Jump to content

Recommended Posts

• Member ID:  1,790
  • Group:  Members
  • Topic Count:  131
  • Content Count:  8,202
  • Achievement Points:  8,543
  • Days Won:  34
  • With Us For:  6,980 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Posted (edited)

Δύο βιβλία που αγόρασα πέρυσι τα είχα αναρτήσει εδώ (μαζί με άλλα κόμικς) απ' το Ηρακλειώτικο "Greek Books", τα οποία σκεφτόμουν χρόνια πίσω να αγοράσω. Το "Από Όσα Θυμούμαι: Το Παλιό Κάστρο - Μια Βόλτα στο Ηράκλειο των Αρχών του 20ου Αιώνα" του Μανώλη Δερμιτζάκη και το "Οι Σπουργίτες των Πεζοδρομίων: Γραφικοί Τύποι του Μεγάλου Κάστρου" του Δημητρίου Χ. Σάββα, εκδόσεις "Δοκιμάκη" αμφότερα. Το 1ο ήταν στην 4η και τελευταία του έκδοση, πια, ενώ το 2ο ήταν προ πολλού εξαντλημένο, αλλά στην κουβέντα που είχαμε με τον ίδιο τον εκδότη (και διευθυντή του παραρτήματος "Greek Books" του Ηρακλείου), είχε κάποια αντίτυπα στο σπίτι του και μου έφερε την επόμενη μέρα ένα δωρεάν! Δε μ' άφησε να το πληρώσω ακόμη κι όταν επέμεινα. Είχα αγοράσει ένα σωρό κόμικς, βέβαια και ο άνθρωπος είπε να μ' ευχαριστήσει διπλά, επειδή έδειξα ενδιαφέρον και στις εκδόσεις που είχε κάποτε ο πατέρας του και μετά ο ίδιος & μάλιστα μου διηγήθηκε μια ωραία ιστορία που αφορούσε την οικογένειά του και το βιβλίο αυτό που είχε ως ανάμνηση.

17 βιβλία που είχα αγοράσει πέρυσι απ' την "Anubis", τα είχα αναρτήσει εδώ. Άλλα 12 βιβλία και 2 παρελκόμενα από σειρά που κάποια είναι κόμικς και ορισμένα έχουν έντονη εικονογράφηση, τα είχα δείξει εδώ. Δε θα τα αναρτήσω ξανά στο νέο αυτό νήμα, απλώς ήθελα να επισημάνω με υπερσυνδέσμους τους τίτλους, για εκείνα τουλάχιστον που δεν έχουν παρουσιαστεί απ' τους φίλους @ leonidio , @ GreekComicFan , @ nquees , @ albertus magnus , @ nikolas12 κ.α. στην κοινότητα, σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται να αναζητήσει υλικό κι απ' τους συγκεκριμένους συγγραφείς. Καλά..το "Μπραν Μακ Μορν" του Robert E. Howard ήταν απ' την "Πρωτοπορία", δεν έχει σχέση με τις εκδόσεις "Anubis". Είναι απ' τις εκδόσεις "Κλέος" που το αναζητούσαμε με τον φίλο @ rythmhawk και το παραγγείλαμε μαζί όταν τελικά επανεκδόθηκε (εκείνος αγόρασε και 1 άλλο βιβλίο του ίδιου εκδότη). Η προσπάθεια εξεύρεσης & απόκτησης κι άλλων βιβλίων, περιοδικών, fanzines που αφορούν το χώρο του Φανταστικού, βέβαια, δε σταματά, και μάλιστα έχω πολύ δρόμο μπροστά μου ακόμη της τάξεως των..εκατοντάδων βιβλίων... Ο λόγος που δεν έχω προχωρήσει σε αγορές βιβλίων μυθοπλασίας με μεγαλύτερη ταχύτητα όλα αυτά τα χρόνια, είναι επειδή δεν υπάρχει καθόλου χρόνος να τα διαβάσω και επειδή έχω ξενηθισίσει να διαβάζω ένα έντυπο μυθοπλασίας σε συνέχειες. Θέλω να το τελειώνω αυθημερόν, κάτι που με τα κόμικς είναι προφανώς πιο εύκολο. Δεν έχω την υπομονή. Θέμα συνήθειας περισσότερο, λοιπόν, που προσπαθώ σιγά σιγά να το "γυρίσω" και πάλι, αν και η αλήθεια είναι ότι συναντώ "νέα εμπόδια" (θέματα υγείας που με δυσκολεύουν με τον ύπνο). Επιπρόσθετα όμως περνούν τα χρόνια, εκδόσεις εξαντλούνται και δε μπορείς να τις βρεις μετά και αυτό δημιουργεί οπωσδήποτε μεγαλύτερο άγχος. Επομένως σε ανύποπτο χρόνο τουλάχιστον, πετυχαίνοντας κάποιες προσφορές θα προχωρώ και με τέτοιες αγορές κι ας υπάρχουν κάβα για αργότερα που θα έχω λασκάρει από διάφορες άλλες ασχολίες. Η σχέση μου με τη μυθοπλασία, άλλωστε και δη με το χώρο του Φανταστικού, ήταν πάντοτε στενή, είτε μέσα απ' την ανάγνωση κόμικς, το παίξιμο σχετιζόμενων επιτραπέζιων παιχνιδιών ("AD&D"), βιντεοπαιχνιδιών (με αγαπημένα είδη Adventures, R.P.G.s & έπειτα Strategies και οτιδήποτε άλλο), ακόμη και η ενασχόλησή μου με τον Κινηματογράφο, την Τηλεόραση & τη Μουσική. Πάμε να δούμε λοιπόν πέρα απ' τις σειρές βιβλίων "Dune" ποια είναι τα υπόλοιπα, έστω επιγραμματικά:

1. "Το Παιχνίδι του Έντερ" (2014)

Είχε προηγηθεί η κυκλοφορία του '96 απ' τις εκδόσεις "Μέδουσα". Πρόκειται για έργο επιστημονικής φαντασίας του Orson Scott Card, το οποίο μεταφέρθηκε κινηματογραφικά το 2013 στην ομώνυμη ταινία "Ender's Game" με ηθοποιούς όπως Asa Butterfield, Hailee Steinfeld, Harrison Ford, Ben Kingsley κ.α.

2. "The End of Eternity - Το Τέλος της Αιωνιότητας" (2020)

Πρόκειται για έργο επιστημονικής φαντασίας το οποίο έχει μεταφερθεί ως τηλεταινία Ουγγρικής παραγωγής με τίτλο "A Halhatatlansag Halala" το '77 (την οποία και αναζητώ φυσικά) και τη Σοβιετικής παραγωγής κινηματογραφική ταινία "The End of Eternity" ("Konets Vechnosti") ('87).

3. "I, Robot - Εγώ, το Ρομπότ" (2019)

Πρόκειται για έργο επιστημονικής φαντασίας του Isaac Asimov το οποίο μεταφέρθηκε κινηματογραφικά στην ομότιτλη ταινία το 2004 από τον Alex Proyas, με πρωταγωνιστή τον Will Smith. Είχε εκδοθεί παλαιότερα (το '84) απ' τις εκδόσεις "Κάκτος".

4. "StarCraft: Η Σταυροφορία του Λίμπερτυ" (2010)

Πρόκειται για το 1ο βιβλίο μιας τριλογίας που διαδραματίζεται στον κόσμο της ομώνυμης σειράς βιντεοπαιχνιδιών επιστημονικής φαντασίας της "Blizzard Entertainment". Έχουν εκδοθεί και τα επόμενα δύο απ' τις εκδόσεις "Anubis".

5. "Nightflyers - Νυχτοπτερίτες" (2019)

Πρόκειται για έργο επιστημονικής φαντασίας του George R.R. Martin, το οποίο μεταφέρθηκε στη Μεγάλη Οθόνη, στην ομώνυμη ταινία του '87. Στην Ελλάδα τιτλοφορήθηκε ως "Περιπέτεια στο Διάστημα". Το 2018 μεταφέρθηκε και ως ομώνυμη διαδικτυακή σειρά μέσα απ' την πλατφόρμα "Netflix", η οποία αποτελείται από 10 επεισόδια διότι δυστυχώς έμεινε στον 1ο κύκλο... Απ' το καστ της σειράς προσωπικά γνωρίζω τη Gretchen Mol, κυρίως απ' την απίθανη κινηματογραφική ταινία "Το Δέκατο Τρίτο Πάτωμα" ("The Thirteenth Floor") ('99) (το οποίο είναι μεταφορά κάποιου άλλου βιβλίου που δυστυχώς δεν πρέπει να 'χει εκδοθεί στην Ελλάδα...) και τον David Ajala απ' τη διαδικτυακή σειρά "Star Trek: Discovery" (2019-2022,2024).

6. "Ένα Τραγούδι για την Αρμπόν" (Έκδοση Β') (2000)

Ο συγγραφέας Guy Gavriel Kay έχει την τιμητική του στην Ελλάδα καθώς έχουν κυκλοφορήσει πολλά απ' τα έργα του απ' την "Anubis". Έχει δημιουργήσει διάφορους κόσμους Ηρωικής Φαντασίας, άλλους σε μίνι σειρές βιβλίων και άλλους σε αυτόνομα μυθιστορήματα όπως αυτό εδώ.

7. "Dragonlance - The Dark Disciple: Αίμα και Κεχριμπάρι" (2009)

Πρόκειται για το 3ο μέρος της τριλογίας της Margaret Weis που έχει παρουσιάσει ο albertus magnus εδώ.

8. "Forgotten Realms: Ο Δρόμος του Ηγέτη" (2007)

Πρόκειται για το 3ο, ουσιαστικά, βιβλίο μιας τριλογίας του R.A. Salvatore που έχει παρουσιάσει ο albertus magus εδώ. Δεν είναι διλογία αλλά τριλογία και ο albertus εξηγεί ποιο είναι το εκδοτικό μπέρδεμα που έχει προκύψει.

9. "Forgotten Realms - Transitions: Ο Βασιλιάς των Ορκ" (Έκδοση Α') (2007) & "Forgotten Realms - Transitions: Ο Βασιλιάς των Πειρατών" (Έκδοση Α') (2008)

Πρόκειται για τα 2 πρώτα βιβλία μιας τριλογίας του R.A. Salvatore που μας έχει παρουσιάσει ο albertus magus εδώ.

10. "Forgotten Realms - War of the Spider Queen: Συντριβή" (2004)

Πρόκειται για το 4ο βιβλίο μιας εξαλογίας βιβλίων & αντίστοιχων συγγραφέων την οποία έχει παρουσιάσει ο albertus magus εδώ. Το συγκεκριμένο το έχει γράψει η Lisa Smedman.

11. "Καϊντάν: Ιαπωνικές Ιστορίες για Παράδοξα Πράγματα" (2017)

Ιστορίες τρόμου & φαντασίας του Λευκάδιου Χερν. Δεν το 'χω διαβάσει ακόμη, βάσει περίληψης υποθέτω ότι είναι βιβλίο ανθολογίας. Περιλήψεις δε γράφω για κανένα βιβλίο, ταινία ή σειρά, όποιος ενδιαφέρεται ας προστρέξει στους σχετικούς υπερσυνδέσμους. Περιορίζομαι στον τίτλο, στο είδος και στο έτος κυκλοφορίας, μονάχα, εάν κι εφόσον το γνωρίζω και θα δίνω κάποια trivia εάν θεωρώ/γνωρίζω ότι υπάρχουν, όπως στα παραπάνω που ανέφερα. Οποιαδήποτε άλλα χαρακτηριστικά όπως διάρκειες, αριθμούς σελίδων, λοιπούς συντελεστές, ακόμη και ημερομηνίες κυκλοφορίας, επίσης θα τα βρείτε στους υπερσυνδέσμους που παραθέτω.

12. "Εξωφρενική Βιβλιοθήκη: Ο Θησαυρός της Μούμιας" (2009) & "Εξωφρενική Βιβλιοθήκη: Η Εξέγερση των Ρομπότ" (2010)

Τα δύο αυτά βιβλία περιέχουν έχουν άλλοτε καθαρότερο κόμικ περιεχόμενο και άλλοτε περισσότερο προς το λογοτεχνικό βιβλίο αλλά με αρκετά σκίτσα, όπως ακριβώς αναφέρει ο @ vaios στην παρουσίαση της σειράς εδώ. Απ' τα συγκεκριμένα δύο, εκείνο που τείνει περισσότερο στο κόμικ είναι, αν θυμάμαι καλά, η "Εξέγερση των Ρομπότ"...

Περνάω στα βιβλία & τα DVDs που ανάρτησα στο 1ο σχόλιο, λίγο πιο αναλυτικά. Η σειρά μουσικών τόμων είναι φυσικά το "Planet Metal" που έχει παρουσιάσει ο @ albert εδώ, της οποίας μέρος προσπαθώ να αποκτήσω. Το "Metal Hammer & Heavy Metal: Rotting Christ" (Special Edition) είναι ακριβώς αυτό που λέει ο τίτλος. Μία ειδική έκδοση του περιοδικού "Metal Hammer & Heavy Metal" που έχει παρουσιάσει ο @ ramirez εδώ, χαρτόδετη με ράχη που περιέχει αφιέρωμα στο ελληνικό black metal συγκρότημα "Rotting Christ". Δε θυμάμαι αν στην ιστοσελίδα του περιοδικού λέει πότε κυκλοφόρησε, πάντως στη ζελατίνα είναι γραμμένο με μαρκαδόρο "20/6" που εάν είναι απ' το πρακτορείο "Άργος" ή κάποιου περιπτερά σημείωση, δείχνει ότι μάλλον κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2025.

1. "Τερατογένεση" ("Hideous!") ('97)

Η Αμερικανορουμανικής παραγωγής κινηματογραφική αυτή ταινία μας ήρθε στην Ελλάδα απευθείας σε DVD με τίτλο "Τερατογένεση" και παλαιότερα νόμιζα ότι σχετίζεται με την Αμερικανική κινηματογραφική ταινία "Το Κεφάλι" ("Head of the Family") ('96), την οποία είχα παρακολουθήσει πολλά χρόνια πίσω. Τελικά η μόνη σχέση που έχουν είναι ότι και οι δύο αφορούν μεταλλαγμένα τέρατα, είναι μαύρες κωμωδίες και έχουν τον ίδιο σκηνοθέτη, Charles Band! Μένει να παρακολουθήσω και αυτήν εδώ κάποια στιγμή.

2. "Υψόμετρο" ("Altitude") (2010)

Πρόκειται για κινηματογραφική ταινία επιστημονικής φαντασίας/τρόμου Καναδοαμερικανικής συμπαραγωγής. Δεν την έχω παρακολουθήσει αλλά και μόνο που το εξώφυλλο Lovecraftίζει με προϊδεάζει θετικά!

3. "Η Μάχη" ("Combat!") (Season 1) [Επεισόδια: 3,5] ('62-'63)

Πρόκειται για τη δημοφιλέστερη πολεμική σειρά που έχει προβάλει ποτέ διεθνώς η τηλεόραση με πρωταγωνιστή τον Vic Morrow. Εάν δεν απατώμαι, εδώ μέσα είχα διαβάσει ότι οι δημιουργοί πολεμικών κόμικς Βρετανικής προέλευσης της "Fleetway" όπως τα "Κράνος", "Τανκς", "Μάχη", "Έφοδος" & "2ος Παγκόσμιος Πόλεμος Εικονογραφημένος" είχαν επηρεαστεί από τη σειρά αυτή. Είμαι σίγουρος ότι ο @ Dr Paingiver ξέρει περισσότερα να μας πει! Τη σειρά την είχα ήδη εξολοκλήρου σε rip αλλά που και που μαζεύω κανένα δισκάκι αυθεντικό, ας είναι και VCDs. Πρωταγωνιστής ο Vic Morrow, ο οποίος δυστυχώς "έφυγε" 53 χρονών σε ένα φρικτό ατύχημα στα γυρίσματα της ταινίας "Twilight Zone: The Movie" ('83), όπου έπεσε ένα ελικόπτερο πάνω του και ο ένας έλικας αποκεφάλισε εκείνον και ένα παιδί απ' το Βιετνάμ, ενώ πλάκωσε & σκότωσε κι ένα 2ο παιδί... Η πρώτη του κόρη, Carrie Ann Morrow, πέθανε και αυτή νωρίς, στα 58 της, από υπερβολική χρήση ναρκωτικών ουσιών... Στο χώρο του θεάματος και οι δύο του κόρες, η 2η (Jennifer Jason Leigh) ευτυχώς είναι ενεργή μέχρι σήμερα.

4. "Στα Πλοκάμια της Πορνείας" ("Human Trafficking") (2005)

Αυτή τη μίνι σειρά την επέλεξα καθαρά για το καστ, το οποίο φαίνεται κι απ' το εξώφυλλο: Donald Sutherland, Mira Sorvino & Robert Carlyle! Πρέπει να 'χει κυκλοφορήσει κανονικά στην Ελληνική Αγορά, αλλά προς το παρόν τουλάχιστον δε μ' ενδιέφερε να το βρω στην κανονική του θήκη. Αυτά φροντίζω να τα βάζω προτεραιότητα ως αγορές συνήθως σε ότι αφορά το χώρο του Φανταστικού.

