Dr Paingiver Posted February 28 Member ID: 3,930 Group: Veterans Topic Count: 767 Content Count: 13,473 Reputation: 108,930 Achievement Points: 13,508 Days Won: 144 With Us For: 6,859 Days Status: Offline Last Seen: 19 hours ago Age: 68 Posted February 28 Να λοιπόν και η καινούργια έκδοση του Ποπάϋ από τις εκδόσεις Μικρός Ήρως. Σαν έκδοση μην περιμένετε πολλά πράγματα, ότι πληρώνει παίρνει κανείς. Σαν περιεχόμενο μάλλον θετικό το κρίνω. Συμπαθητική ιστορία Ποπάϋ και κάποια (λίγα) πληροφοριακά στοιχεία για τον Bud Sangedorf. Οι φίλοι του Ποπάϋ θα το εκτιμήσουν, αλλά πιθανόν να αρέσει και σε άλλους που τον διαβάζουν πρώτη φορά. Ευχαριστούμε για τα υπόλοιπα εξώφυλλα τον Captain Cooper. 30 7 Quote
albertus magnus Posted February 28 Member ID: 11,226 Group: Members Topic Count: 150 Content Count: 3,559 Reputation: 22,551 Achievement Points: 3,635 Days Won: 20 With Us For: 6,157 Days Status: Offline Last Seen: 50 min ago Age: 158 Posted February 28 Το αγόρασα πριν λίγο και εγώ. Δύο πράγματα. 1) η τιμή είναι σούπερ καθώς η απλή καθημερινή του Σαββάτου που το έχει μέσα κάνει ένα ευρώ και είκοσι λεπτά (1,20). Προσοχή δεν έχει καν σελοφαν αυτή η έκδοση και είναι το κομικ ανάμεσα στις σελίδες. 2) η ποιότητα για την τιμη δεν είναι τόσο κακή. Είναι ψιλογιαλιστερες κιόλας οι σελίδες μέσα. Βέβαια όπως είπε και ο δόκτωρ από πάνω ότι πληρώνεις παίρνεις, 20 1 Quote
Dr Paingiver Posted February 28 Member ID: 3,930 Group: Veterans Topic Count: 767 Content Count: 13,473 Reputation: 108,930 Achievement Points: 13,508 Days Won: 144 With Us For: 6,859 Days Status: Offline Last Seen: 19 hours ago Age: 68 Author Posted February 28 46 min ago , albertus magnus said: Προσοχή δεν έχει καν σελοφαν αυτή η έκδοση και είναι το κομικ ανάμεσα στις σελίδες. @ albertus magnus Αυτό ξέχασα να το αναφέρω. 'Οσοι πάρετε την αφημερίδα, επειδή το τεύχος είναι χύμα ανάμεσα στις σελίδες, προσέξτε αφενός μεν να υπάρχει, αφετέρου να μην είναι τραυματισμένο. Αλλιώς, ναι, πράγματι, για 1,20€ τεύχος και εφημερίδα, είναι τσάμπα. 19 Quote
AARDVARK Posted February 28 Member ID: 694 Group: Members Topic Count: 69 Content Count: 772 Reputation: 3,826 Achievement Points: 786 Days Won: 2 With Us For: 7,136 Days Status: Offline Last Seen: 21 hours ago Posted February 28 Μακάρι να πάει καλά να δούμε και άλλες κυκλοφορίες μέσα σε εφημερίδες. Πάντα σκεφτόμουν το αναξιοποίητο των εφημερίδων για περιοδικά και κόμικς που σταμάτησαν την κυκλοφορία τους. 18 Quote
