είναι ότι το κάνουν τα μέλη. Κα*λωσα σε μια φάση, έκανα μερικές παρουσιάσεις σε δυό τρεις φιγούρες από Βαβούρα κλπ, δεν είδα κανέναν να το συνεχίζει, ψιλοξενέρωσα, το άφησα στην άκρη. Θέλησα σε μια φάση να μιλήσουμε για κουλ εξώφυλλα, άνοιξα ένα thread, πιθανότατα ξενέρωσε ο κόσμος γιατί έθεσα αρκετά αυστηρά το θέμα bandwidth, δεν περπάτησε. Είπα σε μια άλλη να ανοίξω μια κουβέντα πάνω στα τωρινά τεύχη της Marvel, δεν περπάτησε. Αυτά δεν τα λέω με κάποιο παράπονο ή με κάποια ενόχληση. Απλώς τα αναφέρω ως πράγματα για τα οποία εγώ ήθελα να κουβεντιάσω, δεν ενδιαφέραν αρκετά τα υπόλοιπα μέλη του φόρουμ, δεν προχώρησαν. Αυτά είναι κάποια. Γιατί υπάρχουν και πολλά άλλα, τα οποία γιγαντώθηκαν και γίναν δικές τους ενότητες. Δεν έπιασε κανείς κανέναν από το χεράκι να του πει "και τώρα θα μιλήσουμε για αυτό". Μη κολλάτε στο αν υπάρχει ενότητα για κάτι. Χώρος για να μιλήσει όποιος γουστάρει, για ότι γουστάρει (σχεδόν :) αφού μερικά θέματα θα φέρουν καυγάδες και με το που θα φέρουν καυγάδες θα τα φάει το μαύρο το σκοτάδι) υπάρχει. Με κεντρικό άξονα το να περνάμε καλά όμως... Επίσης όποια ενότητα δημιουργήθηκε, αν δεν έχει κίνηση, θα την φάει το μαύρο το σκοτάδι. Η ίδια η κοινότητα με τις πράξεις της κατευθύνει το φόρουμ. Όσο και αν ο οιοσδήποτε γουστάρει να μιλήσει για κάτι, όσο και αν πιάσει κάποιον άλλον στο μπίρι-μπίρι, αν ο άλλος δεν θέλει να μιλήσει για αυτό, ε δεν θα μιλήσει.

 

Έκτον. Κρατήστε στα υπόψιν ότι μπαίνει νέος κόσμος και δεν γίνεται να είναι τελείως απλωμένος ο τραχανάς. Όσοι γνωστοί μου μπήκανε, κομπλάρανε από το πλήθος των ενοτήτων και δεν ξέραν από που να το πιάσουνε... Κάπως πρέπει να είναι μαζεμένα όλα αυτά. Δε γίνεται με το που μπαίνεις να βλέπεις ένα δισεκατομύριο ενότητες. και φυσικά θα πρέπει να είναι ταυτόχρονα και εύλογο και το που είναι τι, οπότε δε γίνεται να βλέπεις μόνο 3-4 ενότητες...

 

Έβδομον. Εξειδικευμένα?... εξειδικευμένα??? Τι σόι εξειδίκευση χρειάζεται για να διαβάσεις πέντε πράγματα για έναν δημιουργό και να του κάνεις ένα αφιέρωμα? Πόση εξειδίκευση χρειάζεται για να διαβάσεις το άρθρο του Φέθρυ στη wikipedia και να τον κάνεις παρουσίαση? Πόση εξειδίκευση χρειάζεται για να κάνεις ένα αφιέρωμα σε μια ξένη σειρά κόμικ ή καρτούν και να μιλήσεις για αυτή? Μη τρελλαθούμε κι όλας. Το μόνο που χρειάζεται είναι η όρεξη να γράψεις/κουβεντιάσεις για αυτό. Με τις μόνες παραμέτρους (για να στέκει ως αφιέρωμα) (α) να μην είναι απλώς ένα copy-paste και (β) να λες και δυό πράγματα και όχι απλώς ένα "τόπικ: Χλιμίτζουρας. κείμενο: τι φοβερός που ήταν ρε σεις ο Χλιμίτζουρας. Τον θυμάστε?". Εξειδίκευση... :lol:

 

:cheers:

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ συνηγόρησα υπέρ στο να κλείσει το ΚΕΓ από την άποψη ότι δεν είχε πολύ κίνηση και ότι αυτά που έλεγε μπορούσαν να είναι στη γενική συζήτηση. Δεν καταλαβαίνω γιατί τα γενέθλια της Κικής αφορούσαν το ΚΕΓ και όχι την ολομέλεια του φόρουμ. Όλα κι όλα: Κάτω τα χέρια απ΄ την Κικίτσα :lol: .

 

Για τον ίδιο λόγο ψήφισα να καταργηθεί και το ιδιαίτερο φόρουμ των mods το οποίο υπήρχε στο μενού διοίκηση. Γιατί δεν είχε κίνηση. Γιατί ότι έλεγε μπορούσε να πάει κι αλλού. Γιατί ο χάρτης του GC είχε γίνει πιο δαιδαλώδης κι από το λαβύρινθο του Μίνωα. Για να είναι τα πράγματα πιο απλά.

 

Τώρα πως εσύ την έχεις δει Ροβεσπιέρος και εγώ διευθυντήριο δεν το κατάλαβα. Μια πρόταση έκανα με το κριτήριο που ανέφερα και δεν έκρυβε κανένα συμβολισμό παρά μια προτροπή για μεγαλύτερη πρακτικότητα.

 

Στο θέμα του τράκερ είχα ανεβάσει καμιά 10ρια τόρεντς τα οποία μετά από φορμάτ στο σκληρό μου είχα σταματήσει να τα σιντάρω. Δεν νομίζω ότι ήταν δυνατόν ο Valt κι ο Φώτης να έχουν μονίμως δεσμευμένα 40-50GB για να σιντάρουν τα περιεχόμενα του τράκερ. Το σύστημα με τα rapidshare είναι απείρως πρακτικότερο και πιο γρήγορο. Και θα γλιτώσουμε και από το εκνευριστικό σπάμινγκ.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά ο τράκερ με μάθαινε πολλά πράγματα που δε μπορούσα να τα βρω εδώ και κει. Τώρα που έκλεισε μάλλον θα τα αφαιρέσω από τα αποθηκευμένα τόρεντ μου. Δε τα είχε μόνο ο Φώτης... τα είχα και γώ :beer2: είμασταν δύο! Προτιμούσα και γω το rapidshare. Πιο βολικό.

