Malibu Mike Posted November 1 Member ID: 42,948 Group: New Members Topic Count: 1 Content Count: 1 Reputation: 2 Achievement Points: 1 Days Won: 0 With Us For: 237 Days Status: Offline Last Seen: November 9 Posted November 1 Καλησπέρα σε όλους κ όλες ! Υπήρχε ένα underground περιοδικό μεγάλου μεγέθους την δεκαετία το 80 που λεγόταν απλά "Περιοδικό" ή "Το Περιοδικό" κ κυκλοφορούσε σε λίγα περίπτερα στο κέντρο της Αθήνας. Το θυμάται κανείς σας ? Υπάρχει κάτι σχετικό εδώ στο φόρουμ?!? Ευχαριστώ εκ των προτέρων! ´ Μάκης 2 Quote
tik Posted November 1 Member ID: 25,133 Group: Veterans Topic Count: 281 Content Count: 6,527 Reputation: 64,617 Achievement Points: 6,595 Days Won: 47 With Us For: 4,947 Days Status: Offline Last Seen: 7 hours ago Age: 49 Posted November 1 @ Malibu Mike νομίζω η μόνη αναφορά στο φόρουμ υπάρχει εδώ 4 Quote
Theo A Posted November 1 Member ID: 38,320 Group: Members Topic Count: 0 Content Count: 107 Reputation: 546 Achievement Points: 129 Days Won: 0 With Us For: 1,437 Days Status: Offline Last Seen: 3 hours ago Posted November 1 (edited) Ναι, υπήρχε. Από τα τέσσερα τεύχη του που έχω εγώ από το ΄90, αρχές ΄91 οι πληροφορίες που μπορώ να σου δώσω είναι οι εξής: Εκδότης Αθανάσιος Κυριακόπουλος, Διευθυντής Θανάσης Λάλας, Καλλιτεχνικός διευθυντής Δημήτρης Αρβανίτης. Στους συντάκτες υπήρχαν ονόματα όπως του Λ. Ταγματάρχη, της Ισ. Σασλόγλου, του Β. Περρή, του Χ. Φερεντίνου, του Αρ. Σφακιανάκη κλπ. Σε κάποια τεύχη αναφερόταν αποκλειστική συνεργασία με τα περιοδικά Interview, Rolling Stone, Spin. Προφανώς από το Interview είχαν αντιγράψει και το μέγεθος που ήταν περίπου A3. Ο χαρακτηρισμός Underground πάντως παίρνει πολύ συζήτηση. Ο Θ. Λάλας λίγο μετά (μάλλον) έγινε στέλεχος του Βημαgazino και του ΔΟΛ, ο Δ. Αρβανίτης καθόρισε την αισθητική πολλών περιοδικών των ΄80ς και όχι μόνο αλλά και δίσκων, αφισών, βιβλίων κλπ. Εκτός και αν με τον όρο underground θέλουμε να το διαχωρίσουμε από τα περιοδικά που περίπου τότε άρχισε να εκδίδει σωρηδόν ο τύπος που ανέλαβε να μας ξεβλαχέψει, οπότε σίγουρα ήταν. Δυστυχώς λόγω μεγέθους το σκανάρισμα των εξώφυλλων είναι αδύνατο και αυτό είναι κρίμα γιατί οι δουλειές του Δ. Αρβανίτη είναι πάντα ενδιαφέρουσες. Spoiler Με το μέγεθος των σκάνερ των πολυμηχανημάτων να έχει περιοριστεί στο Α4 αυστηρά, όλα τα περιοδικά δεν χωράνε. Spoiler και μας βλέπω να περιοριζόμαστε στην "Φωνή του Κυρίου" που δίνανε στην μακαρίτισσα την μάνα μου οι επίτροποι της ενορίας της και την έφερνε πάντα τσαλακωμένη σπίτι γιατί ήταν ένα τετράφυλλο που τυπωνόταν σε πολύ φτηνό χαρτί. Edited November 2 by Theo A 5 1 Quote
Indian Posted Monday at 09:53 AM Member ID: 20,685 Group: Administrator Topic Count: 835 Content Count: 15,014 Reputation: 108,265 Achievement Points: 9,268 Days Won: 532 With Us For: 5,221 Days Status: Offline Last Seen: Friday at 05:14 PM Age: 43 Posted Monday at 09:53 AM Το θέμα μεταφέρθηκε στην ενότητα "Γενική Βοήθεια - Προτάσεις". Quote
Recommended Posts