albertus magnus Posted February 28 Member ID: 11,226 Group: Members Topic Count: 150 Content Count: 3,559 Reputation: 22,551 Achievement Points: 3,635 Days Won: 20 With Us For: 6,157 Days Status: Offline Last Seen: 50 min ago Age: 158 Posted February 28 12 min ago , Dr Paingiver said: Αυτό ξέχασα να το αναφέρω. 'Οσοι πάρετε την αφημερίδα, επειδή το τεύχος είναι χύμα ανάμεσα στις σελίδες, προσέξτε αφενός μεν να υπάρχει, αφετέρου να μην είναι τραυματισμένο. Αλλιώς, ναι, πράγματι, για 1,20€ τεύχος και εφημερίδα, είναι τσάμπα. Και εγω για αυτο το ανεφερα γιατι και εγω ψαχνομουν το πρωι. Οταν πηγα στο παντα αξιοπιστο ψιλικατζιδικο μου περιμενα να δω δυο βερσιον μια με σελοφαν και μια χωρις και ειχε μονο εντελως απλες χωρις σελοφαν. Και ευτυχως που κοιταξα μεσα στις σελιδες και ανακαλυψα οτι το κομικ ειναι εκει. Και μολις ειδα και την τιμη χαρηκα περισσοτερο. Αλλα οπως λεει και ο δοκτωρ να κοιταξετε μεσα μην τυχον εχει γλιστρησει ή μην ειναι τσαλακωμενο κτλ 16 Quote
AARDVARK Posted February 28 Member ID: 694 Group: Members Topic Count: 69 Content Count: 772 Reputation: 3,826 Achievement Points: 786 Days Won: 2 With Us For: 7,136 Days Status: Offline Last Seen: 21 hours ago Posted February 28 Το πρώτο τεύχος έχει ίδιο μέγεθος με το πρώτο της Βαβούρας, στο 2ο τεύχος της Βαβούρας το μέγεθος μειώθηκε, να δούμε αν συμβεί το ίδιο και με αυτό. 13 Quote
Dr Paingiver Posted February 28 Member ID: 3,930 Group: Veterans Topic Count: 767 Content Count: 13,473 Reputation: 108,930 Achievement Points: 13,508 Days Won: 144 With Us For: 6,859 Days Status: Offline Last Seen: 19 hours ago Age: 68 Author Posted February 28 (edited) 16 min ago , albertus magnus said: οπως λεει και ο δοκτωρ να κοιταξετε μεσα μην τυχον εχει γλιστρησει Το πιό πιθανό γλύστρημα είναι στους αετονύχιδες έτσι απροστάτευτο που είναι.. Edited February 28 by Dr Paingiver 5 6 Quote
AARDVARK Posted February 28 Member ID: 694 Group: Members Topic Count: 69 Content Count: 772 Reputation: 3,826 Achievement Points: 786 Days Won: 2 With Us For: 7,136 Days Status: Offline Last Seen: 21 hours ago Posted February 28 (edited) Μου θύμισε παροιμία του Ιράκ που αφήνουν τα μαγαζιά τα βιβλία έξω την νύχτα απροστάτευτα. "Ο αναγνώστης δεν κλέβει και ο κλέφτης δεν διαβάζει." Edited February 28 by AARDVARK 14 2 Quote
ManaLeak13 Posted February 28 Member ID: 36,788 Group: Members Topic Count: 3 Content Count: 1,786 Reputation: 16,078 Achievement Points: 2,093 Days Won: 24 With Us For: 2,067 Days Status: Offline Last Seen: 13 hours ago Age: 37 Posted February 28 Παιδιά , να υπολογίσετε το γεγονός οτι σε αναγκάζει να πάρεις την εφημερίδα. Κερδισμένοι είναι αυτοί , όχι ο αναγνώστης του εκάστοτε κόμικ. Προσωπική άποψη , θα αποτύχει. Χάλια χαρτί, λίγες σελίδες,Ποπάϋ. Ο κόσμος έχει συνηθίσει να αγοράσει εκδόσεις με ιστορίες Μπαρκς και Σκάρπα 4 ευρώ τόμους 200+ σελίδων. Ειλικρινά δε ξέρω... Ο Μ.Η. είναι συμπαθέστατη εκδοτική ,σε αυτή τη περίπτωση πως το σκέφτηκαν δε γνωρίζω. Σίγουρα τα υπολογίζουν αλλίωτικα από εμένα αλλιώς δεν θα προχωρούσανε στη συγκεκριμένη συνεργασία. 9 1 1 Quote