5. "Παιδική Ταινιοθήκη σε DVD"

Εδώ τώρα έχουμε πακέτο με παντελώς άσχετες μεταξύ τους κινηματογραφικές ταινίες κινουμένων σχεδίων, απ' τις οποίες το "Αστερίξ ο Γαλάτης" ("Asterix le Gaulois") ('67) το είχα ξανά, άλλες τρεις έλειπαν (το ήξερα φυσικά!), είχαν βάλει επιπρόσθετα και το "Tom and Jerry: Η Ταινία" ("Tom and Jerry: The Movie") ('92) που μ' ενδιέφερε και είπα να το πάρω, ενώ υπάρχουν και άλλες δύο, οι: "Ποπάυ: Το Ναυάγιο" ("Popey's Voyage: The Quest for Pappy") (2004) & "Οι Τρεις Μάγοι"/"Οι 3 Μάγοι" ("The 3 Wise Men") ("Los Reyes Magos") (2003). Δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που αποφάσισα να αγοράσω τα συγκεκριμένα, απλώς η τιμή το επέτρεπε και κανένα "Popeye" & "Tom & Jerry" δε μπορεί να λείπει από τη συλλογή μου. Οποιαδήποτε παραγωγή κινουμένων σχεδίων έχει διανεμηθεί στην Ελλάδα με κλασικούς χαρακτήρες όπως αυτούς, μ' ενδιαφέρει να την αποκτήσω, ακόμη και τις νεότερες εκδοχές τους που ομολογουμένως δε με "τραβάνε" τόσο... Πριν πολλά χρόνια είχα κάνει σχετικές αναρτήσεις με λίστες για το περιεχόμενο αναλυτικά των DVDs "Tom & Jerry" που έχουν κυκλοφορήσει στη χώρα μας με ταινίες μικρού μήκους, αντίστοιχα με ταινίες τέτοιες της "Disney" απ' το '33 έως το '59, των Tom & Jerry της "Metro-Goldwyn-Mayer" απ' το '40 έως το '67 όπως είχα την αίσθηση πως είχα κάνει λίστα ταινιών και του Ροζ Πάνθηρα, αλλά δεν τη βρίσκω αυτή τη στιγμή... Πριν από μερικούς μήνες απέκτησα και παρακολούθησα (σε rip βέβαια, δεν υπάρχουν αυθεντικά δυστυχώς...) όλες τις ταινίες Inspector με τον Επιθεωρητή Κλουζώ (34 ταινίες απ' το '65 έως το '69), ακολούθησαν οι ταινίες με τους χαρακτήρες Ant & Aardvark (17 ταινίες απ' το '69 έως το '72) και αναζητώ οτιδήποτε σχετικό βρεθεί από μικρού μήκους εκείνης της εταιρείας παραγωγής (κυρίως τις 17 ταινίες των Tijuana Toads απ' το '69 έως το '72). Είτε αυθεντικό (εάν υπάρχει), είτε rip, καλοδεχούμενο, με έμφαση στο 1ο! Έχουν κυκλοφορήσει πολύ ωραία DVDs στην Ελλάδα, όπως ο Droopy του Tex Avery που πρέπει να 'χουν κυκλοφορήσει και οι 24 ταινίες του απ' το '43 έως το '58. Πρέπει να κοιτάξω τα κιτάπια μου εάν είχα καταχωρήσει ποιες βρίσκονταν στα 2 αυτά DVDs που κυκλοφόρησαν. Με τον Ροζ Πάνθηρα μονάχα, έχουν σχεδόν εξολοκλήρου κυκλοφορήσει (124 ταινίες απ' το '64 έως το '80) ή τέλος πάντων η συντριπτική πλειοψηφία τους σε ένα box set. Ντισνεϊκά λείπουν άπειρα, απ' τα "Looney Tunes" της "Warner Bros" λείπουν επίσης αρκετές, ακόμη κι απ' τη "DePatie-Freleng Enterprises" δεν έχουν έρθει αρκετοί χαρακτήρες σε DVDs και με τον Popeye έχουμε απλώς ένα πολύ μικρό δείγμα της τάξεως των..5 ταινιών μικρού μήκους; Κάπου εκεί... Τέλος πάντων, ακόμη και στα κινούμενα σχέδια προσπαθώ να συγκεντρώσω αυθεντικό υλικό που έχει κυκλοφορήσει σε ψηφιακό μέσο. Όχι μόνο παιδικές παραγωγές, βέβαια, αλλά όλες εκείνες τις ταινίες μικρού μήκους των δεκαετιών '30-'50 (μετά ήρθε η τηλεόραση με τις τηλεοπτικές σειρές) τις θέλω κολασμένα και άλλες που βγήκαν στις αίθουσες και μετά την έλευση της τηλεόρασης, φυσικά (βλέπε παραπάνω αναφορά για Pink Panther)! Το "Ποπάυ: Το Ναυάγιο" δεν είναι κινηματογραφική ταινία, όπως λέει το εξώφυλλο, αλλά βιντεοταινία. Παραπληροφορούν επίτηδες προφανώς για να της προσδώσουν κύρος. Το "Οι Τρεις Μάγοι" είναι συμπαραγωγή Γαλλίας, Ισπανίας, Λετονίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Εσθονίας, Δανίας & Ιρλανδίας (!). Για τη σειρά live action ταινιών "Τα Παραμύθια Ζωντανεύουν!" έχει αναφερθεί σχετικά στη σειρά περιοδικών "Άκατα Μάκατα" και συγκεκριμένα στην ανάλυση που κάνει ο Γιώργος Παλάσκας για τα DVDs αυτά εδώ. Εν προκειμένω, η τηλεταινία που διαθέτω είναι η "Η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι"/"Χιονάτη" ("Snow White") ("Schneewittchen und das Geheimnis der Zwerge") ('92).

6. "Παράβαση Καθήκοντος" ("Dark Blue") (2002)

Λόγω Kurt Russell την αγόρασα, αφού ωστόσο πολλά χρόνια πίσω είχε προηγηθεί ενοικίαση και θέασή της.

7. "Μανιακός Μπάτσος 2" ("Maniac Cop 2") ('90)

Αυτή είχε δοθεί σε ζελατίνα, τελικά, μέσα σε ένα παιδικό (?!) περιοδικό-αρπαχτή ονόματι "Boom Kids", στο τεύχος #101 μάλιστα (πλασματικό νούμερο κατά πάσα πιθανότητα) μαζί με το εξώφυλλο απλωμένο μέσα, χωρίς συσκευασία DVD θήκης! Η ικανότητα του να βρίσκει κανείς ταινίες τρόμου που αναζητούσε στα πιο απίθανα μέρη..! Αμερικανικής παραγωγής κινηματογραφική ταινία τρόμου. Αναζητείται η 1η του '88 και η 3η του '92 πλέον... Είχα περιέργεια απ' τα 90s για το τι συμβαίνει με αυτό εδώ το franchise, νόμιζα όμως ότι δεν ανήκουν στις υπερφυσικού τρόμου και γι' αυτό δεν τις νοίκιασα ποτέ σε βιντεοκασέτα να τις δω, είτε μόνος, είτε με παρέα. Πλέον εδώ και χρόνια γνωρίζω ότι έχουν και ήρθε η ώρα να τις αναζητήσω! Για καλή μου τύχη η μία βρέθηκε τυχαία μπροστά μου, ενώ είμαι σχεδόν βέβαιος ότι σε κάποιο κατάλογο ή στο διαδίκτυο έχει πάρει το μάτι μου και την 1η. Μένει να τη βρω...

8. "Ψύχωση" ("Scissors") ('91)

Θρίλερ με την Sharon Stone που είχα στις αναζητήσεις μου από τότε που νοίκιαζα τη μία ταινία της πίσω απ' την άλλη σε DVD. Ναι, έχει παίξει και σε άλλα τέτοια, δεν ήταν μονάχα το "Βασικό Ένστικτο"! Δυστυχώς δεν είχε κυκλοφορήσει ακόμη τότε, τώρα όμως ήρθε η ώρα της.

9. "Ιστορία Δίχως Τέλος"/"Ιστορία Χωρίς Τέλος" ("The NeverEnding Story") ("Unendliche Geschichte") ('84)

Κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Michael Ende συμπαραγωγής Δυτικής Γερμανίας & Η.Π.Α., στην οποία υπήρξαν δύο κινηματογραφικές συνέχειες. Η "Ιστορία Δίχως Τέλος Ν.2"/"Ατέλειωτη Ιστορία 2" ("The NeverEnding Story II: The Next Chapter") ("Die unendliche Geschichte 2") ('90) & η "The NeverEnding Story III: Return to Fantasia" ("Die Unendliche Geschichte III: Rettung aus Phantasien") ('94). Στη 2η ταινία, μάλιστα, πρωταγωνιστεί ο νεαρός Jonathan Brandis, που είχε γίνει γνωστός μέσα απ' την καταπληκτική τηλεοπτική σειρά "Σίκουεστ" ("SeaQuest DSV") ('93-'96) (για όσους θυμούνται! Πολλοί την έχουν παρομοιάσει ως "το υποβρύχιο «Star Trek»") & φυσικά την τηλεοπτική μίνι σειρά "Το...Αυτό" ("It") ('90), απ' τη μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Stephen King!

10. "Blade II" (2002)

Σχετική παρουσίαση της κινηματογραφικής live action τριλογίας παραδόξως δε βρήκα στον κατάλογο των παρουσιάσεων της Μεγάλης Οθόνης...

11. "Dreamscape: Απόδραση στο Όνειρο" ("Dreamscape") ('84)

Ο Dennis Quaid νέος εδώ, Christopher Plummer και ο επιβλητικός Max Von Sydow, σε μια ταινία επιστημονικής φαντασίας απ' αυτές της γενιάς μου που όμως δεν έχω αξιωθεί να παρακολουθήσω μέχρι σήμερα... Και δυστυχώς υπάρχουν αρκετές τέτοιες... Προηγείται ο Ελληνικός τίτλος της τηλεοπτικής της διανομής, "Ο Εφιάλτης του Προέδρου". Η ταινία αυτή απ' ότι φαίνεται δεν ήρθε στις αίθουσες στη χώρα μας.

12. "Όλα για την Αγάπη" ("It's All About Love") (2003)

Επιστημονικής φαντασίας του Thomas Vinterberg, ενός εκ των Δανών σκηνοθετών που με τον Lars Von Trier μας είχαν φέρει το μανιφέστο του "Δόγματος 95". Δεν την έχω δει αυτήν εδώ, προτείνεται όμως οπωσδήποτε η δική του "Οικογενειακή Γιορτή" ("The Celebration") ("Festen") ('98)!

13. "Το Λιοντάρι της Ερήμου" ("Lion of the Desert") ('80)

Anthony Quinn, Ειρήνη Παππά & Oliver Reed! Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Ιστορική πολεμική ταινία που αφορά τον Β' Ιταλο-Λιβυκό Πόλεμο του '23-'32.

14. "Η Δολοφονία του Τρότσκι" ("L'assassinio di Trotsky") ("L'assassinat de Trotsky") ("The Assassination of Trotsky") ('72)

Βιογραφική ταινία συμπαραγωγής Ηνωμένου Βασιλείου, Γαλλίας & Ιταλίας, με πρωταγωνιστές ηθοποιούς όπως ο Richard Burton, ο Alain Dellon & η Romy Schneider.

15. "Οι Δολοφόνοι των Σπηλαίων" ("Teenage Caveman") (2002)

Να και μια επιστημονικής φαντασίας του Larry Clark που μας είχε συνηθίσει στα κοινωνικά δράματα, έστω τηλεταινία! Υπάρχει ομότιτλη ταινία επιστημονικής φαντασίας του '58, δεν έχει όμως καμία σχέση με αυτήν εδώ. Πρόκειται για την 5η & τελευταία απ' τις τηλεταινίες της Αμερικανικής καλωδιακής "Cinemax" που αποφάσισε να παράξει για την τηλεόραση το 2001-2002 με θέμα τη γιορτή του "Halloween". Τη σειρά αυτή ταινιών την ονόμασε "Creature Features". Οι υπόλοιπες τέσσερις που είχαν κυκλοφορήσει, ήταν με σειρά προβολής οι εξής:

α) "Η Βασίλισσα του Τρόμου" ("Mermaid Chronicles Part 1: She Creature"/"She Creature") (2001)

β) "Γιγάντια Απειλή" ("Earth Vs. the Spider") (2001)

γ) "Το Τέρας του Θανάτου" ("How to Make a Monster") (2001)

δ) "Η Μέρα της Κρίσης" ("The Day the World Ended") (2001)

Και οι πέντε ταινίες έχουν ομότιτλές τους δεκαετίες πίσω. Κάποιες είναι remakes, κάποιες απλώς δανείστικαν τον τίτλο των προγενέστερων. Και οι πέντε έχουν κυκλοφορήσει στην Ελληνική Αγορά σε DVDs. Μένει να βρω και τις υπόλοιπες...

16. "Το Κάστρο του Τρόμου" ("Castle Freak") ('95)

Τι να πρωτοαναφέρω για τον δημιουργό της ταινίας αυτής, τον Stewart Gordon! Προσωπικά τον λατρεύω! Έχει υπηρετήσει το χώρο του Φανταστικού πιστά με πάρα πολλές παραγωγές! Ο δε Jeffrey Combs; Αγαπημένος και μέσα σ' άλλες, από ταινίες του Stewart Gordon. Έχει παίξει "ξόφαλτσα" και σε κινηματογραφική μεταφορά της "Marvel Comics"! https://www.greekcomics.gr/forums/uploads/monthly_2017_11/bigwing.gif.74cd4b8a098868e2b05d364fd98854a3.gif Εδώ έχουμε λοιπόν μια παραγωγή της "Full Moon Features" μια περίοδο που είχε οικονομικά προβλήματα, γι' αυτό και η ταινία δεν προχώρησε στις αίθουσες αλλά κυκλοφόρησε ως βιντεοταινία. Οι επιρροές είναι από H.P. Lovecraft και συγκεκριμένα το διήγημα "The Outsider", που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα ως "Ο Παρείσακτος" στο βιβλίο ανθολογίας "7 Παράξενα Διηγήματα" των εκδόσεων "Ωρόρα", σε μία σειρά βιβλίων με τίτλο "Φανταστική Λογοτεχνία", την οποία μας έχει παρουσιάσει ο φίλος @ nquees εδώ! Στη μετάφραση είναι φυσικά ο Γιώργος Μπαλάνος! Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν σε ένα κάστρο το οποίο ανήκει στον έναν εκ των παραγωγών, τον Charles Band και στο οποίο είχαν προηγηθεί τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας "The Pit and the Pendulum" ('91), πάλι σε σκηνοθεσία Stewart Gordon, μιας ακόμη κινηματογραφικής μεταφοράς του ομώνυμου διηγήματος του Edgar Allan Poe!

To be continued...

Edited by Mandrake
  • Like 9
  • Respect 5

• Member ID:  3,930
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  757
  • Content Count:  13,394
  • Achievement Points:  13,429
  • Days Won:  142
  • With Us For:  6,790 Days
  • Last Seen:  

Posted
On 9/27/2025 at 12:08 PM, Mandrake said:

Πρόκειται για τη δημοφιλέστερη πολεμική σειρά που έχει προβάλει ποτέ διεθνώς η τηλεόραση με πρωταγωνιστή τον Vic Morrow. Εάν δεν απατώμαι, εδώ μέσα είχα διαβάσει ότι οι δημιουργοί πολεμικών κόμικς Βρετανικής προέλευσης της "Fleetway" όπως τα "Κράνος", "Τανκς", "Μάχη", "Έφοδος" & "2ος Παγκόσμιος Πόλεμος Εικονογραφημένος" είχαν επηρεαστεί από τη σειρά αυτή. Είμαι σίγουρος ότι ο @ Dr Paingiver ξέρει περισσότερα να μας πει! Τη σειρά την είχα ήδη εξολοκλήρου σε rip αλλά που και που μαζεύω κανένα δισκάκι αυθεντικό, ας είναι και VCDs. Πρωταγωνιστής ο Vic Morrow, ο οποίος δυστυχώς "έφυγε" 53 χρονών σε ένα φρικτό ατύχημα στα γυρίσματα της ταινίας "Twilight Zone: The Movie" ('83), όπου έπεσε ένα ελικόπτερο πάνω του και ο ένας έλικας αποκεφάλισε εκείνον και ένα παιδί απ' το Βιετνάμ, ενώ πλάκωσε & σκότωσε κι ένα 2ο παιδί... Η πρώτη του κόρη, Carrie Ann Morrow, πέθανε και αυτή νωρίς, στα 58 της, από υπερβολική χρήση ναρκωτικών ουσιών... Στο χώρο του θεάματος και οι δύο του κόρες, η 2η (Jennifer Jason Leigh) ευτυχώς είναι ενεργή μέχρι σήμερα.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επιρροής των συγγραφέων από τη σειρά. Η σειρά προβλήθηκε μεταξύ 1962 και 1967, ενώ οι ιστορίες ξεκίνησαν να δημοσιεύονται το 1959 και κάποιες λίγο νωρίτερα.

:Paingiver:

• Like 2
  • Thanks 1

• Member ID:  32,699
  • Topic Count:  9
  • Content Count:  1,074
  • Achievement Points:  1,161
  • Days Won:  54
  • With Us For:  2,991 Days
  • Last Seen:  

Posted
On 9/27/2025 at 12:08 PM, Mandrake said:

Δύο βιβλία που αγόρασα πέρυσι τα είχα αναρτήσει εδώ (μαζί με άλλα κόμικς) απ' το Ηρακλειώτικο "Greek Books", τα οποία σκεφτόμουν χρόνια πίσω να αγοράσω. Το "Από Όσα Θυμούμαι: Το Παλιό Κάστρο - Μια Βόλτα στο Ηράκλειο των Αρχών του 20ου Αιώνα" του Μανώλη Δερμιτζάκη και το "Οι Σπουργίτες των Πεζοδρομίων: Γραφικοί Τύποι του Μεγάλου Κάστρου" του Δημητρίου Χ. Σάββα, εκδόσεις "Δοκιμάκη" αμφότερα. Το 1ο ήταν στην 4η και τελευταία του έκδοση, πια, ενώ το 2ο ήταν προ πολλού εξαντλημένο, αλλά στην κουβέντα που είχαμε με τον ίδιο τον εκδότη (και διευθυντή του παραρτήματος "Greek Books" του Ηρακλείου), είχε κάποια αντίτυπα στο σπίτι του και μου έφερε την επόμενη μέρα ένα δωρεάν! Δε μ' άφησε να το πληρώσω ακόμη κι όταν επέμεινα. Είχα αγοράσει ένα σωρό κόμικς, βέβαια και ο άνθρωπος είπε να μ' ευχαριστήσει διπλά, επειδή έδειξα ενδιαφέρον και στις εκδόσεις που είχε κάποτε ο πατέρας του και μετά ο ίδιος & μάλιστα μου διηγήθηκε μια ωραία ιστορία που αφορούσε την οικογένειά του και το βιβλίο αυτό που είχε ως ανάμνηση.

