Nikos Nikolaidis Posted June 20 Member ID: 33,495 Group: Members Topic Count: 71 Content Count: 435 Reputation: 2,329 Achievement Points: 455 Days Won: 3 With Us For: 2,833 Days Status: Online Last Seen: 12 min ago Age: 61 Posted June 20 Κρατάω στα χέρια μου το #1 της σειράς ΜΠΛΕΚ – Ο ξανθός γίγας, της εκδοτικής ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ του Λεωκράτη Ανεμοδουρά, που προσφέρεται ως ένθετο με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ του Σαββατοκύριακο (20-21 Ιουνίου 2026). Είναι μία πολύ αξιοπρεπής 52σέλιδη έκδοση με έγχρωμο εξώφυλλο (ασπρόμαυρες οι εσωτερικές σελίδες), διαστάσεων περίπου 23Χ17 εκ. Στο εξώφυλλο δεσπόζει μία υπέροχη εικόνα του αλησμόνητου Byron (από εξώφυλλο του μηνιαίου περιοδικού Μεγάλος Μπλεκ). Περιέχει τις ιστορίες: ΜΠΛΕΚ – Ο Ήλιος του Θανάτου (1ο μέρος), σελίδες 4-19: σενάριο του Στέλιου Ανεμοδουρά – σχέδιο του Βύρωνα Απτόσογλου (αμιγώς ελληνική δημιουργία, μία από τις οκτώ ή εννέα συνολικά που παρήχθησαν από το δίδυμο των συντελεστών. Είναι η ιστορία που είχαμε επιλέξει (με το Γιώργο Πολ Παπαδάκη) να συμπεριλάβουμε (ολόκληρη) στην πρώτη μας μελέτη για τα εικονογραφημένα περιοδικά των δεκαετιών 1970-1990, με τίτλο Ο Μπλεκ και οι άλλοι (έκδοση Περιοδικός Τύπος, 2007). Το σκανάρισμα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων σε μεμονωμένα καρέ, είναι αρκετά καλό (όχι τέλειο). Δικαστής Ντρεντ, Το Ουρλιαχτό του Λυκάνθρωπου, σελίδες 20-32: σενάριο των John Wagner – Allan Grant (οι οποίοι συνήθιζαν να χρησιμοποιούν το ψευδώνυμο T. B. Grover, αυτό που δηλώνεται στην κάρτα) – σχέδιο του αείμνηστου Steve Dillon (1962-2016), από το μηνιαίο Βρετανικό περιοδικό 2000AD (1977-σήμερα). Εξαιρετική ιστορία, χαρακτηριστική του κλίματος του κόμικ, δράση με θρίλερ και υπερφυσικό μαζί, όπως μας άρεσε πάντα στον Ντρεντ. Θα έλεγα ότι το σχέδιο θυμίζει κάπως και τον Brian Bolland, καθώς ο χαρισματικός Dillon διέθετε το ταλέντο να παραλλάσει την τεχνοτροπία του με αξιοθαύμαστο τρόπο. Αναμένω με αγωνία τη συνέχεια! Το Δέκατο Τρίτο Πάτωμα, σελίδες 33-40: και πάλι η διάδα (αυτή τη φορά χωρίς ψευδώνυμο) υπογράφει το σενάριο αυτής της ωραιότατης ιστορίας τρόμου, σε εικονογράφηση του Ισπανού σχεδιαστή Jose Ortiz Moya (1932-2013) από την εβδομαδιαία ανθολογία Scream! (1984) της Βρετανικής εκδοτικής IPC. Εδώ η ιστορία είναι αυτοτελής. Ο Καρχαρίας (των Pat Mills – Ramon Sola): σελίδες 41-44. Το πρώτο επεισόδιο της τρομακτικής σειράς, που γνωρίσαμε μέσα από τις σελίδες του περιοδικού Αγόρι και μας είχε, θυμάμαι συγκλονίσει! Πολύ καλή επιλογή, επίσης. Ροϋ Ρέης, σελ. (μόνο…) 45-47: Εδώ έχω… ενστάσεις! Αφ’ ενός μεν το δείγμα είναι πολύ μικρό (ο Ρόυ είναι μία από τις μεγάλες μου «αδυναμίες» και… πληγώθηκα) αφ’ ετέρου δε, θα… «μαλώσω» όποιον ευθύνεται για την αναφορά των