albert Posted July 17, 2025 Member ID: 30,583 Group: Members Topic Count: 211 Content Count: 2,738 Reputation: 20,910 Achievement Points: 2,958 Days Won: 35 With Us For: 4,117 Days Status: Offline Last Seen: 14 hours ago Posted July 17, 2025 Συνοψη εκδοτικής: Με λένε Μάγκα. Είμαι φοξ τεριέ και, παρόλο που όλοι λένε ότι έχω αγγλική καταγωγή, εγώ ξέρω καλά ότι είμαι Ρωμιός. Η ζωή μου άλλαξε για τα καλά όταν πήγα με τα αφεντικά μου στην Αλεξάνδρεια, όπου γνώρισα τον Αφράτο, τον Μπόμπη, τον κύριο Βασίλη, τη Γιαγιά… Το κλασικό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα ζωντανεύει ως graphic novel με τις υπέροχες εικόνες του Κωνσταντίνου Σκλαβενίτη, για να παρασύρει μικρούς και μεγάλους σ’ ένα ταξίδι στο παρελθόν. Εντυπώσεις: Έτρεχε σαν τον νερό η αφήγηση του διηγήματος της Π.Σ.Δέλτα 'Μαγκας'δωσμένο απο τον Κωνσταντίνο Σκλαβενίτη που παρά το γεγονός ότι εγω διαβαζω αργά με συνεπήρε η αφήγηση.Ξερω οτι μιλάμε για ενα ανάγνωσμα που απευθύνεται στο παιδικό κοινό,όμως εδώ δεν θετουμε αυστηρά ηλικιακά όρια αρκεί η ψυχή του εκάστοτε αναγνωστη να δει τα μυνηματα μέσα απο την σκυλίσια οπτική γωνία,και να τ κατανοήσει. Μια ποιοτική έκδοση που παιρνει πνοή από τα χρώματα και τα σχέδια του Κ.Σκλαβενίτη πάνω στο κλασικο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα.. Ως σύμβουλος έκδοσης- για το οποίο δεν υπάρχει σχετικό πεδίο στο πινακάκι- αναφέρεται η Μένη Κανατσούλη. 14 4 Quote
Manitou Posted July 17, 2025 Member ID: 2,322 Group: Members Topic Count: 25 Content Count: 5,279 Reputation: 41,477 Achievement Points: 5,353 Days Won: 109 With Us For: 6,870 Days Status: Offline Last Seen: 17 hours ago Age: 47 Posted July 17, 2025 Εξαιρετική προσπάθεια. Αξίζει για να γνωρίσουν οι μικροί μας φίλοι τον Μάγκα και να θυμηθούν οι παλιότεροι το βιβλίο αυτό. Υπέροχο σχέδιο, πολύ κείμενο, περιέχει μεγάλο κομμάτι του βιβλίου. 8 Quote
DarkOrigami Posted July 18, 2025 Member ID: 42,136 Group: Members Topic Count: 2 Content Count: 91 Reputation: 555 Achievement Points: 93 Days Won: 0 With Us For: 545 Days Status: Offline Last Seen: 18 hours ago Posted July 18, 2025 Λατρεμένο το σχέδιο του Κ.Σκλαβενίτη, είναι ιδανικό για να εισάγει κανείς παιδιά νεαρής ηλικίας στο χώρο του βιβλίου. Ελαφρύ και εύκολο στην ανάγνωση με την παρουσία του σχεδίου. 9 Quote
Θοδωρής Καραπάνος Posted July 19, 2025 Member ID: 36,975 Group: Moderator Topic Count: 180 Content Count: 5,061 Reputation: 27,333 Achievement Points: 3,030 Days Won: 146 With Us For: 1,898 Days Status: Offline Last Seen: 14 hours ago Age: 17 Posted July 19, 2025 Παράξενο πράγμα, αλλά η σχέση μου με το συγκεκριμένο βιβλίο είναι πολύ πρόσφατη. Μόλις πριν τρία χρόνια το διάβασα, στην κατασκήνωση, παρ' όλο που κοσμούσε τη βιβλιοθήκη