Popular Post nikolas12 Posted May 20 Member ID: 33,354 Group: Moderator Topic Count: 495 Content Count: 4,279 Reputation: 38,408 Achievement Points: 2,310 Days Won: 274 With Us For: 2,190 Days Status: Offline Last Seen: 15 hours ago Age: 29 Popular Post Share Posted May 20 Από την εκδοτική: Το Camelot 3000 δεν φέρει τυχαία τον τίτλο ενός από τα σημαντικότερα έργα της 9ης Τέχνης. Το συγκλονιστικό έργο των καταξιωμένων δημιουργών Μπράιαν Μπόλαντ και Μάικ Μπαρ αγαπήθηκε σε όλο το κόσμο, αλλά και στη χώρα μας αποτελεί έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους τίτλους κόμικς. Αποτελεί μια ιστορική στιγμή των κόμικς, αφού —όντας το πρώτο maxi-series και το πρώτο κόμικς με αναφορά σε ενήλικο κοινό της DC— άνοιξε τον δρόμο για την έκδοση των τεράστιων Watchmen και The Sandman. Όπως αναφέρει και το Comicdom: «Το Camelot 3000 είναι απλά μνημειώδες». Για αιώνες, η θρυλική φιγούρα του Βασιλιά Αρθούρου χρησίμευε σαν λαμπρό παράδειγμα δικαιοσύνης και ηθικής —η προσωποποίηση της ιπποσύνης που ταπεινώθηκε από την προδοσία της Βασίλισσάς του και του πιο στενού του φίλου. Και παρόλο που αναπαύθηκε για πάνω από χίλια χρόνια, ψιθυριζόταν από καιρό πως, στην πιο σκοτεινή ώρα της Αγγλίας, ο Αρθούρος θα επιστρέψει και πάλι για να σώσει τον λαό του από την καταστροφή. Τώρα, αυτή η ώρα έφτασε —όχι μόνο για την Αγγλία, αλλά για ολόκληρη τη Γη! Βρισκόμαστε στο έτος 3000 και ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με μια απειλή που παρόμοιά της δεν έχει δει ξανά. Μία φαινομενικά ασταμάτητη εξωγήινη φυλή είναι αποφασισμένη να υποδουλώσει το ανθρώπινο είδος. Ανίκανη να αντιμετωπίσει την ανώτερη τεχνολογία των εισβολέων, η ανθρωπότητα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Την ώρα που ένας νεαρός πέφτει επάνω σε έναν αρχαίο τάφο κάτω από το ύψωμα του Γκλάστονμπερι και ξυπνά τον Αρθούρο Πέντραγκον από έναν ύπνο αιώνων. Με την αναβίωση του παντοτινού Βασιλιά, καλεί τους πιστούς του ιππότες —κάποιοι πλέον με νέα και παράξενη μορφή— και προετοιμάζεται για να στείλει τους επίδοξους κατακτητές πίσω στο διάστημα. Αλλά ακόμα και με τη δύναμη του Εξκάλιμπερ στο χέρι του, μπορεί ο Αρθούρος να επικρατήσει σε αυτήν τη νέα εποχή τεχνολογικού τρόμου; Ή οι ίδιοι αρχαίοι εχθροί που έφεραν τον όλεθρο στο Κάμελοτ στο μακρινό παρελθόν, θα διαλύσουν ξανά τη Στρογγυλή Τράπεζα μια για πάντα; Το πλέγμα της προδοσίας που —αιώνες πριν— οδήγησε στην καταστροφή του πρώτου Κάμελοτ, υφαίνεται ξανά το έτος 3000 μ.Χ, ενώ τα περιθώρια σωτηρίας για την ανθρωπότητα λιγοστεύουν επικίνδυνα. Η ιστορία: Όταν ο Λεωκράτης Ανεμοδουράς ανακοίνωσε στις αρχές της χρονιάς ότι ο Μικρός Ήρως θα έφερνε ξανά στα ελληνικά το CAMELOT 3000, οι περισσότεροι δεν το περιμέναμε. Ένα από τα πιο θρυλικά κόμικ επιστημονικής φαντασίας, ο πρόδρομος πολύ μεγάλων και φιλόδοξων τίτλων, το έπος που ενέπνευσε πάρα πολλούς δημιουργούς να τολμήσουν ένα δικό τους project, θα έβγαινε για ακόμα μία φορά μεταφρασμένο μετά την έκδοση της Star Comics το μακρινό 1985. Ο Mike Barr εμπνεύστηκε την ιστορία το 1975 παρακολουθώντας μαθήματα ιστορίας σχετικά με την εποχή του Αρθούρου και τελικά την πρότεινε στην DC όπου την απέρριψαν. Ύστερα την πρότεινε στη Marvel και εγκρίθηκε