17 βιβλία που είχα αγοράσει πέρυσι απ' την "Anubis", τα είχα αναρτήσει εδώ. Άλλα 12 βιβλία και 2 παρελκόμενα από σειρά που κάποια είναι κόμικς και ορισμένα έχουν έντονη εικονογράφηση, τα είχα δείξει εδώ. Δε θα τα αναρτήσω ξανά στο νέο αυτό νήμα, απλώς ήθελα να επισημάνω με υπερσυνδέσμους τους τίτλους, για εκείνα τουλάχιστον που δεν έχουν παρουσιαστεί απ' τους φίλους @ leonidio , @ GreekComicFan , @ nquees , @ albertus magnus , @ nikolas12 κ.α. στην κοινότητα, σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται να αναζητήσει υλικό κι απ' τους συγκεκριμένους συγγραφείς. Καλά..το "Μπραν Μακ Μορν" του Robert E. Howard ήταν απ' την "Πρωτοπορία", δεν έχει σχέση με τις εκδόσεις "Anubis". Είναι απ' τις εκδόσεις "Κλέος" που το αναζητούσαμε με τον φίλο @ rythmhawk και το παραγγείλαμε μαζί όταν τελικά επανεκδόθηκε (εκείνος αγόρασε και 1 άλλο βιβλίο του ίδιου εκδότη). Η προσπάθεια εξεύρεσης & απόκτησης κι άλλων βιβλίων, περιοδικών, fanzines που αφορούν το χώρο του Φανταστικού, βέβαια, δε σταματά, και μάλιστα έχω πολύ δρόμο μπροστά μου ακόμη της τάξεως των..εκατοντάδων βιβλίων... Ο λόγος που δεν έχω προχωρήσει σε αγορές βιβλίων μυθοπλασίας με μεγαλύτερη ταχύτητα όλα αυτά τα χρόνια, είναι επειδή δεν υπάρχει καθόλου χρόνος να τα διαβάσω και επειδή έχω ξενηθισίσει να διαβάζω ένα έντυπο μυθοπλασίας σε συνέχειες. Θέλω να το τελειώνω αυθημερόν, κάτι που με τα κόμικς είναι προφανώς πιο εύκολο. Δεν έχω την υπομονή. Θέμα συνήθειας περισσότερο, λοιπόν, που προσπαθώ σιγά σιγά να το "γυρίσω" και πάλι, αν και η αλήθεια είναι ότι συναντώ "νέα εμπόδια" (θέματα υγείας που με δυσκολεύουν με τον ύπνο). Επιπρόσθετα όμως περνούν τα χρόνια, εκδόσεις εξαντλούνται και δε μπορείς να τις βρεις μετά και αυτό δημιουργεί οπωσδήποτε μεγαλύτερο άγχος. Επομένως σε ανύποπτο χρόνο τουλάχιστον, πετυχαίνοντας κάποιες προσφορές θα προχωρώ και με τέτοιες αγορές κι ας υπάρχουν κάβα για αργότερα που θα έχω λασκάρει από διάφορες άλλες ασχολίες. Η σχέση μου με τη μυθοπλασία, άλλωστε και δη με το χώρο του Φανταστικού, ήταν πάντοτε στενή, είτε μέσα απ' την ανάγνωση κόμικς, το παίξιμο σχετιζόμενων επιτραπέζιων παιχνιδιών ("AD&D"), βιντεοπαιχνιδιών (με αγαπημένα είδη Adventures, R.P.G.s & έπειτα Strategies και οτιδήποτε άλλο), ακόμη και η ενασχόλησή μου με τον Κινηματογράφο, την Τηλεόραση & τη Μουσική. Πάμε να δούμε λοιπόν πέρα απ' τις σειρές βιβλίων "Dune" ποια είναι τα υπόλοιπα, έστω επιγραμματικά:

1. "Το Παιχνίδι του Έντερ" (2014)

Είχε προηγηθεί η κυκλοφορία του '96 απ' τις εκδόσεις "Μέδουσα". Πρόκειται για έργο επιστημονικής φαντασίας του Orson Scott Card, το οποίο μεταφέρθηκε κινηματογραφικά το 2013 στην ομώνυμη ταινία "Ender's Game" με ηθοποιούς όπως Asa Butterfield, Hailee Steinfeld, Harrison Ford, Ben Kingsley κ.α.

2. "The End of Eternity - Το Τέλος της Αιωνιότητας" (2020)

Πρόκειται για έργο επιστημονικής φαντασίας το οποίο έχει μεταφερθεί ως τηλεταινία Ουγγρικής παραγωγής με τίτλο "A Halhatatlansag Halala" το '77 (την οποία και αναζητώ φυσικά) και τη Σοβιετικής παραγωγής κινηματογραφική ταινία "The End of Eternity" ("Konets Vechnosti") ('87).

3. "I, Robot - Εγώ, το Ρομπότ" (2019)

Πρόκειται για έργο επιστημονικής φαντασίας του Isaac Asimov το οποίο μεταφέρθηκε κινηματογραφικά στην ομότιτλη ταινία το 2004 από τον Alex Proyas, με πρωταγωνιστή τον Will Smith. Είχε εκδοθεί παλαιότερα (το '84) απ' τις εκδόσεις "Κάκτος".

4. "StarCraft: Η Σταυροφορία του Λίμπερτυ" (2010)

Πρόκειται για το 1ο βιβλίο μιας τριλογίας που διαδραματίζεται στον κόσμο της ομώνυμης σειράς βιντεοπαιχνιδιών επιστημονικής φαντασίας της "Blizzard Entertainment". Έχουν εκδοθεί και τα επόμενα δύο απ' τις εκδόσεις "Anubis".

5. "Nightflyers - Νυχτοπτερίτες" (2019)

Πρόκειται για έργο επιστημονικής φαντασίας του George R.R. Martin, το οποίο μεταφέρθηκε στη Μεγάλη Οθόνη, στην ομώνυμη ταινία του '87. Στην Ελλάδα τιτλοφορήθηκε ως "Περιπέτεια στο Διάστημα". Το 2018 μεταφέρθηκε και ως ομώνυμη διαδικτυακή σειρά μέσα απ' την πλατφόρμα "Netflix", η οποία αποτελείται από 10 επεισόδια διότι δυστυχώς έμεινε στον 1ο κύκλο... Απ' το καστ της σειράς προσωπικά γνωρίζω τη Gretchen Mol, κυρίως απ' την απίθανη κινηματογραφική ταινία "Το Δέκατο Τρίτο Πάτωμα" ("The Thirteenth Floor") ('99) (το οποίο είναι μεταφορά κάποιου άλλου βιβλίου που δυστυχώς δεν πρέπει να 'χει εκδοθεί στην Ελλάδα...) και τον David Ajala απ' τη διαδικτυακή σειρά "Star Trek: Discovery" (2019-2022,2024).

6. "Ένα Τραγούδι για την Αρμπόν" (Έκδοση Β') (2000)

Ο συγγραφέας Guy Gavriel Kay έχει την τιμητική του στην Ελλάδα καθώς έχουν κυκλοφορήσει πολλά απ' τα έργα του απ' την "Anubis". Έχει δημιουργήσει διάφορους κόσμους Ηρωικής Φαντασίας, άλλους σε μίνι σειρές βιβλίων και άλλους σε αυτόνομα μυθιστορήματα όπως αυτό εδώ.

7. "Dragonlance - The Dark Disciple: Αίμα και Κεχριμπάρι" (2009)

Πρόκειται για το 3ο μέρος της τριλογίας της Margaret Weis που έχει παρουσιάσει ο albertus magnus εδώ.

8. "Forgotten Realms: Ο Δρόμος του Ηγέτη" (2007)

Πρόκειται για το 3ο, ουσιαστικά, βιβλίο μιας τριλογίας του R.A. Salvatore που έχει παρουσιάσει ο albertus magus εδώ. Δεν είναι διλογία αλλά τριλογία και ο albertus εξηγεί ποιο είναι το εκδοτικό μπέρδεμα που έχει προκύψει.

9. "Forgotten Realms - Transitions: Ο Βασιλιάς των Ορκ" (Έκδοση Α') (2007) & "Forgotten Realms - Transitions: Ο Βασιλιάς των Πειρατών" (Έκδοση Α') (2008)

Πρόκειται για τα 2 πρώτα βιβλία μιας τριλογίας του R.A. Salvatore που μας έχει παρουσιάσει ο albertus magus εδώ.

10. "Forgotten Realms - War of the Spider Queen: Συντριβή" (2004)

Πρόκειται για το 4ο βιβλίο μιας εξαλογίας βιβλίων & αντίστοιχων συγγραφέων την οποία έχει παρουσιάσει ο albertus magus εδώ. Το συγκεκριμένο το έχει γράψει η Lisa Smedman.

11. "Καϊντάν: Ιαπωνικές Ιστορίες για Παράδοξα Πράγματα" (2017)

Ιστορίες τρόμου & φαντασίας του Λευκάδιου Χερν. Δεν το 'χω διαβάσει ακόμη, βάσει περίληψης υποθέτω ότι είναι βιβλίο ανθολογίας. Περιλήψεις δε γράφω για κανένα βιβλίο, ταινία ή σειρά, όποιος ενδιαφέρεται ας προστρέξει στους σχετικούς υπερσυνδέσμους. Περιορίζομαι στον τίτλο, στο είδος και στο έτος κυκλοφορίας, μονάχα, εάν κι εφόσον το γνωρίζω και θα δίνω κάποια trivia εάν θεωρώ/γνωρίζω ότι υπάρχουν, όπως στα παραπάνω που ανέφερα. Οποιαδήποτε άλλα χαρακτηριστικά όπως διάρκειες, αριθμούς σελίδων, λοιπούς συντελεστές, ακόμη και ημερομηνίες κυκλοφορίας, επίσης θα τα βρείτε στους υπερσυνδέσμους που παραθέτω.

12. "Εξωφρενική Βιβλιοθήκη: Ο Θησαυρός της Μούμιας" (2009) & "Εξωφρενική Βιβλιοθήκη: Η Εξέγερση των Ρομπότ" (2010)

Τα δύο αυτά βιβλία περιέχουν έχουν άλλοτε καθαρότερο κόμικ περιεχόμενο και άλλοτε περισσότερο προς το λογοτεχνικό βιβλίο αλλά με αρκετά σκίτσα, όπως ακριβώς αναφέρει ο @ vaios στην παρουσίαση της σειράς εδώ. Απ' τα συγκεκριμένα δύο, εκείνο που τείνει περισσότερο στο κόμικ είναι, αν θυμάμαι καλά, η "Εξέγερση των Ρομπότ"...

Περνάω στα βιβλία & τα DVDs που ανάρτησα στο 1ο σχόλιο, λίγο πιο αναλυτικά. Η σειρά μουσικών τόμων είναι φυσικά το "Planet Metal" που έχει παρουσιάσει ο @ albert εδώ, της οποίας μέρος προσπαθώ να αποκτήσω. Το "Metal Hammer & Heavy Metal: Rotting Christ" (Special Edition) είναι ακριβώς αυτό που λέει ο τίτλος. Μία ειδική έκδοση του περιοδικού "Metal Hammer & Heavy Metal" που έχει παρουσιάσει ο @ ramirez εδώ, χαρτόδετη με ράχη που περιέχει αφιέρωμα στο ελληνικό black metal συγκρότημα "Rotting Christ". Δε θυμάμαι αν στην ιστοσελίδα του περιοδικού λέει πότε κυκλοφόρησε, πάντως στη ζελατίνα είναι γραμμένο με μαρκαδόρο "20/6" που εάν είναι απ' το πρακτορείο "Άργος" ή κάποιου περιπτερά σημείωση, δείχνει ότι μάλλον κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2025.

1. "Τερατογένεση" ("Hideous!") ('97)

Η Αμερικανορουμανικής παραγωγής κινηματογραφική αυτή ταινία μας ήρθε στην Ελλάδα απευθείας σε DVD με τίτλο "Τερατογένεση" και παλαιότερα νόμιζα ότι σχετίζεται με την Αμερικανική κινηματογραφική ταινία "Το Κεφάλι" ("Head of the Family") ('96), την οποία είχα παρακολουθήσει πολλά χρόνια πίσω. Τελικά η μόνη σχέση που έχουν είναι ότι και οι δύο αφορούν μεταλλαγμένα τέρατα, είναι μαύρες κωμωδίες και έχουν τον ίδιο σκηνοθέτη, Charles Band! Μένει να παρακολουθήσω και αυτήν εδώ κάποια στιγμή.

2. "Υψόμετρο" ("Altitude") (2010)

Πρόκειται για κινηματογραφική ταινία επιστημονικής φαντασίας/τρόμου Καναδοαμερικανικής συμπαραγωγής. Δεν την έχω παρακολουθήσει αλλά και μόνο που το εξώφυλλο Lovecraftίζει με προϊδεάζει θετικά!

4. "Στα Πλοκάμια της Πορνείας" ("Human Trafficking") (2005)

Αυτή τη μίνι σειρά την επέλεξα καθαρά για το καστ, το οποίο φαίνεται κι απ' το εξώφυλλο: Donald Sutherland, Mira Sorvino & Robert Carlyle! Πρέπει να 'χει κυκλοφορήσει κανονικά στην Ελληνική Αγορά, αλλά προς το παρόν τουλάχιστον δε μ' ενδιέφερε να το βρω στην κανονική του θήκη. Αυτά φροντίζω να τα βάζω προτεραιότητα ως αγορές συνήθως σε ότι αφορά το χώρο του Φανταστικού.

5. "Παιδική Ταινιοθήκη σε DVD"

Εδώ τώρα έχουμε πακέτο με παντελώς άσχετες μεταξύ τους κινηματογραφικές ταινίες κινουμένων σχεδίων, απ' τις οποίες το "Αστερίξ ο Γαλάτης" ("Asterix le Gaulois") ('67) το είχα ξανά, άλλες τρεις έλειπαν (το ήξερα φυσικά!), είχαν βάλει επιπρόσθετα και το "Tom and Jerry: Η Ταινία" ("Tom and Jerry: The Movie") ('92) που μ' ενδιέφερε και είπα να το πάρω, ενώ υπάρχουν και άλλες δύο, οι: "Ποπάυ: Το Ναυάγιο" ("Popey's Voyage: The Quest for Pappy") (2004) & "Οι Τρεις Μάγοι"/"Οι 3 Μάγοι" ("The 3 Wise Men") ("Los Reyes Magos") (2003). Δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που αποφάσισα να αγοράσω τα συγκεκριμένα, απλώς η τιμή το επέτρεπε και κανένα "Popeye" & "Tom & Jerry" δε μπορεί να λείπει από τη συλλογή μου. Οποιαδήποτε παραγωγή κινουμένων σχεδίων έχει διανεμηθεί στην Ελλάδα με κλασικούς χαρακτήρες όπως αυτούς, μ' ενδιαφέρει να την αποκτήσω, ακόμη και τις νεότερες εκδοχές τους που ομολογουμένως δε με "τραβάνε" τόσο... Πριν πολλά χρόνια είχα κάνει σχετικές αναρτήσεις με λίστες για το περιεχόμενο αναλυτικά των DVDs "Tom & Jerry" που έχουν κυκλοφορήσει στη χώρα μας με ταινίες μικρού μήκους, αντίστοιχα με ταινίες τέτοιες της "Disney" απ' το '33 έως το '59, των Tom & Jerry της "Metro-Goldwyn-Mayer" απ' το '40 έως το '67 όπως είχα την αίσθηση πως είχα κάνει λίστα ταινιών και του Ροζ Πάνθηρα, αλλά δεν τη βρίσκω αυτή τη στιγμή... Πριν από μερικούς μήνες απέκτησα και παρακολούθησα (σε rip βέβαια, δεν υπάρχουν αυθεντικά δυστυχώς...) όλες τις ταινίες Inspector με τον Επιθεωρητή Κλουζώ (34 ταινίες απ' το '65 έως το '69), ακολούθησαν οι ταινίες με τους χαρακτήρες Ant & Aardvark (17 ταινίες απ' το '69 έως το '72) και αναζητώ οτιδήποτε σχετικό βρεθεί από μικρού μήκους εκείνης της εταιρείας παραγωγής (κυρίως τις 17 ταινίες των Tijuana Toads απ' το '69 έως το '72). Είτε αυθεντικό (εάν υπάρχει), είτε rip, καλοδεχούμενο, με έμφαση στο 1ο! Έχουν κυκλοφορήσει πολύ ωραία DVDs στην Ελλάδα, όπως ο Droopy του Tex Avery που πρέπει να 'χουν κυκλοφορήσει και οι 24 ταινίες του απ' το '43 έως το '58. Πρέπει να κοιτάξω τα κιτάπια μου εάν είχα καταχωρήσει ποιες βρίσκονταν στα 2 αυτά DVDs που κυκλοφόρησαν. Με τον Ροζ Πάνθηρα μονάχα, έχουν σχεδόν εξολοκλήρου κυκλοφορήσει (124 ταινίες απ' το '64 έως το '80) ή τέλος πάντων η συντριπτική πλειοψηφία τους σε ένα box set. Ντισνεϊκά λείπουν άπειρα, απ' τα "Looney Tunes" της "Warner Bros" λείπουν επίσης αρκετές, ακόμη κι απ' τη "DePatie-Freleng Enterprises" δεν έχουν έρθει αρκετοί χαρακτήρες σε DVDs και με τον Popeye έχουμε απλώς ένα πολύ μικρό δείγμα της τάξεως των..5 ταινιών μικρού μήκους; Κάπου εκεί... Τέλος πάντων, ακόμη και στα κινούμενα σχέδια προσπαθώ να συγκεντρώσω αυθεντικό υλικό που έχει κυκλοφορήσει σε ψηφιακό μέσο. Όχι μόνο παιδικές παραγωγές, βέβαια, αλλά όλες εκείνες τις ταινίες μικρού μήκους των δεκαετιών '30-'50 (μετά ήρθε η τηλεόραση με τις τηλεοπτικές σειρές) τις θέλω κολασμένα και άλλες που βγήκαν στις αίθουσες και μετά την έλευση της τηλεόρασης, φυσικά (βλέπε παραπάνω αναφορά για Pink Panther)! Το "Ποπάυ: Το Ναυάγιο" δεν είναι κινηματογραφική ταινία, όπως λέει το εξώφυλλο, αλλά βιντεοταινία. Παραπληροφορούν επίτηδες προφανώς για να της προσδώσουν κύρος. Το "Οι Τρεις Μάγοι" είναι συμπαραγωγή Γαλλίας, Ισπανίας, Λετονίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Εσθονίας, Δανίας & Ιρλανδίας (!). Για τη σειρά live action ταινιών "Τα Παραμύθια Ζωντανεύουν!" έχει αναφερθεί σχετικά στη σειρά περιοδικών "Άκατα Μάκατα" και συγκεκριμένα στην ανάλυση που κάνει ο Γιώργος Παλάσκας για τα DVDs αυτά εδώ. Εν προκειμένω, η τηλεταινία που διαθέτω είναι η "Η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι"/"Χιονάτη" ("Snow White") ("Schneewittchen und das Geheimnis der Zwerge") ('92).

6. "Παράβαση Καθήκοντος" ("Dark Blue") (2002)

Λόγω Kurt Russell την αγόρασα, αφού ωστόσο πολλά χρόνια πίσω είχε προηγηθεί ενοικίαση και θέασή της.

7. "Μανιακός Μπάτσος 2" ("Maniac Cop 2") ('90)

Αυτή είχε δοθεί σε ζελατίνα, τελικά, μέσα σε ένα παιδικό (?!) περιοδικό-αρπαχτή ονόματι "Boom Kids", στο τεύχος #101 μάλιστα (πλασματικό νούμερο κατά πάσα πιθανότητα) μαζί με το εξώφυλλο απλωμένο μέσα, χωρίς συσκευασία DVD θήκης! Η ικανότητα του να βρίσκει κανείς ταινίες τρόμου που αναζητούσε στα πιο απίθανα μέρη..! Αμερικανικής παραγωγής κινηματογραφική ταινία τρόμου. Αναζητείται η 1η του '88 και η 3η του '92 πλέον... Είχα περιέργεια απ' τα 90s για το τι συμβαίνει με αυτό εδώ το franchise, νόμιζα όμως ότι δεν ανήκουν στις υπερφυσικού τρόμου και γι' αυτό δεν τις νοικιάσω ποτέ σε βιντεοκασέτα να τις δω, είτε μόνος, είτε με παρέα. Πλέον εδώ και χρόνια γνωρίζω ότι έχουν και ήρθε η ώρα να τις αναζητήσω! Για καλή μου τύχη η μία βρέθηκε τυχαία μπροστά μου, ενώ είμαι σχεδόν βέβαιος ότι σε κάποιο κατάλογο ή στο διαδίκτυο έχει πάρει το μάτι μου και την 1η. Μένει να τη βρω...

