Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑΣ [ 21/01/2008 ]


gkosk

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  3960
  • Group:  Members
  • Topic Count:  233
  • Content Count:  1123
  • Reputation:   4287
  • Achievement Points:  1125
  • Days Won:  1
  • With Us For:  6012 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  59

Όπως σας είχα προαναγγείλει, αυτή είναι η δεύτερη συνέντευξη εκδότη και αφορά στον κ. Γιώργο Ανεμοδουρά, γιό του αείμνειστου Στέλιου Ανεμοδουρά, που μας χάρισε πολλούς και υπέροχους τίτλους, όπως ο Μικρός Ήρωας, ο Μπλέκ, ο Όμπραξ, ο Ζαγκόρ, ο Τζώννυ Λόγκαν, ο Κοκομπίλ, ο Μίστερ Νο και τόσοι άλλοι. Όπως και στη περίπτωση του κ. Δραγούνη έτσι και σε αυτήν, η παρουσία του Valt βοήθησε τα μέγιστα!

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 21/01/2008

 

gkoskΚύριε Ανεμοδουρά, ποιός ήταν ο πιο επιτυχημένος τίτλος του οίκου σας;

Γ.Α."Σε αναγνωσιμότητα ή σε πωλήσεις;"

gkoskΣε πωλήσεις.

Γ.Α."Ο Μικρός Ήρωας ήταν πρώτος σε αναγνωσιμότητα και ο Μπλέκ σε πωλήσεις. Ο Μπλέκ έκανε 15 φορές περισσότερες πωλήσεις!

gkoskΉταν τελικά "χάρτινη επανάσταση" η έκδοση του Μπλέκ;

Γ.Α."Χάρτινη ήταν σίγουρα!(γέλια) Ήταν πράγματι επανάσταση ο Μπλέκ. Σε μια εποχή που είχε σταματήσει η έκδοση του Μικρού Ήρωα και στην ουσία δεν υπήρχαν αντίπαλοι. Μόνο περιοδικά σαν τον Τιραμόλα και το Μίκυ Μάους"

ValtasarΜιλώντας για τον Μπλέκ, πως πηγαίνει σήμερα η έκδοση του "Συλλεκτικού";

Γ.Α."Υπάρχουν δύο εκδόσεις του Συλλεκτικού Μπλέκ. Η μια είναι με επανεκδόσεις παλαιότερων τευχών και η άλλη με καινούργιες αδημοσίευτες ιστορίες, που πολλοί δεν το γνωρίζουν. Έχει εκδοτική επιτυχία η σειρά, αλλά τα νέα σκίτσα απο Γάλλους δημιουργούς, δεν έχουν καμία σχέση με τα αυθεντικά Ιταλικά. Εκείνα είχαν μια μαγεία....

Ήταν και πιο κοντά στον Έλληνα. Θυμάμαι όταν είχα γνωρίσει, στα 25 μου, στο Μιλάνο τους σχεδιαστές του Μπλέκ, είχα εντυπωσιαστεί απο την απλότητα των χαρακτήρων τους. Και μιλάμε για πολύ διάσημους και επιτυχημένους σχεδιαστές. Τους EsseGesse εννοώ. Έφτιαξαν και τον Όμπραξ, Alan Mistero λεγόνταν στην Ιταλία, και άλλους πολλούς."

gkoskΝα μιλήσουμε για έναν άλλο χάρτινο ήρωα του οίκου σας. Ήταν μαζί με τον Μπλέκ, μέλος της δικής σας θρυλικής τριάδας, ΄που συμπλήρωνε ο Όμπραξ. Ο λόγος για τον Ζαγκόρ, η έκδοση του οποίου θεωρώ πως διακόπηκε κάπως απότομα.

Γ.Α."Το έχουμε υπόψην μας αυτό. Θα γίνει επανέκδοση του Ζαγκόρ φέτος. Το ίδιο και του Όμπραξ, ο οποίος δεν ολοκληρώθηκε σαν σειρά ούτε στην Περιπέτεια. Τότε είχε μεγάλη πέραση ο Λοχαγός Μάρκ. Οπότε θα επανεκδοθούν πρώτα οι περιπέτειες του Όμπραξ και θα ακολουθήσουν αυτές του Ζαγκόρ. Το σκίτσο του ζαγκόρ ήταν πιο κινηματογραφικό. Πρώτα πρόσεχες το σκίτσο και έπειτα το κείμενο. Ήταν εντυπωσιακό. Για αυτό το λόγο διαβάζονταν πιο ευχάριστα, πιο ξεκούραστα θα έλεγα. Ο Ζαγκόρ θα βγεί λοιπόν."

ValtasarΑυτή ήταν μια πολύ καλή είδηση κ. Ανεμοδουρά. Θα είναι η έκδοση αυτή σε λαική μορφή, ή σε μια πιο προσεγμένη, με λιγότερα ίσως αντίτυπα; Μια πιο εξεζητημένη.

