Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οι Έλληνες Υπερήρωες [ The_Stranger, thestranger.wordpress.com, 31/10/2007 ]


Bonadrug

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  1271
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  715
  • Content Count:  3477
  • Reputation:   20239
  • Achievement Points:  3534
  • Days Won:  16
  • With Us For:  6259 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Το άρθρο είναι χιουμοριστικού περιεχομένου:




ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΕΡΗΡΩΕΣ

Για κάποιον άγνωστο λόγο, στην Ελλάδα το υπερηρωικό κόμικ δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. Εντάξει, όλοι έχουμε δει τουλάχιστον μια ταινία του Μπάτμαν, του Σούπερμαν ή του Σπάιντερμαν, αλλά δεν υπάρχουν αντίστοιχα περιοδικά, ούτε και εγχώρια παραγωγή υπερηρώων. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον για υπερήρωες. Κι εγώ, αν και λατρεύω τα κόμικς, δεν συγκινούμαι ιδιαίτερα από τους υπερήρωες.
Μπορεί να είναι θέμα κουλτούρας: Όταν στις Η.Π.Α. έκαναν θραύση τα περιοδικά με τον Σούπερμαν, τους Fantastic Four, τον Captain America και εκατοντάδες άλλους ήρωες, στην Ελλάδα υπήρχε ένας και μόνο ήρωας, ο Μικρός Ήρως, ο οποίος δεν είχε τίποτα το υπερφυσικό. Όπως τίποτα το υπερφυσικό δεν είχε και ένας άλλος ήρωας που αγαπήθηκε πολύ στην Ελλάδα: ο Μπλεκ.
Στις Η.Π.Α. η τρέλα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Τα περισσότερα χολιγουντιανά blockbusters βασίζονται στο υπερηρωικό κόμικ, ενώ στην τηλεόραση σαρώνει το σίριαλ Heroes, που βασίζεται επίσης στους υπερήρωες. Αλλά στην Ελλάδα δεν κουνιέται φύλλο - το Nip/Tuck κάνει πάταγο, το Heroes που δείχνει το Alter έχει περάσει στα ψιλά.
Και να πεις ότι είμαστε κανένας βαρετός λαός, σαν τους Γερμανούς ας πούμε, που λένε ότι “έχουμε πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθούμε και δεν είμαστε φαντασιόπληκτοι σαν τους Αμερικάνους”; Μπα, ίδιοι είμαστε. Τρώμε το ίδιο φαγητό, ακούμε την ίδια μουσική και βλέπουμε τις ίδιες ταινίες σε DVD. Αλλά όταν οι Αμερικανοί έφηβοι διαβάζουν τον Χαλκ, οι Έλληνες έφηβοι διαβάζουν το Playboy - τώρα αυτό μάλλον καλό είναι, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να επιχειρηματολογήσω υπέρ αυτής της άποψης.
ΟΚ, αρκετά με τις αναλύσεις - έχουμε και έναν λαό να διασκεδάσουμε. Έναν λαό που στερείται των πλουσιοπάροχων ψυχαγωγικών υπηρεσιών των απανταχού υπερηρώων. Αλήθεια, πώς θα ήταν οι Έλληνες υπερήρωες αν υπήρχαν; Σε αυτό το καθόλου φλέγον ζήτημα που δεν απασχόλησε ποτέ την ελληνική κοινή γνώμη έρχομαι να απαντήσω με αυτό το ταπεινό post. Απολαύστε ανεύθυνα.


- Luvman (προφέρεται “Λάβμαν”): Ο Luvman είναι η προσωποποίηση της σαγήνης και της σεξουαλικής αποπλάνησης. Η υπερφυσική του δύναμη είναι αυτή που ασκεί πάνω στις γυναίκες. Μπορεί να έχει δύο και τρεις γυναίκες ταυτόχρονα, ακόμα κι αν είναι γιαγιά, μάνα και κόρη. Μπορεί να επιδίδεται μαζί τους στις πιο ακατονόμαστες σεξουαλικές πράξεις. Μπορεί να κάνει τα πάντα, αφού ασκεί μια ακαταμάχητη γοητεία στις γυναίκες. Η στολή του είναι κατακόκκινη με μια μεγάλη καρδιά στο στέρνο. Η πραγματική ταυτότητα του Luvman θα προκαλούσε σοκ στην ελληνική κοινωνία: Πρόκειται για τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη.

- Copyman: Η υπερφυσική ικανότητα του Copyman είναι πολύ σπάνια, καθώς μπορεί ακούγοντας ένα τραγούδι να το μετατρέψει αμέσως σε ένα άλλο τραγούδι χωρίς να μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει ότι το έκλεψε. Ο Copyman προσφέρει τις υπηρεσίες του σε άπορες κορασίδες, τις οποίες εφοδιάζει με δεκάδες τέτοια τραγούδια, χάρη στα οποία αυτές γίνονται εκατομμυριούχες και αργότερα παντρεύονται ποδοσφαιριστές ή επιχειρηματίες. Ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά για την αληθινή του ταυτότητα - το μόνο σίγουρο γι’αυτόν είναι ότι λέγεται Φοίβος, αλλά όλα τα άλλα είναι φήμες…

- Greekman: Ο Greekman είναι μία σπάνια περίπτωση ήρωα. Κάνει την εμφάνισή του σε σημαντικά γεγονότα, όπως είναι η κατάκτηση του Euro 2004, οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου και τα γυρίσματα χολιγουντιανών ταινιών στην Σκόπελο. Ντυμένος με μια γαλανόλευκη στολή με το σχέδιο της ελληνικής σημαίας, αντιμετωπίζει πάντα με θάρρος τους πολυάριθμους εχθρούς του: Τον πανούργο Dr. Alban (ο τόνος στο δεύτερο a), τον δόλιο Tsoglan Maskara, τον υποχθόνιο Pakistanman, τον φονικό Syriza και αμέτρητους άλλους που επιβουλεύονται την πατρίδα του. Για την πραγματική του ταυτότητα δεν ξέρουμε τίποτα, πέρα από το ότι είναι πολύ καλός φίλος του Ψωμιάδη και του Καρατζαφέρη - δεν αποκλείεται, μάλιστα, να είναι κάποιος από αυτούς τους δύο.

