Μετάβαση στο περιεχόμενο

LIEFELD ROB [ (1967) ]


x for xepeta

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Δημιουργός:
LIEFELD ROB
Επίσημη Ιστοσελίδα:
Ημερ. γέννησης:
03/10/1967
Τόπος γέννησης:
Anaheim, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
Εργογραφία:

  • Member ID:  3787
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  488
  • Content Count:  12120
  • Reputation:   82102
  • Achievement Points:  12142
  • Days Won:  79
  • With Us For:  6056 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  49

6.jpg

 

Ένας από τους σημαντικούς σκιτσογράφους των τελευταίων 20 ετών είναι και ο Rob Liefeld. Για πολλούς λόγους. Σίγουρα έχετε διαβάσει δικές του δημιουργίες ή τουλάχιστον έχετε ακούσει για τις ιστορίες που συνοδεύουν το όνομά του.

 

post-3787-1202808367_thumb.png

 

Η πρώτη του σημαντική δουλειά, το HAWK AND DOVE, ένα Limited series 5 τευχών σε σενάριο του ζεύγους Kesel, εκδίδεται το 1988. Ο Liefeld καταφέρνει με το δυναμικό του σκίτσο να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας του χώρου και πολύ γρήγορα οι εκδότες της Marvel του εμπιστεύονται τις περιπέτειες των NEW MUTANTS. Οι αναγνώστες θαμπώνονται από τις έντονα γυμνασμένες φιγούρες και τις σκληροτράχηλες περιπέτειες και μεταμορφώνει την παρέα των νέων μεταλλαγμένων σε μια μιλιταριστική ομάδα που αντιμετωπίζουν τους εχθρούς τους πιο επιθετικά και περισσότερα βίαια. Οι πωλήσεις εκσφενδονίζονται στα ύψη και ο τίτλος δίνει τη θέση του στο γνωστό μας X-FORCE. Οι εκδότες του δίνουν μεγαλύτερη ελευθερία και έτσι παραγκωνίζεται ο συγγραφέας. Το ίδιο συμβαίνει στο X-MEN του Jim Lee, πράγμα που εκνευρίζει τον συγγραφέα Chris Claremont και παρατάει τον «παιχνιδότοπο» της Marvel μετά από σχεδόν 20 χρόνια γόνιμης συνεργασίας.

 

Τα σενάρια ανύπαρκτα. Οι φιγούρες παρανοϊκά γυμνασμένες. Οι γυναίκες με θεόρατα στρογγυλά στήθη και τρομερά λεπτά μακριά πόδια με αστραγάλους δαχτυλίδι. Απλά πολεμάνε «άλλους», έτσι για τη χαρά της δράσης. Και όμως αυτά τα comic πουλάνε σαν τρελά. Μέσα σε μήνες φτιάχνονται τρομερές περιουσίες. ΟΙ δημιουργοί παρόμοιων τίτλων κυριολεκτικά χορταίνουν ψωμί και οι εκδότες τρίβουν τα χέρια τους βλέποντας κάθε τευχάκι να τυπώνεται σε 500.000 με 800.000 αντίτυπα και να εξαντλούνται αμέσως όλα!

 

post-3787-1202808403_thumb.png

 

Το 1991 ο Liefeld μαζί με τους γνωστούς Todd McFarlane και Jim Lee ανακοινώνουν στα μεγάλα κεφάλια της Marvel ότι τα παρατάνε. Τα αφεντικά τους υπόσχονται περισσότερα λεφτά και μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στη δουλειά τους. Οι δημιουργοί αρνούνται. Έχουν άλλα σχέδια. Δημιουργούν τη γνωστή μας Image Comics, τον νέο εκδοτικό οίκο που χαρακτηρίζεται από το «καλό» σκίτσο και όχι τόσο από το σενάριο. Πολλά σημαντικά ονόματα της εποχής τους ακολουθούν. Το όνομα της εταιρίας ήταν ιδέα του ίδιου του Liefeld που το είχε δεσμεύσει μερικά χρόνια πριν. Οι συνεργάτες του ενθουσιαστήκαν από την ιδέα και έτσι ξεκινά η Image Comics.

