Jump to content

Recommended Posts

Τίτλος:
ΘΡΥΛΙΚΟΙ ΗΡΩΕΣ
Σενάριο/Kείμενα:
Διάφοροι
Σχέδιο:
Διάφοροι
Hμερ. έκδοσης:
24-02-2026
Εξώφυλλα:
4 + 4 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ - Λίστα Κυκλοφορίας
Τεύχη:
4
Κατηγορία:
Σειρά/Αυτοτελή
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με μαλακό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Γουέστερν,Περιπέτεια
Περιοδικότητα:
Διμηνιαία
Μέγεθος:
14.5 x 20.5
Σελίδες:
100
Χρώμα:
Ασπρόμαυρο (ΑΜ)
Μετάφραση:
Γαβριήλ Τομπαλίδης
Lettering:
Τίνα Χελιώτη
Επιμέλεια:
Γιώργος Ζωιτάς
Προέλευση:
Ιταλική
ISSN:
3057-5850
Ονομαστική τιμή:
4.50€

• Member ID:  32,406
  • Group:  Members
  • Topic Count:  107
  • Content Count:  3,991
  • Achievement Points:  4,039
  • Days Won:  173
  • With Us For:  3,193 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Posted

THRYLIKOIIROES_0001.jpg  THRYLIKOIIROES_0002.jpg  THRYLIKOIIROES_0003.jpg

Μια αναδρομή:

Τον Απρίλιο του 2014 η εκδοτική COMICS & CROSSWORDS PUBLICATIONS E.E (η πρώην και νυν Μικρός Ήρως) κυκλοφορεί την έβδομη κατά σειρά έκδοση του Μπλεκ στην χώρα μας, με τίτλο ΝΕΟΣ ΜΠΛΕΚ (παρουσίαση εδώ), λείο εξώφυλλο με ράχη, 15χ21 μέγεθος, ματ 164 σελίδες μέχρι το #30 και 132 σελίδες από το #31 μέχρι τέλους, χρώμα λασπουριά του Καμπανά στα πρώτα τεύχη, μετά έγχρωμο. Θα το χαρακτηρίζαμε πολυθεματικό (περιείχε ιστορίες με διάφορους ήρωες ιταλικής προέλευσης κυρίως). Αυτό το εγχείρημα κράτησε για 60 τεύχη μέχρι το 2018.

Ένα χρόνο μετά, τον Απρίλιο του 2015 η εκδοτική βγάζει στα περίπτερα και το ΜΙΣΤΕΡ ΝΟ ΚΑΙ ΟΙ... ΆΛΛΟΙ (παρουσίαση εδώ) στο ίδιο φορμάτ με τον Νέο Μπλεκ, διμηνιαίο και αυτό, περιλαμβάνει ιστορίες με τον Μίστερ Νο, Τεξ και Ντύλαν Ντογκ. Έφτασε τα 24 τεύχη με το τελευταίο να κυκλοφορεί τον Αύγουστο του 2017.

Και φυσικά το 2016 κυκλοφόρησε και ένα τρίτο περιοδικό στο ίδιο στιλ με τα δύο προηγούμενα, το ΖΑΓΚΟΡ (παρουσίαση εδώ), πολυθεματικό και αυτό, δημοσιεύει ιστορίες των ΡΙΝΓΚΟ, ΚΑΠΤΑΙΝ ΜΙΚΥ, ΤΖΟΝΥ ΛΟΓΚΑΝ, ΔΙΚΑΙΟ, ΚΟΚΟΜΠΙΛ. 16 τεύχη μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018.

Μετά την κατάργηση των παραπάνω τριών τίτλων η εκδοτική μπαίνει σε νέα εποχή και αποφασίζει τους μπονελικούς ήρωες (Ζαγκόρ ,Μίστερ Νο, Ντύλαν Ντογκ και Τεξ) να τους αφιερώσει ξεχωριστές δικές τους αυτόνομες εκδόσεις τύπου graphic novel. Έτσι κυκλοφορεί στην αρχή κάθε τέσσερις μήνες τέσσερα graphic novel, ένα για τον καθένα, σε εξαιρετική ποιότητα (γυαλιστερό εξώφυλλο και εσωτερικές σελίδες, πολύ καλή εκτύπωση με ωραία χρώματα, μέγεθος 17χ24). Οι δύο ήρωες Ντύλαν Ντογκ και Τεξ, άντεξαν μόνο τέσσερα τεύχη, σε αντίθεση με τους Ζαγκόρ και Μίστερ Νο που άντεξαν 21 τεύχη.

Από την άλλη τον Δεκέμβριο του 2018 ο Νέος Μπλεκ άλλαξε μορφή, δεν έγινε ακόμα graphic novel, παρέμεινε περιοδικό και ονομάστηκε σκέτο Μπλεκ (παρουσίαση εδώ), λείο εξώφυλλο με καρφίτσα, 17χ24 μέγεθος, καλύτερης ποιότητας εσωτερικές σελίδες έγχρωμες 164 (#1-16), 100 (#17-19), 132 (#20-32). Περιεχόμενο πολυθεματικό, αλλά οι ιστορίες του εκτός από τον Μπλεκ ήταν και από άλλες σχολές (Γαλλία, Αγγλία, Αμερική κτλ).  Έφτασε τα 32 τεύχη με τελευταίο τεύχος να κυκλοφορεί τον Δεκέμβριο του 2023.

Είδε και απόειδε η εκδοτική ότι πλέον δεν πουλάνε τα πολυθεματικά και αποφάσισε και τον Μπλεκ να του αφιερώσει δικό του graphic novel και έτσι τον Μάρτιο του 2024 κυκλοφορεί το πρώτο. Έφτασε τα 6 με το τελευταίο να κυκλοφορεί τον Νοέμβριο του 2025.

Και ερχόμαστε στο 2026 όπου ο  "Μικρός Ήρως" αποφασίζει να αλλάξει για άλλη μια φορά το φορμάτ του Μπλεκ και των μπονελικών εκδόσεων του. 

