Jump to content
YOSHIMITSU

RULES - ΚΑΝΟΝΕΣ

Recommended Posts

Για να έχουμε μια σειρά και να κάνουμε την ζωή μας πιο εύκολη, παρακαλώ διαβάστε και ακολουθήστε τους παρακάτω κανόνες :

1. Συμμετέχοντας σε αγορές ή πωλήσεις στο παρόν φόρουμ σημαίνει αυτομάτως άμεση και πλήρη αποδοχή, όλων των γενικών όρων λειτουργίας που αναφέρονται στο Οι κανόνες του φόρουμ: Greek Comics, αλλά και όσων αναφέρονται στο παρόν δημοσίευμα.

 

2. Το φόρουμ που βρίσκεστε και οι διαχειριστές του δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για την τυχόν άσχημη συμπεριφορά κάποιου από τα μέλη του. Δεν παίρνουμε αμοιβή για την όλη διαδικασία άρα δεν φέρουμε και καμία ευθύνη για τα τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν μεταξύ κάποιων εκ των μελών.

 

3. Για οποιαδήποτε συναλλαγή θετική ή αρνητική ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να ειδοποιούνται οι διαχειριστές.
Αφενός σε επιτυχημένες συναλλαγές να κλειδώνουν το αντίστοιχο δημοσίευμα ώστε να σταματάει η όλη διαδικασία. Αφετέρου σε τυχόν "προβληματικές" συναλλαγές να ενημερώνονται για τον υπαίτιο. Υπαίτιος μπορεί να είναι είτε ο αγοραστής είτε ο πωλητής.

 

4. Μπορείτε, είτε είστε ο αγοραστής είτε ο πωλητής, πριν κλειδώσει το αντίστοιχο δημοσίευμα να δημοσιεύετε θετικά σχόλια ή ακόμα και αρνητικά - πάντα όμως με πρέπον και αξιοπρεπή τρόπο. Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε εμπρηστικές συμπεριφορές και βεβαίως από κανέναν. Παράλληλα, δεν θα υπάρχουν προειδοποιήσεις και ανοχές. Σε περίπτωση που παρατηρηθεί κάποιο φαινόμενο αυτού του είδους η απομάκρυνση του υπεύθυνου από το παρόν φόρουμ θα είναι άμεση.

 

5. Γράφετε στον τίτλο, τον αριθμό του τεύχους που δίνετε.

6. Στην περιγραφή πρέπει να αναφέρετε : την κατάσταση του τεύχους, το έτος έκδοσης, την εκδοτική εταιρεία, την προσφερόμενη τιμή, τον τρόπο πληρωμής, και ποιος χρεώνεται τα έξοδα αποστολής. Οι προσφορές που δεν αναγράφουν τιμή και κατάσταση, θα διαγράφονται.

7. Φροντίστε να έχετε γραμμένο στο προφίλ σας, τον τόπο διαμονής σας ώστε τα μέλη να ξέρουν που βρίσκεστε.

8. Μην επαναλαμβάνετε συνεχώς την ίδια προσφορά. Μπορείτε να απαντήσετε στην αρχική και να την ανανεώσετε.

9. Η ανταλλαγή χρημάτων είναι ευθύνη των συναλλασόμενων οπότε μην ζητάτε ευθύνη από το Φόρουμ. Σε περίπτωση τυχόν προβλήματος ενημερώστε τους διαχειριστές.
 

10. Σε μία ήδη αναρτημένη αγγελία πώλησης, μπορούν να γίνονται νέες προσθήκες, αρκεί να ενημερώνεται με νέα καταχώρηση
 

11. Ο δημιουργός του αρχικού θέματος δύναται όπως αποσύρει κάποια ή όλα όσα βρίσκονται στην λίστα προς πώληση, ΟΜΩΣ μόνο για όσα δεν έχει ήδη εκφραστεί ενδιαφέρον από κάποιο άλλο μέλος. Τα προσωπικά μηνύματα ΔΕΝ θεωρούνται πώληση. Ο ενδιαφερόμενος ΟΦΕΙΛΕΙ πρώτα να δηλώσει ανοιχτά ενδιαφέρον και μετά να επικοινωνήσει με τον πωλητή για τις λεπτομέρειες. Αν ο πωλητής κρίνει ότι πρέπει να αποσυρθεί κάποιο τεύχος(για οποιοδήποτε λόγο) οφείλει να το κάνει ΠΡΙΝ δηλώσει ενδιαφέρον κάποιο μέλος ανοιχτά,

 

12. Ο πωλητής οφείλει να δηλώσει εξ' αρχής αν αποκλείει από την πώληση κάποιο μέλος (ο λόγος είναι δικό του θέμα).

 

13. Όταν για κάτι θα εκφράζεται ενδιαφέρον από κάποιο μέλος του φόρουμ, τότε ο αρχικός δημιουργός της λίστας, ΔΕΝ θα το διαγράφει, αλλά θα επεξεργάζεται το πρώτο μήνυμα και θα κοκκινίζει αυτά για τα οποία έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον (εάν επιθυμεί ο ίδιος μπορεί δίπλα από το καθένα να αναγράφει και το ποιος το πήρε αλλά αυτό δεν είναι υποχρεωτικό).

