Jump to content

Recommended Posts

Τίτλος:
ΠΟΠΑΫ
Σενάριο/Kείμενα:
Bud Sangedorf
Σχέδιο:
Bud Sangedorf
Σχέδιο εξωφύλλου:
Bud Sangedorf
Hμερ. έκδοσης:
28-02-2026
Εξώφυλλα:
19 + 19 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ - Λίστα Κυκλοφορίας
Τεύχη:
19
Κατηγορία:
Σειρά/Αυτοτελή
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Καρφίτσα
Περιεχόμενο:
Χιουμοριστικό
Περιοδικότητα:
Εβδομαδιαία
Μέγεθος:
17.0 x 24.0
Σελίδες:
36
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Μετάφραση:
Γαβριήλ Τομπαλίδης
Lettering:
Κόννυ Τσιχλογιάννη
Επιμέλεια:
Γιάννης Πεντζούρης
Προέλευση:
Αμερικανική
ISSN:
3057-5729
Ονομαστική τιμή:
Διανέμεται δωρεάν με την Καθημερινή
Ομαδοποίηση:

• Member ID:  3,930
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  766
  • Content Count:  13,464
  • Achievement Points:  13,499
  • Days Won:  143
  • With Us For:  6,854 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Posted

POPAY_0001.jpg  POPAY_0002.jpg  POPAY_0003.jpg  POPAY_0004.jpg

Να λοιπόν και η καινούργια έκδοση του Ποπάϋ από τις εκδόσεις Μικρός Ήρως. 

Σαν έκδοση μην περιμένετε πολλά πράγματα, ότι πληρώνει παίρνει κανείς.

Σαν περιεχόμενο μάλλον θετικό το κρίνω. Συμπαθητική ιστορία Ποπάϋ και κάποια (λίγα) πληροφοριακά στοιχεία για τον Bud Sangedorf.

Οι φίλοι του Ποπάϋ θα το εκτιμήσουν, αλλά πιθανόν να αρέσει και σε άλλους που τον διαβάζουν πρώτη φορά.

Ευχαριστούμε για τα υπόλοιπα εξώφυλλα τον Captain Cooper.

:Paingiver:

• Like 30
  • Thanks 7

• Member ID:  11,226
  • Group:  Members
  • Topic Count:  150
  • Content Count:  3,555
  • Achievement Points:  3,631
  • Days Won:  20
  • With Us For:  6,153 Days
  • Last Seen:  

Posted

Το αγόρασα πριν λίγο και εγώ. Δύο πράγματα.

1) η τιμή είναι σούπερ καθώς η απλή καθημερινή του Σαββάτου που το έχει μέσα κάνει ένα ευρώ και είκοσι λεπτά (1,20). Προσοχή δεν έχει καν σελοφαν αυτή η έκδοση και είναι το κομικ ανάμεσα στις σελίδες. 

2) η ποιότητα για την τιμη δεν είναι τόσο κακή. Είναι ψιλογιαλιστερες κιόλας οι σελίδες μέσα. Βέβαια όπως είπε και ο δόκτωρ από πάνω ότι πληρώνεις παίρνεις,

• Like 20
  • Thanks 1

• Last Seen:  

Posted
46 min ago , albertus magnus said:

Προσοχή δεν έχει καν σελοφαν αυτή η έκδοση και είναι το κομικ ανάμεσα στις σελίδες. 

:thanks: @ albertus magnus  

Αυτό ξέχασα να το αναφέρω. 'Οσοι πάρετε την αφημερίδα, επειδή το τεύχος είναι χύμα ανάμεσα στις σελίδες, προσέξτε αφενός μεν να υπάρχει, αφετέρου να μην είναι τραυματισμένο.

Αλλιώς, ναι, πράγματι, για 1,20€ τεύχος και εφημερίδα, είναι τσάμπα.

• Like 19

• Member ID:  694
  • Topic Count:  69
  • Content Count:  771
  • Achievement Points:  785
  • Days Won:  2
  • With Us For:  7,132 Days
  • Last Seen:  

Posted

Μακάρι να πάει καλά να δούμε και άλλες κυκλοφορίες μέσα σε εφημερίδες.