Σαν βόμβα έπεσε η είδηση στους φαν ότι θα καταργηθούν τα graphic novel του Μπλεκ και των μπονελικών και όλοι περιμέναμε μια εξήγηση, που φυσικά ήρθε δια στόματος του εκδότη Λεωκράτη Ανεμοδουρά: "Δυστυχώς δεν πουλάνε" :(. Ενώ -είπε-  ότι τα πρώτα χρόνια τα graphic novel είχαν καλές πωλήσεις (έφταναν τα 500-600 ίσως και παραπάνω κομμάτια), τα τελευταία πέσανε 300 βαριά 400. Για αυτό η εκδοτική ήταν ανάμεσα ή στο να σταματήσει οριστικά την έκδοση τους ή να τους αλλάξει μορφή.

Η νέα μορφή λοιπόν που θα έχουν οι συγκεκριμένοι ήρωες: 

Θα βρίσκονται κάτω από τον ίδιο τίτλο 

ΘΡΥΛΙΚΟΙ ΗΡΩΕΣ

Μικρότερο μέγεθος 14,5χ20,5

Χρώμα ασπρόμαυρο

Το εξώφυλλο με ράχη, παραμένει γυαλιστερό, αλλά πιο λεπτό

Οι εσωτερικές σελίδες είναι vintage τύπου Βαβούρας.

Η κυκλοφορία θα είναι διμηνιαία, δλδ 6 τεύχη τον χρόνο και θα εναλλάσσονται οι ιστορίες (κυρίως θα είναι δύο Μπλεκ, και από μία Ζαγκόρ, Μιστερ Νο, Ντίλαν Ντογκ και Τεξ).

Θα ξεκινάει από 100 σελίδες και μπορεί να φτάνει και τις 160, ανάλογα με την ιστορία του κάθε ήρωα.

Η τιμή από 4,5 ευρώ.

Α! και θα μπαίνουν μόνο νέες αδημοσίευτες ιστορίες

Στο τεύχος #1 έχουμε τον Μπλεκ

με τις ιστορίες Αποστολή Αυτοκτονίας (1976) και Αιφνιδιαστική Επίθεση (1972)

1.thumb.jpg.1990018ad0d75c25ad18b765b6f978ea.jpg   2.thumb.jpg.92c656961d81248ec04d97db0c3b1475.jpg

Τα επόμενα 5 τεύχη για το 2026 θα είναι:

#2 Μίστερ Νο - Κόκκινος Άνεμος (Απρίλιος)

#3 Ζαγκόρ - Ο Λυκάνθρωπος (Ιούνιος)

#4 Μπλεκ - Η Σπηλιά του Θησαυρού (Αύγουστος)

#5 Ντύλαν Ντογκ - Τ ο Μακρύ Αντίο (Οκτώβριος)

#6 Τεξ & Ζαγκόρ - Σύνορα (Δεκέμβριος)

Προσωπική μου άποψη, μου αρέσει.

Είχα τις επιφυλάξεις μου αλλά τώρα που έπιασα στα χέρια μου το τευχάκι, τη βρίσκω όμορφη έκδοση.

Α! και μυρίζει ρετρό φάση :)

• Like 21
  • Respect 2
  • Thanks 9

• Member ID:  34,230
  • Topic Count:  18
  • Content Count:  1,010
  • Achievement Points:  1,098
  • Days Won:  6
  • With Us For:  2,694 Days
  • Last Seen:  

Posted

Είχα άγχος να δω αν το δέσιμο θα ήταν με ράχη η καρφίτσα. Αφού είναι με ράχη, πάλι καλά. Το Μπλεκ πάντως από τα scan που ανέβασε ο φίλος Hudson, πολύ ρετριλα που οκ πάει σε αυτούς τους ήρωες. Αν δεν ήταν ο Μπλέκ πρώτο τεύχος θα ήμουν ποιο χαρούμενος.

Εντωμεταξύ πόσες ακόμα αδημοσίευτες ιστορίες Μπλεκ υπάρχουν; 

Πραγματικά τον ατελείωτο οι ιστορίες του.

• Like 12

• Member ID:  31,217
  • Topic Count:  41
  • Content Count:  1,491
  • Achievement Points:  1,512
  • Days Won:  1
  • With Us For:  3,924 Days
  • Last Seen:  

Posted (edited)
1 hour ago, Lelis said:

Είχα άγχος να δω αν το δέσιμο θα ήταν με ράχη η καρφίτσα. Αφού είναι με ράχη, πάλι καλά.

Το ίδιο σκεφτόμουν και εγώ, αλλά θα προτιμούσα να ήταν με καρφίτσα. Καλά, δεν είναι και τόσο σημαντικό. Στην ουσία αυτή η έκδοση μοιάζει περισσότερο με το περιοδικό «Νέος Μπλεκ» (και τα άλλα δύο περιοδικά που ακολούθησαν) και λιγότερο με τον Θρυλικό Μπλεκ και την έκδοση του Ζαγκόρ που έδινε η εκδοτική σαν δώρο με τις αγορές από το eshop. Βέβαια οι διαστάσεις όλων αυτών των εκδόσεων είναι ίδιες ή σχεδόν ίδιες.

Θέλω να δω από κοντά αν αυτό το χαρτί (που είναι ίδιο με της Βαβούρας) θα είναι καλύτερο από αυτό που χρησιμοποιούσαν για τα περιοδικά την περίοδο 2014-2018. Στην Βαβούρα, που είναι με καρφίτσα, μια χαρά μου φάνηκε το χαρτί. Από τα σκαναρίσματα που βλέπω μου φαίνεται καλό το χαρτί και μου αρέσει και το ασπρόμαυρο σχέδιο.

Ελπίζω πάντως η έκδοση να πάει τόσο καλά που να γίνει μηνιαία, να προσελκύσει νέο κοινό, νέους αναγνώστες και να έχουμε και κάποιες εκδόσεις graphic novel μελλοντικά, σε συνδυασμό με το περιοδικό αυτό. Με εξαίρεση τον Ντύλαν Ντογκ, τα υπόλοιπα κόμικς είναι της αρεσκείας μου, και ειδικά ο Τεξ που είναι καθαρόαιμο γουέστερν.

