Ζάνταφ Posted Tuesday at 10:03 AM Member ID: 41,338 Group: Members Topic Count: 31 Content Count: 670 Reputation: 4,766 Achievement Points: 721 Days Won: 15 With Us For: 454 Days Status: Offline Last Seen: 7 hours ago Posted Tuesday at 10:03 AM HABEMUS BASTARD Άλλο ένα αξιόλογο BD από τον Μικρό ήρωα! Σύνοψη από την εκδοτική: Ο Λούσιεν ανήκει σε μία συμμορία γκάνγκστερ, όπου υπάρχει ένας αδιάρρηκτος κανόνας: δεν επιτρέπονται λάθη. Έχοντας σπάσει αυτό το κανόνα, ξεκινάει ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή. Θα μπορούσε να είχε κάνει τα πάντα για να σώσει το τομάρι του. Όμως επιλέγει κάτι… αλλόκοτο: να γίνει ιερέας. Ο Λούσιεν κερδίζει τις εντυπώσεις και καταλήγει να αναλαμβάνει πλήρως τον ρόλο του ως ο νέος ιερέας σε μια μικρή πόλη λίγο έξω από το Παρίσι, στο Σαιν Κλωντ. Η μικρή του επιχείρηση αποβαίνει κερδοφόρα και το ράσο του φέρνει πολλά οφέλη σε είδος. Όμως το παρελθόν του αργά ή γρήγορα θα του χτυπήσει την πόρτα... Χωροφύλακες, τσιγγάνοι, γκάνγκστερ και ενορίτες, όλοι τον κυνηγούν και η τελική αναμέτρηση υπόσχεται να είναι… εξιλεωτική! Η ιστορία (περίληψη): Ο Λουσιέν, ένας ψυχρός εκτελεστής, μετά από μια δουλειά που δεν πήγε τόσο καλά, καταφεύγει στην μικρή πόλη Σαιν Κλωντ, υιοθετώντας την ταυτότητα ενός νεαρού Ιερέα. Αρχικά αντιμετωπίζει προβλήματα στην νέα του θέση, αλλά σιγά σιγά αρχίζει να απολαμβάνει τα πλεονεκτήματα του ράσου, το οποίο χρησιμοποιεί για να δικτυωθεί στην πόλη και να στήσει μια μικρή "μπίζνα". Όμως, το παρελθόν του επιστρέφει για να τον στοιχειώσει, και βρίσκεται άθελά του στην μέση μιας οικογενειακής βεντέτας γκάνγκστερ! Σενάριο: Αρκετά καλό σεναριακά, χωρίς θέματα στην ροή, με αρκετό σασπένς και συναίσθημα. Σκληρό και χιουμοριστικό ταυτόχρονα. Μου άρεσε επίσης και η ανάπτυξη των χαρακτήρων. Έχει μια δόση καφρίλας, η οποία θεωρώ ότι ταιριάζει στο όλο κόνσεπτ. Δυνατοί και οι διάλογοι. Το τέλος με άφησε με λίγο Meh αίσθημα, ένιωσα ότι κάτι πιο δραματικό θα ταίριαζε καλύτερα. Επίσης, καμία σχέση με Ταναναρίβη, δεν ακολουθούν το ίδιο μοτίβο. Σχέδιο: Το σχέδιο με κέρδισε! Ο Vallee έχει κάνει πάλι παπάδες, με πολλή εκφραστικότητα και λεπτομέρεια. Η σκηνοθεσία επίσης εξαιρετική. Οι χρωματισμοί είναι κι αυτοί άξιοι αναφοράς, προσθέτουν πολλά στην ατμόσφαιρα. Έκδοση: Η έκδοση είναι στα γνωστά στάνταρ του Μικρού Ήρωα. Καλή βιβλιοδεσία και χαρτί. Η μετάφραση άψογη, αξιοθαύμαστο πόσο καλά μετάφρασε ο κ. Καράμπελας από τα Γαλλικά. Αυτό που με απογοήτευσε όμως είναι ότι δεν έχει κανένα εξτραδάκι. Τελικός απολογισμός: Συνολικά, μιλάμε για ένα πολύ όμορφο Crime BD, με καλό σενάριο, και απολαυστικό σχέδιο. Συνδυάζει Noir με κωμωδία και κυλάει νεράκι. Δεν έχει το κάτι παραπάνω που ίσως θέλουν κάποιοι, αλλά είναι ένα εξαιρετικό ανάγνωσμα. Προτείνω ανεπιφύλακτα! Στηρίξτε Μικρό Ήρωα! Καλή ανάγνωση σε όλους! ΥΓ: @ Mandrake και @ Dr Paingiver , προσπάθησα να κάνω αυτό που μου εξηγήσατε, ενημερώστε αν υπάρχει ακόμα πρόβλημα. 8 5 Quote