μου εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Πλέον μου έχουν μείνει μόνο στιγμές, όπως το κεφάλαιο με τη Χιώτισσα νοικοκυρά, δηλαδή την αφεντικίνα του Μάγκα που φοβάται ότι ο σκύλος θα της χαλάσει το σπίτι( όχι αδίκως) ή όπως οι διηγήσεις της Γιαγιάς και ενός άλλου γηραιού κυρίου( δεν θυμάμαι ούτε ποιος ήταν, ούτε τον ρόλο του) από την Επανάσταση του 1821 και ασφαλώς η παράθεση αναμνήσεων από την πρόσφατη- τότε- καταστροφική ήττα του 1897. Θυμάμαι μου άρεσε πάρα πολύ, αλλά δεν ήθελα με τίποτα να διαβάσω το sequel, "Στα μυστικά του Βάλτου", γιατί- αν δεν κάνω λάθος- Spoiler πεθαίνει ο Μάγκας.... Τέλος πάντων, ευκαιρία με την κυκλοφορία της εν λόγω μεταφοράς να ξαναπιάσω και το βιβλίο! ΥΓ: Επίσης, αν δεν απατώμαι, είναι το πρώτο μεγάλο κόμικ του Σκλαβενίτη! Μέχρι τώρα έχει κάνει γελοιογραφίες στα νέα και διάφορα σκίτσα, αλλά ποτέ εκτενές κόμικ! 8 Quote
rolandofshire Posted July 21, 2025 Member ID: 31,638 Group: Members Topic Count: 16 Content Count: 1,383 Reputation: 9,278 Achievement Points: 1,436 Days Won: 7 With Us For: 3,550 Days Status: Offline Last Seen: 21 min ago Age: 36 Posted July 21, 2025 On 19/7/2025 στο 10:33 ΜΜ, Θοδωρής Καραπάνος είπε: Παράξενο πράγμα, αλλά η σχέση μου με το συγκεκριμένο βιβλίο είναι πολύ πρόσφατη. Μόλις πριν τρία χρόνια το διάβασα, στην κατασκήνωση, παρ' όλο που κοσμούσε τη βιβλιοθήκη μου εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Πλέον μου έχουν μείνει μόνο στιγμές, όπως το κεφάλαιο με τη Χιώτισσα νοικοκυρά, δηλαδή την αφεντικίνα του Μάγκα που φοβάται ότι ο σκύλος θα της χαλάσει το σπίτι( όχι αδίκως) ή όπως οι διηγήσεις της Γιαγιάς και ενός άλλου γηραιού κυρίου( δεν θυμάμαι ούτε ποιος ήταν, ούτε τον ρόλο του) από την Επανάσταση του 1821 και ασφαλώς η παράθεση αναμνήσεων από την πρόσφατη- τότε- καταστροφική ήττα του 1897. Θυμάμαι μου άρεσε πάρα πολύ, αλλά δεν ήθελα με τίποτα να διαβάσω το sequel, "Στα μυστικά του Βάλτου", γιατί- αν δεν κάνω λάθος- Αποκαλύψτε τα κρυμμένα περιεχόμενα πεθαίνει ο Μάγκας.... Τέλος πάντων, ευκαιρία με την κυκλοφορία της εν λόγω μεταφοράς να ξαναπιάσω και το βιβλίο! ΥΓ: Επίσης, αν δεν απατώμαι, είναι το πρώτο μεγάλο κόμικ του Σκλαβενίτη! Μέχρι τώρα έχει κάνει γελοιογραφίες στα νέα και διάφορα σκίτσα, αλλά ποτέ εκτενές κόμικ! Ο Ανώνυμος ο Αθηναίος δεν είναι μεγάλο; 2 1 Quote
Lelis Posted July 21, 2025 Member ID: 34,230 Group: Members Topic Count: 14 Content Count: 858 Reputation: 7,613 Achievement Points: 945 Days Won: 1 With Us For: 2,538 Days Status: Offline Last Seen: 30 min ago Age: 36 Posted July 21, 2025 Το συγκεκριμένο το έχω βάλει στην λίστα μου. Θεωρείτε ότι είναι αρκετά παιδικό ή διαβάζεται ευχάριστα και απο έναν ενήλικα; 5 Quote