Edited by jimakoszs97
  • Like 11
  • Thanks 1

• Member ID:  31,464
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  1,020
  • Achievement Points:  1,038
  • Days Won:  2
  • With Us For:  3,796 Days
  • Last Seen:  

Posted

Άντε καλή αρχή και ελπίζουμε σε καλύτερη συνέχεια με συχνότερη κυκλοφορία, περισσότερες σελίδες και λιγότερο Μπλεκ.

Η ιστορία του 2ου τεύχους είναι η πρώτη ενός αξιόλογου run του Μιστερ Νο που αλλάζει λίγο τον ήρωα με πιο βίαίες και περιπετειώδεις ιστορίες. Κάτι καινούργιο που δεν είχαμε δει ως τώρα.

Βέβαια συνεχίζονται και με μία ιστορία το χρόνο ... τέλος πάντων ας το αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία !

Μακάρι να πάει καλά και να δούμε αυτό το run ολόκληρο όπως έχουμε δει ολοκληρωμένα ωραία run Μιστερ Νο από Μικρό Ήρωα.

Αναγνωρίζω στον Μικρό Ήρωα την αγάπη και την προσπάθεια να συνεχίζει να εκδίδει ιστορίες του αγαπημένου μου Ζαγκορ, όμως μία φορά να υπάρχει ένα πλάνο βρε παιδιά ...

Να βγουν σερί 2-3 ιστορίες σχετικές μεταξύ τους που να φτιάχνουν ένα μεγαλύτερο στορι ;

Έχω προτείνει άπειρες φορές την αναγέννηση του ήρωα της δεκαετίας του 90 και μετά που με Μποζελι και Μπουρατίνι είχαμε τον φοβερό κύκλο της Ατλαντίδας που έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του ;origin του ήρωα όπως είδαμε και στην μίνι σειρά του αναλυτικού όριτζιν που δημοσίευσε πολύ ωραία ο Μικρός Ήρως.

Οι ιστορίες Ντύλαν Ντόγκ είναι ιδανικές για αυτό το φορματ, μόνο πιο συχνή κυκλοφορία και επιλογή ιστοριών του Σκλάβι ζητάω.

Για τον Τεξ ισχύει ότι για Ζαγκορ και οι αξιόλογες ιστορίες του ήρωα είναι της τάξης των 300-600 σελίδων κόμικ σε μορφή μυθιστορήματος όπως έλεγε και ο Σερτζιο Μπονέλι.

• Like 14

• Member ID:  31,613
  • Topic Count:  60
  • Content Count:  5,896
  • Achievement Points:  6,096
  • Days Won:  129
  • With Us For:  3,720 Days
  • Last Seen:  

Posted

Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα θα δώσει κάποιος 25 και 30€ για ένα Ζαγκόρ.

Πρέπει να΄ναι πολύ φαν του ήρωα.

Οπότε ιστορίες των 300 και 400 σελίδων δεν έχουν και πολύ τύχη στην Ελλάδα.

Αναμενόμενο που δεν τα πήγαν καλά σε πωλήσεις τα graphic novels του Ζαγκόρ.

Αλλά ο Ντύλαν Ντογκ, που οι περισσότερες ιστορίες του είναι της τάξης των 100 σελίδων, εντύπωση μού έκανε που δεν πούλησε.

Τα μπονελικά μάλλον δεν έχουν μεγάλο κοινό στη χώρα μας.

• Like 8

• Last Seen:  

Posted

Για να μπορούμε να κρίνουμε αν έφταιγε η τιμή για τα γκραφικ νοβελς ή η επιλογή των ιστοριών χρειαζόμαστε advanced στοιχεία που δεν έχουμε.

Στοιχεία του τύπου πόσα κομμάτια πούλησε το κάθε συγκεκριμένο γκράφικ νοβελ κλπ 

Επίσης ένα γκράφικ νόβελ των 30€ που ξέρεις πως θα πουλήσει 400 κομμάτια άνετα το κάνεις κερδοφόρο προσαρμόζοντας το τιραζ.

Αν τυπώσεις 450 και πουλήσεις 400 πας για σούπερ κερδοφορία.

Ας εξαντληθεί σε 2 μήνες αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να μην σου μείνει ακριβό στοκ στην αποθήκη.

• Like 11

• Member ID:  6,323
  • Topic Count:  7
  • Content Count:  1,144
  • Achievement Points:  1,265
  • Days Won:  14
  • With Us For:  6,586 Days
  • Last Seen:  

Posted

Παρόλο που ο Μπλεκ στην Ελλάδα δημιούργησε κοινό στα κόμιξ κι έχει αφήσει εποχή, βλέπω ότι έχει τη λιγότερη συμπάθεια σε σχέση με τους υπόλοιπους Ιταλούς ήρωες. Βέβαια, από την άλλη, θα έχει τις διπλάσιες ιστορίες από τους υπόλοιπους, στο νέο περιοδικό. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στον όγκο των ιστοριών κάθε χαρακτήρα ή επειδή τελικά ο Μπλεκ παραμένει ο πιο αγαπητός από την "παρέα" του.
Έχω κι εγώ την απορία, πόσες αδημοσίευτες ιστορίες έχει πια; Μιλάμε για έναν χαρακτήρα που που σε λίγο καιρό θα φτάσει τα 60 χρόνια κυκλοφορίας στην Ελλάδα. Εκτός από τα πολυθεματικά που κάποια στιγμή ξεκίνησαν να δημοσιεύουν για 2η (και ίσως και 3η φορά, δεν θυμάμαι) τις ιστορίες του από το νούμερο 1, κυκλοφόρησε μετά και ο μηνιαίος συλλεκτικός Μπλεκ 125 τευχών με πολλές σελίδες ανα τεύχος, και ύστερα κι άλλες εκδόσεις κλπ κλπ που όλες κάποια στιγμή έγραφαν για νέες αδημοσίευτες ιστορίες. Πώς γίνεται να υπάρχουν κι άλλες αδημοσίευτες ιστορίες, και μάλιστα τόσες που να στηρίζουν καινούργια σειρά; Πόσος αδημοσίευτος Μπλεκ κυκλοφορεί ακόμα εκεί έξω;

• Like 11
  • Thanks 1

• Last Seen:  

Posted

Τα άπαντα του Μπλεκ έχουν εκδοθεί πρόσφατα από την εκδοτική IF EDIZIONI σε 171 τόμους των 190 σελίδων, δηλαδή περίπου 33.000 σελίδες ιστοριών.