Γ.Α.Θα μπορούσε να βγεί σε πιο πολυτελή έκδοση, που να σταθεί ωραία στην βιβλιοθήκη. Και ίσως γίνει. Εδώ τίθεται και ένα θέμα. Μαυρόασπρο σκίτσο, δίχρωμο, ή τετράχρωμο; Πρέπει να το προσέξουμε αυτό. Να βγεί μια έκδοση σε τετραχρωμία, αλλά και μια σε ασπρόμαυρο για τους πιο παλιούς αναγνώστες. Στην Ιταλία δεν υπάρχει σε αυτά τα περιοδικά, εκτός απο ελάχιστες περιπτώσεις, ούτε διχρωμία, ούτε τετραχρωμία. Ξέρετε η χώρα αυτή λειτουργεί σε μεγάλο βεθμό με την παράδοση, στον χώρο των κόμικς. Υπάρχει το φαινόμενο αναγνώστες 50 ή και 60 ετών, να εξακολουθούν να υποστηρίζουν τις παλιότερες εκδόσεις. Εδώ δεν "πέρασε" κάτι τέτοιο. Δεν λειτούργησε αυτή η παράδοση, παρά μόνον στην δεκαετία του`80 με τον Μικρό Ήρωα"

ValtasarΝα πούμε σε αυτό το σημείο, σχετικά με τον Μικρό Ήρωα και την τελευταία σας εκδοτική "προσπάθεια", σε αυτό το θρυλικό πια περιοδικό.

Γ.Α."Ναι. Ξεκινήσαμε πέρυσι, μια καινούργια μορφή του εικονογραφημένου Μικρού Ήρωα, σε σκίτσα του κ. Φραγκιαδάκη. Πιθανόν να ακολουθήσουν και άλλες νέες εκδόσεις του περιοδικού. Ένα remake, αλλά και μια προσαρμογή του Μικρού Ήρωα σρτην σημερινή πραγματικότητα. Βέβαια, όπως ξέρετε είναι λιγάκι δύσκολο κάτι τέτοιο."

gkoskΓράφετε πάνω σε αυτήν την νέα έκδοση του Μικρού Ήρωα, "Συλλεκτικά Κόμικς". Για να χρησιμοποιήτε πληθυντικό, φαντάζομαι οτι θα ακολουθήσουν κι άλλα.

Γ.Α."Και άλλοι ήρωες, θα ακολουθήσουν πράγματι. Να σας πω οτι αυτή η μορφή του Μικρού Ήρωα, με νέα γραμμή, νέο σενάριο, τα πήγε αρκετά καλά εμπορικά. Είναι σαν να τον σχεδίαζαν οι αναγνώστες! Και όλη αυτή η ανταπόκριση του κοινού, να φανταστήτε χωρίς διαφημιστική υποστήριξη. Ένα περιστατικό που θυμάμαι απο την πρώτη περίοδο του περιοδικού, απο αυτά τα φοβερά πράγματα που ακούγαμε τότε, είναι και οι κατηγορίες που συνόδευαν την έκδοση του, τόσο απο τους ακροδεξιούς, όσο και απο τους κομμουνιστές! Οι πρώτοι κατηγορούσαν το περιοδικό γιατί δεν ανέφερε τον Βασιλιά, ενώ οι δεύτεροι γιατί δεν έκανε αναφορά στον ΕΑΜ!! Μα για τον ΕΑΜ δεν έγραφε ούτε η ΑΥΓΗ!! Ακόμη να σας πω ένα περιστατικό για την συνεργασία του Βύρωνα Απτόσογλου με τον πατέρα μου. Ο πατέρας μου τον καθοδηγούσε σε κάθε σκίτσο. Του έλεγε π.χ., ότι το ένα μάτι αυτού του χαρακτήρα θα πρέπει να είναι λίγο κλειστό για αυτόν τον λόγο, ή θα πρέπει να είναι ξεκούμπωτο σε αυτό το σημείο το πουκάμισο και άλλα πολλά. Συνενοούνταν με έναν δικό τους τρόπο. Ο πατέρας μου έγραφε τα σενάρια και τα έδινε στον Βύρωνα για να τα εικονογραφήσει. Μερικές φορές είχαμε και αστεία περιστατικά. Ο πατέρας μου ήθελε πιο συντηρητικό το ντύσιμο στις γυναίκες. Οπότε όταν ο Βύρωνας σχεδίαζε ενα μίνι φόρεμα υπήρχε λογοκρισία!! Το μίνι μεγάλωνε και γινόνταν φούστα!!