albert Posted July 21, 2025 Member ID: 30,583 Group: Members Topic Count: 211 Content Count: 2,738 Reputation: 20,910 Achievement Points: 2,958 Days Won: 35 With Us For: 4,117 Days Status: Offline Last Seen: 14 hours ago Author Posted July 21, 2025 @ Lelis Σίγουρα διαβάζεται και από έναν ενήλικα 5 Quote
Manitou Posted July 21, 2025 Member ID: 2,322 Group: Members Topic Count: 25 Content Count: 5,279 Reputation: 41,477 Achievement Points: 5,353 Days Won: 109 With Us For: 6,870 Days Status: Offline Last Seen: 17 hours ago Age: 47 Posted July 21, 2025 Πάντως αν δεν το έχεις διαβάσει καλύτερα να πάρεις το βιβλίο αυτό καθεαυτό. Είναι αρκετά φθηνό, κυκλοφορεί σε εξαιρετικές εκδόσεις και παρόλο που είναι παιδική λογοτεχνία και ίσως και αρκετα "παλιό" διαβάζεται πολύ ευχάριστα και είναι αρκετά καλοκαιρινό. Μετά βέβαια πρέπει να διαβάσεις και τα μυστικά του βάλτου που είναι η συνέχεια του και ανήκει σε άλλη πίστα. 9 Quote
Θοδωρής Καραπάνος Posted July 21, 2025 Member ID: 36,975 Group: Moderator Topic Count: 180 Content Count: 5,061 Reputation: 27,333 Achievement Points: 3,030 Days Won: 146 With Us For: 1,898 Days Status: Offline Last Seen: 14 hours ago Age: 17 Posted July 21, 2025 9 ώρες πριν, rolandofshire είπε: Ο Ανώνυμος ο Αθηναίος δεν είναι μεγάλο; Μου είχε διαφύγει εντελώς όμως!!!! 9 ώρες πριν, Lelis είπε: Το συγκεκριμένο το έχω βάλει στην λίστα μου. Θεωρείτε ότι είναι αρκετά παιδικό ή διαβάζεται ευχάριστα και απο έναν ενήλικα; Θα συμφωνήσω με τον Χρήστο, ότι καλύτερο θα ήταν να διαβάσεις πρώτα το βιβλίο. Πάντως προσωπικά ποτέ μου δεν θεώρησα την Πηνελόπη Δέλτα παιδική συγγραφέα, με την έννοια ότι είναι απλοϊκή. Έχοντας διαβάσει μεγάλο μέρος του έργου της, έχω να πω ότι γράφει υπέροχα, απαλλαγμένη από τον ορισμένες φορές σοβαροφανή τόνο της καθαρεύουσας( υπάρχουν βέβαια και κορυφαίοι συγγραφείς που έγραφαν σε καθαρεύουσα, όπως ο Παπαδιαμάντης). Νομίζω ότι ο μόνος λόγος που κατατάσσεται στους παιδικούς συγγραφείς είναι ότι ο τρόπος που γράφει γίνεται εύκολα κατανοητός κι από έναν μικρότερο ηλικιακά αναγνώστη. Τέλος πάντων, η κατακλείδα είναι να μην φοβάσαι καθόλου, θα το απολαύσεις πιστεύω, απλά αξίζει να πιάσεις πρώτα το βιβλίο! 8 1 Quote
Manitou Posted July 22, 2025 Member ID: 2,322 Group: Members Topic Count: 25 Content Count: 5,279 Reputation: 41,477 Achievement Points: 5,353 Days Won: 109 With Us For: 6,870 Days Status: Offline Last Seen: 17 hours ago Age: 47 Posted July 22, 2025 11 ώρες πριν, Θοδωρής Καραπάνος είπε: Μου είχε διαφύγει εντελώς όμως!!!! Θα συμφωνήσω με τον Χρήστο, ότι καλύτερο θα ήταν να διαβάσεις πρώτα το βιβλίο. Πάντως προσωπικά ποτέ μου δεν θεώρησα την Πηνελόπη Δέλτα παιδική συγγραφέα, με την έννοια ότι είναι απλοϊκή. Έχοντας διαβάσει μεγάλο μέρος του έργου της, έχω να πω ότι γράφει