Οπότε όπως καταλαβαίνετε στην Ελλάδα έχουμε δει περίπου το μισό έργο.

Να μην μιλήσω για Ζαγκορ που δεν έχουμε δει ούτε το 5 %  από τις περίπου 150.000 σελίδες ιστοριών που έχουν δημοσιευτεί και ακόμα εκδίδονται νέες.

Τα αναφέρω γιατί το να εκδίδεις 100-200 σελίδες το μήνα από έναν ήρωα οδειγεί σε μεγέθη σελίδων διαστημικά που οι Ελληνικές εκδόσεις δεν μπορούν να προσεγγίσουν με τίποτα.

• Like 12
  • Thanks 3

• Member ID:  26,001
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  101
  • Content Count:  7,250
  • Achievement Points:  7,273
  • Days Won:  165
  • With Us For:  5,052 Days
  • Last Seen:  

Posted (edited)
59 λεπτά πριν, theforce είπε:

Πόσος αδημοσίευτος Μπλεκ κυκλοφορεί ακόμα εκεί έξω;

@ theforce    Οπως πολύ σωστά λέει πιο πάνω και ο κ. Καθηγητής @ ProfPhillipMortimer   ,στην χώρα μας υπολογίζω ότι έχουν εκδοθεί περίπου τα μισά από Μπλέκ .

Σίγουρα τα άπαντα από EsseGesse .

Ομως μην ξεχνάμε ότι υπήρξαν πολύ δημιουργοί μετά τους αρχικούς που καταπιάστηκαν για χρόνια με ιστορίες του ήρωα (Cendroni ,Jean Yves Mitton,Ciro Tota κ.α ) και έχουν παράξει πάρα πολύ υλικό .

Είχα ακούσει παλιότερα ,δεν γνωρίζω αν ισχύει πραγματικά , ότι οι παλιές εκδόσεις Ανεμοδουρά (Περιοδικός Τύπος κ.λ.π) είχαν αποκτήσει περί τις 15.000 σελίδες με υλικό του ήρωα κυρίως Esse Gesse αλλά όχι μόνο.

Αν το νούμερο αυτό ισχύει επιβεβαιώνει και τον φίλο @ ProfPhillipMortimer  .

Aκόμη στον Συλλεκτικό που αναφέρεις ,ότι δημοσιεύθηκε μέχρι το τεύχος 70 και μετά το 100 (στο περίπου αυτά ) ήταν όλες αναδημοσιεύσεις και όχι νέες ιστορίες.

Όπως πολύ σωστά αναφέρεις σε όλες τις παλιές περιόδους του Μπλεκ (Α,Β,Γ ) το αρχικό υλικό είχε αναδημοσιευθεί και δυό και τρείς φορές και επίσης οι σελίδες ειδικά στη Γ Περίοδο ήταν λίγες οπότε μερικές ιστορίες μπορούσαν να καλύψουν ύλη πάρα πολλών τευχών .

Πάρα πολλές ιστορίες Μπλεκ έχουν δημοσιευθεί στο Γαλλικό περιοδικό KIWI από το 1959 έως το 1988 σε 116 τεύχη πολλές από τα οποίες δεν έχουμε διαβάσει στην Ελλάδα .

Οπως καταλαβαίνεις υπάρχει αρκετό ακόμα Μπλεκ εκεί έξω και μακάρι να δημοσιευθεί ένα μέρος του στο νέο αυτό περιοδικό που δείχνει να ξεκινάει καλά . 

Edited by φλοκ
  • Like 12
  • Thanks 2

• Last Seen:  

Posted

Όσον αφορά την δημοτικότητα του Μπλεκ στην Ελλάδα πιστεύω ότι, παρότι στο φόρουμ φαίνεται να μην έχει τόση απήχηση (εμένα προσωπικά είναι δεύτερος μετά τον Ζαγκόρ), γενικά είναι ο πιο δημοφιλείς από τους 5.

Για αυτό και η εκδοτική τόσα χρόνια τον είχε σαν "ναυαρχίδα". Και έχω την εντύπωση ότι τα graphic novel του που έβγαλε ο "Μικρός Ήρως" τελευταία πήγαν καλά σε πωλήσεις, για αυτό μου κάνει και εντύπωση πως δεν τα συνέχισε.

• Like 12
  • Thanks 2

• Last Seen:  

Posted

Δεν κυκλοφόρησε ακόμα; Το έχει βρει κάποιος εκτός Αττικής; 

• Like 3

• Member ID:  32,941
  • Content Count:  542
  • Achievement Points:  605
  • With Us For:  3,005 Days
  • Last Seen:  

Posted

Σήμερα το πήρα από Δουκίσσης Πλακεντίας. Καλά ήταν τα Γκράφικς, μας κακόμαθε ο κύριος πρέσβης αλλά μια χαρά και η νέα έκδοση. Ίσως επειδή είναι πιο οικονομική η έκδοση, αν πάει καλά μπορεί να βγει άνετα και μηνιαία. (Με Μπλεκ, Βαβούρα και την Κυριακή Ποπάυ πάνω στο κομοδίνο μου, έχω να ξυπνήσω το πρωί εδώ και πολλά χρόνια! )

• Like 10
  • Thanks 1

• Last Seen:  

Posted
36 min ago , MARIELOS said:

Σήμερα το πήρα από Δουκίσσης Πλακεντίας. Καλά ήταν τα Γκράφικς, μας κακόμαθε ο κύριος πρέσβης αλλά μια χαρά και η νέα έκδοση. Ίσως επειδή είναι πιο οικονομική η έκδοση, αν πάει καλά μπορεί να βγει άνετα και μηνιαία. (Με Μπλεκ, Βαβούρα και την Κυριακή Ποπάυ πάνω στο κομοδίνο μου, έχω να ξυπνήσω το πρωί εδώ και πολλά χρόνια! )

Τα Σάββατα θα κυκλοφορούν τα τεύχη του Ποπάυ με την εφημερίδα.