 

Τουλάχιστον θα γλυτώσουν τα μάτια μου από τα άσκοπα πόστ ανθρώπων που θέλανε να περάσουν τα 20 για να μπαίνουν στο τράκερ. Έχει και μια ηλίθια ιστορία με έναν τυπό... καλή του ώρα, ίσως δεν τον ξαναδούμε. Και άλλους 100 βέβαια χειρότερους. Αυτή ειναι η αποψή μου, η γνώμη μου. Προτιμούσα βέβαια να μην έχει καθόλου το όριο των 20, ώστε να μην έχουν πρόβλημα (επικοινωνίας; ) αυτοί.

 

Από την άλλη, δε βγάζω εγώ τους κανόνες. Άμα δε μου αρέσουν, ας φύγω.

Edited by comicsell
Link to comment
Share on other sites

Τώρα πως εσύ την έχεις δει Ροβεσπιέρος και εγώ διευθυντήριο δεν το κατάλαβα. Μια πρόταση έκανα με το κριτήριο που ανέφερα και δεν έκρυβε κανένα συμβολισμό παρά μια προτροπή για μεγαλύτερη πρακτικότητα.

 

Τώρα πως συμπέρανες εσύ οτι είσαι ειδικά το Διευθυντήριο (άσε που το Ροβεσπιέρο δε τον γούσταρα ποτέ) ούτε εγώ

το κατάλαβα, υπάρχουν αρκετοί Mod άλλωστε. Ωστόσο το ποστ σου είναι αρκετά χρήσιμο για μένα τουλάχιστον.

Είχα μείνει με την εντύπωση οτι η απόφαση ήταν αποκλειστικά του Valt...λάθος εντύπωση.

Επιπλέον είχα την εντύπωση (..όλο εντυπώσεις πια...) ότι οι αποφάσεις παίρνονται από τη Δ.Ο (τους admin)

Και αυτή η εντύπωση λάθος...

Link to comment
Share on other sites

Ωραία η αναδιοργάνωση, ένα φόρουμ πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο πρακτικό με τις διάφορες κατηγορίες του να είναι "μαζεμένες" και σωστά οργανωμένες. Επίσης καλώς δημιουργήθηκαν οι νέες ενότητες αφού απ' ότι φαίνεται θα έχουν κίνηση και θα εξυπηρετούν καλύτερα τους χρήστες.

Για τον tracker θα πω... ποιός tracker; Ελάχιστα τον χρησιμοποίησα προσωπικά, δεν είναι ο λόγος για τον οποίο βρέθηκα εδώ.

 

Η μόνη μου παρατήρηση αφορά τα διάφορα κόμικς που έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς δωρεάν σαν συνοδεία εφημερίδων και περιοδικών, τα οποία πιστεύω ότι θα έπρεπε να βρίσκονται στη βασική κατηγορία ΚΟΜΙΚΣ των ελληνικών εκδόσεων (σε ξεχωριστή υποκατηγορία από τις δεκαετίες δηλαδή) και όχι στα ΣΥΝΑΦΗ, πολύ περισσότερο μάλιστα όχι στα ΣΕ 2ο ΡΟΛΟ αφού είναι πλήρεις εκδόσεις κόμικς που απλά δίνονται δωρεάν.

 

Keep rocking! :dance:

Link to comment
Share on other sites

O Νίκος τα εξήγησε καλά αλλά ας πω και εγώ την δικιά μου σκοπιά.

 

Η διαμόρφωση του board, λόγω εμπειρίας και θέσης, είναι δικιά μου δουλειά. Εγώ δούλεψα το πλάνο εδώ και δύο μήνες και εγώ το υλοποίησα. Ενημέρωσα ιεραρχικά την ΔΟ, δέχτηκα παρατηρήσεις και την ανάλογη κριτική.

Κάποιοι από την ΔΟ συμφωνήσανε σε αυτά που πρότεινα, κάποιοι είχαν αμφιβολίες. Το ίδιο συμβαίνει και με τα μέλη εκτός ΔΟ.

 

Η αρχή μου είναι απλή. Να γίνει λειτουργικότερο απ' ότι ήταν. Πιστεύω ότι έγινε. Οι ενότητες που φύγαν, έφυγαν γιατί δεν είχαν την αναμενόμενη κίνηση (χωρίς δολοπλοκίες από πίσω). Αυτές που δημιουργήθηκαν έγιναν με την προοπτική να έχουν κίνηση. Δεν θα έχουν; θα χαθούν και αυτές μαζί με τόσες άλλες που προηγήθηκαν.

 

Αυτό που είπε ο Νίκος είναι αλήθεια πάνω σε κάποια απλά, σαφή πλαίσια. Τα μέλη διαμορφώνουν ποιές ενότητες θα μείνουν και ποιές όχι.

 

Σχετικά με την κριτική για το που οδηγείται η κοινότητα, έχω να πω ότι τα γεγονότα θα δείξουν.

Αρχίσαμε μια καταγραφή των ελληνικών εκδόσεων και συγκεκριμένα της ιστορίας των κόμικς στην Ελλάδα. Δεν έχει γίνει ποτέ και πιστεύω ακράδαντα ότι χρειάζεται. Αν δεν ξέρουμε από που ερχόμαστε, δεν ξέρουμε και που θέλουμε να πάμε.

Η διασκέδαση είναι πρωταρχικός παράγοντας εδώ. Φυσικά ο καθένας διασκεδάζει όπως νομίζει αυτός. Υπάρχουν ενότητες να διασκεδάσουν όλοι. Αν κάποιος δεν εγκρίνει την δουλειά που γίνεται, απλά δεν ασχολείται με αυτή. Κανένας δεν καταπιέζεται να κάνει κάτι.

 

Οι συγκεντρώσεις ξεκίνησαν σαν πείραμα και έγιναν συνήθεια. Πάντα η προσωπική επαφή βοηθάει στην κατανόηση των ανθρώπων. Θα συνεχιστούν όσο υπάρχει αυτή η κοινότητα. Κάποιοι δημιούργησαν φίλους, κάποιοι ήρθαν και δεν ξανα-φάνηκαν, κάποιοι συναντιούνται και εκτός GC. Αρχίσαμε να γνωρίζουμε μέλη και από την επαρχία. Άλλοι ήρθαν μέχρι την Αθήνα, άλλους πήγαμε 600 χλμ για να τους δούμε.

Άσχετα από λεπτομέρειες παραμένουμε ενωμένοι και αυτή είναι η δύναμή μας.