Πάντα σκεφτόμουν το αναξιοποίητο των εφημερίδων για περιοδικά και κόμικς που σταμάτησαν την κυκλοφορία τους.

• Like 18

• Member ID:  11,226
  • Topic Count:  150
  • Content Count:  3,555
  • Achievement Points:  3,631
  • With Us For:  6,153 Days
  • Last Seen:  

Posted
12 min ago , Dr Paingiver said:

Αυτό ξέχασα να το αναφέρω. 'Οσοι πάρετε την αφημερίδα, επειδή το τεύχος είναι χύμα ανάμεσα στις σελίδες, προσέξτε αφενός μεν να υπάρχει, αφετέρου να μην είναι τραυματισμένο.

Αλλιώς, ναι, πράγματι, για 1,20€ τεύχος και εφημερίδα, είναι τσάμπα.

Και εγω για αυτο το ανεφερα γιατι και εγω ψαχνομουν το πρωι.  Οταν πηγα στο παντα αξιοπιστο ψιλικατζιδικο μου περιμενα να δω δυο βερσιον μια με σελοφαν και μια χωρις και ειχε μονο εντελως απλες χωρις σελοφαν. Και ευτυχως που κοιταξα μεσα στις σελιδες και ανακαλυψα οτι το κομικ ειναι εκει. Και μολις ειδα και την τιμη χαρηκα περισσοτερο.  Αλλα οπως λεει και ο δοκτωρ να κοιταξετε μεσα μην τυχον εχει γλιστρησει ή μην ειναι τσαλακωμενο κτλ

• Like 16

• Last Seen:  

Posted

Το πρώτο τεύχος έχει ίδιο μέγεθος με το πρώτο της Βαβούρας, στο 2ο τεύχος της Βαβούρας το μέγεθος μειώθηκε, να δούμε αν συμβεί το ίδιο και με αυτό.

• Like 13

• Last Seen:  

Posted (edited)
16 min ago , albertus magnus said:

οπως λεει και ο δοκτωρ να κοιταξετε μεσα μην τυχον εχει γλιστρησει

Το πιό πιθανό γλύστρημα είναι στους αετονύχιδες έτσι απροστάτευτο που είναι.. 

Edited by Dr Paingiver
  • Like 5
  • Funny 6

• Last Seen:  

Posted (edited)

Μου θύμισε παροιμία του Ιράκ που αφήνουν τα μαγαζιά τα βιβλία έξω την νύχτα απροστάτευτα.

"Ο αναγνώστης δεν κλέβει και ο κλέφτης δεν διαβάζει."

Edited by AARDVARK
  • Like 14
  • Thanks 2

• Member ID:  36,788
  • Topic Count:  3
  • Content Count:  1,785
  • Achievement Points:  2,092
  • Days Won:  24
  • With Us For:  2,063 Days
  • Last Seen:  

Posted

Παιδιά , να υπολογίσετε το γεγονός οτι σε αναγκάζει να πάρεις την εφημερίδα. Κερδισμένοι είναι αυτοί , όχι ο αναγνώστης του εκάστοτε κόμικ.

Προσωπική άποψη , θα αποτύχει. Χάλια χαρτί, λίγες σελίδες,Ποπάϋ. Ο κόσμος έχει συνηθίσει να αγοράσει εκδόσεις με ιστορίες Μπαρκς και Σκάρπα 4 ευρώ τόμους 200+ σελίδων.

Ειλικρινά δε ξέρω...

Ο Μ.Η. είναι συμπαθέστατη εκδοτική ,σε αυτή τη περίπτωση πως το σκέφτηκαν δε γνωρίζω. Σίγουρα τα υπολογίζουν αλλίωτικα από εμένα αλλιώς δεν θα προχωρούσανε στη συγκεκριμένη συνεργασία.

• Like 9
  • Disagree 1
  • Thanks 1

• Last Seen:  

Posted

Είναι win win για αυτούς και η εφημερίδα κερδίζει αυτούς τους όσους έξτρα αναγνώστες, παλιούς και παιδιά και η όποια εκδοτική έχει έτοιμη διανομή του εντύπου.

