Jump to content

Recommended Posts

• Member ID:  1,790
  • Group:  Members
  • Topic Count:  131
  • Content Count:  8,162
  • Achievement Points:  8,503
  • Days Won:  33
  • With Us For:  6,921 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Posted (edited)

Καλησπέρα! Θα ήθελα τη βοήθεια όποιου γνωρίζει ή μπορεί κάτι να προτείνει, αλλά άμεσα παρακαλώ! Το πρωί θα πεταχτώ να αγοράσω δώρα για δύο ανιψιούς μου που περιμένω επίσκεψη, εκ των οποίων ο ένας είναι αυτιστικός. Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει να προτείνει κάτι για το συγκεκριμένο παιδί; Ας μην είναι κόμικ, ας είναι και βιβλίο! Αν έχετε προτάσεις, θα ήθελα να τις διαβάσω για να αρχίσω το ψάξιμο, διότι θα ήθελα να πάρω κάτι που πραγματικά να του αρέσει και να του δώσει μια ευκαιρία. Ελπίζω να ρίξει κάποιος καμιά ιδέα.

Edited by Mandrake
  • Like 15

• Member ID:  2,322
  • Topic Count:  25
  • Content Count:  5,279
  • Achievement Points:  5,353
  • Days Won:  109
  • With Us For:  6,872 Days
  • Last Seen:  

Posted

Δεν γνωρίζω κάτι συγκεκριμένο αλλά ας γράψω πέντε πράγματα μπας και βοηθήσω.

Καλό είναι να συνδυαστεί η ηλικία με το γνωστικό επίπεδο και το φάσμα που βρίσκεται ο ανιψιός. Αν είναι ας πούμε υπερλειτουργικος με μεγάλο iq όπως ας πούμε ο Sheldon στο big bang ή αν είναι από την άλλη μεριά. Θα έλεγα προσωπικά να προσπαθήσεις να μην ξεχωρίσεις πολύ τον ένα ανηψιού απο τον άλλο. Αν ας πούμε είναι κοντά σε ηλικία να πάρεις κάτι παρόμοιο και ας αδικησεις τον έναν από τους δυο. Μας λείπουν πληροφορίες. Ξέρει να διαβάζει? Είναι καλό σε αυτό? Αν θες γράψε κάτι εδώ ή αν δεν θες στείλε μου πμ να το συζητήσουμε.

• Like 11

• Last Seen:  

Posted

Δύσκολη περίπτωση φίλε μου διότι δε ξέρω πραγματικά τις συνήθειές τους, ειδικά του συγκεκριμένου που δε θα έλεγα ότι είναι σε θέση να επικοινωνήσει. Θα μπορούσα να ξέρω απ' τους γονείς πέντε πράγματα, θα μου πεις, αλλά δυστυχώς είναι χωρισμένοι, τα παιδιά ζουν περισσότερο με τη μητέρα τους και βρίσκονται όλοι στο εξωτερικό, επομένως είναι δύσκολη και η επικοινωνία αλλά ακόμη περισσότερο η επικοινωνία με τη μητέρα τους, καθώς ο ξάδερφός μου είναι ο πατέρας... Οι ηλικίες είναι κοντινές με 2 χρόνια διαφορά, στα 15 είναι περίπου ο μεγάλος που έχει την ιδιαιτερότητα. Ο μικρός ξέρω ότι παρακολουθεί κινούμενα σχέδια και ταινίες υπερηρωικές (αλίμονο! Δε θα έπαιρνε απ' τον θείο; Θα τον είχα αποκληρώσει! :P ), θα μπορούσα τηλεφωνικά να ρωτήσω εκείνον να μου πει ίσως, αλλά θα χαλάσω την έκπληξη... Τέλος πάντων, κάπου εδώ θα πρέπει να ετοιμαστώ και να πάω να ψωνίσω κάτι.

• Like 9

• Member ID:  33,749
  • Topic Count:  2
  • Content Count:  275
  • Achievement Points:  280
  • Days Won:  0
  • With Us For:  2,641 Days
  • Last Seen:  

Posted

"Float" (Pixar | SparkShorts). Short animation film, όχι βιβλίο.

Ἰσως, όμως, το να το δουν τα παιδιά να είναι μία καλή προσφορά στην οικογένεια...  Εσύ αποφασίζεις.

Υπερηρωικό, αλλά ιδιαίτερο... :)

καλή διάθεση πάντα!

:)

• Like 7
  • Thanks 1

• Last Seen:  

Posted

Ίσως κάτι απλό σε σύλληψη από σε γλώσσα αλλά διασκεδαστικό. Θανασάκη Αρκά?

