vaios Posted July 8 Member ID: 7,467 Group: Veterans Topic Count: 365 Content Count: 1,063 Reputation: 12,384 Achievement Points: 1,063 Days Won: 45 With Us For: 6,468 Days Status: Offline Last Seen: July 8 Age: 72 Posted July 8 . ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΕΚΠΤΩΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ Αρχή φόρμας Καιρό είχα να διαβάσω ένα καλό κόμικ (από τη σειρά ‘’1800΄΄), και το συγκεκριμένο είναι εξαιρετικότατο. Η Εύα Ρόχας, μία ψυχολόγος, χάρμα οφθαλμών! Τα σέβη μου στον κύριο Jordi Lafebe( για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε εδώ). Η σκιτσογραφική του έμπνευση για την εικονιστική εμφάνιση της πρωταγωνίστριάς του ευρηματικότατη. Λεπτή σιλουέτα, γαλλικό προφίλ (η μιτούλα!!), νεανικό ντύσιμο, τατουάζ γεμάτη (οι δυο φτερούγες, εξ ου και ο ΄΄έκπτωτος άγγελος΄΄, όλα τα λεφτά), ανέμελο φέρσιμο, ακόμη κι όταν βρίσκεται πάνω σ’ έναν πανύψηλο οικοδομικό γερανό ή της ανακοινώνεται η σύλληψή της από την υπαστυνόμο Μέρκελ (ενώ είχε ήδη λύσει μια αστυνομική υπόθεση αντ’ αυτής!), ερωτικότατη (τι μπρίο Θεέ μου όταν περιγράφει τις ερωτικές στάσεις με τον ….., κι επειδή επέμενε η πονηρή αλεπού η Μέρκελ, τάχαμ λόγω του ότι αποτελεί μέρος της κατάθεσής της), η ταχύτητα δράσης, η προσαρμοστικότητά της σ’ όλες τις καταστάσεις, η αντιμετώπιση της διπολικότητάς της… ένας τέλεια ψυχοσωματικά πλασμένος χαρακτήρας κόμικ. Η ιστορία είναι καταπληκτική, ένα ψυχολογικό αστυνομικό θρίλερ με ισχυρές δόσεις χιούμορ, φιλοσοφικές ατάκες (΄΄πρέπει να αποδεχόμαστε τη φύση μας΄΄), νατουραλιστικό (πόρνες, νεοναζί) άριστα ενταγμένο στο αστικό περιβάλλον και στις εκάστοτε τοποθεσίες των διαδραματιζόμενων. Δε θα πω τίποτε για την υπόθεση, για να μην χαλάσω το στοιχείο του ενδιαφέροντος και της έκπληξης του αναγνώστη, ένα μόνο θα πω: το διάβασα δυο φορές και κάθε φορά δεν ήθελα να τελειώσει. Ένα απαραίτητο στοιχείο που πρέπει να αναφερθεί για τη δομή της υπόθεσης: χρησιμοποιείται η μέθοδος της αναχρονίας προκειμένου να μην ξετυλιχθεί ευθύγραμμα η διήγηση και χαθεί το σασπένς- από το τέλος στην αρχή. Μην το χάσετε! ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Περισσότερα για το ύφος γραφής του J.L. στην ανάρτηση του Kaneda για το ΕΙΜΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥΣ του ιδίου https://www.greekcomics.gr/forums/index.php?/topic/51084-%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%83%CE%B9%CF%89%CF%80%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82/ Βάιος Κ. 5 5 5 Quote
Lelis Posted July 8 Member ID: 34,230 Group: Members Topic Count: 18 Content Count: 1,003 Reputation: 9,084 Achievement Points: 1,091 Days Won: 6 With Us For: 2,688 Days Status: Offline Last Seen: 3 hours ago Age: 36 Posted July 8 (edited) Διαβάστηκε το συγκεκριμένο Η δεύτερη ιστορία παραμένει στο ίδιο ψηλό επίπεδο με την πρώτη . Προσωπικά βρίσκω την αφήγηση του Lafebre εξαιρετική και πάντα ιδιαίτερη. Ξεδιπλώνεται το σενάριο με διάφορους τρόπους και σχεδόν ποτέ γραμμικά. Σεναριακά ζοριζομαι να αποφασίσω πιο μου άρεσε περισσότερο, είναι και τα δύο κοντά , αλλά τελικά μάλλον τείνω προς τον πρώτο τόμο, καθώς είχα 1-2 σημεία που κάπου ίσως τα ήθελα αλλιώς Σχέδιο σε κλασσικές γραμμές και χρωματισμούς του Lafebre. Η έκδοση πράγματα έχει αλλάξει εξώφυλλο, θυμίζει πλέον αντίστοιχο Ταναναριβης σε σχέση με το γυαλιστερό που είχε ο πρώτος τόμος. Επιμέλεια στα γνωστά επίπεδα, το μόνο θέμα που είχε , που πιθανόν έπεσα εγώ σε κακέκτυπο, 1-2 μπαλονάκια στην αρχή, είχαν διακεκομμένα στην εκτύπωση μικρό μέρος γραμμάτων. Σε όσους αρέσε ο πρώτος τόμος επιβάλλετε να πάρουν και αυτόν. Γενικά είναι ωραία τομάκια και γνώμη μου είναι ότι αξίζει να δώσει κάποιος μια ευκαιρία στην σειρά. Εύχομαι να το δούμε στο μέλλον και άλλους τόμος από Lafebre Edited July 8 by Lelis 11 Quote
