Jump to content

Recommended Posts

Τίτλος:
SUPERMAN: ΨΗΛΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ
Σενάριο/Kείμενα:
Τom King
Σχέδιο:
Andy Cubert
Σχέδιο εξωφύλλου:
Andy Cubert, Brad Anderson
Hμερ. έκδοσης:
17-05-2024
Εξώφυλλα:
1 + 1 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ - Λίστα Κυκλοφορίας
Τεύχη:
1
Κατηγορία:
Αυτοτελές
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με μαλακό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Υπερηρωικό
Μέγεθος:
16.5 x 25.0
Σελίδες:
176
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Μετάφραση:
Σάββας Αργυρού
Lettering:
Clayton Cowles
Χρωματισμός:
Βrad Anderson
Επιμέλεια:
Έλενα Αποστολάκη
Πρωτότυπος τίτλος:
Superman: Up in the Sky
Προέλευση:
Αμερικανική
ISBN:
978-960-436-993-5
Ονομαστική τιμή:
19,99€
Ομαδοποίηση:

• Member ID:  41,338
  • Group:  Members
  • Topic Count:  55
  • Content Count:  1,155
  • Achievement Points:  1,225
  • Days Won:  22
  • With Us For:  813 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Posted (edited)

SUPERMANPSHLASTONOURANO_0001.jpg  SUPERMANPSHLASTONOURANO_0001z.jpg

Τον περασμένο μήνα κυκλοφόρησε, άλλη μία ιστορία του Σούπερμαν από την Οξύ, και αφού δεν με πρόλαβε κανένας, ας την παρουσιάσω

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Ένα νεαρό κορίτσι ονόματι Άλις πέφτει θύμα απαγωγής από εξωγήινους και ο Σούπερμαν είναι αποφασισμένος να τη βρει κάπου ψηλά στον ουρανό. Ο Άνθρωπος από Ατσάλι κάνει τα πάντα για την αναζήτηση της Άλις και έρχεται αντιμέτωπος με πολλές προκλήσεις, όπως ο αγώνας μποξ με τον Μάιτο, η αποτροπή της επίθεσης ενός διαστημικού πυραύλου και η μάχη στο πλευρό του Λοχία Ροκ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο:soldier:. Θα βρεθεί επίσης αντιμέτωπος με τον Darkseid, ο οποίος θα τον προκαλέσει να σκοτώσει ένα αθώο, για να σώσει την Άλις.

Ενώ βρίσκεται μακριά, ανησυχεί για τους πολίτες της Μετρόπολις και την αγάπη της ζωής του, τη Λόις Λέιν, την οποία φαντάζετε συνεχώς να πεθαίνει με διάφορους τρόπους. (θα χορτάσετε θανάτους Λόις, όσοι δεν την συμπαθείτε:reap:). 

Εν τέλη, ο Σούπερμαν θα πρέπει να σώσει το κοριτσάκι, αλλά και την γη (που βρίσκεται επίσης σε μεγάλο κίνδυνο), παρ' όλες τις δυσκολίες που το κάνουν να φαντάζει αδύνατο. Θα τα καταφέρει; 

Επίσης, πέρα από τις μάχες , υπάρχουν πολλά φιλοσοφικά ερωτήματα, που προκύπτουν όταν ο Κλαρκ αφήνει την γη για να σώσει ένα μόνο παιδάκι. Πέρα από αυτό ο Σούπερμαν έρχεται αντιμέτωπος με τον εαυτό του, καθώς σε ένα σημείο ο Κλαρκ και ο Σούπερμαν διαχωρίζονται και μας γίνονται σαφή τα κίνητρά του, η ιδεολογία  και ο χαρακτήρας του.

Review: Superman: Up In The Sky #5 - DC Comics NewsEXCLUSIVE: Superman Returns To Fight in World War II

Σχόλια για σενάριο, σχέδιο και έκδοση:

Το σενάριο είναι πολύ μπερδεμένο και σίγουρα όχι από τις καλύτερες δουλειές του King. Απίστευτες τρύπες και σημεία που φαίνονται σαν κομμένα. Επίσης μας δείχνει πρώτα το αποτέλεσμα και μετά πώς προκλήθηκε, κάτι που προσωπικά δεν μου αρέσει:down:. Μου άρεσε όμως πολύ πως εκφράζει τον χαρακτήρα και την ιδεολογία του!

Σχέδιο καλούτσικο, υπάρχουν κάποια μικροπροβληματάκια, αλλά όχι κάτι τραγικό. Με άλλα λόγια αξιοπρεπές.:up:

Η έκδοση μια από τις συνηθισμένες, καλές εκδόσεις της Οξύ, με καλή μετάφραση και επιμέλεια, με λίγα λαθάκια που δεν αξίζουν αναφορά.