συντελεστών. Ο (εκδότης, κυρίως) Derek Birnage (1913-2004), σχετίζεται, φυσικά, με την εμβληματική ποδοσφαιρική σειρά Roy of the Rovers, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο εξώφυλλο του #1 του περιοδικού Tiger (11.9.1954) ωστόσο ασχολήθηκε με αυτήν μόλις για 6 μήνες, κατά το χρονικό διάστημα Μάρτιος – Αύγουστος 1959. Το συγκεκριμένο, όμως, απόσπασμα προέρχεται από την διετία 1965-1967, όταν την ιστορία έγραφε (και σχεδίαζε) ο Joe Colquhoun (1926-1987) και ασφαλώς όχι ο αειθαλής Paul Trevillion (την είχε σχεδιάσει και αυτός, αλλά πρωτύτερα. Θα μου πείτε… λεπτομέρειες. Συμφωνώ, αλλά για έναν γνώστη με απαιτήσεις, έχουν τη σημασία τους. Το Παιδί Πάνθηρας, σελίδες 48-50 (λίγες, επίσης…) Και εδώ, δυστυχώς, υπάρχει σφάλμα στο όνομα του καλλιτέχνη (σωστός ο Tom Tully, ως ο συγγραφέας). Αναφέρονται οι Mike Western – Eric Bradbury, που όντως έχουν φιλοτεχνήσει το μεγαλύτερο μέρος της σειράς (πρωτότυπα: The Leopard from Lime Street) ωστόσο εδώ το σχέδιο είναι του Robert McGillivray (1913-1986). Αυτό όμως το στοιχείο που επισημαίνω, ομολογώ ότι πολύ δύσκολα θα το εντόπιζε κάποιος… Γενική μου εντύπωση από την έκδοση: Πολύ καλή! Με άριστα το «10», θα έβαζα, ανεπιφύλακτα, από «8» έως «9». Εύχομαι στο φίλτατο Λεωκράτη να συνεχίσει έτσι! Α, παρεμπιπτόντως: τα συγχαρητήριά μου στον εκλεκτό φίλο Γαβριήλ Τομπαλίδη, για την άψογη μετάφραση των ιστοριών. Εξάλλου ο Γαβριήλ μας δίνει τα συνεχή διαπιστευτήριά του με την απόδοση των ιστοριών της Βαβούρας, που και εκεί κάνει εκπληκτική απόδοση! Θεωρώ, πάντως, ότι την επιμέλεια και τις διορθώσεις (εδώ) θα μπορούσε να τις πιστώνεται ο ίδιος (σχόλιο δίχως κακεντρέχεια). Ευχαριστούμε για τα εξώφυλλα τον katanablade. Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες στο πινακάκι τον Dr Paingiver. 22 4 4 Quote
AARDVARK Posted June 20 Member ID: 694 Group: Members Topic Count: 69 Content Count: 771 Reputation: 3,814 Achievement Points: 785 Days Won: 2 With Us For: 7,132 Days Status: Offline Last Seen: 20 hours ago Posted June 20 (edited) Μερικά βιαστικά λόγια . Στην πρώτη σελίδα γράφει "Μπλεκ σάν Αγόρι". Είμαι σίγουρος ότι θα υπήρχε απαίτηση για κυκλοφορία του αλλά με την καμμία δεν θα άφηναν το αντίπαλο δέος να κυκλοφορήσει και βρήκαν μια λύση να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Θα επανέλθω με εντυπώσεις. Edited June 20 by AARDVARK 15 1 Quote
archon Posted June 20 Member ID: 9,911 Group: Members Topic Count: 36 Content Count: 2,597 Reputation: 27,523 Achievement Points: 2,643 Days Won: 13 With Us For: 6,273 Days Status: Offline Last Seen: 10 hours ago Age: 53 Posted June 20 Απλά συγκίνηση, ξανά, μετά το 2014 και το 2018... 14 2 Quote
