Ζάνταφ Posted June 5, 2025 Member ID: 41,338 Group: Members Topic Count: 55 Content Count: 1,150 Reputation: 7,919 Achievement Points: 1,220 Days Won: 22 With Us For: 782 Days Status: Offline Last Seen: 10 hours ago Posted June 5, 2025 Με τον κίνδυνο να ανοίξω το ποιο άκυρο Θέμα όλων των Εποχών, και με μεγάλες δόσεις κρύου χιούμορ, θέτω το εξής ερώτημα: Τι ακριβώς σημαίνουν τα Reactions με τα οποία αντιδράμε σε ποστς; Θα τα αναλύσω ένα ένα, έτσι όπως τα έχω καταλάβει, μαζί με κάποιες απορίες. Φυσικά το ποστ γίνεται όπως ανέφερα και παραπάνω, για χιουμοριστικούς/σαρκαστικούς σκοπούς, οπότε μην θιχτεί κανένας επειδή του κακολογώ το αγαπημένο Reaction 1. Μπέρδεμα: Αρκετά ξεκάθαρο νομίζω. Εγώ προσωπικά το χρησιμοποιώ σπάνια, μόνο όταν δεν βγάζω νόημα από κάτι που γράφει κάποιος. 2. Λύπη: Και αυτό πολύ ξεκάθαρο νομίζω, το χρησιμοποιώ όταν διαβάζω για κάτι δυσάρεστο/στενάχωρο, όπως η διακοπή μίας σειράς ή κάποιο δυσάρεστο γεγονός, όπως ο Θάνατος ενός δημιουργού κλπ. 3. Διαφωνώ: Εδώ αρχίζουν τα ωραία! Το συγκεκριμένο reaction έχει πρασινίσει από το κακό του, ενώ η έκφρασή του είναι ακόμα πιο λυπημένη και από την ίδια την λύπη. Νιώθω βέβαια ότι όποιος το χρησιμοποιεί έχει λίγη διάθεση για τσαμπουκά. 4. Ουδέτερο: Ένα reaction για τους αναποφάσιστους! Ούτε μου αρέσει το ποστ, ούτε το σιχαίνομαι. Βέβαια το φερμουάρ στο στόμα μου φέρνει ένα συναίσθημα: Θέλω να πατήσω "Διαφωνώ" αλλά δεν το κάνω για να μην με δείρουν 5. Respect: Ωραίο Emoticon, όταν κάποιος γράφει κάτι υπερβολικά καλό το αξίζει. Το χρησιμοποιώ κυρίως στο τόπικ των συλλογών! 6. Ευχαριστώ: Λογική απάντηση όταν κάποιος σου κάνει κομπλιμέντο, σου εύχεται κάτι, ή ανεβάζει μια χρήσιμη πληροφορία. Για ποιο λόγο όμως πολλοί το χρησιμοποιούν σε παρουσιάσεις και ποστ. Δύο λόγους βρίσκω για αυτό: Ή "Ευχαριστώ που πόσταρες την άποψή σου φίλε μου, αλλά δεν είναι αρκετά καλή για να πατήσω Like" ή "Ευχαριστώ ρε φιλαράκι, και εγώ το ίδιο ήθελα να γράψω και με έβγαλες από τον κόπο". 7. Read: To Read είναι για εμένα το πιο αινιγματικό Reaction! Τι ακριβώς σημαίνει και τι εννοούν τα μέλη που το χρησιμοποιούν συχνά πυκνά; Έχει την σημασία "ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΤ ΠΑΡΑΥΤΑ!" ή "Τράβα διάβασε ρε αστοιχείωτε, δεν ξέρεις τι σου γίνεται" Το συγκεκριμένο αλήθεια θα με ενδιέφερε να μάθω για ποια χρήση το προόριζε ο @ Valtasar ή όποιος άλλος το πέρασε Γράψτε και εσείς πώς τα χρησιμοποιείτε, αν φυσικά επιθυμείτε! 13 1 1 Quote
Θοδωρής Καραπάνος Posted June 5, 2025 Member ID: 36,975 Group: Moderator Topic Count: 180 Content Count: 5,061 Reputation: 27,335 Achievement Points: 3,030 Days Won: 146 With Us For: 1,899 Days Status: Offline Last Seen: 6 hours ago Age: 17 Posted June 5, 2025 38 λεπτά πριν, Ζάνταφ είπε: 7. Read: To Read είναι για εμένα το πιο αινιγματικό Reaction! Τι ακριβώς σημαίνει και τι εννοούν τα μέλη που το χρησιμοποιούν συχνά πυκνά; Έχει την σημασία "ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΤ ΠΑΡΑΥΤΑ!" ή "Τράβα διάβασε ρε αστοιχείωτε, δεν ξέρεις τι σου γίνεται" Το συγκεκριμένο αλήθεια θα με ενδιέφερε να μάθω για ποια χρήση το προόριζε ο @ Valtasar ή όποιος άλλος το πέρασε @ Ζάνταφ , ρίξε ένα βλέμμα εδώ 1 Quote
