Jump to content

Recommended Posts

Τίτλος:
ΚΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ (ΤΟ)
Σενάριο/Kείμενα:
Xavier Dorison
Σχέδιο:
Felix Delep
Hμερ. έκδοσης:
25-06-2024
Εξώφυλλα:
2 + 2 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ - Λίστα Κυκλοφορίας
Τεύχη:
2
Κατηγορία:
Σειρά/Συνεχόμενα
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με μαλακό εξώφυλλο
Μέγεθος:
21.0 x 28.0
Σελίδες:
148
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Μετάφραση:
Τατιάνα Ραπακούλια
Lettering:
Τίνα Χελιώτη
Χρωματισμός:
Félix Delep, Jessica Bodard
Επιμέλεια:
Γαβριήλ Τομπαλίδης, Ίωνας Αγγέλης
Πρωτότυπος τίτλος:
Le château des Animaux
Προέλευση:
Γαλλική
ISBN:
978-618-206-180-0 (#01), 978-618-206-226-5 (#02)
Ονομαστική τιμή:
15€ (#01), 16.60€ (#02)

• Member ID:  36,975
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  180
  • Content Count:  5,005
  • Achievement Points:  3,030
  • Days Won:  146
  • With Us For:  1,840 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Posted

KASTROZOON_0001.jpg  KASTROZOON_0002.jpg

:wall:ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ SPOILER:wall:

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Σε μία εναλλακτική, αν θέλετε, πραγματικότητα τα ζώα έμειναν χωρίς τους αφέντες τους, τους ανθρώπους!:wow: Η εξαφάνιση των ανθρώπων συνέβη πριν πολύ καιρό και κανείς δεν γνωρίζει το πώς ή το γιατί. Άλλοι λένε πως τους θέρισε μια τρομερή ασθένεια, άλλοι αναφέρουν ότι κάποιοι άγνωστοι με μαχαίρια ήρθαν και τους σκότωσαν, άλλοι πάλι μνημονεύουν ότι οι άνθρωποι, απλώς εγκατέλειψαν τον τόπο. :thinking:Όποια όμως και να ήταν η αιτία, το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο· τα ζώα απελευθερώθηκαν από τον ζυγό των αφεντάδων τους και μένουν όλα μαζί, ασφαλή από τους λύκους, εντός των τειχών του κάστρου τους, του "Κάστρου των Ζώων". :spidey_yeah_that:Όμως, αμέσως μετά την πτώση του ανθρώπινου είδους, ένα νέο καθεστώς αναδεικνύεται, ένα τυραννικό και βίαιο σύστημα που καταπιέζει τα ζώα και εκκαθαρίζει τα αντιφρονούντα. Με πρόσχημα το τίμημα που επιφυλάσσει η προστασία από τους λύκους και η επιβίωση από την πείνα, ο Πρόεδρος Σίλβιο( ο μεγαλόσωμος ταύρος που φαίνεται στο εξώφυλλο) και η κλίκα του αποτελούμενη από σκύλους και γουρούνια, απολαμβάνουν τους καρπούς της σκληρής αγροτικής εργασίας όλων των υπόλοιπων ζώων του αγροκτήματος/κάστρου.:out: Ο αέρας της αλλαγής ωστόσο, δεν θα αργήσει να φτάσει... Θα τον φέρουν τα φαινομενικά πιο αδύναμα ζώα, υπό την καθοδήγηση ενός πολυταξιδεμένου ποντικού που τους καλλιεργεί την αμφισβήτηση έναντι στην βάρβαρη εξουσία της κλίκα του Προέδρου. default_best.gif.2cd1c0eb93ab16c5826de2b11a629b4d.gifΜε το να επιδείξουν σθένος και ήθος, θα αφοπλίσουν τις τυραννικές αρχές του κάστρου και θα τις αναγκάσουν να υποχωρήσουν.yes.gif.77a7d3e9afbd067c79529067afd43131.gif Ο τόμος κλείνει στο κρισιμότερο σημείο του αγώνα των ζώων, κατά το οποίο τα μέτωπο των αντιφρονούντων έχει διασπαστεί από τις κακουχίες του χειμώνα, αντίστοιχα όμως έχει διασπαστεί και η κλίκα των σκύλων από τις εσωτερικές διαφωνίες...zz029.gif.a4ca5c3b8c1a33ba2008f8962bb2d85b.gif