αλλά τελικά το project έμεινε στα σκαριά και ο Barr το ξαναπρότεινε στη DC όπου και έγινε δεκτό ώστε να γίνει μια μεγάλη σειρά δώδεκα τευχών. Παραδόξως είναι η πρώτη ιστορία του Βρετανού Brian Bolland για αμερικανικό κόμικ. Λόγω της απόστασης των δημιουργών, ο Barr έστελνε όλο το σενάριο στον Bollland για να σχεδιάσει, ενώ ήταν η πρώτη φορά που ο Bolland δεν έκανε τα μελάνια στο σχέδιο του, αλλά τα ανέλαβαν οι Bruce Patterson και Terry Austin. Ο μύθος λέει ότι ο Βασιλιάς Αρθούρος θα ξυπνούσε όταν η Αγγλία θα τον χρειαζόταν και στο μακρινό έτος 3000, ο Tom Prentice, ένας νεαρός φοιτητής αρχαιολογίας, ξυπνάει κατά λάθος τον Αρθούρο που είναι θαμμένος στο Glastonbury Tor. Οι δυο τους κατευθύνονται προς το Stonehenge όπου ο θρυλικός μάγος Merlin έχει παγιδευτεί από τη νεράιδα Nyneve και για να τον απελευθερώσουν, ο Αρθούρος πρέπει να έχει ξανά στα χέρια του το σπαθί του, το θρυλικό Excalibur. Ωστόσο όσο όλα αυτά συμβαίνουν η ανθρωπότητα έχει ένα τεράστιο πρόβλημα. Δέχεται την επίθεση μιας εξωγήινης φυλής που επιχειρεί να την κατακτήσει, την ίδια ώρα που η δημοκρατία έχει καταλυθεί παντού και υπάρχουν παγκοσμίως μόνο τέσσερις διεφθαρμένοι ηγέτες που λειτουργούν ως μονάρχες. Σιγά σιγά ο Barr εισάγει όλες τις κλασικές μορφές της εποχής του Αρθούρου και έχουμε την Guinevere που ονομάζεται Joan Acton και είναι μια στρατιωτικός από την Αμερική, ο Lancelot είναι ο Γάλλος βιομήχανος και φιλάνθρωπος Jules Futrelle και ο Sir Galahad είναι πλέον πολεμιστής σαμουράι. Σε ένα περιβάλλον εμπλουτισμένο με εξωγήινους, μεταλλαγμένα ζόμπι, νεράιδες και άλλα πλάσματα της φαντασίας, το Camelot αναβιώνει σε μια άλλη μελλοντική εποχή και η περιπέτεια είναι πραγματικά συναρπαστική από την αρχή έως το τέλος. Αυτό που θα πρέπει πραγματικά να εκθειάσω σε αυτό το κόμικ είναι το σχέδιο. Τα πρόσωπα, η εκφραστικότητα, τα redesigns στο πως παίρνουν χαρακτήρες και τους αναπλάθουν ως κάτι άλλο, η δράση και ο συνδυασμός μεσαιωνικής φαντασίας με σύγχρονη επιστημονική φαντασία μετατρέπει το σενάριο του Barr σε πραγματικό έπος. Η έκδοση: Ένα πολύ μεγάλο βιβλίο με μαλακή ράχη, το Camelot 3000 είναι από άποψη εκτύπωσης και ποιότητας, ένα αληθινό αριστούργημα που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη. Στο εσωτερικό, η κλασική ομάδα του Μικρού Ήρωα αποτελούμενη από τους Ανεμοδουρά, Ζωιτά (PhantomDuck), Χελιώτη, Τομπαλίδη και εμπλουτισμένη και από τον Ίωνα Αγγελή που συνέβαλε στην επιμέλεια, έχει δώσει τον καλύτερο της εαυτό και συνολικά προσφέρει μία πάρα πολύ όμορφη έκδοση. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που είχα την ευκαιρία να διαβάσω στα ελληνικά το Camelot 3000 γιατί είναι από τα κόμικ που ακούς και τα βλέπεις αλλά δύσκολα (ξανα)βγαίνουν στη γλώσσα σου. Τελικά είναι εδώ και φυσικά σας το προτείνω οπωσδήποτε. 