Jump to content

Ποιο ήταν το αγαπημένο σας Disney περιοδικό του Τερζόπουλου;  

48 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• Member ID:  41,338
  • Group:  Members
  • Topic Count:  55
  • Content Count:  1,161
  • Achievement Points:  1,231
  • Days Won:  22
  • With Us For:  910 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Posted (edited)

Η ιδέα για την συγκεκριμένη δημοσκόπηση μου ήρθε στο πασχαλινό τραπέζι, όταν ήρθαν στην συζήτηση τα περιοδικά της Ντίσνευ που εξέδιδε ο κ. Τερζόπουλος πριν κάποια χρόνια. Νομίζω ότι οι περισσότεροι από εδώ μέσα έχουμε διαβάσει από τα εν λόγω περιοδικά, οπότε θέλω να ρωτήσω: Ποιο ήταν το αγαπημένο σας; 

Στην δημοσκόπηση έχω βάλει τα  περιοδικά που εκδίδονταν για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, για αυτό δεν έβαλα ΜΙΝΝΙ κλπ. Επίσης δεν συμπεριλήφθηκαν σειρές όπως τα ΜΕΓΑΛΑ ΣΗΡΙΑΛ γιατί δεν κυκλοφορούσαν σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Ας αρχίσει η μάχη!:blob7:

Edited by Ζάνταφ
  • Like 10

• Member ID:  31,638
  • Topic Count:  17
  • Content Count:  1,527
  • Achievement Points:  1,583
  • Days Won:  11
  • With Us For:  3,679 Days
  • Last Seen:  

Posted

Ως μικρό παιδί υπήρχε το εξής.

Το Κόμιξ είχε ωραίες ιστορίες αλλά και άρθρα κτλ που το μικρό μου εαυτό τον ξενέρωναν. Δεν είχα μπει στο τρυπάκι του συλλέκτη, ήθελα απλά κάτι ωραίο να διαβάσω. Μάλιστα με θυμάμαι να έχω χάσει τα πρώτα δύο που είχε βγει ο Βίος οπότε σε όλα τα υπόλοιπα 10 απλά να τα προσπερνάω και να έχω ξενερώσει τη ζωή μου (τόσα ήξερα τότε).

Μίκυ Μάους εβδομαδιαίο pleasure αλλά πολλές ιστορίες ήταν μάπα. ΟΚ.

Αλμανάκο, πολύ για βιντεοπαιχνίδια και ταινίες που εγώ τότε μιεχ, διάβαζα ιστορίες, διάβαζα αθλητικά αφιερώματα και ως εκεί.

Ντόναλντ, κλάιν ήμουν λίγο (αν και είχε διαμαντάκια).

Κι έτσι εγώ περίμενα με αγωνία τα Κλασικά. Μεγάλες ιστορίες, ΜΟΝΟ ιστορίες, ωραίες ως επί το πλείστον. Για πείτε είμαι ο μόνος;

Επίσης @ Ζάνταφ , υπήρχε και το Μεγάλο Μίκυ που είχε καμια 500αρια τεύχη ε

• Like 9

• Member ID:  31,613
  • Topic Count:  60
  • Content Count:  5,863
  • Achievement Points:  6,063
  • Days Won:  129
  • With Us For:  3,694 Days
  • Last Seen:  

Posted

Ως παιδί διάβαζα κυρίως Μίκυ Μάους από disney.

Είχα και 1-2 Αλμανάκο, όπως και 1-2 ΚΟΜΙΞ.

Αλλά δεν μου πολυάρεζαν.

Τα ΚΟΜΙΞ τα θεωρούσα πανάκριβα για τις λίγες σελίδες που είχαν (μιλάω για τα πρώτα τεύχη που είχαν 30-40 σελίδες).

Τα Αλμανάκο πάλι δεν μου άρεζαν τόσο γιατί είχαν λίγες σελίδες με κόμικς.

Η περισσότερη ύλη ήταν άρθρα και αφιερώματα σε ταινίες, video-games, αθλητικά και άλλα άκυρα.

Άρα ως παιδί ξεκάθαρα προτιμούσα Μίκυ Μάους.

Ως ενήλικας όμως προτιμώ τα ΚΟΜΙΞ.

Όχι τα πολύ πρώτα, ας πούμε αυτά απ΄το #100 και μετά.

Επειδή όμως η ερώτηση αφορά το παρελθόν ("ποιο ήταν") απαντάω Μίκυ Μάους.

