Pavlos_RA Posted October 12 Member ID: 42,778 Group: Members Topic Count: 23 Content Count: 461 Reputation: 2,463 Achievement Points: 485 Days Won: 11 With Us For: 306 Days Status: Offline Last Seen: 8 hours ago Posted October 12 (edited) Το Scarlet είναι το καινούριο κινηματογραφικό έργο anime, στο είδος δράσης/φαντασίας, του υποψήφιου για Oscar σκηνοθέτη Mamoru Hosoda. Το σενάριο υπογράφεται από τον Hosoda, και η παραγωγή είναι από το Studio CHIZU, ιδρυθέν από τον σκηνοθέτη μαζί με τον παραγωγό Yuichiro Saito. Έχοντας ως πηγή έμπνευσης την Τραγωδία του Άμλετ του William Shakespeare, στο Scarlet πρωταγωνιστεί μία μεσαιωνική πριγκίπισσα που έχει την ικανότητα να υπερβαίνει τους περιορισμούς του χωροχρόνου, οδηγούμενη σε ένα μονοπάτι εκδίκησης. Η ημερομηνία κυκλοφορίας στους ελληνικούς κινηματογράφους είναι η 5η Μαρτίου 2026, σε διανομή της Feelgood Entertainment. H αμέσως προηγούμενη ταινία του Hosoda, του οποίου το φιλμ Mirai του 2018 ήταν υποψήφιο για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων, ήταν το Belle, που προβλήθηκε στην Ελλάδα το 2023, στην έκδοση των Ιαπώνων ηθοποιών φωνής, αλλά και σε ελληνική μεταγλώττιση. Η παγκόσμια πρεμιέρα του Scarlet έλαβε χώρα στο Φεστιβάλ Βενετίας τον Σεπτέμβριο του 2025, με την κυκλοφορία στην Ιαπωνία να είναι προγραμματισμένη από την Toho για τον Νοέμβριο. Στις ΗΠΑ, η ταινία θα διανεμηθεί από την Sony Pictures Classics σε περιορισμένη προβολή τον Δεκέμβριο, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα ένταξης στις επακόλουθες λίστες βραβείων, και με την πλήρη της κυκλοφορία τον Φεβρουάριο, έναν μήνα πριν την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί η παγκόσμια διανομή που θα λάβει στο κορυφαίο κινηματογραφικό φορμά IMAX. Πηγή 1, Πηγή 2 Edited October 12 by Pavlos_RA 4 Quote
kaneda Posted October 14 Member ID: 35,207 Group: Members Topic Count: 10 Content Count: 458 Reputation: 3,521 Achievement Points: 463 Days Won: 3 With Us For: 2,251 Days Status: Offline Last Seen: 14 hours ago Age: 29 Posted October 14 (edited) Υπέροχα νέα! Και η υπόθεση και το trailer φαίνονται πολλά υποσχόμενα. Και τα ποστεράκια είναι επίσης πανέμορφα. Ο Hosoda απ' ότι φαίνεται με το Scarlet θα επιστρέψει στις αγαπημένες του time travel θεματικές. Θα έχει αρκετό ενδιαφέρον να δούμε πως θα παρουσιάσει αυτό το στοιχείο και σε αυτό εδώ το άνιμε. Αν και δεν έχω προλάβει ακόμα να παρακολουθήσω όλα τα άνιμε που έχει σκηνοθετήσει, στον Hosoda μου αρέσει πολύ ο απαλός, "ξυλομπογίστικος" χρωματισμός που ντύνει το animation του. Επίσης κάτι που πιστεύω ότι τον κάνει να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους δημιουργούς, είναι το γεγονός ότι παρότι ο σχεδιασμός του στα πρόσωπα των χαρακτήρων θα μπορούσε να θεωρηθεί κάπως απλός, καταφέρνει παρόλα αυτά να βγάζει τρομερή εκφραστικότητα. Μακάρι να έχουμε την δυνατότητα να δούμε το Scarlet και με ελληνική μεταγλώττιση, όταν αυτό κυκλοφορήσει με το καλό στη χώρα μας. Και το Mirai και το Belle κυκλοφόρησαν πρόσφατα στα ελληνικά από την Digital Soul, οπότε θα ήταν πολύ ευχάριστο αν η εταιρία αναλάμβανε την μεταγλώττιση και του Scarlet στην κινηματογραφική του προβολή. Edited October 14 by kaneda 1 Quote