39 3 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ζάνταφ Posted May 21 Member ID: 41,338 Group: Members Topic Count: 9 Content Count: 277 Reputation: 1,939 Achievement Points: 306 Days Won: 1 With Us For: 233 Days Status: Offline Last Seen: 25 min ago Share Posted May 21 (edited) Το αγόρασα στην the comicon και το διάβασα χθες. Μου άρεσε πάρα πολύ!!! Πολύ δυνατή, ενδιαφέρουσα πλοκή και εξαιρετικό κλασσικό νουάρ σχέδιο. Έχει στοιχεία από sci-fi αλλά και από θρύλους , σε μια era που λατρεύω. Φαντάζομαι οι παλιοί ξέρουν τι εστί Camelot 3000 , αλλά και οι νεότεροι, που δεν έχουν ιδέα (όπως κι εγώ) αξίζει να το διαβάσουν. Σας εγγυώμαι ότι θα το ευχαριστηθείτε! Edited May 21 by Ζάνταφ 24 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malice Posted May 21 Member ID: 37,887 Group: Members Topic Count: 0 Content Count: 36 Reputation: 193 Achievement Points: 45 Days Won: 0 With Us For: 1,106 Days Status: Offline Last Seen: September 1 Share Posted May 21 Ότι και να πούμε για το Camelot είναι απλά λίγο... Δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη. Εξαιρετικη έκδοση. 16 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rythmhawk Posted May 22 Member ID: 36,792 Group: Members Topic Count: 1 Content Count: 62 Reputation: 332 Achievement Points: 63 Days Won: 0 With Us For: 1,390 Days Status: Offline Last Seen: Sunday at 06:30 PM Share Posted May 22 Μόνο συγκίνηση και δέος... Ένα δάκρυ κύλισε μόλις... ΑΥΤΌ το κόμικ έχει χτυπήσει φλέβα από τότε που ήμουν μικρός. Είχα στην κατοχή μου ένα τεύχος όλο κι όλο, το οποίο φυσικά δεν υπάρχει πλέον εδώ και πάρα πολλά χρόνια... Αυτή η εκδοχή του Αρθούρου με είχε στιγματίσει συθέμελα. Απόλυτη ταύτιση όπως και με αυτήν του Οδυσσέα στην σειρά Animation ''Ulysses 31''. Πέραν του ότι έχει φανταστικό σχέδιο και χρώμα, έχει και ένα άλλο στοιχείο που λατρεύω. Τέλεια μίξη επιστημονικής φαντασίας και Έπους... Το σχέδιο είναι παλιάς σχολής εντελώς τύπου Alan Davis που υπεραγαπώ... Ανυπομονώ την μέρα και ώρα (8/9 Ιουνίου) που είναι το Cretan Comicon ώστε να πάω να το "τσιμπήσω". Θα το διαβάσω νερό όπως διάβασα μονορούφι και τα δύο τεύχη του ΒΑΛΚΥΡΙΑ της Jemma Press. Ωστόσο θέλω να κάνω την εξής ερώτηση. Είχε κυκλοφορήσει ποτέ αυτή η σειρά και σε Animation? Ή εγώ θυμάμαι λάθος... Για το τέλος το μόνο που έχω να πω και εγώ με την σειρά μου, είναι πως δεν πρέπει να λείπει από καμία συλλογή κόμικ αφού είναι το τέλειο παράδειγμα θύμησης για τους παλιούς και τέλειας επιρροής για τους καινούργιους... Επενδύστε άφοβα. 23 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lelis Posted May 22 Member ID: 34,230 Group: Members Topic Count: 3 Content Count: 321 Reputation: 3,055 Achievement Points: 377 Days Won: 0 With Us For: 1,992 Days Status: Offline Last Seen: 30 min ago Age: 34 Share Posted May 22 Διαβάστηκε το συγκεκριμένο. Καταρχάς δεν είχα διαβάσει παλαιότερα την σειρά, επομένως δεν έχω αυτό το δέσιμο μαζί της , όπως αρκετοί από το φόρουμ. Αντιλαμβάνομαι απόλυτα το γιατί.Epic περιπέτεια και επιστημονική φαντασία , λίγο μάχες , λίγο ίντριγκες λίγο ρομάντζα και ρετριλα στα καλύτερα της. Σε σχέση και με το τι άλλο είχαν να διαβάσουν , η φαντασία των παιδικών & εφηβικών μυαλών της εποχής εκείνης πρέπει να την είχε πατήσει άσχημα με το συγκεκριμένο. Ωραίο υπόθεση η οποία κυλάει όμορφα και δεν κουράζει αν και στην αρχή το φοβόμουν ότι θα είχαμε πολλά άσκοπα μπαλονάκια και κακή ροή. Εν τέλη όλα καλά η ιστορία φεύγει νεράκι και αν και γενικά δείχνει την ηλικία της , διαβάζεται παρά πολύ ευχάριστα. Το σχέδιο και αυτό όμορφο και πλούσιο για την εποχή του. Τα χρώματα και αυτά κινούνται