Έχουμε ήδη ξεκινήσει την ηλεκτρονική επεξεργασία των εξωφύλλων του Μικρού Ήρωα. Αυτή την εποχή φτιάχνουμε ένα site με όλα τα έντυπα του οίκου μας, όλα τα περιοδικά με τα εξώφυλλα τους, την ιστορία τους, αλλά και άλλα περιοδικά των υπόλοιπων εκδοτικών εταιρειών. Να μπορεί κανείς να μπεί και να μάθει, ή να νοσταλγήσει. Σαν ιδέα προχωρήσαμε ακόμη πιο πέρα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο, κάτι σαν μουσείο, ή σαν έκθεση, όπου τα παιδιά κυρίως να βλέπουν όλα αυτά τα έντυπα και να τα γνωρίσουν. Είναι ξέρετε και τα 60 χρόνια που γιορτάζουμε φέτος απο την πρώτη μας έκδοση και θέλουμε να το γιορτάσουμε με τους αναγνώστες. Να κάνουμε μια σειρά εκδηλώσεων. Κάποιες συλλεκτικές εκδόσεις και άλλα. Σχετικά πάντως με το site, να σας πω ότι δεν είναι εύκολη η δημιουργία του. Απαιτήται υλικό, σε καλή κατάσταση, αλλά πάνω απο όλα πολύ δουλειά. Να μην είναι κάτι πρόχειρο. Πάντως ξεκινήσαμε."

gkoskΚάποια απο τα περιοδικά του οίκου σας, των οποίων διακόπηκε ξαφνικά η έκδοση τους, ήταν και ο Δίκαιος, ο Μπόζο και το Τζάγκουαρ. Πείτε μας τον λόγο για τον οποίο έγινε αυτό.

Γ.Α."Ο Δίκαιος ήταν πράγματι ένα πολύ καλό περιοδικό, που είχαμε φέρει απο την Γαλλία. Αδικήθηκε γιατί πιστεύω οτι έπρεπε να είχε κυκλοφορήσει ενωρίτερα. Αν είχε γίνει κάτι τέτοιο, θα είχε μεγάλη επιτυχία. Το ίδιο και τα άλλα δύο. Ξέρετε ήταν και η επιστράτευση του`76, που μας έκανε ζημιά. Φεύγανε τότε οι πατεράδες, οι αδελφοί, και όσοι έμεναν πίσω δεν είχαν διάθεση να ασχοληθούν με τα περιοδικά. Όσο και αν σας ακούγεται παράξενο, όλα αυτά τα περιοδικά, μαζί και το Κοκομπίλ και ο Τζώννυ Λόγκαν έπεσαν θύματα της επιστράτευσης. Ειδικά όλοι οι "αδύναμοι" τίτλοι, οι καινούργιοι, χάθηκαν. Υπήρχε ήδη και η κρίση του`75, οπότε η χαριστική βολή ήρθε μια χρονιά μετά. Αυτός ήταν ο λόγος. Ήταν όλα τους πολύ καλά περιοδικά, με έξυπνο σκίτσο και πολύ μπροστά απο την εποχή τους. Ειδικά τα δύο τελευταία που σας ανέφερα."

gkoskΘυμάστε σίγουρα τον ΤΕΞ, το περιοδικό που με άλλον τίτλο βέβαια, ακδίδατε και εσείς κάποια περίοδο. Στις εκδόσεις του κ. Ανδρεόπουλου, στα καουμπόικα όπως λέγονταν τότε περιοδικά, οι φιγούρες του ΤΕΞ υπήρχαν με μορφή strip σε κάποιες σελίδες του.

Γ.Α."Βεβαίως το θυμάμαι. Ήταν το δικό μας Rodeo, και ήρθε και αυτό απο την Ιταλία. Ήταν του κ. Bonelli. Υπήρχε αυτή η ας την πούμε "κλοπή". Ήταν κάτι σαν παράδοση και πολλές φορές επιβεβλημένη! Ήταν μια "ξεπατικοτούρα" απο τα Αμερικάνικα κόμικς, η οποία σήμερα θεωρείται τέχνη!"

gkoskΔιαβάζετε κόμικς;

Γ.A."Όχι!!"

gkoskΔιαβάζατε όταν είσασταν μικρός; Αν ναι, ποιός ήταν ο αγαπημάνος σας ήρωας

Γ.A."Ο Μπλέκ και ο Ζαγκόρ. Οι άλλοι τίτλοι δεν μου άρεσαν ιδιαίτερα. Διαβάζω κόμικς απο το 1955. Θυμάμαι τα "Παράξενα" και τα "Διαπλανητικά", που έβγαζαν οι εκδόσεις Ατλαντίς των αδελφών Πεχλιβανίδη. Αλλά τελικά αυτά που με κέρδισαν και μου άφησαν κάτι, ήταν το Μπλέκ και το Ζαγκόρ. Ο Μικρός Ήρωας μου άρεσε επίσης, αλλά προτιμούσα την εικόνα απο το κείμενο".

gkoskΑν είχατε την δυνατότητα να εκδίδατε εσείς, ένα απο τα ανταγωνισυικά πριοδικά εκείνης της περιόδου, ποιό θα διαλέγατε;

Γ.Α."Απο τα πετυχημένα, θα έπαιρνα το Μίκυ Μάους. Για καθαρά εμπορικούς λόγους. Όχι γιατί μου άρεσε. Προτιμώ τους ήρωες των Looney Tunes, γιατί θεωρώ πως βγάζουν περισσότερο χιούμορ".