Pavlos_RA Posted October 14 Member ID: 42,778 Group: Members Topic Count: 23 Content Count: 461 Reputation: 2,463 Achievement Points: 485 Days Won: 11 With Us For: 306 Days Status: Offline Last Seen: 8 hours ago Author Posted October 14 (edited) 6 hours ago, kaneda said: Υπέροχα νέα! Και η υπόθεση και το trailer φαίνονται πολλά υποσχόμενα. Και τα ποστεράκια είναι επίσης πανέμορφα. Ο Hosoda απ' ότι φαίνεται με το Scarlet θα επιστρέψει στις αγαπημένες του time travel θεματικές. Θα έχει αρκετό ενδιαφέρον να δούμε πως θα παρουσιάσει αυτό το στοιχείο και σε αυτό εδώ το άνιμε. Αν και δεν έχω προλάβει ακόμα να παρακολουθήσω όλα τα άνιμε που έχει σκηνοθετήσει, στον Hosoda μου αρέσει πολύ ο απαλός, "ξυλομπογίστικος" χρωματισμός που ντύνει το animation του. Επίσης κάτι που πιστεύω ότι τον κάνει να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους δημιουργούς, είναι το γεγονός ότι παρότι ο σχεδιασμός του στα πρόσωπα των χαρακτήρων θα μπορούσε να θεωρηθεί κάπως απλός, καταφέρνει παρόλα αυτά να βγάζει τρομερή εκφραστικότητα. Μακάρι να έχουμε την δυνατότητα να δούμε το Scarlet και με ελληνική μεταγλώττιση, όταν αυτό κυκλοφορήσει με το καλό στη χώρα μας. Και το Mirai και το Belle κυκλοφόρησαν πρόσφατα στα ελληνικά από την Digital Soul, οπότε θα ήταν πολύ ευχάριστο αν η εταιρία αναλάμβανε την μεταγλώττιση και του Scarlet στην κινηματογραφική του προβολή. Κάθε παρατήρηση σου καίρια! Επί τεσσεράμιση χρόνια εργαζόταν ο Hosoda στην ταινία, και ανέπτυξε καινούριες τεχνικές animation, μη όντας ικανοποιημένος σχετικά με τη δυνατότητα απόδοσης του υλικού του μέσω των εδραιωμένων δισδιάστατων. Πέρα από τον οπτικό τομέα που φαντάζει συγκλονιστικός, στο ανωτέρω trailer κλέβει τις εντυπώσεις και το μοντάζ. Δύσκολο να μείνει θεατής ασυγκίνητος έπειτα από κινηματογραφική προβολή του. Edited October 14 by Pavlos_RA 1 Quote
kaneda Posted October 14 Member ID: 35,207 Group: Members Topic Count: 10 Content Count: 458 Reputation: 3,521 Achievement Points: 463 Days Won: 3 With Us For: 2,251 Days Status: Offline Last Seen: 14 hours ago Age: 29 Posted October 14 (edited) 16 ώρες πριν, Pavlos_RA είπε: Κάθε παρατήρηση σου καίρια! Επί τεσσεράμιση χρόνια εργαζόταν ο Hosoda στην ταινία, και ανέπτυξε καινούριες τεχνικές animation, μη όντας ικανοποιημένος σχετικά με τη δυνατότητα απόδοσης του υλικού του μέσω των εδραιωμένων δισδιάστατων. Πέρα από τον οπτικό τομέα που φαντάζει συγκλονιστικός, στο ανωτέρω trailer κλέβει τις