• Like 7

• Member ID:  11,226
  • Topic Count:  150
  • Content Count:  3,565
  • Achievement Points:  3,641
  • Days Won:  21
  • With Us For:  6,158 Days
  • Last Seen:  

Posted

ΚΟΜΙΞ μονο!!  (ενταξει και τα αλλα καλα ηταν αναλογα και με την ηλικια, αλλα αφου πρεπει να βαλω μια ψηφο την βαζω στο ΚΟΜΙΞ)

• Like 8

• Member ID:  36,788
  • Topic Count:  3
  • Content Count:  1,786
  • Achievement Points:  2,093
  • Days Won:  24
  • With Us For:  2,068 Days
  • Last Seen:  

Posted (edited)

Επειδή η ερώτηση είναι ήταν , απάντησα το ΚΟΜΙΞ. Οποιο περιπτερο εβρισκα, όπου και να πήγαινα, πάντα κοιτούσα μηπως βρω κάποια από τα παλιά τεύχη που μου έλειπαν (αμ δε...).Ποσα και πόσα χρόνια απορούσα που σόι βρισκονται τα 50ρια και τα 60ρια με το χαρτη ενώ κατι #25 #28 #45 τα εβρισκα σε καθε μα καθε σημείο που έψαχα !!

Οι ιστορίες τέλειες (μεχρι το #200 περίπου) και απο το #96 που το ξεκίνησα δεν έχανα τεύχος μηνας μπει μήνας βγει.

Βέβαια τώρα αν με ρωτήσεις ποιο ειναι το πιο αγαπημένο μου για να διαβάζω ως ενήλικας, θα σου πω με σιγουριά τα Μίκυ Μυστήριο Ά Κύκλος! Δυστυχώς ποτέ δεν ξανακυκλοφόρησε κάτι αντίστοιχο... :crying:

Σαν ποσότητα τευχών στη συλλογή ειναι τα Μίκυ Μάους, που και αυτό το αγαπούσα μικρός αλλά δεν το αγόραζα λόγω χώρου και λόγω γκρίνιας (πόσα άλλα θα πάρεις έχεις μεγαλώσει!).

:party4:

Edited by ManaLeak13
  • Like 6

• Member ID:  34,230
  • Topic Count:  16
  • Content Count:  987
  • Achievement Points:  1,075
  • Days Won:  6
  • With Us For:  2,668 Days
  • Last Seen:  

Posted

ΚΟΜΙΞ και απο εμένα!

Βασικά το ΚΟΜΙΞ είναι ο λόγος που διαβάζω κομικς. Επίσης και Ντολαντ είχε κάποιες καλές ιστορίες που μου άρεσαν μικρός, αλλά μόνο για 3-4 χρόνια το έπαιρνα τακτικά, μετά επιλεκτικά μόνο. Το ίδιο και το Αλμανάκο, που πιο μικρός λόγο των άρθρων που είχε μου άρεσε πάρα πολύ και το έπαιρνα και αυτό τακτικά. Όταν μεγάλωσα ήταν το πρώτο που άρχιζα να κόβω. Μίκυ Μάους μου την έσπαγε ο Μίκυ, επομένως λιγότερα πράγματα εκεί.

• Like 6

• Member ID:  33,481
  • Topic Count:  7
  • Content Count:  562
  • Achievement Points:  606
  • Days Won:  0
  • With Us For:  2,841 Days
  • Last Seen:  

Posted (edited)

Θεωρώ ότι ο τίτλος ήταν αρκετά εύστοχος χρησιμοποιώντας την λέξη "αγαπημένο" αντί για "καλύτερο". Πάντως παρόλα αυτά και πάλι είναι δύσκολο να απαντηθεί ειδικά για όσους διαβάζουν ντίσνευ περιοδικά από μικροί αφού τα γούστα άλλαζαν με τα χρόνια.

Το περιοδικό ΚΟΜΙΞ γενικά άρχιζα να το αγοράζω συστηματικά χοντρικά περίπου από το τεύχος 100. Είχα και παλαιότερα τεύχη αλλά τα αγόραζα σποραδικά και φυσικά το αντιμετώπιζα σαν όλα τα άλλα: περιοδικό ντίνευ για να διαβάσω και να περάσω καλά την ώρα μου. Ως εκ τούτου μικρός απλά αγόραζα ό,τι έβγαινε και αν βάλουμε τον παράγοντα συχνότητα τότε σαφέστατα το ΜΜ που έβγαινε κάθε εβδομάδα, μάς χάριζε την περισσότερη ψυχαγωγία.

