Indian Posted December 2, 2024 Member ID: 20,685 Group: Administrator Topic Count: 805 Content Count: 14,239 Reputation: 103,730 Achievement Points: 9,268 Days Won: 501 With Us For: 5,033 Days Status: Offline Last Seen: 15 hours ago Age: 43 Posted December 2, 2024 Αντιγραφή από το οπισθόφυλλο Αφού χτυπήθηκε από μία αστραπή και περιλούστηκε με μία σειρά χημικών ουσιών, ο αστυνομικός του επιστημονικού τμήματος της αστυνομίας Μπάρρυ Άλλεν έρχεται σε επαφή με μία μυστηριώδη μορφή ενέργειας: τη Σπίντφορς. Χρησιμοποιώντας αυτή τη δύναμη για να βοηθήσει όποιον έχει ανάγκη, μεταμορφώνεται στον Φλας, τον ταχύτερο άνθρωπο του κόσμου. Χιλιάδες θρύλοι περιγράφουν τη δύναμη και τις καταπληκτικές ικανότητες του “Πνεύματος με το τσεκούρι”. Η αλήθεια είναι πως ο Ζαγκόρ είναι απλά ένας άνθρωπος, αλλά όχι ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος. Η χαρακτηριστική πολεμική του κραυγή του “ΑΑΑΑΓΙΙΙΑΑΚ” καταδιώκει όποιον αποπειράται να ταράξει τη γαλήνη του δάσους του Ντάρκγουντ. ΤΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΙ Η ΑΣΤΡΑΠΗ είναι μία περιπέτεια που κόβει την ανάσα, μία πραγματική κατάθεση ψυχής προς δύο ήρωες που έκαναν γενιές ολόκληρες αναγνωστών να ονειρευτούν, από αυτήν αλλά και από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού. Νύχτα στο δάσος του Ντάρκγουντ κι όλα δείχνουν να μην πηγαίνουν καλά. Οι ιθαγενείς είναι ανήσυχοι κι ο λόγος είναι μία σειρά από αλλόκοτες αστραπές που συγκλονίζουν την περιοχή. Εκείνη την ώρα κάνει την εμφάνισή του ένα μικρό αγόρι που φέρει το σύμβολο της αστραπής στο στήθος του και ζητάει βοήθεια από το “Πνεύμα με το τσεκούρι”. Ερχόμαστε στο Σέντραλ Σίτυ της εποχής μας, όπου συναντάμε τον Flash σε μία καθημερινή του εξόρμηση προκειμένου να βοηθήσει τους συμπολίτες του. Την ώρα που παλεύει με μία συμμορία υπερ-ανθρώπων, που πραγματοποιεί μία ληστεία, εμφανίζεται μπροστά του το ίδιο παιδί που είδαμε και στο Ντάρκγουντ! Μία σειρά περίεργων γεγονότων και συγκυριών φέρνουν τους δύο ήρωες στην ίδια εποχή και προετοιμάζονται για κάτι που θα σημαδέψει τις ζωές τους για πάντα. Αντίπαλοί τους δύο από τους δυνατότερους κι άσπονδους εχθρούς τους, ο μοχθηρός γορίλας Γκροντ κι ο σατανικός καθηγητής Χέλινγκεν, οι οποίοι προσπαθούν με την βοήθεια της επιστήμης και της Σπίντφορς, να εξαλείψουν τα δύο σύμπαντα κι ό,τι θυμίζει τους δύο εχθρούς τους. Η αλήθεια είναι ότι έπιασα το εν λόγω κόμικ με λιγότερη έκπληξη και περιέργεια, μιας και είχε προηγηθεί η ανάγνωση της ιστορίας τού άλλου “περίεργου” διδύμου, του “Dylan Dog / Batman”. Αν κι εκείνο το κόμικ μού άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων, εδώ δεν μπορώ να πω ότι έγινε το ίδιο. Το σενάριο, μπορεί να είχε “ζουμί”, αλλά δημιουργούσε μία πλοκή κουραστική, με πολλά πήγαινε-έλα στα “σύμπαντα” των δύο ηρώων. Παρόλα αυτά, θεωρώ ότι η εξήγηση που δίνεται για την συνύπαρξή τους είναι έξυπνη και πετυχημένη. Περισσότερο από την λογική συνύπαρξη του Dylan Dog και του Batman, οι οποίοι βρίσκονται