Lelis Posted Tuesday at 10:43 AM Member ID: 34,230 Group: Members Topic Count: 9 Content Count: 554 Reputation: 4,867 Achievement Points: 626 Days Won: 1 With Us For: 2,212 Days Status: Offline Last Seen: 2 hours ago Age: 35 Posted Tuesday at 10:43 AM Άξιος φίλε @ Ζάνταφ για την καλή και γρήγορη παρουσίαση Προσωπικά απόλαυσα αρκετά την ανάγνωση. Είναι αρκετά κοντά στα γούστα μου. Θυμίζει αμερικάνικο crime comic, plus ότι έχει αυτό το γαλλικό "κοφτό" humor που συναντάμε στα BD, που προσωπικά νομίζω ότι του πάει πολύ στο όλο ύφος. Δεν έχω διαβάσει αρκετά BD και ειδικά σύγχρονα, αλλά θα πω ότι κάτι που με έχει εντυπωσιάσει είναι η ροή και το στήσιμο τους. Και αυτό και το θηρίο πιο πρόσφατα, (το ίδιο και το Lanfest, Τεναρίβη και άλλα σύγχρονα BD που έχω πιάσει), τα βρίκα καλογραμμένα με πολύ όμορφη σκηνοθεσία και πραγματικά δεν κουράζουν καθόλου στην ανάγνωση και σε βάζουν πολύ μέσα σε αυτή. Γρήγορος ρυθμός και δράση, διαβάζεται νεράκι. Επίσης για ένα GN 170 σελίδων, έχει ικανοποιητικό character development, χωρίς να μένει μόνο στην δράση και στην βια. Το σχέδιο θα πω ότι είχα πει και στο θηρίο. Αυτή η καθαρή και πιο στρογγυλεμένη γραμμή με λεπτομέρεις, τείνει να γίνει το αγαπημένη μου σχέδιο. Εξαιρετικές εκφράσεις, εξαιρετικά τοπία και πολύ ωραίοι χρωματισμοί. Έκδοση, στα κλασσικά σταντραντ του Μ.Η. και χαίρομαι που το είδαμε σε έναν τόμο. Γενικά μαζί με το Θηρίο και μέχρι στιγμής για το '25, οι πιο δυνατές εκδόσεις που έχει βγάλει ο Μ.Η. και το προτείνω και εγώ σε όλους, έστω και σε βάθος χρόνου με μια καλή πρώτη έκπτωση 8 2 Quote
Indian Posted Tuesday at 12:05 PM Member ID: 20,685 Group: Administrator Topic Count: 804 Content Count: 14,153 Reputation: 103,249 Achievement Points: 9,268 Days Won: 495 With Us For: 5,011 Days Status: Offline Last Seen: Thursday at 11:32 AM Age: 43 Posted Tuesday at 12:05 PM @ Ζάνταφ Είναι λίγο θολά τα σκαναρίσματα των εξώφυλλων ή κάνουν τα μάτια μου πουλάκια? Anyway, τα ανεβάζω στην βάση, μιας και πληρούν τις προδιαγραφές, αλλά αν σου είναι εύκολο να τα σκανάρεις ξανά λίγο πιο καθαρά θα το εκτιμούσαμε. 2 ώρες πριν, Ζάνταφ είπε: ΥΓ: @ Mandrake και @ Dr Paingiver , προσπάθησα να κάνω αυτό που μου εξηγήσατε, ενημερώστε αν υπάρχει ακόμα πρόβλημα. Είμαστε εντάξει. 3 1 Quote
Dr Paingiver Posted Tuesday at 03:04 PM Member ID: 3,930 Group: Veterans Topic Count: 733 Content Count: 13,181 Reputation: 106,158 Achievement Points: 13,207 Days Won: 138 With Us For: 6,403 Days Status: Offline Last Seen: 8 hours ago Age: 67 Posted Tuesday at 03:04 PM (edited) 5 hours ago, Ζάνταφ said: ΥΓ: @ Mandrake και @ Dr Paingiver , προσπάθησα να κάνω αυτό που μου εξηγήσατε, ενημερώστε αν υπάρχει ακόμα πρόβλημα. Μιά χαρά τα βλέπω, μιά χαρά. Ευχαριστώ και για την παρουσίαση. Πολύ όμορφη. Edited Tuesday at 03:05 PM by Dr Paingiver 2 1 Quote