 

Ο Liefeld δημιουργεί σχολή με μιμητές του. Πολύ γρήγορα σταματάει να ζωγραφίζει και ασχολείται με την εκπαίδευση των μαθητών ? σκιτσογράφων του που αυτοί πια ζωγραφίζουν τους τίτλους του. Δεκάδες comics εμφανίζονται με ονόματα όπως YOUNGBLOOD, BLOODSTRIKE, BLOODBATH, BLOODPOOL. Καταλαβαίνετε το μοτίβο. Ιστορίες χωρίς σενάριο αλλά σχεδόν μόνο με ποζαρίσματα σκηνών δράσης, με πρωταγωνιστές αντίγραφα των Wolverine, Cable και Deadpool γεμίζουν τις τσέπες του λεφτά. Μέχρι και αντίγραφο PREACHER του γνωστού Garth Ennis κατασκευάζει, τον λεγόμενο Priest.

 

post-3787-1202808458_thumb.png

 

Δε μπορώ να μην παραδεχτώ τα δυναμικά, γεμάτα ζωντάνια σκίτσα του. Πραγματικά οι φιγούρες του σφύζουν ζωή και είναι γεμάτες κίνηση. Ας προσπαθήσει κάποιος από εσάς να διηγηθεί μια ιστορία από τις εκδόσεις του και να κερδίσει το ενδιαφέρον του κόσμου, και θα καταλάβετε πόσο δουλεμένα είναι τα σενάριά του. Οι ιδέες είναι εκεί. Υπάρχουν. Στην εκτέλεσή τους όμως καταστρέφονται.

 

Κυριολεκτικά είναι ένα celebrity! Στα διάφορα conventions γίνεται χαμός όταν παρουσιάζεται. Πολλές φορές υπογράφει ένα limited edition εξώφυλλό του και το πετάει στο κοινό του! Σαν πεινασμένοι οι οπαδοί αναγνώστες του πλακώνονται στο ξύλο για το ποιος θα το κρατήσει! Είναι οι Beatles των comics! Προς Θεού, όχι από καλλιτεχνικής άποψης, αλλά η υστερία στο όνομα των δημιουργών της Image, μόνο με την Beatlemania των δεκαετιών 60-70 μπορεί να συγκριθεί. Κρύβει την ηλικία του, γιατί θέλει να είναι γνωστός ως ο πιο μικρός πετυχημένος μέτοχος ? δημιουργός του ομίλου Image Comics.

 

post-3787-1202808494_thumb.png

 

Και έρχεται τότε η πτώση. Οι επενδύσεις του είναι τόσο άστοχες που κυριολεκτικά χάνει την περιουσία του. Χρυσοπληρώνει τον πρώτο καιρό τους υποτακτικούς σκιτσογράφους του και στο τέλος της πετυχημένης πενταετίας δεν έχει λεφτά να ζήσει. Ανακοινώνει τίτλους με μεγάλα ονόματα για δημιουργούς και δεν εκδίδονται ποτέ. Αλλάζει τους σκιτσογράφους σε τίτλους που δεν έχουν ακόμη εκδοθεί, αν δει ότι το ενδιαφέρον του κοινού είναι μικρό και δε μπορεί να το συντηρήσει. Οι ongoing τίτλοι του κάθε άλλο από ongoing είναι, αφού πολλοί εκδίδονται κάθε 6 μήνες. Μερικοί «μηνιαίοι» τίτλοι βγάζουν μόνο 1-2 τεύχη! Στήνει σελίδες ? αντίγραφα παλιών δημιουργών. Οι πρώτες 3 σελίδες του X-FORCE #1 είναι αντίγραφα του κλασικού THE NEW TEEN TITANS #39 των Wolfman και Perez. Η ομοιότητα είναι εκνευριστική!

