Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο ΒΙΟΣ & Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΚΡΟΥΤΖ ΜΑΚ ΝΤΑΚ


andstef

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  33481
  • Group:  Members
  • Topic Count:  6
  • Content Count:  399
  • Reputation:   2178
  • Achievement Points:  439
  • Days Won:  0
  • With Us For:  1997 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Ας πως και εγώ σε αυτό το φόρουμ την φτωχή και ταπεινή μου άποψη για αυτό το σημαντικό έργο στο χώρο των ντίσνευ κόμιξ. Πριν προχωρήσω στην κριτική μου θα ήθελα απο τώρα να σας πω πως ό,τι αρνητικό σχόλιο κάνω δεν το κάνω με σκοπό για να ξεχωρίσω μόνο και μόνο επειδή τα άλμπουμ αυτά "λατρεύονται" απο τον πολύ κόσμο. Είναι πραγματικά η γνώμη που έχω η οποία μάλιστα είναι η ίδια και απο την πρώτη φορά που διάβασα τον "βίο" απο τη σειρά του ΚΟΜΙΞ δηλαδή απο όταν ήμουν γυμνάσιο.

 

Χάρη στον Ντον Ρόσα το σύμπαν του Μπαρκς αντιμετωπίστηκε τόσο "σοβαρά". Η δομή της ιστορίας αλλά και η μελέτη του Ντον πάνω στο έργο του Μπαρκς δημιούργησαν ένα έργο που αγαπήθηκε απο όλους τους φανς.


 

Έχουμε και λέμε λοιπόν: ο πιο αγαπημένος (ή έστω απο τους πιο αγαπημένους) ντίσνευ ήρωας σε ιστορίες που δείχνουν τα παιδικά-νεανικά του χρόνια. Πολύ ωραίο σα σκέψη και νομίζω αρκετά σιγουράκι για την επιτυχία ειδικά όταν για σχεδιαστή-σεναριογράφο έχουμε τον καλύτερο κατα ομολογία ντίσνευ δημιουργό. Πριν προχωρήσουμε στο σενάριο να πούμε δύο λόγια για το σκίτσο. Αναμφισβήτητα όμορφο αλλά νομίζω όλοι θα συμφωνήσετε ότι καλό θα ήταν μια σχεδιαστική βελτίωση. Άλλωστε το ανέφερε και ο ίδιος:


 

                              "Δεν σκόπευα να καταπιαστώ με αυτό το εγχείρημα τόσο νωρίς. Ίσως ύστερα απο δέκα ή δεκαπέντε χρόνια, όταν θα είχα πια πετύχει μια απολύτως απαράιτητη βελτίωση στο εκνευριστικά λεπτομερές στυλ του σκίτσου μου." (επίτομο-σελ.8).


 

Και για να  είμαστε ειλικρινείς· ναι το σχέδιο του Ρότσα ήταν αρκετά λεπτομερές και.."εκνευριστικό". Αλλά γιατί καταπιάστηκε τόσο νωρίς; Το αναφέρει φυσικά ο ίδιος λίγο αργότερα: "..τα σχέδια κάποιων εκδοτικών οίκων...ανάγκασαν..και εμένα.." (σελ 8)

Παρ' όλα αυτά το σχέδιο όπως είπα και πριν ήταν σε μεγάλο βαθμό ικανοποιητικό. Γενικά δεν νομίζω να υπήρχαν -πολλές-γκρίνιες. Καλά ως εδώ. Πάμε τώρα στην καθ'εαυτό ιστορία.


 

Το σενάριο μας ξεκινά απο τα παιδικά ήδη χρόνια του Σκρουτζ στην ζοφερή Σκοτία του 19ου αιώνα ενώ ύστερα δείχνει τον ήρωά μας να ταξιδεύει στην Αμερική. Ο Ντον νομίζω αποτύπωσε πολύ ωραία το κλίμα της εποχής απο τα ατμόπλοια, μέχρι τους καουμπόυδες και τους χρυσοθήρες.Σκηνές τις οποίες επίσης απολαύσαμε και απο την πένα του Μόρις στον "Λούκυ Λουκ". Νιώθεις δηλαδή κάτα κάποιο τρόπο σα να βλέπεις ταινία εποχής. Ήδη απο το γ' επεισόδιο έχουμε ένα σεναριακό λάθος απο τον Ρόσα όπου ο ίδιος το αναφέρει στην εισαγωγή του (σελ 56). Νομίζω γενικά ότι ήταν φανερό πως ο Ρόσα προσπαθούσε να χώσει όσες αναφορές μπορούσε περισσότερες απο τις ιστορίες του Μπαρκς. Bέβαια τις περισσότερες φορές η υλοποίηση αυτή ήταν πολύ ωραία όπως πχ η αναφορά απο το πρώτο επεισόδιο στην ιστορία του Μπαρκς "Μπελάδες απο το παρελθόν" (σελ.11, κόμιξ 76). Γενικά άρχισες απο την αρχή να νιώθεις το δέσιμο με τις ιστορίες που μεγάλωσες αλλά και να νιώθεις παράλληλα ότι έφτασε πλέον η ώρα να εμβαθύνεις σε αυτές.


 

Ενώ το α'και το β'επεισόδιο μου άρεσαν, δεν συνέβει το ίδιο και με το γ'. Βασικά θα πω το εξής παράδοξο: δεν μου άρεσε στο όλο έργο τα επεισόδια με τον καουμπόυ Σκρουτζ. Για κάποιο λόγο τα έβρισκα ανυπόφορα βαρετά. Ξέρω όμως ότι οι καουμπόικες ιστορίες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ποπ κουλτούρας των ΗΠΑ. Επίσης με αφορμή το γ' επεισόδιο να κάνω μια νύξη για το σχέδιο και να αναφέρω ότι σε σημεία δεν μου άρεσε. Αφενός κάποιες φάτσες που φαίνονταν αρκετά τρομακτικές ή βλοσυρές, οι οποίες βέβαια υπάρχουν σε πολλές ιστορίες του Ρόσα (btw έχει κατηγορηθεί γι'αυτό ο Ρόσα), αλλά και για τα αισθητικά άσχημα (κατ'εμέ) τοπία (δεδομένων πάντα των ιστοριών που διαβάζω· πχ αν διάβαζα Κόναν τα τοπία αυτά θα φαίνονταν ωραία). Oρίστε λοιπόν:

 

01.png02.png

 

00.png03.png

 

Επίσης απο το επεισόδιο αυτό έχουμε και μια ας πούμε "ιδιαιτερότητα" να παρουσιάζονται αλλά και να παίζουν ενεργό ρόλο στην ζωή του Σκρούτζ, σημαντικά ιστορικά πρόσωπα όπως ο Θεόδωρος Ρούσβλετ. Κατα την ταπεινότατή μου άποψη αυτό ήταν περιττό και ο αγαπητός Ντον θα  μπορούσε να είχε αποφύγει ιστορικές διασταυρώσεις τουλάχιστον με αληθινά πρόσωπα. Ως χαρακτήρας μου ήταν περιττός (μιλάω για το κόμικ και όχι για τον αληθινό άνθρωπο. Δεν προβαίνω σε κανένα πολιτικό σχολιασμό) και σε αυτό το επεισόδιο αλλά και σε όσα γενικά παρουσιάστηκε στον "βιο". Το δ' επεισόδιο εξίσου αδιάφορο με το γ' με αρνητικά χαρακτηριστικά τα οποία θα τα αναφέρω αργότερα.


 

Φτάνουμε αισίως στο πέμπτο επεισόδιο  της σειράς (Ο νέος αφέντης του Πύργου των Μακ Ντακ) και ένα απο τα πιο "σκρουτζικά" επεισόδια της σειράς. Επιτέλους ο Ντον μας ξαναγυρίζει στη Σκοτία φιλοξενώντας μας σε ένα παγωμένο και τρομακτικό κάστρο. Εδώ όχι απλώς θα δούμε πρόσωπα άμεσα οικογενειακά αλλά και προγόνους του πεθαμένους εδώ και αιώνες! Υποβλητικό και μυστηριώδες. Σίγουρα ένα απο τα καλύτερα επεισόδια.