ΣΕΝΑΡΙΟ

Βασίζεται εμφανώς στη "Φάρμα των ζώων", ωστόσο εξελίσσεται αρκετά διαφορετικά, χαράσσοντας έτσι τη δική του πορεία. default_best.gif.2cd1c0eb93ab16c5826de2b11a629b4d.gifΒασικά, θα το χαρακτήριζα ως ένα sequel της Φάρμας των ζώων, μιας που δεν παρουσιάζει την επανάσταση έναντι των ανθρώπων και την εγκαθίδρυση ενός τυραννικού καθεστώτος, αλλά παίρνει αυτά ως δεδομένα και παρουσιάζει τον αγώνα κατά της τυραννίας. bigwing.gif.524e3112e0060f3934e0fbdc3edcd7f7.gifΠαράλληλα, μου άρεσε ιδιαίτερα η σκιαγράφηση της κοινωνίας εντός των τειχών. Αφιερώνονται αρκετές σελίδες για να παρουσιαστούν καθημερινά περιστατικά και καταστάσεις από τη ζωή των κεντρικών και μη ηρώων, κάτι που εκ πρώτης όψεως δείχνει περιττό, μας εντάσσει όμως καλύτερα στο κλίμα που επικρατεί σε αυτό το Κάστρο.yes.gif.77a7d3e9afbd067c79529067afd43131.gif Έχω βέβαια ορισμένες ενστάσεις όσον αφορά τον τρόπο που παρουσιάζονται ορισμένα πράγματα, όπως η αντίσταση κατά του καθεστώτος. Θα τις αναλύσω όμως αργότερα, σε ποστ αποκλειστικά αφιερωμένο στους χαρακτήρες και στην πολιτική σκοπιά του άλμπουμ στα πράγματα.bigwing.gif.524e3112e0060f3934e0fbdc3edcd7f7.gif

ΣΧΕΔΙΟ

Το σχέδιο είναι αψεγάδιαστο! k07008.gif.b0711840b45f436e69c244443353643e.gifΑπ' ό,τι βλέπω, ο Felix Delep δεν έχει εργαστεί σε άλλα κόμικς( συγχωρέστε με αν κάνω λάθος), παρ' όλα αυτά είναι τρομερά εξασκημένος( δείτε δουλειά του εδώ)!yes.gif.77a7d3e9afbd067c79529067afd43131.gif Μου αρέσει ιδιαίτερα ο "χαλαρός" τρόπος με τον οποίο αποτυπώνει τα ζώα! Θέλω να πω, ότι ενώ χρησιμοποιεί αρκετές γραμμές, αυτές βγαίνουν με έναν τρόπο φυσικά, αβίαστα, με αποτέλεσμα να μην νιώθει ο αναγνώστης ότι η εικόνα "βαραίνει". default_best.gif.2cd1c0eb93ab16c5826de2b11a629b4d.gifΕπιπλέον, τα τοπία είναι εκπληκτικά δοσμένα! Αν και με την πρώτη ανάγνωση τα λάτρεψα, σε ένα δεύτερο ξεφύλλισμα που έκανα σήμερα, πριν γράψω την κριτική, δεν μου ξετρέλαναν, όπως στην αρχή και πάλι μου άρεσαν όμως! Πιο συγκεκριμένα, παρατήρησα με τη δεύτερη ανάγνωση, ότι τα τοπία που στην αρχή είχα βρει πολύ ρεαλιστικά σχεδιασμένα, θύμιζαν και λίγο εικονογράφηση παιδικού βιβλίου! Χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό, προσωπικά με χάλασε λίγο... Από την άλλη, ενδεχομένως να σχεδιάστηκε έτσι επίτηδες, με σκοπό την περαιτέρω ένταξη του αναγνώστη σε αυτόν τον κόσμο που ακροβατεί μεταξύ παραμυθιού και πραγματικότητας!default_best.gif.2cd1c0eb93ab16c5826de2b11a629b4d.gif

ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ

Παραθέτω και τέσσερις(4) σελίδες από το εσωτερικό του άλμπουμ. Οι σελίδες αλιεύθηκαν από αγγλικό scanlation, ώστε να είναι σε όσο το δυνατόν υψηλότερη ανάλυση, ενώ έχω σβήσει τα λόγια. Επίτηδες φρόντισα, ώστε να μην είναι σελίδες με μεγάλη σημασία για την πλοκή, με σκοπό να αποφευχθούν διάφορα spoilers!

Spoiler

AnimalCastle1.thumb.png.db5eefb061f16fb7b4c3d3b9be5fd742.pngAnimalCastle4.thumb.png.f4adef41f8e0647930f99e7d4919cc34.pngAnimalCastle5.thumb.png.5ef816405e9128a6eedf2cda5a438184.pngAnimalCastle6.thumb.png.86e486026f2ae270b94a01ad4db92eba.png

Spoiler

Το αρχικό κείμενο της παρουσίασης για ιστορικούς λόγους:

Κυκλοφόρησε αυτή εδώ η ομορφιά από τις εκδόσεις Μικρός Ήρωας! Δυστυχώς, το θα μου φέρουν το αντίτυπό μου οι δικοί μου αύριο, οπότε μέχρι τότε δεν μπορώ να το διαβάσω και να γράψω περισσότερα! Μετά, θα γράψω ένα αναλυτικότατο review, όπως σας έχω συνηθίσει! Απλά δεν μπορούσα να μην το παρουσιάσω εγώ, μιας που πραγματικά, ήταν μία από τις πιο πολυαναμενόμενες κυκλοφορίες!:respect:

Η παρουσίαση, ακόμη δεν είναι ολοκληρωμένη! Επειδή 5a775ba410ee6_ThisThreadis.gif.390972c559d6c842caec79039edea1f6.gif.b7acd5c1fc569f8140b1401ffa38ba62.gif, επιφυλάσσομαι, ότι θα εμπλουτιστεί η κριτική, αλλά και ότι θα προσθέσω διάφορες εσωτερικές σελίδες(done, 19/07/2024) και ασφαλώς έναν εκτενή σχολιασμό της έκδοσης!:)

Ευχαριστούμε για τα εξώφυλλα τον albert.

Ευχαριστούμε για τις συμπληρωματικές πληροφορίες τον Rombax.

• Like 20
  • Thanks 2

• Member ID:  20,685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  845
  • Content Count:  15,126
  • Achievement Points:  9,268
  • Days Won:  540
  • With Us For:  5,280 Days
  • Last Seen:  

Posted

@ Θοδωρής Καραπάνος

Θοδωρή, τα εξώφυλλα που παραθέτεις είναι σκαναρισμένα στα 200dpi. :sorry:

Μπορείς να τα σκανάρεις στα 300? :) 

:beer:

• Like 7

• Last Seen:  

Posted
3 ώρες πριν, Indian είπε:

Θοδωρή, τα εξώφυλλα που παραθέτεις είναι σκαναρισμένα στα 200dpi. :sorry:

Μπορείς να τα σκανάρεις στα 300? :) 

@ Indian , άμεση πρόσβαση σε σκάνερ δεν έχω, όμως θα προσπαθήσω να το αλλάξω όσο το δυνατόν συντομότερα!:beer:

• Like 6
  • Thanks 1

• Member ID:  30,583
  • Group:  Members
  • Topic Count:  210
  • Content Count:  2,704
  • Achievement Points:  2,924
  • Days Won:  35
  • With Us For:  4,060 Days
  • Last Seen:  

Posted

Λιγα λογια για το τομο.

Η θετικη εμπειρια συνεχιζεται μετα την εκδοση του Blacksad τωρα κ στο Καστρο των ζωων.