• Like 5
  • Thanks 3

• Last Seen:  

Posted

Αφού άργησα λίγο να το πιάσω στα χέρια μου, εν τέλη διαβάστηκε μέσα στο ΣΚ.

Δεν θα μείνω και πολύ στις ιστορίες, καθώς είναι οι κλασσικές ιστορίες Μπλεκ, αλλά θα μιλήσω λίγο για την εμπειρία ανάγνωσης.

Προσωπικά μου άρεσε. Όπως είπα και πιο πάνω, είχα προβηματισμό να δω αν ήταν με καρφίτσα η ράχη, εν τέλη έχει κανονικά ράχη και το εξώφυλλο πολύ καλύτερο από αυτό που περίμενα.

Γυαλιστερά και με καλό χαρτί, καλύτερο από τα παλιά τομάκια που έβγαιναν. Το ίδιο και το εσωτερικό χαρτί που είναι το κλασσικό ρετρό/σαγρε. Γενικά η όλη αισθητική του, δεν μου έβγαζε κάτι τόσο φτηνό, ενώ στέκεται και μια χαρά στο ράφι, σε αντίθεση με τα παλιά τομάκια π.χ. που δεν τα βάζεις βιβλιοθήκη εύκολα. Το μέγεθος επίσης δεν με χαλάει. Το Α/Μ στα Μπλεκ δεν με νοιάζει και τόσο, οπότε ούτε αυτό με χάλασε, αλλά περιμένω να δω με τους άλλους ήρωες και κυρίως Μιστερ Νο και Ζαγκόρ, που έχω καλομάθει με τα χρώματα των GN εκδόσεων. 

Επειδή θέλω και πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίζουν να βγαίνουν Bonelli, σε συνδιασμό και με την τιμή, το βρίσκω καλή επιλογή, καθώς όπως είπα δεν μου χάλασε, την εμπειρία, ίσα ίσα (που λέει ο λόγος) μην σου πω ότι βγάζει λίγο και από αυτή την ρετρίλα και το mood που έχουν τα Bonelliκα

• Like 15

• Member ID:  20,685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  870
  • Content Count:  15,540
  • Achievement Points:  9,268
  • Days Won:  557
  • With Us For:  5,494 Days
  • Last Seen:  

Posted

Ήρθε και στα δικά μου χέρια το πρώτο τευχάκι που εγκαινιάζει την νέα σειρά και μετά το ξεφύλλισμα και την ανάγνωση των ιστοριών, ας πω την γνώμη μου. :)

Σίγουρα έχουμε να κάνουμε με μία έκδοση από εκείνες που δεν μας συνηθίζει, πλέον, ο Μικρός Ήρως με αυτούς τους πρωταγωνιστές, καθώς πρόκειται για μία ποιότητα εντύπου που θεωρείται υποδεέστερο. Παρόλα αυτά κι εδώ έχει κατατεθεί μεράκι, το οποίο είναι εμφανές.

Η ματ υφή του χαρτιού, το μικρό μέγεθος και η κυριαρχία του άσπρου και του μαύρου χρώματος, σίγουρα δεν κάνουν το έντυπο να μοιάζει με το άγιο δισκοπότηρο των συλλεκτών, αλλά οι παλαιότεροι συλλέκτες - αναγνώστες (εμού συμπεριλαμβανομένου) θα βιώσουν όμορφες αναμνήσεις, από τα παλιά τεύχη της δεκαετίας του '80 και του '90 που τα κουβαλούσαμε στις σάκες μας στο σχολείο.

Οι ιστορίες του Μπλεκ που περιλαμβάνονται στο πρώτο τομάκι με κάλυψαν σε πολύ μεγάλο βαθμό, ήταν καλογραμμένες, με ανατροπές στην πλοκή τους, δράση, αλλά και στιγμές χιούμορ. Με κράτησαν στις σελίδες, με διασκέδασαν και γενικά μου άφησαν ευχάριστες εντυπώσεις.

Αν και νιώθω ότι οι χαρακτήρες που θα πρωταγωνιστήσουν στην σειρά (Μπλεκ, Ζαγκόρ, Μίστερ Νο, Ντύλαν Ντογκ) εδώ υποβαθμίζονται κάπως σε σχέση με τις "ακριβές" εκδόσεις στις οποίες είχαν βρει καταφύγιο τα τελευταία χρόνια, παραδέχομαι ότι μια έκδοση σαν του "Θρυλικούς ήρωες" θα γίνει περισσότερο αποδεκτή από το αναγνωστικό κοινό, πρωτίστως λόγω του φθηνού κόστους.

Εύχομαι, ολόψυχα, (κι αυτή) η εκδοτική απόπειρα να ευοδωθεί και το μόνο σίγουρο είναι ότι εμείς θα είμαστε εδώ για να την στηρίξουμε. ;)

:beer:

• Like 20

• Member ID:  35,513
  • Topic Count:  9
  • Content Count:  1,409
  • Achievement Points:  1,478
  • Days Won:  14
  • With Us For:  2,424 Days
  • Last Seen:  

Posted

ωραίο χοντρό εξώφυλλο, ευτελές εσωτερικό χαρτί, δυστυχώς θα αναγκαστώ να αγοράσω τις ιστορίες του Ζαγκόρ έστω και σε αυτή τη μορφή 

• Like 9

• Member ID:  694
  • Topic Count:  69
  • Content Count:  777
  • Achievement Points:  791
  • With Us For:  7,163 Days
  • Last Seen:  

Posted

Θα προτιμουσα πιο παραδοσιακο εξωφυλλο ,να συμβαδιζει με τις ιστοριες.