- Mpatsman: Φαινομενικά είναι ένας απλός αστυνομικός. Αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας υπεράνθρωπος, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο καταφέρνει να περάσει απαρατήρητος. Αποστολή του είναι να εξοντώσει τις ορδές των πιστών του σατανικού Anarchokommouniman, που θέλει να βυθίσει την χώρα στην ακυβερνησία. Και είναι ικανός να το πετύχει με κάθε τρόπο: Με δακρυγόνα, με γκλομπ, με σιδερογροθιές, με ζαρντινιέρες - ό,τι χρειαστεί για να απομακρύνει τον κίνδυνο, ειδικά όταν ο στρατός του Anarchokommouniman μεταμφιέζεται σε δήθεν αθώους φοιτητές που θέλουν δωρεάν παιδεία. Η πραγματική του ταυτότητα είναι άγνωστη - οι λίγοι που κατάφεραν να την μάθουν δεν έζησαν αρκετά για να τη διαδώσουν…

- Priestman: Δεν είναι πουλί, δεν είναι αεροπλάνο…Είναι ο Priestman, ο προστάτης της Ορθοδοξίας! Η μαύρη του ολόσωμη στολή, σήμα κατατεθέν του, αποτελεί φόβητρο για όλους τους άπιστους. Ακινητοποιεί τους εχθρούς του ραντίζοντάς τους με αγιασμό και τους αποτελειώνει χαράζοντας στο στέρνο τους το σύμβολό του, τον σταυρό. Ο Priestman έχει άποψη για όλα και, αφού είναι υπερήρωας, έχει ΣΩΣΤΗ άποψη για όλα, γι’αυτό και την διατυμπανίζει. Κάνει πολύ καλή παρέα με τον Greekman και τους φίλους του, οι οποίοι είναι και οι μοναδικοί άνθρωποι που γνωρίζουν ποιος κρύβεται κάτω από το σούπερ ράσο.

- Retiredman & Retiredwoman: Δεν είναι συχνό φαινόμενο τα ζεύγη υπερηρώων, και αυτό είναι που καθιστά τους R&R ξεχωριστούς. Η υπερφυσική τους δύναμη είναι εντυπωσιακή: μπορούν να επιβιώσουν με 500 ευρώ το μήνα. Συγχρωτίζονται με τον κόσμο στην λαϊκή και δεν τραβούν την προσοχή, όμως όταν εντοπίσουν κάποιον που πουλάει 15 λεπτά ακριβότερα τα κολοκυθάκια αποκαλύπτουν τις στολές τους, στις οποίες δεσπόζει ένα μεγάλο R (υπάρχει και πρόβλεψη για πάνες ακράτειας), και επιτίθενται στον κακούργο κερδοσκόπο. Αντλούν την εξωπραγματική τους δύναμη από ένα μοναδικό στο είδος του χαμομήλι που φυτρώνει μόνο στον κήπο τους και το πίνουν κάθε βράδυ πριν δουν ειδήσεις και πέσουν για ύπνο. Τα πραγματικά τους ονόματα δεν είναι γνωστά, όμως πολλοί θεωρούν πως τα αρχικά R&R δεν είναι τυχαία και σημαίνουν “Ρούλης & Ρίτα”.

- Elman: Δεν είναι ακριβώς υπερήρωας, αλλά η ιστορία του υπερβαίνει την επιστημονική φαντασία και συμβατικά θεωρείται τέτοιος. Είναι απεσταλμένος της εξωγήινης φυλής των Ελ, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με τον σκοπό να προετοιμάσει τους Έλληνες για την έλευση των εξωγήινων που θα τους πάρουν και θα τους σηκώσουν για να τους πάνε σε έναν άλλο, καλύτερο πλανήτη. Χάρη στην εξωγήινη φύση του μπορεί να δει και να ακούσει πράγματα που οι κοινοί θνητοί δεν μπορούν να αντιληφθούν, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να μάθουν. Και αυτή είναι και η υπερφυσική του ικανότητα: Γράφει με υπερηχητική ταχύτητα - μπορεί να γράψει ένα βιβλίο για την σιωνιστική συνωμοσία σε 24 δευτερόλεπτα, ενώ ένα σύγγραμμα για τις απόκρυφες εφευρέσεις των Αρχαίων Ελλήνων θα του πάρει μόλις 17 δευτερόλεπτα, γεγονός που δικαιολογεί την παραγωγικότητά του. Αιώνιος εχθρός του είναι ο Ρώσος μεγιστάνας Βλάντιμιρ Πούτιν, που ευθύνεται για όλα τα κακά του κόσμου. Το μόνο που ξέρουμε για τον άνθρωπο πίσω από τη μάσκα είναι η υπογραφή που βάζει στα βιβλία του: Δ.Λ.
 

The_Stranger/ http://thestranger.wordpress.com/

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  131
  • Group:  Members
  • Topic Count:  29
  • Content Count:  1007
  • Reputation:   943
  • Achievement Points:  1007
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6362 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

:lmao: :lmao: :lmao: :lmao:
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.