 

Το 1996 μαζί με τον Jim Lee επιστρέφουν στη Marvel και ζωγραφίζουν μια τετράδα τίτλων για ένα χρόνο, ελπίζοντας ότι ίσως έτσι ανεβούν οι πωλήσεις τους, στην περίοδο των ισχνών αγελάδων. Ο Liefeld ζωγραφίζει για λίγο το AVENGERS με ένα ανύπαρκτο σενάριο. Δε διορθώνεται ούτε με την παρουσία του Walter Simonson στο κείμενο. Γίνεται ξανά γνωστός για 6 μήνες στον τίτλο του CAPTAIN AMERICA για τους λάθος λόγους. Του φτιάχνει ένα τόσο μεγάλο στήθος στα σκίτσα του, που μετά την αμηχανία που νοιώθει ο αναγνώστης μόλις το αντικρίζει, σταματά το ενδιαφέρον του στον τίτλο. Ο ίδιος ο Jim Lee, θεωρώντας ότι πρέπει να διορθώσει την κατάσταση πριν ναυαγήσει η συνεργασία τους με την Marvel, τον συμβουλεύει να φροντίσει περισσότερο τα σκίτσα του χωρίς όμως αποτέλεσμα.

 

post-3787-1202808503_thumb.jpg

 

Εκνευρισμένοι από το άθλιο αποτέλεσμα, οι εκδότες της Marvel τον απολύουν. Ακόμη και οι συνδημιουργοί ? μέτοχοι της Image Comics είναι έτοιμοι να τον διώξουν. Θεωρούν ότι οι ανεγκέφαλες οικονομικά κινήσεις του δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα στον όμιλό τους. Δεν είναι οικονομικά τυπικός στις υποχρεώσεις του σε σημαντικά μεγάλα ποσά. Προσπαθεί να προσεγγίζει επαγγελματικά τον Michael Turner, το διαμάντι του μετόχου Marc Silvestri, πράγμα που εκνευρίζει τον τελευταίο. Εκεί που είναι όλοι έτοιμοι να τον διώξουν από την Image, ο Liefeld τους ανακοινώνει μια ώρα πριν ψηφίσουν ότι αποφασίζει να απομακρυνθούν αυτός και οι δημιουργίες του από την Image Comics.

 

Τα επόμενα δέκα χρόνια δημιουργεί τρεις νέους εκδοτικούς οίκους με πολλές φανφάρες. Κανένας οίκος δεν επιβιώνει πάνω από δύο με τρεις μήνες, και δεν εκδίδει πάνω από δέκα τευχάκια αυτήν την δεκαετία! Ακόμη η συνεργασία του με ονόματα όπως Alan Moore, Mark Millar, Jeph Loeb δεν κρατούν καιρό ώστε να ορθοποδήσει η νέα εταιρία. Γυρίζει στην Marvel τρεις φορές και ζωγραφίζει τους τίτλους WOLVERINE, CABLE και X-FORCE για λίγα φεγγάρια. Μέτριες πωλήσεις πάντα χωρίς σενάριο.

 

post-3787-1202808547_thumb.jpg

 

Ο Todd McFarlane τον θεωρεί ένα ενθουσιώδη μωρό. Ο Eric Larsen δε σταματάει να ρίχνει μπηχτές στο όνομά του. Ο Marc Silvestri απλά δεν είχε και ούτε θέλει να έχει ποτέ σχέσεις μαζί του. Ο Jim Lee, γνωστός για τον καλό χαρακτήρα του, που προσπάθησε να τον συμβουλέψει κατά καιρούς και ο Jim Valentino, επιστήθιός του φίλος που έγινε και κουμπάρος του, ψήφισαν υπέρ της απομάκρυνσής του αλλά με μισή καρδιά. Τελικά οι δημιουργοί της Image κάθε άλλο από δεμένοι ήταν. Οι ανταγωνιστικές τους σχέσεις σχεδόν καταστρέψανε την μισή Image..