 

Περνώντας τα επόμενα δύο αδιάφορα για μένα επεισόδια και έχοντας κατα νου τα αρνητικά του τρίτου επεισοδίου που είπα ότι θα αναφέρω αργότερα, φτάνουμε στο πολύ καλό επεισόδιο "ο βασιλιάς του Κλοντάικ" όπου θα αναφέρω ίσως το μεγαλύτερο μειονέκτημα του "βίου" του Ντον Ρόσα, και αυτό δεν είναι άλλο απο τις υπερβολικές σκηνές. Εξηγούμαι καλύτερα.


 

Ένα απο τα στοιχεία που με έκαναν να ξεχωρίσω το έργο του Ντον έναντι στα τόσα έργα ντίσνευ ήταν ο ρεαλισμός του που προσέδωσε στον χαρακτήρα των παπιών. Δηλαδή ενώ έχουμε να κάνουμε προφανέστατα με ένα φανταστικό περιβάλλον (μαγείες, ταξίδια στο χρόνο, φαντάσματα κτλ), εν τούτοις οι ήρωες του Ρόσα ήταν σαφώς πιο "ανθρώπινοι" απο τους -πολλές φορές και στα όρια του καρτούν- ήρωες άλλων σχεδιαστών ντίσνευ. Έτσι λοιπόν δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με "αμερικανιές" όπου δεν αποφεύχθησαν οι πραγματικά παράλλογες (για τα δεδομένα Ρόσα) σκηνές οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με το εξανθρωπισμένο πνεύμα και στυλ. Δεν ξέρω αν θυμάστε και μια συνεντευξη του ροσα οπου αναφέρει πως προτιμά να αντιμετωπίζει την μάγισσα Ντε Σπελ περισσότερο σαν ατζαμού παρά σαν μάγισσα με υψηλές μαγικές δυνάμεις και τον κυρο σαν ερασιτέχνη εφευρέτη παρα σαν φουτουριστή επιστημονα γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο· επειδή ήθελε να προσδώσει μια εκλογίκευση στους καρτουνίστικους ήρωες. Eδώ λοιπόν οι εν λόγω σκηνές:


 

 

 

 

0.png

 

02.png   03.png

 

01.png

 

04.png   05.png

06.png  07.png

 

08.png   09.png

 

11.png

 

22.png

 

Με τις παραπάνω σκηνές ο Ντον αυτοαναιρούταν ως προς την διάθεση και την προοπτική του. Επίσης αυτές οι σκηνές δεν έδιναν κάποιο χιουμοριστικό τόνο (ο Ντον ήδη έχει πολλές αληθινά χιουμοριστικές σκηνές) στις ιστορίες αλλά παιδιάστικο, και θα έπρεπε να λείπουν. Ξέρω όμως ότι πολλοί διαφωνούν μαζί μου και πολύ πιθανόν να διαφωνούσε και ο ίδιος ο Ντον. Γούστα όμως και απόψεις.

 

Θα αφήσω εν τάχυ τον τόμο αυτό (o οποίος κλείνει με ένα πολύ όμορφο επεισόδιο-crossover της υπέροχης ιστορίας "χριστούγεννα στο βουνό της αρκούδας) και θα προχωρήσω στον δεύτερο τόμο στα "χαμένα επεισόδια".

 

 

Σε γενικές γραμμές ο τόμος αυτός μου άρεσε κατα το ήμισυ αφού αφενός ο μισός ήταν με τον καουμπόι Σκρούτζ (την ιστορία του "Κάτυ Σαρκ" ποτέ δεν μπόρεσα να τη διαβάσω ολόκληρη, ούτε και τώρα ξαναδιαβάζοντας τους τόμους για τις ανάγκες αυτού του review) , αφετέρου περιείχε και "ντεμί" ιστορίες όσο αφορά τον βίο και την πολιτεία του Σκρούτζ και αναφέρομαι φυσικά στις ιστορίες οι οποίες διαδραματίζονται στην σημερινή εποχή και οι οποίες έχουν απλά και μόνο αναφορές στην ζωή του Σκρούτζ όπως το "μυστικό του Ολλανδού" (το οποίο εδώ που τα λέμε απορείς γιατί το ενέταξαν στη σειρά του "βίου)  αλλά  και σε άλλες όπου τα επεισόδια "επανέρχονται" στην καθημερινή ζωή δηλαδή τα " μιας δεκάρας νιάτα" , η "αιχμάλωτη" και ο "ατσίδας". Παρόλο που το "μυστικό", το "μιας δεκάρας νιάτα", και η "αιχμάλωτη" μου άρεσαν πολύ, ωστόσο θεωρώ ότι θα μπορούσαν να είναι ξεχωριστές ιστορίες και όχι να αποτελούν μέρος μιας "ειδικής" βιογραφίας όπως είναι ο "βίος". Με αυτό το σκεπτικό θα έπρεπε να εντάξουμε στη σειρά και άλλες παρόμοιου στυλ ιστορίες όπως το "Τελευταίο Έλκηθρο Για Το Ντώσον", το "Στέμμα των Σταυροφόρων", και "Γράμμα από το Σπίτι", το "Το Όνειρο μιας Ζωής" (το οποίο θα μπορούσε χαλαρά να αποτελεί επεισόδιο στα "χαμένα"), το "Η Αυτού Μεγαλειότης Σκρουτζ Μακ Ντακ" (ίσως η καλύτερη ιστορία του Ρόσα! ) καθώς και το "νόμισμα". Συμπληρώστε παρακαλώ αν ξέχασα κάποια παρόμοια ιστορία.

 

Απο τις ιστορίες πάντως των "χαμένων", νομίζω ότι σεναριακά ξεχωρίζει η πρώτη (μιας δεκάρας ). Απολαυστικότατη ιστορία η οποία σε κρατάει με κομμένη την ανάσα μέχρι το τέλος. Ένα τέλος όπου ακόμα και ο Σ. Σπίλμπεργκ θα το ζήλευε!

 

 

 Όσο αφορά το πλήρες έργο του "βίου" έχουμε και δύο αξιοσημείωτες αναφορές πρωτοφανείς για τα δεδομένα της Ντίσνευ. Έχουμε σκηνή θανάτου (Ένας Κροίσος στα Ζοφερά Βάθη, σελ 183) αλλά και υπόνοια σεξουαλικής σκηνής!

 

 

01.png

 

02.png

 

Στην ιστορία με την Γκόλντυ ο Ρόσα αν θυμάμαι καλά είχε πει ότι: "..δεν πρόκειται να αποκαλύψω τι έγινε μεταξύ τους. Στο κάτω κάτω μιλάμε για κόμικς του Ντίσνευ!". 

 

Όσο αφορά τη σκηνή με το νεκροκρέββατο, αναμφισβήτητα πρόκειται για μια απο τις πιο δυνατές σκηνές του έργου.