Classic Comic of the Week: Superman - Up in the Sky — Comics Bookcase

Βαθμολογία:

Το σενάριο δεν μου πολυάρεσε, το σχέδιο αξιοπρεπές, επομένως 7/10. Προτείνεται σε φαν του χαρακτήρα που θέλουν μια , απλή, αλλά και ταυτόχρονα ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΟΛΥ μπερδεμένη ιστορία με ωραία νοήματα! Δεν νομίζω ότι θα την απολαύσουν αναγνώστες που αναζητούν μια απλώς ωραία και όχι πάρα πολύ σύνθετη περιπέτεια για να διασκεδάσουν. 

Αυτά από εμένα,

Καλή ανάγνωση!:beer:

Edited by Ζάνταφ
  • Like 15
  • Thanks 2
  • nikolas12 changed the title to SUPERMAN: ΨΗΛΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ

• Member ID:  32,406
  • Topic Count:  102
  • Content Count:  3,719
  • Achievement Points:  3,766
  • Days Won:  153
  • With Us For:  3,069 Days
  • Last Seen:  

Posted

Μήπως ημερ. έκδοσης να μπει 17/05/2024;;;

Στο comicdom κυκλοφόρησε για πρώτη φορά.

• Like 3
  • Thanks 1

• Member ID:  41,338
  • Topic Count:  55
  • Content Count:  1,155
  • Achievement Points:  1,225
  • Days Won:  22
  • With Us For:  813 Days
  • Last Seen:  

Posted
On 9/8/2024 στο 3:36 ΜΜ, hudson είπε:

Μήπως ημερ. έκδοσης να μπει 17/05/2024;;;

Στο comicdom κυκλοφόρησε για πρώτη φορά.

Αυτό ισχύει μόνο για Αθήνα. Στην υπόλοιπη Ελλάδα, η επίσημη κυκλοφορία είναι η αναφερόμενη.

• Like 3
  • Disagree 1
  • 6 months later...

• Member ID:  33,354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  866
  • Content Count:  5,505
  • Achievement Points:  2,310
  • Days Won:  292
  • With Us For:  2,770 Days
  • Last Seen:  

Posted

Tom King και Superman είναι άχαστος συνδυασμός για τα προσωπικά μου γούστα, οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να μη διαβάσω το συγκεκριμένο κόμικ (το οποίο δε θυμόμουν ότι το είχε βγάλει η Οξύ πέρυσι και το είχα για πιο πρόσφατο). Η ιστορία είναι μια σπουδή και μια εξερεύνηση στον χαρακτήρα του Superman μέσα από τα μάτια του King, ο οποίος αρέσκεται σε τέτοιου είδους αναλύσεις. Εν προκειμένω ο Superman θα κληθεί να σώσει ένα κοριτσάκι που απήχθη από τη Γη και η οποία είναι τεράστια φαν του. Αποφασίζει λοιπόν να φύγει από την Metropolis και μία από τις ιστορίες που βλέπουμε είναι το τι γίνεται όταν ο Superman λείπει από την πόλη του.

Στο μεγαλύτερο μέρος του κόμικ ωστόσο παρακολουθούμε τον Superman να περνάει μέσα από διάφορες δοκιμασίες και τεστ προκειμένου να μάθει ποιος απήγαγε το παιδί. Οι δοκιμασίες αυτές εξερευνούν όλα του τα ιδανικά και το μεγαλύτερο εύρος των δυνάμεων του και τον φέρνουν αντιμέτωπο με καλούς του φίλους και τον αναγκάζουν να συμμαχήσει με μεγάλους του εχθρούς όπως ο Darkseid. Αν και ξεκινάει λίγο αργά, μετά παίρνει μπρος και συνολικά αποτελεί μια ακόμα προσπάθεια εκβάθυνσης στο τι άνθρωπος είναι ο Superman, γιατί κάνει όσα κάνει, γιατί αποτελεί πρότυπο και όλα αυτά μέσα από την ταλαντούχα πένα του King,

Το σχέδιο του Andy Kubert είναι καλό, ίσως όμως χάνει σε επιβλητικότητα στις φιγούρες και θα ήθελα τα μέρη που επισκέπτεται ο Superman να είναι πιο πομπώδη και να φαίνονται και αυτά πιο εντυπωσιακά. Έχω διαβάσει αρκετά Superman κόμικ για να μην το βάζω στα αγαπημένα μου το συγκεκριμένο, ωστόσο μου άρεσε η σεναριακή προσέγγιση του King και για αυτό κερδίζει πόντους :) 

• Like 4