 

Ο ενθουσιασμός του για κάθε νέα δουλειά ακολουθείται από ένα ναυάγιο. Ακόμη και τώρα οι νέες του δουλειές χαρακτηρίζονται από μεγάλες αργοπορίες, που δε δικαιολογούν το μέτριο αποτέλεσμα. Η ζωή του θυμίζει τόσο πολύ το βίο και πολιτεία του ΠΟΛΙΤΗ ΚΕΪΝ. Η ζωή του Liefeld μιμείται τόσο πολύ αυτό το κινηματογραφικό αριστούργημα. Η καλύτερή μου πρόταση για τους οπαδούς του είναι αυτή η ταινία.

 

post-3787-1202808562_thumb.jpg

 

Τον τελευταίο καιρό φαίνεται να διορθώνονται οι σχέσεις του με την Image και τους πρώην συνεργάτες του. Η επιστροφή του στα γραφεία της Image είναι γεγονός και σίγουρα θα δούμε προσωπικά του κατασκευάσματα με το λογότυπο της εταιρίας.

 

Διαβάστε το CAPTAIN AMERICA vol 2 #6 για να πάρετε μια γεύση του ταλέντου του. Είναι ένα ενδεικτικό έργο του δημιουργού. Και βέβαια επισκεφτείτε και το επίσημο site του:

 

http://www.robliefeld.net/

 

Μια σημαντική σελίδα αφιερωμένη σε μικρές προσωπικές του ιστορίες.

 

http://goodcomics.comicbookresources.com/2...s-revealed-136/

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Rob_Liefeld

 

post-3787-1202809017_thumb.png post-3787-1202809063_thumb.png

 

Στις μέρες μας κλείνει τα 40 χρόνια. Χρόνια του πολλά.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1271
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  715
  • Content Count:  3478
  • Reputation:   20253
  • Achievement Points:  3535
  • Days Won:  16
  • With Us For:  6280 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Χα χα αυτό το σκίτσο με τον Captain America που αλλού είναι το κεφάλι του και αλλού το στήθος (ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ :lol: ) του ήθελα να το ανεβάσω εδώ και μερικές εβδομάδες .

Ο Liefeld πρέπει να επιμελήθηκε σειρές από τους τίτλους Heroes Reborn , αυτούς που πήγαν άπατοι και σταμάτησαν μετά 13 τεύχη.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  277
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1671
  • Content Count:  28474
  • Reputation:   190091
  • Achievement Points:  27559
  • Days Won:  758
  • With Us For:  6363 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

Μπήκα μέσα έτοιμος να αποκαθηλώσω την αναμενόμενη αγιογραφία (μιας και συνήθως τα αφιερώματα τα κάνουμε σε ανθρώπους που λατρεύουμε και με μια συγκεκριμένη προοπτική). Και βρήκα μέσες άκρες όσα θα έλεγα και εγώ :lol::respect: Τουλάχιστον για την πορεία του μέχρι και την Image που την είχα παρακολουθήσει (για τα μετά τον είχα χάσει)

 

Τεράστιο :respect: για την εικόνα του Captain. Την είχα πετύχει και νόμιζα ότι ήταν κάτι σατιρικό, κάτι ειρωνικό... Ούτε που φανταζόμουν ότι ήταν canonical :D

 

Είναι από τα άτομα με τη μεγαλύτερη συμβολή στη δημιουργία μιας κουλτούρας που με έκανε να σταματήσω τους X-Men (για τους λόγους που ήδη γραφτήκαν)

 

:thanks: comicsell!