σε "ρετρό" αποχρώσεις για να προσθέσουν και αυτά στο όλο ύφος. Από ότι είδα υπήρχε και recoloring έκδοση με νέα χρώματα που προσωπικά ίσως και θα τα προτιμούσα, αλλά θεωρώ σκόπιμα η εκδοτική διάλεξε αυτά, αλλιώς παίζει οι νοσταλγοί της σειράς να τους έπαιρναν με τις πέτρες. Η εκδοτική πήγε για ξεκάθαρη επίκληση στο συναίσθημα και από ότι βλέπω από τον ενθουσιασμό και τα σχόλια των παλαιότερων το πέτυχε και με το παραπάνω ! Η έκδοση τουμπανη και μπράβο που το έβγαλαν σε έναν τόμο. Νομίζω ότι σε αυτούς που απευθύνεται η σειρά , δεν χρειάζεται να πω κάτι , έχουν πάρει ήδη τον τόμο, για όλους τους υπόλοιπους το προτείνω με την πρώτη μπατζετικη ευκαιρία που θα έχουν ! 21 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laz33 Posted May 22 Member ID: 31,613 Group: Members Topic Count: 58 Content Count: 4,430 Reputation: 35,158 Achievement Points: 4,612 Days Won: 93 With Us For: 3,017 Days Status: Offline Last Seen: 15 hours ago Age: 41 Share Posted May 22 Πιστεύω θα τα πάει πολύ καλά σε πωλήσεις και θα εξαντληθεί σύντομα η πρώτη έκδοση. Bλέπω μεγάλη ανταπόκριση του κοινού, τόσο στα διάφορα φόρουμ όσο και στο fb. Προσωπικά δεν τρελαίνομαι με τέτοιου είδους ιστορίες που μπλέκουν φουτουριστική επιστημονική φαντασία με αρχαίους μύθους. Και 30€ για κάτι που δεν με τρελαίνει δεν θα τα δώσω. Όταν όμως σε 1-2 χρόνια βγει με καλή έκπτωση, πιθανό να το τσιμπήσω Χαίρομαι πάντως που βλέπω ότι και το Ταναναρίβη, που πίστευα θα πάει άκλαφτο, φαίνεται να κίνησε το ενδιαφέρον του κόσμου. Είδα τόσο εδώ όσο και στο απέναντι φόρουμ ότι το πήραν αρκετοί. Kαι ειδικά για τους απέναντι, που ασχολούνται κυρίως με αμερικάνικα κόμικς, μου έκανε εντύπωση ότι το πήραν τόσοι. Ίσως βέβαια έπαιξε ρόλο και το ότι κυκλοφόρησε σε Comic Con. 11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProfPhillipMortimer Posted May 22 Member ID: 31,464 Group: Members Topic Count: 0 Content Count: 809 Reputation: 7,737 Achievement Points: 825 Days Won: 2 With Us For: 3,093 Days Status: Offline Last Seen: 17 min ago Age: 47 Share Posted May 22 Αυτό που παίζει μεγάλο ρόλο είναι πως τα κυκλοφορεί ο Μικρός Ήρως που έχει κερδίσει την εκτίμηση του κοινού ! Ρισκάρουν σε κάτι από αυτόν που εκτιμούν. Τους είναι πιο εύκολο να το πάρουν επειδή ξέρουν πως η εκδοτική τους σέβεται. Μην περιμένεις πάντως Λαζ και πάρε το Κάμελοτ. Θα σου αρέσει πολύ πιστεύω. σχεδιαστικά και σεναριακά είναι πολύ κοντά στα 70ς-80ς γούστα σου. Θα το απολαύσεις. 15 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
φλοκ Posted May 22 Member ID: 26,001 Group: Veterans Topic Count: 97 Content Count: 7,150 Reputation: 85,889 Achievement Points: 7,170 Days Won: 165 With Us For: 4,349 Days Status: Offline Last Seen: 1 hour ago Age: 57 Share Posted May 22 4 λεπτά πριν, ProfPhillipMortimer είπε: Ρισκάρουν σε κάτι από αυτόν που εκτιμούν. Τους είναι πιο εύκολο να το πάρουν επειδή ξέρουν πως η εκδοτική τους σέβεται. Tα είπες όλα σε μία πρόταση (δύο για την ακρίβεια....). Εκτός του ότι η έκδοση είναι "τούμπανο" από κάθε άποψη ,για μένα μετράει πολύ αυτό που έγραψες παραπάνω. Γι αυτό μπήκα και στο έξοδο να την αγοράσω, παρ όλο που την είχα από την Star Comics ολοκληρωμένη. Η "Μικρός Ηρως " σαν