 

 

 

Εν κατακλείδι έχουμε να κάνουμε σαφώς με ένα έργο που άφησε εποχή. Έχοντάς το διαβάσει αρκετές φορές μπορώ πλέον να πω ότι δεν το θεωρώ τόσο "σπουδαίο" όσο παρουσιάζεται. Ο "βίος" σεναριακά πιστεύω κυμαινόταν σε μέτρια επίπεδα αλλά προκάλεσε τόσο μεγάλο "θόρυβο" κυρίως της συναισθηματικότητας που προσέδιδε· παρουσιάζοντας τα νεανικά χρόνια ενός αγαπημένου χαρακτήρα τόσο λεπτομερώς με ένα σεναριακό υπόβαθρο κάτι το οποίο δεν είχε ξαναγίνει. Εξάλλου ποιός δεν αρέσκεται να παρακολουθεί ένα ντοκιμαντέρ ή να διαβάζει ένα βιβλίο για τη ζωή κάποιου αγαπημένου του προσώπου; Ήδη ακόμα και απο τον τίτλο δημιουργείται μια "φόρτιση". Σαφώς ο Ντον έχει γράψει πολύ συναρπαστικότερες ιστορίες απο τον "Βίο" ο οποίος δεν διακατέχεται απο το μπρίο και την ευφάνταστη πρωτοτυπία (τουλάχιστον όχι σε μεγάλο βαθμό) όσο άλλες ιστορίες του.

Εκτός απο κάποιες πολύ όμορφες ιστορίες, θεωρώ πλέον το έργο σε ένα βαθμό βαρετό με αφελείς, φλύαρες και ακραία υπερβολικές σκηνές. Επίσης ποτέ μου δεν κατάλαβα τι το αστείο είχαν οι κρυμμένοι μίκυ. Ο ίδιος ο Ρόσα σε μια συνέντευξή του για το γενεαλογικό δέντρο που σχεδίασε, έκανε λόγο για τον Φέθρυ και για το πόσο αντιπαθητικός του είναι. Σαφώς τον συμπεριέλαβε παρά την θέλησή του. Ο ίδιος λοιπόν προέτρεπε τους αναγνώστες που δεν τον θέλουν ούτε αυτοί, να τον διαγράψουν με ένα μολύβι. Το ίδιο λοιπόν έχω κάνει και εγώ (νοητά) σε διάφορα καρέ αλλά και σε ιστορίες.

 

Προσωπικά αγαπημένα επεισόδια:

 

 

-Ο τελευταίος της Γενιάς των Μακ Ντακ

-Ο Νέος αφέντης του Πύργου των Μακ Ντακ

-Ένας Κροίσος στα Ζοφερά Βάθη

-Το πιο Πλούσιο Παπί του Κόσμου

-Μιας Δεκάρας Νιάτα

-Το Μυστικό του Ολλανδού

-Η Αιχμάλωτη του Χειμμάρου της Αγωνίας

 


Στον "δικό μου" προσωπικό "βίο και πολιτεία του Σκρούτ Μακ Ντακ" υπάρχουν πλέον μόνο αυτές οι ιστορίες.

 

 

Εκφράζοντας και μια τελείως υποθετική άποψη, θεωρώ πως αν ο Ντον σχεδίαζε τον "Βίο" χωρίς την προοπτική μιας έκδοσης (και χωρίς την αντίστοιχη πίεση απο τους εκδότες προφανώς), θα ήταν κάπως διαφορετικός απ' ό,τι εμείς τον μάθαμε. Δεν νομίζω να το είχε "τραβήξει" τόσο πολύ με τα 12 επεισόδια, θα ήταν πιό περιεκτικός (δηλαδή ωραία στοιχεία-ιδέες μέσα στα επεισόδιά του, τα οποία όμως δεν θα "χάνονταν" απο αφελείς σκηνές ή ένα ανούσιο στόρυ) καθώς και -φυσικά- με ένα πιο ώριμο σχέδιο.

 

 

Πάντως σχετικά και με την ελληνική έκδοση των τόμων, δεν μου άρεσαν τα εξώφυλλά τους αφού θα ήθελα να είναι "γεμάτα" απο σχέδιο και όχι γύρω απο ένα μαύρο και κόκκινο αντίστοιχα πλαίσιο. Κάτι τέτοιο όπως πόσταρε εδώ και ένας φίλος θα ήταν πολύ όμορφο.


 

 

 

 

 

 

 

Επεξεργασία από lovcom
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • Απαντήσεις 382
  • Created
  • Τελευταία Απάντηση

Top Posters In This Topic


  • Member ID:  31613
  • Group:  Members
  • Topic Count:  58
  • Content Count:  4140
  • Reputation:   32407
  • Achievement Points:  4318
  • Days Won:  82
  • With Us For:  2850 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  40

Ήθελα από καιρό να γράψω ένα σχόλιο εδώ, αλλά όλο το ανέβαλα για να μην ενδεχομένως δυσαρεστήσω τους ντισνεϊκούς :)
Mε αφορμή την επίσκεψη του Ρόσα στο κόμικον της Θεσσαλονίκης το Μάιο (και το χαμό που είδα ότι προκάλεσε η παρουσία του), είπα να διαβάσω ένα έργο του να δω γιατί όλος αυτός ο χαμός και γιατί θεωρείται τόσο σπουδαίος.
Να ξεκαθαρίσω από τώρα ότι είχα ν΄ασχοληθώ με "Μίκυ Μάους" απ΄το δημοτικό, πριν καμιά 25αριά χρόνια δηλαδή :)

Διάβασα λοιπόν το "Βίο" μιας και θεωρείται η καλύτερή του δουλειά.
Για την ακρίβεια διάβασα τα 8 απ΄τα 12 κεφάλαια, κι αυτά όχι μονοκοπανιά. Δεν άντεξα όλο :thinking:


Στα θετικά: εντυπωσιάστηκα με το σχέδιο. Λεπτομερές, ζωντανό, πολύ ευχάριστο.
Ειδικά το καρέ με το Ντώσον στην ιστορία "Ο Βασιλιάς του Κλοντάικ" όλα τα λεφτά :clap2:

1227229846_.thumb.PNG.df6b59041a24f5c1b9895800ab1480f2.PNG


Στα αρνητικά: βαρέθηκα.

Μου φάνηκαν απλές, επιφανειακές, χωρίς πολύ ενδιαφέρον οι ιστορίες(τουλάχιστον οι περισσότερες) και με αρκετές δόσεις υπερβολής.
Το χιούμορ αρκετά παιδικό για τα δεδομένα μου.


Τα στοιχεία που έδινε ο συγγραφέας πριν από κάθε κεφάλαιο είχαν ένα ενδιαφέρον, φαντάζομαι θα ήταν μεγαλύτερο για όσους έχουν εντρυφήσει στα Ντίσνευ.

Στο καπάκι διάβασα και μια ιστορία του Μπαρκς για να μπορώ να έχω ένα μέτρο σύγκρισης.
Συγκεκριμένα το "Χαμένοι στις Άνδεις" απ΄το ΚΟΜΙΞ #1.
Κι εκεί μια απ΄τα ίδια. Δεν τρελάθηκα. Μου φάνηκε αρκετά απλοϊκό/ελαφρύ ανάγνωσμα.

Ακόμα και το γενικότερο κόνσεπτ των Ντίσνευ "παπιά, ποντικοί και σκύλοι να μιλάνε και να συμπεριφέρονται σαν άνθρωποι" μου φαίνεται αλλόκοτο πλέον.
Άρα δεν είναι θέμα Ρόσα το ότι δεν με ενθουσιάζουν.
Τα σέβομαι φυσικά, μιας και με συντρόφευαν στα παιδικά μου χρόνια και ουσιαστικά αυτά με έβαλαν στο κόσμο των κόμικς (μαζί με τα Ποπάυ), αλλά θεωρώ ότι δεν είναι πια για μένα :)

 

Επεξεργασία από Laz33MS
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33481
  • Group:  Members
  • Topic Count:  6
  • Content Count:  399
  • Reputation:   2178
  • Achievement Points:  439
  • Days Won:  0
  • With Us For:  1997 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

@Laz33MS

Βασικά 2-3 ιστορίες έπρεπε να διαβάσεις. Σίγουρα μια απο αυτές είναι η 12η.  Πάντως σε περίπτωση που θελήσεις να διαβάσεις ένα κόμικ του Ρόσα, οπωσδήποτε κοιτάς την ιστορία "η Μεγαλειότης Μακ Ντακ". Εκεί να δεις ευφάνταστο και απολαυστικό σενάριο.