 

:cheers:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1991
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  397
  • Content Count:  4996
  • Reputation:   25043
  • Achievement Points:  4996
  • Days Won:  41
  • With Us For:  6209 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  55

Πράγματι ο συγκεκριμένος κύριος, ήταν ένας απο τους λόγους που βαρέθηκα και σταμάτησα να αγωράζω τους Χ-τίτλους. Τελικά όσο "καλό" και να είναι ένα σκίτσο, αμα δεν υπάρχει σενάριο, μετά απο κάποιο διάστημα θα πάει άπατο.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2298
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1611
  • Content Count:  5044
  • Reputation:   34532
  • Achievement Points:  5052
  • Days Won:  14
  • With Us For:  6180 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

http://progressiveboink.com/archive/robliefeld.html

 

 

Οι καλύτερες (δηλαδή οι χειρότερες) στιγμές του Rob. Αγαπημένο μου σκίτσο το νο 35 (ναι, έχω τρία χέρια, τι πρόβλημα υπάρχει; ). :lol: :lol: :crying: :crying:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  4826
  • Group:  Νέα Μέλη
  • Topic Count:  1
  • Content Count:  8
  • Reputation:   7
  • Achievement Points:  8
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5910 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  37

Απ'τους καλύτερους της Marvel και πιο πολύ μαρέσει όταν σχεδιάζει για Wolverine. ( αν και στο Onslaught Reborn μας κατέστρεψε. και τον captain τον σκότωσε όσο να πεις... :P ).

:clap2: για το άρθρο! Πολύ καλό! :)

Επεξεργασία από SAMUROPAiDO
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  4203
  • Group:  Νέα Μέλη
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  1
  • Reputation:   3
  • Achievement Points:  1
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5998 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Ενδιαφέρον άρθρο για έναν ξενέρωτο σκιτσογράφο.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2029
  • Group:  Banned
  • Topic Count:  2
  • Content Count:  32
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  32
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6204 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Ενδιαφέρον άρθρο για έναν ξενέρωτο σκιτσογράφο.

Συνυπογραφω!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 year later...

  • Member ID:  10210
  • Group:  Members
  • Topic Count:  3
  • Content Count:  60
  • Reputation:   131
  • Achievement Points:  60
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5432 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  34

O Rob εχει πολυ καλο,σχεδον απιστευτο σχεδιο. Μερικες φορες ομως καπου χανει. Δεν χερω.

Σημερα ειδα ενα βιντεακι στο ιντερνετ και του λεγαν καποια οχι και τοσο κολλακευτικα σχολια.

Παρολα αυτα στην δουλεια του βρισκεις στοιχεια που δεν τα τα βρισκεις πουθενα αλλου.

Και να μην ξεχναμε οτι ηταν μαζι με τον Jim Lee τα προτυπα του αμερικανικου κομικς δρασης

οσο αναφορα το σχεδιο.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  7777
  • Group:  Honored
  • Topic Count:  43
  • Content Count:  863
  • Reputation:   6051
  • Achievement Points:  863
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5604 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  47

Δεν μου αρέσει ο Rob Liefeld! Ποτέ δεν μου άρεσε. Αποτυπώνει όμως την αισθητική μιας ολόκληρης εποχής, γι'αυτό και από την πλευρά της ιστορίας της τέχνης θα χαρακτηρίζονταν ως "ενδιαφέρουσα περίπτωση". Η περίπτωση του λέει πολλά για τον τρόπο που λειτουργούσε/λειτουργεί (;) η βιομηχανία των κόμικς και δίνει αρκετό "food for thought". Μια εποχή αγαπούσαν όλοι τον Liefeld γιατί ήταν cool. Σήμερα είναι cool να βρίζουν όλοι τον Liefeld. Η ιστορία της καριέρας του, όμως, όπως καταγράφηκε από τον Θοδωρή ήταν πολύ ενδιαφέρουσα.... :best:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  10019
  • Group:  Members
  • Topic Count:  5
  • Content Count:  2059
  • Reputation:   8663
  • Achievement Points:  2059
  • Days Won:  1
  • With Us For:  5447 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41