ValtasarΥπάρχουν κάποιες εκπλήξεις εκδοτικές που μας ετοιμάζετε;

Γ.A."Ο Όμπραξ και ο Ζαγκόρ ετοιμάζονται όπως σας είπα. Ακόμη κάποιες απο τις πρώτες ιστορίες του Μπλέκ είναι μια σκέψη για να εκδοθούν σε νέα μορφή. Για τον Ρόυ Ρέης έχω πολλούς μπου μου ζητούν να συγκεντρώσω και εκδόσω τις ιστορίες του. Με περοτρύνουν αρκετοί για κάτι τέτοιο. Όπως ο κ. Χελάκης, ο αθλητικογράφος, που του άρεσε πολύ αυτός ο ήρωας. Θα πετύχαινε λέτε μια ποδοσφαιρική καθαρά έκδοση στις μέρες μας; Ας πούμε του Γκρέκο ο αετός των γηπέδων."

gkoskΝομίζω πως αν είναι προσαρμοσμένη στην σημερινή εποχή ναι. Οι παλιές ιστορίες όχι. Κάτι καινούργιο στην ουσία, μια και περιοδικά με ποδοσφαιρικό χαρακτήρα, αρέσουν στον Έλληνα. Τώρα θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι άλλο κ. Ανεμοδουρά. Σχετικά με την πορεία του κόμικς στην Ελλάδα. Δεν έχει την αναγνώριση που έχει σε άλλες χώρες. Ποιός ή τι φταίει κατά την άποψη σας για αυτό

Γ.Α."Είναι κάτι που με απασχολεί. Έχω την εντύπωση πως το κόμικς έχει "πολεμηθεί" εδώ. Σχολεία, οι γονείς παλιότερα.... Δεν ξέρω τι φταίει. Πάντως δεν συναντάμε εδώ το φαινόμενο ένας ενήλικας να διαβάζει κ΄΄ομικς. Τουλάχιστον όχι τόσο συχνά όσο στο εξωτερικό. Στην Ιταλία, την Γαλλία, αλλά και σε άλλες χώρες, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω το γιατί στην χώρα μας δεν είχε μια ανάλογη εξέλιξη. Γιατί δεν την ακολούθησε αυτή την εξέλιξη, μάλλον."

ValtasarΚι`όμως ταιριάζει πολύ στην ψυχοσύνθεση του Έλληνα. Δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν διάβασε, έστω και μια φορά κόμικς. Τόσο πολύ έχει "πολεμηθεί";

Γ.Α."Έχει πολεμηθεί. Ο Μπλέκ για παράδειγμα, έχει κατηγορηθεί ως έντυπο βίας! Είχε αποκαλεστεί κάποια στιγμή, μέχρι και Αντιαμερικανικό!! Ενώ υπήρχαν χιλιάδες αναγνώστες, τελικά αυτό που ίσως φταίει είναι ότι δεν ενδιαφέρθηκαν όσο θα έπρεπε. Πολύ όμορφες εκδόσεις του εξωτερικού, είτε δεν ήρθαν καθόλου στην χώρα μας, είτε δεν καθιερώθηκαν εδώ και εξαφανίστηκαν γρήγορα. Όπως το πολύ καλό "Μισέλ Βαγιάν", με τους αγώνες ταχύτητας, που βάλαμε και εμείς κάποια στιγμή στον Δυναμικό Μπλέκ. Στην Γαλλία πήγε πολύ καλά, αλλά δεν μπορείς να συγκρίνεις. Η Ελλάδα είχε τότε 9 εκατομμύρια κατοίκους. Η Ιταλία ας πούμε, τότε είχε 70. Επταπλάσιο κοινό δηλαδή. Τα κόμικς που εδώ πουλούσαν 1.000 τεύχη, εκεί πουλούσαν 7-8 χιλιάδες αντίτυπα. Έτσι επιβίωναν όλα σχεδόν τα περιοδικά. Ενώ εδώ ήταν περιορισμένες οι δυνατότητες. Έπειτα δεν υπήρχε και η οικονομική άνεση. Έτσι μείναμε με λίγα περιοδικά".

ValtasarΠαρατηρούμε κ. Ανεμοδουρά, τα τελευταία χρόνια να υπάρχει μια πιο θετική εξέλιξη. Κυκλοφορούν πιο προσεγμένες εκδόσεις και γενικά κάτι δείχνει να "κινείται".