AARDVARK Posted February 28 Member ID: 694 Group: Members Topic Count: 69 Content Count: 772 Reputation: 3,826 Achievement Points: 786 Days Won: 2 With Us For: 7,136 Days Status: Offline Last Seen: 21 hours ago Posted February 28 Είναι win win για αυτούς και η εφημερίδα κερδίζει αυτούς τους όσους έξτρα αναγνώστες, παλιούς και παιδιά και η όποια εκδοτική έχει έτοιμη διανομή του εντύπου. Τώρα για εμάς κέρδος σε αυτή την περίπτωση μόνο είναι η καλή τιμή, το ότι δεν τρώω τον χρόνο μου να ψάχνω τα κόμικ στα ράφια (μεγάλο παιδί) αν το θυμήθηκε να το φέρει ο περιπτεράς, πάω καρφί στις εφημερίδες με σιγουριά. Anyway.. 13 Quote
lovcom Posted February 28 Member ID: 33,481 Group: Members Topic Count: 7 Content Count: 562 Reputation: 3,117 Achievement Points: 606 Days Won: 0 With Us For: 2,840 Days Status: Offline Last Seen: July 12 Posted February 28 (edited) To αγόρασα κι' εγώ και πριν λίγο τελείωσα την ανάγνωσή του. Η άποψή μου: Όσο αφορά την έκδοση ήταν αρκετά όμορφη και εξηγούμαι: το σχέδιο αλλά και ο χρωματισμός του (δες πχ τη διχρωμία του χάρτη στο οπισθόφυλλο) μού θύμισε εποχές 80ς - 90ς όταν αγοράζαμε τότε περιοδικά. Είναι πολύχρωμη η ιστορία αλλά με τα χρώματα που θυμίζουν άλλες εποχές. Οπότε μόνο ως θετικό μπορώ να το δω. Επίσης κάτι άλλο θετικό είναι ότι ενώ το περίμενα στο μέγεθος του μικρού Ποπάυ, είναι τελικά μεγαλύτερο. Το μοναδικό "αρνητικό" που θα μπορούσα να βρω είναι το πολύ μαλακό εξώφυλλο που οριακά ήταν σαν τις μέσα σελίδες. Αν ήταν λίγο πιο χοντρό θα θύμιζε περισσότερο περιοδικό (τώρα περισσότερο σε φυλλάδα φέρνει). Δεν είναι πάντως σαν έκδοση αυτό που πιθανόν φαντάζεσττε πολλοί: μια φτήνια που είναι ανεκτή μόνο εξαιτίας του χαμηλού κόστους. Εδώ σήμερα βγάζουν βιβλία σε χαρτοπολτό χειρότερο από εποχές 60ς , 70ς και 80ς και τα πουλάνε ένα εικοσάρικο. Εϊναι όμορφο εμφανισιακά αν το εκλάβεις ως μια ανατυπωμένη ρέπλικα περιοδικού δεκαετιών. Σαν ιστορία τίποτα το φοβερό, και σαφώς κατώτερη από τα αντίστοιχα στριπάκια. Διαβάστε την ως ένα χαλαρό ανάγνωσμα του 1948. Σαν επιμέλεια, ενώ το κείμενο ήταν πολύ μικρό, δεν αποφεύχθηκαν τα λαθάκια όπως στη σελ 8 που γράφει "πολύ φαντασία" (ενώ είναι "πολλή φαντασία") καθώς και στη σελίδα 22 αντί για "ότι μπορούσαμε" (ενώ είναι "ό,τι μπορούσαμε). Στο τέλος αναγράφεται ένα μίνι - βιογραφικό του Σάγκεντορφ που προφανώς δεν προσφέρει κάτι σε εμάς που έχουμε διαβάσει τα τόσα άρθρα στις αντίστοιχες εκδόσεις με τα στριπς. Δεν μπορώ πάντως να καταλάβω τι εννοεί στην προειδοποίηση περιοεχομένου και συγκεκριμένα εκεί που λέει "Λάβετε υπόψην ότι η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει αυτούσιες αναπαραγωγές πρωτότυπου περιεχομένου και παρουσιάζεται σε μεγάλο βαθμό στην αρχική της μορφή". (τα bold δικά μου). Δηλαδή έχει υπάρξει κάποιου είδους περικοπή; Εν κατακλείδι αν δεν σας αρέσει ο Ποπάυ δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε ακόμα και αν το κόστος αγοράς του είναι μικρό. Όσοι όμως αρέσκεστε στο να διαβάζετε Ποπάυ, και το δείτε με χαλαρή ματιά, είναι απλά ένα ευχάριστο διαλειμματάκι. Εγώ προσωπικά σκοπεύω να αγοράσω και τα άλλα τεύχη. Edited February 28 by lovcom 19 2 Quote
