Jump to content

Recommended Posts

• Member ID:  40,190
  • Group:  Members
  • Topic Count:  62
  • Content Count:  1,072
  • Achievement Points:  1,190
  • Days Won:  15
  • With Us For:  762 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Posted

MM569_1920x1080.jpg?v=1746015270

Η περιπέτεια και το γέλιο συνεχίζονται στις νέες ιστορίες του Μίκυ Μάους που κυκλοφορούν στα περίπτερα.

ΜΙΚΥ & ΓΚΟΥΦΥ: ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ , από την σειρά" οι περιπέτειες του Κάπταιν Νέμο"
 ΣΚΡΟΥΤΖ ΜΑΚ ΝΤΑΚ: ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ
 ΤΖΟ & ΡΟΚ: ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ
 ΝΤΟΝΑΛΝΤ & ΦΕΘΡΥ: ΜΑΓΕΙΡΕΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ, από την σειρά "Paperi Mestieri & Guai"
 ΦΑΝΤΟΜΙΑΣ: ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, από την σειρά "Ντάκμπριτζ"

Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 09/05 (Νο. 569) :) .

• Like 3
  • Respect 3
  • Thanks 4

• Member ID:  29,562
  • Topic Count:  2
  • Content Count:  628
  • Achievement Points:  636
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4,270 Days
  • Last Seen:  

Posted

αυτό δεν είναι τέυχος, αυτό είναι κολλάζ

• Like 5
  • Funny 2
  • Read 1

• Member ID:  31,613
  • Topic Count:  58
  • Content Count:  5,011
  • Achievement Points:  5,199
  • Days Won:  107
  • With Us For:  3,261 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  

Posted (edited)

Και τα 2-3 επόμενα έτσι θα΄ναι.

Θα έχουν ένα μέρος από μια ιστορία, ένα από μια άλλη, ένα από την παράλλη και χέσε μέσα.

Να πάρει ένα παιδάκι να διαβάσει αυτό το τεύχος και να μην καταλάβει Χριστό. 

Eννοώ ένα παιδάκι που αγοράζει Μίκυ Μάους στη χάση και στη φέξη, γιατί κακά τα ψέματα δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλά που να αγοράζουν ανελλιπώς κάθε Παρασκευή.

Δεν έπρεπε να δημοσιεύσουν 3 μεγάλες ιστορίες ταυτόχρονα.

Ας τέλειωναν τη μία και να πήγαιναν μετά στην επόμενη, ώστε τα τευχάκια να περιέχουν και κάποιες αυτοτελείς ιστορίες για να μπορούν να διαβαστούν αυτόνομα.

Edited by Laz33
  • Like 10
  • Read 1

• Member ID:  25,448
  • Topic Count:  493
  • Content Count:  4,652
  • Achievement Points:  4,782
  • Days Won:  11
  • With Us For:  4,698 Days
  • Last Seen:  

Posted

Ένα υπέροχο κολάζ!!! Αδημονώ να το διαβάσω!!! Να βάλουμε και τις ταλαίπωρες τις μονοσέλιδες που τις παίζω μόνο εγώ!!! :D

Από την σειρά Όλοι για ψάρεμα έχουμε τις κάτωθι μονοσέλιδες...

• Like 6
  • Read 1

• Member ID:  25,448
  • Topic Count:  493
  • Content Count:  4,652
  • Achievement Points:  4,782
  • Days Won:  11
  • With Us For:  4,698 Days
  • Last Seen:  

Posted

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #569 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο. (Από τον αδελφόφιλο @ Indian ο...)

tn_MIKYMAOUSE_0569.jpg

Εδώ Λιμνούπολη! (By Silvia Ziche) :yahoo:
Ιστορίες.

Το μυστηριώδες νησί: "Το ναυάγιο."

Ο καιρός λυσσομανάει πάνω από τον ωκεανό.