Τι  εννοω..Ολα οι συμπεριφορες,οι χαρακτηρες ειναι δοσμενα ωστε να μην θυμιζουν παιδικο διήγημα,

αλλα καλλιστα μυθιστορημα της Αγκ.Κριστι.!Η σκηνες νουαρ τα τοπια δεν εκλειπουν απο την εκδοση αυτη

και τα μπονους δικαιολογουν τα 15 ευρω (ονομαστικη τιμη) εκδοση που χρειαζεται να καταβαλει ο αναγνωστης..

Με λιγα λογια θα τον χαρακτηριζα και δρυμη κατηγορω στην κοινωνικες ταξεις οπως εχουν διαμορφωθεί 

απο παντοτε..(Αλλα σταματαω εδω γιατι θα κανω σποιλ στην υποθεση κ δεν θα το θελα αυτο..

@ Indian  ελπιζω να ειναι οκ οι διαστασεις κ η αναλυση τωρα..

Μεταφέρθηκαν στην βάση.

• Like 11
  • Respect 1
  • Thanks 2

• Member ID:  20,685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  845
  • Content Count:  15,126
  • Achievement Points:  9,268
  • Days Won:  540
  • With Us For:  5,280 Days
  • Last Seen:  

Posted
10 ώρες πριν, albert είπε:

ελπιζω να ειναι οκ οι διαστασεις κ η αναλυση τωρα..

Με εξαίρεση λίγο κροπάρισμα που ήθελαν και το έκανα εγώ, κατά τα άλλα μια χαρά! :thanks:

Μήπως σου είναι εύκολο να μας δώσεις μερικές ακόμα πληροφορίες, αν αναγράφονται στο τεύχος, όπως τον μεταφραστή, τον χρωματιστή, την επιμέλεια κ.ά.? :) 

:beer:

• Like 8

• Member ID:  38,010
  • Topic Count:  19
  • Content Count:  946
  • Achievement Points:  1,023
  • Days Won:  3
  • With Us For:  1,574 Days
  • Last Seen:  

Posted
14 λεπτά πριν, Indian είπε:

Μήπως σου είναι εύκολο να μας δώσεις μερικές ακόμα πληροφορίες, αν αναγράφονται στο τεύχος, όπως τον μεταφραστή, τον χρωματιστή, την επιμέλεια κ.ά.? :) 

Χρώματα: Félix Delep και Jessica Bodard 

Εκδότης: Λεωκράτης Ανεμοδούρας

Υπεύθυνος έκδοσης: Γιώργος Ζωιτάς

Graphic Design και Lettering: Τίνα Χελιώτη

Μετάφραση: Τατιάνα Ραπακούλια

Επιμέλεια Κειμένου: Γαβριήλ Τομπαλίδης και Ίωνας Αγγέλης 

Καλλιτεχνική Προσαρμογή Ελληνικου Τίτλου: Φρειδερίκος Ρούσσος 

Οι πληροφορίες μεταφέρθηκαν στο πινακάκι της παρουσίασης.

Ελπίζω να βοήθησα :beer:

• Like 8
  • Respect 1
  • Thanks 3

• Last Seen:  

Posted

@ Rombax  ευχαριστώ για τις πληροφορίες που ξέχασα λόγω του περασμένου της ώρας..:sleep3:

• Like 6

• Member ID:  31,613
  • Topic Count:  58
  • Content Count:  5,533
  • Achievement Points:  5,728
  • Days Won:  119
  • With Us For:  3,507 Days
  • Last Seen:  

Posted

Το διάβασε κανείς άλλος (πέραν του albert) να μας πει πως του φάνηκε; :thinking:

Καταρχάς μπορεί να διαβαστεί αυτόνομα ή πρέπει να περιμένουμε και τον επόμενο τόμο;

Εννοείται θα το πάρω (το παράγγειλα ήδη βασικά) αλλά θα ήθελα να ξέρω τι με περιμένει :)

• Like 4

• Last Seen:  

Posted

@ Laz33  αφού σου αρέσει το Blackshad ,voμιζω θα σου αρέσει .Νομίζω πρέπει να πρέπει περιμένουμε και τον επόμενο τόμο,αν και εγώ το διάβασα ήδηΣτεκει από μόνο του μια χαρά αλλά μένουν αναπάντητα πολλα ερωτηματα..Δεν άντεξα εγώ κι το διαβασα😂

Το πολύ πολύ να κάνω καμιά επανάληψη όταν κυκλοφορήσει κι ο δεύτερος τόμος..