jimakoszs97 Posted February 28 Member ID: 31,217 Group: Members Topic Count: 41 Content Count: 1,484 Reputation: 10,981 Achievement Points: 1,505 Days Won: 1 With Us For: 3,897 Days Status: Offline Last Seen: 14 hours ago Age: 1 Posted February 28 (edited) 3 hours ago, AARDVARK said: Το πρώτο τεύχος έχει ίδιο μέγεθος με το πρώτο της Βαβούρας, στο 2ο τεύχος της Βαβούρας το μέγεθος μειώθηκε, να δούμε αν συμβεί το ίδιο και με αυτό. Η διαφορά όμως είναι ότι το πρώτο τεύχος της Βαβούρας δεν κυκλοφόρησε με εφημερίδα. Η αλλαγή έγινε από το δεύτερο τεύχος, δηλαδή το πρώτο που κυκλοφόρησε με την εφημερίδα. Edit: Το αγόρασα και εγώ. Μια χαρά είναι σαν έκδοση. Σαν αμερικάνικο τευχάκι. Σε αυτήν την τιμή (1,20€) όλοι οι φίλοι των κόμικς (και όχι μόνο) πρέπει να το πάρουν. ΥΓ: Το «Θρυλικοί Ήρωες #1» είναι ακόμα άφαντο στο περίπτερο που πηγαίνω. Edited February 28 by jimakoszs97 22 Quote
φλοκ Posted February 28 Member ID: 26,001 Group: Veterans Topic Count: 101 Content Count: 7,238 Reputation: 86,997 Achievement Points: 7,259 Days Won: 165 With Us For: 5,025 Days Status: Offline Last Seen: 1 hour ago Age: 59 Posted February 28 (edited) Το πήρα κι εγώ πριν λίγο και το ξεφύλλισα στα γρήγορα διαβάζοντας και το συνοδευτικό για τον Sagendorf . Mια χαρά μου φάνηκε και όχι μόνο λόγο της χαμηλής τιμής του , Δεν είμαι ο πιο φαν του Ποπάυ αλλά θα συνεχίσω άνετα να το παίρνω . Οπως έγραφε και κάπου αλλού ο φίλος @ MARIELOS νομίζω ,είχα πολύ καιρό να δω μαζεμένες νέες κυκλοφορίες κομικς περιπτέρου να γεμίζουν το ΣΚ μου . Edited February 28 by φλοκ 19 Quote
hudson Posted February 28 Member ID: 32,406 Group: Members Topic Count: 107 Content Count: 3,931 Reputation: 39,531 Achievement Points: 3,979 Days Won: 173 With Us For: 3,166 Days Status: Online Last Seen: 13 min ago Age: 45 Posted February 28 Το πήρα και εγώ, αφού πρώτα το έψαξα σε 3-4 περίπτερα (είχε εξαντληθεί). Όταν τελικά το βρήκα, δίνω 2 ευρώ στην περιπτερού και περιμένω τα ρέστα, τίποτα, απλώς με κοιτούσε, της λέω τότε ότι έχει 1,20 και παραξενεύτηκε. Από την αντίδραση της κατάλαβα ότι όλο το πρωί μάλλον την έδινε 2 ευρώ ή ήμουν ο πρώτος που αγόρασε την εφημερίδα στις 5 το απόγευμα . 5 15 Quote
CarpiMan Posted February 28 Member ID: 39,094 Group: Members Topic Count: 0 Content Count: 466 Reputation: 3,841 Achievement Points: 476 Days Won: 4 With Us For: 1,485 Days Status: Offline Last Seen: 17 min ago Posted February 28 Πολύ καλό θα το αγοράζω, με το χαρτί εξωφύλλου και εσωτερικά είμαι οκ , μόνο τα χρώματα βρήκα λίγο "ξεπλυμένα" έχετε και άλλοι αυτή την εντύπωση ή έπεσα σε κακέκτυπο ; Αν είναι να το ξαναγοράσω σε αυτή την τιμή λεφτά υπάρχουν . Βάζω και εδώ τον σύνδεσμο με τα εξώφυλλα της αμερικανικής σειράς για όσους είμαστε ανυπόμονοι. Και μιλώντας για εξώφυλλα το τελευταίο τεύχος φαίνεται πως είχε κυκλοφορήσει το 1962 : Αλλά στον τίτλο της Καθημερινής γράφει για ιστορίες της "χρυσής εποχής" από το 1948 εως το 1965 . 15 1 1 Quote
