Jump to content

Recommended Posts

Τίτλος:
ABSOLUTE BATMAN
Υπότιτλος:
Ο ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ
Σενάριο/Kείμενα:
Scott Snyder
Σχέδιο:
Nick Dragotta, Gabriel Hernandez Walta
Σχέδιο εξωφύλλου:
Nick Dragotta
Hμερ. έκδοσης:
19-06-2026
Εξώφυλλα:
1 + 1 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ - Λίστα Κυκλοφορίας
Τεύχη:
1
Κατηγορία:
Σειρά/Συνεχόμενα
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με μαλακό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Υπερηρωικό
Περιοδικότητα:
Ακανόνιστη
Μέγεθος:
17.0 x 26.0
Σελίδες:
184
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Μετάφραση:
Χρήστος Τσέλιος
Lettering:
Clayton Cowles
Χρωματισμός:
Frank Martin
Επιμέλεια:
Χρήστος Τσέλιος
Πρωτότυπος τίτλος:
Absolute Batman vol.1: The Zoo
Προέλευση:
Αμερικανική
ISBN:
978-618-6010-50-7
Ονομαστική τιμή:
21.90€
Ομαδοποίηση:

• Member ID:  32,406
  • Group:  Members
  • Topic Count:  107
  • Content Count:  3,974
  • Achievement Points:  4,022
  • Days Won:  173
  • With Us For:  3,186 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Posted

ABSOLUTEBATMANOZVOLOGIKOSKHPOS_0001.jpg  ABSOLUTEBATMANOZVOLOGIKOSKHPOS_0001z.jpg

Από το οπισθόφυλλο

Χωρίς την έπαυλη... χωρίς τα λεφτά... 

χωρίς τον μπάτλερ... μένει μόνο...

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ 

ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ!

Μια συμμορία μασκοφόρων φονιάδων τρομοκρατεί το Γκόθαμ. Ένας αυτόκλητος εκδικητής πολεμάει για την πόλη, μα δεν είναι ο Μπάτμαν που ξέρετε.

Το Absolute σύμπαν της DC, γέννημα μιας συγκλονιστικής σύγκρουσης ανάμεσα στην Justice League και στον Darkseid, αποτελείται από μια σειρά από πραγματικότητες που επαναπροσδιορίζουν τους αγαπημένους μας υπερήρωες.

Στο Absolute Batman, θα παρακολουθήσουμε έναν νεαρό Μπους Γουέιν χωρίς την Έπαυλη Γουέιν, δίχως τον Άλφρεντ δίπλα του και με μια πολύ διαφορετική αποστολή ως Σκοτεινός Ιππότης!

1.thumb.jpg.4222591048a1233c193f9b336b288235.jpg 2.thumb.jpg.063298545b330c92dc8639bc97b5e6bf.jpg

Σχολιασμός

Το Absolute Universe είναι μια εναλλακτική εκδοχή του κόσμου της DC, όπου βλέπουμε τους γνωστούς μας ήρωες επανασχεδιασμένους, διαφοροποιημένους και εκσυγχρονισμένους.

Το Absolute Batman (δημιουργός του ο Scott Snyder)  είναι ο πρώτος από τους πέντε κύριους τίτλους του Absolute Universe (οι άλλοι τέσσερις είναι: Absolute Wonder Woman, Superman, Flash και Green Lantern), κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2024 και σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία και συνεχίζει ακόμα. 

Η DC μετά από χρόνια κατάφερε με το Absolute Batman και γενικά με το Απόλυτο Σύμπαν να ξεπεράσει σε πωλήσεις το αντίπαλο δέος, την Marvel (κάτι που φυσικά στην Marvelομάνα Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει ποτέ :D).

3.thumb.jpg.a5bf8c34bc7fdc9b3d28951ee77b66a2.jpg 4.thumb.jpg.85125e6957230fc83e39c45668b1dbdb.jpg

Η Anubis (αν και λίγο αργά θα έλεγα) έφερα στα ελληνικά το vol.1 του Απόλυτου Μπάτμαν, με τίτλο Ο Ζωολογικός Κήπος (The Zoo), περιλαμβάνει τα έξι πρώτα τεύχη.