Γ.Α."Μακάρι να υπάρξει μια θετική εξέλιξη. Γενικά πα΄ντως, το κόμικς δεν έχει την αξία και την διάδωση που είχε την δεκαετία του `70. Υπήρχαν λιγότεροι "πειρασμοί" τότε για τα παιδιά. Δεν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα, playstation, τηλεόραση, internet. Ειδικά το τελευταίο, που ειναι σημείο αναφοράς της εποχής μας πλέον".

gkoskΝα κλείσουμε αυτή την κουβεντούλα μας με δύο λόγια και για το Μίστερ Νο;

Γ.Α."Ναί. Το Μίστερ Νο το πήραμε απο την Ιταλία και αυτό. Βγήκε σε δύο διαφορετικές περιόδους, δεκαετίες, μια στα τέλη του`70 και μια άλλη το 1983. Είχε διαφορετιή ποιότητα στα εξώφυλλα. Η δεύτερη έκδοση, ήταν με πολυτελές υλικό. Πήγε καλά στην αρχή, αλλά μετά "έπεσε". Μειώθηκε το ενδιαφέρον των αναγνωστών. Έτσι έγινε σε πολλές περιπτώσεις. Και με άλλα περιοδικά, που στο εξωτερικό πήγαιναν πολύ καλά σε πωλήσεις, και μερικά απο αυτά κυκλοφορούν ακόμη. Το Μίστερ Νο, είχε και όμορφες ιστορίες και εικονογράφηση προσεγμένη. Κρίμα...."

 

:rainbow: :rainbow: :rainbow: :rainbow:

Επεξεργασία από gkosk
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1252
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  87
  • Content Count:  1679
  • Reputation:   6590
  • Achievement Points:  1743
  • Days Won:  14
  • With Us For:  6260 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  43

Συγχαρητήρια για μία ακόμα εκπληκτική συνέντευξη, και φυσικά για τα καλά νέα που μάθαμε!

 

:clap: :beer:

Επεξεργασία από Argailwall
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3787
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  488
  • Content Count:  12120
  • Reputation:   82077
  • Achievement Points:  12142
  • Days Won:  79
  • With Us For:  6034 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  49

Πολύ όμορφη συνέντευξη. Μπράβο σας. Ειπώθηκαν ενδιαφέροντα πράγματα.

 

gkoskΔιαβάζετε κόμικς;

Γ.Κ."Όχι!!"

 

??? Αυτό με ενόχλησε. Σχεδόν απαξιωτικό φάνηκε με τα θαυμαστικά.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  10
  • Group:  Members
  • Topic Count:  6
  • Content Count:  878
  • Reputation:   390
  • Achievement Points:  878
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6397 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Ευχαριστώ πολύ, φίλε gkosk και Valtasar για την πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση σας!!! :thanks:

Όλα αυτά είναι ένα κομμάτι της Ιστορίας μας και είναι κρίμα να χαθούν... :best:

 

Στην υγειά σας! :beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2393
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  594
  • Content Count:  6421
  • Reputation:   30807
  • Achievement Points:  6434
  • Days Won:  13
  • With Us For:  6149 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη!! :best: Να κάνω μόνο μια ερώτηση?

Ο Μικρός Ήρωας ήταν πρώτος σε αναγνωσιμότητα και ο Μπλέκ σε πωλήσεις. Ο Μπλέκ έκανε 15 φορές περισσότερες πωλήσεις!

 

Ποια είναι η διαφορά αναγνωσιμότητας και πωλήσεων? :thinking:

 

 

:beer: :beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3787
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  488
  • Content Count:  12120
  • Reputation:   82077
  • Achievement Points:  12142
  • Days Won:  79
  • With Us For:  6034 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  49

O Μικρός Ήρωας έγινε μέχρι και θεατρικό με τιν Πιατά (νομίζω) ενώ ο Μπλέκ δεν....

 

Ο Μικρός Ήρωας είναι πιο αποδεκτός από μεγαλύτερη γκάμα ηλικιών, ενώ ο Μπλέκ δεν...

 

Η Διευθύντριά μου διάβαζε Μ.Η. και ακόμη θυμάται πόσο εντύπωση της έκανε, ενω άλλα δεν...

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3583
  • Group:  Members
  • Topic Count:  13
  • Content Count:  1084
  • Reputation:   1360
  • Achievement Points:  1084
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6054 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  43

Πολύ καλή συνέντευξη! :thanks::clap2:

 

Επομένως είμαστε σε αναμονή για Όμπραξ και Ζαγκόρ!!! :dance::yahoo:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  4271
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  501
  • Content Count:  2447
  • Reputation:   13216
  • Achievement Points:  2462
  • Days Won:  11
  • With Us For:  5965 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  43