Τώρα για εμάς κέρδος σε αυτή την περίπτωση μόνο είναι η καλή τιμή, το ότι δεν τρώω τον χρόνο μου να ψάχνω τα κόμικ στα ράφια (μεγάλο παιδί) αν το θυμήθηκε να το φέρει ο περιπτεράς, πάω καρφί στις εφημερίδες με σιγουριά.

Anyway..

• Like 13

• Member ID:  33,481
  • Topic Count:  7
  • Content Count:  562
  • Achievement Points:  606
  • Days Won:  0
  • With Us For:  2,836 Days
  • Last Seen:  

Posted (edited)

To αγόρασα κι' εγώ και πριν λίγο τελείωσα την ανάγνωσή του. Η άποψή μου:

Όσο αφορά την έκδοση ήταν αρκετά όμορφη και εξηγούμαι: το σχέδιο αλλά και ο χρωματισμός του (δες πχ τη διχρωμία του χάρτη στο οπισθόφυλλο) μού θύμισε εποχές 80ς - 90ς όταν αγοράζαμε τότε περιοδικά. Είναι πολύχρωμη η ιστορία αλλά με τα χρώματα που θυμίζουν άλλες εποχές. Οπότε μόνο ως θετικό μπορώ να το δω. Επίσης κάτι άλλο θετικό είναι ότι ενώ το περίμενα στο μέγεθος του μικρού Ποπάυ, είναι τελικά  μεγαλύτερο. Το μοναδικό "αρνητικό" που θα μπορούσα να βρω είναι το πολύ μαλακό εξώφυλλο που οριακά ήταν σαν τις μέσα σελίδες. Αν ήταν λίγο πιο χοντρό θα θύμιζε περισσότερο περιοδικό (τώρα περισσότερο σε φυλλάδα φέρνει). Δεν είναι πάντως σαν έκδοση αυτό που πιθανόν φαντάζεσττε πολλοί: μια φτήνια που είναι ανεκτή μόνο εξαιτίας του χαμηλού κόστους. Εδώ σήμερα βγάζουν βιβλία σε χαρτοπολτό χειρότερο από εποχές 60ς , 70ς και 80ς και τα πουλάνε ένα εικοσάρικο. Εϊναι όμορφο εμφανισιακά αν το εκλάβεις ως μια ανατυπωμένη ρέπλικα περιοδικού δεκαετιών.

Σαν ιστορία τίποτα το φοβερό, και σαφώς κατώτερη από τα αντίστοιχα στριπάκια. Διαβάστε την ως ένα χαλαρό ανάγνωσμα του 1948.

Σαν επιμέλεια, ενώ το κείμενο ήταν πολύ μικρό, δεν αποφεύχθηκαν τα λαθάκια όπως στη σελ 8 που γράφει "πολύ φαντασία" (ενώ είναι "πολλή φαντασία") καθώς και στη σελίδα 22 αντί για "ότι μπορούσαμε" (ενώ είναι "ό,τι μπορούσαμε).

Στο τέλος αναγράφεται ένα μίνι - βιογραφικό του Σάγκεντορφ που προφανώς δεν προσφέρει κάτι σε εμάς που έχουμε διαβάσει τα τόσα άρθρα στις αντίστοιχες εκδόσεις με τα στριπς. Δεν μπορώ πάντως να καταλάβω τι εννοεί στην προειδοποίηση περιοεχομένου και συγκεκριμένα εκεί που λέει "Λάβετε υπόψην ότι η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει αυτούσιες αναπαραγωγές πρωτότυπου περιεχομένου και παρουσιάζεται σε μεγάλο βαθμό στην αρχική της μορφή". (τα bold δικά μου). Δηλαδή έχει υπάρξει κάποιου είδους περικοπή;

Εν κατακλείδι αν δεν σας αρέσει ο Ποπάυ δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε ακόμα και αν το κόστος αγοράς του είναι μικρό. Όσοι όμως αρέσκεστε στο να διαβάζετε Ποπάυ, και το δείτε με χαλαρή ματιά, είναι απλά ένα ευχάριστο διαλειμματάκι. Εγώ προσωπικά σκοπεύω να αγοράσω και τα άλλα τεύχη.