• Like 5
  • Thanks 1

• Last Seen:  

Posted (edited)

Δες τι βρήκα ψάχνοντας να σε βοηθήσω. Ξενόγλωσσα μεν και όχι τόσο άμεσα προσβάσιμα αλλά πραγματικά ενδιαφέροντα

https://dekkocomics.com/about/whats-dekko

Edited by Manitou
  • Like 5
  • Thanks 1

• Member ID:  35,058
  • Topic Count:  4
  • Content Count:  1,273
  • Achievement Points:  1,345
  • Days Won:  2
  • With Us For:  2,365 Days
  • Last Seen:  

Posted
11 ώρες πριν, Mandrake είπε:

Καλησπέρα! Θα ήθελα τη βοήθεια όποιου γνωρίζει ή μπορεί κάτι να προτείνει, αλλά άμεσα παρακαλώ! Το πρωί θα πεταχτώ να αγοράσω δώρα για δύο ανιψιούς μου που περιμένω επίσκεψη, εκ των οποίων ο ένας είναι αυτιστικός. Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει να προτείνει κάτι για το συγκεκριμένο παιδί; Ας μην είναι κόμικ, ας είναι και βιβλίο! Αν έχετε προτάσεις, θα ήθελα να τις διαβάσω για να αρχίσω το ψάξιμο, διότι θα ήθελα να πάρω κάτι που πραγματικά να του αρέσει και να του δώσει μια ευκαιρία. Ελπίζω να ρίξει κάποιος καμιά ιδέα.

Πιστεύω ότι βιβλία εκλαϊκευμένης φυσικής θα ήταν πολύ καλά για αυτιστικούς... (Συνήθως οι αυτιστικοί είναι πιο έξυπνοι από τους απλούς ανθρώπους) Για αυτό προτείνω ή κόμιξ της Marvel ή ψάξε στο σάιτ των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης. Από τις πανεπιστημιακές εκδόσεις Κρήτης έχουν βγει δύο βιβλία με εκλαϊκευμένη φυσική απλά δεν θυμάμαι τους τίτλους. Αλλά καλύτερα να τα αγοράσεις από πρωτοπορία που δίνει έκπτωση 40% συνήθως σε αυτές τις εκδόσεις.

Το αναφέρω ως άτομο που έχει τελειώσει το Μαθηματικό και τώρα πάω για δεύτερο πτυχίο στην φυσική. Και από κόμιξ της Marvel προτείνω κλασικούς υπερήρωες ή τα κόμιξ του Spiderman και τα δύο συλλογές της Radnet. Εμένα με βοήθησαν διαβάζοντας αυτά τα κόμιξ να γράψω καλούς βαθμούς, γιατί αναφέρει αρκετά επιστημονικά στοιχεία με ευχάριστο τρόπο. Κυρίως από κόμιξ Spiderman , Fantastic Four ή Thor θα σου πρότεινα.

Ελπίζω να βοήθησα 

• Like 4
  • Thanks 1

• Last Seen:  

Posted

Σας :efxaristo: πολύ όλους παιδιά! Δεν πρόλαβα δυστυχώς διότι έφτασαν πολύ νωρίς, θα είναι όμως δύο βδομάδες ακόμη εδώ, θα βρεθούμε οπωσδήποτε 2 φορές ακόμη, οπότε θα αξιολογήσω τα παραπάνω και θα κάνω κίνηση σύντομα. Πάντως μ' ενδιαφέρει σίγουρα κάτι στην Ελληνική γλώσσα και όχι κάτι ξενόγλωσσο.

• Like 7
  • Thanks 1

• Last Seen:  

Posted

Εμείς ευχαριστούμε για το τόσο ωραίο θέμα που άνοιξες. Όταν καταλήξεις κάπου και δεις και την ανταπόκριση μοιράσου το μαζί μας αν θες.

• Like 8

• Member ID:  38,081
  • Topic Count:  1
  • Content Count:  980
  • Achievement Points:  987
  • Days Won:  9
  • With Us For:  1,617 Days
  • Last Seen:  

Posted

@ Mandrake  τους 300 απο Anubis να του πάρεις, έχει όμορφο σχέδιο, λίγα μπαλονάκια , εντυπωσιακή έκδοση και ωραία θεματολογία.

:beer:

• Like 6
  • Thanks 1

• Member ID:  30,583
  • Topic Count:  211
  • Content Count:  2,744
  • Achievement Points:  2,964
  • Days Won:  35
  • With Us For:  4,119 Days
  • Last Seen:  

Posted

@ Mandrake  και μονο η σκεψη και ο κοπος που κανεις θα εκτιμηθει..Πιστευω να βρεθει η καλυτερη δυνατη λυση,κι αν δεν βρεθει εχει εναν θειο κ δυο ανιψια κι αυτο τα λεει ολα.Αγαπη!!

• Like 6
  • Thanks 1

• Member ID:  32,406
  • Topic Count:  100
  • Content Count:  3,641
  • Achievement Points:  3,688
  • Days Won:  142
  • With Us For:  3,038 Days
  • Last Seen:  

Posted

Φίλε Κώστα ένα ωραίο κόμικ διδακτικό, με ωραίο σχέδιο και που αφορά την Ελλάδα αλλά μπορεί να είναι γνωστό και εξωτερικό το θέμα του, είναι:

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων σε Κόμικ

• Like 7
  • Thanks 1