Μεγαλώνοντας λίγο προφανώς εκτίμησα λίγο παραπάνω το ΚΟΜΙΞ για τους γνωστούς λόγους (όπου κατά τη γνώμη μου στα 100-150 τεύχη ήταν στα ντουζένια του) αλλά και πάλι είχαν περάσει από τα χέρια μου μέχρι τότε πολλές εκδόσεις.

Στη φάση που είμαι τα βλέπω πλέον όλα τα ίδια αφού λίγο πολύ μου δίνουν τις ίδιες αναμνήσεις. Στο δημοτικό σαφώς αγαπημένο μου ήταν το ΜΜ αφού αυτό αγόραζα συνέχεια αλλά και πάλι δεν μπορώ να ξεχάσω τα Κλασικά το Μεγάλο Μίκυ και τα υπόλοιπα οπότε να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω τι να ψηφίσω. Ίσως να πω τελικά το ΚΟΜΙΞ γιατί αυτό με ταξίδεψε με τις ιστορίες του Μπαρκς.

Πάντως από το φορουμ έμαθα για το περιοδικό "Σούπερ Μίκυ". Αν μου είχε ζητηθεί να πω ποιό θεωρούσα "αντικειμενικά" το καλύτερο περιοδικό του Τερζό θα ήταν ´σιγουρα αυτό. Χορταστικό από ιστορίες και σελίδες όπου διάβαζες συνήθως μόνο μεγάλους δημιουργούς. Βασικά ήταν το ΚΟΜΙΞ όπως έπρεπε να είναι. Χωρίς κάτι φανφαροάρθρα και χωρίς ιστορίες που να δίνονται με το σταγονόμετρο. Φαντάζομαι ότι όμως δεν συνέφερε να βγαίνει ένα τέτοιο περιοδικό οπότε ίσως αργότερα προέκυψε το ΚΟΜΙΞ. Δεν το ψηφίζω όμως (το σούπερ Μίκυ) γιατί απλούστατα μικρός δεν το είδα ποτέ, δεν έπεσε ποτέ στα χέρια μου. Όμως - υποθετικά μιλώντας- θεωρώ ότι αυτό θα ήταν το αγαπημένο μου περιοδικό.

Edited by lovcom
  • Like 8

• Last Seen:  

Posted

Ξέχασα να αναφέρω ότι ένα απ΄τα αγαπημένα μου κόμικς μικρός ήταν το Σούπερ Μεγάλο Μίκυ #329 που είχε τον Βασιλιά των Λιονταριών (η οποία ήταν απ΄τις αγαπημένες μου ταινίες κινουμένω σχεδίων).

MegaloMiky_0329.thumb.jpg.fa3ddb6fb75e270b3668817f67830400.jpg

Έχω μάλιστα και μια φωτογραφία κάτω απ΄το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην οποία κρατάω το εν λόγω τεύχος.

Νομίζω είχα και το τεύχος με τον Αλαντίν.

Αλλά αυτό με το Βασιλιά το είχα ξεσκίσει στο διάβασμα.

Δεν έχω ιδέα εν τω μεταξύ που κατέληξε.

Αν και φαντάζομαι θα είχε τη μοίρα των περισσότερων κόμικς της παιδικής μου ηλικίας (δηλαδή το πήγα στο χωριό και σε κάποια φάση θα το πέταξε η θεία μου θεωρώντας ότι είμαι μεγάλος για να διαβάζω Μικυμάου).

• Like 6
  • Sad 1

• Member ID:  30,298
  • Topic Count:  14
  • Content Count:  1,900
  • Achievement Points:  1,917
  • Days Won:  24
  • With Us For:  4,368 Days
  • Last Seen:  

Posted

Βγάζοντας έξω τα Μεγάλα Σήριαλ που ήταν η έκδοση που περίμενα όλη τη χρονιά και ομόρφαιναν τα καλοκαίρια μας, για μένα ΚΟΜΙΞ ασυζητητί, ήταν η πιο premium και προσεγμένη έκδοση από όλα τα υπόλοιπα με τις καλύτερες ιστορίες και ξεχώριζε, από εκεί μάθαμε ονόματα σχεδιαστών και εκτιμήσαμε τα κόμικς καλύτερα. Ήταν κάτι το διαφορετικό.