 

:beer6:

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, με γειές τις αλλαγές! :beer:

 

Έκλεισε ο τράκερ λοιπόν..χμ..προσωπικά δεν είχα κατεβάσει όλα τα υπέροχα καλούδια που με ενδιέφεραν, [και δεν πειράζει στην προκειμένη περίπτωση] έλεγα πάντα, ''εκεί θα είναι, σιγά σιγά, μη σε πιάνει απληστία..εδώ θα είμαστε μέχρι να πάρουμε σύνταξη (μπουαχαχα!) ..'' συνέβαλαν και η θραυσματική μου παρουσία εδώ, συν κάτι σπασμωδικές αρρυθμίες, επί την φυγόκεντρη τρέλα εις την 13η,δια την ακατάστατη μανία καταδίωξης,πλην των μωβ χαρτονομισμάτων που βρέθηκαν μέσα στο φούρνο μου και μαγάρισαν το άλοθί μου.. :notalk:

... και σαφώς ανακάλυψα υπέροχα κόμικς χάρη σε πολλούς, dimis,ngramm,XIII κλπ..και σας ευγνωμωνώ βαθύτατα που μου ανοίξατε πόρτες και παράθυρα σε υπέροχους κόσμους..αλλά όχι μόνο λόγω τράκερ.Σαφέστατα όχι. Εξάλλου, η ομάδα GCForces δεν καταργείται, τουναντίον, επεκτείνεται, άρα ανοίγουν κι άλλοι ορίζοντες. :wow:

 

Και μετά θυμάμαι που έλεγα ''ρε συ κάτσε να διαβάσουμε και αυτό το αφιέρωμα..φαίνεται γ@μ*τ%!!''

 

Μετά το κανό. το κανό με τους ινδιάνους.

 

Κάποιες ενότητες παφ επίσης.. Αλλά για να γεμίσει ένα φλυτζάνι ξανά, πρέπει να το αδειάσεις πρώτα..Ξέρετε, ζεν.. Μετανοιώνω μόνο που κατά καιρούς με πιάνει και το άλλο σπάνιο κόμπλεξ..''τι να γράψω εδώ, εδώ ''αυτοί'' είναι αρκετά έως απείρως ¨φαγωμένοι¨ με αυτά, θα σε πάρουν με τις μπανανόφλουδες..άσε καλύτερα, αργότερα, κάτσε πρώτα να δούμε και αυτό..και μετά,εδώ θα 'ναι ακόμα..''..και πήγαινα να ποτίσω τις σαλάτες και όταν γύρναγα είχε γεμίσει το μπορντ με καταπληκτικά νήματα όλων των υπέροχων ανθρώπων που κάνουν τη δουλειά εδώ..Και εμένα με γεμίζουν όμορφες περιέργειες όλα αυτά! (και οι σαλάτες έχουν απλωθεί πολύχρωμες στην περιφέρεια)

 

Φίλτατοί μου, σίγουρα τα ''παιδιά'' κάνουν ακριβώς ό,τι καλύτερο.

Λοιπόν, ζήτω το GreekComics και αέρα στα πανιά του!!! :beer6::respect:

Link to comment
Share on other sites

'Εκλεισε ο τράκερ! :dance: Ζήτω το χαρτί! Χμ για να πώ και εγώ την άποψη μου, οι αλλάγες δεν με εξέπληξαν. Και μάλλον είναι προς τη σωστη κατευθηνση. Τον τράκερ δεν τον χρησομοποιούσα ποτέ λόγω προσωπικής απέχθειας προς τα e-comics. Απο κει και πέρα οι άλλες ενότητες που σβήστηκαν, ούτε με ενοχλούσαν, αλλά ούτε και ήμουν ενεργός.

 

Σε κάθε περίτωση, είμαι σε αυτό το φόρουμ, για δύο λόγους΄ για τη γνώση, (που παίρνω και δίνω (κυρίως παίρνω)) αλλά και για το ευ ζέιν (καλοπέραση-διασκέδαση-χαβαλές). Οι αλλαγές που έγιναν, δεν μου στερούν τίποτα απο τα δύο.

 

:beer:

Link to comment
Share on other sites

Χαίρομαι που σε κάνω να γελάς με την εξειδίκευση Germ αν και άμα πιάνεσαι από μια λέξη προφανώς χάνεται το γενικότερο νόημα από όσα γράφω.Προφανώς δεν σε ενδιαφέρουν τα υπόλοιπα ή δεν συμφωνείς.Τελοσπάντων δεν έχω κανέναν σκοπό να εξηγήσω τι και πως είπα ο νοών...Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να λέω την άποψη μου και αν κάποιος θέλει συζητά η όχι πάω στην ουσία αυτών που γράφω.Εγώ συμφωνώ με όλα αυτά περί νέων ενοτήτων και παλιών που θέλουν κατάργηση.Μπορώ μάλιστα να προτείνω κάποιες από αυτές αν και είμαι απλό μέλος.Απλώς δεν είχα καταλάβει όταν δημιουργήθηκε η ενότητα της ΚΕΓ ότι ήταν για σοβαρούς ή μάλλον ουσιαστικούς λόγους όπως όλες οι άλλες και δεν ήταν απλά για λόγους ΧΙΟΥΜΟΡ.Γιατί αν ήταν το 2ο δεν καταλαβαίνω πως η κατάργηση της συμβάλλει στην αποδαιδαλοποίηση του Φόρουμ...Και για την κατάργηση του τράκερ διαφωνώ και ας έχετε αντίθετη άποψη.Ίσως έπρεπε να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας αλλά όχι να καταργηθεί αλλά αφού δρομολογήθηκε δεν θα κλάψω άλλο τον πεθαμένο.Εντέλει όταν ο Βαλτ έγραψε αυτό το topic φαντάζομαι δεν είχε σκοπό απλά να ενημερώσει για να αποσπάσει thanx και συγχαρητήρια αλλά ίσως ενδιέφερε να ακουστούν και αντίθετες αντιδράσεις.Μια τελευταία επισήμανση.Όταν ακούγεται καμιά αντίθετη-"αντιδραστική" άποψη καλό είναι να μην αντιμετωπίζεται με δόσεις ειρωνείας.Έχει συμβεί επανειλημμένως και χτυπάει άσχημα...

Edited by LouisLamogio
Link to comment
Share on other sites

...και μέσα σε όλα αυτά, έφαγε ο εργολάβος τα λεφτά της πισίνας για τα παπιά και έμεινε στα χαρτιά.

 

Χαλαρώστε και ηρεμήστε. Ό,τι γίνεται - γίνεται για καλό και με απώτερο στόχο το να περνάμε καλά χωρίς να χάνουμε χρόνια από την ζωή μας ψάχνοντας δεξιά και αριστερά για κάτι που θέλουμε. Είμαι μαζί με τον Γιώργο σε αυτή την προσπάθεια από πριν αρχίσει να "εκπέμπει" το φόρουμ (μάλιστα νομίζω ότι μόλις είχαμε γνωριστεί) και έχω περάσει όλα τα μηνύματα που έχουν γραφτεί και τα έχω καταχωρήσει και καταλογοποιήσει στο μυαλό μου. Κι όμως μερικές φορές σπάνε τα νεύρα μου ψάχνοντας να βρω κάτι συγκεκριμένο. Δεν έγιναν οι όποιες αλλαγές για να υπονομεύσουν κανένα ούτε επειδή κινδύνευε η θέση κάποιου από τίποτα ακροδεξιούς επαναστάτες. Έγιναν για να κάνουν την ζωή όλων μας καλύτερη και κυρίως όσων νέων φίλων προστίθενται καθημερινά στην παρέα μας και αντικρίζουν μία Δαιδαλώδη κατάσταση. Έγιναν πολλά και ακόμη πιστεύω ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως η κατάσταση, όμως οι αλλαγές είναι όμορφες και νομίζω ότι είναι στην σωστή πορεία.