 

 

 

Επεξεργασία από lovcom
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 weeks later...

  • Member ID:  25682
  • Group:  Members
  • Topic Count:  146
  • Content Count:  4224
  • Reputation:   26844
  • Achievement Points:  4270
  • Days Won:  10
  • With Us For:  4236 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Γενικά μου αρέσει που γίνονται τέτοιες συζητήσεις. Όσο μεγαλώνει κάποιος αρχίζει και βλέπει τα πράγματα με άλλο μάτι. Όντως θα συμφωνήσω ότι ο Βίος και η Πολιτεία είναι σε κάποια σημεία κουραστικός αλλά μάλλον σε αυτό φταίνε και εκδότες που έβαζαν τότε το χεράκι τους. Προσωπικά δεν θεωρώ τον Ρόσα (αν και μου αρέσει πολύ) ως κάτι ιερή αγελάδα... Δηλαδή θέλω να πω ότι έχει κάνει πολύ ωραία πράγματα αλλά δεν σημαίνει ότι δεν έχει κάνει και πράγματα που να μην είναι τόσο καλά ή να μην είναι βαρετά.

 

On 9/8/2019 στο 5:17 ΜΜ, Laz33MS είπε:

Ήθελα από καιρό να γράψω ένα σχόλιο εδώ, αλλά όλο το ανέβαλα για να μην ενδεχομένως δυσαρεστήσω τους ντισνεϊκούς :)

Γιατί να μας δυσαρεστήσεις; Προσωπικά ποτέ δεν θεώρησα τον Βίο ως την καλύτερη δουλειά του Ρόσα κιόλας...

On 9/8/2019 στο 5:17 ΜΜ, Laz33MS είπε:

Κι εκεί μια απ΄τα ίδια. Δεν τρελάθηκα. Μου φάνηκε αρκετά απλοϊκό/ελαφρύ ανάγνωσμα.

Έχεις διαβάσει Κάστυ ή τις ιστορίες νουαρ του Μίκυ Μυστήριο; Νομίζω κάτι τέτοιο ψάχνεις.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 month later...

  • Member ID:  34892
  • Group:  Νέα Μέλη
  • Topic Count:  2
  • Content Count:  12
  • Reputation:   39
  • Achievement Points:  12
  • Days Won:  0
  • With Us For:  1682 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  31

Ηθελα να ρωτησω αν μπορω να βρω καπου αυτη την συλλογη καθως και το τελευταιο βιβλιοπωλειο online δεν την βρισκει σε καινουργια.

Το μονο που βρηκα ψαχνοντας στο internet ειναι μια αγγελια των 90 ευρω.

Εχετε κατι αλλο υπ'οψιν σας;; Ευχαριστω

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  31217
  • Group:  Members
  • Topic Count:  41
  • Content Count:  1345
  • Reputation:   9669
  • Achievement Points:  1361
  • Days Won:  1
  • With Us For:  3054 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  1

1 hour ago, Solidgamer said:

Ηθελα να ρωτησω αν μπορω να βρω καπου αυτη την συλλογη καθως και το τελευταιο βιβλιοπωλειο online δεν την βρισκει σε καινουργια.

Το μονο που βρηκα ψαχνοντας στο internet ειναι μια αγγελια των 90 ευρω.

Εχετε κατι αλλο υπ'οψιν σας;; Ευχαριστω

Όχι, δεν νομίζω να μπορείς να το βρεις κάπου καινούργιο. Αν ξέρεις αγγλικά σου προτείνω την εξαιρετική έκδοση της Fantagraphics, την οποία έχει επιμεληθεί ο ίδιος ο Don Rosa.
Αν θέλεις μόνο τις ιστορίες του Βίου και της Πολιτείας μπορείς να πάρεις αυτό το boxset με τους δύο τόμους. Αν θέλεις όλες τις ιστορίες (μαζί με τον Βίο) του Don Rosa μπορείς να πάρεις τους 10 τόμους Don Rosa Library.

 

Επεξεργασία από jimakoszs97
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2322
  • Group:  Members
  • Topic Count:  24
  • Content Count:  4347
  • Reputation:   33873
  • Achievement Points:  4414
  • Days Won:  97
  • With Us For:  6156 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  45

Αν ξέρεις αγγλικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρεις την ελληνική έκδοση. Κατευθείαν στη Fantagraphics. Σαν να σου δίνουν ferrari και με ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ χρήματα να θες να πάρεις FIAT (μη βαράτε και εγώ FIAT έχω).

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  277
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1671
  • Content Count:  28465
  • Reputation:   190010
  • Achievement Points:  27559
  • Days Won:  758
  • With Us For:  6341 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

ή εναλλακτικά τεύχος-τεύχος τα σχετικά Κόμιξ Β Περιόδου :) 32-50. 

 

Και πάντα φυσικά μπορείς να αράξεις και να περιμένεις μια επανέκδοση του τόμου. Δεν θα συμβεί "αύριο", αλλά αιώνες καλύτερα να περιμένεις από το να πληρώσεις τον κούκο αηδόνι :) 

 

:cheers5: 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2414
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  206
  • Content Count:  5711
  • Reputation:   45682
  • Achievement Points:  5808
  • Days Won:  48
  • With Us For:  6147 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  37

Το μόνο κακό της αυτόνομης έκδοσης της Fantagraphics, είναι πως δεν περιλαμβάνει κανένα άρθρο, είναι τελείως πτωχή. Κρίμα γιατί κατά τ' άλλα είναι άψογη. Αυτό για τον κύριο τόμο του Βίου & Πολιτείας. Το βιβλίο με τα χαμένα επεισόδια δεν το έχω δει, μπορεί να περιλαμβάνει τίποτα εξτραδάκια, μπορεί και όχι. Πάντως δεν με εμπόδισε από το να τους αγοράσω, απλά είναι κρίμα. Πάντως κι εγώ πιστεύω πως όταν τελειώσει ο Rosa από το Κόμιξ, θα δούμε τον Βίο (τουλάχιστον) σε επανέκδοση σε βιβλίο, πιθανότατα ως ένθετο στην Καθημερινή.

Επεξεργασία από PhantomDuck
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 6 months later...

  • Member ID:  34894
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1
  • Content Count:  197
  • Reputation:   1550
  • Achievement Points:  198
  • Days Won:  0
  • With Us For:  1681 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  34

On 24/9/2019 στο 12:35 ΜΜ, PhantomDuck είπε:

Πάντως κι εγώ πιστεύω πως όταν τελειώσει ο Rosa από το Κόμιξ, θα δούμε τον Βίο (τουλάχιστον) σε επανέκδοση σε βιβλίο, πιθανότατα ως ένθετο στην Καθημερινή.

 

Μακάρι να φτάνουμε στο πλήρωμα του χρόνου και να μας έρθει σύντομα ως μάνα εξ ουρανού η πολυπόθητη επανέκδοση. Ήδη οι εκδόσεις Καθημερινές στάθηκαν πολύ γενναιόδωρες και μας τροφοδοτούν από Τρίτη εώς Σάββατο με τεύχος Disney στο ημερήσιο φύλλο. 