Nikos Nikolaidis Posted June 20 Member ID: 33,495 Group: Members Topic Count: 71 Content Count: 435 Reputation: 2,329 Achievement Points: 455 Days Won: 3 With Us For: 2,833 Days Status: Online Last Seen: 12 min ago Age: 61 Author Posted June 20 Just now, AARDVARK said: Μερικά βιαστικά λόγια . Στην πρώτη σελίδα γράφει "Μπλεκ σάν Αγόρι". Είμαι σίγουρος ότι θα υπήρχε απαίτηση για κυκλοφορία του αλλά με την καμμία δεν θα άφηναν το αντίπαλο δέος να κυκλοφορήσει και βρήκαν μια λύση να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Θα επανέλθω με εντυπώσεις. Εννοείτε, μήπως, ότι επήλθε κάποια συνεννόηση μεταξύ των εκδόσεων (ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ) με τους κατόχους των δικαιωμάτων του περιοδικού "Αγόρι"; Απίθανο το θεωρώ... Αν και τίποτα δεν αποκλείεται. 12 Quote
AARDVARK Posted June 20 Member ID: 694 Group: Members Topic Count: 69 Content Count: 771 Reputation: 3,814 Achievement Points: 785 Days Won: 2 With Us For: 7,132 Days Status: Offline Last Seen: 20 hours ago Posted June 20 Όχι απλά υποθέτω ότι υπήρχαν αρκετές φωνές από αναγνώστες μετά και την βαβούρα ιδίως, "το αγόρι δεν θα βγει" , " μακάρι να ξαναβγαίνε και το Αγόρι" και μέσω πλαγίου τρόπου εκδόθηκε κατά 80%. 13 Quote
Nikos Nikolaidis Posted June 20 Member ID: 33,495 Group: Members Topic Count: 71 Content Count: 435 Reputation: 2,329 Achievement Points: 455 Days Won: 3 With Us For: 2,833 Days Status: Online Last Seen: 12 min ago Age: 61 Author Posted June 20 Just now, AARDVARK said: Όχι απλά υποθέτω ότι υπήρχαν αρκετές φωνές από αναγνώστες μετά και την βαβούρα ιδίως, "το αγόρι δεν θα βγει" , " μακάρι να ξαναβγαίνε και το Αγόρι" και μέσω πλαγίου τρόπου εκδόθηκε κατά 80%. Ειδικά για επανέκδοση του περιοδικού Αγόρι έκανα πολλές προσπάθειες, αλλά δεν ευοδώθηκαν, δυστυχώς... 12 3 1 Quote
Comichunter Posted June 20 Member ID: 35,513 Group: Members Topic Count: 7 Content Count: 1,362 Reputation: 6,676 Achievement Points: 1,431 Days Won: 14 With Us For: 2,393 Days Status: Offline Last Seen: 2 hours ago Age: 43 Posted June 20 δηλαδή μετά την ωραία έκδοση του 13 πατώματος,τώρα θα μας το πετάνε μέσα σε αυτό το συνονθύλευμα ιστοριών;;; 5 Quote
x for xepeta Posted June 20 Member ID: 3,787 Group: Veterans Topic Count: 488 Content Count: 12,125 Reputation: 82,635 Achievement Points: 12,147 Days Won: 79 With Us For: 6,873 Days Status: Offline Last Seen: 11 hours ago Age: 52 Posted June 20 10 ώρες πριν, Nikos Nikolaidis είπε: Ειδικά για επανέκδοση του περιοδικού Αγόρι έκανα πολλές προσπάθειες, αλλά δεν ευοδώθηκαν, δυστυχώς... Έζησες την εποχή που εκδιδόταν το περιοδικό εκ των έσω; Ήσουν στους συντελεστές; Γνωρίζεις τον Νίκο Καραγεωργίου που έκανε τις μεταφράσεις και το λετεριν το 1980; Έχω δει πάνω από 100 φορές στον ύπνο μου ότι ψάχνω νέα έκδοση του ΑΓΟΡΙ στα περίπτερα τα τελευταία 20 χρόνια. Πριν ένα μήνα αγόρασα το #27 στα όνειρά μου. Και είμαι 52 ετών. Πολύ χάρηκα τη νέα έκδοση. Το εξώφυλλο είναι λίγο απογοητευτικό. 14 1 Quote