 

Μην γκρινιάζετε και μην βλέπετε συνωμοσίες που δεν υπάρχουν. Εδώ όλοι είμαστε φίλοι και μοναδικός μας σκοπός είναι να περνάμε καλά, έχοντας ως κεντρικό θέμα το χόμπι / αγάπη μας και μετά, ελεύθερα ακολουθούν και άλλα θέματα. Καμία αλλαγή δεν πρέπει να σας χαλάει το κέφι, δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας μέχρι να την συνηθίσετε. Άλλωστε πολύ απλά εκεί που κάτι φεύγει σήμερα, αύριο μπορεί να υπάρξει κάτι νέο και καλύτερο στην θέση του. Μην χαλιέστε και μην τα παίρνετε όλα προσωπικά, αρκετά προβλήματα έχουμε στην καθημερινότητα μας μην αναζητάμε και άλλα σε έναν χώρο που μέχρι σήμερα έχει δείξει ότι στερείται τέτοιων προδιαγραφών. Εδώ κυριαρχεί αφενός η ανταλλαγή γνώσεων και αναμνήσεων, αφετέρου ο χαβαλές - η εικονική μπυροποσία και οι όμορφες φιλίες που δημιουργούνται ανάμεσα σε μαντραχαλάδες και όμορφες παρουσίες με μοναδική αφορμή για όλα αυτά κάτι παιδικό και ανώδυνο: τα κόμικς. Και να τονίσω ότι φίλοι μου δεν είναι μόνο όσοι έχω συναντήσει από κοντά στις συναντήσεις, αλλά και πρόσωπα τα οποία δεν έχω δει ή μιλήσει ποτέ ούτε από το τηλέφωνο, αλλά έχουμε επαφή μόνο από τα πληκτρολόγια και τις οθόνες μας. Και το τελευταίο είμαι σίγουρος ότι δεν ισχύει μόνο για μένα, αλλά και για πολλούς εδώ μέσα.

 

:beer:

 

Υ.Γ.1: ...αφού δουλεύει το παραπάνω smilie τί παραπονιέστε, δεν είναι αρκετό για να σας φτιάχνει την μέρα;

 

Υ.Γ.2: Μας ακούει η ανώτατη κάστα της Δ.Ο.; Όχι; ...εμπρός λοιπόν εργατιά, πιάστε τα δρέπανα και τα σφυριά σας, να ρίξουμε κάτω την κακή και ολιγαρχική διοικούσα ομάδα των κόκκινων που θίγει τα δεδουλευμένα μας και να δώσουμε μία νέα πνοή στο φόρουμ, χρώματος σκούρου μπλε

Link to comment
Share on other sites

Εμένα μου αρέσουν οι περισσότερες από τις αλλαγές, αν και κάποιοι όροι όπως "Σε 2ο Ρόλο" και "Λαϊκά Αναγνώσματα" θεωρώ πως είναι εντελώς αδόκιμοι. Ένα πράγμα σαν κάποιους Έλληνες που είναι μηδέν από άποψη μουσικής και λένε "αυτό το τραγούδι είναι έντεχνο" και από μέσα μου εγώ αναρωτιέμαι αν θεωρούν τους άλλους "άτεχνους". Συμφωνώ επίσης με τις παρατηρήσεις του Lord Makro. Φυσικά αυτή είναι μόνο η γνώμη μου, όλα τα άλλα είναι καλά :beer:

 

 

Ας πάμε τώρα στη φωτιά.......

Ο tracker καλώς και επιτέλους έκλεισε! Πέρα από το ότι με ενοχλούσαν αφάνταστα οι hit & runners, οι "πόντοι" στα σκαν και το ότι το σύστημα ήταν αρκετά πολύπλοκο μέχρι που σου έλεγε "αν δε σκανάρεις καλά δε δεχόμαστε αυτό που θέλεις να μας δώσεις". Πέρα από αυτά λοιπόν είχα ανεβάσει και εγώ κάποια torrents και είχα αφιερώσει κάποιο χρόνο να τα ετοιμάσω και ακόμα περισσότερο για να είναι το σκαν "τζάμι". Πόσα downloads έπαιρναν? Άντε 10 τώρα τελευταία και ευχαριστώ ολόψυχα αυτούς που κατέβαζαν. Συνολικά? Παίρνουν και κάποια hits από rapidshare links όταν τα βάζει ο GreekComicFan στα Warezάδικα ( :thanks: ) και τα κατεβάζουν άλλα 5 άτομα στο DC++ οι οποίοι δε μιλάνε Ελληνικά!

 

Συνειδητοποίησα λοιπόν πως δε υπάρχει νόημα να κάνω τακτικά αυτόν το κόπο και αποφάσισα να σκανάρω μόνο τα κόμικς που εγώ γουστάρω να σκανάρω ή γνωρίζω από πριν πως θα εκτιμήσει κάποιος ένα συγκεκριμένο τεύχος. Εξάλλου μηχανή παραγωγής ποτέ δεν ήμουν και ποτέ δε θα γίνω γιατί πέρα από το ότι σέβομαι τη προσωπική μου ζωή προσπαθώ να κάνω και ποιοτική δουλειά. Το μόνο αρνητικό που μπορώ να δω σε όλο το θέμα είναι ότι θα πρέπει πλέον η δουλειά θα κάνω στο μέλλον να διανέμεται σε tackers και φόρουμς που δεν ασχολούνται με τα κόμικς αλλά με το downloading. Επίσης θέλω να προσθέσω πως όλο το θέμα δε το θεωρώ καθόλου "πειρατεία" και ούτε γίναμε πιο "νόμιμοι", νόμιμοι ήμασταν και πριν. Το κόμικς εξάλλου είναι η ανάγνωση και όλα τα υπόλοιπα είναι για να σε καθοδηγήσουν σε αυτή, το σκανάρισμα ενός παλαιότερου κόμικς που δεν έχει κάποιος τη δυνατότητα να αγοράσει εκτός περιπτέρου/καταστήματος εγώ το λέω διατήρηση.