Δεν αντέχω άλλο να βλέπω αστειότητες σε ελληνικές αγγελίες να ζητάνε τριψήφια ποσά...:sick:

 

Υστερόγραφο και συγγνώμη για το off topic: @PhantomDuck εξαιρετική η δουλειά σου στο Youtube. Φαίνεται ότι έχεις δαπανήσει χρόνο και ενέργεια και ελπίζω να αποκτήσεις την αναγνώριση που αξίζεις. Περιμένω πως και πως νέο επεισόδιο

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  380
  • Content Count:  3846
  • Reputation:   34881
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2023 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  28

Θα ήθελα κι εγώ να δω πολύ να δω επιτέλους μια επανέκδοση. Δυστυχώς δε νομίζω ότι είμαστε κοντά. Μια ερώτηση πάντως που έχω επειδή έχω πολύ καιρό να ασχοληθώ με Disney, τα τεύχη 32-50 του ΚΟΜΙΞ Β περιόδου εμπεριέχει και τα 12 κεφάλαια της ιστορίας; Γιατί σε αυτή τη σελίδα του ΚΟΜΙΞ wiki (που δίνω άπειρο respect, γίνεται εξαιρετική δουλειά πραγματικά) τα τελευταία πέντε κεφάλαια δείχνουν δίπλα ότι φιλοξενούνται στο παλιό ΚΟΜΙΞ και δεν έχει τεύχη από ΚΟΜΙΞ Β περιόδου όπως στα πρώτα 7. Ψάχνοντας όμως τον κατάλογο του ΚΟΜΙΞ Β περιόδου, βρήκα κοινά ονόματα π.χ 11. Ο Μεγιστάνας της Καλισότα δεν έχει αντιστοιχία με κάποιο ΚΟΜΙΞ της β περιόδου παρά μόνο με το 110 της Α περιόδου, αλλά στον κατάλογο το βρήκα στο τεύχος 49. Αν πράγματι έχουν βγει και τα 12 κεφάλαια, θα επιδοθώ λογικά σε αναζήτηση :) 

Επεξεργασία από nikolas12
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  11226
  • Group:  Members
  • Topic Count:  131
  • Content Count:  2595
  • Reputation:   15848
  • Achievement Points:  2643
  • Days Won:  10
  • With Us For:  5315 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  156

@nikolas12

 

Ναι ξαναβγηκαν ολα. Και τα 12 αρχικα επεισοδια συν τα 7 χαμενα επεισοδια.  Αν δεις στη λιστα (που εσυ εβαλες) με τον καταλογο των τευχων της Β περιοδου λεει διπλα στο 32 οτι ξεκιναει η ανατυπωση του βιου και πολιτειας. Και στο τευχος 50 οτι ολοκληρωθηκε μετα απο 19 τευχη. Επισης ευκολα μπορεις να το επιβεβαιωσεις απο τις ονομασιες των τευχων εκεινων απο την λιστα  συγκρινομενο πχ με το πρωτο ποστ στο παρον νημα που εχει την παρουσιαση του Βιου Και Πολιτειας και τα ονοματα ολων των επεισοδιων (12 συν 7 χαμενα)

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  380
  • Content Count:  3846
  • Reputation:   34881
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2023 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  28

37 λεπτά πριν, albertus magnus είπε:

@nikolas12

 

Ναι ξαναβγηκαν ολα. Και τα 12 αρχικα επεισοδια συν τα 7 χαμενα επεισοδια.  Αν δεις στη λιστα (που εσυ εβαλες) με τον καταλογο των τευχων της Β περιοδου λεει διπλα στο 32 οτι ξεκιναει η ανατυπωση του βιου και πολιτειας. Και στο τευχος 50 οτι ολοκληρωθηκε μετα απο 19 τευχη. Επισης ευκολα μπορεις να το επιβεβαιωσεις απο τις ονομασιες των τευχων εκεινων απο την λιστα  συγκρινομενο πχ με το πρωτο ποστ στο παρον νημα που εχει την παρουσιαση του Βιου Και Πολιτειας και τα ονοματα ολων των επεισοδιων (12 συν 7 χαμενα)

 

Ευχαριστώ πολύ, let the search begin! :D 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25682
  • Group:  Members
  • Topic Count:  146
  • Content Count:  4224
  • Reputation:   26844
  • Achievement Points:  4270
  • Days Won:  10
  • With Us For:  4236 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

2 ώρες πριν, nikolas12 είπε:

Θα ήθελα κι εγώ να δω πολύ να δω επιτέλους μια επανέκδοση. Δυστυχώς δε νομίζω ότι είμαστε κοντά. Μια ερώτηση πάντως που έχω επειδή έχω πολύ καιρό να ασχοληθώ με Disney, τα τεύχη 32-50 του ΚΟΜΙΞ Β περιόδου εμπεριέχει και τα 12 κεφάλαια της ιστορίας; Γιατί σε αυτή τη σελίδα του ΚΟΜΙΞ wiki (που δίνω άπειρο respect, γίνεται εξαιρετική δουλειά πραγματικά) τα τελευταία πέντε κεφάλαια δείχνουν δίπλα ότι φιλοξενούνται στο παλιό ΚΟΜΙΞ και δεν έχει τεύχη από ΚΟΜΙΞ Β περιόδου όπως στα πρώτα 7. Ψάχνοντας όμως τον κατάλογο του ΚΟΜΙΞ Β περιόδου, βρήκα κοινά ονόματα π.χ 11. Ο Μεγιστάνας της Καλισότα δεν έχει αντιστοιχία με κάποιο ΚΟΜΙΞ της β περιόδου παρά μόνο με το 110 της Α περιόδου, αλλά στον κατάλογο το βρήκα στο τεύχος 49. Αν πράγματι έχουν βγει και τα 12 κεφάλαια, θα επιδοθώ λογικά σε αναζήτηση :) 

Προσωπικά ενώ δεν θέλω να είμαι αρνητικός θα πω ότι μια επανέκδοση σωστή καλό θα ήταν να βγει αλλά αν είναι να είναι λιτή όπως όταν μπήκαν οι ιστορίες στο ΚΟΜΙΞ τότε ας το αφήσουν καλύτερα. Ακόμα, μια τέτοια έκδοση θα έδειχνε την ,συγγνώμη αλλά θα το πω, ξεφτίλα να ξαναμπεί για 19 μήνες ο Βίος ώς το ατού ττου περιοδικού.

 

Αγαπητές φίλε, σε ευχαριστούμε πολύ για τα λόγια σου. Η σελίδα του Βίου δεν έχει ενημερωθεί πλήρως. Γι αυτό δεν έχεις δει τα άλλα 5 μέρη όπως στον κατάλογο. Θέλει μια ενημέρωση που ξεχάσαμε να κάνουμε για διάφορους λόφους. Θα το αναλάβω και σε ευχαριστώ για την υπενθύμιση. :beer:

Επεξεργασία από ΚΟΜΙΞ
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 month later...

  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  380
  • Content Count:  3846
  • Reputation:   34881
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2023 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  28

Μετά από πάρα πολλά χρόνια αναζήτησης, κατάφερα και βρήκα τον Βίο και Πολιτεία και συγκεκριμένα τον τόμο που είχε κυκλοφορήσει ο Τερζόπουλος. Δεν το αγόρασα σε υπερβολική τιμή, αλλά το δανείστηκα από μια συνάδελφο που δανείζουμε ο ένας στον άλλον πολλά βιβλία και κόμικ και μου το έδωσε πακετάκι με τα Χαμένα Επεισόδια. Ήξερα πάνω κάτω τι αφορά ο Βίος, αλλά είναι η πρώτη φορά που το διάβαζα στο σύνολο. Διάβασα τα 2/3 του χθες και σήμερα το υπόλοιπο. Με βοήθησε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ και οφείλω να το πω η ΚΟΜΙΞ Wiki. Εκτενείς πληροφορίες, backstories και διορθώσεις ακόμα και σε όσα λέει ο Rosa στην αρχή κάθε κεφαλαίου. Κάθε κεφάλαιο εκτός του διαβάσματος, μου έτρωγε αρκετό χρόνο και στο ψάξιμο αναφορών και την προσοχή που έδειχνα στο σχέδιο.