 

14. Όταν εξαντληθεί το σύνολο των προς πώληση αντικειμένων, ή ο πωλητής κρίνει ότι δεν είναι πια απαραίτητο να υπάρχει πλέον η λίστα αυτή, με ένα δημοσίευμα του θα ζητάει να κλειδωθεί το συγκεκριμένο θέμα.

 

15. Απαντήσεις και σχόλια άσχετα με τα προς πώληση αντικείμενα του αρχικού θέματος, θα διαγράφονται άνευ προειδοποίησης, ώστε να μένει το θέμα μόνο με τις απαντήσεις που σχετίζονται με την αρχική λίστα.

 

16. Οι δημοσιεύσεις πώλησης θα έχουν διάρκεια 30 ημέρες μετά την πάροδο των οποίων θα κλειδώνονται και θα μεταφέρονται στο αρχείο από όπου θα διαγράφονται μετά από δύο μήνες.

 

17. Το δικαίωμα για δημιουργία λίστας πώλησης είναι κάτι που τα μέλη αποκτούν σταδιακά.

 

18.  ΜΗΝ πουλάτε με σκοπό να γίνετε έμποροι !!! αν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, θα υπάρξουν κυρώσεις για το εκάστοτε μέλος. Αν θέλουμε εμπόρους ξέρουμε που θα τους βρούμε...

 

19. ΜΗΝ αγοράζετε αν δεν είσαστε σίγουροι ότι η τιμή είναι λογική. Σε περίπτωση αμφιβολίας, κάντε μία βόλτα από τα online καταστήματα ή στείλτε μήνυμα στον Valtasar για διευκρινήσεις. Οι τιμές πρέπει να έχουν μια λογική βάση και όχι τι μας λείπει από την τσέπη μας.

 

20. Μην προσφέρετε για πώληση άσχετα πράγματα προς το ύφος της κοινότητάς μας. Δεν είμαστε site δημοπρασιών ούτε παλαιοπωλείο.

 

21. Οι τιμές για να θεωρηθούν ως προσφορές προς τα μέλη της κοινότητας μας, θα πρέπει να είναι λογικές και να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Τόσο για τις Ελληνικές κυκλοφορίες - όσο και για αυτές του εξωτερικού έχουν τεθεί αρμόδιοι Mods που θα παρακολουθούν τις τιμές των προσφορών θα τις συγκρίνουν με αυτές που πραγματικά ισχύουν (είτε πρόκειται για νέες κυκλοφορίες από καταστήματα - είτε για παλιά σπάνια κομμάτια βάσει πείρας) και εάν βρεθούν να μην ακολουθούν την λογική που προαναφέρθηκε θα διαγράφονται άνευ προειδοποίησης.

22. Επιτρέπεται η πώληση βιβλίων μόνο εφόσον αυτά έχουν άμεση σχέση με τα κόμικς. Άμεση σχέση θεωρείται ότι έχουν όταν:
α) Ο δημιουργός τους είναι γνωστός δημιουργός των κόμικς (π.χ. Hugo Pratt - Άνεμος Από μακρινές Στεριές).
β)Τα βιβλία είναι μυθιστορήματα ή άλλη μορφή γραπτού λόγου που είτε αποτελούν αυτούσια προσαρμογή κάποιου κόμικς είτε αντλούν την έμπνευση τους από το χώρο των κόμικς εν γένει.
γ) Τα βιβλία είναι μονογραφίες ή συλλογή κειμένων, που καταπιάνονται με τα κόμικς είτε ως μορφή τέχνης (Πέτρος Μαρτινίδης - Κόμικς: Τέχνη και Τεχνικές Της Εικονογράφησης) είτε ως κοινωνικό φαινόμενο (Π. Γερακοπούλου - Τα Παιδιά του Σούπερμαν).
δ) Όταν δεν εμπίπτουν επακριβώς στις προαναφερθείσες κατηγορίες έχει γίνει η παρουσίαση των βιβλίων αυτών στη σχετική ενότητα του GreekComics.

 

 

Συμβουλή προς όλα τα μέλη : Το GreekComics δεν είναι ούτε μαγαζί, ούτε παζάρι και δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Αγοραπωλησίες από μέλη που δεν συμμετέχουν στα κοινά (φόρουμ/συζητήσεις/συναντήσεις) καλό θα είναι να κρίνονται με σκεπτικισμό....

 

Σημαντική σημείωση : όσοι δεν συμμορφώνονται στους κανόνες, θα τους απαγορεύεται η πρόσβαση στην εν λόγω ενότητα !!!!

Καλές ανταλλαγές / συναλλαγές και ευχόμαστε να βρείτε όλα αυτά που ψάχνετε.

 :beer:

  • Like 37
  • Respect 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μετά από παράπονα και δυσλειτουργίες, εμπλουτίστηκε ο 11ος κανόνας, προστέθηκε ο 12ος και μια σημαντική σημείωση στο τέλος.

 

:cheers3:

  • Like 29

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.