 

Απλώς οι θέσεις μου, ελπίζω να μη παρεξηγηθώ από κανέναν :beer: :beer:

Link to comment
Share on other sites

Σπύρο "scan machine" :lol: , "λαικά αναγνώσματα" είναι δόκιμος όρος. Κάντο ένα search στο google να δεις.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά σε αυτό το πράγμα τσιμπιέμαι και αρκετά επειδή μου θυμίζει έννοιες της Ελληνικής μουσικής :lol: Κάτι άλλο ρε παιδιά πληζ! Για τα κόμικς μπορεί να είναι σωστός ο όρος αλλά δε αντέχω στο παραλληλισμό με την Ελληνική μουσική βιομηχανία :lol:

Link to comment
Share on other sites

καλά... μέσα στα συναφή έχει γίνει το έλα να δεις και πήγαινε να ρθεις... :) έψαχνα να βρω που έλεγε ο kltbs και το βρήκα επειδή μου ήρθε η έμπνευση :)

 

θέμα συνήθειας Σπύρο. Η πρώτη μου επαφή με αυτόν τον όρο ήταν εκείνο το "Που'ναι τα καλά ρε παιδιά" τόπικ της ΓενΣυζ, η δεύτερη με το βιβλίο του Κάσση, πλέον το συνήθισα και το ασπάζομαι κι όλας. :D

 

Ενδιαφέρον επίσης, όταν ξεψάχνισα το ποιά είναι τα πολυθεματικά (τουλάχιστον αυτά που βγάλαν κάποια χ τεύχη ή είχαν μια δική τους σημασία (μερικά με 3-4 τεύχη τα προσπέρασα και λογικά μου ξεφύγαν κάποια)) διαπίστωσα ότι αυτή η μόδα ξεκίνησε τη δεκαετία του 60 (βάσει όσων έχουμε, έτσι?) με εκδόσεις μεταφορές από ΓαλλοΒελγικά (πχ Αστερίξ Σπανού, Τεντεν), συνεχίστηκε με μεταφορές κυρίως Αγγλικών και σταμάτησε τέλη 80, αρχές 90.

 

Σκοπός εκείνης της ενότητας είναι να καταγράψει/αναλύσει/ξεδιαλύνει το τι κυκλοφόρησε και που από τα πράγματα που είχαν ένα είδος εσωτερικής συνέχειας (σε αντιδιαστολή λχ με το Παρά Πέντε και το Βαβέλ που εξ'όσων θυμάμαι/ξέρω είχαν αυτοτελή ολιγοσέλιδα από διάφορους δημιουργούς) και ανοίκαν σε ξεχωριστά σύμπαντα/δημιουργούς (σε αντιδιαστολή λχ με Μπαγκς Μπάννυ, με Ποπάυ, με Μίκυ Μάους).

 

Ο κινητήριος μοχλός είναι τα Μπλεκ/Αγόρι κλπ (με επαναλαμβανόμενες-συνεχιζόμενες ιστορίες όπως Ντρεντ, Μπλεκ, Θαργκ(?) κλπ) και της Γαλλοβελγικής σχολής (που είχαν Τεντεν, Μπαρμπαρόσα κλπ ολόκληρα γαλλοβελγικά κόμικ δηλαδή, σπασμένα σε κομμάτια... όπως εντέλει τα πρωτοπαρουσιάσαν και εκεί με το Pilote, με το Journal De TinTin κλπ).

 

Αν αισθάνεστε ότι λείπει κάτι, let me know :) Δεν έδωσα και τον καλύτερο ορισμό και πιθανότατα να υπάρχει και ενδιαφέρον για κάτι ακόμα. (και κάλλιστα μπορεί εντέλει και να είμαι και ο μόνος που έχει αυτή την περιέργεια :) )

 

:cheers:

Link to comment
Share on other sites

Germ έβαλες νέα πράγματα στο τραπέζι. Παρόλα αυτά όμως εξακολουθώ να συμφωνώ με το Lord Makro και άλλους σε σχέση με τις κατηγοριοποιήσεις επειδή απλά όλο το πρόβλημα λύνεται εύκολα με sticky topics. Εντελώς παραδειγματικά "ενθετα δωρεάν κόμικς" όπου θα έχει και μια λίστα με το τι έχει μαζευτεί. Γενικά πιστεύω πως τα περισσότερα, αν όχι όλα boards, που σβήστηκαν μπορούν να ενωθούν εν μέρη και να γίνουν ένα sticky topic στις αντίστοιχες ενότητες, για κάποιο λόγο είχαν δημιουργεί και αυτά. :beer3:

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα ροζ μήνυμα τέλος !

Μπαίνω κι εγώ όπως πάντα να ρίξω μια ματιά πριν κοιμηθώ, να δώ τι ειπώθηκε αφού δεν έχω το χρόνο και την όρεξη για περισσότερα μετά απο μια μέρα στην εξοχή και με αρκετή ανθρώπινη επαφή.

Και πέφτω στη συζήτηση των συναδέλφων τρελών Γαλατών για το νέο πολεοδομικό σχέδιο του χωριού. Τι έγινε ρε παιδιά το ρίξαν τελικά το αυθαίρετο, είδηση δεν πήρα....

Μετά απο μια βολτούλα στις ενότητες με άρεσε η εικόνα. Μεταξύ μας τώρα τελευταία είχα αρχίσει να ψιλοχάνω τη μπάλα, ενώ τώρα φαντάζει πιο συμμαζεμένη και πιο προσπελάσιμη, σίγουρα και πιο φιλική για νέους.

Τώρα για τον τράκερ δεν το περίμενα και λυπήθηκα μπορώ να πώ. Επειδή δεν είμαι ιδιαίτερα ενεργός αλλού και εδώ κόλλησα για την παρέα, χαιρόμουν όταν είχα την ευκαιρία να γνωρίσω δουλειές, να μάθω για τι μιλάνε σε τίτλους που δεν είχα ξαναακούσει, να κατεβάσω το Σκρουτζ απο εδώ άσχετα αν το βρίσκεις εύκολα, και θα συνέχιζα παρά τις όσες πηγές έμαθα απο εδώ. Φυσικά δε θα με πειράξει ιδιαίτερα, αν συνεχίσουν να εμφανίζονται τίτλοι έστω και σε εξωτερικές πηγές, αλλά τι γίνεται με μεγάλα πακέτα ή αρχεία?

Πιστεύω ότι σε αυτά συμπυκνώνεται η γνώμη μου, αν και υπάρχουν πολλές παράμετροι και μονοπάτια του μυαλού, για κάποια άλλη στιγμή ίσως.

Ο χρόνος θα δείξει

για αυτό Ζήτω το ΓκρήκΚόμιξ*

 

 

*Το ζήτω όχι με την έννοια ζητωκραυγής αλλά ευχής!