Manitou Posted June 5, 2025 Member ID: 2,322 Group: Members Topic Count: 25 Content Count: 5,279 Reputation: 41,478 Achievement Points: 5,353 Days Won: 109 With Us For: 6,872 Days Status: Offline Last Seen: 8 hours ago Age: 47 Posted June 5, 2025 6 λεπτά πριν, Θοδωρής Καραπάνος είπε: @ Ζάνταφ , ρίξε ένα βλέμμα εδώ Που καλέ? 1 1 Quote
Θοδωρής Καραπάνος Posted June 5, 2025 Member ID: 36,975 Group: Moderator Topic Count: 180 Content Count: 5,061 Reputation: 27,335 Achievement Points: 3,030 Days Won: 146 With Us For: 1,899 Days Status: Offline Last Seen: 6 hours ago Age: 17 Posted June 5, 2025 Ωχ, σόρρυ εννοούσα εδώ 1 Quote
Ζάνταφ Posted June 5, 2025 Member ID: 41,338 Group: Members Topic Count: 55 Content Count: 1,150 Reputation: 7,919 Achievement Points: 1,220 Days Won: 22 With Us For: 782 Days Status: Offline Last Seen: 10 hours ago Author Posted June 5, 2025 (edited) On 16/4/2024 στο 7:58 ΠΜ, Valtasar είπε: Το εικονίδιο "Read" τοποθετήθηκε με την έννοια του ουδέτερου. Έχουμε τα θετικά, ένα αρνητικό και θέλησα ένα για αυτούς που δεν έχουν άποψη (ή δεν θέλουν να πάρουν θέση). Το να έχει έννοια προτροπής (Must Read) δεν έχει νόημα. Εννοείται ότι αν σου αρέσει κάτι, θα ήθελες να το διαβάσουν και άλλοι (ή το αντίστροφο αν δεν σου αρέσει). Όλο το τόπικ βοήθησε αρκετά, μιας που το ζήτημα έχει ξανασυζητηθεί. Η εξήγηση του Valtasar όμως δεν είμαι πολύ κατανοητή. Εκείνη η δημοσκόπηση που αναφέρεται έγινε ποτέ; Edited June 5, 2025 by Ζάνταφ 2 Quote
Valtasar Posted June 5, 2025 Member ID: 1 Group: Root Admin Topic Count: 1,738 Content Count: 9,316 Reputation: 67,140 Achievement Points: 8,896 Days Won: 162 With Us For: 7,123 Days Status: Offline Last Seen: 8 hours ago Age: 63 Posted June 5, 2025 2 ώρες πριν, Ζάνταφ είπε: 7. Read: To Read είναι για εμένα το πιο αινιγματικό Reaction! Τι ακριβώς σημαίνει και τι εννοούν τα μέλη που το χρησιμοποιούν συχνά πυκνά; Έχει την σημασία "ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΤ ΠΑΡΑΥΤΑ!" ή "Τράβα διάβασε ρε αστοιχείωτε, δεν ξέρεις τι σου γίνεται" Το συγκεκριμένο αλήθεια θα με ενδιέφερε να μάθω για ποια χρήση το προόριζε ο @ Valtasar ή όποιος άλλος το πέρασε Όπως έγραψα και στο λινκ που έβαλε ο Θοδωρής, το έβαλα για κάποιον που έχει άποψη αλλά δεν θέλει να την πει (για δικούς του λόγους). Θα μπορούσε να είναι και απλά "Ενημερώθηκα" Πολλοί μπερδεύονται με το ουδέτερο (που είναι αυτός που ΔΕΝ έχει κατασταλαγμένη άποψη) ή το παίρνουν σαν προτροπή (Διάβασε! - δεν ήταν η δική μου πρόθεση πάντως...) Το Διαφωνώ που όπως ανέφερες φέρνει πολλές φορές τσαμπουκάδες, είναι αναγκαίο για αυτόν που απλά.... διαφωνεί. Δεν μπορούμε να συμφωνούμε σε όλα (και τι νόημα θα είχε άλλωστε...) Όλα τα reactions μπορούν να έχουν διπλή ή τριπλή έννοια και πρέπει πολλές φορές να "μαντέψεις" τι θέλει να δηλώσει αυτός που τα βάζει. Βάζεις "Ευχαριστώ" σε μια παρουσίαση... εγώ συνήθως ευχαριστώ τον δημιουργό για τον κόπο του να αφιερώσει χρόνο να κάνει ένα ενδιαφέρον θέμα για την Κοινότητα. Άλλος θα βάλει "like" γιατί του