Nai ναι ναι...Λόγω μελέτης και ειδικού ενδιαφέρνοτος αναμένω το site. Θέλω την ιστορία του περιοδικού Τύπου τώρα!!!!Αλλά και Ζαγκόρ και Όμπραξ μεσα... Αχ, φτιάχτηκα πάλι. Μην τάξεις του αγίου κερί και του mhmerotategiatipino εξώφυλλα! Λέτε να πάνε καλά τα πράγματα με τις νέες εκδόσεις και να επικρατήσουν-συντηρηθούν-διατηρηθούν (δεν ξέρω ποια λέξη να βάλω). Δεν είναι σκέτες οι νοσταλγικές αναμνήσεις που μας κάνουν να τα κυνηγούμε αυτά. Είναι και η πραγματική τέχνη του κόμικ που πήγαζε από αυτά. Αχ......O tempora o mores. Συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  466
  • Group:  Members
  • Topic Count:  65
  • Content Count:  920
  • Reputation:   7675
  • Achievement Points:  950
  • Days Won:  1
  • With Us For:  6321 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  52

Nai ναι ναι...Λόγω μελέτης και ειδικού ενδιαφέρνοτος αναμένω το site. Θέλω την ιστορία του περιοδικού Τύπου τώρα!!!!Αλλά και Ζαγκόρ και Όμπραξ μεσα... Αχ, φτιάχτηκα πάλι. Μην τάξεις του αγίου κερί και του mhmerotategiatipino εξώφυλλα! Λέτε να πάνε καλά τα πράγματα με τις νέες εκδόσεις και να επικρατήσουν-συντηρηθούν-διατηρηθούν (δεν ξέρω ποια λέξη να βάλω). Δεν είναι σκέτες οι νοσταλγικές αναμνήσεις που μας κάνουν να τα κυνηγούμε αυτά. Είναι και η πραγματική τέχνη του κόμικ που πήγαζε από αυτά. Αχ......O tempora o mores. Συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια.

 

Φίλε μου, πάρε δύο ορεκτικά και μια μπυρίτσα :beer:

www.mycomics.gr/ Mikros Hroas

 

www.mycomics.gr/ zagor Mplek Omprax

 

Τέλος της διαφήμησης..

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3960
  • Group:  Members
  • Topic Count:  233
  • Content Count:  1123
  • Reputation:   4287
  • Achievement Points:  1125
  • Days Won:  1
  • With Us For:  6012 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  59

Πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη!! :best: Να κάνω μόνο μια ερώτηση?

 

Ποια είναι η διαφορά αναγνωσιμότητας και πωλήσεων? :thinking:

 

 

:beer: :beer:

 

Ο κ. Ανεμοδουράς εννοεί εδώ, πως στην συνείδηση των αναγνωστών κυριαρχούσε ο Μικρός Ήρωας. Πέρα απο αυτό, εκείνα τα πράγματι δύσκολα χρόνια αγόραζε ένας και διάβαζαν δέκα!!! :oops::cheers3:

 

Nai ναι ναι...Λόγω μελέτης και ειδικού ενδιαφέρνοτος αναμένω το site. Θέλω την ιστορία του περιοδικού Τύπου τώρα!!!!Αλλά και Ζαγκόρ και Όμπραξ μεσα... Αχ, φτιάχτηκα πάλι. Μην τάξεις του αγίου κερί και του mhmerotategiatipino εξώφυλλα! Λέτε να πάνε καλά τα πράγματα με τις νέες εκδόσεις και να επικρατήσουν-συντηρηθούν-διατηρηθούν (δεν ξέρω ποια λέξη να βάλω). Δεν είναι σκέτες οι νοσταλγικές αναμνήσεις που μας κάνουν να τα κυνηγούμε αυτά. Είναι και η πραγματική τέχνη του κόμικ που πήγαζε από αυτά. Αχ......O tempora o mores. Συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια.

 

Βέβαια, ξέρεις τι θα συμβεί τώρα? Απο την στιγμή που θα κυκλοφορήσουν τα νέα περιοδικά, όλοι θα ψάχνουν τα πρώτα αυθεντικά της δεκαετίας του`70!!!!!!!! Οπότε,......σπεύσατε για να μην σας πιάσουν τον.....μετά!!!!! :D

Επεξεργασία από Valtasar
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3960
  • Group:  Members
  • Topic Count:  233
  • Content Count:  1123
  • Reputation:   4287
  • Achievement Points:  1125
  • Days Won:  1
  • With Us For:  6012 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  59

Πολύ καλή συνέντευξη! :thanks::clap2:

 

Επομένως είμαστε σε αναμονή για Όμπραξ και Ζαγκόρ!!! :dance::yahoo:

 

Ε, ναί!! Μπορούμε να το πούμε με σιγουριά πια, σε αυτήν το τονίζω για ακόμη μια φορά, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ συνέντευξη του κ. Ανεμοδουρά για το GreekComics!!!!!! :cheers3::cheers3:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  4271
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  501
  • Content Count:  2447
  • Reputation:   13216
  • Achievement Points:  2462
  • Days Won:  11
  • With Us For:  5965 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  43

Φίλε μου, πάρε δύο ορεκτικά και μια μπυρίτσα :beer:

 

Σλουουουρπππ.........Ααααααααχχχχχχχχχχ............Δροσίστηκα..........Να είσαι καλά, σε παρακολουθώ τακτικά.....