Link to comment
Share on other sites

Άν και πολλοί από τους προηγούμενους με κάλυψαν σε πολύ μεγάλο βαθμό, ας συμπληρώσω και

εγώ μερικές άτακτες ερωτήσεις/απόψεις για αυτά που διάβασα παραπάνω, αφού πρώτα πω

ότι σε γενικές γραμμές συμφωνώ με όλες τις αλλαγές:

 

1) Η χαρτογράφηση του Ελληνικού κόμικ

Σίγουρα η καρδιά του GC είναι το forum και συγκεκριμέννα όλοι εσείς που συλλέγετε,

μελετάτε, γνωρίζετε και γράφετε για αδαείς στο χώρο των κόμικς όπως εγώ.

Όταν είδα την λίστα του bonadrug για τις παρουσιάσεις που εκκρεμούν, τότε μόνο

συνειδητοποίησα ότι βρίσκεστε κοντά στην σχεδόν πλήρη χαρτογράφηση των Ελληνικών εκδόσεων,

που προφανώς είναι ενα τεράστιο και πολύτιμο επίτευγμα, ιδιαίτερα εντυπωσιακό μάλιστα καθώς

είναι έργο έγινε από σχετικά πολύ λίγα άτομα :respect::beer: με πολύ μεράκι

και επί το πλείστον όχι επαγγελματιες του χώρου. Νομίζω το έργο αυτό είναι όντως το

κέντρο βάρους του forum και εκτός από το ότι μπορεί να συμπληρώνεται/επεκτείνεται

στο μέλλον πολύ πιο εύκολα (και να αποκτά πιο προσωπική υφή και να αποτελεί βάση

σχολίων/συζήτησης/κριτικής), μπορεί επίσης να αποτελέσει την βάση

για ένα Ελληνικό section στο Comics Portal του wiki.

 

2) Η επανα-κατηγοριοποίηση του forum σαφώς καλώς γίνεται και πραγματικά

είναι μια δυναμική διαδικασία (ανάλογα με το τι posts γίνονται).

Aσχετα από το αν η κατάργηση του ΚΕΓ άφησε σε πολλά πρώην μέλη του κακές εντυπώσεις, τα posts του ΚΕΓ

από ότι είδα δεν σβήστηκαν αλλά απλά μεταφέρθηκαν στην κατηγορία "Γενική συζήτηση", οπότε λίγο το κακό.

Αν η κατηγορία αυτή πλέον γίνεται δυσανάλογα μεγάλη και δυσανάγνωστη,

ίσως μια ιδέα για να "αποσυμφορηθεί" είναι να οριστεί μία υπο-κατηγορία "ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ" ή κάτι τέτοιο

που να συμπεριλαμβάνει και το ΚΕΓ και threads "γιορτές/γενέθλια μελών" κλπ.

 

3) Ο tracker

Και εγώ έβλεπα καθαρά ότι φυτοζωούσε εδώ και αρκετό καιρό και εμένα με ενοχλούσαν

ενοχλητικά posts για να συμπληρωθούν τα 20 posts.

Αν ο Louis λέει ότι έμαθε την Τρίτη Διαθήκη από την μετάφραση που έκανα, εγώ θα πω ότι

το ότι τη διάβασα και προσπάθησα να τη μεταφράσω, το οφείλω πρώτιστα στο forum:

-(επαναλαμβάνομαι ως συνηθίζω) στο post του XIII που έκανε εμένα (και πολλούς άλλους

νομίζω) να λατρέψουν την Γαλλο-Βελγική σχολή,

-στις παρουσιάσεις γνώσεις και μεράκι των μαιτρ των BD (dimis,ΧΙΙΙ) :respect:

-στην πολύτιμη βοήθεια/συμβουλές/οδηγίες που είχα από πολλά μέλη του forum

-και πάντως ΟΧΙ στον tracker.

 

4) Το υλικό του tracker

Ωστόσο, όπως είπε και ο Louis, κάποιο από το υλικό στον tracker ήταν πραγματικά

δυσεύρετο και πολύτιμο, οπότε προκύπτουν προφανώς πολλά ερωτήματα για το πώς θα γίνεται

η διάθεσή του, που φαντάζομαι θα απαντηθούν από τη Δ.Ο. στο πολύ εγγύς μέλλον:

τι θα γίνει με την διάθεση των αρχείων που υπήρχαν και ιδιαίτερα με τα

"πονταρισμένα" αρχεία (scanlations/σπάνια scans); Συνεχίζουν να είναι πολλοί οι δρόμοι

και δύσκολες οι αποφάσεις για την Δ.Ο. Δίνω μερικές επιλογές:

1. Μήπως ισχύει αυτό το περί "απόλυτης νομιμοποίησης", που πολύ σωστά θίγει

ο Louis, οπότε πλέον στο forum δεν θα έχει καμιά σχέση με διακίνηση "παράνομου" υλικού;

Τότε προφανώς η έννοια του "Elite Member" παύει αυτομάτως να υφίσταται.

Επίσης, φαντάζομαι στο μέλλον μπορεί να εξεταστεί κατά περίπτωση η έκδοση και άλλων

scanlations με εντελώς νόμιμο τρόπο και στο χαρτί (προς τέρψη του AndreasD),

όπως έγινε με τον Storm.

2. Θα γίνει αντίστοιχο σχήμα με "πονταρίσματα" σε πολύ συγκεκριμένο υλικό που απλά θα διακινείται

με άλλο τρόπο (πχ. με rapidshare και passwords); Ούτως η άλλως αφού όλοι διαπιστώνουμε

ότι το ενδιαφέρον και ανταπόκριση του κοινού είναι σχετικά μικρό, οι προοπτικές δείχνουν δυσοίωνες.

3. Θα συνεχίσει να υπάρχει (και ενδεχόμενα θα οργανωθεί καλύτερα και θα εμπλουτιστεί)

η περιοχή "ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ" με σχετικά direct links; Θα είναι ορατή από όλους; Αν όχι από ποιους;

 

Άσχετα με το τι τελικά θα αποφασίσει η Δ.Ο. (κοντός ψαλμός αλληλούια, προφανώς),

μία πρώτη δική μου σκέψη είναι να μην σβηστεί άμεσα το web interface του tracker ή,

αν αυτό γίνει, να δημιουργηθεί κάπου ένα post ή txt αρχείο με το υλικό που είχε

ανεβεί κάτι που θα εξυπηρετούσε πολλούς που ήθελαν αλλά δεν πρόλαβαν

να κατεβάσουν κάτι (πχ. κάποιος θα μπορεί να ζητήσει από κάτι τον αρχικό uploader ένα αρχείο,

αν και αυτό μπορεί να έχει συγκεκριμένες παρενέργειες).

 

Όπως και να έχει, εύχομαι στην Δ.Ο. καλή δύναμη και καλές αποφάσεις!

 

:beer: :beer: :beer:

 

ΥΓ: Πολύ ενδιαφέρουσα και η "ενίσχυση της GCF με άτομα που επιτελούν έργο δημόσιων σχέσεων"

που παραπέμπει σε ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια προβολής του GC.Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις.