Spoiler

Οπότε καταλαβαίνετε πόση ηρεμία θα επικρατεί και στον ίδιο τον ωκεανό. Αυτό που μας ενδιαφέρει όμως βρίσκεται στον ουρανό. Είναι ένα αερόστατο με τις Μίννι και Νταίζυ μέσα. Αλλά και τον Πλούτο. Το θερμό μπαλόνι τους είναι έρμαιο στις προθέσεις του Αίολου. Όσο και αν το ελαφραίνουν δε καταφέρνουν να γλυτώσουν από τις προθέσεις του. Που δεν είναι αγνές. Η Μίννι ξυπνάει πρώτη στην αμμουδερή παραλία και μετά από λίγο αγκαλιάζει χαρούμενη την Νταίζυ που σώθηκε και αυτή. Ο Πλούτο όμως δε βρίσκεται πουθενά και η Μίννι είναι απαρηγόρητη. Αλλά εν τέλει γαυγίσματα τους οδηγούν στην πιο χαρούμενη ουρά που έχουμε δει ποτέ. Επίσης τους έχει βρει και κατάλυμα σε κάτι σπηλιές.

Η Μίννι θα κάτσει να σουλουπώσει το νέο τους σπιτικό ενώ η Νταίζυ θα πάει προς αναζήτηση τροφής. Τα καταφέρνουν και οι δύο οπότε όλα καλά. Η Μίννι επίσης άναψε φωτιές στην παράλια μπας και τις δουν διερχόμενα καράβια. Μία αναρρίχηση όμως στο μοναδικό βουνό του νησιού τους αποκαλύπτει θάλασσα ως εκεί που φτάνει το μάτι. Αλλά και μουσαφιραίους στο τσαρδάκι τους. Διότι το μα'ι'μούδι που ενόχλησε τον Πλούτο κάτι καρέ πριν έφερε και τους φίλους του και έπεσαν με τα μούτρα στο φαγητό της τριάδας. Εν τέλει μετά από άνιση μάχη το κατάλυμμα τους βρίσκεται υπό κατάληψη. Ξαφνικά εμφανίζεται ένας γορίλας. Φέρεται ως αρχηγός των μα'ι'μούδων. Ενώ οι φίλες μας τρομάζουν το τεράστιο θηλαστικό είναι φιλοκότερο από τους υποτακτικούς του που τους τρέπει σε φυγή.

Η Μίννι ανακαλύπτει ότι οι φωτιές στην παραλία έσβησαν και χάθηκαν τα μαζεμένα ξύλα. Οπότε αποφασίζουν να τα μαζέψουν εκ νέου και να φυλάνε σκοπιά. Ένα ρομποτάκι όμως εμφανίζεται από την άμμο και η τετράς ,ναι και ο γορίλας μαζί, το κυνηγάνε. Πέφτουν όμως πάνω σε κάτι τίγρεις που είναι νηστικές. Εκεί που πιστεύουν πως ήρθε η ώρα να εγκαταλείψουν τα εγκόσμια δύο παλιοί γνωστοί μας τους σώζουν από αέρος. Μπροστά τους ανοίγονται τα μύρια θαυμαστά του νησιού του Κάπταιν Νέμο!!!

Ο δρόμος για την Ρώμη: "Στα χνάρια των Ρωμαίων." (Β΄ επεισόδιο.)

Ο Σκρούτζ προσπαθεί να κάνει τους συχωριανούς του Ρωμαίους αλλά προτιμούν να είναι ο εαυτός τους. Μαζί ενωμένοι όμως αντιμετωπίζουν τους Μουργολύκωνες... 

"Το κυνήγι του κλέφτη."

Οι γνωστοί μας αστυνομικοί δε μπορούν να πιάσουν έναν κλέφτη ούτε αν τον έχουν μπροστά τους...

Δουλειές & ζημιές: "Μάγειρες κατεδάφισης."

Το γλυκό μπορεί να φούσκωσε λίγο παραπάνω αλλά είχε επιτυχία...

Ντακμπριτζ: "Αγώνας στο ποτάμι." (Δ΄ επεισόδιο.)

Ο Κουάκυ μυείται στην σκοτεινή πλευρά του κολλεγίου. Επίσης εμποδίζει την ματαίωση ενός αγώνα.

Μονοσέλιδες ιστορίες.

Όλοι για ψάρεμα: "Ενοχλητικός θόρυβος."
Όλοι για ψάρεμα: "Μαθήματα μάρκετινγκ."
Όλοι για ψάρεμα: "Χωρίς κολατσιό."
Όλοι για ψάρεμα: "Γενική επιθεώρηση."

Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ

Εν κατακλείδι.