Στο πρώτο τεύχος ο Snyder μέσα από την ιστορία και την δράση, που δεν λείπει, μας συστήνει με πολύ μαεστρία όλους τους χαρακτήρες. Τον νέο Batman/Μπρους Γουέιν, τι τον ώθησε να καταπολεμήσει το έγκλημα, τους συμμάχους του, τους εχθρούς του και γενικά όλες τις εναλλακτικές εκδοχές των προσώπων που απαρτίζουν τον κόσμο του μπάτμαν.

Δεν θα πω τίποτα για την υπόθεση γιατί πραγματικά αξίζει να το διαβάσει κάποιος χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα του τι θα συναντήσει.

5.thumb.png.40ed2fd69edda648a775484104ee54a3.png 6.thumb.jpg.d0c86434777f87d07532d953ee639817.jpg

Το σενάριο του Scott Snyder είναι υπέροχο, καθηλωτικό, με ανατροπές και παρόλο που έχει καθ' όλη την διάρκεια flashback, είναι μονταρισμένα τόσο καλά που όλη η ιστορία κυλάει νεράκι. Θα περίμενε κανείς να δημιουργήσει χάος και να μην καταλαβαίνεις τι γίνεται, όπως κάνει πολλές φορές με τις ιστορίες του, αλλά όλα είναι κατανοητά. Μέχρι και ένας αναγνώστης που δεν έχει και ιδιαίτερη επαφή με τον κόσμο της DC, δεν θα δυσκολευτεί πιστεύω να εγκλιματιστεί.

Το σχέδιο από την άλλη του Nick Dragotta στην αρχή δεν με ενθουσίασε, ειδικά η απεικόνιση του Batman, τόσο ντούκι με ξένισε κάπως, αλλά όσο προχωρούσε το συνήθισα και έχω την εντύπωση ότι υπάρχει ίσως και λόγος για αυτή του την εμφάνιση.

Γενικά πιστεύω ότι αξίζει να το διαβάσει κάθε φανς και όχι μόνο του ήρωα.

Είναι μια νέα φρέσκια ματιά και φαντάζομαι όσο προχωράει γίνεται ακόμα καλύτερο και ανυπομονώ για την συνέχεια, που ελπίζω να την δούμε σύντομα στα ελληνικά.

Η ελληνική έκδοση στα γνωστά στάνταρ της εκδοτική όπως μας έχει συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια. Στα έξτρα μόνο τα εξώφυλλα ενδιάμεσα στα τεύχη και κάποια εναλλακτικά.

Τέλος να ευχηθώ να δούμε και άλλους τίτλους μεταφρασμένους από το Απόλυτο Σύμπαν.

• Like 18
  • Respect 3
  • Thanks 5

• Member ID:  24,985
  • Topic Count:  34
  • Content Count:  1,047
  • Achievement Points:  1,050
  • Days Won:  1
  • With Us For:  5,236 Days
  • Last Seen:  

Posted

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!!!!!!!! :yahoo:

• Like 10

• Member ID:  36,975
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  182
  • Content Count:  5,248
  • Achievement Points:  3,030
  • Days Won:  160
  • With Us For:  2,047 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  

Posted
On 23/6/2026 στο 6:28 ΜΜ, BATNICK είπε:

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!!!!!!!! :yahoo:

Αυτό σκεφτόμουν κι εγώ! Αν κι έκανα την πατάτα να το αγοράσω στη Θεσσαλονίκη στα αγγλικά... Νομίζω ήταν λίγο φθηνότερο και τώρα δεν ξέρω αν θα το πάρω σύντομα από την Anubis, γιατί είναι κι άλλες εκδόσεις που με ενδιαφέρουν...:crying:

Πάντως είναι σίγουρα καλή κίνηση και ελπιδοφόρα!!!!!!!!!!!!!!!:spidey_yeah_that:

• Like 8

• Member ID:  38,058
  • Topic Count:  6
  • Content Count:  2,110
  • Achievement Points:  2,145
  • Days Won:  71
  • With Us For:  1,771 Days
  • Last Seen:  

Posted
11 ώρες πριν, Θοδωρής Καραπάνος είπε:

Αυτό σκεφτόμουν κι εγώ! Αν κι έκανα την πατάτα να το αγοράσω στη Θεσσαλονίκη στα αγγλικά... Νομίζω ήταν λίγο φθηνότερο και τώρα δεν ξέρω αν θα το πάρω σύντομα από την Anubis, γιατί είναι κι άλλες εκδόσεις που με ενδιαφέρουν...:crying:

Πάντως είναι σίγουρα καλή κίνηση και ελπιδοφόρα!!!!!!!!!!!!!!!:spidey_yeah_that:

Αν το πήρες στα αγγλικά γιατί να το πάρεις και στα ελληνικά ; 

• Like 1
  • Read 1

• Member ID:  36,975
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  182
  • Content Count:  5,248
  • Achievement Points:  3,030
  • Days Won:  160
  • With Us For:  2,047 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  

Posted
7 ώρες πριν, Ubergorn είπε:

Αν το πήρες στα αγγλικά γιατί να το πάρεις και στα ελληνικά ; 

Κοίταξε, είχε γίνει νομίζω μία σχετική συζήτηση πέρυσι στο φόρουμ. Προσωπικά, οποίο κόμικ θέλω να διαβάσω και είναι διαθέσιμο στη μητρική μου γλώσσα, θα το επιλέξω σε αυτή! Απλά νιώθω πιο άνετα να διαβάζω ελληνικά, παρά το ότι το επίπεδο των αγγλικών μου είναι καλό!!!!:cheers3:

• Like 8

• Last Seen:  

Posted
2 λεπτά πριν, Θοδωρής Καραπάνος είπε:

Κοίταξε, είχε γίνει νομίζω μία σχετική συζήτηση πέρυσι στο φόρουμ. Προσωπικά, οποίο κόμικ θέλω να διαβάσω και είναι διαθέσιμο στη μητρική μου γλώσσα, θα το επιλέξω σε αυτή! Απλά νιώθω πιο άνετα να διαβάζω ελληνικά, παρά το ότι το επίπεδο των αγγλικών μου είναι καλό!!!!:cheers3:

Βρε μαζί σου . Και εγώ παρα ότι αγοράζω και αγγλικά οταν έχω την ευκαιρια πάω στη μητρική μ γλώσσα για το λόγο που ανέφερες, για την άνεση που νιώθω. Απλά λόγω έλλειψης χώρου αλλά και επιθυμίας να διαθέσω τα λεφτά μου σε κάτι εντελώς νέο όταν κάτι το έχω ήδη στα αγγλικά δεν ασχολούμαι με τη μετάφραση! Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις αλλά ο κανόνας μου αυτός ειναι.

• Like 7

• Member ID:  35,023
  • Content Count:  1,192
  • Achievement Points:  1,244
  • Days Won:  3
  • With Us For:  2,517 Days
  • Last Seen:  

Posted
20 ώρες πριν, Θοδωρής Καραπάνος είπε:

Κατηγόρησε τον καλό σου φίλο που σου το πρότεινε :oops: :lol:

• Like 1
  • Funny 2

• Member ID:  31,613
  • Topic Count:  60
  • Content Count:  5,886
  • Achievement Points:  6,086
  • Days Won:  129
  • With Us For:  3,714 Days
  • Last Seen:  

Posted

Είναι απλά τα πράματα.

Αν το έχετε στα αγγλικά και βγει και στα ελληνικά, το παίρνετε στα ελληνικά και πουλάτε/χαρίζετε/δωρίζετε το αγγλικό τεύχος.

Οπότε δεν υπάρχει θέμα χώρου.

Με την προϋπόθεση βέβαια ότι η ελληνική έκδοση είναι τουλάχιστον αξιοπρεπής.

• Like 8

• Last Seen:  

Posted
6 λεπτά πριν, Laz33 είπε:

Είναι απλά τα πράματα.

Αν το έχετε στα αγγλικά και βγει και στα ελληνικά, το παίρνετε στα ελληνικά και πουλάτε/χαρίζετε/δωρίζετε το αγγλικό τεύχος.

Οπότε δεν υπάρχει θέμα χώρου.

Με την προϋπόθεση βέβαια ότι η ελληνική έκδοση είναι τουλάχιστον αξιοπρεπής.

Ή δεν ασχολείσαι και πας σε άλλα μονοπάτια 😜.

Τώρα αν είναι η σούπερ έκδοση η ελληνική και είναι κλάσεις ανώτερη της αγγλικής πάω πάσο 

• Like 2

• Last Seen:  

Posted

Δεν χρειάζεται να είναι ανώτερη η ελληνική έκδοση.

Και ισάξια να είναι, ακόμα κι ελαφρώς υποδεέστερη, είναι πολύ προτιμότερο να διαβάζεις κάτι σε μια γλώσσα που καταλαβαίνεις 100%.