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο παιδιά. Μαρέσουν οι βελτιώσεις γιατί δείχνουν τάση για ανανέωση κι όχι στυλ "καλά είμαστε εδώ, έχει κι ωραία θέα...". Θα έλεγα ότι είμαι αντίθετος στην ονομασία της λαίκής λογοτεχνίας και παραλογοτεχνίας ως "έιδος που έχει σε δεύτερη μοίρα τα κόμικς" όμως καταλαβαίνω ότι το φόρουμ αφορά κόμικς κι όχι τον Μικρό Ήρωα οπότε έχετε δίκιο κατ' εμέ (και μόνο που τα φιλοξενείτε μπράβο σας). Είμαι μαζί σας. Κι ας απολαύσουμε την μπιρίτσα μας. Να είστε καλά κι επ' ευκαιρία σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία και τη ζεστή γωνιά που βρήκα.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς φίλε muss, καλώς όρισες στην παρέα μας. :welcome:

 

Όντως αυτό που αναφέρεις στην πρώτη παράγραφο, ότι υπήρξαν μέλη που μπήκαν στο φόρουμ αρχικά για τον tracker και έπειτα συνέχισαν να είναι ενεργά βάζοντας τον μάλιστα σε δεύτερη μοίρα, είναι κάτι που κάλλιστα μπορεί να έχει συμβεί. Όμως ο tracker και για αυτόν τον λόγο φυτοζωούσε τον τελευταίο καιρό και το βάρος το σήκωναν άτομα μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού (και πολλά λέω).

 

Σίγουρα θα θέλαμε να υπάρχει και στο μέλλον πρόσβαση σε παλιά και σπάνια κομμάτια που δεν θα βρίσκονται αλλού - ούτε καν σε χαρτί, άλλωστε αυτός ήταν πάντα ο σκοπός του tracker, να φέρει σε επαφή κόσμο με παλιά και ξεχασμένα κόμικς ή νέα διαμάντια που δεν εκδίδονται στην χώρα μας (μέσω scanlation εις τα Ελληνικά). Για τον λόγο αυτό και παραμένει η ενότητα των ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ όπου μπορείτε κάλλιστα να ανεβάζετε τα δικά σας scans, ακολουθώντας φυσικά κάποιους κανόνες, όπως του ότι δεν θα ανεβαίνουν τεύχη που βρίσκονται σε κυκλοφορία, εκτός και εάν έχει δοθεί άδεια από την ίδια την εκδοτική, όπως έχει γίνει στο παρελθόν. Σκοπός μας δεν ήταν ποτέ να θίξουμε τις εκδοτικές εταιρείες και θα παραμείνει αυτός. Άλλωστε από τότε που άνοιξε το παρόν φόρουμ, είναι κοινά αποδεκτό ότι ξοδεύουμε πολύ περισσότερα στην αγορά κόμικς, λόγω της γνώσης που αποκομίζουμε όλοι μας από εδώ. Προσωπικά δεν με ενόχλησε η κατάργηση του και πάντα συνηγορούσα σε αυτήν, καθώς το αποκλειστικό μου ενδιαφέρον ήταν πάντα το φόρουμ. Βεβαίως, κάτι διαμαντάκια χάρηκα πολύ που τα κατέβασα από τον tracker, δεν το αρνούμαι.

 

Εάν υπάρχει στο μυαλό των αρμοδίων και κάτι άλλο επιπλέον της παραπάνω αναφερθείσας ενότητας για το μέλλον προς αντικατάσταση του tracker, πολύ απλά δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε στην παρούσα και ίσως θα χρειαστεί να κάνουμε υπομονή για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αυτή την στιγμή το βάρος έχει πέσει στην απαραίτητη αναδιοργάνωση του φόρουμ και εκεί θα θέλαμε και την δική σας βοήθεια, όταν βλέπετε κάτι που είναι ίσως "στραβό" απλά να μας ενημερώνετε ώστε να σπεύδουμε προς επιδιόρθωση. Άλλωστε, είναι απόλυτα εμφανές ότι στο παρόν φόρουμ η επαφή της Δ.Ο. με τα υπόλοιπα μέλη είναι στενή (όχι με πονηρό τρόπο βρε) και αυτό φαίνεται και στο γεγονός ότι πάντα μας ενδιέφεραν οι απόψεις και προτάσεις όλων όσων συμμετάσχουν όσο "παλιοί ή νέοι" είναι, ακόμα και εάν είναι επικριτικές απέναντι σε κάτι που έγινε. Μάλιστα οι πρόσφατες αλλαγές αφορούσαν κυρίως την εύκολη περιήγηση κυρίως των νέων μελών που τον τελευταίο καιρό υπήρχαν πολλές αναφορές ότι χάνονταν στους σκοτεινούς και αραχνοκεντημένους διαδρόμους του φόρουμ, όχι ότι εμείς οι "δεινόσαυροι" δεν το χρειαζόμασταν κάτι τέτοιο. Προχθές μάλιστα βρήκα έξω από την αίθουσα βασαν... εχμ, γνωριμίας, χαμένα δύο ολόφρεσκα μέλη τα οποία και τάισα στο ανθρωποφ... εχμ, έπιασα από το χεράκι και τα έφερα στον χώρο καλωσορίσματος για να τα αναλάβει η προσωρινή ξεναγός (ναι χρειαζόμαστε και τέτοιες, τα βιογραφικά σας παρακαλώ στο γραφείο μου). :D

Link to comment
Share on other sites

:welcome:

 

Κάτι που ανέφερα παραπάνω είναι ότι ο τράκερ φυτοζωούσε πλέον. :) Επιπρόσθετα, το υλικό που είχε, εντέλει αποδείχτηκε ότι αφορούσε 20-50 άτομα συνολικά. Κάποιοι ενδιαφερόντουσαν για όλα, οι περισσότεροι για ορισμένα. Δεν φιλοξενούσε πρόσφατο υλικό, όποτε ανέβηκε κάτι ξενόγλωσσο, ελάχιστοι ενδιαφέρθηκαν και σε γενικές γραμμές ο κύριος άξονας του, τα περισσότερα εκεί μέσα, ήταν παλιά. Προσωπικά θεωρώ ότι όποιος ήθελε ένα σκαναρισμένο Καμπανά, όποιος γούσταρε ένα σκαναρισμένο Ταρατατά, όποιος ήθελε να μάθει τι ήταν το Τσίκο, ε, ένα τέτοιο άτομο, εκτιμώ ότι θα κολλήσει με το φόρουμ κανονικότατα, τράκερ ξετράκερ, και θα είναι ήδη φτιαγμένος για να κάνει μια περατζάδα να δει τι παίζεται :) Από την άλλη, όποιος ήθελε το τελευταίο Daredevil, το πιο πρόσφατο κόμικ της Image, κάποιο μυστήριο της Fantagraphics, δεν θα το έβρισκε ούτως ή άλλως ;) Μη σου πω ότι ξενόγλωσσα, πιθανότατα έχει πιο πολλά ο γαλανόλευκος :D