υπέροχα, απαλλαγμένη από τον ορισμένες φορές σοβαροφανή τόνο της καθαρεύουσας( υπάρχουν βέβαια και κορυφαίοι συγγραφείς που έγραφαν σε καθαρεύουσα, όπως ο Παπαδιαμάντης). Νομίζω ότι ο μόνος λόγος που κατατάσσεται στους παιδικούς συγγραφείς είναι ότι ο τρόπος που γράφει γίνεται εύκολα κατανοητός κι από έναν μικρότερο ηλικιακά αναγνώστη. Τέλος πάντων, η κατακλείδα είναι να μην φοβάσαι καθόλου, θα το απολαύσεις πιστεύω, απλά αξίζει να πιάσεις πρώτα το βιβλίο! Ναι έτσι είναι. Ο μάγκας και ο Τρελαντώνης είναι ίσως ένα κλικ πιο παιδικά αλλά τα υπόλοιπα δεν είναι. Ακόμα και το παραμύθι χωρίς όνομα αλληγορικό είναι, παιδικό όχι. Γενικά μικρός την λάτρευα την Δέλτα. Τώρα πιο ώριμος βλέπω κάποιες πατριωτικές κορώνες αλλά αυτό αν θες ήταν και σημείο των καιρών. Τα βιβλία της γράφτηκαν σε δύσκολα χρόνια γεμάτα πολέμους και αστάθεια. Λογικό είναι να περιγράφουν πράγματα (πιο πολύ αναφέρομαι στα μυστικά του βάλτου) από την δικιά μας μεριά. Όμως είναι για εμένα λογοτεχνικά διαμάντια και πραγματικά η τριπλέτα Τρελαντώνης μάγκας και μυστικά του βάλτου δεν έλειπε από κανένα σπίτι στα δικά μου παιδικά χρόνια. 8 Quote
Θοδωρής Καραπάνος Posted July 22, 2025 Member ID: 36,975 Group: Moderator Topic Count: 180 Content Count: 5,061 Reputation: 27,333 Achievement Points: 3,030 Days Won: 146 With Us For: 1,898 Days Status: Offline Last Seen: 14 hours ago Age: 17 Posted July 22, 2025 12 ώρες πριν, Manitou είπε: Ακόμα και το παραμύθι χωρίς όνομα αλληγορικό είναι, παιδικό όχι. Γενικά μικρός την λάτρευα την Δέλτα. Τώρα πιο ώριμος βλέπω κάποιες πατριωτικές κορώνες αλλά αυτό αν θες ήταν και σημείο των καιρών. Τα βιβλία της γράφτηκαν σε δύσκολα χρόνια γεμάτα πολέμους και αστάθεια. Λογικό είναι να περιγράφουν πράγματα (πιο πολύ αναφέρομαι στα μυστικά του βάλτου) από την δικιά μας μεριά. Λοιπόν, Χρήστο πώς έτυχε τώρα και μόλις πριν λίγο διάβαζα ένα άρθρο που βασίζεται στο Παραμύθι χωρίς όνομα, και μάλιστα παραθέτει σχετικό χωρίο. Το συγκεκριμένο βιβλίο το είχα διαβάσει ( κακώς, πολύ κακώς) στη Δευτέρα Δημοτικού και μου είχε αρέσει, αλλά προφανώς και δεν μπορούσα να καταλάβω το αλληγορικό του νόημα. Στο άρθρο λοιπόν, παρατίθενται και τρεις σελίδες (#46-#48 αν δεν κάνω λάθος) και είναι φωτιά και λαύρα! Τρομερά διαχρονικές! Το παραθέτω λοιπόν ( και sorry για το off-topic: Καθημερινή - Κυριακή 20/07/2025! 5 Quote
germanicus Posted August 2, 2025 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1,675 Content Count: 28,553 Reputation: 192,056 Achievement Points: 27,559 Days Won: 761 With Us For: 7,055 Days Status: Offline Last Seen: Monday at 12:08 PM Age: 53 Posted August 2, 2025 Εξαιρετικό το σχέδιο του Σκλαβενίτη, όπως ήταν αναμενόμενο. Με κούρασε όμως το πολύ κείμενο. Δεν ξέρω εάν γινόταν να μην υπήρχε όμως. Ωραίο κομιξάκι συνολικά. Από τις ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού κόμικντομ (υπό το πρίσμα ότι δεν ήξερα ότι θα βγει, το είδα ξαφνικά μπροστά μου και πέταξα την σκούφια μου) 9 Quote