Απλά υπέροχο το πρώτο επεισόδιο του Μυστηριώδες Νησιού. Εξάλλου ο Ιούλιος Βερν είναι εγγύηση για μία καλή μεταφορά σε κόμικ. Πανέμορφο το σχέδιο και καλογραμμένο το σενάριο.

Ο δρόμος προς την Ρώμη μας δίνει ένα ενδιαφέρον επεισόδιο. Ακολουθεί μία τύπου φάρσα ιστορία με δύο "ιδιοφυείς" αστυνομικούς. Για να συνεχίσουμε με μία γευστική και συμπαθητική ιστορία. Το τεύχος κλείνει με ένα ακόμα υπέροχο επεισόδιο από τα φοιτητικά χρόνια του ,μελοντικού, Φαντομία.

Οι μονοσέλιδες ήτο χαλαρωτικές...

Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. Το μυστηριώδες νησί: "Το ναυάγιο." (Α΄ επεισόδιο.)
2. Ντακμπριτζ: "Αγώνας στο ποτάμι." (Δ΄ επεισόδιο.)
3. Ο δρόμος για την Ρώμη: "Στα χνάρια των Ρωμαίων." (Β΄ επεισόδιο.)
4. Δουλειές & ζημιές: "Μάγειρες κατεδάφισης."
5. "Το κυνήγι του κλέφτη."

8.5/10!!!
Απλά πανέμορφο το κολάζ του δεύτερου Μαγιάτικου τεύχους... Με τις αδυναμίες του βεβαίως-βεβαίως!!! :D

:hop: :hop: :hop: 

• Like 7

• Member ID:  40,802
  • Topic Count:  4
  • Content Count:  119
  • Achievement Points:  126
  • With Us For:  611 Days
  • Last Seen:  

Posted

Όντως πολύ ευχάριστο, και οπτικά, τεύχος. Μια απορία, οι μονοσέλιδες ιστορίες Όλοι για ψάρεμα έχουν κωδικούς πάνω, πχ J-2774-01. Δεν μπορώ να τους βρω όμως στο inducks. Τι παίζει;

• Like 2

• Member ID:  20,685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  805
  • Content Count:  14,239
  • Achievement Points:  9,268
  • Days Won:  501
  • With Us For:  5,035 Days
  • Last Seen:  

Posted
10 ώρες πριν, nkak είπε:

Μια απορία, οι μονοσέλιδες ιστορίες Όλοι για ψάρεμα έχουν κωδικούς πάνω, πχ J-2774-01. Δεν μπορώ να τους βρω όμως στο inducks. Τι παίζει;

Όλες τις ιστορίες που έχει η σειρά μπορείς να τις βρεις ΕΔΩ:)

:beer:

• Like 2
  • Thanks 2

• Member ID:  25,930
  • Topic Count:  115
  • Content Count:  981
  • Achievement Points:  981
  • With Us For:  4,605 Days
  • Last Seen:  

Posted

Οι κωδικοί που αρχίζουν από "J" είναι καταχωρισμένοι στο I.N.D.U.C.K.S. με το "J" αλλαγμένο σε "I TL". Άρα, πληροφορίες για την ιστορία "J 2774-01", θα βρεις στο I.N.D.U.C.K.S. με τον κωδικό "I TL 2774-01".

Εικάζω ότι αυτό οφείλεται στο ότι οι Ιταλοί για ιστορικούς λόγους βάζουν κωδικούς στις ιστορίες τού Topolino, που αρχίζουν από "J", ενώ στο I.N.D.U.C.K.S. προσπαθούν να έχουν ενιαία κωδικοποίηση, με το πρώτο γράμμα να αντιστοιχεί στη χώρα παραγωγής.