8. "Ψύχωση" ("Scissors") ('91)

Θρίλερ με την Sharon Stone που είχα στις αναζητήσεις μου από τότε που νοίκιαζα τη μία ταινία της πίσω απ' την άλλη σε DVD. Ναι, έχει παίξει και σε άλλα τέτοια, δεν ήταν μονάχα το "Βασικό Ένστικτο"! Δυστυχώς δεν είχε κυκλοφορήσει ακόμη τότε, τώρα όμως ήρθε η ώρα της.

9. "Ιστορία Δίχως Τέλος"/"Ιστορία Χωρίς Τέλος" ("The NeverEnding Story") ("Unendliche Geschichte") ('84)

Κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Michael Ende συμπαραγωγής Δυτικής Γερμανίας & Η.Π.Α., στην οποία υπήρξαν δύο κινηματογραφικές συνέχειες. Η "Ιστορία Δίχως Τέλος Ν.2"/"Ατέλειωτη Ιστορία 2" ("The NeverEnding Story II: The Next Chapter") ("Die unendliche Geschichte 2") ('90) & η "The NeverEnding Story III: Return to Fantasia" ("Die Unendliche Geschichte III: Rettung aus Phantasien") ('94). Στη 2η ταινία, μάλιστα, πρωταγωνιστεί ο νεαρός Jonathan Brandis, που είχε γίνει γνωστός μέσα απ' την καταπληκτική τηλεοπτική σειρά "Σίκουεστ" ("SeaQuest DSV") ('93-'96) (για όσους θυμούνται! Πολλοί την έχουν παρομοιάσει ως "το υποβρύχιο «Star Trek»") & φυσικά την τηλεοπτική μίνι σειρά "Το...Αυτό" ("It") ('90), απ' τη μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Stephen King!

10. "Blade II" (2002)

Σχετική παρουσίαση της κινηματογραφικής live action τριλογίας παραδόξως δε βρήκα στον κατάλογο των παρουσιάσεων της Μεγάλης Οθόνης...

11. "Dreamscape: Απόδραση στο Όνειρο" ("Dreamscape") ('84)

Ο Dennis Quaid νέος εδώ, Christopher Plummer και ο επιβλητικός Max Von Sydow, σε μια ταινία επιστημονικής φαντασίας απ' αυτές της γενιάς μου που όμως δεν έχω αξιωθεί να παρακολουθήσω μέχρι σήμερα... Και δυστυχώς υπάρχουν αρκετές τέτοιες... Προηγείται ο Ελληνικός τίτλος της τηλεοπτικής της διανομής, "Ο Εφιάλτης του Προέδρου". Η ταινία αυτή απ' ότι φαίνεται δεν ήρθε στις αίθουσες στη χώρα μας.

12. "Όλα για την Αγάπη" ("It's All About Love") (2003)

Επιστημονικής φαντασίας του Thomas Vinterberg, ενός εκ των Δανών σκηνοθετών που με τον Lars Von Trier μας είχαν φέρει το μανιφέστο του "Δόγματος 95". Δεν την έχω δει αυτήν εδώ, προτείνεται όμως οπωσδήποτε η δική του "Οικογενειακή Γιορτή" ("The Celebration") ("Festen") ('98)!

13. "Το Λιοντάρι της Ερήμου" ("Lion of the Desert") ('80)

Anthony Quinn, Ειρήνη Παππά & Oliver Reed! Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Ιστορική πολεμική ταινία που αφορά τον Β' Ιταλο-Λιβυκό Πόλεμο του '23-'32.

14. "Η Δολοφονία του Τρότσκι" ("L'assassinio di Trotsky") ("L'assassinat de Trotsky") ("The Assassination of Trotsky") ('72)

Βιογραφική ταινία συμπαραγωγής Ηνωμένου Βασιλείου, Γαλλίας & Ιταλίας, με πρωταγωνιστές ηθοποιούς όπως ο Richard Burton, ο Alain Dellon & η Romy Schneider.

15. "Οι Δολοφόνοι των Σπηλαίων" ("Teenage Caveman") (2002)

Να και μια επιστημονικής φαντασίας του Larry Clark που μας είχε συνηθίσει στα κοινωνικά δράματα, έστω τηλεταινία! Υπάρχει ομότιτλη ταινία επιστημονικής φαντασίας του '58, δεν έχει όμως καμία σχέση με αυτήν εδώ. Πρόκειται για την 5η & τελευταία απ' τις τηλεταινίες της Αμερικανικής καλωδιακής "Cinemax" που αποφάσισε να παράξει για την τηλεόραση το 2001 με θέμα τη γιορτή του "Halloween". Τη σειρά αυτή ταινιών την ονόμασε "Creature Features". Οι υπόλοιπες τέσσερις που είχαν κυκλοφορήσει, ήταν με σειρά προβολής οι εξής:

α) "Η Βασίλισσα του Τρόμου" ("Mermaid Chronicles Part 1: She Creature"/"She Creature")

β) "Γιγάντια Απειλή" ("Earth Vs. the Spider")

γ) "Το Τέρας του Θανάτου" ("How to Make a Monster")

δ) "Η Μέρα της Κρίσης" ("The Day the World Ended")

Και οι πέντε ταινίες έχουν ομότιτλές τους δεκαετίες πίσω. Κάποιες είναι remakes, κάποιες απλώς δανείστικαν τον τίτλο των προγενέστερων. Και οι πέντε έχουν κυκλοφορήσει στην Ελληνική Αγορά σε DVDs. Μένει να βρω και τις υπόλοιπες...

16. "Το Κάστρο του Τρόμου" ("Castle Freak") ('95)

Τι να πρωτοαναφέρω για τον δημιουργό της ταινίας αυτής, τον Stewart Gordon! Προσωπικά τον λατρεύω! Έχει υπηρετήσει το χώρο του Φανταστικού πιστά με πάρα πολλές παραγωγές! Ο δε Jeffrey Combs; Αγαπημένος και μέσα σ' άλλες, από ταινίες του Stewart Gordon. Έχει παίξει "ξόφαλτσα" και σε κινηματογραφική μεταφορά της "Marvel Comics"! https://www.greekcomics.gr/forums/uploads/monthly_2017_11/bigwing.gif.74cd4b8a098868e2b05d364fd98854a3.gif Εδώ έχουμε λοιπόν μια παραγωγή της "Full Moon Features" μια περίοδο που είχε οικονομικά προβλήματα, γι' αυτό και η ταινία δεν προχώρησε στις αίθουσες αλλά κυκλοφόρησε ως βιντεοταινία. Οι επιρροές είναι από H.P. Lovecraft και συγκεκριμένα το διήγημα "The Outsider", που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα ως "Ο Παρείσακτος" στο βιβλίο ανθολογίας "7 Παράξενα Διηγήματα" των εκδόσεων "Ωρόρα", σε μία σειρά βιβλίων με τίτλο "Φανταστική Λογοτεχνία", την οποία μας έχει παρουσιάσει ο φίλος @ nquees εδώ! Στη μετάφραση είναι φυσικά ο Γιώργος Μπαλάνος! Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν σε ένα κάστρο το οποίο ανήκει στον έναν εκ των παραγωγών, τον Charles Band και στο οποίο είχαν προηγηθεί τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας "The Pit and the Pendulum" ('91), πάλι σε σκηνοθεσία Stewart Gordon, μιας ακόμη κινηματογραφικής μεταφοράς του ομώνυμου διηγήματος του Edgar Allan Poe!

To be continued...

To Kwaidan φοβερή συλλογή από τον Λευκαδιο Χερν...η μητέρα του είχε καταγωγή από την Λευκάδα εξού και το όνομα του. Γυρίστηκε μια φοβερή ταινία-σταθμος από τον Kobayashi. Το Maniac Cop το πρώτο φοβερό... παίζει και ο Bruce Campbell. O σχετικά προσφάτως εκλιπών Stuart Gordon είχε γυρiσει τα καταπληκτικά Re-animator (το bride of the Re-animator και το beyond reanimator γυρίστηκαν από τον Brian Yuzna αν θυμάμαι καλά...η τελευταία είχε γυριστεί στην Ισπανία όπως και το Dagon... έχει και ένα ρολακι ο Santiago Segura σαν πρεζακιας) και from beyond με τον καταπληκτικό Jeffrey combs (προσωπικά τον έχω λατρέψει στο υποτιμημένο frighteners του Peter Jackson και σε ένα επεισόδιο του masters of horror όπου παίζει παίζει αψεγάδιαστα τον Edgar Allan Poe... μιλάμε ίδιος), κλασικές ταινίες στο λαβκραφτικο σινεμά (κορυφαία για μενα το in the mouth of madness). Ξοφαλτσα λες την παρολίγον ταινία Doctor strange που αν θυμάμαι καλά ονομάστηκε Μορντρεντ. 

• Like 4

• Member ID:  10,438
  • Topic Count:  3
  • Content Count:  151
  • Achievement Points:  151
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6,162 Days
  • Last Seen:  

Posted (edited)
On 4/10/2025 στο 8:53 ΜΜ, Gwynplaine είπε:

To Kwaidan φοβερή συλλογή από τον Λευκαδιο Χερν...η μητέρα του είχε καταγωγή από την Λευκάδα εξού και το όνομα του. Γυρίστηκε μια φοβερή ταινία-σταθμος από τον Kobayashi. Το Maniac Cop το πρώτο φοβερό... παίζει και ο Bruce Campbell. O σχετικά προσφάτως εκλιπών Stuart Gordon είχε γυρiσει τα καταπληκτικά Re-animator (το bride of the Re-animator και το beyond reanimator γυρίστηκαν από τον Brian Yuzna αν θυμάμαι καλά...η τελευταία είχε γυριστεί στην Ισπανία όπως και το Dagon... έχει και ένα ρολακι ο Santiago Segura σαν πρεζακιας) και from beyond με τον καταπληκτικό Jeffrey combs (προσωπικά τον έχω λατρέψει στο υποτιμημένο frighteners του Peter Jackson και σε ένα επεισόδιο του masters of horror όπου παίζει παίζει αψεγάδιαστα τον Edgar Allan Poe... μιλάμε ίδιος), κλασικές ταινίες στο λαβκραφτικο σινεμά (κορυφαία για μενα το in the mouth of madness). Ξοφαλτσα λες την παρολίγον ταινία Doctor strange που αν θυμάμαι καλά ονομάστηκε Μορντρεντ. 

Χαίρετε. Εντελώς συμπτωματικά, αυτόν τον καιρό διαβάζω το «Ιστορίες Φαντασμάτων από την Ιαπωνία» (Ars Nocturna) του Χερν, το οποίο είχα προμηθευτεί από την περσινή έκθεση βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως. Εξαιρετικό ανθολόγιο ιαπωνικών μύθων, δοξασιών και λαογραφίας. Περιέχει και κάποιες πραγματικά ανατριχιαστικές. Ωραία έκδοση.

Edited by TinTin
  • Like 5

• Last Seen:  

Posted
2 hours ago, TinTin said:

Χαίρετε. Εντελώς συμπτωματικά, αυτόν τον καιρό διαβάζω το «Ιστορίες Φαντασμάτων από την Ιαπωνία» (Ars Nocturna) του Χερν, το οποίο είχα προμηθευτεί από την περσινή έκθεση βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως. Εξαιρετικό ανθολόγιο ιαπωνικών μύθων, δοξασιών και λαογραφίας. Περιέχει και κάποιες πραγματικά ανατριχιαστικές. Ωραία έκδοση.

Αν σας άρεσε διαβάστε το ουγκετσου μονογκαταρι από τον ουεντα ακιναρι από τις εκδόσεις Άγρα 

• Like 5

• Member ID:  39,094
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  454
  • Achievement Points:  464
  • Days Won:  4
  • With Us For:  1,416 Days
  • Last Seen:  

Posted

Αισίως η ανάγνωση του The Death and Return of Superman έφτασε στην σελίδα 400 άλλες 1000 μείνανε!

Στα διαλείμματα αυγουλάκια Kinder φυσικά με DC Playmobil , στα εννέα αυγά μόνο δύο διπλά. :D

IMG_20251011_210227.thumb.jpg.5a1ae89168e34a7ced2035e8157446d6.jpg

• Like 10
  • Respect 1

• Member ID:  32,406
  • Topic Count:  103
  • Content Count:  3,805
  • Achievement Points:  3,852
  • Days Won:  161
  • With Us For:  3,097 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  

Posted

Τι σύμπτωση!!

Και στα δικά μου 9 αυγουλάκια, 2 διπλά :P

s.thumb.jpg.306abf8c12e4d34e773642a21c3bf3a2.jpg

• Like 11

• Member ID:  39,094
  • Content Count:  454
  • Achievement Points:  464
  • Days Won:  4
  • With Us For:  1,416 Days
  • Last Seen:  

Posted

@ hudson  Νομίζω πλησιάζει η ώρα για ανταλλαγές ! :lol:

• Like 3
  • Funny 2
  • 2 weeks later...

• Member ID:  31,638
  • Topic Count:  17
  • Content Count:  1,481
  • Achievement Points:  1,537
  • Days Won:  9
  • With Us For:  3,610 Days
  • Last Seen:  

Posted

Εσείς είπατε οποιαδήποτε αγορά εκτός κόμιξ, ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ

IMG_20251021_180347.thumb.jpg.a3f3471e2e46c9aba08ca9a824033a03.jpg

Νέο στη συλλογή (και μάλλον τελευταίο)

• Like 12
  • Respect 3
  • Thanks 1

• Member ID:  9,911
  • Topic Count:  36
  • Content Count:  2,576
  • Achievement Points:  2,622
  • Days Won:  13
  • With Us For:  6,209 Days
  • Last Seen:  

Posted
52 min ago , rolandofshire said:

Εσείς είπατε οποιαδήποτε αγορά εκτός κόμιξ, ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ

retro_collection.thumb.JPG.d2dc5d57a5c009f41a86d2bf5c28146d.JPG

:mafia::xm:

• Like 7
  • Respect 5
  • Thanks 1

• Member ID:  11,226
  • Topic Count:  145
  • Content Count:  3,482
  • Achievement Points:  3,558
  • Days Won:  17
  • With Us For:  6,089 Days
  • Last Seen:  

Posted

@ archon

Το αταρι το κλασικο το ειχα και εγω αν και οταν το ειχα αγορασει αρχες δεκαετιας 90 ηταν ηδη αρκετα παλιο και ξεπερασμενα τα παιχνιδια. Αλλα περασα αρκετες ωρες ευχαριστα τοτε  με τα απλα παιχνιδακια και μετα απο κανα χρονo πηρα Nintendo και εκει ελιωσα πολλες ωρες. Και καπου στο 1997 πηρα υπολογιστη και πλεον videogames μονο εκει. Οποτε ειχα συντομη εμπειρια με κονσολες. 

Jaguar ειχε ενας φιλος και εβριζε μετα γιατι δεν υπηρχαν πολλα παιχνιδια. Εμ Nintendo και sega τοτε τα καλυτερα. 

Για το ψυγειο και το τραπεζθ δεν σχολιαζω κατι γιατι εικαζω οτι τα ειχες ηδη και δεν αφορουν αυτα τα αντικειμενα το ποσταρισμα σου εδω!! :D

• Like 2
  • Respect 1

• Last Seen:  

Posted (edited)
On 4/10/2025 στο 8:53 ΜΜ, Gwynplaine είπε:

Καλά, το "Kwaidan" ('64) του Masaki Kobayashi είναι και αυτό στις αναζητήσεις μου πολλά χρόνια τώρα, αλλά τι να πρωτοπάρει κανείς πια... Το είχα νοικιάσει κάποτε μαζί με πολλές άλλες ταυτόχρονα (όπως συνήθιζα να κάνω ως φοιτητής), αλλά δεν πρόλαβα να τη δω και έκτοτε παρέμεινε στα to-do... Δεν ήξερα ότι παίζει ο Bruce Campbell στο "Maniac Cop"! Ένας ακόμη λόγος που πρέπει να την παρακολουθήσω! Ο Brian Yuzna είναι άλλος ένας σκηνοθέτης που τιμώ όταν βρω ταινία του, εννοείται πως έχω παρακολουθήσει το "Ζωντανός-Νεκρός" ("Re-Animator") ('85), δεν έχω δει ακόμη ωστόσο τις δύο συνέχειες ("Ζωντανός Νεκρός Νο 2" ("Bride Of Re-Animator"/"Re-Animator 2") ('90) & "Επάνοδος Τώρα" ("Beyond Re-Animator") (2003))... Τα έχω στην κατοχή μου βέβαια, αν και το ένα όχι αυθεντικό (ακόμη...) παρά σε rip. Το "Dagon: Το Πλάσμα του Βυθού" ("Dagon") (2001) είναι φοβερή ταινία και παρόλο που είναι σχετικά καινούργια, μου έφερνε στο μυαλό παλιές ταινίες τρόμου! Το "Η Έκτη Αίσθηση της Κολάσεως" ("From Beyond") ('86) επίσης το έχω στην κατοχή μου κατεβασμένο αλλά δεν το έχω δει ακόμα... Ξέρω... Πολλές ταινίες που αναζητούσα χρόνια πίσω έπεσαν στα χέρια μου δυστυχώς την περίοδο που έπεσα με τα μούτρα στις σειρές, με αποτέλεσμα να είναι χιλιάδες ταινίες στην άκρη με πολλές απ' αυτές να τις αναζητώ απεγνωσμένα στο παρελθόν, που δεν έχω παρακολουθήσει ακόμη...  Ούτε το "Κυνηγός Φαντασμάτων" ("The Frighteners") ('96) έχω δει, για να σου δώσω να καταλάβεις... Ξέρω κι εδώ...

