KBS Posted July 4 Member ID: 44,808 Group: New Members Topic Count: 1 Content Count: 3 Reputation: 13 Achievement Points: 3 Days Won: 0 With Us For: 10 Days Status: Offline Last Seen: July 7 Posted July 4 Καλησπέρα σας! Με λένε Κωστή κι είναι το 1ο μου ποστ. Έχω σπάσει το κεφάλι μου, έχω μιλήσει με το Gemini in length, είχα ψάξει παλιότερα στο Google αλλά δεν έχω καταφέρει να βρω την απάντηση οπότε ήρθα στην παρέα σας. Ψάχνω ιστορία σοβαρής επιστημονικής φαντασίας, κάποιο κόμικ πιθανώς υπο-ιστορία κάποιου εβδομαδιαίου περιοδικού που είχα διαβάσει όταν ήμουν παιδί εκεί γύρω στο 1990. Το σχέδιο είναι άκρως ρεαλιστικό και λεπτομερές, με σελίδες που εναλλάσσονται ανάμεσα σε έγχρωμες και δίχρονες. Θυμάμαι πολύ αμυδρά κάποιες αποσπασματικές λεπτομέρειες: ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ, για κάποιο λόγο θυμάμαι να είναι πορτοκαλί/κιτρινωπό προσγειώνεται (ή πέφτει?) σε έναν πλανήτη όπου ζουν κανονικοί άνθρωποι. Κάπως ξεκινάει μία σύγκρουση. Οι πολεμιστές φοράνε μπλε ολόσωμες στολές και έχω την εντύπωση ότι κατέληγαν σε κράνη σαν μισοφέγγαρο. Ο καλύτερός τους πολεμιστής, τον οποίο με επιφύλαξη θυμάμαι να τον λένε Ντακάρ, σε κάποια φάση πηδάει στον άερα και απογειώνεται (νομίζω χωρίς κάποιο τζετπακ), το ίδιο και το ρομπότ και συγκρούονται στον αέρα. Πέφτουν αναίσθητοι, ο Ντακάρ πεθαίνει νομίζω και μεταφέρουν το ρομπότ σε τραπέζι εργαστηρίου για εξέταση; Αν θυμάμαι καλά, το τεύχος κλείνει σε cliffhanger καθώς το ρομπότ επανενεργοποιείται. Επίσης πάλι χωρίς να είμαι σίγουρος, το ρομπότ είχε μια παραλληλόγραμμη σχισμή αντί για μάτια, αλλά κι αυτό με επιφύλαξη. Πραγματικά δεν είμαι και 100% σίγουρος για όλα αυτά, πάνε 35+ χρόνια.. Έχει κανείς την παραμικρή ιδέα ποιο ήταν; Θα σκάσω! Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά για την όποια βοήθεια!! 6 1 Quote
Mandrake Posted July 4 Member ID: 1,790 Group: Members Topic Count: 131 Content Count: 8,295 Reputation: 33,649 Achievement Points: 8,636 Days Won: 35 With Us For: 7,045 Days Status: Offline Last Seen: Monday at 11:04 PM Posted July 4 2 ώρες πριν, KBS είπε: με σελίδες που εναλλάσσονται ανάμεσα σε έγχρωμες και δίχρονες. Δίχρονες; Σαν το "KTM" ας πούμε; Προς το παρόν δε μου θυμίζει κάτι. Ίσως θυμούνται οι @ AARDVARK , @ archon ή @ ramirez που είναι απ' τους ενεργούς χρήστες που θυμούνται (ο 3ος έχει κάνει σπουδαία καταγραφή, μάλιστα!) κάποιες ιστορίες πολυθεματικών, ίσως; 5 Quote
KBS Posted July 4 Member ID: 44,808 Group: New Members Topic Count: 1 Content Count: 3 Reputation: 13 Achievement Points: 3 Days Won: 0 With Us For: 10 Days Status: Offline Last Seen: July 7 Author Posted July 4 Τόσο παλιό κόμικ, εε δίχρονο θα ήταν! Αλλά ναι, έχεις δίκιο, εννοούσα δίχρωμες δλδ ασπρόμαυρες (ή δίτονες, μιας και άσπρο/μαύρο θεωρούνται τόνοι, όχι χρώματα, nerd alert!!). 2 1 Quote
AARDVARK Posted July 4 Member ID: 694 Group: Members Topic Count: 69 Content Count: 771 Reputation: 3,814 Achievement Points: 785 Days Won: 2 With Us For: 7,132 Days Status: Offline Last Seen: 20 hours ago Posted July 4 Δεν μου λέει κάτι , αλλά το σώζω να το ψάξω σύντομα 5 Quote
albertus magnus Posted July 5 Member ID: 11,226 Group: Members Topic Count: 150 Content Count: 3,555 Reputation: 22,533 Achievement Points: 3,631 Days Won: 20 With Us For: 6,153 Days Status: Offline Last Seen: 10 hours ago Age: 158 Posted July 5 @ KBS Καλώς μας ήρθες και να σου πω ότι γουστάρω το Άβαταρ σου με τον Καπτεν Χαρλοκ!! Και γενικά αγαπάω τις δουλειές του Leiji Matsumoto. 5 Quote
AARDVARK Posted July 6 Member ID: 694 Group: Members Topic Count: 69 Content Count: 771 Reputation: 3,814 Achievement Points: 785 Days Won: 2 With Us For: 7,132 Days Status: Offline Last Seen: 20 hours ago Posted July 6 Για ψαχτο το παρακατω ,εχω ενα καλο feeling για αυτο. Επαιξε στο Αγορι με τιτλο ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΠΕΙΛΗ. The 10,000 Disasters of Dort - Wikipedia γουγλης 2 1 Quote
KBS Posted July 7 Member ID: 44,808 Group: New Members Topic Count: 1 Content Count: 3 Reputation: 13 Achievement Points: 3 Days Won: 0 With Us For: 10 Days Status: Offline Last Seen: July 7 Author Posted July 7 Καλησπέρα και πάλι, @ albertus magnus ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα! @ AARDVARK μμ όχι, δεν είναι αυτό. Τουλάχιστον καμία από τις φωτό ή την υπόθεση δεν μου λέει κάτι. 😔 Σίγουρα το πλοτ αυτού που θυμάμαι δεν είχε να κάνει με τη Γη, ήταν κάποιος άλλος πιο προηγμένος κόσμος. Θενξ που το έψαξες πάντως! 4 Quote
mr-d Posted July 8 Member ID: 10,513 Group: Veterans Topic Count: 148 Content Count: 7,704 Reputation: 55,877 Achievement Points: 7,708 Days Won: 18 With Us For: 6,220 Days Status: Offline Last Seen: 13 min ago Age: 41 Posted July 8 εντελως στην τυχη https://www.greekcomics.gr/forums/index.php?/topic/1886-το-εποσ-των-μεταβαρονων/ 2 Quote
Recommended Posts