Ζάνταφ Posted February 8 Member ID: 41,338 Group: Members Topic Count: 28 Content Count: 621 Reputation: 4,397 Achievement Points: 670 Days Won: 14 With Us For: 419 Days Status: Offline Last Seen: 1 hour ago Posted February 8 « Σφιχτό, αιχμηρό και αλλόκοτο, όπως πολλές από τις καλύτερες ιστορίες του Δικαστή Ντρεντ» - Kieron Gillen ΔΙΚΑΣΤΗΣ NTΡΕΝΤ: ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Σύνοψη από την εκδοτική: Στη νέα συλλογή ιστοριών, «Ένας Καλύτερος Κόσμος», σε σενάριο Rob Williams και Arthur Wyatt και σχέδιο Boo Cook και Henry Flint, βλέπουμε ένα πείραμα μεγάλης κλίμακας με στόχο να γίνει η Μέγκα Σίτι Ένα ένα καλύτερο μέρος για τους πολίτες που ζουν εκεί. Ωστόσο αν το πείραμα είναι επιτυχές, θα μπορούσε κάλλιστα να σημάνει το τέλος για όλους τους Δικαστές. Οι δημιουργοί φιλοτεχνούν ένα σφιχτό πολιτικό θρίλερ που προκαλεί τους αναγνώστες να επανεκτιμήσουν τη γνώμη τους για τον κόσμο του Δικαστή Ντρεντ. Μια πρωτοποριακή, συγκινητική και σπαρακτική ιστορία ελπίδας, φόβου, πολιτικής και πάθους, το «Ένας Καλύτερος Κόσμος» απέσπασε διθυραμβικές κριτικές όσο καμία άλλη ιστορία Δικαστή Ντρεντ τη τελευταία δεκαετία. Ένα αριστοτεχνικά γραμμένο και σχεδιασμένο graphic novel που είτε διαβάζετε κόμικς είτε όχι, δεν πρέπει να χάσετε! Η ιστορία: Αυτή την φορά ο Μικρός Ήρωας μες δίνει μια ιστορία στην οποία δεν πρωταγωνιστεί κατά κύριο λόγο ο Dredd, αλλά η Δικαστής Οικονομικών Μέιτλαντ. Αυτή η δικαστής λοιπόν, πιστεύει ότι αν μειωθούν τα έξοδα για την πάταξη της βίας και χρήματα επενδυθούν σε κοινωνικά έργα η βία θα εξαλειφθεί. Ο πειραματισμός της θα αποφέρει ευνοϊκά αποτελέσματα, τα οποία δεν θα δυσαρεστήσουν μόνο αυτούς που ελέγχουν την κοινή γνώμη, αλλά και πολλά στελέχη του σώματος των δικαστών. Φυσικά από πίσω κρύβονται πολύ σκοτεινές συνωμοσίες και ένα παιχνίδι εξουσίας, στο οποίο η Μέιτλαντ αποτελεί εμπόδιο. Υπάρχει κάποια ελπίδα για το σωτήριο σχέδιο της Μέιτλαντ, ή η διαφθορά της Μέγκα Σίτυ 1 θα την καταπιεί; Σενάριο, σχέδιο και έκδοση: Έμεινα αρκετά ικανοποιημένος από το σενάριο, σκοτεινό, δραματικό και απολαυστικό. Κατανοούμε πολύ εύκολα την πρωταγωνίστρια, τις ιδέες και τα κίνητρά της. Το τέλος είναι επίσης εξαιρετικό, και αφήνει αυτόν τον κόμπο στο στο στομάχι we all know and love... Παρ' όλα αυτά υπάρχουν και κάποια αρνητικά, όπως για παράδειγμα η χρήση του Dredd και του Major, οι οποίοι είτε θα έπρεπε να παίζουν έναν πιο καταλυτικό ρόλο είτε να μην υπήρχαν καθόλου. Το αρκ της μάχης τους εδώ μου έδωσε ένα συναίσθημα αχρείαστου και ανολοκλήρωτου, σαν να γράφτηκε μόνο και μόνο για να υπάρχει ο Dredd στην ιστορία. Το σχέδιο μου άρεσε αρκετά, είχε τα ωραία του σημεία, ειδικά την σκηνή 2 σελίδων προς το τέλος. Προσωπικά προτιμώ κάτι πιο σκοτεινό και λεπτομερές στις Dredd ιστορίες, κάτι που νομίζω ότι έλειπε από αυτό εδώ... Γενικά αξιοπρεπές. Η έκδοση είναι, όπως πάντα, ποιοτικότατη, με άψογη μετάφραση, επιμέλεια και αρθρογραφία. Το χαρτί και το δέσιμο είναι επίσης στο γνωστό υψηλό επίπεδο της εκδοτική. Well Done για άλλη μια φορά Μικρέ ήρωά! Τελικός απολογισμός: Η συγκεκριμένη λοιπόν ιστορία, είναι ικανοποιητική. Δεν είναι κάποιο αριστούργημα, αλλά καταφέρνει να σε βάλει στο vibe του