Nikos Nikolaidis Posted June 20 Member ID: 33,495 Group: Members Topic Count: 71 Content Count: 435 Reputation: 2,329 Achievement Points: 455 Days Won: 3 With Us For: 2,833 Days Status: Online Last Seen: 12 min ago Age: 61 Author Posted June 20 Just now, x for xepeta said: Έζησες την εποχή που εκδιδόταν το περιοδικό εκ των έσω; Ήσουν στους συντελεστές; Γνωρίζεις τον Νίκο Καραγεωργίου που έκανε τις μεταφράσεις και το λετεριν το 1980; Έχω δει πάνω από 100 φορές στον ύπνο μου ότι ψάχνω νέα έκδοση του ΑΓΟΡΙ στα περίπτερα τα τελευταία 20 χρόνια. Πριν ένα μήνα αγόρασα το #27 στα όνειρά μου. Και είμαι 52 ετών. Πολύ χάρηκα τη νέα έκδοση. Το εξώφυλλο είναι λίγο απογοητευτικό. Πολύ συγκινητικό αυτό που αναφέρεις! Όσον αφορά σε εμένα, το 1980 ήμουν μόλις 16 ετών και εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούσα να ασχοληθώ εκ των έσω. Το Νίκο Καραγεωργίου μόνο ως όνομα τον θυμάμαι, στην κάρτα του περιοδικού. Οι προσπάθειές μου, για πιθανή επανέκδοση του περιοδικού, έγιναν πριν μερικά χρόνια, όταν ήρθα σε επαφή με τα παιδιά του αείμνηστου εκδότη του περιοδικού 'Αγόρι' (ορθότερα: ενός εκ των δύο εκδοτών) και φίλου μου, Νίκου Δεληγιώργη. Αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί εγώ να φανταζόμουν πράγματα, αλλά όπως μου εξήγησε ο Αλέξανδρος Δεληγιώργης, που το συζήτησε εκτενώς με την αδελφή του τη Ναταλία και τη μητέρα τους (εξαιρετικοί άνθρωποι όλοι τους, όπως και ο εκλιπών) υπήρχαν πολλαπλές δυσκολίες με δικαιώματα, συν-δικαιούχους (οικογένεια Μπαζαίου) κλπ νομικά και οικονομικά θέματα, που δεν έγινε κατορθωτό να ξεπεραστούν. Πάντως, υπάρχει αυτό το ιστολόγιο που έχω δημιουργήσει, ως φόρο τιμής στο περιοδικό και στην εποχή του. 17 2 Quote
Comichunter Posted June 21 Member ID: 35,513 Group: Members Topic Count: 7 Content Count: 1,362 Reputation: 6,676 Achievement Points: 1,431 Days Won: 14 With Us For: 2,393 Days Status: Offline Last Seen: 2 hours ago Age: 43 Posted June 21 16 ώρες πριν, x for xepeta είπε: Έζησες την εποχή που εκδιδόταν το περιοδικό εκ των έσω; Ήσουν στους συντελεστές; Γνωρίζεις τον Νίκο Καραγεωργίου που έκανε τις μεταφράσεις και το λετεριν το 1980; Έχω δει πάνω από 100 φορές στον ύπνο μου ότι ψάχνω νέα έκδοση του ΑΓΟΡΙ στα περίπτερα τα τελευταία 20 χρόνια. Πριν ένα μήνα αγόρασα το #27 στα όνειρά μου. Και είμαι 52 ετών. Πολύ χάρηκα τη νέα έκδοση. Το εξώφυλλο είναι λίγο απογοητευτικό. βάλε μέσα και καμιά δικιά σου ιστορία. Επίσης θα ήθελα να κάνεις παρουσιάσεις από τις εκδόσεις σου. 6 1 Quote