αρέσει το έργο, άλλος γιατί του αρέσει η παρουσίαση. Στις παρουσιάσεις των άρθρων γίνεται ο κακός χαμός, άλλοι βάζουν reaction για το άρθρο, άλλοι για τον δημιουργό άλλοι για αυτόν που ανέβασε το άρθρο άντε βγάλε άκρη 17 λεπτά πριν, Ζάνταφ είπε: "Εννοείται ότι αν σου αρέσει κάτι, θα ήθελες να το διαβάσουν και άλλοι (ή το αντίστροφο αν δεν σου αρέσει)" Εδώ αναφέρομαι στο "Like" όταν το βάζουμε όχι για το Read... Επίσης, μην ξεχνάμε ότι είναι γραπτός λόγος. Μπορεί να διαφωνούμε εν μέρει, να μην μας αρέσει ο τρόπος που εκφράζεται ο άλλος αλλά να είναι σωστό το νόημα, να τα βλέπουμε στραβά γιατί είμαστε σε περίεργη κατάσταση ή απλά να θέλουμε να γκρινιάξουμε... Να τα βλέπουμε όλα όμορφα γιατί ξυπνήσαμε καλά (ή είμαστε ερωτευμένοι) ή να τα βλέπουμε όλα λάθος γιατί το κόμα μπήκε σε λάθος σημείο στην πρόταση... Μια απλή συμβουλή : δώστε χρόνο και βλέπετε καλοπροαίρετα τον γραπτό λόγο... σε βάθος χρόνου όλοι δείχνουν αυτό που έχουν μέσα τους, αν είναι άσχημο, από μόνοι τους απομονώνονται γιατί οι περισσότεροι που μπαίνουν εδώ μέσα έρχονται να διασκεδάσουν και όχι να μαυρίσουν... 12 2 Quote
Ζάνταφ Posted June 5, 2025 Member ID: 41,338 Group: Members Topic Count: 55 Content Count: 1,150 Reputation: 7,919 Achievement Points: 1,220 Days Won: 22 With Us For: 782 Days Status: Offline Last Seen: 10 hours ago Author Posted June 5, 2025 (edited) 20 λεπτά πριν, Valtasar είπε: Όπως έγραψα και στο λινκ που έβαλε ο Θοδωρής, το έβαλα για κάποιον που έχει άποψη αλλά δεν θέλει να την πει (για δικούς του λόγους). Θα μπορούσε να είναι και απλά "Ενημερώθηκα" Πολλοί μπερδεύονται με το ουδέτερο (που είναι αυτός που ΔΕΝ έχει κατασταλαγμένη άποψη) ή το παίρνουν σαν προτροπή (Διάβασε! - δεν ήταν η δική μου πρόθεση πάντως...) Το Διαφωνώ που όπως ανέφερες φέρνει πολλές φορές τσαμπουκάδες, είναι αναγκαίο για αυτόν που απλά.... διαφωνεί. Δεν μπορούμε να συμφωνούμε σε όλα (και τι νόημα θα είχε άλλωστε...) Όλα τα reactions μπορούν να έχουν διπλή ή τριπλή έννοια και πρέπει πολλές φορές να "μαντέψεις" τι θέλει να δηλώσει αυτός που τα βάζει. Βάζεις "Ευχαριστώ" σε μια παρουσίαση... εγώ συνήθως ευχαριστώ τον δημιουργό για τον κόπο του να αφιερώσει χρόνο να κάνει ένα ενδιαφέρον θέμα για την Κοινότητα. Άλλος θα βάλει "like" γιατί του αρέσει το έργο, άλλος γιατί του αρέσει η παρουσίαση. Στις παρουσιάσεις των άρθρων γίνεται ο κακός χαμός, άλλοι βάζουν reaction για το άρθρο, άλλοι για τον δημιουργό άλλοι για αυτόν που ανέβασε το άρθρο άντε βγάλε άκρη Εδώ αναφέρομαι στο "Like" όταν το βάζουμε όχι για το Read... Επίσης, μην ξεχνάμε ότι είναι γραπτός λόγος. Μπορεί να διαφωνούμε εν μέρει, να μην μας αρέσει ο τρόπος που εκφράζεται ο άλλος αλλά να είναι σωστό το νόημα, να τα βλέπουμε στραβά γιατί είμαστε σε περίεργη κατάσταση ή απλά να θέλουμε να γκρινιάξουμε... Να τα βλέπουμε όλα όμορφα γιατί ξυπνήσαμε καλά (ή είμαστε ερωτευμένοι) ή να τα βλέπουμε όλα λάθος γιατί το κόμα μπήκε σε λάθος σημείο στην πρόταση... Μια απλή συμβουλή : δώστε χρόνο και βλέπετε καλοπροαίρετα τον γραπτό λόγο... σε βάθος χρόνου όλοι δείχνουν αυτό που έχουν μέσα τους, αν είναι άσχημο, από μόνοι τους απομονώνονται γιατί οι περισσότεροι που μπαίνουν εδώ μέσα έρχονται να διασκεδάσουν και όχι να μαυρίσουν... Για το ποστ Πρόεδρε, χιουμοριστικά τα σχολίασα γενικά, δεν έχω κάποια ένσταση με αυτά. Τώρα απόλυτο δίκιο έχεις όσων αφορά τον γραπτό λόγο, ούτως ή άλλως το ποιόν του καθενός φαίνεται και δεν θα κριθεί από ένα reaction. Edited June 5, 2025 by Ζάνταφ 5 Quote