Θλιμμένος Μπούφος Posted February 28 Member ID: 19,150 Group: Members Topic Count: 54 Content Count: 2,176 Reputation: 11,834 Achievement Points: 2,186 Days Won: 0 With Us For: 5,492 Days Status: Online Last Seen: 2 min ago Age: 30 Posted February 28 (edited) Το αγόρασα και εγώ. Δεν με χάλασε το μέγεθος και η ποιότητα, θύμισε τα παλιά αμερικάνικα τευχάκια όπως αναφέρθηκε και παραπάνω. Η ιστορία όπως ακριβώς την περίμενα, ανάλαφρη και γρήγορη. Ότι έπρεπε Αυτό που με προβληματίζει εμένα σχετικά με αυτήν την προσφορά είναι ότι δεν φαίνεται μπροστά από την εφημερίδα. Σήμερα υπήρχε ο ΠΟΠΑΥ δίπλα στο λογότυπο της Καθημερινής, όμως στα επόμενα λογικά θα λείπει. Ένα μεγαλο μέρος των αγοραστών τσεκάρουν τις πρόσφορες κάθε ΣΚ στις αραδιασμένες εφημερίδες, οπότε πιστεύω αυτή κυριολεκτικά θα χάνεται μέσα στα φύλλα. Θα φανεί Εντομεταξύ άσχετο αλλά όταν (σπάνια πλέον) βγαίνω για να αγοράσω εφημερίδα μου φαίνεται ότι κάθε φορά πρέπει να ψάξω όλο και περισσότερο και να πάω όλο και πιο μακριά. Η πτώση των εφημερίδων βέβαια διαβάζω συμβαίνει τουλάχιστον δύο δεκαετίες τώρα. Άλλη συζήτηση. Edited February 28 by Θλιμμένος Μπούφος 16 Quote
Captain Cooper Posted February 28 Member ID: 32,676 Group: Members Topic Count: 210 Content Count: 1,886 Reputation: 12,339 Achievement Points: 1,967 Days Won: 21 With Us For: 3,067 Days Status: Offline Last Seen: 1 hour ago Age: 40 Posted February 28 Βάζω εδώ και την επικεφαλίδα της εφημερίδας αλλά και διαφήμιση για το επόμενο τεύχος από το οικονομικό ένθετο. 16 1 1 Quote
Kriton Posted February 28 Member ID: 25,930 Group: Members Topic Count: 115 Content Count: 1,077 Reputation: 6,839 Achievement Points: 1,077 Days Won: 0 With Us For: 5,037 Days Status: Offline Last Seen: 5 hours ago Posted February 28 Κατά τις 8 το βράδυ θυμήθηκα ότι κυκλοφόρησε, και βγήκα άρον, άρον να το πάρω. Απ' ό,τι γράφει και στο εσωτερικό τού οπισθόφυλλου, πρόκειται για ανατύπωση του Popeye 3 (ή της ανατύπωσής του στο Classic Popeye 3 τής IDW, αν προτιμάτε, που είναι πιο πιθανόν). Όμως, ανατυπώνει μόνο την κεντρική ιστορία τού τεύχους, το οποίο είχε ακόμα μία δεκαεξασέλιδη ιστορία και δύο μονοσέλιδες... 11 hours ago, Dr Paingiver said: ότι πληρώνει παίρνει κανείς ...όπως φαίνεται. 