• Like 6
  • 3 weeks later...

• Last Seen:  

Posted

Τεύχος #2 (Mister No)

Μεταφέρθηκαν στην βάση.

Τίτλος: Mister No - ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

Ημ. κυκλοφορίας: 31/03/2026

Σενάριο: Luigi Mignacco

Σχέδιο: Roberto Diso

Σελίδες: 100

Πρωτότυπος τίτλος: Vento Rosso (Mister No #241 Ιούνιος 1995)

Ονομαστική τιμή: 4,50 ευρώ

2.thumb.jpg.63dcff43ff0ae2806a2e56f207704aea.jpg

• Like 10
  • Respect 1
  • Thanks 5

• Last Seen:  

Posted

παρήγγειλα και εγώ 3 τεύχη έτσι για να γίνεται τζίρος  !!!!

• Like 5
  • Respect 2

• Member ID:  9,689
  • Topic Count:  11
  • Content Count:  748
  • Achievement Points:  826
  • With Us For:  6,321 Days
  • Last Seen:  

Posted

Το διάβασα και εγώ ωραίες ιστορίες και οι δύο όπως είπαν και οι φίλοι πιο πάνω ωραίο εξώφυλλο ευτελές χαρτί μέσα με ξένη σε λίγο το format αλλά δεν είχα πρόβλημα . Το δύσκολο ήταν όταν το έβαλα στην βιβλιοθήκη δίπλα από τα προηγούμενα  και ήταν λίγο απογοητευτικό  σε σύγκριση με τις πολυτελείς προηγούμενες εκδόσεις . Πάντως θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που δεν κόπηκαν τελείως αν και δεν πιστεύω ότι πήγαιναν άσχημα . 

• Like 12

• Last Seen:  

Posted

Διάβασα το Μιστερ Νο, δυνατή γρήγορη περιπέτεια σαν action film των 90ς

το σχέδιο εξαιρετικό και η έκδοση πρώτη φορά τόσο πιστή στο ορίτζιναλ φορμάτο μπονέλι.

Ωραίο touch το μεγαλύτερο πλάτος ώστε να μην χάνεται μέρος των καρέ μετά τις πρώτες σελίδες.

Η ιστορία που ξεκινά σε αυτό το άλμπουμ ολοκληρώνεται μετά από 4 άλμπουμ και αποτελεί την αφετηρία του run του Μιστερ Νο μετά τα πρώτα 20 χρόνια.

Πολύ ικανοποιητικό ξεκίνημα περιμένουμε την συνέχεια ... 

• Like 13
  • Respect 1
  • Thanks 3

• Member ID:  40,802
  • Content Count:  227
  • Achievement Points:  243
  • Days Won:  0
  • With Us For:  1,070 Days
  • Last Seen:  

Posted

ΤΙ. ΤΟΥΜΠΑΝΑΡΑ. ΙΣΤΟΡΙΑΡΑ. ΗΤΑΝ. ΑΥΤΗ!! Μιλάω για το δεύτερο τεύχος με τον Μίστερ Νο. Ωμό, με σασπένς, χορταστικότατες 100 σελίδες, όμορφο σχέδιο, τι να ζητήσει άλλο κανείς. Διαβάζω σχόλια για Largo Winch, πωπωπώ, τι καλός ο Largo, τι ποιότητα ο Largo, σύμφωνοι, κομικ-οργασμός ο Largo. Αλλά προσωπικά βρίσκω κάτι τέτοιες ιστορίες του Μίστερ Νο, ισάξιες. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ .-

Αυτή η ιστορία δυστυχώς θα πω ότι θα εξυπηρετούνταν καλύτερα από έγχρωμη εκτύπωση (εκρήξεις, αίμα, Αμαζόνιος, ...), αλλά τι να κάνουμε. Λειτουργεί καλά βέβαια το νέο φορμάτ, θυμίζει πολύ τις πρώτες εκδόσεις του Μίστερ Νο (1970-80), απλά αντί για απλό ή σαγρέ εξώφυλλο (όπως στους τόμους) έχουμε σκληρούτσικο γυαλιστερό. Έχω την αίσθηση ότι σε κανά χρόνο και σίγουρα σε μεγαλύτερο βάθος οι σελίδες θα κιτρινίσουν αρκετά και θα σκληρύνουν. Οπότε σακουλάκι, αεροστεγές κλείσιμο και αποθήκευση μακριά από ήλιο επιβάλλεται. Το μεγαλύτερο φάουλ είναι η συχνότητα. Θα πρέπει τώρα πχ να περιμένουμε 1 χρόνο να διαβάσουμε τη συνέχεια... Και όπως τα λέει ο @ ProfPhillipMortimer  μισή δεκαετία για να ολοκληρωθεί η ιστορία. Κάτι πρέπει να γίνει εδώ από την εκδοτική, ας ελπίσουμε ότι οι πωλήσεις θα πάνε καλά και θα έχουμε συχνότερες ή παράλληλες εκδόσεις. Επίσης, βρε Μικρέ Ήρωα, τί θα κόστιζε να βάλεις μια γκραβούρα στη ράχη ώστε να φαίνονται ωραία στην βιβλιοθήκη; Θα αύξανες και τις πωλήσεις έτσι.

@ ProfPhillipMortimer  Έχεις καμιά ιδέα πόσες ιστορίες Μιστερ Νο μένουν ακόμα να δημοσιευτούν στην Ελλάδα;

Διάβασα και το πρώτο με τον Μπλεκ. Καλό, με ενδιαφέρουσες τακτικές κατά των Άγγλων. Αλλά 2 Μπλεκ στην χρονιά είναι άδικο, η εκδοτική έχει άπειρο στοκ Μπλεκ από 3000 διαφορετικές εκδόσεις, μήπως να κάνει λίγο κράτει;

• Like 15

• Last Seen:  

Posted

Αγαπητέ φίλε nkak συμφωνώ μαζί σου απόλυτα για το πόσο γαμάτη ιστορία είναι αυτή που ξεκινά

και το γιατί να περιμένουμε 4 χρόνια για να ολοκληρωθεί αλλά από το καθόλου κάτι είναι και αυτό.