Απ' τη σειρά "Masters of Horror" (2005-2007) έχω παρακολουθήσει μέχρι στιγμής μονάχα τον 1ο κύκλο (απίθανος με ορισμένα επεισόδια, πραγματικούς δυναμίτες!), ενώ το "Masters of Science Fiction" (2007) δυστυχώς δεν το 'χω πιάσει ακόμη. Άλλες δύο εκκρεμείς σειρές ανθολογίας που πρέπει να ολοκληρώσω πάση θυσία. Τις έχω φυσικά στην κατοχή μου. Ο 1ος κύκλος του "Masters of Horror" αν δεν απατώμαι, μάλιστα, έχει κυκλοφορήσει μέσα από κάποια εφημερίδα κάθε φορά με ένα DVD και καλά ως αυτόνομες "τηλεταινίες". Πρέπει να είναι και η μόνη αυθεντική εκδοχή που έχει κυκλοφορήσει στη χώρα μας και δεν είμαι σίγουρος αν ολοκληρώθηκε κιόλας ο κύκλους. Σε cardboard sleeve θήκες φυσικά κάθε ένα από αυτά, με το εξώφυλλό του και τον ελληνικό τίτλο που του έχει αποδοθεί. Ακριβώς, στο "Doctor Mordrid"/"Dr. Mordrid"/"Rexosaurus" ('92) αναφέρομαι που παίζει και ο "δίδυμος" του Arnold, ο Brian Thompson, ενώ παίζει και ο "δικός μας" Keith Coulouris! Τέλος, το "Στο Στόμα της Τρέλας" ("In the Mouth of Madness") ('94) ταινιάρα, αν και δεν είναι Lovecraftικό υπό την έννοια ότι είναι κάποια μεταφορά (επηρεασμένο βέβαια απ' το "The Mountains of Madness"!), απλώς έχει αυτή την αποπνικτική ατμόσφαιρα των έργων του H.P. Lovecraft! Δε θα μπορούσε να 'ναι κακή άλλωστε με John Carpenter στην καρέκλα του σκηνοθέτη!

Ορισμένα άλλα βιβλία που είχα ψωνίσει τους προηγούμενους μήνες απ' το "Greek Books", πάλι από το χώρο του Φανταστικού φυσικά:

IMG_20250614_194507.thumb.jpg.df33d7a13dbcc9fecd0e084a73a3b91c.jpg  IMG_20250614_194336.thumb.jpg.5a56058660a306aed51005827c0da299.jpg  IMG_20250614_195052.thumb.jpg.1789ffb374d02fbc74c0846afa2a2e2f.jpg  

IMG_20250614_195354.thumb.jpg.8138cd4b746794c99960f658ccc5a44a.jpg  IMG_20250614_195448.thumb.jpg.73acad36fb66fa9c0ae020a3c8d48c85.jpg

1. "Θρύλοι: Νέες Μοναδικές Ιστορίες από τους Κόσμους Κορυφαίων Συγγραφέων Φανταστικής Λογοτεχνίας" (Τόμοι Β', Γ' & Δ') (2006-2007) (Πρόκειται για σειρά βιβλίων ανθολογίας της "Anubis" με μερικούς απ' τους κορυφαίους συγγραφείς του χώρου του Φανταστικού (Sci-Fi, Horror & Fantasy), που όπως καταλαβαίνετε απ' τον υπότιτλο, περιέχουν διηγήματα που διαδραματίζονται σε κόσμους που έχουν ήδη δημιουργήσει μέσα από σειρές βιβλίων τους. Πρόκειται δηλαδή για επιπλέον νέο υλικό. Οι τρεις βρέθηκαν, πάμε να δούμε για τον 1ο σιγά σιγά... Αναλυτικά οι συγγραφείς και τα περιεχόμενα στους επί μέρους υπερσυνδέσμους στο "Goodreads" (βάζω και για το 1ο βιβλίο, ενημερωτικά):

α) "Θρύλοι: Νέες Μοναδικές Ιστορίες από τους Κόσμους Κορυφαίων Συγγραφέων Φανταστικής Λογοτεχνίας" (Τόμος Α') (2006) {Συγγραφείς: Stephen King, Ursula K. Le Guin, George R.R. Martin, Terry Pratchett & Terry Goodkind}

β) "Θρύλοι: Νέες Μοναδικές Ιστορίες από τους Κόσμους Κορυφαίων Συγγραφέων Φανταστικής Λογοτεχνίας" (Τόμος Β') (2006) {Συγγραφείς: George R.R. Martin, Robin Hobb, Reimond E. Feist, Orson Scott Card, Tad Williams & Anne McCaffrey}

γ) "Θρύλοι: Νέες Μοναδικές Ιστορίες από τους Κόσμους Κορυφαίων Συγγραφέων Φανταστικής Λογοτεχνίας" (Τόμος Γ') (2007) {Συγγραφείς: Terry Brooks, Robert Jordan, Diana Gabaldon, Neil Gaiman & Robert Silverberg}

δ) "Θρύλοι: Νέες Μοναδικές Ιστορίες από τους Κόσμους Κορυφαίων Συγγραφέων Φανταστικής Λογοτεχνίας" (Τόμος Δ') (2007) {Συγγραφείς: Raymond E. Feist, Anne McCaffrey, Orson Scott Card, Robert Silverberg, Tad Williams & Elizabeth Haydon}

2. "Άντραξ" (2008)

Πρόκειται για το 2ο μέρος της τριλογίας "Το Ταξίδι του Τζέρλι Σανάρα" ("Voyage of the Jerle Shannara") (2000-2002) που είναι μία απ' τις σειρές βιβλίων ενός μεγαλύτερου κόσμου που έχει φτιάξει ο Terry Brooks και αφορά το γενεαλογικό έπος της οικογένειας των Shannara. Ο κόσμος είναι μίξη επιστημονικής φαντασίας και ηρωικής φαντασίας, καθώς τοποθετείται σε μία Γη που καταστράφηκε ολοσχερώς στους Μεγάλους Πολέμους και η συμβατική τεχνολογία ως επί το πλείστον δεν υπάρχει πλέον. Τη θέση της έχει πάρει η μαγεία και εκτός των ανθρώπων υπάρχουν διάφορα μαγικά πλάσματα όπως γνωμοί, ξωτικά, νάνοι, trolls κ.α., διάφορα απ' τα πλάσματα που συναντούμε σε κόσμους Επικής Φαντασίας (High Fantasy). Απ' τις σειρές βιβλίων είχε προκύψει το δημοφιλές adventure βιντεοπαιχνίδι "Shannara" ('95) για υπολογιστή τη δεκαετία του '90, ενώ το 2016-2017 κυκλοφόρησε μία τηλεοπτική live action σειρά του "MTV" με τίτλο "The Shannara Chronicles", η οποία συνεχίστηκε στο δίκτυο της "Paramount" στον 2ο κύκλο της. Εάν δεν κάνω λάθος η σειρά δυστυχώς κόπηκε... Το 1ο και το 3ο βιβλίο της τριλογίας που έχει κυκλοφορήσει ακόμη η "Anubis", είναι τα εξής:

α) "Η Μάγισσα Ίλσε" ("Ilse Witch") (2000/2006)

γ) "Μόργκορ" ("Morgawr") (2002/2008)

3. "Το Μαγικό Τραγούδι των Σανάρα" ("The Wishsong of Shannara") ('85/2003) (Εκδόσεις "Anubis")

4. "Οι Μαγικές Πέτρες των Σανάρα" ("The Elfstones of Shannara") (Έκδοση Β') ('82/2016) (Εκδόσεις "Anubis")

Πρόκειται για το 2ο & το 3ο μέρος της τριλογίας με τίτλο "Σανάρα" ("The Original Shannara") ('77-'85) που μας εισάγει στον κόσμο του Terry Brooks. Στο 2ο μέρος βέβαια είναι κατά πάσα πιθανότητα η 2η έκδοση, που έχει και εξώφυλλο που σχετίζεται με την τηλεοπτική σειρά που προβάλλονταν το 2016. Το 1ο βιβλίο που έχει εκδώσει και η "Anubis" και η 1η έκδοση του 2ου βιβλίου, είναι τα εξής:

α) "Το Σπαθί των Σανάρα" ("The Sword of Shannara") ('77/2002)

β) "Οι Μαγικές Πέτρες των Σανάρα" ("The Elfstones of Shannara") (Έκδοση Α') ('82/2003)

Πιθανόν να έχουν κυκλοφορήσει και τα άλλα 2 βιβλία το 2016, δεν το 'χω ψάξει.

5. "Τα Φυλαχτά των Σανάρα" ("The Talismans of Shannara") ('93/2005) (Εκδόσεις "Anubis")

Πρόκειται για το 4ο βιβλίο της τετραλογίας "Η Κληρονομιά των Σανάρα" ("Heritage of Shannara") ('90-'93), η οποία είναι και η 2η σειρά βιβλίων του κόσμου αυτού. Τα πρώτα 3 βιβλία έχουν φυσικά κυκλοφορήσει και αυτά απ' την "Anubis" και είναι τα εξής:

α) "Οι Απόγονοι των Σανάρα" ("The Scions of Shannara") ('90/2003)

β) "Ο Δρυΐδης των Σανάρα" ("The Druid of Sannara") ('91/2004)

γ) "Η Ξωτική Βασίλισσα των Σανάρα" ("The Elf Queen of Shannara") ('92/2004)

6. "2010: Οδύσσεια Δύο" ("2010: Odyssey Two") ('82/2011) (Εκδόσεις "Anubis")

Πρόκειται για το 2ο βιβλίο της γνωστής τετραλογίας "Οδύσσεια του Διαστήματος" του Arthur C. Clarke! Το βιβλίο αυτό μεταφέρθηκε το '84 κινηματογραφικά στην ταινία με τίτλο "Έτος 2010: Το Έτος της Παγκόσμιας Συμφιλίωσης" ("2010"/"2010: The Year We Make Contact") ('84), η οποία κατά τη γνώμη μου είναι απίθανη, απλά έπεσε στη "σκιά" της αριστουργηματικής 1ης με τίτλο "2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος" ("2001: A Space Odyssey") ('68) (τη μεταφορά του 1ου βιβλίου του Arthur C. Clarke, "2001: Οδύσσεια του Διαστήματος" ("2001: A Space Odyssey") ('68/2008)), που σκηνοθέτησε ο Stanley Kubrick και έχει υποτιμηθεί η αξία της. Δε θα 'πρεπε... Μεταξύ άλλων παίζουν οι εξαιρετική Roy Scheider (καπετανάρα της τηλεοπτικής σειράς "SeaQuest DSV" και όχι μόνο!), Helen Mirren (πολλά εύγε στην κυρία αυτή!) John Lithgow & Bob Balaban! Η τετραλογία αυτή αρχικά κυκλοφόρησε απ' τις εκδόσεις "Κάκτος" τις δεκαετίες του '70, του '80 & του '90 και έκτοτε εξέδωσε τα 2 πρώτα η "Anubis" & το 1ο μονάχα η "Brainfood Εκδοτική". Οι αντίστοιχες εκδόσεις τόσο του 1ου όσο και του 2ου βιβλίου απ' τις εκδόσεις "Κάκτος", η νεότερη επανέκδοση του 1ου βιβλίου απ' τις εκδόσεις "Public Βιβλιοθήκη" και οι εκδόσεις του 3ου & 4ου βιβλίου (που βρήκα μέχρι στιγμής...) είναι οι εξής:

α) "2001: Οδύσσεια του Διαστήματος" (Έκδοση Α') ('77) (Εκδόσεις "Κάκτος")

β) "2001: Οδύσσεια Ένα" (Έκδοση Β') ('9?) (Εκδόσεις "Κάκτος")

γ) "2001: Οδύσσεια του Διαστήματος" (Δεκέμβριος 2008) (Εκδόσεις "Anubis")

δ) "2001: Οδύσσεια του Διαστήματος" (2019) (Εκδόσεις "Public Βιβλιοθήκη")

ε) "2010: Οδύσσεια Δύο" (Έκδοση Α') ('83) (Εκδόσεις "Κάκτος")

στ) "2010: Οδύσσεια Δύο" (Έκδοση Β') ('??) (Εκδόσεις "Κάκτος")

ζ) "2061: Οδύσσεια Τρία" (2061: Odyssey Three") ('87/'90) (Εκδόσεις "Κάκτος")

η) "3001: Η Τελική Οδύσσεια" (Έκδοση Α') ("3001: Final Odyssey") ('97/'98) (Εκδόσεις "Χαρλένικ Ελλάς")

θ) "3001: Η Τελική Οδύσσεια" (Έκδοση Β') (2001) (Εκδόσεις "Χαρλένικ Ελλάς")

7. "Η Τελευταία Αποστολή" (Τόμος Α') ("Assassin's Quest") (Part 1) ('97/2002) (Εκδόσεις "Anubis")

Πρόκειται για το 1ο μέρος του 3ου βιβλίου της τριλογίας "Το Έπος των Φαρσίερ" ("The Farseer Trilogy") ('95-'97). Άλλος ένας κόσμος φαντασίας του Αμερικανού συγγραφέα Robin Hobb, στον οποίον η "Anubis" εξέδωσε το 3ο βιβλίο σε 2 μέρη. Τα υπόλοιπα της σειράς είναι τα εξής:

α) "Μαθητευόμενος Εκτελεστής" ("Assassin's Apprentice") ('95/2002)

β) "Στην Υπηρεσία του Βασιλιά" ("Royal Assassin") ('96/2002)

δ) "Η Τελευταία Αποστολή" (Τόμος Β') ("Assassin's Quest") (Part 2) (2002)

Ο κόσμος δεν τελειώνει εδώ, φυσικά. Αυτή είναι απλώς η 1η τριλογία του συγγραφέα. Το 2001-2003 δημιούργησε μια νέα τριλογία με τίτλο "Ο Χρυσαφένιος Άνθρωπος" ("The Tawny Man") εκ των οποίων τα 2 πρώτα βιβλία τουλάχιστον έχουν επίσης κυκλοφορήσει απ' την "Anubis".

8. "Ο Πρώτος Κανόνας του Μάγου" (Τόμος Β') ("Wizard's First Rule") (Part 2) ('94/2002) (Εκδόσεις "Anubis")

Εδώ έχουμε έναν άλλον, τεράστιο κόσμο Ηρωικής Φαντασίας του Terry Goodkind με τίτλο "Το Ξίφος της Αλήθειας" ("The Sword of Truth") ('94-2020), ο οποίος αποτελείται από 21 (!) μυθιστορήματα και 6 επιπλέον νουβέλες! Όπως βλέπετε απ' τον προηγούμενο υπερσύνδεσμο, το "Goodreads" παραδόξως έχει βάλει σε λίστα τα πρώτα 15 μυθιστορήματα μονάχα, αν και αποφεύγοντας να διαβάσω spoilers για τον κόσμο δεν έχω σαφή εικόνα της τεράστιας αυτής σειράς. Δυστυχώς οι ελληνικές εκδόσεις έχουν μείνει πολύ πίσω εκδοτικά, καθώς έχουν μεταφραστεί τα πρώτα 6 βιβλία "σπασμένα" σε 2 τόμους το καθένα. Αυτό που αγόρασα είναι ουσιαστικά το 2ο μέρος του 1ου βιβλίου. Τα υπόλοιπα που έχουν εκδοθεί, είναι τα εξής:

α) "Ο Πρώτος Κανόνας του Μάγου" (Τόμος Α') ("Wizard's First Rule") (Part 1) (2002)

β) "Η Πέτρα των Δακρύων" (Τόμος Α') ("Stone of Tears") (Part 1) ('95/2003)

γ) "Η Πέτρα των Δακρύων" (Τόμος Β') ("Stone of Tears") (Part 2) (2003)

δ) "Το Αίμα του Ποιμνίου" (Τόμος Α') ("Blood of the Fold") (Part 1) ('96/2003)

ε) "Το Αίμα του Ποιμνίου" (Τόμος Β') ("Blood of the Fold") (Part 2) (2003)

στ) "Ο Ναός των Ανέμων" (Τόμος Α') ("Temple of the Winds") (Part 1) ('97/2004)

ζ) "Ο Ναός των Ανέμων" (Τόμος Β') ("Temple of the Winds") (Part 2) (2004)

η) "Η Ψυχή της Φωτιάς" (Τόμος Α') ("Soul of the Fire") (Part 1) ('99/2007)

θ) "Η Ψυχή της Φωτιάς" (Τόμος Β') ("Soul of the Fire") (Part 2) (2007)

ι) "Η Πίστη των Έκπτωτων" ("Faith of the Fallen") (Part 1) (2000/2008)

κ) "Η Πίστη των Έκπτωτων" (Τόμος Β') ("Faith of the Fallen") (Part 2) (2008)

Όπως αντιλαμβάνεστε, έχω πολύ πράγμα προς αναζήτηση ακόμα... Οι τόμοι "στέκονται" και μόνοι τους, οπότε αξίζει τον κόπο να τους αναζητήσει κανείς, παρόλο που το έπος αυτό εκδοτικά απέχει πολύ από την ολοκλήρωσή του στην Ελλάδα... Επίσης να πω ότι μεταφέρθηκε σε τηλεοπτική σειρά, η οποία διήρκεσε μόλις 2 κύκλους καθώς δεν ολοκληρώθηκε φυσικά... Είχε προβληθεί και στην Ελληνική Τηλεόραση και ο τίτλος της είναι "Ο Θρύλος του Εκλεκτού" ("Legend of the Seeker") (2008-2010). Δυστυχώς και εδώ είναι μία από τις περιπτώσεις που δεν κατάφερα να παρακολουθήσω ακόμη, καθώς δεν έβρισκα εύκολα τα μεταφρασμένα επεισόδια. Σκοπεύω να το κάνω όμως.

9. "Οι Λέοντες του Αλ Ρασάν" (Τόμος I) ("The Lions of Al-Rassan") (Part 1) ('95/2001) (Εκδόσεις "Anubis")

Πρόκειται για έναν ακόμη κόσμο Φαντασίας του Καναδού συγγραφέα Guy Gavriel Kay τον οποίον η "Anubis" χώρισε για άλλη μια φορά σε δύο τόμους. Σε βιβλία λόγω όγκου να το καταλάβω, δυστυχώς την προσφιλή αυτή συνήθειά της τη μεταφέρει μέχρι & σήμερα και στα ολιγοσέλιδα graphic novels ακόμη και εκεί δεν έχει καμία απολύτως δικαιολογία. Υπάρχει & αναζητείται λοιπόν ακόμη το "Οι Λέοντες του Αλ Ρασάν" (Τόμος II) ("The Lions of Al-Rassan") (Part 2) (2001).

10. "Τα Βιβλία του Αίματος 2" ("Books of Blood: Volume Two") ('84/2018) (Εκδόσεις "Οξύ")

Εδώ πρόκειται για σειρά βιβλίων ανθολογίας του γνωστού συγγραφέα τρόμου Clive Barker η οποία κυκλοφόρησε το '84-'85, του οποίου βιβλία και πέραν αυτής της σειράς έχουν παρουσιαστεί ήδη στο φόρουμ σε κάποιες σειρές ανθολογίας βιβλίων όπως η "Bell Best Seller" της "Χαρλένικ Ελλάς Εκδοτική Α.Β.Ε.Ε.". Η συγκεκριμένη σειρά είναι των εκδόσεων "Οξύ" και έχει παρουσιαστεί απ' τους φίλους @ GreekComicFan & @ nikolas12 εδώ, είχε προηγηθεί όμως η σειρά των εκδόσεων "Τρίτων" του '94 της οποίας παρουσίαση έχουμε εδώ. Η τελευταία που αναφέρω είναι και η πρώτη που είχα πιάσει στα χέρια μου, καθώς τους τρεις πρώτους τόμους είχα δει σε μίας φίλης το σπίτι 27-28 χρόνια πριν. Δεν τα είχα διαβάσει βέβαια αλλά ήξερα ορισμένες απ' τις ιστορίες που περιέχουν, καθώς (όπως θα δείτε και στις παρουσιάσεις) ορισμένες απ' τις δουλειές του συγγραφέα έχουν μεταφερθεί και σε κινηματογραφικές ταινίες.