 

Διαφημιστικά, δεν έχεις άδικο. Αρκετοί δεν θα μπουν. Και πάλι όμως, όσοι αισθάνονται πλήγμα από το κλείσιμο ορισμένων τράκερ και ψάχνονται για κατέβασμα κόμικ, μια βολτίτσα θα τη σκάσουν για να δουν μπας και ξέρει κάποιος εδώ μέσα κάτι εναλλακτικό ;)

 

:cheers:

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που θέλω να προτείνω και δεδομένης της τραγικής μοίρας του τράκερ :lol: είναι μια αναδιοργάνωση και μεγαλύτερη βαρύτητα στις εξωτερικές πηγές. Ίσως πρέπει να ταξινομηθούν να οργανωθούν και να παρουσιαστούν σε τρεις ενότητες : ελληνικά, ξένα, scanlations. Αυτό για να μη χαθούν και οι χιλιάδες ώρες σκαναρίσματος που έχουν γίνει αλλά και γιατί θα είναι ένα επιπλέον asset στο φόρουμ.

Είναι βέβαια αρκετά μεγάλη δουλειά και θα πρέπει κάποιος να την αναλάβει επ ώμου.

Link to comment
Share on other sites

και εδώ διαφωνώ προσωπικά ;) υπάρχει το κομικοζώντανο, υπάρχει η ινδονησία, υπάρχουν ένα κάρο σάιτ που είναι αφιερωμένα καθαρά στην φροντίδα του αμερικάνικου σκαν, που η πράξη έχει δείξει πως κυρίως λόγω γλώσσας είναι και το μόνο που ενδιαφέρει το 99% του φόρουμ. (και αυτός είναι και ένας λόγος που όποτε βλέπω "α, ιδού ένα ξένο σάιτ με 5 μάρβελ" παραξενεύομαι. άλλου :papas: ευαγγέλιο αυτό βέβαια ;) ).

 

(η βασική μου ένσταση ξεκινάει από το γεγονός ότι κάτι τέτοιο για να γίνει και σωστά, θέλει συνεχή παρακολούθηση και επανανέβασμα όσων διαγράφονται.... ένας Αλλάχ ξέρει πόσους mod και κόντρα mod έχει το κομικοζώντανο προκειμένου να το πετύχει αυτό...)

 

Από εκεί και πέρα, παλιότερα λινκ/προτάσεις κλπ, μαζεύονται σε ένα νεκροταφείο ελεφάντων και χωρίζονται σε ελληνικά/ξένα.

 

Το πολύ πολύ αν εννοείς, να σπάσουν σε 2 χοντρές ενότητες, από εδώ ελληνικά, από εκεί ξένα, που οκ, δεν είναι και κάτι το τραγικό σε επίπεδο οργάνωσης και λειτουργίας, δεν ακούγεται ως κάτι το κακό :)

 

:cheers:

Link to comment
Share on other sites

εχω χασει επεισοδια βλεπω,οπως και να εχει καλη επιτυχια και στη νεα ανανεωμενη μορφη του site

Link to comment
Share on other sites

Και πάνω που διάβαζα για το poll του θείου που αφορούσε τις παρτούζες του mOeBiUs (Beaunez - Οι Παρτούζες Μου) σκέφτομαι και λέω..για να δω μήπως το έχουν ανεβάσει στον τράκερ γιατί το ήθελα... Και ψάχνω εγώ να βρω τώρα τράκερ...αλλά ΠΟΥ?????????????????

Με πιάνει ταχυπαλμία..τρίβω τα μάτια μου..καθαρίζω την οθόνη (λέω μήπως κάηκαν τα πίξελ στο συγκεκριμένο σημείο και δεν βλέπω τίποτα!! :P)....και τράκερ εξακολουθώ να μην βλέπω!!!!!

Κι έτσι παίρνω την απόφαση (ποιά απόφαση δηλαδή; αυθόρμιτα όπως πάντα..)και απελπισμένη και τρομαγμένη ζητάω βοήθεια στο shoutbox!!

Εμφανίζεται ο θείος να με βοηθήσει..με βοήθησε..αλλά στην αρχή μου αρχίζει τα "δεν πας καλά..ban & ban & ban.."(κάνε θείο να δεις καλό..)

Τέλος πάντων...μου δίνει το λινκ αυτό για να ενημερωθώ..Ξεκινάω..διαβάζω..και λέω πότε έγιναν όλα αυτά;; Βλέπω την ημερομηνία και λέω "εγώ έλειπα στις Ολλανδίες και εδώ άλλαξε ολόκληρο φόρουμ!!!" Και θα μου πείτε..καλά βρε..δεν διάβασες τα νέα;; εμ..μα δεν υπήρχε στα new posts!!! Και επίσης θα μου πείτε..τόσο παρατηρητική είσαι;;; (εδώ δεν έχω να πω κάτι..έχετε δίκιο ό,τι και να σκεφτείτε.. :lol:)

Εν ολίγις...λίγο στενοχωρήθηκα είναι η αλήθεια που έκλεισε ο τράκερ και ας μην έμπαινα συχνά..Αλλά έπαθα το ίδιο με την Αριάδνη και κάπως μου κόστισε.. (ήταν αρκετά που δεν κατάφερα να κατεβάσω :crying:) Από την άλλη όμως στον τράκερ ξέρω ότι πολλοί από εσάς αφιερώνατε πολλές ώρες σκαναρίσματος και κόπου και δεν ξέρω κατά πόσο σας δικαίωσε το γεγονός ότι έκλεισε..Επίσης..υπήρξε κόσμος που έμπαινε αποκλειστικά για τον τράκερ..αλλά δεν πιστεύω ότι ήταν πολλοί εκεινοι που αντιστάθηκαν στην τρελοπαρέα μας!! (να σας πω την αλήθεια κ εγώ όταν πρωτοέμαθα για το φόρουμ με τράβηξε ο τράκερ..αλλά μετά που έγινα μέλος τον ξέχασα αμέσως!! :lol:)

Τώρα για το ΚΕΓ..τι να πω..δεν ξέρω.. (κάτω τα χέρια από την Κική που λέει και ο bonadrug :lol:)

Τελος ότι χρειαζόταν μια καλύτερη οργάνωση-συμμάζεμα (με την καλή έννοια)το φόρουμ..χρειαζόταν..

Εύχομαι οι αλλαγές να έχουν θετικά αποτελέσματα και να οργανωνόμαστε ακόμα καλύτερα!!!

 

:kisses: guys!!!!

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.