Από εκεί και πέρα το Μίκυ της Παρασκευής ήταν μια αγαπημένη συνήθεια, παρόλο που μπορεί να μην πετύχαινες πάντα την φοβερή ιστορία, ήταν κάθε βδομάδα εκεί να σε συντροφεύσει. Το Ντόναλντ μ'άρεσε αρκετά όσο είχε μια θεματική ας πούμε, ο Ντόναλντ στο τάδε επάγγελμα στην τάδε συνθήκη κλπ, ήταν ενδιαφέρουσα ομαδοποίηση ιστοριών.

Το Αλμανάκο με κούραζε καθώς δεν ασχολούμουν καθόλου με αθλητικά ή videogames οπότε σε μεγάλο μέρος μου ήταν αδιάφορο, μου άρεσαν πολύ βέβαια οι ιστορίες του Φάντομ Ντακ οπότε θέλοντας και μη το αγόραζα για αυτές τις 30-40 σελίδες με κόμικς που είχε μέσα. Τα Κλασικά επίσης ήταν ενδιαφέρων θεσμός, μοναδική ευκαιρία για νεότερους αναγνώστες όπως εγώ να διαβάσουν κλασικές ιστορίες που ειδάλλως υπήρχαν σε ξεχασμένα Μίκυ Μάους προ αμνημονεύτων ετών.

Το Μεγάλο Μίκυ μάλλον ήταν το πιο αδιάφορο για μένα, τουλάχιστον στα μέσα των 00s που μεγάλωσα, το έπαιρνα καθαρά για λόγους πληρότητας, δε θυμάμαι ποτέ να τρέχω να το διαβάσω, πέρα από μια περίοδο που είχε ιστορίες του Τζούνιορ Ντακ ή όταν έβαζαν μεταφορές κινηματογραφικών ταινιών. Το Μίκυ Μυστήριο ήταν επίσης κάτι διαφορετικό και αξιόλογο, σαν μικρό παιδί βέβαια με κούραζε λίγο αυτή η νουάρ αισθητική και οι πολυσέλιδες ιστορίες, αλλά ήταν πραγματικά κάτι το ιδιαίτερο, πόσο μάλλον με την έλευση του Β΄ Κύκλου που δυστυχώς η γενιά μου ποτέ δεν απόλαυσε ολοκληρωμένη στην επανέκδοση. Οι Νέες Περιπέτειες του Φάντομ Ντακ επίσης μ'άρεσαν πολύ, αλλά δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ...

Γενικά είναι πολύ κρίμα που έκλεισε η Νέα Ακτίνα, είτε πήγαινε καλά είτε όχι, μέχρι το τέλος έβγαζε ξεχωριστές εκδόσεις και δεν αρκούταν στα απολύτως απαραίτητα όπως η Καθημερινή. Μακάρι κάποια στιγμή τα Disney comics να αποκτήσουν την παλιά τους αίγλη, αν και δεν ξέρω κατά πόσο υπάρχει πια το αγοραστικό κοινό για κάτι τέτοιο.

• Like 8

• Member ID:  32,941
  • Content Count:  540
  • Achievement Points:  603
  • Days Won:  2
  • With Us For:  2,978 Days
  • Last Seen:  

Posted

Εμένα μου άρεσε εκείνο το Φαντομ Ντακ που η Καθημερινη δεν ολοκλήρωσε ποτέ. 

• Like 5

• Last Seen:  

Posted

Εγώ προσωπικά αμφιταλαντεύτηκα πολύ μεταξύ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ και ΚΟΜΙΞ. 

Το ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ ήταν το περιοδικό που με σύστησε εξ αρχής στα κόμικς, και αγόραζα κάθε εβδομάδα για πολλά χρόνια με απίστευτη χαρά.

Στο ΚΟΜΙΞ όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ανυπομονούσα παρά πολύ για το επόμενο τεύχος κάθε μήνα! Το μεγάλο φορμάτ με εντυπωσίαζε, και κυριολεκτικά λάτρευα τις πιο ξεχωριστές ιστορίες του Μπαρκς και το Ρόσα που όμοιες τους δεν υπήρχαν στο κυρίως Ιταλικό ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ. Εκτός απ' αυτό, μεγάλο ρόλο στην επιλογή μου έπαιξαν τα άρθρα του ΚΟΜΙΞ, τα οποία αφορούσαν κυρίως διεθνή νέα της κομιξικής σκηνής, αντίθετα με το ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ που είχε ανέκδοτα, επικαιρότητα και αθλητισμό που ποσώς με ενδιέφεραν.