9 hours ago, albertus magnus said: περιμενα να δω δυο βερσιον μια με σελοφαν και μια χωρις και ειχε μονο εντελως απλες χωρις σελοφαν Κι εγώ. Είπα στην περιπτερού ότι ήθελα την έκδοση με το ένθετο, και μου είπε ότι το ένθετο είναι μέσα. Ή διαβάζει κι εκείνη Ποπάυ, ή της το ζήτησαν πολλοί από το πρωί! 2 hours ago, CarpiMan said: μόνο τα χρώματα βρήκα λίγο "ξεπλυμένα" έχετε και άλλοι αυτή την εντύπωση ή έπεσα σε κακέκτυπο ; Κι εγώ το ίδιο παρατήρησα. Και στο δικό μου αντίτυπο τα χρώματα είναι ξεπλυμένα σε σχέση με την αμερικανική έκδοση. Αλλά είπαμε: ό,τι πληρώνει παίρνει κανείς. Ξέρετε πόσο στοιχίζει να τυπώσεις ένα κόμικ χωρίς ν' αραιώσεις τα χρώματα, όπως θα έλεγε ο θείος Σκρουτζ; 15 1 Quote
CarpiMan Posted February 28 Member ID: 39,094 Group: Members Topic Count: 0 Content Count: 466 Reputation: 3,841 Achievement Points: 476 Days Won: 4 With Us For: 1,485 Days Status: Offline Last Seen: 17 min ago Posted February 28 Είχα την απορία πώς ακούγεται το ΑΡΦ ΑΡΦ από τον Ποπάυ. Ένας ήχος που χρησιμοποιεί και ο Carpi σε αυτό το original art. Έτσι η απάντηση είναι : 15 Quote
Indian Posted February 28 Member ID: 20,685 Group: Administrator Topic Count: 867 Content Count: 15,455 Reputation: 111,450 Achievement Points: 9,268 Days Won: 552 With Us For: 5,467 Days Status: Offline Last Seen: July 2 Age: 44 Posted February 28 Εννοείται ότι δεν θα μπορούσα να μην το προμηθευτώ κι εγώ και σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τους περισσότερους. Έχουμε να κάνουμε με μια ποιότητα τεύχους πάρα πολύ καλή, πάντα σε συνάρτηση της τιμής και της περιοδικότητάς του. Μου έφερε στον νου τον αντίστοιχο τίτλο που είχε κυκλοφορήσει με τον Τηλεθεατή το 2015. Σίγουρα δεν τίθεται ζήτημα σύγκρισης σε σχέση με την ποιότητα των κόμικς που μας έχει συνηθίσει ο "Μικρός Ήρως". Έδω έχουμε λεπτό χαρτί και λίγες σελίδες, που κάνουν το έντυπο επιρρεπές στα τσαλακώματα και την αποθήκευση. Παρόλα αυτά, με 1.20€ κι εβδομαδιαία κυκλοφορία, πιστεύω ότι θα γίνει η τέλεια απόλαυση κι ανυπομονώ για το επόμενο τεύχος. Όσον αφορά το περιεχόμενο, ομολογώ ότι δεν έχω ολοκληρώσει ακόμα την ιστορία, αλλά μέχρι στιγμής "κινείται" στρωτά και με διασκεδάζει. Η επιμέλεια κειμένου από τον φίλο @ Dredd είναι άψογη, το ίδιο και η διόρθωση από τον φίλο @ Ionas Aggelis , ενώ και οι μικρές πληροφορίες που παρατίθενται στις εσωτερικές σελίδες, μπορεί να είναι γνώριμες στους γνώστες του Ποπάυ, παρόλα αυτά είναι καλοδεχούμενες και δείχνουν το μεράκι των υπεύθυνων. Εννοείται ότι δεν θα πρέπει να παραλείψουμε την συμβολή του μεταφραστή Γαβριήλ Τομπαλίδη, που γι´ ακόμα μια φορά υπερβαίνει εαυτόν, αλλά και το lettering της Κόννυ Τσιχλογιάννη. Εν κατακλείδι, ευχαριστούμε πολύ τους φίλους @ LEOKRATIS και @ PhantomDuck , που μας έφεραν ακόμα μια διασκεδαστική σειρά κι εύχομαι ολόψυχα, αυτό το ταξίδι να αργήσει να ολοκληρωθεί. 16 2 1 Quote
Comichunter Posted February 28 Member ID: 35,513 Group: Members Topic Count: 7 Content Count: 1,367 Reputation: 6,700 Achievement Points: 1,436 Days Won: 14 With Us For: 2,397 Days Status: Offline Last Seen: 1 hour ago Age: 43 Posted February 28 (edited) ΣΑΝ σουβλακι μεσα στην πιτα ειναι, σκετο χωρις τζατζικι και κρεμμυδι, βεβαια η τιμη αντιστοιχει σε σουβλακι δεκαετια 90 Edited February 28 by Comichunter 8 Quote