Ζάνταφ Posted Tuesday at 03:56 PM Member ID: 41,338 Group: Members Topic Count: 31 Content Count: 670 Reputation: 4,766 Achievement Points: 721 Days Won: 15 With Us For: 454 Days Status: Offline Last Seen: 7 hours ago Author Posted Tuesday at 03:56 PM 3 ώρες πριν, Indian είπε: Anyway, τα ανεβάζω στην βάση, μιας και πληρούν τις προδιαγραφές, αλλά αν σου είναι εύκολο να τα σκανάρεις ξανά λίγο πιο καθαρά θα το εκτιμούσαμε. Έχει θέμα το σκάνερ μου δυστυχώς και δεν λειτουργεί πολύ καλά. Θέλει αντικατάσταση όλο το πολυμηχάνημα. Θα προσπαθήσω αύριο να το σκανάρω ξανά, αλλά δεν υπόσχομαι αποτέλεσμα. Αν μπορεί κάποιος να το κάνει, θα ήμουν υπόχρεος! 4 1 Quote
Kurdy Malloy Posted Tuesday at 05:41 PM Member ID: 31,428 Group: Moderator Topic Count: 60 Content Count: 3,367 Reputation: 25,643 Achievement Points: 2,541 Days Won: 12 With Us For: 3,330 Days Status: Offline Last Seen: 14 hours ago Age: 54 Posted Tuesday at 05:41 PM 6 ώρες πριν, Lelis είπε: Άξιος φίλε @ Ζάνταφ για την καλή και γρήγορη παρουσίαση Προσωπικά απόλαυσα αρκετά την ανάγνωση. Είναι αρκετά κοντά στα γούστα μου. Θυμίζει αμερικάνικο crime comic, plus ότι έχει αυτό το γαλλικό "κοφτό" humor που συναντάμε στα BD, που προσωπικά νομίζω ότι του πάει πολύ στο όλο ύφος. Δεν έχω διαβάσει αρκετά BD και ειδικά σύγχρονα, αλλά θα πω ότι κάτι που με έχει εντυπωσιάσει είναι η ροή και το στήσιμο τους. Και αυτό και το θηρίο πιο πρόσφατα, (το ίδιο και το Lanfest, Τεναρίβη και άλλα σύγχρονα BD που έχω πιάσει), τα βρίκα καλογραμμένα με πολύ όμορφη σκηνοθεσία και πραγματικά δεν κουράζουν καθόλου στην ανάγνωση και σε βάζουν πολύ μέσα σε αυτή. Γρήγορος ρυθμός και δράση, διαβάζεται νεράκι. Επίσης για ένα GN 170 σελίδων, έχει ικανοποιητικό character development, χωρίς να μένει μόνο στην δράση και στην βια. Το σχέδιο θα πω ότι είχα πει και στο θηρίο. Αυτή η καθαρή και πιο στρογγυλεμένη γραμμή με λεπτομέρεις, τείνει να γίνει το αγαπημένη μου σχέδιο. Εξαιρετικές εκφράσεις, εξαιρετικά τοπία και πολύ ωραίοι χρωματισμοί. Έκδοση, στα κλασσικά σταντραντ του Μ.Η. και χαίρομαι που το είδαμε σε έναν τόμο. Γενικά μαζί με το Θηρίο και μέχρι στιγμής για το '25, οι πιο δυνατές εκδόσεις που έχει βγάλει ο Μ.Η. και το προτείνω και εγώ σε όλους, έστω και σε βάθος χρόνου με μια καλή πρώτη έκπτωση Θα πω κάτι και πάρτε το όπως θέλετε. Κακώς κάκιστα συγκρίνετε αμερικάνικα κυρίως υπερηρωικά και φουμέτια με τα BD. Τα πρώτα βγάζουν σε κάθε ήρωα μερικές (αρκετές) εκατοντάδες σελίδες το χρόνο, τα BD βγάζουν το πολύ 50, συνήθως λιγότερες δηλαδή 50-60 τη διετία. Είναι αυταπόδεικτο ότι θα υπάρχει ποιοτική διαφορά υπέρ των BD και όσο περισσότερα θα εκδίδονται τόσο περισσότερο θα είναι εμφανές. 7 Quote