• Like 2
  • Thanks 2

• Member ID:  2,322
  • Topic Count:  25
  • Content Count:  4,991
  • Achievement Points:  5,065
  • Days Won:  105
  • With Us For:  6,567 Days
  • Last Seen:  

Posted

Όταν ήμουν μικρός τα λάτρευα τα τεύχη με μέρος Α μέρος Β. Ίσως γιατί ήταν συνώνυμα των καλών ιστοριών. Τότε βέβαια θυμόμουν τι γινόταν από ιστορία σε ιστορία.... χεχεχε. Όπως και να χει δεν νομίζω ότι είναι τόσο αποτρεπτικός παράγοντας για έναν πιτσιρικά για να διαβάζει ΜΜ. Ίσως οι συνέχειες επιβάλουν ψυχαναγκασμους στα (όλο και περισσότερο) ψυχαναγκαστικά παιδιά που μεγαλώνουμε. Για να το κάνουν οι Ιταλοί κάτι ξέρουν. Εμένα με ζοριζει πια αλλά εγώ είμαι και βρωμογερος.:lol:

• Like 3
  • Funny 4

• Member ID:  31,613
  • Topic Count:  58
  • Content Count:  5,011
  • Achievement Points:  5,199
  • Days Won:  107
  • With Us For:  3,261 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  

Posted (edited)
On 11/5/2025 στο 9:10 ΜΜ, Manitou είπε:

Όταν ήμουν μικρός τα λάτρευα τα τεύχη με μέρος Α μέρος Β. Ίσως γιατί ήταν συνώνυμα των καλών ιστοριών. Τότε βέβαια θυμόμουν τι γινόταν από ιστορία σε ιστορία.... χεχεχε. Όπως και να χει δεν νομίζω ότι είναι τόσο αποτρεπτικός παράγοντας για έναν πιτσιρικά για να διαβάζει ΜΜ. Ίσως οι συνέχειες επιβάλουν ψυχαναγκασμους στα (όλο και περισσότερο) ψυχαναγκαστικά παιδιά που μεγαλώνουμε. Για να το κάνουν οι Ιταλοί κάτι ξέρουν. Εμένα με ζοριζει πια αλλά εγώ είμαι και βρωμογερος.:lol:

Ναι αλλά παλιά έβαζαν μόνο μια μεγάλη ιστορία σπασμένη σε μέρη.
Οι υπόλοιπες του τεύχους ήταν αυτοτελείς.
Εδώ μιλάμε για τρεις μεγάλες ιστορίες ταυτόχρονα.

Οι μόνες αυτοτελείς του τεύχους είναι δυο μικρές 6σέλιδες.

Ούτε οι Ιταλοί βάζουν 3 μεγάλες ταυτόχρονα.

Είχαν ολοκληρώσει πρώτα το Paperbridge και μετά έβαλαν τις άλλες δύο.

Και πέρα απ΄αυτό, το Topolino έχει 160 σελίδες, άρα περισσότερο χώρο να μπουν κάποιες επιπλέον αυτοτελείς ιστορίες.

Δεν κάνει επομένως η Καθημερινή αυτό που κάνουν οι Ιταλοί.

Εμένα δεν με πειράζει τόσο, αλλά όπως είπα ένα παιδάκι ή ένας μπαμπάς ψιλο-άσχετος από κόμικς (όπως είναι οι περισσότεροι στην Ελλάδα κακά τα ψέματα) που θα πάρει ένα τυχαίο Μίκυ Μάους για το παιδάκι του και πέσει σ΄αυτό το τεύχος το οποίο δεν έχει καμία αυτοτέλεια, δεν νομίζω να ξαναπάρει σύντομα άλλο Μίκυ Μάους.

Και σιγά το παιδάκι (πόσο μάλλον ο μπαμπάς) μην μπει στο internet να ψάξει από πόσα μέρη αποτελείται η κάθε ιστορία του τεύχους και που θα βρει τα υπόλοιπα μέρη.

Αυτά τα κάνουμε εμείς οι "καμένοι".
Αλλά καλώς ή κακώς ένα Μίκυ Μάους απευθύνεται κυρίως σε μικρά παιδιά (ή γονείς με μικρά παιδιά) και όχι σε μας τους μαντραχαλάδες σκληροπυρηνικούς κομικσόφιλους.

Edited by Laz33
  • Like 3

• Member ID:  2,322
  • Topic Count:  25
  • Content Count:  4,991
  • Achievement Points:  5,065
  • Days Won:  105
  • With Us For:  6,567 Days
  • Last Seen:  

Posted

Η αλήθεια είναι ότι τρεις ιστορίες ήταν υπερβολή. Και νομίζω κιόλας ότι δεν έχει ξαναγίνει. Άντε να έχουν ξαναβάλει 2 από καμία φορά.

• Like 4
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.