petran79 Posted August 6, 2025 Member ID: 2,415 Group: Members Topic Count: 17 Content Count: 305 Reputation: 1,097 Achievement Points: 310 Days Won: 0 With Us For: 6,861 Days Status: Offline Last Seen: 16 hours ago Age: 46 Posted August 6, 2025 On 19/7/2025 στο 10:33 ΜΜ, Θοδωρής Καραπάνος είπε: Παράξενο πράγμα, αλλά η σχέση μου με το συγκεκριμένο βιβλίο είναι πολύ πρόσφατη. Μόλις πριν τρία χρόνια το διάβασα, στην κατασκήνωση, παρ' όλο που κοσμούσε τη βιβλιοθήκη μου εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Πλέον μου έχουν μείνει μόνο στιγμές, όπως το κεφάλαιο με τη Χιώτισσα νοικοκυρά, δηλαδή την αφεντικίνα του Μάγκα που φοβάται ότι ο σκύλος θα της χαλάσει το σπίτι( όχι αδίκως) ή όπως οι διηγήσεις της Γιαγιάς και ενός άλλου γηραιού κυρίου( δεν θυμάμαι ούτε ποιος ήταν, ούτε τον ρόλο του) από την Επανάσταση του 1821 και ασφαλώς η παράθεση αναμνήσεων από την πρόσφατη- τότε- καταστροφική ήττα του 1897. Θυμάμαι μου άρεσε πάρα πολύ, αλλά δεν ήθελα με τίποτα να διαβάσω το sequel, "Στα μυστικά του Βάλτου", γιατί- αν δεν κάνω λάθος- Απόκρυψη περιεχομένων πεθαίνει ο Μάγκας.... Τέλος πάντων, ευκαιρία με την κυκλοφορία της εν λόγω μεταφοράς να ξαναπιάσω και το βιβλίο! ΥΓ: Επίσης, αν δεν απατώμαι, είναι το πρώτο μεγάλο κόμικ του Σκλαβενίτη! Μέχρι τώρα έχει κάνει γελοιογραφίες στα νέα και διάφορα σκίτσα, αλλά ποτέ εκτενές κόμικ! Τα Μυστικά του Βάλτου δεν έχουν στο σενάριο σχέση με τον Μάγκα, μιας και οι πρωταγωνιστές εμφανίζονται μόνο για λίγο και ούτε καν μιλάνε νομίζω, ενώ ούτε συνδέονται με τους πρωταγωνιστές του βιβλίου. Δεν το θεωρώ καθαυτό sequel. Και όταν το διάβασα ούτε καν περίμενα να εμφανιστουν αργότερα. Μπορείς άνετα να το διαβάσεις 4 Quote
Manitou Posted August 6, 2025 Member ID: 2,322 Group: Members Topic Count: 25 Content Count: 5,279 Reputation: 41,477 Achievement Points: 5,353 Days Won: 109 With Us For: 6,870 Days Status: Offline Last Seen: 17 hours ago Age: 47 Posted August 6, 2025 Πριν από 1 ώρα, petran79 είπε: Τα Μυστικά του Βάλτου δεν έχουν στο σενάριο σχέση με τον Μάγκα, μιας και οι πρωταγωνιστές εμφανίζονται μόνο για λίγο και ούτε καν μιλάνε νομίζω, ενώ ούτε συνδέονται με τους πρωταγωνιστές του βιβλίου. Δεν το θεωρώ καθαυτό sequel. Και όταν το διάβασα ούτε καν περίμενα να εμφανιστουν αργότερα. Μπορείς άνετα να το διαβάσεις Στα μυστικά του Βάλτου ο Μάγκας ο Βασίλης και ο Περικλής παίζουν αρκετά σημαντικό ρόλο. Εννοείται ότι μιλάνε και όχι μόνο.Προφανως δεν χρειάζεται να διαβάσεις τον μάγκα για να διαβάσεις τα μυστικά του βάλτου αλλά καλό είναι να το κάνεις 4 1 Quote