Manitou Posted Tuesday at 06:41 PM Member ID: 2,322 Group: Members Topic Count: 25 Content Count: 4,963 Reputation: 38,964 Achievement Points: 5,037 Days Won: 105 With Us For: 6,544 Days Status: Offline Last Seen: 7 hours ago Age: 46 Posted Tuesday at 06:41 PM 58 λεπτά πριν, Kurdy Malloy είπε: Θα πω κάτι και πάρτε το όπως θέλετε. Κακώς κάκιστα συγκρίνετε αμερικάνικα κυρίως υπερηρωικά και φουμέτια με τα BD. Τα πρώτα βγάζουν σε κάθε ήρωα μερικές (αρκετές) εκατοντάδες σελίδες το χρόνο, τα BD βγάζουν το πολύ 50, συνήθως λιγότερες δηλαδή 50-60 τη διετία. Είναι αυταπόδεικτο ότι θα υπάρχει ποιοτική διαφορά υπέρ των BD και όσο περισσότερα θα εκδίδονται τόσο περισσότερο θα είναι εμφανές. Μα ουσιαστικά αυτό συγκρίνουμε κάθε φορά. Το ότι τα BD λόγω του γεγονότος που πολύ σωστά ανέφερες είναι συνήθως ποιοτικότερα. Είναι σαν τη σύγκριση του ευρωπαϊκού με τον αμερικανό κινηματογράφο. Πόσο μάλλον εδώ που δεν υπάρχει η τόσο μεγάλη διαφορά στα budget που κάνουν τον αμερικανικό κινηματογράφο κυρίαρχο. 6 Quote
Lelis Posted Tuesday at 08:22 PM Member ID: 34,230 Group: Members Topic Count: 9 Content Count: 554 Reputation: 4,867 Achievement Points: 626 Days Won: 1 With Us For: 2,212 Days Status: Offline Last Seen: 2 hours ago Age: 35 Posted Tuesday at 08:22 PM (edited) 2 hours ago, Kurdy Malloy said: Θα πω κάτι και πάρτε το όπως θέλετε. Κακώς κάκιστα συγκρίνετε αμερικάνικα κυρίως υπερηρωικά και φουμέτια με τα BD. Τα πρώτα βγάζουν σε κάθε ήρωα μερικές (αρκετές) εκατοντάδες σελίδες το χρόνο, τα BD βγάζουν το πολύ 50, συνήθως λιγότερες δηλαδή 50-60 τη διετία. Είναι αυταπόδεικτο ότι θα υπάρχει ποιοτική διαφορά υπέρ των BD και όσο περισσότερα θα εκδίδονται τόσο περισσότερο θα είναι εμφανές. Νομίζω το πλήθος των εκδόσεων που αναφέρεις είναι πράγματι ένας λόγος. Στατιστικά να το πάρεις, έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να πέσεις σε ένα κακό αμερικάνονικο ή ιταλικό κόμικ απο ένα γαλλικό. Είναι διαφορετική η εμπορική τους προσέγγιση. Ο ένας βγάζει αλμπουμς με σκοπό να πουλήσει κάποια εκατομμύρια κομμάτια μέσα στο χρόνο, ο άλλος βγάζει issues για να πουλήσει κάποιες δεκάδες η εκατοντάδες χιλιάδες το μήνα. Αυτός γενικά είναι κανόνας των αγορών και το συναντάμε παντού. Όσο περισσότερες επιλογές έχεις τόσο μεγαλύτερη διαφορά θα έχεις μεταξύ καλού και κακού. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η μια σχολή είναι απαραίτητα καλύτερη απο την άλλη, είδικα αν συγκρίνεις τις κορυφαίες επιλογές για την καθεμιά . Δεν θα μιλήσω για υπερηρωικό καθώς δεν διάβαζα ποτέ και ξεκίνησα τώρα με τις συλλογές της Marvel που βγήκαν στα περίπτερα. Πριν απο αυτές είχα διαβάσει ελάχιστα GN σε Marvel και DC (ακόμα δεν τα έχω πιάσει της DC να δω τι γίνεται εκεί), οπότε δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη. Αλλά για την υπόλοιπη αμερικανική σχολή και κυρίως μη υπερηρωικές σειρές απο Image, Vertigo- DC Black Label, Dark Horse, BOOM κτλπ, είναι εξαιρετικές και στα μάτια μου πολλές απο αυτές παραμένουν κορυφαίες και αξεπέραστες. Τα γαλλικά που έχω πιάσει μέχρι στιγμής, είναι τα περισσότερα αρκετά καλά και είμαι σίγουρος ότι θα διαβάσουμε καλύτερα με όσα περισσότερα εκδίδονται. Οπότε αν με ρώταγες να διαλέξω ανάμεσα στα καλύτερα επιλεγμένα γαλλικά η αμερικάνικα, θα διάλεγα με κλειστά μάτια τα δεύτερα. Αν είναι να αγόραζα τυχαία ανάμεσα σε 10 τυχαίες επιλογές απο κάθε σχολή, πλέον, μπορεί να πήγαινα στα γαλλικά. Όλα βέβαια θέμα γούστων και στο τέλος της ημέρας ενα καλό κόμικ είναι ενα καλό κόμικ, ανεξαρτήτου σχολής Πίσω στα του κόμικ τώρα, όντως μου έβγαλε αμερικάνικα vibes το συγκεκριμένο. Τόσο σε θεματολογία, αλλά και σε δομή-στήσιμο. Όπως είπα και σε άλλο ποστ, μου θύμισε λίγο μίξη Ennis & Brubaker, μαζί με γαλλικό humor- καυστικότητα...Δυνατός συνδιασμός! Edited Tuesday at 08:25 PM by Lelis 4 Quote
Laz33 Posted Tuesday at 10:25 PM Member ID: 31,613 Group: Members Topic Count: 58 Content Count: 4,940 Reputation: 39,014 Achievement Points: 5,128 Days Won: 106 With Us For: 3,238 Days Status: Offline Last Seen: 2 hours ago Age: 41 Posted Tuesday at 10:25 PM (edited) Εγώ πάλι θα έλεγα να μη συγκρίνουμε τα κορυφαία αμερικάνικα crime κόμικς με το Habemus Bastard, γιατί το Habemus Βastard απέχει πολύ απ΄το να χαρακτηριστεί το κορυφαίο γαλλοβελγικό crime κόμικ. Οπότε λογικό να χάσει στη σύγκριση. Τώρα για το γενικό θέμα που πιάσατε (αμερικάνικα VS γαλλοβελγικά) νομίζω χωράει πολύ συζήτηση και διαφωνία. Σε κάποιες κατηγορίες πάντως τα BD είναι αξεπέραστα. Tώρα για τα crime συγκεκριμένα δεν μπορώ να πω, γιατί δεν είναι η αγαπημένη μου κατηγορία και δεν έχω διαβάσει πολλά. @ Lelis διάβασε το Le tueur. Έχει βγει και στα αγγλικά. Θυμίζει λίγο Brubaker. Aφού σ΄αρέσουν τέτοια φάση ιστορίες, πιστεύω αυτό θα σ΄αρέσει πιο πολύ απ΄το Habemus Bastard. Edited Tuesday at 10:46 PM by Laz33 6 Quote
ProfPhillipMortimer Posted Wednesday at 06:31 AM Member ID: 31,464 Group: Members Topic Count: 0 Content Count: 843 Reputation: 8,068 Achievement Points: 859 Days Won: 2 With Us For: 3,313 Days Status: Offline Last Seen: Wednesday at 02:21 PM Age: 47 Posted Wednesday at 06:31 AM 12 ώρες πριν, Kurdy Malloy είπε: Θα πω κάτι και πάρτε το όπως θέλετε. Κακώς κάκιστα συγκρίνετε αμερικάνικα κυρίως υπερηρωικά και φουμέτια με τα BD. Τα πρώτα βγάζουν σε κάθε ήρωα μερικές (αρκετές) εκατοντάδες σελίδες το χρόνο, τα BD βγάζουν το πολύ 50, συνήθως λιγότερες δηλαδή 50-60 τη διετία. Είναι αυταπόδεικτο ότι θα υπάρχει ποιοτική διαφορά υπέρ των BD και όσο περισσότερα θα εκδίδονται τόσο