εκδοτική τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει επίπεδο και συνεχίζει να ανεβαίνει τουλάχιστον στα δικά μου μάτια και κριτήρια . Την θεωρώ αυτή τη στιγμή την πλέον πετυχημένη στο χώρο. Και χαίρομαι γι αυτό έχοντας παρακολουθήσει την πορεία της από την αρχή (2013 ) έως σήμερα . Το Camelot (όπως μάθαμε από την εκδοτική) έχει κάνει ήδη θραύση από τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του (στο Comicdom έγινε σφαγή ) και το βλέπω να εξαντλείται και να πηγαίνει για δεύτερη έκδοση. Σαν κομικ και σαν έκδοση το αξίζει με το παραπάνω. 22 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hudson Posted May 22 Member ID: 32,406 Group: Members Topic Count: 62 Content Count: 2,430 Reputation: 24,651 Achievement Points: 2,472 Days Won: 68 With Us For: 2,490 Days Status: Online Last Seen: 5 min ago Age: 43 Share Posted May 22 Υπέροχη ιστορία Υπέροχο σχέδιο Υπέροχος χρωματισμός Υπέροχη μετάφραση Υπέροχη επιμέλεια Υπέροχη έκδοση γενικά Μπράβο στην εκδοτική (Ένα -ασήμαντο βέβαια- αρνητικό, για εμένα, το ότι το εξώφυλλο δεν είναι γυαλιστερό.) 18 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rolandofshire Posted May 22 Member ID: 31,638 Group: Members Topic Count: 11 Content Count: 749 Reputation: 5,412 Achievement Points: 797 Days Won: 5 With Us For: 3,003 Days Status: Offline Last Seen: 1 hour ago Age: 35 Share Posted May 22 4 λεπτά πριν, hudson είπε: Υπέροχη ιστορία Υπέροχο σχέδιο Υπέροχος χρωματισμός Υπέροχη μετάφραση Υπέροχη επιμέλεια Υπέροχη έκδοση γενικά Μπράβο στην εκδοτική (Ένα -ασήμαντο βέβαια- αρνητικό, για εμένα, το ότι το εξώφυλλο δεν είναι γυαλιστερό.) Κι εγώ θα το επιθυμούσα σκληρόδετο αλλά θα ανέβαινε η τιμή μου είπανε (εγώ αφού έδωσα 30, θα δινα και 40 αλλά τους καταλαβαίνω). Διαμάντι παιδιά, διαμάντι. 16 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malice Posted May 22 Member ID: 37,887 Group: Members Topic Count: 0 Content Count: 36 Reputation: 193 Achievement Points: 45 Days Won: 0 With Us For: 1,106 Days Status: Offline Last Seen: September 1 Share Posted May 22 6 hours ago, Laz33 said: Πιστεύω θα τα πάει πολύ καλά σε πωλήσεις και θα εξαντληθεί σύντομα η πρώτη έκδοση. Bλέπω μεγάλη ανταπόκριση του κοινού, τόσο στα διάφορα φόρουμ όσο και στο fb. Προσωπικά δεν τρελαίνομαι με τέτοιου είδους ιστορίες που μπλέκουν φουτουριστική επιστημονική φαντασία με αρχαίους μύθους. Και 30€ για κάτι που δεν με τρελαίνει δεν θα τα δώσω. Όταν όμως σε 1-2 χρόνια βγει με καλή έκπτωση, πιθανό να το τσιμπήσω Χαίρομαι πάντως που βλέπω ότι και το Ταναναρίβη, που πίστευα θα πάει άκλαφτο, φαίνεται να κίνησε το ενδιαφέρον του κόσμου. Είδα τόσο εδώ όσο και στο απέναντι φόρουμ ότι το πήραν αρκετοί. Kαι ειδικά για τους απέναντι, που ασχολούνται κυρίως με αμερικάνικα κόμικς, μου έκανε εντύπωση ότι το πήραν τόσοι. Ίσως βέβαια έπαιξε ρόλο και το ότι κυκλοφόρησε σε Comic Con. Πήγαινε πάρε το χτες! Και πες μας μετά εδώ αν το μετανιωσες. 11 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daredevil21 Posted May 24 Member ID: 38,661 Group: Members Topic Count: 3 Content Count: 426 Reputation: 4,573 Achievement Points: 475 Days Won: 5 With Us For: 926 Days Status: Offline Last Seen: 6 hours ago Age: 27 Share Posted May 24 Θέλω να κάνω μία αγορά εκτός μπάτζετ και είμαι ανάμεσα σε Camelot και blacksad. Δεν έχω αποφασίσει σε ποιο να δώσω προτεραιότητα. Τι προτείνετε? 