• Like 6
  • Respect 1

• Member ID:  39,094
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  470
  • Achievement Points:  480
  • Days Won:  4
  • With Us For:  1,505 Days
  • Last Seen:  

Posted

Ώρα και για το Absolute Wonder Woman ! :)

• Like 4

• Member ID:  35,023
  • Content Count:  1,192
  • Achievement Points:  1,244
  • Days Won:  3
  • With Us For:  2,517 Days
  • Last Seen:  

Posted
3 ώρες πριν, Laz33 είπε:

Δεν χρειάζεται να είναι ανώτερη η ελληνική έκδοση.

Και ισάξια να είναι, ακόμα κι ελαφρώς υποδεέστερη, είναι πολύ προτιμότερο να διαβάζεις κάτι σε μια γλώσσα που καταλαβαίνεις 100%.

Καλά, καμία γλώσσα δεν γίνεται να την καταλαβαίνει κάποιος 100%. Άσε που πλέον η νεολαία εκτίθεται τόσο στα αγγλικά που πολλοί τα καταλαβαίνουν και τα χειρίζονται καλύτερα απ' ότι τα ελληνικά. Και καλύτερη κατανόηση να έχει κάποιος των ελληνικών, αν διαβάσει ένα μεταφρασμένο κείμενο, θα καταλάβει καλύτερα την μετάφραση και όχι το κείμενο καθεαυτό. Εκεί παίζει ρόλο και το πόσο καλή είναι η μετάφραση. Π.χ. τον τελευταίο καιρό διαβάζω το "Πορτρέτο του Καλλιτέχνη σε Νεαρή Ηλικία" και διαβάζοντας ένα απόσπασμα από το πρωτότυπο, ένοιωσα σαν να είχα μπροστά μου ένα τελείως διαφορετικό κείμενο. Βέβαια είναι λίγο ακραίο παράδειγμα το συγκεκριμένο, καθώς πρόκειται για έργο που παίζει πολύ με τις λέξεις και το ύφος, αλλά συνήθως στα καλά έργα υπάρχει πρόθεση πίσω από τις λέξεις που επιλέγονται. Οπότε ακόμα και αν η απόδοση ενός κειμένου κάνει την ουσία κατανοητή, δύσκολα σου περνάει την ίδια ατμόσφαιρα και το συναίσθημα που κουβαλάει το πρωτότυπο. 

Πλέον σπάνια αγοράζω μεταφρασμένα κόμικς. Αν η μεταφρασμένη έκδοση είναι φθηνότερη από την πρωτότυπη έχει ένα νόημα. Και πάλι όμως, αφού έχω μια πολύ καλή κατανόηση των Αγγλικών, θα προτιμήσω πάντα σχεδόν να διαβάσω το κείμενο έτσι όπως είχε γραφτεί αρχικά. Όταν έψαχνα το Kingdom Come π.χ., η ελληνική έκδοση ήταν περίπου 75% φθηνότερη της αγγλικής αλλά δεν μου φάνηκε παράλογη σκέψη το να αγοράσω την αγγλική γιατί θα μου προσφέρει μια καλύτερη αναγνωστική εμπειρία. Αν θέλω να διαβάσω κάτι στα ελληνικά, τότε υπάρχουν πάμπολλα κόμικς που βγαίνουν από την εγχώρια σκηνή.

• Like 6
  • Disagree 2
  • Thanks 3

• Last Seen:  

Posted (edited)
5 ώρες πριν, Bilis είπε:

Καλά, καμία γλώσσα δεν γίνεται να την καταλαβαίνει κάποιος 100%. Άσε που πλέον η νεολαία εκτίθεται τόσο στα αγγλικά που πολλοί τα καταλαβαίνουν και τα χειρίζονται καλύτερα απ' ότι τα ελληνικά. Και καλύτερη κατανόηση να έχει κάποιος των ελληνικών, αν διαβάσει ένα μεταφρασμένο κείμενο, θα καταλάβει καλύτερα την μετάφραση και όχι το κείμενο καθεαυτό. Εκεί παίζει ρόλο και το πόσο καλή είναι η μετάφραση. Π.χ. τον τελευταίο καιρό διαβάζω το "Πορτρέτο του Καλλιτέχνη σε Νεαρή Ηλικία" και διαβάζοντας ένα απόσπασμα από το πρωτότυπο, ένοιωσα σαν να είχα μπροστά μου ένα τελείως διαφορετικό κείμενο. Βέβαια είναι λίγο ακραίο παράδειγμα το συγκεκριμένο, καθώς πρόκειται για έργο που παίζει πολύ με τις λέξεις και το ύφος, αλλά συνήθως στα καλά έργα υπάρχει πρόθεση πίσω από τις λέξεις που επιλέγονται. Οπότε ακόμα και αν η απόδοση ενός κειμένου κάνει την ουσία κατανοητή, δύσκολα σου περνάει την ίδια ατμόσφαιρα και το συναίσθημα που κουβαλάει το πρωτότυπο. 