petran79 Posted August 7, 2025 Member ID: 2,415 Group: Members Topic Count: 17 Content Count: 305 Reputation: 1,097 Achievement Points: 310 Days Won: 0 With Us For: 6,861 Days Status: Offline Last Seen: 16 hours ago Age: 46 Posted August 7, 2025 14 ώρες πριν, Manitou είπε: Στα μυστικά του Βάλτου ο Μάγκας ο Βασίλης και ο Περικλής παίζουν αρκετά σημαντικό ρόλο. Εννοείται ότι μιλάνε και όχι μόνο.Προφανως δεν χρειάζεται να διαβάσεις τον μάγκα για να διαβάσεις τα μυστικά του βάλτου αλλά καλό είναι να το κάνεις Eμφανίζονται πολύ αργότερα, δεν θυμάμαι για πόσες σελίδες, λίγες πάντως για να δεθεί αναγνώστης που δεν είχε διαβάσει το πρώτο βιβλίο. Δεν παίζουν κεντρικό ρόλο στο βιβλίο πάντως. Και εννοείται ο Μάγκας εκεί είναι ένας κανονικός σκύλος που απλώς γαβγίζει, χωρίς τους μονόλογους και τους διαλόγους με άλλα ζώα. Δεν έχει ούτε μια περιπέτεια εκεί και είναι πάντα μαζί με τους ανθρώπους. Για αυτό θεωρώ περιττή την προσθήκη του εκεί. 4 Quote
albertus magnus Posted August 28, 2025 Member ID: 11,226 Group: Members Topic Count: 144 Content Count: 3,417 Reputation: 21,613 Achievement Points: 3,492 Days Won: 17 With Us For: 6,028 Days Status: Offline Last Seen: 17 hours ago Age: 158 Posted August 28, 2025 Διαβάστηκε χθες. Μια πολύ ωραία μεταφορά ενος αγαπημένου παιδικού εφηβικού βιβλίου με χαριτωμένο σχέδιο. Το προτείνω σίγουρα σε μικρότερους φίλους αλλά και σε "παιδιά" της ηλικίας μου που θέλουν να διαβάσουν μια γλυκιά ιστορία από την αγαπημένη Πηνελόπη Δέλτα. Γενικά αγαπάω μεταφορές λογοτεχνικών βιβλίων και χαίρομαι που εδώ ο Σκλαβενίτης έκανε μια καλή δουλίτσα αν σκεφτούμε ειδικά ότι απευθύνεται σε νεότερο κοινο. 9 Quote
air nomad X Posted October 18, 2025 Member ID: 33,749 Group: Members Topic Count: 2 Content Count: 275 Reputation: 1,906 Achievement Points: 280 Days Won: 0 With Us For: 2,639 Days Status: Offline Last Seen: 7 hours ago Age: 58 Posted October 18, 2025 Μέσα από τα μάτια ενός σκύλου [Ιατρού Γιάννης, efsyn.gr, 18/10/2025] καλή διάθεση πάντα! 5 Quote
paola Posted October 19, 2025 Member ID: 12,750 Group: Members Topic Count: 9 Content Count: 2,362 Reputation: 21,473 Achievement Points: 2,362 Days Won: 2 With Us For: 5,742 Days Status: Offline Last Seen: Monday at 04:36 PM Age: 48 Posted October 19, 2025 Το ειδα στο Comicdom,,και μπηκα στον πειρασμο να το παρω αλλα τελικα το αφησα. Διαβασα τον Μαγκα, ,οταν ημουν 17-18 ;; Καπου εκει. Ωραιο βιβλιο. Δεν θελησα ομως να το ξαναδιαβασω . Spoiler Ακομα θυμαμαι το κλαμα που εκανα οταν πεθανε το σκυλακι στο τελος. Αυτο το κομικ ομως με ψηνει ,το εχω στην λιστα να το παρω,καποια στιγμη. 5 Quote