εντυπώσεις και το μοντάζ. Δύσκολο να μείνει θεατής ασυγκίνητος έπειτα από κινηματογραφική προβολή του. Σε ευχαριστώ πολύ φίλε Παύλο για την φιλοφρόνηση, αλλά είναι χάρις τα δικά σου ποστ που βρίσκω την ευκαιρία να μιλήσουμε για ωραία και ενδιαφέροντα άνιμε. Συνέχισε να μας ποστάρεις όμορφες παρουσιάσεις για όσο σε ευχαριστεί! Σε παρακαλώ μόνο να μην ξεκινήσεις να ποστάρεις για τα άνιμε του λατρεμένου μου Makoto Shinkai, γιατί εκεί σας βλέπω να μην γλιτώνετε από την ασύστολη πολυλογία μου. Πράγματι το animation στο trailer δεν θυμίζει και πάρα πολύ εικαστικά τα προηγούμενα άνιμε που έχει σκηνοθετήσει ο Hosoda. Δεν το αναφέρω όμως για αρνητικό αυτό. Βασικά, τώρα που το ξαναβλέπω το trailer, το animation του μου βγάζει κάτι από τον ψηφιακό κόσμο του Belle. Θα έχει σίγουρα πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως έχει εξελιχθεί και πως έχει ωριμάσει το σχέδιο του Hosoda σε αυτό εδώ το άνιμε. Ήδη με αυτό που μας αναφέρεις για την παραγωγή του, μας έχεις κάνει να ανυπομονούμε για τα καλά. Και μιας και πιάσαμε κάποιες ταινίες του σκηνοθέτη, σου προτείνω ανεπιφύλακτα να δεις κάποια στιγμή την ταινία μικρού μήκους Digimon Adventure Movie. Σε αυτό το ανιμάκι παρότι φαινομενικά στο βαθύ κέντρο του δεν γίνεται απολύτως τίποτα, παρόλα αυτά καταφέρνει μετά το πέρας του να σε αφήσει με ένα πλατύ "χαζούλικο" χαμόγελο, εξαιτίας της αστείρευτης αθωώτητας που αυτό εκπέμπει. Είναι όλη πατροπαράδοτα ζωγραφισμένη στο χέρι, με τον Hosoda να δείχνει ήδη από τότε δείγματα της πολύ καλής γραφής του. Edited October 14 by kaneda 1 Quote
Pavlos_RA Posted October 15 Member ID: 42,778 Group: Members Topic Count: 23 Content Count: 461 Reputation: 2,463 Achievement Points: 485 Days Won: 11 With Us For: 306 Days Status: Offline Last Seen: 8 hours ago Author Posted October 15 (edited) 37 min ago , kaneda said: Σε ευχαριστώ πολύ φίλε Παύλο για την φιλοφρόνηση, αλλά είναι χάρις τα δικά σου ποστ που βρίσκω την ευκαιρία να μιλήσουμε για ωραία και ενδιαφέροντα άνιμε. Αποτελεί μια ειλικρινή διαπίστωση και μόνον, καλέ μου φίλε. Η ποιότητα των αναρτήσεων σου υπερβαίνει φιλοφρονήσεις. 37 min ago , kaneda said: Και μιας και πιάσαμε κάποιες ταινίες του σκηνοθέτη, σου προτείνω ανεπιφύλακτα να δεις κάποια στιγμή την ταινία μικρού μήκους Digimon Adventure Movie. Σε αυτό το ανιμάκι παρότι φαινομενικά στο βαθύ κέντρο του δεν γίνεται απολύτως τίποτα, παρόλα αυτά καταφέρνει μετά το πέρας του να σε αφήσει με ένα πλατύ "χαζούλικο" χαμόγελο, εξαιτίας της αστείρευτης αθωώτητας που αυτό εκπέμπει. Είναι όλη πατροπαράδοτα ζωγραφισμένη στο χέρι, με τον Hosoda να δείχνει ήδη από τότε δείγματα της πολύ καλής γραφής του. Με αυτή σου την υπέροχη αναφορά, κατάφερες να με ταξιδέψεις στιγμιαία πίσω στην αυγή της χιλιετίας. Όπου σαν κάθε παιδί τότε, παρακολουθούσα συνεπαρμένος Digimon Adventure στο Star Channel. Δεν γνώριζα καθόλου για την ανάμιξη του Hosoda σε αυτό, προστέθηκε αμέσως στα υπόψιν. Σε ευχαριστώ πολύ! Edited October 15 by Pavlos_RA 1 Quote