• Like 5

• Member ID:  20,685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  867
  • Content Count:  15,455
  • Achievement Points:  9,268
  • Days Won:  552
  • With Us For:  5,467 Days
  • Last Seen:  

Posted

Προσωπικά όλα τα κόμικς του Τερζόπουλου τα διάβαζα με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως πχ το "Τσιπ & Ντέηλ" / "Χαρούμενες Ιστορίες Disney".

Ιδιαίτερη προτίμηση είχα στο "Κόμιξ", που μου σύστησε όπως πρέπει τον Carl Barks, τον Don Rosa, τον Romano Scarpa κι όλους τους υπόλοιπους ογκόλιθους της Disney. Λέω "όπως πρέπει" γιατί μέσω αυτού του τίτλου γνωρίσαμε τα ονόματά τους και το έργο τους συνολικά.

Μέσω αυτού του τίτλου, επίσης, ξεκίνησα την διαδικασία της συλλογής και μου μπήκε το μικρόβιο της αναζήτησης κι άλλων τίτλων, εκτός Disney.

Γι' αυτές κι άλλες τόσες αναμνήσεις, λοιπόν, ψηφίζω "Κόμιξ". :) 

:beer:

• Like 8

• Member ID:  2,322
  • Topic Count:  25
  • Content Count:  5,345
  • Achievement Points:  5,419
  • Days Won:  109
  • With Us For:  7,000 Days
  • Last Seen:  

Posted

Μεγάλωσα αγοράζοντας όλες τις εκδόσεις του Τερζόπουλου από το 1988 έως το 1994. (Ναι @ Indian ακόμα και το Τσιπ και Ντεηλ :lol: - από το οποίο παρεμπιπτόντως ξεκίνησε να διαβάζει κόμικ η κόρη μου :mazoreta:). Μεγάλωσα με το αγαπημένο Μίκυ Μαους. Ανυπομονούσα κάθε δίμηνο για τα ανυπέρβλητα κλασικά (τα τεύχη από το 80 μέχρι το 120 κοσμούν πραγματικά τη συλλογή μου). Ερωτευτηκα τα παλιά σούπερ Μίκυ (εκείνη την εικοσάδα που έβγαινε κάθε εξάμηνο) με το σούπερ Μίκυ 10 να είναι το αγαπημένο μου κόμικ όλων των εποχών. Όμως ψήφισα Κόμιξ για εκείνα τα τετράγωνα αυγά, για εκείνον τον χρυσό γιγα, για το βομβαστιο για τις πρώτες ιστορίες εκεινου του περίεργου Ρόζα, για, για, για. Για τα πρώτα 150 τεύχη που για εμένα είναι η καλύτερη εκδοτική προσπάθεια που έχει γίνει ποτέ στην ελληνική σκηνή κόμικ.

• Like 8

• Last Seen:  

Posted
4 hours ago, Manitou said:

περίεργου Ρόζα

Οντως Ροζα τον μαθαμε με ζητα και μετα το αλλαξανε και το κανανε με σιγμα! Που το θημηθηκες βρε θηριο ? χεχεχε

• Like 5
Posted

Απ' τα μικρόσωμα (μικυμάο, ντόναλντ, αλμανάκο *κλπ) ξεκίνησα, αλλά γρήγορα κατρακύλησα προς την βαρυτική έλξη του ΚΟΜΙΞ. 

Εν αρχή προσπερνούσα με ιλιγγιώδη ταχύτητα τα διάφορα άρθρα και γράμματα προς τη σύνταξη, ψάχνοντας πεινασμένα για ιστορία αυτού του καταραμένου του Ρόζα(sic) που ήταν χιλιόμετρα μπροστά τόσο σε τεχνική ικανότητα όσο και σε χιούμορ. Σταδιακά έμαθα να αδειάζω όλο το κομιξικό μου πιάτο, μαζί με τα λαχανικά.

Ως περιοδικό έκανε καλή δουλειά στο να προσανατολίζει το αναγνωστικό του κοινό προς νέους ορίζοντες, μη διστάζοντας να δημοσιεύσει πιο περιπετειώδεις ιστορίες, όπως τα Μη με λες Τουτ!, το Διαστημικό Τσίρκο, τον Γκρου, Bone και άλλα πολλά που θάφτηκαν στην φθίνουσα μνήμη μου.