στην ίδια εποχή, αλλά σε διαφορετικές περιοχές κι έτσι κάλλιστα θα μπορούσαν να έρθουν πιο κοντά. Οι villains που φιγουράρουν είναι από τους πιο δυνατούς που έχουν αντιμετωπίσει οι φίλοι μας και συνδυάζουν την επιστήμη, με την ωμή δύναμη. Πραγματικά δύο ισχυροί αντίπαλοι, αν και δεν είναι μόνοι τους σε αυτό το ταξίδι. Οι δημιουργοί φρόντισαν να τους πλαισιώνει μία πλειάδα από κακούς κι από τα δύο στρατόπεδα, κατά την διάρκεια της ιστορίας. Το φινάλε βγάζει ένταση και δυνατές σκηνές μάχης, αλλά δεν μπορώ να πω ότι μ’ εντυπωσίασε η κατάληξη που έδωσαν οι σεναριογράφοι. Δεν την απορρίπτω μετά βδελυγμίας, αλλά δεν ήταν κι ό,τι καλύτερο έχω διαβάσει. Εν κατακλείδι, μιλάμε για ένα έργο που σίγουρα δημιουργεί περιέργεια στον αναγνώστη, μιας και βλέπει την συνεργασία δύο κολοσσών της Ένατης Τέχνης, όπως είναι η DC και η Sergio Bonelli Editore. Την προτείνω πρωτίστως στους φαν των δύο ηρώων, αν και προτιμώ την συνεργασία του “Ντετέκτιβ του ανεξήγητου”, με τον “Σκοτεινό Ιππότη”. Η πρώτη αίσθηση που μου άφησε το σχέδιο είναι τα πλούσια καρέ και οι σκηνές με κίνηση. Σίγουρα είναι ένα σχεδιαστικό μοτίβο που δεν συναντάμε σε κανένα από τα δύο “σύμπαντα”. Το βρήκα μέτριο, προς καλό. Τα κύρια ελαττώματά του είναι ότι διαθέτει πολλές γωνίες και η κίνηση που υπάρχει, αποδίδεται με απότομο τρόπο, που προσωπικά με ζάλιζε! Στον χρωματισμό επικρατεί μεγάλος πλουραλισμός και με εξαίρεση το κόκκινο, που διεκδικεί περισσότερα λεπτά συμμετοχής, υπάρχει “δημοκρατία” στην επιλογή της υπόλοιπης παλέτας. Η έκδοση κυμαίνεται στα γνωστά επίπεδα της εταιρείας. Το μέγεθος είναι μεγάλο, κάτι που βοηθάει στην ανάγνωση, μιας και το σχέδιο είναι κάπως παραφορτωμένο, ενώ το χαρτί στο εσωτερικό είναι καλής ποιότητας, αν και λίγο λεπτό. Από το εξώφυλλο δεν έχω κάποιο παράπονο, το ίδιο κι από την κόλληση στην ράχη, η οποία είναι στιβαρή και είμαι σίγουρος ότι θα αντέξει τις συχνές αναγνώσεις. Όσον αφορά το υλικό που συνοδεύει την ιστορία, δηλώνω πολύ ευχαριστημένος! Πριν την έναρξή της, ο αναγνώστης βρίσκει ένα δισέλιδο αφιέρωμα στους δύο πρωταγωνιστές, με τίτλο “Who’s who”. Μετά το πέρας του κόμικ βρίσκουμε… μπόλικο πράγμα! Πρώτα από όλα, έχουμε ένα δισέλιδο άρθρο, υπό τον τίτλο “Αδύνατη συνάντηση?”, όπου οι δύο σεναριογράφοι “μιλούν” για το πώς έγινε εφικτή η συνύπαρξη των δύο ηρώων. Στην συνέχεια ακολουθούν δύο σελίδες με προσχέδια και πρόχειρα σκαριφήματα του artist για το εξώφυλλο, για να ακολουθήσουν ακόμα δύο άρθρα, με τίτλους “Δύο σπουδαίοι ήρωες” κι “Ανανεώνοντας των μύθο”. Το άλμπουμ ολοκληρώνεται με τα εξώφυλλα των πρωτότυπων εξώφυλλων της ιστορίας. Κλείνοντας, πιστεύω ότι αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι η παρούσα έκδοση μεταφράστηκε με επιχορήγηση του Υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας της Ιταλίας. 15 3 Quote