Captain Cooper Posted October 19, 2025 Member ID: 32,676 Group: Members Topic Count: 187 Content Count: 1,654 Reputation: 10,873 Achievement Points: 1,735 Days Won: 15 With Us For: 2,938 Days Status: Offline Last Seen: 4 hours ago Age: 40 Posted October 19, 2025 2 ώρες πριν, paola είπε: Αποκαλύψτε τα κρυμμένα περιεχόμενα Ακομα θυμαμαι το κλαμα που εκανα οταν πεθανε το σκυλακι στο τελος. Spoiler Αυτό συμβαίνει στα Μυστικά του Βάλτου όπου ο Μάγκας επανεμφανίζεται. Στο Μάγκα ο ομώνυμος ήρωας είναι ολοζώντανος στο τέλος του βιβλίου. 3 1 1 Quote
paola Posted October 20, 2025 Member ID: 12,750 Group: Members Topic Count: 9 Content Count: 2,362 Reputation: 21,473 Achievement Points: 2,362 Days Won: 2 With Us For: 5,742 Days Status: Offline Last Seen: Monday at 04:36 PM Age: 48 Posted October 20, 2025 @ Captain Cooper Σοβαρα;; Ναι το ειχα διαβασει και αυτο τοτε, αλλα πραγματικα μου ειχε μεινει στο μυαλο οτι συμβαινει στον Μαγκα. Ε,ενταξει περασαν και 200 χρονια απο τοτε που τα διαβασα. 1 4 Quote
Kurdy Malloy Posted October 21, 2025 Member ID: 31,428 Group: Moderator Topic Count: 60 Content Count: 3,571 Reputation: 26,969 Achievement Points: 2,541 Days Won: 14 With Us For: 3,657 Days Status: Offline Last Seen: 15 hours ago Age: 55 Posted October 21, 2025 On 20/10/2025 στο 7:34 ΜΜ, paola είπε: @ Captain Cooper Σοβαρα;; Ναι το ειχα διαβασει και αυτο τοτε, αλλα πραγματικα μου ειχε μεινει στο μυαλο οτι συμβαινει στον Μαγκα. Ε,ενταξει περασαν και 200 χρονια απο τοτε που τα διαβασα. Spoiler Στο τέλος αν θυμάμαι καλά μπαίνει στο καράβι από την Αλεξάνδρεια να πάει κι αυτός στον Μακεδονικό Αγώνα 5 Quote
Lelis Posted February 14 Member ID: 34,230 Group: Members Topic Count: 14 Content Count: 858 Reputation: 7,613 Achievement Points: 945 Days Won: 1 With Us For: 2,538 Days Status: Offline Last Seen: 30 min ago Age: 36 Posted February 14 Διαβάστηκε και από μένα το συγκεκριμένο. Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο και δεν ήξερα και την πλοκή. Μου άρεσε. Το βρήκα πολύ αθώο και γλυκό. Είχε πράγματι αρκετό κείμενο και λίγα μπαλονάκια. Συνήθως μεταφορές λογοτεχνικών που έχουν αυτή την απόδοση με το πολύ το κείμενο, δεν με ενθουσιάζουν τόσο, αλλά εδώ νομίζω λειτούργησε καλά και δεν με κούρασε. Η αφήγηση σε πρώτο πρόσωπο λειτουργεί πολύ καλά και πραγματικά σε κάνει να αγαπήσεις τον Μάνγκα. Σαν το τελείωσα ,δεν ξέρω γιατί, αλλά πήγα στο δικό μου σκυλί και του έδωσε 1-2 χάδια. Σχέδιο λειτουργεί πολύ καλά, ενώ μου άρεσαν ιδιαίτερα και οι χρωματισμοί. Έκδοση πολύ καλή με αυτάκια στο εξώφυλλο και καλό χαρτί δέσιμο κτλπ. Γενικά αξιοπρεπέστατη προσπάθεια, προσωπικά μου άρεσε και πέρασα καλά. Ιδανικό για μικρότερες ηλικίες. Προτείνετε και σε όσους αρέσουν οι μεταφορές λογοτεχνικών, αλλά και σε όλους ειδικά με μια καλή έκπτωση. 10 Quote
Recommended Posts