Kriton Posted March 1 Member ID: 25,930 Group: Members Topic Count: 115 Content Count: 1,077 Reputation: 6,839 Achievement Points: 1,077 Days Won: 0 With Us For: 5,037 Days Status: Offline Last Seen: 5 hours ago Posted March 1 11 ώρες πριν, Comichunter είπε: ΣΑΝ σουβλακι μεσα στην πιτα ειναι, σκετο χωρις τζατζικι και κρεμμυδι Και με 2/3 από σουβλάκι... 15 ώρες πριν, CarpiMan είπε: Είχα την απορία πώς ακούγεται το ΑΡΦ ΑΡΦ από τον Ποπάυ. Κι εμένα με ξενίζει, που όταν γελάει ο Ποπάυ... γαβγίζει, αλλά έτσι γελάει ο Ποπάυ στο πρωτότυπο, οπότε έτσι γελάει και στη μετάφραση. 11 Quote
lovcom Posted March 1 Member ID: 33,481 Group: Members Topic Count: 7 Content Count: 562 Reputation: 3,117 Achievement Points: 606 Days Won: 0 With Us For: 2,840 Days Status: Offline Last Seen: July 12 Posted March 1 (edited) 7 hours ago, Kriton said: Κι εμένα με ξενίζει, που όταν γελάει ο Ποπάυ... γαβγίζει, αλλά έτσι γελάει ο Ποπάυ στο πρωτότυπο, οπότε έτσι γελάει και στη μετάφραση. Αν ακολουθούν πιστά το πρωτότυπο τότε θα έπρεπε να είναι συνεπείς σε όλα όπως με το πολύ "σοβαρότερο" pappy που στα στριπ αποδόθηκε (ξανά) ως "παππούς". H εξήγηση που δόθηκε ήταν ότι έτσι ήταν μαθημένοι οι έλληνες αναγνώστες οπότε δεν ήθελαν να το αλλάξουν (κάτι που βέβαια διαφωνώ αφού η σειρά μας "επανασυστήνει" τις ιστορίες του Σάγκεντορφ και - αν μη τι άλλο - τέτοιες παρανοήσεις έπρεπε όχι απλά να αποφευχθούν αλλά και να τονιστούν ώστε να μας παρουσιάσουν το σωστό αυτή τη φορά, όπως γενικά διατείνεται η σειρά ότι κάνει). Αφού λοιπόν έδειξαν ευαισθησία στην παιδική συνήθεια όσο αφορούσε ένα "σοβαρό" λάθος γιατί δεν έκαναν το ίδιο και εδώ όπου το συγκεκριμένο ηχητικό όσοι διαβάζαμε κόμικς στα 90ς το είχαμε για γέλιο σκύλου; Edited March 1 by lovcom 11 1 1 Quote
Guts Posted March 1 Member ID: 38,081 Group: Members Topic Count: 1 Content Count: 1,000 Reputation: 8,842 Achievement Points: 1,007 Days Won: 9 With Us For: 1,744 Days Status: Offline Last Seen: Friday at 03:37 PM Posted March 1 Πήρα το τεύχος εχθές το απόγευμα σε άριστη κατάσταση, σήμερα το πρωί που το διάβασα οι σελίδες στο εσωτερικό έχουν γίνει χάλια απ'την υγρασία. Για 1.20ε να διαβάσω μια ιστορία Ποπάυ του 1948 εντάξει μια χαρά είναι η φάση, αλλά το χαρτί του κόμικ είναι άθλιο. 13 Quote
Gwynplaine Posted March 1 Member ID: 32,699 Group: Members Topic Count: 12 Content Count: 1,214 Reputation: 7,891 Achievement Points: 1,307 Days Won: 60 With Us For: 3,059 Days Status: Offline Last Seen: 35 min ago Age: 43 Posted March 1 16 min ago , Guts said: Πήρα το τεύχος εχθές το απόγευμα σε άριστη κατάσταση, σήμερα το πρωί που το διάβασα οι σελίδες στο εσωτερικό έχουν γίνει χάλια απ'την υγρασία. Για 1.20ε να διαβάσω μια ιστορία Ποπάυ του 1948 εντάξει μια χαρά είναι η φάση, αλλά το χαρτί του κόμικ είναι άθλιο. Ε και συ ήθελες να το διαβάσεις μέσα στην μπανιέρα 2 13 Quote