Nikos Nikolaidis Posted June 21 Member ID: 33,495 Group: Members Topic Count: 71 Content Count: 435 Reputation: 2,329 Achievement Points: 455 Days Won: 3 With Us For: 2,833 Days Status: Online Last Seen: 12 min ago Age: 61 Author Posted June 21 Just now, Comichunter said: βάλε μέσα και καμιά δικιά σου ιστορία. Επίσης θα ήθελα να κάνεις παρουσιάσεις από τις εκδόσεις σου. Ευχαριστώ πολύ, αλλά αυτό δεν γίνεται... Δεν είναι σωστό εγώ ο ίδιος να... βλογάω τα γένια μου Όποιος φίλος ή φίλη από εδώ μέσα πιστεύει ότι αξίζουν (οι εκδόσεις), θα ασχοληθεί... Καλή εβδομάδα 6 1 Quote
Comichunter Posted June 21 Member ID: 35,513 Group: Members Topic Count: 7 Content Count: 1,362 Reputation: 6,676 Achievement Points: 1,431 Days Won: 14 With Us For: 2,393 Days Status: Offline Last Seen: 2 hours ago Age: 43 Posted June 21 3 ώρες πριν, Nikos Nikolaidis είπε: Ευχαριστώ πολύ, αλλά αυτό δεν γίνεται... Δεν είναι σωστό εγώ ο ίδιος να... βλογάω τα γένια μου Όποιος φίλος ή φίλη από εδώ μέσα πιστεύει ότι αξίζουν (οι εκδόσεις), θα ασχοληθεί... Καλή εβδομάδα τι έγραψα για το xfir xepeta, ο οποίος έχει εκδόσει φοβερές ιστορίες 3 1 1 Quote
Nikos Nikolaidis Posted June 22 Member ID: 33,495 Group: Members Topic Count: 71 Content Count: 435 Reputation: 2,329 Achievement Points: 455 Days Won: 3 With Us For: 2,833 Days Status: Online Last Seen: 12 min ago Age: 61 Author Posted June 22 11 hours ago, Comichunter said: τι έγραψα για το xfir xepeta, ο οποίος έχει εκδόσει φοβερές ιστορίες O.K., πάντως έτσι όπως γράφτηκε, έβγαλα λάθος συμπέρασμα... 3 Quote
katanablade Posted June 24 Member ID: 41,688 Group: MoM Topic Count: 9 Content Count: 265 Reputation: 2,312 Achievement Points: 273 Days Won: 13 With Us For: 813 Days Status: Offline Last Seen: 4 hours ago Posted June 24 Εξώφυλλο κι οπισθόφυλλο τεύχους #01. Μεταφέρθηκαν στην βάση. 8 5 Quote
Nikos Nikolaidis Posted June 29 Member ID: 33,495 Group: Members Topic Count: 71 Content Count: 435 Reputation: 2,329 Achievement Points: 455 Days Won: 3 With Us For: 2,833 Days Status: Online Last Seen: 12 min ago Age: 61 Author Posted June 29 Έχουμε κάποια πληροφόρηση, μήπως, για το πότε πρόκειται να κυκλοφορήσει το #2;;;🤔 5 Quote
Indian Posted June 29 Member ID: 20,685 Group: Administrator Topic Count: 867 Content Count: 15,455 Reputation: 111,434 Achievement Points: 9,268 Days Won: 552 With Us For: 5,462 Days Status: Offline Last Seen: July 2 Age: 44 Posted June 29 Έχουμε μία υπέροχη παρουσίαση, χάρη στον @ Nikos Nikolaidis . Έχουμε δύο καλά σκαναρισμένα εξώφυλλα, χάρη στον @ katanablade . Αν καποιο παιδάκι ποστάρει και το πινακάκι, τότε θα μιλάμε για μία εξαιρετική συνεργασία μελών, που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της κοινότητάς μας. @ Dr Paingiver Ενδιαφέρεσαι? 8 3 Quote