Lelis Posted December 2, 2024 Member ID: 34,230 Group: Members Topic Count: 9 Content Count: 587 Reputation: 5,088 Achievement Points: 662 Days Won: 1 With Us For: 2,234 Days Status: Offline Last Seen: 4 hours ago Age: 35 Posted December 2, 2024 Διαβάστηκε και απο μένα. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου άρεσε. Το βρήκα λίγο κουραστικό σαν ανάγνωση, με πολλά σημεία και διαλόγους να επαναλμαβάνονται. Εξ αρχής, δεν ένιωσα ποτέ να κολλάνε οι 2 κόσμοι και γενικά ένιωσα ότι και σεναριακά υπήρχαν αστοχίες. Όντας και μη εξοικειωμένος με τον flash & γενικά DC, κάπου χάθηκα στους διαλόγους με την Speed Force η οποία σε ένα σημείο, παίζει να αναφερόταν κάθε 2 μπαλονάκια. Το σχέδιο ήταν καλό και έντονο , καθώς επίσης και η έκδοση πολύ καλά, όπως μας έχει συνηθίσει η εκδοτική. Η αλήθεια είναι ότι θα το πρότεινα μόνο σε fun και των δυο και αυτοί να είναι προετοιμασμένοι ότι δεν θα διαβάσουν κάτι καλό. 13 1 Quote
Andysaurus Posted December 29, 2024 Member ID: 25,886 Group: Members Topic Count: 10 Content Count: 317 Reputation: 3,132 Achievement Points: 341 Days Won: 1 With Us For: 4,612 Days Status: Offline Last Seen: 9 hours ago Age: 38 Posted December 29, 2024 Αν και όσες Ιταλικές ιστορίες έχω διαβάσει που αφορούν Marvel και DC δεν μου άρεσαν καθόλου, είπα να αγοράσω και το Flash/Zagor μπας και... Το αποτέλεσμα απογοητευτικό για ακόμα μία φορά. Το σενάριο είναι βιαστικό και επιφανειακό, χωρίς να δίνει επαρκή χώρο στους χαρακτήρες να αναπτυχθούν ή να αλληλεπιδράσουν ουσιαστικά. Η πλοκή μοιάζει να είναι περισσότερο μια δικαιολογία για να φέρουν τους δύο κόσμους μαζί, χωρίς να υπάρχει κάποιο βάθος. Το σχέδια είναι ικανοποιητικό αλλά η ποιότητα σαν σύνολο πολύ φτωχή. Δεν έχω άποψη για Zagor αφού δεν έχω ξαναδιαβάσει αλλά για τον Flash, τον οποίο δεν συναντάμε και συχνά σε Ελληνικές εκδόσες, απλά μας προσφέρει μια φευγαλέα στιγμή νοσταλγίας και τίποτα περισσότερο η συγκεκριμένη ιστορία. Το μόνο θετικό η ποιότητα της έκδοσης του Μικρού Ήρωα που ακόμα μία φορά πιάνει υψηλά στάνταρ και είναι ο λόγος που στηρίζω τέτοιες ιστορίες με την αγορά τους. 6 Quote
Ζάνταφ Posted January 9 Member ID: 41,338 Group: Members Topic Count: 33 Content Count: 699 Reputation: 4,945 Achievement Points: 750 Days Won: 15 With Us For: 476 Days Status: Offline Last Seen: 8 hours ago Posted January 9 Αν και δεν έχω ιδιαίτερη αδυναμία στα crossovers, το Batman & Dylan Dog μου άρεσε τόσο πολύ που έγινε η πρώτη μου παρουσίαση στο φόρουμ. Δεν μπορώ να πω το ίδιο για το συγκεκριμένο. Απογοητευτικό, σε πολλά επίπεδα, χωρίς μεγάλο ενδιαφέρον. Απλά δεν έχει λόγο ύπαρξης. Πρόκειται για 2 χαρακτήρες, που όπως και να το κάνουμε δεν έχουν τίποτα κοινό μεταξύ τους και δεν διαθέτουν χημεία . Όσο για τα γεγονότα που τους συνδέουν, πολύ σουρεαλιστικά και αόριστα, με την κακή έννοια. Όσο για το σχέδιο δεν είναι κακό, αλλά δεν πρόκειται ούτε για το κλασσικό Μπονελικό σχέδιο του Ζάγκορ ούτε με το κλασσικό έντονα Αμερικάνικο σχέδιο του Φλας και δεν κατάφερε να με βάλει στο κλίμα. Αν και πρέπει να υποστηρίζουμε τον Μικρό Ήρωα, αυτή η έκδοση φοβάμαι ότι δεν αξίζει την αγορά. 4 Quote
Recommended Posts