κόσμου του Δικαστή, με σκοτεινή δικαιοσύνη, διαφθορά και φυσικά δραματικούς θανάτους. Αν σας αρέσει το σύγχρονο σύμπαν του Dredd, και θέλετε μια γεύση στα Ελληνικά, πρόκειται για μια θαυμάσια επιλογή. Το προτείνω όμως και σε κάποιον με λίγες γνώσεις στον Dredd, γιατί ασχολείται με μια διαφορετική χαρακτήρα, η οποία αναπτύσσεται κυρίως στον συγκεκριμένο τόμο, ο οποίος ασχολείται και με γενικές ιδέες και ιδανικά. Ο μόνος λόγος να το προσπεράσετε είναι να προτιμάτε καθαρόαιμες ιστορίες του Dredd, κάτι που το συγκεκριμένο δεν αποτελεί. Εν κατακλείδι, έχουμε μια αξιόλογη ιστορία Dredd style την οποία σας προτείνω ανεπιφύλακτα! Καλή ανάγνωση σε όλους!!! 11 3 Quote
Lelis Posted February 8 Member ID: 34,230 Group: MoM Topic Count: 8 Content Count: 513 Reputation: 4,564 Achievement Points: 584 Days Won: 1 With Us For: 2,178 Days Status: Online Last Seen: 6 min ago Age: 35 Posted February 8 Διαβάστηκε και από μένα. Άλλη μια καλή ιστορία του Dredd. Με σειρά αρεσκείας τις βάζω 2,1,4,3( η 3 αν και η πιο μεγάλη κάπου μου τα χάλασε ). Ο Dredd όντως δεν εμφανίζεται πολύ αλλά δεν με χάλασε κιόλας, καθώς όλοι οι άλλες χαρακτήρες και η ίδια η mega city one γεμίζουν ικανοποιητικά το κενό του. Γενικά όσες έχει βγάλει ο Μ.Η. καλές είναι αλλά δεν ξεφεύγουν για εμένα στο να δώσουν το κάτι παραπάνω. Εκείνες που είχε βγάλει η selini παραμένουν οι αγαπημένες μου. Από ότι καταλαβαίνω ο Μ.Η. έχει μπει στην λογική να βγάλει τις νέες ιστορίες, αλλά προσωπικά δεν θα με χάλαγε καθόλου να βλέπαμε και μια κλασσική μεγάλη όπως το America, Necropolis & judgement day. Γενικά έχεις πολύ πράγμα να βγάλεις από Dredd, οπότε θα μπορούσε μια τέτοια ιστορία να έχει μια ευκαιρία. Σχέδιο διαφορετικό και ιδιαίτερο από τα προηγούμενα τρία. Προσωπικά δεν με χάλασε. Μου έβγαζε και λίγο Ινκαλ φάση σε κάποια καρέ. Γενικά σε όσους αρέσει ο Dredd θεωρώ θα μείνουν ικανοποιημένοι. Για όσους δεν διαβάζουν και δεν έχουν ούτε κάτι από selini, θεωρώ ότι θα μπορούσαν να ξεκινήσουν με κάποιο από τα 2 πρώτα. 11 Quote
v hunter d Posted February 13 Member ID: 38,851 Group: Members Topic Count: 20 Content Count: 391 Reputation: 2,856 Achievement Points: 433 Days Won: 1 With Us For: 1,059 Days Status: Offline Last Seen: 18 hours ago Posted February 13 Έμεινα ικανοποιημένος και κάτι παραπάνω και από αυτή την ιστορία του Δικαστή Ντρεντ. Αυτό που έχω παρατηρήσει σε σχέση με τις παλαιότερες ιστορίες του Ντρεντ, εκείνες τις παλιές που πρωτοείδαμε στο Αγόρι και στις εκδόσεις Selini είναι πως οι καινούριες, ενδιαφέρουσες, καλογραμμένες και καλοσχεδιασμένες χωρίς αμφιβολία, υστερούν σε καυστικό χιούμορ. Λείπει εκείνη η αιχμηρή σατιρική γραφή των παλιών ιστοριών. Πάντως αυτή η ιστορία είναι σε υψηλά στάνταρ 4 Quote
BoozerK Posted February 13 Member ID: 42,792 Group: New Members Topic Count: 0 Content Count: 3 Reputation: 16 Achievement Points: 3 Days Won: 0 With Us For: 31 Days Status: Offline Last Seen: February 18 Posted February 13 Πράγματι, οι ιστορίες του Dredd έχουν γίνει πιο σοβαρές τελευταία, αλλά η απώλεια του σατιρικού τόνου είναι μια αξιοσημείωτη αλλαγή. Θα ήθελα να δω περισσότερη από την σκληρή ειρωνεία που υπήρχε στα κλασικά τεύχη! 5 Quote
Recommended Posts