 

Τώρα για το κόμικ ό,τι και να πω είναι λίγο. Είναι ένα αριστούργημα της ένατης τέχνης, η απόλυτη κορυφή του Rosa, μια από τις καλύτερες Disney ιστορίες και φυσικά ένα από τα καλύτερα graphic novels που έχω διαβάσει. Πρώτον βλέπουμε το origin story πάρα πολλών αντικειμένων, ιστοριών, αλλά και το backstory σημερινών σχέσεων και ατόμων που έχει ο Σκρουτζ. Παρελαύνει πλήθος ιστορικών προσωπικοτήτων, αλλά και πασίγνωστοι εχθροί του Σκρουτζ όταν ήταν νέοι με προσωπικό αγαπημένο τον Ρόμπαξ. Όλες αυτές οι ιστορίες δίνουν ένα εξαιρετικό υπόβαθρο στις σημερινές ιστορίες, καθώς καταλαβαίνει καλύτερα κανείς τη φιλοσοφία του Σκρουτζ, το γιατί μισεί αυτούς που μισεί, αλλά και πως άλλαξε από τίμιος και καλοκάγαθος και έβγαλε περισσότερη εριστικότητα, προσπαθώντας όμως να συνεχίσει να κάνει τίμια τις όποιες επιχειρηματικές δουλειές του. Ακόμα και τα λάθη του που τον κυνηγάνε, ακόμα και η απόλυτη διάβρωση του χαρακτήρα του στα τελευταία κεφάλαια με αναφορές στον Orson Wells και τον Charles Dickens απεικονίζονται τόσο υπέροχα από τον Rosa. Ειδικά από το όγδοο επεισόδιο και μετά η ιστορία πατάει το γκάζι και οδηγεί σε εκρηκτικά αποτελέσματα, αυτό όμως συμβαίνει χάρη στο πως έστησε την ιστορία ο Rosa στα πρώτα εφτά επεισόδια. 

 

Το σχέδιο είναι τόσο λεπτομερές, τόσο εντυπωσιακό, τόσο μοναδικό, παρουσιάζει μια ποικιλομορφία και προσαρμόζεται στις εκάστοτε γεωγραφικές περιοχές που ανακαλύπτει ο Σκρουτζ και όπου διαδραματίζονται οι περιπέτειες του. Επίσης δεν ξέρω αν είμαι ο μόνος, αλλά πρώτα διάβαζα το επεισόδιο και μετά τις σημειώσεις του Rosa, καθώς έτσι έμενα έκπληκτος όταν υπήρχε ανατροπή ή απρόσμενη εμφάνιση γνωστού χαρακτήρα. Αν πρέπει να βρω ένα αρνητικό, αυτό θα ήταν η υπερβολική εξάρτηση του Rosa από τα έργα του Barks. Προσωπικά όσο διάβαζα τις σημειώσεις του Rosa τόσο περισσότερο νόμιζα ότι είναι ένα έργο φόρος-τιμής στο θείο Carl και όχι ένα 100% αυτόνομο έργο με πηγές από τον Barks. Για να μην παρεξηγηθώ, προφανώς ο Rosa κάνει εξαιρετική δουλειά στο διάβασμα των ιστοριών του Barks και τη συγκέντρωση, ταξινόμηση και αναπαραγωγή όλων των πληροφοριών από το παρελθόν του Σκρουτζ και η δουλειά του είναι εντυπωσιακή, απλά με βάση τις σημειώσεις ένιωσα σαν να υποβιβάζει αυτό το έργο ως έναν απλό φόρο-τιμής και όχι σαν μια κορυφαία ιστορία με επιρροή από άλλες ιστορίες. Από εκεί και πέρα μόνο ενθουσιασμός για να διαβάσω και τα Χαμένα Επεισόδια, λογικά εντός της εβδομάδας και πραγματικά ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Rosa για αυτό το έργο.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 3 weeks later...

  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  380
  • Content Count:  3846
  • Reputation:   34881
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2023 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  28

Βρήκα επιτέλους το χρόνο να διαβάσω και τα Χαμένα Επεισόδια του Βίου και Πολιτείας στον πολύ όμορφο τόμο του Τερζόπουλου. Η αλήθεια είναι ότι τα Χαμένα Επεισόδια δεν αποτελούν ακριβές κομμάτι της ιστορίας του Βίου, αλλά είναι περισσότερο μια σειρά υποστηρικτικών ιστοριών σχετικά με το magnum opus του Rosa. Τα περισσότερα έχουν μεγαλύτερο αριθμό σελίδων, αλλά εκτός των δύο που διαδραματίζονται στο Κλοντάικ και το τελευταίο στον Παναμά δε θεωρώ πως είναι ποιοτικά στο ίδιο επίπεδο με όσα διαβάσαμε στον Βίο, αλλά αυτό δεν αναιρεί πως είναι 100% διασκεδαστικά. Μου άρεσαν πολύ οι επανεμφανίσεις χαρακτήρων και φυσικά η ποικιλομορφία και η χρωματική παλέτα που χρησιμοποιεί στο σχέδιό του ο Rosa.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2322
  • Group:  Members
  • Topic Count:  24
  • Content Count:  4347
  • Reputation:   33873
  • Achievement Points:  4414
  • Days Won:  97
  • With Us For:  6156 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  45

@nikolas12 δοκίμασε να βρεις και τις άλλες ιστορίες του Ροσα. Εγώ προσωπικά (δεν είμαι αντικειμενικός γιατί θεωρώ τον Ροσα ότι καλύτερο έχει υπάρξει ποτέ στα Ντίσνεϋ) τις διασκέδασα πολύ παραπανω. Ας πούμε την ιστορία με τον μύθο της Καλεβαλα (που είναι αναφορά στην μυθολογία της Φινλανδίας) την ιστορία με την αναζήτηση στην Ινδία (που περιγράφει υπέροχα την Ινδία) την αληθινή ιστορία του βασιλιά Αρθούρου, τις ιστορίες με τους Ναίτες μοναχούς κλπ. Εκεί υπερέχει ο Ροσα. Έχει γράψει ιστορίες που βασίζονται σε αληθινά ιστορικά γεγονότα και μαζί με την ανάγνωση του κόμικ κερδίζεις και ένα σωρό ιστορικες γνώσεις.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  30298
  • Group:  Members
  • Topic Count:  14
  • Content Count:  1873
  • Reputation:   11144
  • Achievement Points:  1888
  • Days Won:  24
  • With Us For:  3524 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  23

Για μένα κάποια από τα Χαμένα Επεισόδια που ανέφερες όπως οι Καρδιές στο Γιούκον και η Αιχμάλωτη του Χειμάρρου της Αγωνίας είναι καλύτερα από πολλά επεισόδια του ορίτζιναλ Βίου. 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  380
  • Content Count:  3846
  • Reputation:   34881
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2023 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  28

16 λεπτά πριν, Tsaklas είπε:

Για μένα κάποια από τα Χαμένα Επεισόδια που ανέφερες όπως οι Καρδιές στο Γιούκον και η Αιχμάλωτη του Χειμάρρου της Αγωνίας είναι καλύτερα από πολλά επεισόδια του ορίτζιναλ Βίου. 

 

Και μένα αυτά τα δύο ήταν τα αγαπημένα μου. Όντως είναι καλύτερα από κάποια του Βίου, ιδιαίτερα η τελευταία σελίδα της Αιχμάλωτης του Χειμάρρου της Αγωνίας περιέχει τα πιο συγκινητικά καρέ όλης της ιστορίας :) 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  32406
  • Group:  Members
  • Topic Count:  57
  • Content Count:  2172
  • Reputation:   21461
  • Achievement Points:  2211
  • Days Won:  57
  • With Us For:  2323 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  43

Θα συμφωνήσω με όλα τα παραπάνω που υπόθικαν.

Γενικά πιστεύω ότι οι ιστορίες του Ρόσα και ειδικά του <<βίου>> νομίζω ότι έχουνε σχεδόν καθολική αποδοχή και σπάνια θα βρεθεί κάποιος να πει ότι είναι κακές ή αδιάφορες.