nikolas12 Posted June 5, 2025 Member ID: 33,354 Group: Moderator Topic Count: 849 Content Count: 5,470 Reputation: 46,444 Achievement Points: 2,310 Days Won: 292 With Us For: 2,739 Days Status: Offline Last Seen: Thursday at 02:33 PM Age: 30 Posted June 5, 2025 Εντωμεταξύ το θρεντ που πόσταρε ο @ Θοδωρής Καραπάνος το είχα χάσει τελείως, ειλικρινά ποτέ δεν είχα πολυκαταλάβει το Read ως reaction. Κάποια στιγμή μου το είχαν βάλει σε ποστ της συλλογής μου και κατάλαβα ότι εννοούν "Φίλε έχεις πολλά κόμικ, κόψε τα ποστ και διάβαζε", άλλες φορές το πιάνω σαν "Καλές λαλακίες έγραψες πάλι, τράβα να διαβάσεις κανά βιβλίο" και άλλες φορές σαν ουδέτερο τύπου δεν ξέρω τι reaction να βάλω 2 1 Quote
Laz33 Posted June 5, 2025 Member ID: 31,613 Group: Members Topic Count: 59 Content Count: 5,624 Reputation: 44,292 Achievement Points: 5,819 Days Won: 121 With Us For: 3,566 Days Status: Offline Last Seen: 1 hour ago Age: 42 Posted June 5, 2025 Για μένα το "read" έχει ελαφρώς αρνητική σημασία και το χρησιμοποιώ με την έννοια "το διάβασα αυτό που έγραψες, δεν πολυσυμφωνώ αλλά δεν θα σου βάλω disagree γιατί κατά βάθος σε συμπαθώ ή γιατί βαριέμαι τώρα να έρχομαι σε αντιπαράθεση μαζί σου". Ο @ konni πάντως μπορεί να μας εξηγήσει τι σημαίνει το "read", γιατί είναι αυτός που το χρησιμοποιεί πιο συχνά εδώ μέσα, ακόμα και σε σχόλια που κυριολεκτικά δεν έχουν τίποτα το μεμπτό. Μπορεί δηλαδή κάποιος να πει καλημέρα και ο Konni να πατήσει "read" 2 3 Quote
Manitou Posted June 6, 2025 Member ID: 2,322 Group: Members Topic Count: 25 Content Count: 5,279 Reputation: 41,478 Achievement Points: 5,353 Days Won: 109 With Us For: 6,872 Days Status: Offline Last Seen: 8 hours ago Age: 47 Posted June 6, 2025 Και κάποιος άλλος φίλος που δεν θυμάμαι τώρα το χρησιμοποιεί θετικά ως "διαβάστε το". Είναι όντως μπερδευτικη αντίδραση. 2 Quote
konni Posted June 6, 2025 Member ID: 25,157 Group: Members Topic Count: 16 Content Count: 525 Reputation: 3,291 Achievement Points: 557 Days Won: 1 With Us For: 5,060 Days Status: Offline Last Seen: 49 min ago Age: 57 Posted June 6, 2025 3 ώρες πριν, Laz33 είπε: Για μένα το "read" έχει ελαφρώς αρνητική σημασία και το χρησιμοποιώ με την έννοια "το διάβασα αυτό που έγραψες, δεν πολυσυμφωνώ αλλά δεν θα σου βάλω disagree γιατί κατά βάθος σε συμπαθώ ή γιατί βαριέμαι τώρα να έρχομαι σε αντιπαράθεση μαζί σου". Ο @ konni πάντως μπορεί να μας εξηγήσει τι σημαίνει το "read", γιατί είναι αυτός που το χρησιμοποιεί πιο συχνά εδώ μέσα, ακόμα και σε σχόλια που κυριολεκτικά δεν έχουν τίποτα το μεμπτό. Μπορεί δηλαδή κάποιος να πει καλημέρα και ο Konni να πατήσει "read" Είπα να βάλω λίγο ποικιλία, βαρέθηκα την καρδούλα! Δεν το χρησιμοποιώ ως κακό. 7 Quote
Recommended Posts