Edited by lovcom
  • Like 19
  • Thanks 2

• Member ID:  31,217
  • Topic Count:  41
  • Content Count:  1,481
  • Achievement Points:  1,502
  • Days Won:  1
  • With Us For:  3,892 Days
  • Last Seen:  

Posted (edited)
3 hours ago, AARDVARK said:

Το πρώτο τεύχος έχει ίδιο μέγεθος με το πρώτο της Βαβούρας, στο 2ο τεύχος της Βαβούρας το μέγεθος μειώθηκε, να δούμε αν συμβεί το ίδιο και με αυτό.

Η διαφορά όμως είναι ότι το πρώτο τεύχος της Βαβούρας δεν κυκλοφόρησε με εφημερίδα. Η αλλαγή έγινε από το δεύτερο τεύχος, δηλαδή το πρώτο που κυκλοφόρησε με την εφημερίδα.

Edit: Το αγόρασα και εγώ. Μια χαρά είναι σαν έκδοση. Σαν αμερικάνικο τευχάκι. Σε αυτήν την τιμή (1,20€) όλοι οι φίλοι των κόμικς (και όχι μόνο) πρέπει να το πάρουν.

IMG20260228144453.thumb.jpg.1a6c5f699d9b93b167dc80922932f9b6.jpg

ΥΓ: Το «Θρυλικοί Ήρωες #1» είναι ακόμα άφαντο στο περίπτερο που πηγαίνω.

Edited by jimakoszs97
  • Like 22

• Member ID:  26,001
  • Topic Count:  101
  • Content Count:  7,237
  • Achievement Points:  7,258
  • Days Won:  165
  • With Us For:  5,021 Days
  • Last Seen:  

Posted (edited)

Το πήρα κι εγώ πριν λίγο και το ξεφύλλισα στα γρήγορα διαβάζοντας και το συνοδευτικό για τον Sagendorf .

Mια χαρά μου φάνηκε και όχι μόνο λόγο της χαμηλής τιμής του ,

Δεν είμαι ο πιο φαν του Ποπάυ αλλά θα συνεχίσω άνετα να το παίρνω .

Οπως έγραφε και κάπου αλλού ο φίλος @ MARIELOS  νομίζω ,είχα πολύ καιρό να δω μαζεμένες νέες κυκλοφορίες  κομικς  περιπτέρου να γεμίζουν το ΣΚ μου .:)

Edited by φλοκ
  • Like 19

• Member ID:  32,406
  • Topic Count:  106
  • Content Count:  3,926
  • Achievement Points:  3,974
  • Days Won:  172
  • With Us For:  3,161 Days
  • Last Seen:  

Posted

Το πήρα και εγώ, αφού πρώτα το έψαξα σε 3-4 περίπτερα (είχε εξαντληθεί).

Όταν τελικά το βρήκα, δίνω 2 ευρώ στην περιπτερού και περιμένω τα ρέστα, τίποτα, απλώς με κοιτούσε, της λέω τότε ότι έχει 1,20 και παραξενεύτηκε.

Από την αντίδραση της κατάλαβα ότι όλο το πρωί μάλλον την έδινε 2 ευρώ :damn: ή ήμουν ο πρώτος που αγόρασε την εφημερίδα στις 5 το απόγευμα :thinking:.

• Like 5
  • Funny 15

• Member ID:  39,094
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  465
  • Achievement Points:  475
  • Days Won:  4
  • With Us For:  1,481 Days
  • Last Seen:  

Posted

Πολύ καλό θα το αγοράζω, με το χαρτί εξωφύλλου και εσωτερικά είμαι οκ , μόνο τα χρώματα βρήκα λίγο "ξεπλυμένα" έχετε και άλλοι αυτή την εντύπωση ή έπεσα σε κακέκτυπο ; Αν είναι να το ξαναγοράσω σε αυτή την τιμή λεφτά υπάρχουν .:lol: 

Βάζω και εδώ τον σύνδεσμο με τα εξώφυλλα της αμερικανικής σειράς για όσους είμαστε ανυπόμονοι. :blob7:

Και μιλώντας για εξώφυλλα το τελευταίο τεύχος φαίνεται πως είχε κυκλοφορήσει το 1962 :

Screenshot_2026-02-28-18-19-32-566_com_sec.android_app.sbrowser.thumb.jpg.169ee46ea484a3dba028a16e97c3bd36.jpg

Αλλά στον τίτλο της Καθημερινής γράφει για ιστορίες της "χρυσής εποχής" από το 1948 εως το 1965 .:thinking:

Screenshot_2026-02-28-15-02-24-263_com.google.android_apps.photos2.thumb.jpg.4b5c9c5dbdd0908ee211e9dbce4b665d.jpg

• Like 15
  • Thanks 1
  • Read 1

• Member ID:  19,150
  • Topic Count:  54
  • Content Count:  2,174
  • Achievement Points:  2,184
  • With Us For:  5,488 Days
  • Last Seen:  

Posted (edited)

Το αγόρασα και εγώ. Δεν με χάλασε το μέγεθος και η ποιότητα, θύμισε τα παλιά αμερικάνικα τευχάκια όπως αναφέρθηκε και παραπάνω. Η ιστορία όπως ακριβώς την περίμενα, ανάλαφρη και γρήγορη. Ότι έπρεπε :D

Αυτό που με προβληματίζει εμένα σχετικά με αυτήν την προσφορά είναι ότι δεν φαίνεται μπροστά από την εφημερίδα. Σήμερα υπήρχε ο ΠΟΠΑΥ δίπλα στο λογότυπο της Καθημερινής, όμως στα επόμενα λογικά θα λείπει. Ένα μεγαλο μέρος των αγοραστών τσεκάρουν τις πρόσφορες κάθε ΣΚ στις αραδιασμένες εφημερίδες, οπότε πιστεύω αυτή κυριολεκτικά θα χάνεται μέσα στα φύλλα. Θα φανεί :)

Εντομεταξύ άσχετο αλλά όταν (σπάνια πλέον) βγαίνω για να αγοράσω εφημερίδα μου φαίνεται ότι κάθε φορά πρέπει να ψάξω όλο και περισσότερο και να πάω όλο και πιο μακριά. Η πτώση των εφημερίδων βέβαια διαβάζω συμβαίνει τουλάχιστον δύο δεκαετίες τώρα. Άλλη συζήτηση. :)

Edited by Θλιμμένος Μπούφος
  • Like 16

• Member ID:  32,676
  • Topic Count:  210
  • Content Count:  1,884
  • Achievement Points:  1,965
  • With Us For:  3,063 Days
  • Last Seen:  

Posted

Βάζω εδώ και την επικεφαλίδα της εφημερίδας αλλά και διαφήμιση για το επόμενο τεύχος από το οικονομικό ένθετο.

img20260228_20193650.thumb.jpg.cc5d4fdae16aa51580feeb08e08eef6d.jpg

img20260228_20151707.thumb.jpg.7b91c99865f16d4ad04a79f7dc6f1d15.jpg

• Like 16
  • Respect 1
  • Thanks 1

• Member ID:  25,930
  • Topic Count:  115
  • Content Count:  1,077
  • Achievement Points:  1,077
  • With Us For:  5,033 Days
  • Last Seen:  

Posted

Κατά τις 8 το βράδυ θυμήθηκα ότι κυκλοφόρησε, και βγήκα άρον, άρον να το πάρω. Απ' ό,τι γράφει και στο εσωτερικό τού οπισθόφυλλου, πρόκειται για ανατύπωση του Popeye 3 (ή της ανατύπωσής του στο Classic Popeye 3 τής IDW, αν προτιμάτε, που είναι πιο πιθανόν). Όμως, ανατυπώνει μόνο την κεντρική ιστορία τού τεύχους, το οποίο είχε ακόμα μία δεκαεξασέλιδη ιστορία και δύο μονοσέλιδες...

11 hours ago, Dr Paingiver said:

ότι πληρώνει παίρνει κανείς

...όπως φαίνεται.