• Like 6
  • Thanks 1

• Member ID:  34,230
  • Topic Count:  13
  • Content Count:  800
  • Achievement Points:  886
  • Days Won:  1
  • With Us For:  2,481 Days
  • Last Seen:  

Posted (edited)
10 hours ago, Laz33 said:

Το διάβασε κανείς άλλος (πέραν του albert) να μας πει πως του φάνηκε; :thinking:

Καταρχάς μπορεί να διαβαστεί αυτόνομα ή πρέπει να περιμένουμε και τον επόμενο τόμο;

Εννοείται θα το πάρω (το παράγγειλα ήδη βασικά) αλλά θα ήθελα να ξέρω τι με περιμένει :)

Το διάβασα και εγώ.

Καταρχάς να πω ότι όντως αφήνει την ιστορία στην μέση επόμενος θα περιμένουμε για το τέλος.

Από εκεί και πέρα θα πω ότι για μένα στο τοπ 2 των κόμικς που έχει βγάλει η εκδοτική για φέτος. Απόλαυσα παρά πολύ την ιστορία η οποία είναι καλογραμμένη με δυνατό character development και συμβολισμούς για κοινωνικούς διαχωρισμούς, κοινωνικές τάξεις και φαινόμενα. 

Προσωπικά λάτρεψα και βρικα πολύ ενδιαφέρον όλη αυτή την πολιτική αλληγορία, αλλά κρατάω μια επιφύλαξη ότι κάποιους μπορεί να τους κουράσει αν δεν τους αρέσουν τέτοιου είδους στοιχεία σε ένα κόμικς. Πιστεύω πάντως ότι ακόμα και αυτοί μπορούν εύκολα να κάνουν skip το συγκεκριμένο και να κάνουν focus μόνο στην υπόθεση που όπως είπα είναι πολύ όμορφη και ατμοσφαιρική. 

Σχέδιο σούπερ.

Έκδοση σούπερ.

Από τις τοπ προτάσεις κατά την άποψη μου!

Edited by Lelis
  • Like 15

• Last Seen:  

Posted

Έβαλα "respect" στα παιδιά που συμπλήρωσαν την παρουσίαση( @ albert  και @ Rombax ), επειδή διαφορετικά θα πήγαινε... Σεπτέμβρης( καλά, υπερβάλλω λίγο) για να ολοκληρώσω την παρουσίαση, μιας που όπως είπα δεν έχω πρόσβαση σε σκάνερ... :respect: και πάλι παιδιά! Τέλος πάντων, το παρέλαβα στις 6 Ιουλίου και το διάβασα αργά, για να το απολαύσω όσο το δυνατόν περισσότερο! Επέστρεψα σήμερα στη νήμα, ώστε να ολοκληρώσω την παρουσίαση! Ακόμα μένουν ορισμένα πράγματα να προστεθούν, ωστόσο αύριο( το αργότερο) θα έχουν μπει κι αυτά! Φίλε @ Laz33 , τώρα που εμπλούτισα το αρχικό ποστ με Περίληψη και Κριτική ρίξε μια ματιά!bigwing.gif.9cda895dfccb5455f2960cb4613468f9.gif

Θα επανέλθω σύντομα!:beer:

• Like 8
  • Respect 1
  • Thanks 1

• Last Seen:  

Posted
5 ώρες πριν, Θοδωρής Καραπάνος είπε:

Φίλε @ Laz33 , τώρα που εμπλούτισα το αρχικό ποστ με Περίληψη και Κριτική ρίξε μια ματιά!bigwing.gif.9cda895dfccb5455f2960cb4613468f9.gif