Να πω μονάχα ότι πέρα απ' την 1η μεταφορά της κινηματογραφικής ταινίας "Candyman" ('92) που αναφέρει ο Κώστας στις εκεί παρουσιάσεις, είχαμε άλλες 2 κινηματογραφικές συνέχειες και μία βιντεοταινία, που είναι οι εξής:

α) "Κάντιμαν: Αποχαιρετισμός στη Σάρκα" ("Candyman: Farewell to the Flesh") ('95)

β) "Κάντιμαν: Η Μέρα των Νεκρών" ("Candyman: Day of the Dead") ('99) [βιντεοταινία]

γ) "Candyman" (2021)

Η τελευταία κινηματογραφική ταινια είναι και η άμεση συνέχεια της 1ης του '92. Σε ότι αφορά τις συνέχειες του 1ου "Hellraiser" ('87) (μεταφορά άλλου βιβλίου του Clive Barker), είχα κάνει πριν χρόνια μια αναφορά στην παρουσίαση του graphic novel "Hellraiser: Collected Best II" και συγκεκριμένα εδώ. Έκτοτε βέβαια έχουν βγει κι άλλες 2 ταινίες που σχετίζονται με τον Pinhead και τους Κενοβίτες. Μία κινηματογραφική και μια βιντεοταινία:

α) "Hellraiser: Η Αποκάλυψη" ("Hellraiser: Revelations") (2011)

β) "Hellraiser: Judgment" (2018)

11. "Ο Άρχοντας του Ψεύδους" ("Black Angel") ('91/2001) (Εκδόσεις "Οξύ")

Εδώ έχουμε άλλον έναν μαιτρ του είδους του Τρόμου, τον Graham Masterton, με ένα βιβλίο που εξέδωσε για πρώτη φορά το '91 και οι εκδόσεις "Οξύ" μας το έφεραν 10 χρόνια μετά μέσα απ' το imprint "Οξύ Σκοτάδι". Προφανώς μ' ενδιαφέρει οτιδήποτε κι από δαύτον (ή σχεδόν οτιδήποτε, αν δεν έχει υλικό που δεν υπάγεται στο μεταφυσικό τρόμο, πιθανόν θα το αφήσω "απ' έξω") και με αυτό εδώ έκανα την αρχή, 24 χρόνια μετά την κυκλοφορία του. Κάλλιο αργά παρά ποτέ... Τον Graham Masterton τον γνωρίσαμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα (και μάλιστα αρκετά απ' τα βιβλία του!) τη δεκαετία του '80 μέσα απ' τη σειρά ανθολογίας "Βιβλιοθήκη του Τρόμου" των εκδόσεων "Α. Σίμωσι" που έχει παρουσιαστεί απ' τον φίλο @ leonidio εδώ. Έκτοτε ανέλαβε η "Jemma Press" και φυσικά η "Οξύ".

12. "Ζ Παγκόσμιος Πόλεμος" (Έκδοση Α') ("World War Z") (2006/2011) (Εκδόσεις "Anubis")

Απ' τις εκδόσεις "Anubis" μας ήρθε και το best seller Επιστημονικής Φαντασίας/Τρόμου του Max Brooks με τα ζόμπι, το οποίο μεταφέρθηκε κινηματογραφικά το 2013 στην ομότιτλη ταινία με πρωταγωνιστή τον Brad Pitt. Λόγω της ταινίας, η "Anubis" προχώρησε σε 2η έκδοση με διαφορετικό εξώφυλλο που παραπέμπει σε αυτή, το ίδιο έτος.

13. "Το Κάλεσμα του Κθούλου" ("The Call of Cthulhu") ('28/2022) (Εκδόσεις "Δώμα")

Εδώ έχουμε το πόνημα του Αμερικανού συγγραφέα H.P. Lovecraft που έγραψε το '28. Το παρόν βιβλίο δεν πρέπει να περιέχει το υλικό που είχε εκδοθεί στο παρελθόν διότι είναι ένα μικρό βιβλιαράκι 100 περίπου σελίδων. Η συνήθης κυκλοφορία είναι το "The Call of Cthulhu and Other Weird Stories", το οποίο όμως ξεπερνά τις 400 σελίδες και απλά το "Goodreads" τα 'χει κάνει αχταρμά και έχει βάλει όλες αυτές τις διαφορετικές εκδόσεις μαζί (πρέπει να κάνω αναφορές, αλλά να δω πότε θα βρω το χρόνο να εντοπίσω μέσα σε 1.511 εκδόσεις ποια είναι ποια, με ποιο τρόπο να τις κάνω, διότι δεν είμαι και πολύ βέβαιος ότι θα φάω τόσες ώρες και θ' ασχοληθεί σίγουρα εκ των υστέρων κάποιος librarian να τα ξεμπλέξει...). Δε ξέρω εάν περιέχει κάποια επιπλέον ιστορία το συγκεκριμένο, ο τίτλος και η περίληψη, πάντως, δεν προδίδουν κάτι τέτοιο. Εκ πρώτης όψεως, δε βρήκα άλλη Ελληνική έκδοση με αυτόν τον τίτλο, δε χωράει αμφιβολία όμως ότι θα υπάρχει το εν λόγω διήγημα στα άπαντα του H.P. Lovecraft των εκδόσεων "Οξύ" που έχουν παρουσιαστεί ήδη στο φόρουμ μας απ' τον nikolas12 εδώ.

14. "Διαστρικός Πόλεμος" ("Old Man's War") (2005/2017) (Εκδόσεις "Anubis")

Ο Αμερικανός John Scalzi είναι συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας και μας έδωσε μία επταλογία μιλιταριστικής επιστημονικής φαντασίας με τίτλο "Old Man's War" της οποίας το 1ο βιβλίο είναι το ομώνυμο της σειράς που παρουσιάζω εδώ. Δυστυχώς απ' ότι φαίνεται εκδοτικά μείναμε εκεί, καθώς απ' το 2017 δε φαίνεται να έχει βγει κάποια συνέχεια... Το τελευταίο βιβλίο της σειράς με τίτλο "The Shattering Peace" κυκλοφόρησε πρόσφατα, το Σεπτέμβριο του 2025. Η σειρά φαντάζομαι ότι δεν έχει ολοκληρωθεί. Το 2011 η κινηματογραφική εταιρεία παραγωγής "Paramount Pictures" πήρε τα κινηματογραφικά δικαιώματα των βιβλίων αυτών, δυστυχώς όμως δεν έχουμε κανένα νεότερο ακόμη, επομένως πιθανολογώ ότι το πρότζεκτ αυτό ακυρώθηκε. Στη συνέχεια το τηλεοπτικό κανάλι "SyFy" ανέλαβε να κάνει μία σειρά η οποία πάλι δεν προχώρησε. Τέλος, η διαδικτυακή πλατφόρμα "Netflix" το 2017 ανακοίνωσε ως πλάνο να φτιάξει μία ταινία που θα βασίζεται στο 1ο βιβλίο, αλλά ούτε και εκείνη συνέβη. Πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν ότι ο Steven Spielberg θέλει να κάνει ταινία το 1ο βιβλίο και λέγεται ότι θα είναι έτοιμη το 2026, αλλά ο συγγραφέας το έχει αρνηθεί ότι θα συμβεί... Ελπίζω κάποια στιγμή να βρει κι αυτός ο επιστημονικής φαντασίας κόσμος το δρόμο του προς τα κινηματογραφικά/τηλεοπτικά/διαδικτυακά. Άλλωστε σε ότι αφορά μιλιταριστική επιστημονική φαντασία, δεν έχουμε και πολλά τέτοια δείγματα πέρα από κάποιες μεταφορές του πατέρα του είδους Robert A. Heinlein, το απίθανο σύμπαν των "Stargate", το "Andromeda" (2000-2005) του θεούλη Gene Roddenberry ή το εκπληκτικό "The Expanse" (2015-2022) που δυστυχώς μας τέλειωσε... Ένα "Halo" (2022,2024) είχε βγει ως limited series μεταφορά των βιντεοπαιχνιδιών που το κόψανε κι αυτό στο 2ο κύκλο... Και τα "Battlestar Galactica" φυσικά, αν και η νεότερη εκδοχή του προσωπικά δε με ξετρέλανε... Το τέλος ειδικά ήταν πολύ άκυρο...

Κάθομαι εδώ και λίγες ώρες να ολοκληρώσω επιτέλους αυτό το μακρυνάρι, θα επανέλθω με άλλα που δεν ανέφερα, για να δείξω και άλλες αγορές μου. Συγγνώμη και πάλι για το μακροσκελές, αλλά ήθελα να γράψω πέντε βασικές κατ' εμέ κουβέντες μιας και δεν έχουν παρουσιαστεί τα βιβλία αυτά στο φόρουμ ή κάποιες κινηματογραφικές/τηλεοπτικές μεταφορές τους.

Edited by Mandrake
  • Like 10
  • Respect 1

• Last Seen:  

Posted (edited)
On 23/10/2025 στο 8:34 ΠΜ, archon είπε:

retro_collection.thumb.JPG.d2dc5d57a5c009f41a86d2bf5c28146d.JPG

:mafia::xm:

Ειλικρινά, από τότε δεν έχω κάτσει να ψάξω εάν είχα το "Atari 2600" ή το "Atari 3200" απ' τα μικράτα μου και ποιες είναι οι διαφορές τους, σε συγχαίρω πάντως που έχεις ακόμη και σήμερα τις κονσόλες αυτές και ακόμη περισσότερες της ιστορικής αυτής εταιρείας! :respect: Το "Jaguar" της "Atari" το είχα αγοράσει με τη σειρά μου, καθυστερημένα βέβαια απ' την κυκλοφορία του, μεταχειρισμένο. Το δάνεισα σ' έναν κολλητό για αρκετούς μήνες, μέχρι που μου το "έκαψε" δυστυχώς, δεν έβρισκα εκείνη την περίοδο ηλεκτρονικό που να ασχολείται (για κονσόλες ήταν δυσεύρετοι...) για να δω αν επιδιορθώνεται η βλάβη και κάποια στιγμή μετά από μερικά χρόνια που αποφάσισα ότι η κουτάρα αυτή μου έπιανε πολύ χώρο και ήμουν στριμωγμένος (τότε, βλέπεις, μέναμε ακόμη οικογενειακώς όλοι στο σπίτι αυτό), πετάχτηκε στην ανακύκλωση μαζί με τα λιγοστά cartridges που είχα... Η μόνη κονσόλα που είχε μεν πρόβλημα αλλά κράτησα, ήταν το "N.E.S." της "Nintendo" με τρία μονάχα παιχνίδια που είχα αγορασμένα. Πιθανόν έχω καταχωνιασμένη ακόμη και μία τύπου "Family Game System" που είχα αγοράσει απ' τη Γιουγκοσλαβία το '95 και λεγόταν "Terminator II" ή κάτι τέτοιο. Θαρρώ πως είχε χαλάσει το πιστόλι της και είχα ξενερώσει, οπότε δε θυμάμαι αν την έχω ακόμη. Εδώ να πούμε ότι το "Jaguar" είναι η πρώτη 64μπιτη κονσόλα!! Στην ουσία, βέβαια, είχε δύο 32μπιτους επεξεργαστές, αυτό δεν αναιρεί όμως την πρωτιά της αυτή όταν η "Nintendo" και η "Sega" τσακώνονταν ακόμη για τις 32μπιτες δικές τους! Επίσης είχε βγάλει επιπλέον κράνος εικονικής πραγματικότητας! Δεν το είχα ο ίδιος φυσικά... Εδώ δεν πρόλαβα να χαρώ την κονσόλα.

Edited by Mandrake
  • Like 3
  • Respect 2

• Last Seen:  

Posted (edited)

@ Mandrake Tο bride of the Re-animator αξίζει... ανεβασμένο το fun factor. To beyond δεν αξίζει τόσο...μου φάνηκε πολύ λιγότερο διασκεδαστικό και πιο φτηνιαρικο (χωρίς να είναι κάτι απαραίτητα κακό). Το frighteners πολύ υποτιμημένο γενικά...μου φαίνεται φταίει ο τίτλος της ταινίας και ότι ίσως ο κόσμος περίμενε κάτι πιο κωμικό λόγω Michael j Fox... έχει κωμικά στοιχεία η ταινία αλλά η πλάστιγγα κλίνει πιο πολύ υπέρ του τρόμου... ωραίος και ο ρόλος του John Austin σαν δικαστής. Καταπληκτικός βασικά. Πάντα όταν τον βλέπω με παραπέμπει στο επίσης cult House 3 το οποίο ξέφευγει από τα δεσμά του τρόμου και γίνεται μια πολύ ωραία ταινία φαντασίας. Πολύ αξιόλογη για μένα. Πολύ καλή επιλογή βιβλίων. Στα τρόμου εγκρίνω ανεπιφύλακτα. Στα επιστημονικής φαντασίας είμαι λίγο πιο αδύναμος. Θα τα τσεκαρω. Θέλω να πάρω κάποια κλασικα όπως το flowers for Algernon and the man who fell to earth... αγγλικές εκδόσεις. Είδα έφερε το efantasy πολύ πράμα από επιστημονική φαντασία... αλλά θα τα πάρω από Amazon de...(Μαζί με κάποιες ταινιουλες όπως το the thing και το in the mouth of madness... υποτίθεται είμαι φαν του Κάρπεντερ και δεν έχω καμία του ταινία). Ο John Scalzi αν θυμάμαι καλά πρέπει να είναι και ο τραγουδιστής των the Lord weird Slough feg (από τον ομώνυμο χαρακτήρα του κόμικ Slaine... τώρα η μπάντα λέγεται σκέτο Slough feg). Από masters of horror τα καλύτερα επεισόδια είναι το Cigarette burns (σκηνοθέτης ο Carpenter...τον έχουμε πολύ αναφέρει) και η διασκευή του Jennifer ..της κλασικής ιστορίας από το περιοδικό creepy της Warren από Bruce Jones και Bernie Wrightson (και φυσικά ο Μαύρος γάτος). Πολύ επιμορφωτικό το άρθρο σου πάντως.

Edited by Gwynplaine
  • Like 2

• Last Seen:  

Posted
Πριν από 1 ώρα, Gwynplaine είπε:

@ Mandrake Tο bride of the Re-animator αξίζει... ανεβασμένο το fun factor. To beyond δεν αξίζει τόσο...μου φάνηκε πολύ λιγότερο διασκεδαστικό και πιο φτηνιαρικο (χωρίς να είναι κάτι απαραίτητα κακό). Το frighteners πολύ υποτιμημένο γενικά...μου φαίνεται φταίει ο τίτλος της ταινίας και ότι ίσως ο κόσμος περίμενε κάτι πιο κωμικό λόγω Michael j Fox... έχει κωμικά στοιχεία η ταινία αλλά η πλάστιγγα κλίνει πιο πολύ υπέρ του τρόμου... ωραίος και ο ρόλος του John Austin σαν δικαστής. Καταπληκτικός βασικά. Πάντα όταν τον βλέπω με παραπέμπει στο επίσης cult House 3 το οποίο ξέφευγει από τα δεσμά του τρόμου και γίνεται μια πολύ ωραία ταινία φαντασίας. Πολύ αξιόλογη για μένα. Πολύ καλή επιλογή βιβλίων. Στα τρόμου εγκρίνω ανεπιφύλακτα. Στα επιστημονικής φαντασίας είμαι λίγο πιο αδύναμος. Θα τα τσεκαρω. Θέλω να πάρω κάποια κλασικα όπως το flowers for Algernon and the man who fell to earth... αγγλικές εκδόσεις. Είδα έφερε το efantasy πολύ πράμα από επιστημονική φαντασία... αλλά θα τα πάρω από Amazon de...(Μαζί με κάποιες ταινιουλες όπως το the thing και το in the mouth of madness... υποτίθεται είμαι φαν του Κάρπεντερ και δεν έχω καμία του ταινία). Ο John Scalzi αν θυμάμαι καλά πρέπει να είναι και ο τραγουδιστής των the Lord weird Slough feg (από τον ομώνυμο χαρακτήρα του κόμικ Slaine... τώρα η μπάντα λέγεται σκέτο Slough feg). Από masters of horror τα καλύτερα επεισόδια είναι το Cigarette burns (σκηνοθέτης ο Carpenter...τον έχουμε πολύ αναφέρει) και η διασκευή του Jennifer ..της κλασικής ιστορίας από το περιοδικό creepy της Warren από Bruce Jones και Bernie Wrightson (και φυσικά ο Μαύρος γάτος)

Οι "The Lord Weird Slough Feg" υπήρξαν αγαπημένη μπάντα και μάλιστα τους είδα ζωντανά στο "An Club" στην Αθήνα, στις 11 Σεπτεμβρίου 2004. Δυστυχώς πέρα απ' τους 3 πρώτους δίσκους ("The Lord Weird Slough Feg", "Twilight of the Idols & "Down Among the Dead Men") κι ένα split 7ιντσο που έχουν συμμετάσχει με τους "Solstice", δεν έχω κάτι άλλο δικό τους. Προς το παρόν... Διότι "Traveller" & "Atavism" τουλάχιστον τα έχω ακούσει και τα θέλω οπωσδήποτε! Ο τραγουδιστής τους λέγεται Mike Scalzi, δεν έχει καμία σχέση με τον συγγραφέα των βιβλίων που αναφέρω. Από John Carpenter έχω σε DVDs ορισμένες όπως: "Halloween", "Halloween II" (εντάξει..εδώ είναι στο σενάριο μονάχα), "Escape from New York", "The Fog" & "They Live". Μου λείπουν άλλες τόσες αλλά θα έρθει η ώρα τους... Είχα την ευτυχία να δω σε προβολή φεστιβάλ ταινιών τρόμου του "Horrorant Film Festival: Fright Nights" πριν χρόνια που έφερε τις ταινίες στην πόλη μου, το "The Thing" στον κινηματογράφο!

Τέλος, για το "Masters of Horror" έμεινα κατενθουσιασμένος από τον 1ο κύκλο και κακώς μέχρι στιγμής δεν έχω ξεκινήσει τον 2ο, αν και προσπαθώ να παρακολουθώ σειρές ανθολογίας όσο μπορώ περισσότερο... Τι να πρωτοπιάσεις σε αυτή τη σειρά..! Εάν έχεις ονόματα συντελεστών όπως H.P. Lovecraft, Edgar Allan Poe, Dario Argento, John Carpenter, Stuart Gordon, Tobe Hooper, John Landis, Richard Matheson, Takashi Miike, Norio Tsuruta, Clive Barker, Mick Garris, Ambrose Bierce, Koji Suzuki, John Esposito, Steven Weber, άντε γεια!! Απ' το Lovecraftικό "Incident On and Off a Mountain Road" που σε προϊδεάζει κατ' αυτόν τον τρόπο, μέχρι το "Dreams in the Witch House", το "Cigarette Burns" που είπες ή το "Jenifer"! Δυστυχώς σε "Black Cat" σου ανέφερα πως δεν έφτασα... Το έχω δει σε άλλες παραγωγές φυσικά, όπως στο 1ο τμήμα του "Διαβολικά Μάτια" ("Two Evil Eyes") ("Due Occhi Diabolici") ('90), μια υπέροχη ταινία ανθολογίας των Dario Argento & George A. Romero!