Θενκ γιου ΚΟΜΙΞ, ελπίζω οι διαδοχικές του εκδοχές να προσφέρουν κάτι το ανάλογο από πλευράς περιεχομένου στους νεαρούς αναγνώστες (υπάρχουν? Ή εμείς και εμείς είμαστε?)

Spoiler

(*σημείωση αρχισυντάκτη: το ΜΙΝΥ δεν συμπεριλήφθηκε στα παραδείγματα σε απέλπιδα απόπειρα διατήρησης αρρενωπού προσωπείου, όμως αξίζει να σημειωθεί ότι στην απελπισία και αυτό καταναλώνονταν, φυσικά με εχεμύθεια)

• Last Seen:  

Posted

Θα μπορούσε πάντως να μπει στη δημοσκόπηση και η Βιβλιοθήκη Καρλ Μπαρκς.

Θεωρώ ότι συνολικά είναι ό,τι πιο ποιοτικό από άποψη ιστοριών έχει κυκλοφορήσει από Τερζόπουλο.

Τα ΚΟΜΙΞ είχαν και σαβούρα μέσα, δεν ήταν όλες οι ιστορίες απ΄το πάνω ράφι.

• Like 5

• Last Seen:  

Posted
20 λεπτά πριν, Laz33 είπε:

Θα μπορούσε πάντως να μπει στη δημοσκόπηση και η Βιβλιοθήκη Καρλ Μπαρκς.

Θεωρώ ότι συνολικά είναι ό,τι πιο ποιοτικό από άποψη ιστοριών έχει κυκλοφορήσει από Τερζόπουλο.

Τα ΚΟΜΙΞ είχαν και σαβούρα μέσα, δεν ήταν όλες οι ιστορίες απ΄το πάνω ράφι.

Ναι αν και ο Τερζόπουλος έβγαλε μόνο την πρώτη 16αδα

• Like 3

• Last Seen:  

Posted
Μόλις τώρα, rolandofshire είπε:

Ναι αν και ο Τερζόπουλος έβγαλε μόνο την πρώτη 16αδα

Ναι αλλά ήταν η καλύτερη.

Απ΄τους 10 αγαπημένους μου τόμους της Μεγάλης Βιβλιοθήκης Disney, οι 8 είναι απ΄την πρώτη 16αδα :)

• Like 4

• Last Seen:  

Posted

Προστέθηκε το ΜΕΓΑΛΟ ΜΙΚΥ στην δημοσκόπηση.

Όσο για την βιβλιοθήκη ΚΑΡΛ ΜΠΑΡΚΣ είναι υπερβολικά μικρή σειρά για να μπει στην δημοσκόπηση που αφορά τα πιο μακρόχρονα περιοδικά του Τερζόπουλου.

• Like 2
  • Thanks 1

• Last Seen:  

Posted

Η βιβλιοθήκη Καρλ Μπαρκς ήταν έξτρα έκδοση. Σαν τα μεγάλα σήριαλ ένα πράγμα. Δεν ανήκει στα τακτικά περιοδικά. Αν γινόταν ομως ερωτηματολόγιο για τις έξτρα εκδόσεις θα ήταν σίγουρα πρωταθλήτρια.

On 26/4/2025 στο 9:57 ΜΜ, fovos είπε:

ο να προσανατολίζει το αναγνωστικό του κοινό προς νέους ορίζοντες, μη διστάζοντας να δημοσιεύσει πιο περιπετειώδεις ιστορίες, όπως τα Μη με λες Τουτ!, το Διαστημικό Τσίρκο, τον Γκρου, Bone και άλλα πολλά που θάφτηκαν στην φθίνουσα μνήμη μου.

Αποκαλύψτε τα κρυμμένα περιεχόμενα

(*σημείωση αρχισυντάκτη: το ΜΙΝΥ δεν συμπεριλήφθηκε στα παραδείγματα σε απέλπιδα απόπειρα διατήρησης αρρενωπού προσωπείου, όμως αξίζει να σημειωθεί ότι στην απελπισία και αυτό καταναλώνονταν, φυσικά με εχεμύθεια)

Bone?? Αυτό δεν κυκλοφόρησε ποτέ στο Κόμιξ αν και θα ταίριαζε!!!

Στα άλλα που αναφέρεις με βρίσκεις σύμφωνο!