Θα επανέλθω σύντομα!:beer:

Επειδή δεν το διάβασα ακόμα κι επειδή βλέπω έχεις spoiler, θα διαβάσω την κριτική σου αφού πρώτα διαβάσω το κόμικ :)

• Like 5
  • Thanks 1

• Member ID:  41,338
  • Topic Count:  55
  • Content Count:  1,143
  • Achievement Points:  1,213
  • Days Won:  22
  • With Us For:  723 Days
  • Last Seen:  

Posted

Θα κάνω κι εγώ μια κριτική χωρίς σπόιλερ. Σεναριακά  τέλειο! Όργουελ με αστυνομική υφή. Θυμίζει το concept της φάρμας των ζώων. Οι άνθρωποι εξαφανιζόλ και υπάρχει τώρα το φασιστικό καθεστώς κλπ. Το σχέδιο άψογο, κανένα πρόβλημα, το κάνει ακόμα πιο noir και ενδιαφέρον. Ένα από τα αγαπημένα μου πιο σύγχρονα BD ever. 

@ Laz33  πλησιάζει αρκετά το blacksad και ειδικά εσύ ως BDάκιας σίγουρα θα το υπερευχαριστηθείς. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους! :congrats: ξανά στον Μικρό Ήρωα, με τις επιλογές του έχει γίνει μια απ' τις καλύτερες εκδοτικές στη χώρα μας.

• Like 10

• Member ID:  2,322
  • Topic Count:  25
  • Content Count:  5,244
  • Achievement Points:  5,318
  • Days Won:  107
  • With Us For:  6,813 Days
  • Last Seen:  

Posted

Το διαβάζω ακόμη αλλά εγώ δύο γρήγορα σχόλια. Η έκδοση είναι υπέρ σούπερ και η τιμή εξαιρετική. Όχι απλά τίμια αλλά παραπάνω από τίμια. Η υπόθεση τώρα είναι λίγο σοκ αν δεν είσαι προιδεασμένος. Ξεκάθαρα πολιτικό με φοβερό σχέδιο σφιχτή δομή και υπόθεση. Δεν κινείται στα πλαίσια της αλληγορίας καθώς τα λέει όπως είναι έξω από τα δόντια. Αυτά προς το παρόν.

• Like 12

• Member ID:  9,689
  • Topic Count:  11
  • Content Count:  709
  • Achievement Points:  785
  • Days Won:  1
  • With Us For:  6,108 Days
  • Last Seen:  

Posted

Το διαβασα και εγώ αλλά έχοντας διαβάσει παρά πολλές φορές και σε κόμικ και σε βιβλίο την φάρμα των ζώων δεν μου άφησε την αίσθηση κάτι πρωτότυπου . Το σχέδιο είναι φοβερό και το σασπενς διάχυτο σε όλη τη  ροη . Διαβάζεται άνετα αλλά πάντα είχα την αίσθηση ότι ξέρω το παρακάτω . Άνετα  είναι μια πολύ καλή επιλογή και δεν θα απογοητεύσει . 

• Like 10

• Last Seen:  

Posted (edited)

Το διάβασα κι εγώ.

Μ΄αρέσει μέχρι στιγμής :)
Να δω βέβαια που θα καταλήξει.

Δεν έχω διαβάσει τη Φάρμα των Ζώων, οπότε δεν έχω μέτρο σύγκρισης.
Δεν με νοιάζει αν είναι διασκευή, sequel ή πόσες επιρροές έχει εν πάση περιπτώσει απ΄το έργο του Όργουελ.

Το αντιμετώπισα ως κάτι original.

Το σενάριο δεν είναι ακριβώς στα γούστα μου, αλλά από ένα σημείο και μετά ξεχνάς ότι διαβάζεις ένα κόμικ πολιτικού περιεχομένου και το αντιμετωπίζεις απλά σαν ένα πανέμορφο παραμύθι με ζώα.