• Respect 1

• Last Seen:  

Posted
5 min ago , Mandrake said:

Οι "The Lord Weird Slough Feg" υπήρξαν αγαπημένη μπάντα και μάλιστα τους είδα ζωντανά στο "An Club" στην Αθήνα, στις 11 Σεπτεμβρίου 2004. Δυστυχώς πέρα απ' τους 3 πρώτους δίσκους ("The Lord Weird Slough Feg", "Twilight of the Idols & "Down Among the Dead Men") κι ένα split 7ιντσο που έχουν συμμετάσχει με τους "Solstice", δεν έχω κάτι άλλο δικό τους. Προς το παρόν... Διότι "Traveller" & "Atavism" τουλάχιστον τα έχω ακούσει και τα θέλω οπωσδήποτε! Ο τραγουδιστής τους λέγεται Mike Scalzi, δεν έχει καμία σχέση με τον συγγραφέα των βιβλίων που αναφέρω. Από John Carpenter έχω σε DVDs ορισμένες όπως: "Halloween", "Halloween II" (εντάξει..εδώ είναι στο σενάριο μονάχα), "Escape from New York", "The Fog" & "They Live". Μου λείπουν άλλες τόσες αλλά θα έρθει η ώρα τους... Είχα την ευτυχία να δω σε προβολή φεστιβάλ ταινιών τρόμου του "Horrorant Film Festival: Fright Nights" πριν χρόνια που έφερε τις ταινίες στην πόλη μου, το "The Thing" στον κινηματογράφο!

Τέλος, για το "Masters of Horror" έμεινα κατενθουσιασμένος από τον 1ο κύκλο και κακώς μέχρι στιγμής δεν έχω ξεκινήσει τον 2ο, αν και προσπαθώ να παρακολουθώ σειρές ανθολογίας όσο μπορώ περισσότερο... Τι να πρωτοπιάσεις σε αυτή τη σειρά..! Εάν έχεις ονόματα συντελεστών όπως H.P. Lovecraft, Edgar Allan Poe, Dario Argento, John Carpenter, Stuart Gordon, Tobe Hooper, John Landis, Richard Matheson, Takashi Miike, Norio Tsuruta, Clive Barker, Mick Garris, Ambrose Bierce, Koji Suzuki, John Esposito, Steven Weber, άντε γεια!! Απ' το Lovecraftικό "Incident On and Off a Mountain Road" που σε προϊδεάζει κατ' αυτόν τον τρόπο, μέχρι το "Dreams in the Witch House", το "Cigarette Burns" που είπες ή το "Jenifer"! Δυστυχώς σε "Black Cat" σου ανέφερα πως δεν έφτασα... Το έχω δει σε άλλες παραγωγές φυσικά, όπως στο 1ο τμήμα του "Διαβολικά Μάτια" ("Two Evil Eyes") ("Due Occhi Diabolici") ('90), μια υπέροχη ταινία ανθολογίας των Dario Argento & George A. Romero!

Α ναι!!!! Και το πρώτο επεισόδιο Dreams of the witch house είναι φοβερό.!!! Πώς το ξέχασα (επίσης βγήκε σχετικά πρόσφατα ένα φοβερό point and click adventure με τον ίδιο τίτλο). Μπέρδεψα τους Scalzi...έχω χαζεψει τελείως. Πάντως αξίζουν και τα Hardworlder και το ape uprising. Και με τους Ηammers of misfortune έχει βγάλει κάποιους καλούς δίσκους. Πρέπει να κάνω αναβάθμιση στον σκληρό μου δίσκο πάντως... ξεχνάω φουλ πλέον 

• Like 1

• Last Seen:  

Posted (edited)

Μόλις μου ήρθε ενα παιδικό βιβλιαράκι που έχει μεγάλη συναισθηματική αξία για μένα. Εχω την αντίστοιχη ελληνική έκδοση αλλά έχει και μπαρουτοκαπνισμενη. Γενικά θεωρώ η οικογένεια Μουμιν τρολ είναι από τα αγαπημένα μου παιδικά βιβλία και μου δημιουργεί τρυφερά συναισθήματα με τους ιδιαίτερους και αξιαγάπητους χαρακτήρες του και τις όμορφες γκραβούρες που σε ταξιδεύουν. Είναι σκληροδετη με dustjacket σε μικρό μέγεθος...στο ίδιο μέγεθος με το ελληνικό και το ίδιο εξώφυλλο. Η εταιρεία έκδοσης είναι η sort of books. Επίσης ήμουν και φαν του παιδικού στην ΕΡΤ... (κάποιοι το θεωρούν βαρετό).

IMG_20251030_142555.jpg

Edited by Gwynplaine
  • Like 5
  • Thanks 1

• Last Seen:  

Posted
On 29/10/2025 στο 9:58 ΜΜ, Gwynplaine είπε:

Α ναι!!!! Και το πρώτο επεισόδιο Dreams of the witch house είναι φοβερό.!!! Πώς το ξέχασα (επίσης βγήκε σχετικά πρόσφατα ένα φοβερό point and click adventure με τον ίδιο τίτλο). Μπέρδεψα τους Scalzi...έχω χαζεψει τελείως. Πάντως αξίζουν και τα Hardworlder και το ape uprising. Και με τους Ηammers of misfortune έχει βγάλει κάποιους καλούς δίσκους. Πρέπει να κάνω αναβάθμιση στον σκληρό μου δίσκο πάντως... ξεχνάω φουλ πλέον 

Το "Dreams of the Witch House" είναι το 2ο επεισόδιο. Το 1ο είναι το "Incident On and Off a Mountain Road", μια πολύ δυνατή εισαγωγή για τη σειρά, βάζοντάς τον τηλεθεατή στη..Ζώνη του Λυκόφωτος! Σε ότι αφορά τους "Slough Feg" (πλέον), λέω "υπήρξε αγαπημένη" όχι επειδή δεν είναι ακόμη, αλλά επειδή ο ίδιος δεν ασχολούμαι παρά ελάχιστα πλέον (για διάφορους λόγους), γι' αυτό και δεν έχω καν ακούσει τα 2 άλμπουμς που αναφέρεις. Είμαι βέβαιος ότι και εκεί θα έχουν κάνει καλή δουλειά, αλλά εάν έκανα κάποια στιγμή περαιτέρω αγορές, θα έπαιρνα φυσικά υλικό που έχω ακούσει (και μου άρεσε, εννοείται!). Σε ότι αφορά τον Mike Scalzi, δεν πειράζει που μπερδεύτηκες, μικρό το κακό. Και οι δύο στην ευρύτερη γνωστή οικογένεια των Σκαλζέων ανήκουν άλλωστε. :lol: Τη δεκαετία του '90 με δύο φίλους είπαμε να τους στείλουμε ένα γράμμα, όπου ο φίλος που το έστειλε ζητούσε μεταξύ άλλων εάν μπορούσαν να του εξασφαλίσουν ένα demo που είχαν βγάλει οι "Brocas Helm" (απ' τις πιο αγαπημένες μπάντες!), μιας και ξέραμε ότι είναι απ' την ίδια πόλη και είναι φίλοι. Ο Mike Scalzi του έστειλε τελικά το demo αφού μας απάντησε με το γράμμα και μας έστειλε και τρεις μπλούζες τους (με το αζημείωτο αν θυμάμαι καλά, πρέπει να τις είχαμε πληρώσει!), που επειδή μάλιστα είχαν εξαντληθεί, έγραφε ότι μας έστειλε τις δικές τους, της μπάντας! Όπως αντιλαμβάνεσαι την έχω ακόμη από τότε και μάλιστα τη φόρεσα εκείνο το βράδυ του live, πήγα να του μιλήσω και να του τη δείξω μάλιστα, μετά το πέρας της συναυλίας, αλλά φαίνεται πως ήταν "χεσμένος" και με αγνόησε. Αντάλλαξε δυο κουβέντες στα γρήγορα με κάποιον άλλο παρευρισκόμενο και έγινε καπνός... Να σημειωθεί ότι οι μπλούζες που μας έστειλαν ήταν τρεις διαφορετικές, χαχα. Τα χρώματα, το ύφασμα, ήταν διαφορετικά. Αυτή που κράτησα ο ίδιος, μάλιστα, ήταν φθαρμένη στο γιακά, την πήγα σε μοδίστρα και τον αντικατέστησα. Μας πες μου λίγο παρεμπτιπτόντως μιας και ασχολείσαι... Το "Αγκάθι" και το "Πυξίδα", υπάρχουν ακόμη στην πόλη σου; Κι αν ναι, το "Αγκάθι" εξακολουθεί και το έχει ο Σπύρος; Τον ιδιοκτήτη του "Πυξίδα" δεν τον είχα γνωρίσει ποτέ. Ο Γιάννης Σιδεράκης είχε φύγει σε κάποια φάση από συνέταιρος στο "Αγκάθι" και άνοιξε ένα βιβλιοπωλείο απ' όσο θυμάμαι, μάλιστα στη συνέχεια πρέπει να έγραψε τουλάχιστον ένα βιβλίο και το εξέδωσε ο ίδιος. Το βιβλιοπωλείο λέγεται "Η Πολυθρόνα του Νίτσε".

• Funny 1

• Last Seen:  

Posted
6 min ago , Mandrake said:

Το "Dreams of the Witch House" είναι το 2ο επεισόδιο. Το 1ο είναι το "Incident On and Off a Mountain Road", μια πολύ δυνατή εισαγωγή για τη σειρά, βάζοντάς τον τηλεθεατή στη..Ζώνη του Λυκόφωτος! Σε ότι αφορά τους "Slough Feg" (πλέον), λέω "υπήρξε αγαπημένη" όχι επειδή δεν είναι ακόμη, αλλά επειδή ο ίδιος δεν ασχολούμαι παρά ελάχιστα πλέον (για διάφορους λόγους), γι' αυτό και δεν έχω καν ακούσει τα 2 άλμπουμς που αναφέρεις. Είμαι βέβαιος ότι και εκεί θα έχουν κάνει καλή δουλειά, αλλά εάν έκανα κάποια στιγμή περαιτέρω αγορές, θα έπαιρνα φυσικά υλικό που έχω ακούσει (και μου άρεσε, εννοείται!). Σε ότι αφορά τον Mike Scalzi, δεν πειράζει που μπερδεύτηκες, μικρό το κακό. Και οι δύο στην ευρύτερη γνωστή οικογένεια των Σκαλζέων ανήκουν άλλωστε. :lol: Τη δεκαετία του '90 με δύο φίλους είπαμε να τους στείλουμε ένα γράμμα, όπου ο φίλος που το έστειλε ζητούσε μεταξύ άλλων εάν μπορούσαν να του εξασφαλίσουν ένα demo που είχαν βγάλει οι "Brocas Helm" (απ' τις πιο αγαπημένες μπάντες!), μιας και ξέραμε ότι είναι απ' την ίδια πόλη και είναι φίλοι. Ο Mike Scalzi του έστειλε τελικά το demo αφού μας απάντησε με το γράμμα και μας έστειλε και τρεις μπλούζες τους (με το αζημείωτο αν θυμάμαι καλά, πρέπει να τις είχαμε πληρώσει!), που επειδή μάλιστα είχαν εξαντληθεί, έγραφε ότι μας έστειλε τις δικές τους, της μπάντας! Όπως αντιλαμβάνεσαι την έχω ακόμη από τότε και μάλιστα τη φόρεσα εκείνο το βράδυ του live, πήγα να του μιλήσω και να του τη δείξω μάλιστα, μετά το πέρας της συναυλίας, αλλά φαίνεται πως ήταν "χεσμένος" και με αγνόησε. Αντάλλαξε δυο κουβέντες στα γρήγορα με κάποιον άλλο παρευρισκόμενο και έγινε καπνός... Να σημειωθεί ότι οι μπλούζες που μας έστειλαν ήταν τρεις διαφορετικές, χαχα. Τα χρώματα, το ύφασμα, ήταν διαφορετικά. Αυτή που κράτησα ο ίδιος, μάλιστα, ήταν φθαρμένη στο γιακά, την πήγα σε μοδίστρα και τον αντικατέστησα. Μας πες μου λίγο παρεμπτιπτόντως μιας και ασχολείσαι... Το "Αγκάθι" και το "Πυξίδα", υπάρχουν ακόμη στην πόλη σου; Κι αν ναι, το "Αγκάθι" εξακολουθεί και το έχει ο Σπύρος; Τον ιδιοκτήτη του "Πυξίδα" δεν τον είχα γνωρίσει ποτέ. Ο Γιάννης Σιδεράκης είχε φύγει σε κάποια φάση από συνέταιρος στο "Αγκάθι" και άνοιξε ένα βιβλιοπωλείο απ' όσο θυμάμαι, μάλιστα στη συνέχεια πρέπει να έγραψε τουλάχιστον ένα βιβλίο και το εξέδωσε ο ίδιος. Το βιβλιοπωλείο λέγεται "Η Πολυθρόνα του Νίτσε".

Έχω και τα τραγούδια άλμπουμ των Brocas Helm...τα δύο πρώτα από την eat metal και το τρίτο αν θυμάμαι καλά είναι self released ( σε cd τα έχω). Τους έχω δει δύο φορές live ...σε ένα μικρό λαιβαδικο κάπου στην πλατεία Βικτωρίας που δεν θυμάμαι πως λέγεται και στο an club...πώς γίνεται να βγάζουν τρία άτομα τέτοιο ήχο και δυναμική και σε μεγάλη ηλικία πραγματικά απίστευτο. (Μεγάλη μορφή ο μπασίστας). Τα δύο μαγαζιά αυτά έχουν κλείσει...στην θέση του Αγκαθιου άνοιξε επίσης ροκαδικο με την επωνυμία anvil. Μη με ρωτήσεις τι παίζει τωρα έχω να πάω 100 αιώνες...έχω παππουδιασει. Ο Γιάννης Σιδερακης έχει γράψει μέχρι στιγμής τρία βιβλία (τώρα μου διαφεύγουν οι τίτλοι). Τι μου θύμησες τώρα με τους Brocas Helm...είχαν κάνει και ένα τρίτο λάιβ πριν από αυτά στο οποίο δεν είχα πάει δυστυχώς.

• Thanks 1

• Member ID:  38,058
  • Topic Count:  6
  • Content Count:  2,015
  • Achievement Points:  2,050
  • Days Won:  69
  • With Us For:  1,682 Days
  • Last Seen:  

Posted

Άργησα να ποσταρω κάποιες αγορές σε αυτό το τοπικ αλλά ας αρχίσω και εγώ .

Evanesence -Origin . Αποκτήθηκε μέσα στο καλοκαίρι .

Κυκλοφόρησε σε 2500 μόλις κομμάτια στις Η.Π.Α. και είναι χρονολογικά πριν από το επίσημο ντεμπούτο τους ,το fallen στο 2003.

Είναι τραγούδια που έγραψε το συγκρότημα ουσιαστικά στην εφηβεία τους . 

Το ανακάλυψα στα 8€ μόλις στο μαναστηρακι και έπαθα τη πλάκα μιας  και δε έχω κόπια από κοντά . 

Ψάχνοντας σε διάφορα φόρουμ ,μιλώντας με συλλέκτες κατέληξα στο γεγονός πως είναι τελικά  κόπια και όχι αυθεντικό. Ομως είναι από τις τόσο καλές αντιγραφές που και δυσκολεύτηκαν πολλά άτομα από Η.Π.Α. να βρουν διαφορές και όπως μου είπαν αυτή τη στιγμή τέτοιες καλές αντιγραφές πιάνουν τιμές από 60 και πάνω . Άρα για τα 8€ που έδωσα είμαι παραπάνω από χαρούμενος .

Απλά παρέθεσα κάποια στοιχεία μιας ακόμα και αυθεντικό να ήταν (θα ήθελα για το γαμωτο)δεν έχω σκοπό να το πουλήσω αλλά χάρηκα που το έβαλα στη συλλογή μου .

IMG_20250824_100723.thumb.jpg.147daf77c577e8b5209f0e7870034cc4.jpg

Δεύτερη αγορα μέσα στον Οκτώβριο το εκπληκτικό νέο άλμπουμ των Amorphis , Bordelands. Κυκλοφόρησε 26 Σεπτεμβρίου και το απέκτησα δύο εβδομάδες μετά αφού τότε έμαθα για την ύπαρξη του. Όσοι δεν το έχετε ακούσει απλά κάντε το. Για μένα χαλαρά μπαίνει ανάμεσα στις καλύτερες κυκλοφορίες του 2025 και δεν έχει κάποιο τραγούδι που να σε κάνει να τον προσπεράσεις. Έχω πάθει τη πλάκα μου και παίζει συνεχώς στα ηχεία μου .

Ωραίο και το εικαστικό στο βιβλιαράκι(η γέφυρα στη φωτογραφία παρακάτω )που άνετα θα μπορούσε να μπει και αυτό για κύριο  εξώφυλλο δίσκου.

IMG_20251023_213355.thumb.jpg.3e3d82c884c42e3270c30d74ae67051f.jpg

Θα επανέλθω σε άλλα ποστ με άλλες αγορές μου σε προηγούμενα διαστήματα .