περισσότερο θα είναι εμφανές. μην κάνεις ατυχείς συγκρίσεις φίλε ! Το criminal για παράδειγμα είναι κορυφαία σειρά και το habemus bastard μπροστά του δεν είναι ούτε οδοντόκρεμα. Αν τώρα συγκρίνεις ανόμοια πράγματα δηλαδή κορυφαία BD με Αμερικάνικα της σειράς είναι λάθος η σύγκριση. Κορυφαία Αμερικάνικα εναντίον κορυφαία BD έχει νόημα, και αν δεις σε όλες σχεδόν τις αγορές του κόσμου τα Αμερικάνικα έχουν επικρατήσει. Γεγονός. 6 Quote
Laz33 Posted Wednesday at 09:21 AM Member ID: 31,613 Group: Members Topic Count: 58 Content Count: 4,940 Reputation: 39,014 Achievement Points: 5,128 Days Won: 106 With Us For: 3,238 Days Status: Offline Last Seen: 2 hours ago Age: 41 Posted Wednesday at 09:21 AM Συμφωνώ με Προφέσορα ότι νόημα έχει μόνο η σύγκριση κορυφαίων αμερικάνικων με κορυφαίων BD. Η μόνη μου ένσταση είναι ότι δεν πρέπει να κρίνουμε την ποιότητα ενός κόμικ βάση των πωλήσεων που κάνει. Λογικό τα αμερικάνικα να κάνουν περισσότερες πωλήσεις. Απευθύνονται σε περισσότερο κόσμο, κυρίως λόγω γλώσσας. 5 Quote
Lelis Posted Wednesday at 10:41 AM Member ID: 34,230 Group: Members Topic Count: 9 Content Count: 554 Reputation: 4,867 Achievement Points: 626 Days Won: 1 With Us For: 2,212 Days Status: Offline Last Seen: 2 hours ago Age: 35 Posted Wednesday at 10:41 AM Πάντως ο @ Laz33 ανέφερε κάτι που το κρατάω, καθώς ανεφέρθηκε σε κατηγορίες. Αν υπάρχει μια αντικειμένικη απάντηση γιατί ποια είναι καλύτερη, τουλάχιστον απο το σύνολο των αναγνωστών, ίσως αυτή να ερχεται και με την κατηγορία. Σε κάποιες μπορεί τα BD να είναι καλύτερα (π.χ. δεν έχω βρει αμερικάνικο σε χιούμορ ίδιο με Αστερίξ και Λουκυ Λουκ) και σε κάποια άλλα τα αμερικάνικα. 5 Quote
nikolas12 Posted Wednesday at 10:50 AM Member ID: 33,354 Group: Moderator Topic Count: 600 Content Count: 4,663 Reputation: 41,236 Achievement Points: 2,310 Days Won: 279 With Us For: 2,411 Days Status: Offline Last Seen: Friday at 10:17 PM Age: 29 Posted Wednesday at 10:50 AM Just my 2 cents, αλλά πιστεύω ότι οι συγκρίσεις καλό είναι να αποφεύγονται και αν μπορεί να γίνει συζήτηση, γίνεται μεταξύ αριστουργημάτων. Η ποιότητα μπορεί να κριθεί σε αυτόνομα έργα μιας και η ποσότητα και η συχνότητα της κυκλοφορίας λέει περισσότερα για το γενικότερο επίπεδο μιας σχολής κόμικ και του γραψίματος της και λιγότερα για το επίπεδο μιας αυτόνομης ιστορίας. Εν προκειμένω μιας και βλέπω ότι το Habemus Bastard δεν είναι στα κορυφαία crime BD δε θα μπορούσα να το βάλω σε κάποια σύγκριση με κορυφαίο αμερικάνικο crime. Έχει ενδιαφέρον όμως ότι βλέπουμε περισσότερα BD και μπορούμε να εντρυφήσουμε και σε ένα διαφορετικό είδος της γαλλοβελγικής σχολής. 5 Quote