 

Οπότε,......σπεύσατε για να μην σας πιάσουν τον.....μετά!!!!! :D

Ιιιιιιιιιιι............Πιπέρι κακό παιδί πιπέρι......Στους κακούς εμπόρους των χάρτινων ονείρων μας που μας ξεζουμίζουν εννοώ βρε κουτά... :lol:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3960
  • Group:  Members
  • Topic Count:  233
  • Content Count:  1123
  • Reputation:   4287
  • Achievement Points:  1125
  • Days Won:  1
  • With Us For:  6012 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  59

Ιιιιιιιιιιι............Πιπέρι κακό παιδί πιπέρι......Στους κακούς εμπόρους των χάρτινων ονείρων μας που μας ξεζουμίζουν εννοώ βρε κουτά... :lol:

 

Μην ανησυχείς! Όλα βρίσκονται και δεν χρειάζεται να μπείτε σε αυτή τη διαδικασία!!! :cool:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   120954
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6317 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Και οι βαρβάτες συνεντεύξεις συνεχίζονται, πολλά μπράβο!!!!!!!!! :D :thU: :respect::beer5::best: :clap:

 

:DJO:
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  4259
  • Group:  Members
  • Topic Count:  56
  • Content Count:  364
  • Reputation:   1886
  • Achievement Points:  364
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5967 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  63

Φίλοι μου φυσικά συγχαρητήρια για τις προσπάθειές σας, αλλά στην προκειμένη περίπτωση για τον κύριο που πήρατε συνέντευξη έπρεπε να του τονίσετε για το απαράδεκτο της βωμολοχίας στη σημερινή 'ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ' τουλάχιστον (αν τύχαινε να το είχατε παρατηρήσει βέβαια), που δεν υπήρχε στις παλιές εκδόσεις και στην πολύ κακή εξυπηρέτηση των εκδόσεών τους, σχεδόν σε διώχνουν αν τους ζητήσεις κάτι παλιότερο, δοκιμάστε το!!!!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2285
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  940
  • Content Count:  4356
  • Reputation:   35540
  • Achievement Points:  4409
  • Days Won:  26
  • With Us For:  6160 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41

Μπράβο, μπράβο, και πάλι μπράβο για τη συνέντευξη αυτή!!! Αν και οφείλω να ομολογήσω ότι δεν είμαι αναγνώστης των συγκεκριμένων τίτλων του Ανεμοδουρά (κυρίως λόγω ηλικίας), δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζω τη σημασία που έχει παίξει αυτός ο εκδοτικός οίκος στην ιστορία των κόμικς στη χώρα μας. Μεγάλη μας τιμή που διαβάζουμε αποκλειστικά στο greekcomics μια τέτοια σπουδαία συνέντευξη, απ' την οποία μαθαίνουμε υπέροχα νέα όπως οι νέες εκδόσεις 'Ομπραξ και Ζαγκόρ που ετοιμάζονται (και αυτή τη φορά θα είμαι ασυγχώρητος αν δεν τα διαβάσω), ή ακόμα και η προσπάθεια δημιουργίας ενός "μουσειακού" site.

 

:respect: στους δημοσιογράφους μας!!!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1991
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  397
  • Content Count:  4996
  • Reputation:   25025
  • Achievement Points:  4996
  • Days Won:  41
  • With Us For:  6188 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  55

Καλά νέα! Έκδωση του Ζαγκόρ! Και ακόμα καλύτερα αν βγει ο Ρόϋ ! Ας βγούν και οι παλιές ιστορίες! Μπροστάρης ο Χελάκης. Σωστός!

 

http://www.mikros-iros.gr/

 

Να και το site που ανέφερε ο Κος Ανεμοδουράς. Μοιάζει καλό.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  466
  • Group:  Members
  • Topic Count:  65
  • Content Count:  920
  • Reputation:   7675
  • Achievement Points:  950
  • Days Won:  1
  • With Us For:  6321 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  52

Καλά νέα! Έκδωση του Ζαγκόρ! Και ακόμα καλύτερα αν βγει ο Ρόϋ ! Ας βγούν και οι παλιές ιστορίες! Μπροστάρης ο Χελάκης. Σωστός!

 

http://www.mikros-iros.gr/

 

Να και το site που ανέφερε ο Κος Ανεμοδουράς. Μοιάζει καλό.

 

Αυτό είναι από το "σύλλογο φίλων του Μικρού Ήρωα" το επίσημο των εκδόσεων απ' ότι κατάλαβα είναι Under consideration/construction etc..