Πλέον σπάνια αγοράζω μεταφρασμένα κόμικς. Αν η μεταφρασμένη έκδοση είναι φθηνότερη από την πρωτότυπη έχει ένα νόημα. Και πάλι όμως, αφού έχω μια πολύ καλή κατανόηση των Αγγλικών, θα προτιμήσω πάντα σχεδόν να διαβάσω το κείμενο έτσι όπως είχε γραφτεί αρχικά. Όταν έψαχνα το Kingdom Come π.χ., η ελληνική έκδοση ήταν περίπου 75% φθηνότερη της αγγλικής αλλά δεν μου φάνηκε παράλογη σκέψη το να αγοράσω την αγγλική γιατί θα μου προσφέρει μια καλύτερη αναγνωστική εμπειρία. Αν θέλω να διαβάσω κάτι στα ελληνικά, τότε υπάρχουν πάμπολλα κόμικς που βγαίνουν από την εγχώρια σκηνή.

Mιλάς για αμερικάνικα κόμικς.
Εγώ αναφέρομαι σε κόμικς γενικότερα.

Πχ ένα BD στα αγγλικά είναι επίσης μεταφρασμένο (η πρωτότυπη γλώσσα είναι τα γαλλικά).

Άρα γιατί να προτιμήσω την αγγλική μετάφραση και όχι την ελληνική;

Κι εντάξει, μην τρελαθούμε.

Δεν θεωρώ ότι υπάρχει Έλληνας που καταλαβαίνει καλύτερα τα αγγλικά από τα ελληνικά.

Αν όντως υπάρχει (όπως ισχυρίζεσαι), δεν πάμε καθόλου καλά σαν χώρα...

Edited by Laz33
  • Like 6
  • Thanks 1

• Last Seen:  

Posted
16 ώρες πριν, Laz33 είπε:

Mιλάς για αμερικάνικα κόμικς.
Εγώ αναφέρομαι σε κόμικς γενικότερα.

Πχ ένα BD στα αγγλικά είναι επίσης μεταφρασμένο (η πρωτότυπη γλώσσα είναι τα γαλλικά).

Άρα γιατί να προτιμήσω την αγγλική μετάφραση και όχι την ελληνική;

Κι εντάξει, μην τρελαθούμε.

Δεν θεωρώ ότι υπάρχει Έλληνας που καταλαβαίνει καλύτερα τα αγγλικά από τα ελληνικά.

Αν όντως υπάρχει (όπως ισχυρίζεσαι), δεν πάμε καθόλου καλά σαν χώρα...

Μα για αμερικανικά μιλάμε τόση ώρα δηλ για τη πρωτότυπη γλώσσα.  Είναι δεδομένο πως σε ένα γαλλικό κτλ . Κόμικ θα προτιμήσουμε τη δική μας μετάφραση για πιο άμεση σε σχέση άλλες.

Τώρα και για τα αμερικανικά όταν έχω την ευκαιρία και εγώ θέλω να έχω το πρωτότυπο κείμενο αντί της μετάφρασης . 

• Like 3

• Member ID:  38,148
  • Topic Count:  13
  • Content Count:  650
  • Achievement Points:  673
  • Days Won:  1
  • With Us For:  1,748 Days
  • Last Seen:  

Posted

Έχω προχωρήσει αρκετά σε αγορές το Absolute Universe για να το ξεκινήσω στα ελληνικά, αλλά χαίρομαι γι'αυτη την κυκλοφορία. Ειδικά όταν φαίνεται ότι είναι ένα προς ένα με την αμερικανική έκδοση και δεν το έσπασαν (ικανοί είναι). Μακάρι να συνεχιστεί και με τους υπόλοιπους χαρακτήρες

• Like 4