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  11226
  • Group:  Members
  • Topic Count:  131
  • Content Count:  2595
  • Reputation:   15848
  • Achievement Points:  2643
  • Days Won:  10
  • With Us For:  5315 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  156

Πολυ δυνατες ιστοριες και τα χαμενα επεισοδια και ειδικα αυτα με την Γκολντυ. Το εστησε πολυ ωραια ο Ροσα και πιστευω εδωσε μια καλη απαντηση τι συνεβη μεταξυ τους. Ρομαντικα παπακια!  :love4:

 

Και για αυτο ακριβως το Κομιξ δεν πρεπει να χασει τον Ροσα. Θελω να πιστευω οτι οταν τελειωσουν οι ιστοριες θα τις πανε ξανα απο την αρχη σε μια αιωνια λουπα! :lol:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 month later...

  • Member ID:  35513
  • Group:  Members
  • Topic Count:  5
  • Content Count:  765
  • Reputation:   3798
  • Achievement Points:  829
  • Days Won:  9
  • With Us For:  1554 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41

Ειναι εξαιρεικα δυσκολο η καθημερινη να εκδοσει στη μορφη που το ειχε κανει ο Τερζοπουλος τον βιο και πολιετεια.... ηδη το εκαναν με τα κομικ τα οποια αρχισαν με τη σειρα ους να ειναι σπανια, αφου κανεις σχεδον δεν θελει να τα πουλησει. Ομως ειναι απαραδεκτο οι υπερβολικες τιμες. Εγω κατα τυχη (γιατι εκεινη την περιοο ειχα σταματησει τη συλλογη) τα πηρα απο βιβλιοπωλείο επειδη μου τραβηξε το ενδιαφερον ο τιτλος και η μεγαλη εκταση της ιστοριας. Ευτυχως γιατι τωρα θα τα εψαχνα... 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 4 weeks later...

  • Member ID:  35639
  • Group:  Νέα Μέλη
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  1
  • Reputation:   3
  • Achievement Points:  1
  • Days Won:  0
  • With Us For:  1527 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  32

Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Ψάχνω παρά πολύ καιρό τον βίο και τα χαμένα επεισόδια. Ανεπιτυχώς προφανώς ή τα πετυχαίνω σε αρρωστημένα παράλογες τιμές. Εν πάση περιπτώσει η ερώτηση είναι εξής. Έχω δει ότι ο βίος και πολιτεία του Σκρουτζ υπάρχει σε ματ και γυαλιστερό εξώφυλλο. Ποια είναι η πρώτη έκδοση και πόσες επανεκδόσεις υπάρχουν; Επίσης, ισχύει το ίδιο και για τα χαμένα επεισόδια; Και τέλος, υπάρχει περίπτωση κάποιος να τα πουλάει; Ευχαριστώ πολύ

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  30580
  • Group:  Members
  • Topic Count:  45
  • Content Count:  1828
  • Reputation:   13127
  • Achievement Points:  1938
  • Days Won:  7
  • With Us For:  3406 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41

On 22/8/2020 στο 8:18 ΜΜ, Carrot Fingers είπε:

Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Ψάχνω παρά πολύ καιρό τον βίο και τα χαμένα επεισόδια. Ανεπιτυχώς προφανώς ή τα πετυχαίνω σε αρρωστημένα παράλογες τιμές. Εν πάση περιπτώσει η ερώτηση είναι εξής. Έχω δει ότι ο βίος και πολιτεία του Σκρουτζ υπάρχει σε ματ και γυαλιστερό εξώφυλλο. Ποια είναι η πρώτη έκδοση και πόσες επανεκδόσεις υπάρχουν; Επίσης, ισχύει το ίδιο και για τα χαμένα επεισόδια; Και τέλος, υπάρχει περίπτωση κάποιος να τα πουλάει; Ευχαριστώ πολύ

 

Όλα τα επεισόδια (βίου & χαμένα) δημοσιεύτηκαν στην Ελλάδα τρεις φορές. Εδώ φαίνονται οι δημοσιεύσεις αυτές. Λογικά, είναι εύκολο να βρεις τα πρόσφατα Κόμιξ της Καθημερινής με €3.50 το ένα, ζητώντας να σου τα στείλουν σε συγκεκριμένο σημείο πώλησης με παραγγελία στο όνομα σου. Βρες τα νούμερα για τα Κόμιξ που θέλεις και δοκίμασε τηλεφώνημα ή email στην Καθημερινή.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 weeks later...

  • Member ID:  34945
  • Group:  Members
  • Topic Count:  76
  • Content Count:  618
  • Reputation:   3801
  • Achievement Points:  623
  • Days Won:  7
  • With Us For:  1667 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  13

Διάβασα κι εγώ τον Βίο, αυτό το εξαίσιο έργο, έστω και δανεικά, και πράγματι κατάλαβα γιατί τον τιμάτε τόσο. Είναι αριστούργημα και ζηλεύω όσους έχουν την τύχη να είναι εντελώς δικό τους. Ο Rosa έγραψε, και δεν άργησα κι εγώ να γράψω κι εγώ την γνώμη μου στο φόρουμ. Καταρχάς το σενάριο είναι φανταστικό με τον δημιουργό να ρίχνει κι άλλα συστατικά, ανθρώπινα, όπως η μετάλλαξη του ανθρώπου παπιού από την πολύ εξουσία ή τα οικογενειακά ζητήματα, πράγματα που δεν βλέπεις εύκολα σε Disney. Ειδικά τα δύο τελευταία επεισόδια (Ο μεγιστάνας της Καλίσοτα, Το πιο πλούσιο παπί του κόσμου), είναι ιδιαίτερα συγκινητικά, με πολλά βαθυστόχαστα μηνύματα, και μάλλον τα καλύτερα. Όσο για το τελευταίο καρέ στο τελευταίο επεισόδιο, τι να πεις κανείς, ένα καρέ, χίλιες λέξεις. Κατά τ' άλλα, όμως, και οι άλλες περιπέτειες του αγαπημένου μας σκληρού παπιού, στις τέσσερις γωνιές της γης, δεν πήγαιναν πίσω. Το πως ο μικρό μας, λούστρος, έγινε αυτός που είναι τώρα, το πιο πλούσιο παπί του κόσμου, ονόματι, Σκρουτζ Μακ Ντακ, εντυπωσιάζει!

 

Όσο για το σχέδιο, κι αυτό, εξίσου εντυπωσιακό με το σενάριο. Ειδικά κάποια καρέ είναι απλά love. Πολύ μου άρεσε και η λεπτομέρεια που δίνει ο Don, ειδικά στις σκηνές με τη Σκωτία. Ακόμα, με ικανοποίησε και η έκφραση στα πρόσωπα των χαρακτήρων και λάτρεψα ιδιαίτερα τον θυμωμένο σκληρό, Σκρουτζ του. Δίνει επιπλέον μια βαριά, ωραία νότα περιπέτειας και σε βάζει, μπορώ να πω, και πολύ στο κλήμα.

 

Γενικώς δεν μετάνιωσα που το διάβασα, ίσα, ίσα και θα ψάξω μπας και βρω τα Χαμένα Επεισόδια. Φαίνονται κι αυτά πολύ ενδιαφέρον. Anyway. Με δυο λόγια: Άξιζε τη βράβευση του και για εμένα!!!

 

:pool:Καλά μπάνια, παιδιά, μέχρι να πιάσουν τα πρωτοβρόχια!!!!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  35687
  • Group:  Members
  • Topic Count:  5
  • Content Count:  387
  • Reputation:   3454
  • Achievement Points:  401
  • Days Won:  8
  • With Us For:  1516 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  18

Όντως όπως είπες φίλε @Gong ο Βίος και η πολιτεία του Σκρουτζ Μακ Ντακ είναι ένα αριστούργημα και το καλύτερο δημιούργημα του Rosa που αυτό τον έκανε και διάσημο.  Καλο θα ήταν ένα τόσο καλογραμμένο και σχεδιασμένο έργο να μην λείπει από καμιά βιβλιοθήκη ενός ντισνεϊκού. Κι εγώ πήρα τεράστια χαρά όταν έπεσε στα χέρια μου αυτός και Τα Χαμένα Επεισόδια και σου εύχομαι να τον βρεις κι εσύ σύντομα. 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 5 months later...