11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lelis Posted May 24 Member ID: 34,230 Group: Members Topic Count: 3 Content Count: 321 Reputation: 3,055 Achievement Points: 377 Days Won: 0 With Us For: 1,992 Days Status: Offline Last Seen: 30 min ago Age: 34 Share Posted May 24 1 hour ago, daredevil21 said: Θέλω να κάνω μία αγορά εκτός μπάτζετ και είμαι ανάμεσα σε Camelot και blacksad. Δεν έχω αποφασίσει σε ποιο να δώσω προτεραιότητα. Τι προτείνετε? Blacksad.- 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manitou Posted May 24 Member ID: 2,322 Group: Members Topic Count: 25 Content Count: 4,675 Reputation: 36,643 Achievement Points: 4,747 Days Won: 104 With Us For: 6,323 Days Status: Offline Last Seen: 8 hours ago Age: 45 Share Posted May 24 1 ώρα πριν, daredevil21 είπε: Θέλω να κάνω μία αγορά εκτός μπάτζετ και είμαι ανάμεσα σε Camelot και blacksad. Δεν έχω αποφασίσει σε ποιο να δώσω προτεραιότητα. Τι προτείνετε? Blacksad με κλειστά τα μάτια 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kurdy Malloy Posted May 24 Member ID: 31,428 Group: Moderator Topic Count: 54 Content Count: 3,216 Reputation: 24,584 Achievement Points: 2,541 Days Won: 11 With Us For: 3,110 Days Status: Offline Last Seen: 5 hours ago Age: 53 Share Posted May 24 3 ώρες πριν, daredevil21 είπε: Θέλω να κάνω μία αγορά εκτός μπάτζετ και είμαι ανάμεσα σε Camelot και blacksad. Δεν έχω αποφασίσει σε ποιο να δώσω προτεραιότητα. Τι προτείνετε? Είσαι ανάμεσα σε πιτόγυρο και Μπλακ Άνγκους 1 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ζάνταφ Posted May 24 Member ID: 41,338 Group: Members Topic Count: 9 Content Count: 277 Reputation: 1,939 Achievement Points: 306 Days Won: 1 With Us For: 233 Days Status: Offline Last Seen: 25 min ago Share Posted May 24 Καλό το Camelot, αλλά το Blacksad είναι άλλο επίπεδο! 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ζάνταφ Posted May 24 Member ID: 41,338 Group: Members Topic Count: 9 Content Count: 277 Reputation: 1,939 Achievement Points: 306 Days Won: 1 With Us For: 233 Days Status: Offline Last Seen: 25 min ago Share Posted May 24 28 λεπτά πριν, Kurdy Malloy είπε: Είσαι ανάμεσα σε πιτόγυρο και Μπλακ Άνγκους Πέρα από τα κόμικς, είμαι ο μόνος κλασσικός Έλλην που προτιμάει το πιτόγυρο; 6 1 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
albertus magnus Posted May 24 Member ID: 11,226 Group: Members Topic Count: 135 Content Count: 2,772 Reputation: 17,224 Achievement Points: 2,825 Days Won: 12 With Us For: 5,482 Days Status: Offline Last Seen: 16 hours ago Age: 156 Share Posted May 24 (edited) Δεν εχω φαει black angus για να ξερω. Αλλα απο πιτογυρο εγω προτιμω σιγουρα πιτα με σουβλακι χοιρινο. Και τα δυο κομικ καλα ειναι αλλα και εγω λεω οτι το Blacksad ειναι αλλο επιπεδο συνολικα ειδικα αν σου αρεσουν τα αστυνομικα νουαρ. Το ξεκαθαριζω αυτο γιατι προκειται για δυο κομικ που ανηκουν σε αλλες κατηγοριες και νομιζω δυσκολα συγκρινεις μεταξυ τους. Edited May 24 by albertus magnus 10 