Γενικά το ευχαριστήθηκα.
Σε κάποια σημεία μόνο του 2ου άλμπουμ υπήρχε μια παραπάνω φλυαρία απ΄όση ήθελα, αλλά σε γενικές γραμμές μπορώ να πω η ιστορία έχει πολύ καλή ροή και ενδιαφέρον :cool:

Το σχέδιο πολύ καλό κι αυτό.

Είναι λίγο ιδιαίτερο, δεν έχει έντονο μελάνωμα και σε πολλά σημεία του φόντου δεν έχει καν μελάνωμα.
Θα μ΄άρεζε επίσης να ήταν ακόμα πιο λεπτομερές.
Συνολικά πάντως αποδίδει άψογα την ατμόσφαιρα της ιστορίας, δεν έχω παράπονο.

Η έκδοση εξαιρετική για την τιμή της.
Χαρτί, εκτύπωση, επιμέλεια, έξτρα, όλα σούπερ:clap2:

Γενικά ήταν μια πολύ καλή επιλογή απ΄την εκδοτική.
Όπως είπα βέβαια επιφυλάσσομαι για τη συνέχεια, να δω πως θα κλείσει η ιστορία.
Αλλά έχω καλό προαίσθημα, μιας και εμπιστεύομαι τον Ντορισόν, έναν απ΄τους καλύτερους σύγχρονους σεναριογράφους της γαλλοβελγικής σκηνής.

Σ΄αυτά τα δύο πρώτα άλμπουμ θα βάλω ένα... 8/10

:holidays2:

Edited by Laz33
  • Like 14

• Last Seen:  

Posted

Το τελειωσα και εγώ χωρίς να αλλάξει η άποψη μου από το προηγούμενο post. Σούπερ έκδοση φοβερή ιστορία. Την φάρμα των ζώων την είχα διαβάσει πριν από πολλά πολλά χρόνια οπότε στην ουσία διάβασα κάτι από την αρχή. Είναι καθαρά πολιτικό όπως είπα και εξαιρετικό! Εύγε για την επιλογή.

• Like 10
  • 1 month later...

• Member ID:  25,133
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  281
  • Content Count:  6,532
  • Achievement Points:  6,600
  • Days Won:  47
  • With Us For:  5,006 Days
  • Last Seen:  

Posted

Δύο θέματα:

1. Τα χρώματα στην ελληνική έκδοση μου φαίνονται λίγο ξεθωριασμένα συγκριτικά με τις σελίδες που ανέβασε παραπάνω ο @ Θοδωρής Καραπάνος .

2. Το εξώφυλλο του Μικρού Ήρωα είναι το εξώφυλλο του πρώτου γαλλικού τόμου. Δεν είναι λίγο περίεργο που ο πρώτος τόμος έχει για εξώφυλλο μια σκηνή που διαδραματίζεται στον δεύτερο τόμο;:thinking:

• Like 8
  • Thanks 1

• Last Seen:  

Posted
1 ώρα πριν, tik είπε:

Δύο θέματα:

1. Τα χρώματα στην ελληνική έκδοση μου φαίνονται λίγο ξεθωριασμένα συγκριτικά με τις σελίδες που ανέβασε παραπάνω ο @ Θοδωρής Καραπάνος .

Εντάξει, μη συγκρίνεις το έντυπο με το ψηφιακό.
Στο ψηφιακό μπορεί να γίνει εύκολα (ακόμα κι από μας) τροποποίηση των χρωμάτων, της φωτεινότητας, της αντίθεσης κτλ και να φαίνεται το αποτέλεσμα πολύ πιο εντυπωσιακό.

Πρέπει να συγκρίνεις με έντυπη γαλλική έκδοση για να καταλάβεις αν τα χρώματα είναι ξεθωριασμένα στην έκδοση του Μικρού Ήρωα :)

• Like 8

• Member ID:  38,652
  • Topic Count:  9
  • Content Count:  137
  • Achievement Points:  143
  • Days Won:  0
  • With Us For:  1,417 Days
  • Last Seen:  

Posted

Δεν το έχω διαβάσει, αλλά η πλοκή και το σχέδιο μου κίνησαν το ενδιαφέρον και θα το ελέγξω. Το σχέδιο ειδικά μου παραπέμπει σε ταινία της Ντίσνευ.