kaneda Posted October 16 Member ID: 35,207 Group: Members Topic Count: 10 Content Count: 458 Reputation: 3,521 Achievement Points: 463 Days Won: 3 With Us For: 2,251 Days Status: Offline Last Seen: 14 hours ago Age: 29 Posted October 16 (edited) @ Pavlos_RA το ξέρω ότι θα καταλήξω να γίνω γραφικός με αυτό που θα πω, αλλά σε ευχαριστώ και πάλι πολύ για τα καλά σου λόγια! Να είμαστε όλα τα παιδιά καλά να κάνουμε όμορφες συζητήσεις και να μοιραζόμαστε, όλοι μαζί παρέα, τις εικόνες και τα συναισθήματα που μας άφησε ένα κόμικ/άνιμε/σειρά και γενικά το οτιδήποτε. Επίσης σε ευχαριστούμε πολύ για τα άκρως ενδιαφέροντα ποστ σου. Είναι πολύ ωραίο που η άνιμε πλευρά του φόρουμ αρχίζει να αναζωπυρώνεται, χάρις τις όμορφες και πολύ βοηθητικές παρουσιάσεις σου. Οπότε θα σου ξαναευχηθώ να συνεχίσεις να μοιράζεσαι μαζί μας τις σκέψεις σου και ό,τι άλλο θέλεις. Τέλος, σχετικά με τον Hosoda και το Digimon Adventure. Χαίρομαι πάρα πολύ που έστω και για λίγο σε έκανα να θυμηθείς ένα άνιμε, το οποίο σημαίνει πάρα πολλά πράγματα για εμένα. Τελικά είσαι και εσύ ένα από τα Εκλεκτά Παιδιά. Δεν θα αναφέρω τίποτε άλλο, γιατί αν ξεκινήσω με το Digimon δεν ξέρω αν θα μπορέσω ποτέ μου να σταματήσω να μιλάω για αυτό... Για τον Hosoda τώρα, αν και δεν συμμετείχε σε όλα τα επεισόδια της πρώτης, αλησμόνητης σεζόν που βλέπαμε μικροί στο Star, παρόλα αυτά δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στα όσα επεισόδια/ταινίες των Digimon σκηνοθέτησε, άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στο franchise. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το άνιμε Summer Wars, το οποίο έχει αντλήσει πολλά στοιχεία και θεματικές από την δεύτερη μικρού μήκους ταινία των Digimon (που επίσης σκηνοθέτησε ο ίδιος), το Our War Game. Υγ.: Το ξέρω ότι βγήκαμε λιγάκι εκτός θέματος, αλλά πιστεύω ότι δεν πειράζει. Edited October 16 by kaneda 1 Quote
Pavlos_RA Posted October 17 Member ID: 42,778 Group: Members Topic Count: 23 Content Count: 461 Reputation: 2,463 Achievement Points: 485 Days Won: 11 With Us For: 306 Days Status: Offline Last Seen: 8 hours ago Author Posted October 17 1 hour ago, kaneda said: @ Pavlos_RA το ξέρω ότι θα καταλήξω να γίνω γραφικός με αυτό που θα πω, αλλά σε ευχαριστώ και πάλι πολύ για τα καλά σου λόγια! Να είμαστε όλα τα παιδιά καλά να κάνουμε όμορφες συζητήσεις και να μοιραζόμαστε, όλοι μαζί παρέα, τις εικόνες και τα συναισθήματα που μας άφησε ένα κόμικ/άνιμε/σειρά και γενικά το οτιδήποτε. Επίσης σε ευχαριστούμε πολύ για τα άκρως ενδιαφέροντα ποστ σου. Είναι πολύ ωραίο που η άνιμε πλευρά του φόρουμ αρχίζει να αναζωπυρώνεται, χάρις τις όμορφες και πολύ βοηθητικές παρουσιάσεις σου. Οπότε θα σου ξαναευχηθώ να συνεχίσεις να βρω μοιράζεσαι μαζί μας τις σκέψεις σου και ό,τι άλλο θέλεις. Και εσύ το ίδιο φίλε μου, πραγματικά! Αποτελείς εκτενή πηγή γνώσης επί της ιαπωνικής κουλτούρας, χώρια από τον μοναδικό τρόπο έκφρασης που χαρακτηρίζει κάθε συναρπαστική ανάρτηση σου, και το όφελος που αποκομίζουμε με το να πληροφορούμαστε και να ενεργοποιούμαστε από εσένα, να γνωρίζεις ότι εκτιμάται. 