Η συγκεκριμένη ιστορία δεν υπάρχει σε έγχρωμη, έτσι κυκλοφορούν τα μπονέλι σε αυτό το φορμάτ. Οι έγχρωμες εκδόσεις είναι ξεχωριστές. 

Για τον Μιστερ Νο συγκεκριμένα κυκλοφόρησε τα τελευταία χρόνια μία υπέροχη έγχρωμη έκδοση σε μέγεθος Α4 με καταπληκτικά χρώματα που τελείωσε στο τεύχος 160. 

Ανατυπώνοντας τα αρχικά τεύχη (1-160).

Η αρχική ασπρόμαυρη σειρά έφτασε στο 379.

Από τις εκδόσεις IF βγήκε μια πλήρη ανατύπωση σε διπλά τεύχη της ασπρόμαυρης σειράς.

Οι νέες περιπέτειες (1-14) που δημοσιεύτηκαν πλήρως στη χώρα σε 7 γκράφικ νόβελ  σε σχεδόν ταυτόχρονη έκδοση με την Ιταλία έχουν βγει μόνο σε ασπρόμαυρο.

Στην Ελλάδα έχουν δημοσιευτεί περίπου 140 τεύχη Μίστερ Νο μετρώντας κανονική σειρά και σπέσιαλ εκδόσεις από τα περίπου 520 τεύχη που έχουν εκδοθεί στην Ιταλία οπότε υπάρχει πολυυυ υλικό ακόμα.

Είμαστε περίπου στο 27% των σελίδων. 

Αρκετά καλά αν σκεφτείς πως στον Τεξ δεν είμαστε ούτε στο 1 % και στο Ζαγκορ και το Ντύλαν Ντογκ ούτε στο 5%.

• Like 12
  • Respect 4

• Last Seen:  

Posted (edited)
13 hours ago, ProfPhillipMortimer said:

Στην Ελλάδα έχουν δημοσιευτεί περίπου 140 τεύχη Μίστερ Νο μετρώντας κανονική σειρά και σπέσιαλ εκδόσεις από τα περίπου 520 τεύχη που έχουν εκδοθεί στην Ιταλία οπότε υπάρχει πολυυυ υλικό ακόμα.

Είμαστε περίπου στο 27% των σελίδων. 

Αρκετά καλά αν σκεφτείς πως στον Τεξ δεν είμαστε ούτε στο 1 % και στο Ζαγκορ και το Ντύλαν Ντογκ ούτε στο 5%.

Επειδή οι ιστορίες είναι πάρα πολλές (ειδικά του Τεξ και του Ζαγκόρ) νομίζω πως δεν πρόκεται ποτέ να τις δούμε όλες στα ελληνικά. Εμένα δεν με πειράζει αυτό. Αλλά συνολικά 6 τεύχη (100 σελίδων) κάθε χρόνο και για τους 5 ήρωες είναι πολύ λίγα νομίζω. Από το τέλος του 2018 που σταμάτησαν τα περιοδικά περιπτέρου (Νέος Μπλεκ, Μιστερ Νο, Ζαγκορ) μέχρι και το 2025 είχαμε συνολικά πάνω από 100 εκδόσεις (μέτρησα 61 graphic novels + 32 τεύχη Μπλεκ + 14 τευχάκια Θρυλικός Μπλεκ + Ζαγκορ), μέσα σε περίπου 7 χρόνια. Και πολλά από τα graphic novels είχαν 200 σελίδες ή παραπάνω (μέχρι και 530). Βέβαια ο εκδότης είπε ότι στην αρχή τα GN πουλούσαν αρκετά οκ ώστε να συνεχίζονται αλλά μετά μειώθηκαν λίγο οι πωλήσεις οπότε έπρεπε να τα σταματήσουν και αναγκαστικά πήγαμε σε αυτήν εδώ την έκδοση για να μην σταματήσουν εντελώς. Το καλύτερο σενάριο πιστεύω είναι να τα πάει πολύ καλά αυτή η σειρά και να γίνει μηνιαία ώστε να έχουμε τουλάχιστον 12 τεύχη, δηλαδή 2-3 για κάθε ήρωα. Φαντάζομαι ότι το τιράζ της έκδοσης θα είναι αρκετά μεγαλύτερο απ' τα γκράφικ νόβελς, μπορεί 2 ή 3 χιλιάδες. Όχι μόνο επειδή είναι φθηνότερα αλλά και επειδή βλέπω ότι το δεύτερο τεύχος το δίνουν και σαν το καθιερωμένο δωράκι με αγορές άνω των 30€ που δίνουν κάθε Πάσχα, Χριστούγεννα ή καλοκαίρι.

Βάζω και τις 3 σελίδες δείγμα να τις έχουμε και εδώ:
thrylikoi-02-mr-no-1-540x750.thumb.jpg.5c4fb71345bea43fb720dc705452fc79.jpgthrylikoi-02-mr-no-2-540x750.thumb.jpg.ff968c00a7e598941b13793ad4037172.jpgthrylikoi-02-mr-no-3-mh-540x750.thumb.jpg.119dcd5ec953e0b281a5f27370cc4c43.jpg

Δυστυχώς δεν έχω διαβάσει κάποιο από τα 2 τεύχη ακόμα γιατί δεν βρήκα το πρώτο στα περίπτερα.
Θα πάρω όμως σύντομα το τεύχος του Μίστερ Νο με παραγγελία από το eshop.
Αν το χαρτί είναι σαν αυτό που χρησιμοποιούν και στην Βαβούρα δεν με χαλάει.
Και το ασπρόμαυρο μου αρέσει, θεωρώ ότι ταιριάζει, ειδικά με τον Μίστερ Νο.