• Like 7

• Member ID:  12,005
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  29
  • Achievement Points:  31
  • With Us For:  5,830 Days
  • Last Seen:  

Posted

Το διάβασα και θεωρώ από τις καλύτερες εκδόσεις για φέτος.... ανυπομονώ για την συνέχεια....

• Like 7
  • 1 year later...

• Last Seen:  

Posted

12 Νοεμβρίου κυκλοφορεί το 4ο και τελευταίο μέρος στη Γαλλία, οπότε πιστεύω μέχρι το τέλος της χρονιάς θα το δούμε και στην Ελλάδα :)

Couv_528396.thumb.jpg.7f6153e492fa8bfc3783c1d72b4ff6ae.jpg

• Like 9
  • Thanks 4

• Member ID:  38,117
  • Content Count:  304
  • Achievement Points:  322
  • With Us For:  1,550 Days
  • Last Seen:  

Posted

Τι όμορφο εξώφυλλο!

• Like 5
  • Thanks 2
  • 2 months later...

• Member ID:  31,428
  • Topic Count:  60
  • Content Count:  3,541
  • Achievement Points:  2,541
  • Days Won:  14
  • With Us For:  3,599 Days
  • Last Seen:  

Posted

Μερικές σελίδες από τον τελευταίο τόμο

https://www.bdgest.com/preview-4525-BD-chateau-des-animaux-le-le-sang-du-roi.html

και μία συνέντεξη του Delep (στα γαλλικά)

https://www.bdgest.com/news-1754-BD-Fin-de-regne-au-Chateau-des-animaux.html

• Like 4
  • Thanks 4
  • 4 weeks later...

• Last Seen:  

Posted

Τευχος 2ο

Μεταφέρθηκε στην βάση.

• Like 8
  • Thanks 2

• Member ID:  38,117
  • Content Count:  304
  • Achievement Points:  322
  • With Us For:  1,550 Days
  • Last Seen:  

Posted

Θα μπει πρώτο πρώτο σε παραγγελία μαζί με τις εκδόσεις του Ιανουαρίου! Αναρωτιέμαι αν θα γίνει και φέτος μια σύνοψη της χρονιάς καθώς και το να περιμένει το 2026 :D

• Like 5

• Last Seen:  

Posted

Μόλις τελείωσα και τον δεύτερο τόμο. Αν και δεν είμαι φίλος των πολιτικοποιημένων κομικ, αυτό (το οποίο προφανώς είναι βαθιά πολιτικό) ήταν το κάτι άλλο. Ένα πόνημα σχετικά με την άνοδο και την πτώση των απολυταρχικών καθεστώτων. Με αναφορές σε βασικά κόλπα διατήρησης και ανατροπής της εξουσίας. Με εκπληκτικό σχέδιο, φοβερή ατμόσφαιρα και ροή που δεν πλαγιάζει πουθενα. Δεν ωραιοποιει καταστάσεις έχει αρκετή βία για το είδος του και γενικά είναι must have για τους λάτρεις του είδους. Από μένα είναι ναι!

• Like 10
  • Thanks 1

• Member ID:  43,204
  • Group:  New Members
  • Content Count:  15
  • Achievement Points:  15
  • With Us For:  231 Days
  • Last Seen:  

Posted

Επιτέλους κυκλοφόρησε και το δεύτερο μέρος. Σε κάποια φάση είχα πάρει τηλέφωνο στην εκδοτική και τους ρωτούσα αν ξέρουν πότε θα κυκλοφορήσει. Προσπαθώ βλέπετε να μαζεύω όσο γίνεται όλα τα τεύχη μαζί πριν διαβάσω ένα κόμικ. 

Επιτέλους έφτασε η ώρα του!

Ευχαριστώ πολύ κι εγώ για την παρουασίαη, αλλά θα περιμένω κι εγώ να το διαβάσω πρώτα. Δε ρισκάρω τα spoilers! 

• Like 2