• Like 2

• Last Seen:  

Posted
On 26/4/2025 στο 11:30 ΠΜ, albertus magnus είπε:

Οντως Ροζα τον μαθαμε με ζητα και μετα το αλλαξανε και το κανανε με σιγμα! Που το θημηθηκες βρε θηριο ? χεχεχε

Εγώ Ρόζα τον λέω ακόμα και τώρα! :D

Σιγά μην αλλάξω μυαλά τώρα στα γεράματα! :lol:

• Like 3
  • Funny 1

• Last Seen:  

Posted

Τελικά τα Κλασικά είναι δεύτερα, δε το περίμενα

• Like 3

• Last Seen:  

Posted
2 ώρες πριν, rolandofshire είπε:

Τελικά τα Κλασικά είναι δεύτερα, δε το περίμενα

Ούτε εγώ! Βασικά ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι το ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ θα πάρει την 1η θέση. Το ΚΟΜΙΞ όμως τα συνέτριψε όλα!

• Like 3

• Last Seen:  

Posted

Εγω χρονια το φωναζω οτι το ΚΟΜΙΞ ειναι το καλυτερο αλλα οι μικυμαουδες μου κανανε μπουλινγκ! χεχεχε!!  περα απο την πλακα το παλιο ΚΟΜΙΞ το ορθοδοξο που ειχε αρθρα και επιλογες πολυ καλες σε ιστοριες ηταν το καλυτερο σιγουρα ειδικα αν ησουν λιγο πιο μεγαλος και καταλαβαινες 5 πραγματα και ηθελες να μαθεις και αλλα 5 πραγματα. Βεβαια για να λεμε την αληθεια και στην εποχη Τερζοπουλου προς τα τελευταια χρονια ειχε παρακμασει καπως  (γκουχ γκουχ Ουνα γκουχ γκουχ)

• Like 7

• Last Seen:  

Posted

Προφανώς και το ΚΟΜΙΞ συνολικά ήταν καλύτερο απ΄το Μίκυ Μάους.
Αλλά η ερώτηση ήταν "ποιο ήταν το αγαπημένο σας περιοδικό", οπότε φαντάστηκα ότι η δημοσκόπηση αφορά την παιδική μας ηλικία.

Εγώ ως παιδί πρόλαβα μόνο τα πολύ πρώτα τεύχη του ΚΟΜΙΞ, τα οποία είχαν ελάχιστες σελίδες και τσουχτερή τιμή.

Την καλή περίοδο του ΚΟΜΙΞ δεν την πρόλαβα, είχα μεγαλώσει και σταμάτησα να διαβάζω disney.

Γι΄αυτό και απάντησα ότι το Μίκυ Μάους ήταν το αγαπημένο μου.
Αν η ερώτηση ήταν "ποιο είναι το αγαπημένο σας" κι εγώ ΚΟΜΙΞ θα έλεγα.
Οπότε ίσως κάποιοι δεν αντιλήφθηκαν σωστά την ερώτηση και γι΄αυτό το Μίκυ Μάους πήρε τόσο λίγες ψήφους.

• Like 4

• Last Seen:  

Posted
24 λεπτά πριν, Laz33 είπε:

Προφανώς και το ΚΟΜΙΞ συνολικά ήταν καλύτερο απ΄το Μίκυ Μάους.
Αλλά η ερώτηση ήταν "ποιο ήταν το αγαπημένο σας περιοδικό", οπότε φαντάστηκα ότι η δημοσκόπηση αφορά την παιδική μας ηλικία.

Εγώ ως παιδί πρόλαβα μόνο τα πολύ πρώτα τεύχη του ΚΟΜΙΞ, τα οποία είχαν ελάχιστες σελίδες και τσουχτερή τιμή.

Την καλή περίοδο του ΚΟΜΙΞ δεν την πρόλαβα, είχα μεγαλώσει και σταμάτησα να διαβάζω disney.

Γι΄αυτό και απάντησα ότι το Μίκυ Μάους ήταν το αγαπημένο μου.
Αν η ερώτηση ήταν "ποιο είναι το αγαπημένο σας" κι εγώ ΚΟΜΙΞ θα έλεγα.
Οπότε ίσως κάποιοι δεν αντιλήφθηκαν σωστά την ερώτηση και γι΄αυτό το Μίκυ Μάους πήρε τόσο λίγες ψήφους.