  • Member ID:  277
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1671
  • Content Count:  28465
  • Reputation:   190010
  • Achievement Points:  27559
  • Days Won:  758
  • With Us For:  6341 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα βλέποντας τον βίντεο είναι ο Σκρουτζ πάνω στη στρουθοκάμηλο :D
 

 

το δεύτερο είναι ο Ντόναλντ στη στρουθοκάμηλο και να φωνάζει τα δικά του :D ενώ κυνηγάει τον Jones σε ποδήλατο? :D 

 

:cheers5: 

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 3 months later...

  • Member ID:  9282
  • Group:  Members
  • Topic Count:  2
  • Content Count:  150
  • Reputation:   998
  • Achievement Points:  150
  • Days Won:  1
  • With Us For:  5484 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

 

Βλέποντας πως εδώ είναι ένα "σπίτι" για να μοιραστούμε τη δουλειά μας πάνω στα "Ντισνεϋκά", παρουσιάζω και εγώ με χαρά την καινούρια μου προσπάθεια στο χώρο του YouTube και δεν θα μπορούσε να είναι άλλη παρά μία συζήτηση (μονόλογος μάλλον, χεχε) και μία ανάλυση/σχολιασμός αλλά και κυριολεκτικά εμβάθυνση πάνω στο έργο του Ντον Ρόσα, Ο Βίος και η Πολιτεία του Σκρουτζ Μακ Ντακ! Έτσι, στο φρέσκο κανάλι που άνοιξα πριν λίγους μήνες, καταπιάνομαι με κάθε επεισόδιο/κεφάλαιο ξεχωριστά και ταυτόχρονα παρουσιάζεται και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ξεφυλίσουμε "παρέα" κάθε κεφάλαιο! Τα βίντεο βρίσκονται σε αυτή εδώ την Playlist :

 

και η σειρά φυσικά είναι on-going! Σκοπεύω να καλύψω εν ολίγοις όλο τον τόμο και ύστερα...ίσως να ταξιδέψουμε και πέρα από αυτόν! :ski2:

(το παρόν ποστ δημοσιεύτηκε ως ξεχωριστό θέμα στο "club" Disney, ωστόσο μεταφέρθηκε -πιθανά ορθά- εδώ)

Επεξεργασία από Black Leg Al
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  36220
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1
  • Content Count:  127
  • Reputation:   997
  • Achievement Points:  208
  • Days Won:  0
  • With Us For:  1427 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  17

On 5/6/2021 στο 5:14 ΜΜ, Black Leg Al είπε:

 

Βλέποντας πως εδώ είναι ένα "σπίτι" για να μοιραστούμε τη δουλειά μας πάνω στα "Ντισνεϋκά", παρουσιάζω και εγώ με χαρά την καινούρια μου προσπάθεια στο χώρο του YouTube και δεν θα μπορούσε να είναι άλλη παρά μία συζήτηση (μονόλογος μάλλον, χεχε) και μία ανάλυση/σχολιασμός αλλά και κυριολεκτικά εμβάθυνση πάνω στο έργο του Ντον Ρόσα, Ο Βίος και η Πολιτεία του Σκρουτζ Μακ Ντακ! Έτσι, στο φρέσκο κανάλι που άνοιξα πριν λίγους μήνες, καταπιάνομαι με κάθε επεισόδιο/κεφάλαιο ξεχωριστά και ταυτόχρονα παρουσιάζεται και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ξεφυλίσουμε "παρέα" κάθε κεφάλαιο! Τα βίντεο βρίσκονται σε αυτή εδώ την Playlist :

 

και η σειρά φυσικά είναι on-going! Σκοπεύω να καλύψω εν ολίγοις όλο τον τόμο και ύστερα...ίσως να ταξιδέψουμε και πέρα από αυτόν! :ski2:

(το παρόν ποστ δημοσιεύτηκε ως ξεχωριστό θέμα στο "club" Disney, ωστόσο μεταφέρθηκε -πιθανά ορθά- εδώ)

Κάνεις εξαιρετική δουλειά σε κάθε βίντεο δεν ξέρω γιατί τα βίντεο σου δεν έχουν τόση απήχηση όση αξίζουν . Παρόλα αυτά συνέχισε την καλή δουλειά :clap2:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  380
  • Content Count:  3846
  • Reputation:   34881
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2023 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  28

On 5/6/2021 στο 5:14 ΜΜ, Black Leg Al είπε:

 

Βλέποντας πως εδώ είναι ένα "σπίτι" για να μοιραστούμε τη δουλειά μας πάνω στα "Ντισνεϋκά", παρουσιάζω και εγώ με χαρά την καινούρια μου προσπάθεια στο χώρο του YouTube και δεν θα μπορούσε να είναι άλλη παρά μία συζήτηση (μονόλογος μάλλον, χεχε) και μία ανάλυση/σχολιασμός αλλά και κυριολεκτικά εμβάθυνση πάνω στο έργο του Ντον Ρόσα, Ο Βίος και η Πολιτεία του Σκρουτζ Μακ Ντακ! Έτσι, στο φρέσκο κανάλι που άνοιξα πριν λίγους μήνες, καταπιάνομαι με κάθε επεισόδιο/κεφάλαιο ξεχωριστά και ταυτόχρονα παρουσιάζεται και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ξεφυλίσουμε "παρέα" κάθε κεφάλαιο! Τα βίντεο βρίσκονται σε αυτή εδώ την Playlist :

 

και η σειρά φυσικά είναι on-going! Σκοπεύω να καλύψω εν ολίγοις όλο τον τόμο και ύστερα...ίσως να ταξιδέψουμε και πέρα από αυτόν! :ski2:

(το παρόν ποστ δημοσιεύτηκε ως ξεχωριστό θέμα στο "club" Disney, ωστόσο μεταφέρθηκε -πιθανά ορθά- εδώ)

 

Να και κάποιος που ασχολείται με κόμικ Disney στο Youtube και (λογικά) είμαστε κοντά στην ηλικία! Από αυτό το ποστ σε γνώρισα*, η δουλειά σου είναι πράγματι πολύ καλή, το βίντεο το είδα πάρα πολύ ευχάριστα και εννοείται αποθήκευσα τα υπόλοιπα που έχεις ανεβάσει στο κανάλι σου ώστε να κάτσω να τα δω μιας και εκτός Βίου, βλέπω και Wandavision που μου αρέσει :) Ενημερωτικά το ποστ το μετέφερα εγώ εδώ, γιατί αφορούσε 100% το Βίο, ωστόσο αν θες να κάνεις ένα γενικό θρεντ για το κανάλι σου και να λες εκεί για νέα βίντεο ή να προσφέρεις updates όπως κάνουν ο @PhantomDuck, ο@jimmy mcduck, o @Scrooge Mc Poor, ο @ΣΚΡΟΥΤΖ ΜΑΚ ΝΤΑΚ TV κι άλλα παιδιά, εννοείται ότι μπορείς να το κάνεις :) 

*edit: μόλις είδα την περιγραφή του καναλιού και κατάλαβα γιατί μου φαινόταν ότι από κάπου σε ήξερα. Έχω δει άπειρα ποδοσφαιρικά βίντεο στο άλλο σου κανάλι και κάποια που αφορούν μερικούς Youtubers που δεν έχω σε εκτίμηση, ονόματα δε λέμε, τα έχω καραγουστάρει!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.