Edited by jimakoszs97
  • Like 14

• Last Seen:  

Posted

Αυτό ελπίζουμε όλοι, να σταθεί η έκδοση και να γίνει με συχνότερη κυκλοφορία.

Για εμένα 18 τεύχη το χρόνο είναι η επιθυμητή συχνότητα. 

12 μηνιαία και 2 έξτρα έκδόσεις Χριστούγεννα, 1 Πάσχα και 3 έξτρα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Επίσης επειδή ο αριθμός των σελίδων δείχνει μεταβλητός ας αυξομειώνεται και η τιμή γιατί τώρα ζορίζονται στο να τα κάνουν όλα τα τεύχη 100-160 σελίδες ώστε να είναι σταθερή η τιμή.

Τι πειράζει ένα μπλεκ να έχει 66 σελίδες και να κάνει 3,80€ και ένα Ζάγκρ να έχει 250 σελίδες και να κάνει 8€ ;

• Like 12

• Member ID:  33,820
  • Group:  New Members
  • Content Count:  1
  • Achievement Points:  1
  • With Us For:  2,780 Days
  • Last Seen:  

Posted
20 ώρες πριν, ProfPhillipMortimer είπε:

Αυτό ελπίζουμε όλοι, να σταθεί η έκδοση και να γίνει με συχνότερη κυκλοφορία.

Για εμένα 18 τεύχη το χρόνο είναι η επιθυμητή συχνότητα. 

12 μηνιαία και 2 έξτρα έκδόσεις Χριστούγεννα, 1 Πάσχα και 3 έξτρα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Επίσης επειδή ο αριθμός των σελίδων δείχνει μεταβλητός ας αυξομειώνεται και η τιμή γιατί τώρα ζορίζονται στο να τα κάνουν όλα τα τεύχη 100-160 σελίδες ώστε να είναι σταθερή η τιμή.

Τι πειράζει ένα μπλεκ να έχει 66 σελίδες και να κάνει 3,80€ και ένα Ζάγκρ να έχει 250 σελίδες και να κάνει 8€ ;

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ

• Like 8

• Last Seen:  

Posted

Διαβάστηκε και ο δεύτερος τόμος.

Ότι λένε οι παραπάνω. Χτίζεται πολύ δυνατό story με πολύ σασπένς, μυστήριο και δράση. Δείχνει ότι έχει στοιχεία επιπέδου Le nuove avventura η οποία είναι εξαιρετική σειρά. Ελπίζω να συνεχίσει το ίδιο δυνατά.

Σε όσους αρέσουν μπονελικα σίγουρη επιλογή. Σε όσους νέους θέλουν να ρίξουν μια ματιά στο Mister No και λόγο τιμής, φαίνεται καλό entry point επίσης και προτείνεται.

• Like 12
  • 1 month later...

• Last Seen:  

Posted

Τεύχος #3 (Ζαγκόρ)

Μεταφέρθηκαν στην βάση.

Τίτλος: ΖΑΓΚΟΡ: ΘΕΡΙΑ! - Ο ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΣ

Ημ. κυκλοφορίας: 03/06/2026

Σενάριο: Guido Nolitta

Σχέδιο: Franco Donatelli

Σελίδες: 172

Πρωτότυπος τίτλος: Belve! - L' Uomo Lupo (Zagor #48-49 Ιούνιος-Ιούλιος 1969)

Ονομαστική τιμή: 6,60 ευρώ

• Like 8
  • Thanks 2

• Member ID:  42,778
  • Topic Count:  27
  • Content Count:  667
  • Achievement Points:  693
  • Days Won:  15
  • With Us For:  551 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  

Posted

Από τη σάρωση του φίλτατου @ hudson , θα μπορούσε να υποτεθεί πως το επόμενο τεύχος κυκλοφορεί Ιούλιο και για να είναι έτι ελαφρύτερο το πρόγραμμα της εκδοτικής αυγουστιάτικα, αλλά και για να δίνεται ως δώρο, άπαξ λάβουν έναρξη οι καλοκαιρινές προσφορές. Το τρέχον τεύχος Ζαγκόρ, όντας ενισχυμένο και ακριβότερο, πιθανώς δεν θα ήταν οικονομικά συμφέρον να δωρίζεται.

Από τη μία ικανοποιείται ένα μεγαλύτερο μέρος του συνολικού κοινού της εκδοτικής, αποκτώντας δωρεάν αδημοσίευτη ιστορία του περισσότερο δημοφιλούς Ξανθού Γίγαντα, από την άλλη «χάνεται» η ευκαιρία να έρθουν κάποιοι αναγνώστες ακούσια σε επαφή με το Πνεύμα με το Τσεκούρι για πρώτη φορά, με την πιθανότητα να εκτιμήσουν τον ήρωα και να αναζητήσουν περιπέτειες του.

Λογικά, τρεις μήνες μετά τον Μπλεκ, τον Οκτώβριο θα έχουμε το τεύχος του Τεξ, στην αξιόλογη συνεργασία του με τον Ζαγκόρ. Μακάρι να γίνουν οι Θρυλικοί Ήρωες μηνιαίοι από το 2027.

• Like 9

• Member ID:  40,925
  • Topic Count:  1
  • Content Count:  128
  • Achievement Points:  141
  • With Us For:  1,043 Days
  • Last Seen:  

Posted
58 λεπτά πριν, Pavlos_RA είπε:

Λογικά, τρεις μήνες μετά τον Μπλεκ, τον Οκτώβριο θα έχουμε το τεύχος του Τεξ, στην αξιόλογη συνεργασία του με τον Ζαγκόρ. Μακάρι να γίνουν οι Θρυλικοί Ήρωες μηνιαίοι από το 2027.

Αν θυμάμαι καλά τον Οκτώβριο θα βγει το Ντύλαν Ντογκ επιτέλους και Δεκέμβρη το Τεξ. 

• Like 7