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laz33 Posted May 24 Member ID: 31,613 Group: Members Topic Count: 58 Content Count: 4,430 Reputation: 35,158 Achievement Points: 4,612 Days Won: 93 With Us For: 3,017 Days Status: Offline Last Seen: 15 hours ago Age: 41 Share Posted May 24 8 ώρες πριν, daredevil21 είπε: Θέλω να κάνω μία αγορά εκτός μπάτζετ και είμαι ανάμεσα σε Camelot και blacksad. Δεν έχω αποφασίσει σε ποιο να δώσω προτεραιότητα. Τι προτείνετε? Προτείνω Λάργκο Γουίντς Για μένα η καλύτερη σειρά της εκδοτικής. Αλλά αν θες κάτι αυστηρά ανάμεσα σ΄αυτά τα δύο που σκέφτεσαι, τότε κι εγώ θα σου έλεγα Blacksad. 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ταρταρούγας Posted May 25 Member ID: 41,724 Group: New Members Topic Count: 1 Content Count: 12 Reputation: 101 Achievement Points: 12 Days Won: 0 With Us For: 130 Days Status: Offline Last Seen: August 22 Age: 51 Share Posted May 25 Ευχαριστω για την πολύ καλή παρουσίαση, είχα πιτσιρίκι και τα έξη τεύχη ως που χάθηκαν σε κάποιες κούτες, τώρα συνειδητοποιώ ότι είναι το πρώτο σούπερηρωικό που διάβασα (πολλές φορές και ξανά και ξανά). Απίθανη η ιδέα η μετενσαρκώση των αρχαίων ηρώων, πραγματικά, ενώ η κουήρ ιππότης (Ο Τριστάν?) μου φάνταζε στα μακρινά ελληνικά 80s συναρπαστική φιγούρα, πολύ συγκινητικό το ειδήλιο του/της με την μετενσάρκωση της συντρόφου του/της από την αρχαιότητα που θα να τον/την αποδεχτεί ως είναι - σχολείο αισθηματικής αγωγής μιλάμε σε μια εποχή αλλά και ηλικία αγγούρι σε αυτά…θα τον τσιμπίσω τον τόμο του μικρού ήρωα έστω και με τα τελευταία ρέστα του μηνιάτικου λέμε 😅 …. Δεν ήξερα ότι ήταν του Μπόλαντ και ότι άνοιξε τον δρόμο για το Watchmen 👌… πάντος ο Μάγος Μέρλιν τώρα που τον κοιτάω καλά - καλά δεκαετίες μετά, θα μπορούσε να είναι ο Άλαν Μουρ φτυστός σήμερα 😏 …γουστάρω φουλ το «εξοχικό» των ιπποτών πάνω σε μετεωρίτη που είναι σε τροχιά γύρω από την γη, την ινσταγραμική Μοργκάνα, και και…. 18 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rythmhawk Posted May 25 Member ID: 36,792 Group: Members Topic Count: 1 Content Count: 62 Reputation: 332 Achievement Points: 63 Days Won: 0 With Us For: 1,390 Days Status: Offline Last Seen: Sunday at 06:30 PM Share Posted May 25 14 ώρες πριν, Ταρταρούγας είπε: Ευχαριστω για την πολύ καλή παρουσίαση, είχα πιτσιρίκι και τα έξη τεύχη ως που χάθηκαν σε κάποιες κούτες, τώρα συνειδητοποιώ ότι είναι το πρώτο σούπερηρωικό που διάβασα (πολλές φορές και ξανά και ξανά). Απίθανη η ιδέα η μετενσαρκώση των αρχαίων ηρώων, πραγματικά, ενώ η κουήρ ιππότης (Ο Τριστάν?) μου φάνταζε στα μακρινά ελληνικά 80s συναρπαστική φιγούρα, πολύ συγκινητικό το ειδήλιο του/της με την μετενσάρκωση της συντρόφου του/της από την αρχαιότητα που θα να τον/την αποδεχτεί ως είναι - σχολείο αισθηματικής αγωγής μιλάμε σε μια εποχή αλλά και ηλικία αγγούρι σε αυτά…θα τον τσιμπίσω τον τόμο του μικρού ήρωα έστω και με τα τελευταία ρέστα του μηνιάτικου λέμε 😅 …. Δεν ήξερα ότι ήταν του Μπόλαντ και ότι άνοιξε τον δρόμο για το Watchmen 👌… πάντος ο Μάγος Μέρλιν τώρα που τον κοιτάω καλά - καλά δεκαετίες μετά, θα μπορούσε να είναι ο Άλαν Μουρ φτυστός σήμερα 😏 …γουστάρω φουλ το «εξοχικό» των ιπποτών πάνω σε μετεωρίτη που είναι σε τροχιά γύρω από την γη, την