• Like 7
  • Thanks 2

• Last Seen:  

Posted (edited)

Αγόρασα σε LP απ' τους "Emerson, Lake & Palmer" το άλμπουμ "Tarkus". Πρώτη φορά το άκουσα στο σπίτι ενός φίλου πριν 27 χρόνια, μπήκε στις αναζητήσεις μου και το πήρα μόλις τώρα! Και ο 1ος δίσκος ακούω ότι είναι απίθανος (ομολογουμένως δεν τον έχω ακούσει ακόμη...), οπότε μπήκε στις αναζητήσεις μου. Σε καμιά 20αριά χρόνια θα τον έχω αγοράσει κι αυτόν, τα πράγματα κινούνται γρηγορότερα πλέον. Έχουμε χρόνο! (έχουμε; :thinking:)

IMG_20250904_205825.thumb.jpg.d89eaf65f0f1dcc66bb208fcaad178be.jpg

Ένας φίλος είχε πάει σε συναυλία του Γιώργου Καρρά απ' τις "Τρύπες" πέρυσι και μου είπε ότι ήταν σα να άκουγε "Τρύπες". Ήθελα ν' ακούσω δουλειές του, οπότε βρήκα κάποια σκόρπια κομμάτια στο "YouTube", αυτά με οδήγησαν στο "BandCamp" ώστε ν' ακούσω καλύτερα όλο τον 2ο instrumental δίσκο του και τον λάτρεψα! Δεν έχασα χρόνο και παρήγγειλα και αυτόν (σε βινύλιο πάντα, εκτός κι αν δεν υπάρχει πουθενά, οπότε είτε θα επιλέξω κάτι άλλο για αγορά, είτε θα πάω σε CD):

Ψυχεδελικό ροκ λοιπόν στο δίσκο "Γιώργος Καρράς: Ασκήσεις Απλότητας", σε έναν instrumental δίσκο που μόνο απλότητα δεν περιέχει!:

IMG_20251003_093049.thumb.jpg.96baca8623bbeacc7e109d1c6072c982.jpg

Το πόσο μου έχουν λείψει οι "Τρύπες" δεν περιγράφεται... Ευτυχώς έχουμε κάποια κομμάτια έστω διασκευασμένα απ' τον Γιάννη Αγγελάκα όταν έρχεται στα μέρη μου για συναυλίες. Δεν είναι το ίδιο και ακούς ένα μικρό μονάχα δείγμα, αλλά απ' ολότελα... Ελπίζω κάποια στιγμή να παρακολουθήσω και τον Γιώργο Καρρά στα μέρη μου. Τα άλμπουμς που αγόρασα είναι συγκεκριμένα τα εξής:

α) "Emerson, Lake & Palmer: Tarkus" ('71/2016)

β) "Γιώργος Καρράς: Ασκήσεις Απλότητας" (2023)

Στο 2ο δεν έχουν καταχωρηθεί ακόμη οι φωτογραφίες, δεν υπάρχει άλλη κυκλοφορία όμως, αυτό έχω. Στις 11 Οκτωβρίου 2025 πήγα για συναυλία στη "Στοά 60" να παρακολουθήσω τους "Χαοτικό Τέλος" (πλέον για λόγους που δε γνωρίζω λέγονται "Chaotic End") και support έπαιζαν οι "Rapture". Δυστυχώς έφτασα αργά και ίσα που πρόλαβα κάποια κομμάτια απ' τους "Χαοτικό Τέλος" και ξενέρωσα διότι τους άκουγα απ' τα 90s και ήταν η πρώτη φορά που ήρθαν στην πόλη μου (και στην Κρήτη γενικότερα). Πρέπει να επανασυνδέθηκαν βέβαια πριν από 4 χρόνια περίπου και δε ξέρω πότε είχαν διαλύσει. Είχα άχτι λοιπόν ν' αγοράσω τον 1ο τους δίσκο "Μπροστά στην Παράνοια", του οποίου τη 2η επανακυκλοφορία πουλούσαν στο merchandise μαζί με τον 2ο τους σε βινύλιο. Εγώ αγόρασα για την ώρα τον 1ο που γνώριζα. Το μόνο που με χαλάει είναι ότι τον τίτλο της μπάντας όπως και του δίσκου, τους γράφει στ' αγγλικά μπροστά και στο οπισθόφυλλο έχει τους Ελληνικούς. Επαναλαμβάνω ότι δε γνωρίζω για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό, δεν πρέπει να 'χει πάντως να κάνει με πνευματικά δικαιώματα, διότι δε νομίζω να υπάρχει 2η μπάντα "Χαοτικό Τέλος". Θα το είχα ακούσει κάπου... Όπως και να 'χει, έκλεισα με άλλον ένα δίσκο απ' τα παλιά που αναζητούσα! Συγκεκριμένα είναι το "Chaotic End: In Front of Paranoia" ('93/2024):

IMG_20251012_102926.thumb.jpg.b2e2de692d820ac07cbf80dbc3573f4e.jpg

Και άλλα βινύλια και CDs αγόρασα πιο πριν (δεκάδες νεότερα αποκτήματα τα "κληρονόμησα" από ένα θείο & ένα ξάδερφο αλλά προσπαθώ ακόμη να τα καταχωρήσω σωστά στο "Discogs". Δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και ορισμένα δεν υπάρχουν κιόλας... Από Νίκο Ξυλούρη, Μάνο Χατζιδάκι, Θάνο Μικρούτσικο, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, "Pink Floyd", Ozzy Osbourne, "Scorpions", "U2", Βαγγέλη Περπινιάδη, Μανώλη Ρασούλη, "R.E.M.", "Πυξ Λαξ", μέχρι Diana Ross, Μανώλη Χιώτη, Γιάννη Πουλόπουλο, Γιώργο Νταλάρα, Αλκίνοο Ιωαννίδη, "Όναρ", Ελένη Τσαλιγοπούλου, Αναστασία Μουτσάτσου, Πίτσα Παπαδοπούλου, Μανώλη Αγγελόπουλο, Χρύσανθο, Ludwig van Beethoven, Amadeus Mozart, Frederic Chopin, Supper, Strauss, Rossini, Carl Orff και νησιώτικα), αλλά δε σκέφτηκα να τα φωτογραφίσω προτού μεταφερθούν στο άλλο σπίτι. 12-13 CDs έχουν χαριστεί ήδη όπως και 3-4 βινύλια που είχα διπλά και άλλα σκοπεύω να τα χαρίσω μόλις ολοκληρώσω την πλήρη καταγραφή τους. Αναφορικά μονάχα, βινύλια που αγόρασα ο ίδιος τα τελευταία 4 χρόνια είναι από "Doomocracy", "Cosmic Plunge", "Vavoura Band", Δήμο Μούτση, "Διάφανα Κρίνα", Νικόλα Άσιμο, Δημήτρη Πουλικάκο, Παύλο Σιδηρόπουλο, "Cirith Ungol", "Cloven Hoof", "Rotting Christ", "Fates Warning", "Villagers of Ioannina City", "Manilla Road", Bruce Dickinson, "Γκρόβερ", Κώστα Τουρνά, "Ηλίας Ασβεστόπουλος 2002", "Τρύπες", "Babel Trio", "Nightstalker", "Λευκή Συμφωνία", "Riddlemaster", "Radio Sect", "Ενάντια", "Αρνητική Στάση", "Mercyful Fate", "Night Laser", "Fifth Angel", "Marauder", "Ashbury", "Panx Romana", "Death" και κάτι ελάχιστα ακόμη που λησμονώ αυτή τη στιγμή και εξακολουθώ να μην έχω καταχωρήσει... Έμαθα ότι επανακυκλοφορεί ο δίσκος "Χαοτική Διάσταση: Δεν Περιμένω" ('96) και αναμένω! Έπαιξαν μέσα στο καλοκαίρι, μάλιστα, στα Χανιά, πήγε φίλος αλλά δυστυχώς δε μπορούσα να παρευρεθώ, κυρίως λόγω οικονομικών. Ήταν τα άλλα δύο μουσικά φεστιβάλ και εκείνο των κόμικς που με "γονάτισαν" και φέτος, όπως και κάποιες άλλες υποχρεώσεις που προέκυψαν λίγο πριν το καλοκαίρι. Και το "Chaniartoon" ήταν στο πρόγραμμα, αλλά...

Edited by Mandrake
  • Like 10
  • Respect 2

• Member ID:  38,117
  • Content Count:  343
  • Achievement Points:  361
  • With Us For:  1,667 Days
  • Last Seen:  

Posted

@ Mandrake  ο δευτερος δισκος του Γιωργου Καρρα, "τα υλικα της χαράς", που βγήκε φέτος, ειναι ακόμα καλύτερος -- και οτι πιο κοντά στις τρύπες μπορεί να υπάρχει κατ'εμε!

Κάνε μας μια χάρη και δείξε μας τις συλλογές σου στο αντίστοιχο θέμα, φαίνεται να έχεις πραγματικά πολύ υλικό!

• Like 2

• Last Seen:  

Posted (edited)
32 λεπτά πριν, diotsoumas είπε:

@ Mandrake  ο δευτερος δισκος του Γιωργου Καρρα, "τα υλικα της χαράς", που βγήκε φέτος, ειναι ακόμα καλύτερος -- και οτι πιο κοντά στις τρύπες μπορεί να υπάρχει κατ'εμε!

Κάνε μας μια χάρη και δείξε μας τις συλλογές σου στο αντίστοιχο θέμα, φαίνεται να έχεις πραγματικά πολύ υλικό!

Έχω ακούσει 3 κομμάτια κι από εκείνον αλλά για την ώρα προτίμησα τον instrumental. Και τους δύο τους βρήκα. Σε ότι αφορά το άλλο που λες, εννοείς να φωτογραφίσω τα υπόλοιπα που αναφέρω; Απ' τη στιγμή που φύγουν για το άλλο σπίτι είναι λίγο δύσκολο... Δεν είχα σκοπό να δείξω κάτι απ' αυτά στο παρελθόν, δεν υπήρχε καν νήμα για κάτι τέτοιο, οπότε το έκανα μόνο σε τελευταίες αγορές του καλοκαιριού... Μπορώ ωστόσο να δείξω κάποιες πρόχειρες φωτογραφίες που είχα σε ορισμένα απ' τα σημεία που αποθηκεύω τη μουσική μου, αλλά αφενός δεν είναι καλής ανάλυσης όλες, αφετέρου όσες είναι, δε "βγάζει" κανείς πολλά πράγματα απ' τις ράχες. Ας αναρτήσω όμως τα σημεία που έχω τραβήξει φωτογραφία:

Κάποια βινύλια έχω σε αυτούς τους χώρους:

IMG_20230629_003440.thumb.jpg.86674cd16dbf00b26cc3477537f264e7.jpg  IMG_20240619_193629.thumb.jpg.3c89c867f2b8303d3e0c47de94267634.jpg

Στη 2η φωτογραφία φαίνονται και κάποια DVDs στο κάτω ράφι και κάποια 7άρια στο μεσαίο, ενώ πίσω απ' τα DVDs είναι κάποια απ' τα βιντεοπαιχνίδια που έχω. Άρχισα τις προάλλες και εκείνα να τα καταχωρώ σε μία διαδικτυακή βάση δεδομένων που ανακάλυψα και λέγεται "Moby Games". Κάποια απ' τα μουσικά CDs που έχω είναι εδώ, αν και από τότε που φωτογράφισα έχω κάνει κάποιες μικρές ανακατατάξεις. Τα υπόλοιπα CDs & LPs είναι προς το παρόν δύσκολο να φωτογραφηθούν με το χάος που επικρατεί στο σπίτι μου.

IMG_20240619_190352.thumb.jpg.9f6dc54a761c7a22e1a661246f808592.jpg  IMG_20240619_191820.thumb.jpg.a679a5d657a57825753629e4fb1ace86.jpg

Στη 2η φωτογραφία τα μουσικά CDs είναι κυρίως στο κάτω ράφι, με κάποια ελάχιστα σε box sets στο πάνω. Το πάνω έχει ακόμη DVDs, κάποια με ταινίες/σειρές ντοκιμαντέρ και κάποια με ταινίες/σειρές μυθοπλασίας. Ότι αποτελείται από συσκευασίες χάρτινων box sets, digipaks, slipcases & cardboard sleeves, προσπαθώ να τα έχω σε πιο κλειστούς χώρους, γι' αυτό και είναι τα συγκεκριμένα μαζί. Γενικά, όπως έχω πει πολλές φορές, ο χώρος είναι τεράστιο πρόβλημα και δυστυχώς μοιράζω και στριμώχνω οτιδήποτε έχω δεξιά κι αριστερά στο σπίτι, σε μια προσπάθεια πάντα να έχω ομοιόμορφο κοινό υλικό. Δεν τα καταφέρνω πάντα, βέβαια, έχει να κάνει με συσκευασίες, με μεγέθη, με σειρές εντύπων που μπορούν να μπουν μαζί κάπου κι ας μην ταιριάζουν, οι χώροι με περιορίζουν... Νομίζω ότι τα DVDs για την ώρα είναι και αυτά που έχουν υποστεί τη χειρότερη αποθήκευση και γι' αυτό δυσκολεύομαι πολλές φορές να βρω κάποια συγκεκριμένα που αναζητώ...

Edited by Mandrake
  • Like 11
  • 2 weeks later...

• Member ID:  42,940
  • Group:  New Members
  • Content Count:  14
  • Achievement Points:  14
  • With Us For:  415 Days
  • Last Seen:  

Posted (edited)
Παράθεση

Ειλικρινά, δεν μπήκα ποτέ στον κόπο να ελέγξω αν είχα Atari 2600 ή Atari 3200 ως παιδί, ή ποιες ήταν οι διαφορές.
Τέλος πάντων, συγχαρητήρια που εξακολουθείς να έχεις αυτές τις κονσόλες, ειδικά από αυτήν την ιστορική εταιρεία! :respect:
Εγώ, από την πλευρά μου, αγόρασα μια Atari Jaguar, αργά μετά την κυκλοφορία της, φυσικά, μεταχειρισμένη.

Την δάνεισα σε έναν φίλο για μερικούς μήνες μέχρι που με έκαψε. Δυστυχώς, δεν μπόρεσα να βρω τεχνικό ηλεκτρονικών τότε (ήταν δύσκολο να βρεθούν για κονσόλες...) για να δω αν το πρόβλημα μπορούσε να διορθωθεί.
Και λίγα χρόνια αργότερα, όταν αποφάσισα ότι αυτό το πράγμα έπιανε πολύ χώρο και ήμουν στριμωγμένος (τότε, βλέπετε, μέναμε ακόμα σε αυτό το σπίτι με όλη την οικογένεια), την πέταξα στον κάδο ανακύκλωσης μαζί με μερικές κασέτες... Η μόνη κονσόλα που είχε προβλήματα, αλλά την κράτησα, ήταν η "N.E.S." από τη Nintendo, και αγόρασα μόνο τρία παιχνίδια.
Νομίζω ότι έχω κρυμμένο κάπου κάποιο είδος «οικογενειακού συστήματος παιχνιδιών», που αγόρασα στη Γιουγκοσλαβία το 1995, ονομαζόταν «Terminator 2» ή κάτι τέτοιο. Παρεμπιπτόντως, υπάρχουν παρόμοια παιχνίδια. Εδώ  ανακάλυψα πολλές πληροφορίες για διάφορα online παιχνίδια. Νομίζω ότι το όπλο έσπασε και τρελάθηκα, οπότε δεν θυμάμαι αν το έχω ακόμα. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι η «Jaguar» είναι η πρώτη κονσόλα 64-bit! Ουσιαστικά, φυσικά, είχε δύο επεξεργαστές 32-bit, αλλά αυτό δεν αλλάζει την κυριαρχία της όταν η Nintendo και η Sega ακόμα μάχονταν για επεξεργαστές 32-bit! Είχε επίσης ένα προαιρετικό σετ μικροφώνου-ακουστικών VR! Δεν είχα, φυσικά... Απλώς δεν είχα την ευκαιρία να απολαύσω την κονσόλα.

Πρόσφατα αναβάθμισα τα εξαρτήματα του υπολογιστή μου, μια οθόνη 27 ιντσών και μερικά περιφερειακά, όπως ένα ποντίκι Gravastar—είναι ένα πραγματικά ωραίο σχέδιο. Τώρα μπορώ να απολαμβάνω κόμικς και παιχνίδια με πολύ μεγαλύτερη ευχαρίστηση.

Edited by Boromir
  • Like 3

• Last Seen:  

Posted
7 λεπτά πριν, Boromir είπε:

Πρόσφατα αναβάθμισα τα εξαρτήματα του υπολογιστή μου, μια οθόνη 27 ιντσών και μερικά περιφερειακά, όπως ένα ποντίκι Gravastar—είναι ένα πραγματικά ωραίο σχέδιο. Τώρα μπορώ να απολαμβάνω κόμικς και παιχνίδια με πολύ μεγαλύτερη ευχαρίστηση.

Ναι αλλά σχολιάζουμε με συνοδεία φωτογραφικού υλικού φίλε μου! Με υγίες στις αγορές σου αυτές και αναμένουμε φωτογραφίες! :)

• Like 2
  • 3 weeks later...

• Last Seen:  

Posted

@ Mandrake μερικές ταινιουλες από το περιοδικό σινεμά που τις βρήκα σχεδόν καινούργιες 

IMG-917088402429b61c23d606e78943f3f4-V.jpg

IMG_20251127_101555.jpg

• Like 7
  • Thanks 1

• Member ID:  38,058
  • Topic Count:  6
  • Content Count:  2,015
  • Achievement Points:  2,050
  • Days Won:  69
  • With Us For:  1,682 Days
  • Last Seen:  

Posted

Αγορά σημερινή :

Ναι οκ είναι χειριστήριο turbo x(τα όποια οκ ξέρουμε ότι δεν φημίζονται για την τόσο καλή ποιότητα τους ) αλλά από τα 20 το είχε στα 10 και με ένα κουπονακι δώρου 5€ που είχα μου βγήκε μόλις στα 5€!

Άρα σε αυτή τη τιμή σούπερ  αγορά για  ασύρματο χειριστήριο.

IMG_20251127_212826.thumb.jpg.4c87288be9f6f515b7a5df40d03b162d.jpg 

• Like 7
  • Thanks 1

• Last Seen:  

Posted
1 hour ago, Ubergorn said:

Αγορά σημερινή :

Ναι οκ είναι χειριστήριο turbo x(τα όποια οκ ξέρουμε ότι δεν φημίζονται για την τόσο καλή ποιότητα τους ) αλλά από τα 20 το είχε στα 10 και με ένα κουπονακι δώρου 5€ που είχα μου βγήκε μόλις στα 5€!

Άρα σε αυτή τη τιμή σούπερ  αγορά για  ασύρματο χειριστήριο.

IMG_20251127_212826.thumb.jpg.4c87288be9f6f515b7a5df40d03b162d.jpg 

Με 5 ευρώ είναι τέλειο 

• Like 3

• Last Seen:  

Posted (edited)

Φίλοι @ Gwynplaine & @ Ubergorn είχα κάτσει τις προάλλες να σου γράψω για τα DVDs αυτά, ως συνήθως όμως ανοίγω παράλληλα πολλά tabs και κάποια στιγμή έκλεισα κατά λάθος αυτό με το νήμα εδώ που τα έγραφα και χάθηκαν, οπότε το επιχειρώ απ' την αρχή σήμερα κάποια στιγμή, ώστε να δείξω και τι "νέο" πήρα...

Edited by Mandrake
  • Like 2
  • Thanks 1

• Last Seen:  

Posted
8 hours ago, Mandrake said:

Φίλοι @ Gwynplaine & @ Ubergorn είχα κάτσει τις προάλλες να σου γράψω για τα DVDs αυτά, ως συνήθως όμως ανοίγω παράλληλα πολλά tabs και κάποια στιγμή έκλεισα κατά λάθος αυτό με το νήμα εδώ που τα έγραφα και χάθηκαν, οπότε το επιχειρώ απ' την αρχή σήμερα κάποια στιγμή, ώστε να δείξω και τι "νέο" πήρα...

Περιμένουμε με ανυπομονησία φίλε!!!

• Like 1