Laz33 Posted Wednesday at 11:28 AM Member ID: 31,613 Group: Members Topic Count: 58 Content Count: 4,940 Reputation: 39,014 Achievement Points: 5,128 Days Won: 106 With Us For: 3,238 Days Status: Offline Last Seen: 2 hours ago Age: 41 Posted Wednesday at 11:28 AM 34 λεπτά πριν, Lelis είπε: Σε κάποιες μπορεί τα BD να είναι καλύτερα (π.χ. δεν έχω βρει αμερικάνικο σε χιούμορ ίδιο με Αστερίξ και Λουκυ Λουκ) και σε κάποια άλλα τα αμερικάνικα. Αυτό ακριβώς εννοούσα. Ούτε εγώ έχω βρει αμερικάνικο χιουμοριστικό κόμικ που να φτάνει το επίπεδο των 2-3 κορυφαίων χιουμοριστικών BD. Θα πρόσθετα και την κατηγορία western, στην οποία είχα εντρυφήσει πριν κάποια χρόνια. Ούτε εκεί βρήκα αμερικάνικο που να συγκρίνεται με τις top BD western σειρές. 4 Quote
ProfPhillipMortimer Posted Wednesday at 11:39 AM Member ID: 31,464 Group: Members Topic Count: 0 Content Count: 843 Reputation: 8,068 Achievement Points: 859 Days Won: 2 With Us For: 3,313 Days Status: Offline Last Seen: Wednesday at 02:21 PM Age: 47 Posted Wednesday at 11:39 AM Και εγώ συμφωνώ. Η κάθε σχολή κάνει καλύτερα τα δικά της είδη. Και να συγκρίνουμε μόνο τα καλύτερα της κάθε σχολής. όντως χιουμοριστικά BD υπάρχουν πολλά και εξαιρετικά, σε καμία άλλη σχολή δεν υπάρχει σύγκριση επίσης γουέστερν εξαιρετικά BD και Fumetti υπάρχουν υπερ ηρωικά τα καλύτερα είναι αμερικάνικα για ιστορίες με σαμουράι δες μανγκα κλπ υπάρχουν διαμάντια σε όλες τις σχολές και πρέπει να είμαστε ανοιχτόμυαλοι και να μην διστάζουμε να διαβάζουμε κόμικ όλων των σχολών 5 Quote
Mandrake Posted Thursday at 09:45 AM Member ID: 1,790 Group: Members Topic Count: 130 Content Count: 7,655 Reputation: 30,128 Achievement Points: 7,993 Days Won: 29 With Us For: 6,593 Days Status: Offline Last Seen: 2 hours ago Posted Thursday at 09:45 AM On 15/4/2025 στο 1:03 ΜΜ, Ζάνταφ είπε: ΥΓ: @ Mandrake και @ Dr Paingiver , προσπάθησα να κάνω αυτό που μου εξηγήσατε, ενημερώστε αν υπάρχει ακόμα πρόβλημα. Πολύ ωραία παρουσίαση φίλε μου, με δύο ενστάσεις μονάχα, η μία αμελητέα. Η παραπάνω εικόνα που άφησα στην απάντηση είναι *.jpeg και όχι *.jpg, στην ουσία όμως είναι το ίδιο φορμά οπότε δεν πειράζει! Απλά δε ξέρω πως μπορεί να προέκυψε αυτό. Μάλλον το είχαν έτσι από κει που το πήρες. Το σοβαρό όμως πρόβλημα είναι τα εξωπισθόφυλλα... Κάτι γίνεται πολύ λάθος με τις σαρώσεις σου. Είναι θολά σε σημείο μάλιστα να μη φαίνεται καλά ούτε το ISBN στο οπισθόφυλλο! Κάτι δεν πάει καλά με τις ρυθμίσεις, είτε με τον σαρωτή, είτε δεν κάθονται καλά μέσα οι σελίδες, υπάρχει πολύς φωτισμός στο δωμάτιο και περνάει φως κτλ. Τον έχεις ρυθμίσει να σαρώνει με βέλτιστη ποιότητα σε 300 dpi; Εάν το πρόβλημα επιμένει, θα σου πρότεινα το εξής, επειδή το έντυπο είναι παχύ και φοβάμαι ότι αυτό φταίει. Σκέπαζέ το καλά με μία μαύρη μπλούζα ώστε να μην περνάει φως στο σαρωτή και δες ξανά το αποτέλεσμα. Κι ο ίδιος αυτό κάνω. Κι αν θέλω να σαρώσω ράχη; Αρχίζω τα ακροβατικά! 3 Quote
Recommended Posts