Dr Paingiver Posted June 29 Member ID: 3,930 Group: Veterans Topic Count: 766 Content Count: 13,464 Reputation: 108,849 Achievement Points: 13,499 Days Won: 143 With Us For: 6,854 Days Status: Offline Last Seen: 1 hour ago Age: 68 Posted June 29 @ Indian Τίτλος: Ο ΞΑΝΘΟΣ ΓΙΓΑΣ ΜΠΛΕΚ Σενάριο: Διάφοροι Σχέδιο: Διάφοροι Εκδοτική: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ Ημερομηνία έκδοσης: 20/06/2026 Κατηγορία: Σειρά/Συνεχόμενα Τύπος έκδοσης: Καρφίτσα Περιεχόμενο: Πολυθεματικό Περιοδικότητα: Μηνιαίο Σελίδες: 52 Μέγεθος: 16,50 X 23 Χρώμα: A/M ISBN/ISSN: 3057-6310 Ονομαστική τιμή: 4,20€ 6 2 6 Quote
Indian Posted June 30 Member ID: 20,685 Group: Administrator Topic Count: 867 Content Count: 15,455 Reputation: 111,434 Achievement Points: 9,268 Days Won: 552 With Us For: 5,462 Days Status: Offline Last Seen: July 2 Age: 44 Posted June 30 Έτοιμο! 5 4 Quote
Θλιμμένος Μπούφος Posted July 1 Member ID: 19,150 Group: Members Topic Count: 54 Content Count: 2,174 Reputation: 11,822 Achievement Points: 2,184 Days Won: 0 With Us For: 5,488 Days Status: Offline Last Seen: 1 hour ago Age: 30 Posted July 1 Αγοράστηκε και διαβάστηκε και αυτή η νέα έκδοση. Στα θετικά: Ωραίες βρετανικές ιστορίες με το αναμενόμενο πληθωρικό σχέδιο. Εκτός του δικαστή δεν θυμάμαι να είχα διαβάσει τους υπόλοιπους χαρακτήρες. Σίγουρα θα τσεκαρετε και την ξεχωριστή έκδοση του πατώματος τον επόμενο καιρό. Στα αρνητικά: Ο Μπλεκ. Δεν κολλούσε με τα υπόλοιπα (ναι ξέρω έτσι ήταν παλιά κτλ κτλ -- αυτό δεν σημαίνει ότι κολλάει). Επίσης, βάζουν ήδη δημοσιευμένη ιστορία. Τι να πεις Αν το χαρτί ήταν λίγο πιο γυαλιστερό ή αν τα μαύρα ήταν λίγο πιο έντονα, το βρετανικό σχέδιο θα αναδεικνύονταν ακόμη περισσότερο. Εντομεταξύ είναι σε φάση Μπλεκ-ξεστοκ ο ΜΗ αν έχω καταλάβει σωστά, σε όλα τα περίπτερα που περνάω έχει δεκάδες τεύχη από πρόσφατες και παλιές εκδόσεις. Κάποιος που δεν είναι σχετικός δεν έχει ιδέα ότι το συγκεκριμένο τεύχος είναι καινούργια προσπάθεια, οπότε γιατί να το πάρει μέσα στο υπόλοιπο Μπλεκ - χάος; Εντομεταξυ πρόσφατα ήμουν στη Ρώμη και παρατήρησα ότι Μπλεκ και Λοχαγός Μαρκ απουσιάζουν ολοκληρωτικά από τα αντίστοιχα περίπτερα, βιβλιοπωλεία κτλ κτλ. Αντιθέτως, Tex, Diabolik, Dulan Dog, Mister no και λοιποί bonelli-κοι ήρωες είναι παντού. Απορώ γιατί εμείς εδώ γιατί έχουμε τόσο κόλλημα με τον ξανθό γίγαντα. Απ' ότι βλέπω στα σχόλια πάντως τον τελευταίο καιρό δεν νιώθω μόνος εγώ έτσι. 9 1 Quote
Nikos Nikolaidis Posted July 2 Member ID: 33,495 Group: Members Topic Count: 71 Content Count: 435 Reputation: 2,329 Achievement Points: 455 Days Won: 3 With Us For: 2,833 Days Status: Online Last Seen: 12 min ago Age: 61 Author Posted July 2 17 hours ago, Θλιμμένος Μπούφος said: Αγοράστηκε και διαβάστηκε και αυτή η νέα έκδοση. Στα θετικά: Ωραίες βρετανικές ιστορίες με το αναμενόμενο πληθωρικό σχέδιο. Εκτός του δικαστή δεν θυμάμαι να είχα διαβάσει τους υπόλοιπους χαρακτήρες. Σίγουρα θα τσεκαρετε και την ξεχωριστή έκδοση του