Καταρχην θα ηθελα να παραδεχτω πως εχω και γω αρκετα τευχη που εχει σχεδιασει ο Liefeld.Kυριως οταν δουλευε στη Μαρβελ.Καλο σκιτσογραφο δε τον λες σιγουρα και παρολο που ειναι της ιδιας περιοδου με τους Lee kai Silvestri σχεδιαστικα δεν τους φτανει ουτε για πλακα.Ο λογος που ολοι βριζουν τον Liefeld βεβαια δεν ειναι επειδη ειναι τοσο κακος σκιτσογραφος αλλα επειδη το ταλεντο του ηταν αντιστροφως αναλογο της επιτυχιας του.Σιγουρα καταλαβαινω τους λογους για τους οποιους εγιναν γνωστοι και πετυχημενοι καλλιτεχνες σα τον Mcfarlane,Jim Lee,Silvestri και μεχρις ενα βαθμο και ο Turner αλλα αυτο με τον Liefeld ειναι οντως ανεξηγητο.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2265
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1000
  • Content Count:  20072
  • Reputation:   116936
  • Achievement Points:  20162
  • Days Won:  336
  • With Us For:  6182 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  47

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 years later...

  • Member ID:  10513
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  148
  • Content Count:  7656
  • Reputation:   55405
  • Achievement Points:  7659
  • Days Won:  18
  • With Us For:  5403 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  39

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 month later...

  • Member ID:  3787
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  488
  • Content Count:  12120
  • Reputation:   82102
  • Achievement Points:  12142
  • Days Won:  79
  • With Us For:  6056 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  49

Συνεντεύξεις των νέων δημιουργών των Extreme Studios, των παλιών Image περιοδικών του Rob Liefield

Part One

PArt Two

 

Με όλο το σεβασμό, μόνο βλακείες διάβασα. Λένε ότι προσπαθούν να δώσουν μια νότα Conan στο τίτλο του Prophet. Λίγο αργότερα αναφέρουν ότι ο Κόρτο Μαλτέζε του Hugo Pratt τους έδωσε μια έμπνευση και μπορείτε να δείτε στο κόμικ τις επιρροές του. Μόνο ο Σνούπι δεν υπάρχει εκεί μέσα και η Κουραφέλκυθρα!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3787
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  488
  • Content Count:  12120
  • Reputation:   82102
  • Achievement Points:  12142
  • Days Won:  79
  • With Us For:  6056 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  49

Με χαρά σας ανακοινώνω ότι ο Lobo έχει κάποια σχέση με τον Deathstroke του Liefield. Συνέντευξη του δημιουργού.

 

Ξέρω ότι μερικοί χαρήκατε.

Ειληκρινά θέλω να πετύχει και να αποδείξει ότι ακόμη αξίζει. Πιστεύω ότι είναι καλός άνθρωπος, και μια ...εικοστή... ευκαιρία πρέπει να του δοθεί.

Κάτι μου λέει πάλι θα τον κοροϊδεύουν... :(

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 month later...

  • Member ID:  3787
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  488
  • Content Count:  12120
  • Reputation:   82102
  • Achievement Points:  12142
  • Days Won:  79
  • With Us For:  6056 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  49

Συνέντευξη του Rob Liefield, που μιλάει για τις πρώτες του κινήσεις στην Image, πως τα ξεκίνησε όλα και πως ξεπέρασε τους χαρακτήρες που δημιούργησε στη MARVEL. Μπράβο του. "Ξέρω τι υπόγραψα" απαντάει. Μιλάει για την ελευθερία που είχε αυτός στα κόμικς των NEW MUTANTS & X-FORCE, κάτι που βασικά δεν είχε ο Todd στο SPIDER-MAN, το καμάρι της εταιρίας, και δηλώνει πόσο περήφανος είναι που συνεργάστηκε με τον Alan Moore.

 

Λέει και τις βλακείες του. Σχολιάζει την κίνηση της MARVEL να εκδίδει πολυτελή εξώφυλλα για ανεβάσει τις πωλήσεις και να τον συναγωνιστεί. Εν τω μεταξύ είχε εκδώσει ο ίδιος του ένα σωρό τέτοια εξώφυλλα.