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1991
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  397
  • Content Count:  4996
  • Reputation:   25025
  • Achievement Points:  4996
  • Days Won:  41
  • With Us For:  6188 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  55

Φίλε crc έχω την εντύπωση ότι είναι ένα και το αυτό!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3930
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  722
  • Content Count:  12978
  • Reputation:   104435
  • Achievement Points:  12997
  • Days Won:  138
  • With Us For:  6016 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  66

Πίστευα μετά την συνέντευξη του κου. Δραγούνη ότι τα είχα δει όλα. Δεν έχω να πω τίποτα πλέον!!! :respect:

 

Πάντα τέτοια και να επαναλάβω ότι μακάρι να δούμε τις συνεντεύξεις δημοσιευμένες και εκτός φόρουμ. :clap2:

 

Πολύ καλά και τα νέα για τις πιθανές εκδόσεις και επανεκδόσεις. :gpost:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3018
  • Group:  Members
  • Topic Count:  4
  • Content Count:  201
  • Reputation:   306
  • Achievement Points:  201
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6096 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  46

Μακάρι να γυρίσει ο Ζαγκόρ όπως του αρμόζει και ας μην εκτιμώ τους εκδότες επιχειρηματίες που δεν διαβάζουν κόμικς.

 

Του αρμόζει σε πολυτελή ασπρόμαυρη έκδοση γιατί ποτέ δεν υπήρχε Ζαγκορ έγχρωμος.

 

Οι ακυκλοφόρητες ιστορίες του Μπλεκ λένε τίποτα; Που μπορεί να βρει κανείς τεύχη;

 

Αγοράζω από κομιξάδικα και βιβλιοπωλεία αλλά και σε περίπτερο δεν έχω δει.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  4388
  • Group:  Members
  • Topic Count:  3
  • Content Count:  238
  • Reputation:   1326
  • Achievement Points:  238
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5946 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  46

Τρομερή συνέντευξη. Συγχαρητήρια για μια ακόμη επιτυχία του forum.

 

Το μόνο που με ξένισε και μένα ήταν εκείνο το ΟΧΙ με τα θαυμαστικά που έρχεται σε αντίθεση με τα λεγόμενα του ότι στην Ελλάδα το κοινό είναι επιφυλακτικό με τα κόμικ.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 5 months later...

  • Member ID:  1790
  • Group:  Members
  • Topic Count:  129
  • Content Count:  7087
  • Reputation:   26758
  • Achievement Points:  7421
  • Days Won:  24
  • With Us For:  6206 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Μακάρι να γυρίσει ο Ζαγκόρ όπως του αρμόζει και ας μην εκτιμώ τους εκδότες επιχειρηματίες που δεν διαβάζουν κόμικς.

 

Του αρμόζει σε πολυτελή ασπρόμαυρη έκδοση γιατί ποτέ δεν υπήρχε Ζαγκορ έγχρωμος.

 

Οι ακυκλοφόρητες ιστορίες του Μπλεκ λένε τίποτα; Που μπορεί να βρει κανείς τεύχη;

 

Αγοράζω από κομιξάδικα και βιβλιοπωλεία αλλά και σε περίπτερο δεν έχω δει.

Όταν λέει "ακυκλοφόρητες ιστορίες" φαντάζομαι αναφέρεται στις ιστορίες που έχουν τα τελευταία τεύχη που αναφέρονται σαν "ακυκλοφόρητες ιστορίες" και μέσα. Απλά την προηγούμενη σειρά την επανέκδοσαν και τα τεύχη συνεχίζουν απο'κει που είχαν σταματήσει. Αυτό καταλαβαίνω εγώ..δεν έχω δει καμία άλλη ξεχωριστή έκδοση πουθενά. Περά απ'αυτά όμως να δώσω κι εγώ τα ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ μου στους ιθύνοντες της συνέντευξης!! :clap2: Πραγματικά κάνατε φοβερή δουλειά και μέσω αυτής μας δώσατε σπουδαίες πληροφορίες!! :respect: Αναμένουμε τις καινούργιες εκδόσεις! Ευχαριστώ! :thanks::beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 years later...

  • Member ID:  13632
  • Group:  Members
  • Topic Count:  157
  • Content Count:  1052
  • Reputation:   8465
  • Achievement Points:  1052
  • Days Won:  2
  • With Us For:  4872 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

Ο κ. Ανεμοδουράς εννοεί εδώ, πως στην συνείδηση των αναγνωστών κυριαρχούσε ο Μικρός Ήρωας. Πέρα απο αυτό, εκείνα τα πράγματι δύσκολα χρόνια αγόραζε ένας και διάβαζαν δέκα!!! :oops::cheers3:

 

Σε συνέντευξη του ο Στέλιος Ανεμοδουράς είχε πει πως είχαν κάνει μια μικρή έρευνα, από πόσα χέρια περνούσε κάθε αντίτυπο του Μικρού Ήρωα που κυκλοφορούσε. Η απάντηση ήταν από 15 τουλάχιστον άτομα!!!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.