πατώματος τον επόμενο καιρό. Στα αρνητικά: Ο Μπλεκ. Δεν κολλούσε με τα υπόλοιπα (ναι ξέρω έτσι ήταν παλιά κτλ κτλ -- αυτό δεν σημαίνει ότι κολλάει). Επίσης, βάζουν ήδη δημοσιευμένη ιστορία. Τι να πεις Αν το χαρτί ήταν λίγο πιο γυαλιστερό ή αν τα μαύρα ήταν λίγο πιο έντονα, το βρετανικό σχέδιο θα αναδεικνύονταν ακόμη περισσότερο. Εντομεταξύ είναι σε φάση Μπλεκ-ξεστοκ ο ΜΗ αν έχω καταλάβει σωστά, σε όλα τα περίπτερα που περνάω έχει δεκάδες τεύχη από πρόσφατες και παλιές εκδόσεις. Κάποιος που δεν είναι σχετικός δεν έχει ιδέα ότι το συγκεκριμένο τεύχος είναι καινούργια προσπάθεια, οπότε γιατί να το πάρει μέσα στο υπόλοιπο Μπλεκ - χάος; Εντομεταξυ πρόσφατα ήμουν στη Ρώμη και παρατήρησα ότι Μπλεκ και Λοχαγός Μαρκ απουσιάζουν ολοκληρωτικά από τα αντίστοιχα περίπτερα, βιβλιοπωλεία κτλ κτλ. Αντιθέτως, Tex, Diabolik, Dulan Dog, Mister no και λοιποί bonelli-κοι ήρωες είναι παντού. Απορώ γιατί εμείς εδώ γιατί έχουμε τόσο κόλλημα με τον ξανθό γίγαντα. Απ' ότι βλέπω στα σχόλια πάντως τον τελευταίο καιρό δεν νιώθω μόνος εγώ έτσι. Καλό μήνα! Στην Ιταλία το Μπλεκ και το Μαρκ δεν εκδίδονται πλέον, εδώ και αρκετά χρόνια. Αντιθέτως, συνεχίζουν απτόητα τα Ζαγκόρ, Μίστερ ΝΟ, ΤΕΞ και τα υπόλοιπα που βλέπετε στις προθήκες. Αυτός είναι ο λόγος. 6 1 Quote
constantinople Posted Saturday at 10:31 AM Member ID: 11,736 Group: Moderator Topic Count: 122 Content Count: 6,450 Reputation: 67,812 Achievement Points: 5,501 Days Won: 329 With Us For: 6,045 Days Status: Offline Last Seen: Monday at 08:37 PM Age: 109 Posted Saturday at 10:31 AM On 7/1/2026 at 5:06 PM, Θλιμμένος Μπούφος said: Στα αρνητικά: Ο Μπλεκ. Δεν κολλούσε με τα υπόλοιπα (ναι ξέρω έτσι ήταν παλιά κτλ κτλ -- αυτό δεν σημαίνει ότι κολλάει). Επίσης, βάζουν ήδη δημοσιευμένη ιστορία. Τι να πεις Αν το χαρτί ήταν λίγο πιο γυαλιστερό ή αν τα μαύρα ήταν λίγο πιο έντονα, το βρετανικό σχέδιο θα αναδεικνύονταν ακόμη περισσότερο. Άλλο αρνητικό: Τα εξώφυλλο είναι μεγενθυμένο καρέ. Αν δεν έχουν κανονικό εξώφυλλο από Μπλεκ να βάλουν, ας βάζουν εξώφυλλα από τις άλλες ιστορίες. 3 2 Quote
Nikos Nikolaidis Posted Saturday at 01:29 PM Member ID: 33,495 Group: Members Topic Count: 71 Content Count: 435 Reputation: 2,329 Achievement Points: 455 Days Won: 3 With Us For: 2,833 Days Status: Online Last Seen: 12 min ago Age: 61 Author Posted Saturday at 01:29 PM 2 hours ago, constantinople said: Άλλο αρνητικό: Τα εξώφυλλο είναι μεγενθυμένο καρέ. Αν δεν έχουν κανονικό εξώφυλλο από Μπλεκ να βάλουν, ας βάζουν εξώφυλλα από τις άλλες ιστορίες. Σωστή παρατήρηση, έχετε εξασκημενο μάτι. Εγώ εστιάζω και στο χέρι του Μπλεκ που χτυπά τον ερυθρόδερμο: η παλάμη δείχνει 'άδεια' , σας να λείπει μέρος του σχεδιασμού, ίσως λόγω απαλειφθεί κάποιου λογότυπου ή μίας διαφημιστικής κονκαρδας 🤔 4 Quote
Recommended Posts