 

"As I stated earlier, I had nowhere to go but down at Marvel. They were on to the next launch and seeing if acetate covers could create a million dollar seller."

 

Παραδόξως, τα Prophet & Glory τα σχολιάζουν με καλά λόγια στο ιντερνετ. Θα τα διαβάσω, αλλά ας μαζευτούν 3-4 τεύχη από το καθένα :)

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 month later...

  • Member ID:  12722
  • Group:  Members
  • Topic Count:  176
  • Content Count:  7346
  • Reputation:   39529
  • Achievement Points:  7346
  • Days Won:  40
  • With Us For:  5054 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  27

Ώρα για ακόμη μία μεταμεσονύχτια απορία του DC :idea::

 

πως στο κόρακα οι εκδότες του δίνουν δουλειά; Π.χ. Το Hawk & Dove ήταν σκέτη αποτυχία και του δίνουν 3 άλλους τίτλους! :confuse:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 months later...

  • Member ID:  10513
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  148
  • Content Count:  7656
  • Reputation:   55405
  • Achievement Points:  7659
  • Days Won:  18
  • With Us For:  5403 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  39

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 month later...

  • Member ID:  12722
  • Group:  Members
  • Topic Count:  176
  • Content Count:  7346
  • Reputation:   39529
  • Achievement Points:  7346
  • Days Won:  40
  • With Us For:  5054 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  27

O κυρ-Rob λέει σε tweet του πως η Marvel συνεχίζει να αναθέτει τον τίτλο του Deadpool σε D-List δημιουργούς. :shootme::shit2: Και φυσικά ακολούθησε η αντίδραση διαφόρων (Alonso, Remender, Johnson κτλ.)

 

Πιο μ@λ@κ@ς πεθαίνεις.

Επεξεργασία από Dark Chris
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  758
  • Content Count:  12966
  • Reputation:   94908
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  428
  • With Us For:  4645 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Χα χα αυτό το σκίτσο με τον Captain America που αλλού είναι το κεφάλι του και αλλού το στήθος (ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ :lol: ) του ήθελα να το ανεβάσω εδώ και μερικές εβδομάδες .

 

Όντως,μοιάζει σαν να έχει προχωρημένη γυναικομαστία...! :D

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3787
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  488
  • Content Count:  12120
  • Reputation:   82102
  • Achievement Points:  12142
  • Days Won:  79
  • With Us For:  6056 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  49

Το αστείο είνι ότι ο Rob μπορεί να δημιούργησε τον Deadpool, αλλά έχει κάνει μόνο 3 τεύχη! Το New Mutants 98 και τα X-Force 2 & 11. Και εκεί ο DPool δεν κάνει τίποτα παρά πλακώνει στο ξύλο την Domino. Τίποτα άλλο! Δέρνει και μιλά πομπμωδέστατα, χωρίς ίχνος εξυπνάδας ή κάτι άλλο που να δείχνει έμπνευση δημιουργού. Ούτε πρωτότυπη προσωπικότητα, ούτε κάτι σπουδαίο από δυνάμεις, κάτι τελως πάντων να ξεχωρίσει! Ακόμη και η στολή του είναι ένα κακό αντίτυπο του spider-man. Λόγια δικά του μεταφέρω! Παραδέχτηκε ότι η στολή φτιάχτηκε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο.

Εκείνοι που του έδωσαν αξία, κάτι να διαφέρει (όχι για τα γούστα μου, αλλά έχει αυτό το κάτι που θελώ) είναι ο Joe Kelly με τον Ed McGuinnes. Ακολούθησαν κάποιοι αξιπρεπείς, αλλά σίγουρα και κάποιοι b List, αλλά όχι και τόσο απαξίωση ρε φιλαράκι!