Ίσα ίσα καλέ!!! Αν απαντούσαμε "είναι" το Μίκυ Μαους θα λέγαμε. Ενώ το ήταν βγάζει κόμιξ μονοκουκι. Τότε ήταν περιοδικάρα το κόμιξ. Κανόνισε να βρεθούμε στην κομικον μπροστά στον πάγκο του massimo de vita να συνεχίσουμε!!!:beer5:

• Like 2
  • Thanks 2

• Last Seen:  

Posted
46 λεπτά πριν, Manitou είπε:

Τότε ήταν περιοδικάρα το κόμιξ. Κανόνισε να βρεθούμε στην κομικον μπροστά στον πάγκο του massimo de vita να συνεχίσουμε!!!:beer5:

Κι εγώ θα φέρω το κουτί Πρώτων Βοηθειών... δια παν ενδεχόμενον (σε περίπτωση που δεν τα βρείτε)! :lol:

• Funny 2

• Last Seen:  

Posted
2 ώρες πριν, Indian είπε:

Κι εγώ θα φέρω το κουτί Πρώτων Βοηθειών... δια παν ενδεχόμενον (σε περίπτωση που δεν τα βρείτε)! :lol:

Θα ανέβεις?

• Like 1

• Last Seen:  

Posted
33 λεπτά πριν, Manitou είπε:

Θα ανέβεις?

Μπα, δεν νομίζω...! :( 

• Sad 2

• Member ID:  33,481
  • Content Count:  562
  • Achievement Points:  606
  • Days Won:  0
  • With Us For:  2,841 Days
  • Last Seen:  

Posted (edited)
On 4/24/2025 at 7:15 PM, Ζάνταφ said:

Στο ΚΟΜΙΞ όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ανυπομονούσα παρά πολύ για το επόμενο τεύχος κάθε μήνα! Το μεγάλο φορμάτ με εντυπωσίαζε, και κυριολεκτικά λάτρευα τις πιο ξεχωριστές ιστορίες του Μπαρκς και το Ρόσα που όμοιες τους δεν υπήρχαν στο κυρίως Ιταλικό ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ. Εκτός απ' αυτό, μεγάλο ρόλο στην επιλογή μου έπαιξαν τα άρθρα του ΚΟΜΙΞ, τα οποία αφορούσαν κυρίως διεθνή νέα της κομιξικής σκηνής, αντίθετα με το ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ που είχε ανέκδοτα, επικαιρότητα και αθλητισμό που ποσώς με ενδιέφεραν.

Μεγάλο φορμάτ επίσης είχε και το Μεγάλο Μίκυ. Αγαπημένο  περιοδικό και αυτό όταν ήμουν πιτσιρίκι. Και αγαπημένα και τα Σούπερ Μεγάλα Μίκυ σαν και αυτό που ανέφερε ο Laz. Ο Μπαρκς και άλλοι μεγάλοι όπως ο Σκάρπα πρωτοσυστήθηκαν συστηματικά στο Σούπερ Μίκυ αλλά και - αν θυμάμαι καλά από ό,τι έχω διαβάσει εδώ- από το Μεγάλο Μϊκυ. Δεν τις πρόλαβα όπως είπα αυτές τις εποχές και όπως φαίνεται λίγοι εδώ τις έχουν ζήσει ως παιδιά.

Πάντως τι παιδί ήσουν εσύ που δεν σε ενδιέφεραν τα ανέκδοτα; :thinking::P
Πάντως σε βρίσκω λίγο αυστηρό. Πέρα από αυτά τα "πεζά" θέματα που ανέφερες, θυμάμαι είχε και υψηλού επιπέδου στήλες όπως τα ζώδια :lol:. :P
Θυμάμαι κάτι στήλες να συμπληρώνονται από αντίστοιχα emojis λυπημένα, ουδέτερα ή χαρούμενα.... (ρε τι διαβάζαμε..)

Τέλος όσο αφορά το ΚΟΜΙΞ είχα βρει πριν κάποιο καιρό ότι οι ιστορίες του Χάιμε Ντιαζ ουσιαστικά ήταν κουτσουρεμένες. Το "συλλεκτικό" περιοδικό δηλαδή δεν τις παρουσίαζε στην πλήρη τους μορφή (όπου υπάρχουν στις εκδόσεις Δραγούνη).
Βέβαια ξαναλέω και μένα το ΚΟΜΙΞ με είχε εντυπωσιάσει αλλά όταν παρουσιάζονται οι ευκαιρίες να λέμε και τα αρνητικά! :Ρ

Edited by lovcom
  • Like 3