1 hour ago, kaneda said: Τέλος, σχετικά με τον Hosoda και το Digimon Adventure. Χαίρομαι πάρα πολύ που έστω και για λίγο σε έκανα να θυμηθείς ένα άνιμε, το οποίο σημαίνει πάρα πολλά πράγματα για εμένα. Τελικά είσαι και εσύ ένα από τα Εκλεκτά Παιδιά. Δεν θα αναφέρω τίποτε άλλο, γιατί αν ξεκινήσω με το Digimon δεν ξέρω αν θα μπορέσω ποτέ μου να σταματήσω να μιλάω για αυτό... Για τον Hosoda τώρα, αν και δεν συμμετείχε σε όλα τα επεισόδια της πρώτης, αλησμόνητης σεζόν που βλέπαμε μικροί στο Star, παρόλα αυτά δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στα όσα επεισόδια/ταινίες των Digimon σκηνοθέτησε, άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στο franchise. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το άνιμε Summer Wars, το οποίο έχει αντλήσει πολλά στοιχεία και θεματικές από την δεύτερη μικρού μήκους ταινία των Digimon (που επίσης σκηνοθέτησε ο ίδιος), το Our War Game. Υγ.: Το ξέρω ότι βγήκαμε λιγάκι εκτός θέματος, αλλά πιστεύω ότι δεν πειράζει. Απολύτως εντός θα μου επιτρέψεις να πω! Είναι εντυπωσιακό που είχε τόσο σημαντική συνεισφορά στις απαρχές του σύμπαντος των Digimon ο σκηνοθέτης του θέματος. Πολύ όμορφο που μπήκες στον κόπο να καταγράψεις όσα ξεχωρίζεις δημιουργίας του, αυτή σου η κίνηση αντικατοπτρίζει την εμβάθυνση σου στον κόσμο των Εκλεκτών Παιδιών. Θα ήταν ευχής έργο να τα δω κι εγώ με τη σειρά μου, η λίστα είναι έτοιμη χάρη σε εσένα! 1 Quote
Pavlos_RA Posted October 21 Member ID: 42,778 Group: Members Topic Count: 23 Content Count: 461 Reputation: 2,463 Achievement Points: 485 Days Won: 11 With Us For: 306 Days Status: Offline Last Seen: 8 hours ago Author Posted October 21 Η Digital Soul Entertainment κλείνει τέσσερα χρόνια παρουσίας στη διανομή και μεταγλώττιση anime παραγωγών στην Ελλάδα, και το γιορτάζει με προσφορές σε όλες της σχεδόν τις κυκλοφορίες σε DVD. Συμμετέχουν οι δύο προηγούμενες κινηματογραφικές ταινίες του Mamoru Hosoda, με έκπτωση 25%. Το Μπελ: Ο Δράκος και η Πριγκίπισσα προσφέρεται στα 9 €. Ενώ στην ίδια τιμή είναι διαθέσιμο και το υποψήφιο για Όσκαρ Μίραϊ, η Μικρή μου Αδελφή. 1 Quote