9 hours ago, albertus magnus said:

περιμενα να δω δυο βερσιον μια με σελοφαν και μια χωρις και ειχε μονο εντελως απλες χωρις σελοφαν

Κι εγώ. Είπα στην περιπτερού ότι ήθελα την έκδοση με το ένθετο, και μου είπε ότι το ένθετο είναι μέσα. Ή διαβάζει κι εκείνη Ποπάυ, ή της το ζήτησαν πολλοί από το πρωί!

2 hours ago, CarpiMan said:

μόνο τα χρώματα βρήκα λίγο "ξεπλυμένα" έχετε και άλλοι αυτή την εντύπωση ή έπεσα σε κακέκτυπο ;

Κι εγώ το ίδιο παρατήρησα. Και στο δικό μου αντίτυπο τα χρώματα είναι ξεπλυμένα σε σχέση με την αμερικανική έκδοση. Αλλά είπαμε: ό,τι πληρώνει παίρνει κανείς. Ξέρετε πόσο στοιχίζει να τυπώσεις ένα κόμικ χωρίς ν' αραιώσεις τα χρώματα, όπως θα έλεγε ο θείος Σκρουτζ;

• Like 15
  • Funny 1

• Member ID:  39,094
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  465
  • Achievement Points:  475
  • Days Won:  4
  • With Us For:  1,481 Days
  • Last Seen:  

Posted

Είχα την απορία πώς ακούγεται το ΑΡΦ ΑΡΦ από τον Ποπάυ.

IMG_20260228_2047262.thumb.jpg.8a4fd89322510638c244478745ab20c5.jpg

Ένας ήχος που χρησιμοποιεί και ο Carpi σε αυτό το original art.

H4009-L237037368.thumb.jpg.42ebd8d1b68e8fe94c7c56f747787e7f.jpg

Έτσι η απάντηση είναι :) :

• Like 15

• Member ID:  20,685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  867
  • Content Count:  15,455
  • Achievement Points:  9,268
  • Days Won:  552
  • With Us For:  5,462 Days
  • Last Seen:  

Posted

Εννοείται ότι δεν θα μπορούσα να μην το προμηθευτώ κι εγώ και σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τους περισσότερους. :)

Έχουμε να κάνουμε με μια ποιότητα τεύχους πάρα πολύ καλή, πάντα σε συνάρτηση της τιμής και της περιοδικότητάς του. Μου έφερε στον νου τον αντίστοιχο τίτλο που είχε κυκλοφορήσει με τον Τηλεθεατή το 2015.

Σίγουρα δεν τίθεται ζήτημα σύγκρισης σε σχέση με την ποιότητα των κόμικς που μας έχει συνηθίσει ο "Μικρός Ήρως". Έδω έχουμε λεπτό χαρτί και λίγες σελίδες, που κάνουν το έντυπο επιρρεπές στα τσαλακώματα και την αποθήκευση. Παρόλα αυτά, με 1.20€ κι εβδομαδιαία κυκλοφορία, πιστεύω ότι θα γίνει η τέλεια απόλαυση κι ανυπομονώ για το επόμενο τεύχος. :mafia:

Όσον αφορά το περιεχόμενο, ομολογώ ότι δεν έχω ολοκληρώσει ακόμα την ιστορία, αλλά μέχρι στιγμής "κινείται" στρωτά και με διασκεδάζει. Η επιμέλεια κειμένου από τον φίλο @ Dredd είναι άψογη, το ίδιο και η διόρθωση από τον φίλο @ Ionas Aggelis , ενώ και οι μικρές πληροφορίες που παρατίθενται στις εσωτερικές σελίδες, μπορεί να είναι γνώριμες στους γνώστες του Ποπάυ, παρόλα αυτά είναι καλοδεχούμενες και δείχνουν το μεράκι των υπεύθυνων. Εννοείται ότι δεν θα πρέπει να παραλείψουμε την συμβολή του μεταφραστή Γαβριήλ Τομπαλίδη, που γι´ ακόμα μια φορά υπερβαίνει εαυτόν, αλλά και το lettering της Κόννυ Τσιχλογιάννη. :clap2:

Εν κατακλείδι, ευχαριστούμε πολύ τους φίλους @ LEOKRATIS  και @ PhantomDuck , που μας έφεραν ακόμα μια διασκεδαστική σειρά κι εύχομαι ολόψυχα, αυτό το ταξίδι να αργήσει να ολοκληρωθεί. :pray:

:beer:

• Like 16
  • Respect 2
  • Read 1

• Member ID:  35,513
  • Content Count:  1,362
  • Achievement Points:  1,431
  • Days Won:  14
  • With Us For:  2,393 Days
  • Last Seen:  

Posted (edited)

ΣΑΝ σουβλακι μεσα στην πιτα ειναι, σκετο χωρις τζατζικι και κρεμμυδι, βεβαια η τιμη αντιστοιχει σε σουβλακι δεκαετια 90

Edited by Comichunter
  • Like 8

• Member ID:  25,930
  • Topic Count:  115
  • Content Count:  1,077
  • Achievement Points:  1,077
  • With Us For:  5,033 Days
  • Last Seen:  

Posted
11 ώρες πριν, Comichunter είπε:

ΣΑΝ σουβλακι μεσα στην πιτα ειναι, σκετο χωρις τζατζικι και κρεμμυδι

Και με 2/3 από σουβλάκι...

15 ώρες πριν, CarpiMan είπε:

Είχα την απορία πώς ακούγεται το ΑΡΦ ΑΡΦ από τον Ποπάυ.

Κι εμένα με ξενίζει, που όταν γελάει ο Ποπάυ... γαβγίζει, αλλά έτσι γελάει ο Ποπάυ στο πρωτότυπο, οπότε έτσι γελάει και στη μετάφραση.

arf.thumb.jpg.d2b7bd7b380bb6d0054d303103d9a439.jpg

• Like 11

• Member ID:  33,481
  • Content Count:  562
  • Achievement Points:  606
  • With Us For:  2,836 Days
  • Last Seen:  

Posted (edited)
7 hours ago, Kriton said:

Κι εμένα με ξενίζει, που όταν γελάει ο Ποπάυ... γαβγίζει, αλλά έτσι γελάει ο Ποπάυ στο πρωτότυπο, οπότε έτσι γελάει και στη μετάφραση.

Αν ακολουθούν πιστά το πρωτότυπο τότε θα έπρεπε να είναι συνεπείς σε όλα όπως με το πολύ "σοβαρότερο" pappy που στα στριπ αποδόθηκε (ξανά) ως "παππούς". H εξήγηση που δόθηκε ήταν ότι έτσι ήταν μαθημένοι οι έλληνες αναγνώστες οπότε δεν ήθελαν να το αλλάξουν (κάτι που βέβαια διαφωνώ αφού η σειρά μας "επανασυστήνει" τις ιστορίες του Σάγκεντορφ και - αν μη τι άλλο - τέτοιες παρανοήσεις έπρεπε όχι απλά να αποφευχθούν αλλά και να τονιστούν ώστε να μας παρουσιάσουν το σωστό αυτή τη φορά, όπως γενικά διατείνεται η σειρά ότι κάνει). Αφού λοιπόν έδειξαν ευαισθησία στην παιδική συνήθεια όσο αφορούσε ένα "σοβαρό" λάθος γιατί δεν έκαναν το ίδιο και εδώ όπου το συγκεκριμένο ηχητικό όσοι διαβάζαμε κόμικς στα 90ς το είχαμε για γέλιο σκύλου; 

Edited by lovcom
  • Like 11
  • Respect 1
  • Thanks 1

• Member ID:  38,081
  • Topic Count:  1
  • Content Count:  1,000
  • Achievement Points:  1,007
  • Days Won:  9
  • With Us For:  1,740 Days
  • Last Seen:  

Posted

Πήρα το τεύχος εχθές το απόγευμα σε άριστη κατάσταση, σήμερα το πρωί που το διάβασα οι σελίδες στο εσωτερικό έχουν γίνει χάλια απ'την υγρασία.

Για 1.20ε να διαβάσω μια ιστορία Ποπάυ του 1948 εντάξει μια χαρά είναι η φάση, αλλά το χαρτί του κόμικ είναι άθλιο.