Manitou Posted July 11 Member ID: 2,322 Group: Members Topic Count: 25 Content Count: 5,355 Reputation: 42,195 Achievement Points: 5,429 Days Won: 109 With Us For: 7,020 Days Status: Offline Last Seen: 7 hours ago Age: 47 Posted July 11 Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για εξαιρετική σειρά!! 9 Quote
hudson Posted July 20 Member ID: 32,406 Group: Members Topic Count: 107 Content Count: 3,974 Reputation: 39,981 Achievement Points: 4,022 Days Won: 173 With Us For: 3,186 Days Status: Offline Last Seen: 1 hour ago Age: 45 Posted July 20 (edited) Και αυτή πολύ ωραία ιστορία, την ευχαριστήθηκα όπως και την πρώτη. Από τα καλά φετινά BD. Προς το παρόν η σειρά προτίμησης είναι: Λάργκο Γουίντς (μακράν το καλύτερο) Παλιές Καραβάνες (ευχάριστη έκπληξη) Μαρσουπιλαμί (έκλεισε όμορφα η ιστορία) Undertaker (ωραίο σενάριο, υπέροχο σχέδιο, αλλά με χάλασαν κάπως τα σκοτεινά πάνελ) Είμαι ένας έκπτωτος Άγγελος (χιούμορ, σασπένς, στα ίδια επίπεδα με την πρώτη) On 8/7/2026 στο 10:39 ΜΜ, Lelis είπε: το μόνο θέμα που είχε , που πιθανόν έπεσα εγώ σε κακέκτυπο, 1-2 μπαλονάκια στην αρχή, είχαν διακεκομμένα στην εκτύπωση μικρό μέρος γραμμάτων. Φαντάζομαι εννοείς κάτι σαν αυτό μάλλον και εγώ έπεσα σε κακέκτυπο. Edited July 20 by hudson 10 1 Quote
Manitou Posted July 25 Member ID: 2,322 Group: Members Topic Count: 25 Content Count: 5,355 Reputation: 42,195 Achievement Points: 5,429 Days Won: 109 With Us For: 7,020 Days Status: Offline Last Seen: 7 hours ago Age: 47 Posted July 25 Σε όλους το ίδιο είναι. Μάλλον ήταν θέμα της εκτύπωσης. Γνωρίζει κανείς πόσα τεύχη υπάρχουν σε αυτή την πραγματικά υπέροχη σειρά? Θα τα βγάλει άραγε όλα ο Μ.Η.? 4 Quote
PhantomDuck Posted July 25 Member ID: 2,414 Group: Veterans Topic Count: 206 Content Count: 5,737 Reputation: 46,672 Achievement Points: 5,834 Days Won: 48 With Us For: 7,010 Days Status: Online Last Seen: Just now Age: 40 Posted July 25 Έτσι είναι το πρωτότυπο, με σβησμένο κείμενο. Είναι επειδή και καλά η μάνα της λέει διάφορα ασύνδετα πράγματα όσο αυτή ρεμβάζει, επομένως δεν δίνει και πολλή σημασία. 5 9 Quote
Manitou Posted July 25 Member ID: 2,322 Group: Members Topic Count: 25 Content Count: 5,355 Reputation: 42,195 Achievement Points: 5,429 Days Won: 109 With Us For: 7,020 Days Status: Offline Last Seen: 7 hours ago Age: 47 Posted July 25 Τελικά ψάχνοντας το είδα ότι έχουν κυκλοφορήσει μόλις δύο τεύχη στη σειρά. Πάντως σίγουρα θα έχει και άλλα καθώς και οι τρεις γυναίκες που την συντροφεύουν αλλάζουν αλλά και γιατί....εεε όλα από μενα τα θέλετε. Να το πάρετε να το διαβάσετε... 3 Quote
Laz33 Posted July 25 Member ID: 31,613 Group: Members Topic Count: 60 Content Count: 5,886 Reputation: 46,661 Achievement Points: 6,086 Days Won: 129 With Us For: 3,714 Days Status: Offline Last Seen: 20 hours ago Age: 42 Posted July 25 Aπ΄τη στιγμή που είναι σειρά γιατί κάναμε ξεχωριστή παρουσίαση; 4 1 Quote
Lelis Posted July 26 Member ID: 34,230 Group: Members Topic Count: 18 Content Count: 1,003 Reputation: 9,084 Achievement Points: 1,091 Days Won: 6 With Us For: 2,688 Days Status: Offline Last Seen: 3 hours ago Age: 36 Posted July 26 9 hours ago, Laz33 said: Aπ΄τη στιγμή που είναι σειρά γιατί κάναμε ξεχωριστή παρουσίαση; Νομίζω κάπου είχα δει στα tutorials του φόρουμ όταν δεν έχει αρίθμηση η έναν τύπου κοινό γενικό τίτλο π.χ. Οι περιπέτειες του ΤενΤεν, δεν θεωρείται σειρά και θέλει νέα παρουσίαση, το ίδιο είχε γίνει π.χ με το No Pasaran και το πύλες της Ανατολής. 2 2 Quote
Indian Posted July 27 Member ID: 20,685 Group: Administrator Topic Count: 869 Content Count: 15,518 Reputation: 111,817 Achievement Points: 9,268 Days Won: 557 With Us For: 5,487 Days Status: Offline Last Seen: August 1 Age: 44 Posted July 27 On 26/7/2026 στο 10:16 ΠΜ, Lelis είπε: Νομίζω κάπου είχα δει στα tutorials του φόρουμ όταν δεν έχει αρίθμηση η έναν τύπου κοινό γενικό τίτλο π.χ. Οι περιπέτειες του ΤενΤεν, δεν θεωρείται σειρά και θέλει νέα παρουσίαση, το ίδιο είχε γίνει π.χ με το No Pasaran και το πύλες της Ανατολής. Ακριβώς. 1 Quote
Recommended Posts