Από την άλλη η Marvel (και η DC) αγαπάει b list! Εκεί που έχεις έναν σκιτσογράφο σου πετά και έναν "Λουλούδι"!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  10019
  • Group:  Members
  • Topic Count:  5
  • Content Count:  2059
  • Reputation:   8663
  • Achievement Points:  2059
  • Days Won:  1
  • With Us For:  5447 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41

Eδω που τα λεμε εχει καποιο δικιο αυστηρα και μονο οσον αφορα το γεγονος οτι δεν εχουν δουλεψει Α listers στον Deadpool.Το προβλημα ειναι οτι το να το λεει αυτο ο Liefeld ειναι που σε κανει να τρελενεσαι.Αν το ελεγε ο John Buscema τοτε θα λεγες οκ(ενταξει ειναι κακία δε λεω αλλα ειναι αληθεια πως να το κανουμε).Απλα ο Rob μπερδευει την καλλιτεχνικη αξια με τις πωλησεις,πιστευει οτι επειδη πουλησε τα κερατα του στα 90'ς ηταν και αναλογικα ταλαντουχος.Ελα μου ομως που δεν ειναι ετσι τα πραγματα Rob,εισαι που εισαι χαλιας artist μη γινεσαι και σκ@%^χαρακτηρας γιατι δε σε παιρνει....

Οσον αφορα τον Deadpool απορω πραγματικα για τη δημοτικοτητα του χαρακτηρα,ενα patchwork μεταξυ spider-man και punisher και ολιγη απο wolverine οσον αφορα τον healing factor.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 weeks later...

  • Member ID:  10513
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  148
  • Content Count:  7656
  • Reputation:   55405
  • Achievement Points:  7659
  • Days Won:  18
  • With Us For:  5403 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  39

post-10513-0-88309400-1345059721_thumb.jpeg

 

Redditor FroDave imagines if Rob Liefeld's '90s penchant for exaggerated proportions had been applied to Chris Evans in Captain America: The First Avenger.

 

:P

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 weeks later...

  • Member ID:  12722
  • Group:  Members
  • Topic Count:  176
  • Content Count:  7346
  • Reputation:   39529
  • Achievement Points:  7346
  • Days Won:  40
  • With Us For:  5054 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  27

Κύριε Rob, έχετε γίνει ρόμπα. Τα βάζει με τον Brevoort αυτή την φορά. κλικ

Επεξεργασία από Dark Chris
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  10460
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  340
  • Content Count:  5714
  • Reputation:   52802
  • Achievement Points:  5714
  • Days Won:  38
  • With Us For:  5407 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  40

Ο Rob Liefeld είχε τελικά δίκαιο!

 

post-10460-0-37882700-1346262749_thumb.jpg

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 3 weeks later...

  • Member ID:  12722
  • Group:  Members
  • Topic Count:  176
  • Content Count:  7346
  • Reputation:   39529
  • Achievement Points:  7346
  • Days Won:  40
  • With Us For:  5054 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  27

Πόσο πολύ το νέο origin του Deathstroke θυμίζει το αρχικό του; Τόσο!

 

Γράφει ο άλλος σχόλιο:

 

 

Apparently they should have just reprinted Tales Of The Teen Titans #43.

 

 

:lol:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 month later...

  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   120974
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6338 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 6 months later...

  • Member ID:  2265
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1000
  • Content Count:  20072
  • Reputation:   116936
  • Achievement Points:  20162
  • Days Won:  336
  • With Us For:  6182 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  47

Ο Rob Liefeld αναζητάει χρηματοδότηση για την επιστροφή του Brigade στο Kickstarter. Μιλάει στο comicsbeat.com για αυτό.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   120974
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6338 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

tumblr_mj9muxnCZP1qbgb3mo1_1280.jpg

 

tumblr_miuok0Kv0N1r6chplo1_1280.jpg

 

 :P 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 3 weeks later...

  • Member ID:  2265
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1000
  • Content Count:  20072
  • Reputation:   116936
  • Achievement Points:  20162
  • Days Won:  336
  • With Us For:  6182 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  47

Νέα συνέντευξη στο CBR για την επιστροφή του Brigade μέσω του Kickstarter. Λέει κάποια πράγματα παραπάνω.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.