• Like 13

• Member ID:  32,699
  • Topic Count:  12
  • Content Count:  1,203
  • Achievement Points:  1,296
  • Days Won:  59
  • With Us For:  3,055 Days
  • Last Seen:  

Posted
16 min ago , Guts said:

Πήρα το τεύχος εχθές το απόγευμα σε άριστη κατάσταση, σήμερα το πρωί που το διάβασα οι σελίδες στο εσωτερικό έχουν γίνει χάλια απ'την υγρασία.

Για 1.20ε να διαβάσω μια ιστορία Ποπάυ του 1948 εντάξει μια χαρά είναι η φάση, αλλά το χαρτί του κόμικ είναι άθλιο.

Ε και συ ήθελες να το διαβάσεις μέσα στην μπανιέρα :surf:

• Like 2
  • Funny 13

• Member ID:  34,230
  • Topic Count:  16
  • Content Count:  987
  • Achievement Points:  1,075
  • Days Won:  6
  • With Us For:  2,663 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  

Posted

Το πήρα και εγώ χτες το διάβασα σήμερα. Δεν έχω να προσθέσω πολλά. Όπως ακριβώς το περιμένα στο περιεχόμενο, στην ποιότητα η αλήθεια είναι το περίμενα λίγο καλύτερο. Για μικρή ανάγνωση μέσα στο ΣΚ ότι πρέπει

• Like 12

• Member ID:  38,320
  • Topic Count:  4
  • Content Count:  300
  • Achievement Points:  328
  • With Us For:  1,678 Days
  • Last Seen:  

Posted
Παράθεση

Ε και συ ήθελες να το διαβάσεις μέσα στην μπανιέρα

Μπορεί απλά να μένει στην Δυτική Ελλάδα όπως εμείς :)

• Like 10

• Member ID:  32,699
  • Topic Count:  12
  • Content Count:  1,203
  • Achievement Points:  1,296
  • Days Won:  59
  • With Us For:  3,055 Days
  • Last Seen:  

Posted
11 min ago , Theo A said:

Μπορεί απλά να μένει στην Δυτική Ελλάδα όπως εμείς :)

Έχουμε σαπίσει από την υγρασία... ευτυχώς έβγαλε λίγο ήλιο... αλλά και πάλι το βράδυ έχει κανονικά υγρασία. Ευτυχώς τα έχω όλα σε σακουλάκια και έχω και αφυγραντήρα. Το μόνο που μου λείπει είναι να πάρω τις παγίδες για ψαράκια που είδα σε άλλο thread 

• Like 10

• Member ID:  35,513
  • Content Count:  1,362
  • Achievement Points:  1,431
  • Days Won:  14
  • With Us For:  2,393 Days
  • Last Seen:  

Posted

τελικά το συμπέρασμα είναι ότι ο ποπαυ κοστίζει 2,4€.

ένα για διάβασμα που μετά γίνεται πατσαβούρα, λόγω ποιότητας χαρτιού και ένα για τη συλλογή 

• Like 9

• Member ID:  31,217
  • Topic Count:  41
  • Content Count:  1,481
  • Achievement Points:  1,502
  • Days Won:  1
  • With Us For:  3,892 Days
  • Last Seen:  

Posted

Εμένα πάντως το δικό μου τεύχος δεν έχει πάθει τίποτα και το έχω διαβάσει 2 φορές. Βέβαια είμαι πάντα προσεκτικός με τα κόμικς μου. Ούτε το χαρτί έχει πάθει τίποτα από την υγρασία.
Δεν λέω ότι είναι η ποιοτικότερη έκδοση από πλευράς χαρτιού αλλά είναι μια χαρά. Δεν λέω όχι σε ακριβότερες και ποιοτικότερες εκδόσεις, αλλά για την τιμή του είναι πολύ τίμιο το Ποπάυ.
Θέλω να πιστεύω ότι τέτοιες φθηνότερες εκδόσεις φέρνουν περισσότερο κόσμο σε επαφή με τα κόμικς, αυξάνοντας το κοινό που αγοράζει και διαβάζει και ακριβότερα τεύχη και graphic novels.

• Like 16