Lelis Posted March 1 Member ID: 34,230 Group: Members Topic Count: 16 Content Count: 987 Reputation: 8,939 Achievement Points: 1,075 Days Won: 6 With Us For: 2,667 Days Status: Offline Last Seen: 53 min ago Age: 36 Posted March 1 Το πήρα και εγώ χτες το διάβασα σήμερα. Δεν έχω να προσθέσω πολλά. Όπως ακριβώς το περιμένα στο περιεχόμενο, στην ποιότητα η αλήθεια είναι το περίμενα λίγο καλύτερο. Για μικρή ανάγνωση μέσα στο ΣΚ ότι πρέπει 12 Quote
Theo A Posted March 1 Member ID: 38,320 Group: Members Topic Count: 4 Content Count: 301 Reputation: 1,906 Achievement Points: 329 Days Won: 0 With Us For: 1,682 Days Status: Offline Last Seen: 26 min ago Posted March 1 Παράθεση Ε και συ ήθελες να το διαβάσεις μέσα στην μπανιέρα Μπορεί απλά να μένει στην Δυτική Ελλάδα όπως εμείς 10 Quote
Gwynplaine Posted March 1 Member ID: 32,699 Group: Members Topic Count: 12 Content Count: 1,214 Reputation: 7,891 Achievement Points: 1,307 Days Won: 60 With Us For: 3,059 Days Status: Offline Last Seen: 35 min ago Age: 43 Posted March 1 11 min ago , Theo A said: Μπορεί απλά να μένει στην Δυτική Ελλάδα όπως εμείς Έχουμε σαπίσει από την υγρασία... ευτυχώς έβγαλε λίγο ήλιο... αλλά και πάλι το βράδυ έχει κανονικά υγρασία. Ευτυχώς τα έχω όλα σε σακουλάκια και έχω και αφυγραντήρα. Το μόνο που μου λείπει είναι να πάρω τις παγίδες για ψαράκια που είδα σε άλλο thread 10 Quote
Comichunter Posted March 1 Member ID: 35,513 Group: Members Topic Count: 7 Content Count: 1,367 Reputation: 6,700 Achievement Points: 1,436 Days Won: 14 With Us For: 2,397 Days Status: Offline Last Seen: 1 hour ago Age: 43 Posted March 1 τελικά το συμπέρασμα είναι ότι ο ποπαυ κοστίζει 2,4€. ένα για διάβασμα που μετά γίνεται πατσαβούρα, λόγω ποιότητας χαρτιού και ένα για τη συλλογή 9 Quote
jimakoszs97 Posted March 1 Member ID: 31,217 Group: Members Topic Count: 41 Content Count: 1,484 Reputation: 10,981 Achievement Points: 1,505 Days Won: 1 With Us For: 3,897 Days Status: Offline Last Seen: 14 hours ago Age: 1 Posted March 1 Εμένα πάντως το δικό μου τεύχος δεν έχει πάθει τίποτα και το έχω διαβάσει 2 φορές. Βέβαια είμαι πάντα προσεκτικός με τα κόμικς μου. Ούτε το χαρτί έχει πάθει τίποτα από την υγρασία. Δεν λέω ότι είναι η ποιοτικότερη έκδοση από πλευράς χαρτιού αλλά είναι μια χαρά. Δεν λέω όχι σε ακριβότερες και ποιοτικότερες εκδόσεις, αλλά για την τιμή του είναι πολύ τίμιο το Ποπάυ. Θέλω να πιστεύω ότι τέτοιες φθηνότερες εκδόσεις φέρνουν περισσότερο κόσμο σε επαφή με τα κόμικς, αυξάνοντας το κοινό που αγοράζει και διαβάζει και ακριβότερα τεύχη και graphic novels. 16 Quote
Recommended Posts