Pavlos_RA Posted November 21 Member ID: 42,778 Group: Members Topic Count: 23 Content Count: 461 Reputation: 2,463 Achievement Points: 485 Days Won: 11 With Us For: 306 Days Status: Offline Last Seen: 8 hours ago Author Posted November 21 (edited) Κυκλοφόρησε το μεταφρασμένο trailer, μαζί με την επίσημη σύνοψη του έργου: Από τον υποψήφιο για Όσκαρ® οραματιστή σκηνοθέτη Mamoru Hosoda (MIRAI), έρχεται μια δυνατή animation περιπέτεια που μας ταξιδεύει ανά τους αιώνες και έχει για πρωταγωνίστρια τη SCARLET, μια πριγκίπισσα της μεσαιωνικής εποχής που ξεκινά μια επικίνδυνη αποστολή για να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα της. Αφού αποτυγχάνει στην αποστολή της και βρίσκεται σοβαρά τραυματισμένη σε έναν «Αλλόκοσμο», συναντά έναν ιδεαλιστή νεαρό από την εποχή μας, ο οποίος όχι μόνο την βοηθά να θεραπευτεί, αλλά της δείχνει και την πιθανότητα ενός μέλλοντος χωρίς πικρία και οργή. Όταν έρχεται ξανά αντιμέτωπη με τον δολοφόνο του πατέρα της, η Scarlet αντιμετωπίζει την πιο δύσκολη μάχη της: άραγε μπορεί να σπάσει τον κύκλο του μίσους και να βρει νόημα στη ζωή ξεπερνώντας την ανάγκη για εκδίκηση; Παράλληλα, και με την άφιξη της πρεμιέρας στους ιαπωνικούς κινηματογράφους, δημοσιεύτηκε το τραγούδι του κύριου μουσικού θέματος. Πρόκειται για το "Hateshinaki" (σσ: Δίχως Όρια), σε στίχους του Hosoda και ερμηνεία της Mana Ashida, ηθοποιού φωνής της Scarlet. Ο μουσικοσυνθέτης της ταινίας είναι ο Taisei Iwasaki, που είχε γράψει επίσης τη μουσική για το Belle. Πηγή Edited November 21 by Pavlos_RA 1 Quote
kaneda Posted November 22 Member ID: 35,207 Group: Members Topic Count: 10 Content Count: 458 Reputation: 3,521 Achievement Points: 463 Days Won: 3 With Us For: 2,251 Days Status: Offline Last Seen: 14 hours ago Age: 29 Posted November 22 (edited) On 21/11/2025 στο 2:08 ΠΜ, Pavlos_RA είπε: Παράλληλα, και με την άφιξη της πρεμιέρας στους ιαπωνικούς κινηματογράφους, δημοσιεύτηκε το τραγούδι του κύριου μουσικού θέματος. Πρόκειται για το "Hateshinaki" (σσ: Δίχως Όρια), σε στίχους του Hosoda και ερμηνεία της Mana Ashida, ηθοποιού φωνής της Scarlet. Ο μουσικοσυνθέτης της ταινίας είναι ο Taisei Iwasaki, που είχε γράψει επίσης τη μουσική για το Belle. Κύριε των δυνάμεων, μα τί στο καλό κάνει εδώ πέρα Hosoda! Επαναπροσδιορίζει τα visuals; Και πόσο πολύ όμορφο και μελωδικό που είναι και το τραγουδάκι της ταινίας! Άντε τώρα μετά από αυτά να περιμένουμε μέχρι τον Μάρτιο του 2026... Edited November 22 by kaneda 1 Quote
Pavlos_RA Posted November 22 Member ID: 42,778 Group: Members Topic Count: 23 Content Count: 461 Reputation: 2,463 Achievement Points: 485 Days Won: 11 With Us For: 306 Days Status: Offline Last Seen: 8 hours ago Author Posted November 22 4 min ago , kaneda said: Κύριε των δυνάμεων, μα τί στο καλό κάνει εδώ Hosoda! Επαναπροσδιορίζει τα visuals; Και πόσο πολύ όμορφο και μελωδικό που είναι και το τραγουδάκι της ταινίας! Άντε τώρα μετά από αυτά να περιμένουμε μέχρι τον Μάρτιο του 2026... Αληθινά, η φωνή της Ashida μαζί με τη μουσική του Iwasaki αποτελούν βάλσαμο. Θα είναι καταπληκτικό όταν τα απολαμβάνουμε στην αίθουσα! 1 Quote
Recommended Posts