ινσταγραμική Μοργκάνα, και και…. Ειδικά αυτό με τις μετενσαρκώσεις είναι άλλο ένα συν στο όλο ιστορικό που με είχε/έχει ιντριγκάρει. Ο Άλαν άνετα είναι ο Μέρλιν εντωμεταξύ. Το μόνο αρνητικό είναι το 30ρι που δεν είναι λίγα... Νομίζω ότι σε αυτά τα χρήματα του άξιζε να είναι σκληρόδετο. Όπως και να έχει περιμένω το Cretan Comicon να το πάρω. 12 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Comichunter Posted May 25 Member ID: 35,513 Group: Members Topic Count: 5 Content Count: 771 Reputation: 3,844 Achievement Points: 835 Days Won: 9 With Us For: 1,721 Days Status: Offline Last Seen: Yesterday at 04:19 AM Age: 41 Share Posted May 25 (edited) ολική επαναφορά, μετά από μήνες ολόκληρους απουσίας, από το φόρουμ επιστρέφω, σαν άλλος ιππότης του Κάμελοτ 3000. συγχαρητήρια στις εκδόσεις του μικρού ήρωα, γιατί αφουγκραζεται τους αναγνώστες. Όσοι δεν την ξέρετε τη σειρά, χωρίς δεύτερη σκέψη, πάρτε τον τόμο όσο είναι καιρός. προσωπικά έχω τα 6. τεύχη τις πρώτης ελληνικής έκδοσης. (Για χρόνια νόμιζα ότι ήταν ημιτελής). Επιπλέον έχω την αγγλική επιτομή έκδοση, που είναι ακριβώς η ίδια με αυτή του μικρού ήρωα, αλλά σε μικρότερο μέγεθος. Ήθελα να πάρω τρείς τόμους, αλλά είπα να δώσω την ευκαιρία σε άλλους να έχουν έστω από έναν. αυτά.. Edited May 25 by Comichunter 17 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StefanosPap Posted May 26 Member ID: 38,148 Group: Members Topic Count: 13 Content Count: 645 Reputation: 3,386 Achievement Points: 668 Days Won: 1 With Us For: 1,052 Days Status: Offline Last Seen: August 6 Share Posted May 26 Με τόσα σχόλια που διαβάζω για το Camelot 3000 και με τον ενθουσιασμό που υπάρχει, σκέφτομαι σοβαρά να το πάρω κι ας μην είχα επαφή στο παρελθόν με το συγκεκριμένο κόμικ 19 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manitou Posted June 1 Member ID: 2,322 Group: Members Topic Count: 25 Content Count: 4,675 Reputation: 36,643 Achievement Points: 4,747 Days Won: 104 With Us For: 6,323 Days Status: Offline Last Seen: 8 hours ago Age: 45 Share Posted June 1 Μόλις το τελείωσα. Προφανώς από τα παιδικά μου χρόνια δεν θυμόμουν και πολλά πράγματα από τα σκόρπια τεύχη που είχαν πέσει στα χέρια μου. Μόνο την εικόνα της Μοργκάνα (τυχαίο??) να βλέπει τη μαγική της σφαίρα. Έτσι το διάβασα από την αρχή - from scratch που λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι. Ήταν μια ΥΠΈΡΟΧΗ εμπειρία ανάγνωσης. Υπέροχο υπεροχοτατο σχέδιο, sci fi με μεσαιωνικές πινελιές σενάριο, φοβερή εκτύπωση και χρώματα, ποιότητα χαρτιού και τέλος όλα σε ένα νοικοκυρεμενα. Το καταευχαριστηθηκα λέμε. Άξιζε η αναμονή και φυσικά άξιζε με το παραπάνω η αγορά. Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους. 17 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ATHANATOS Posted June 27 Member ID: 39,455 Group: Members Topic Count: 0 Content Count: 39 Reputation: 329 Achievement Points: 61 Days Won: 0 With Us For: 713 Days Status: Offline Last Seen: Monday at 08:34 AM Share Posted June 27 Θελω να πω απλα συγχαρητηρια στην εκδοτικη που πηρε το ρισκο και εβγαλε την ιστορια σε εναν μονο τομο και οχι περισσοτερους. Η τιμη μπορει να φαινεται ακριβη και να ειναι αλλα εν συγκρισει με αλλες κυκλοφριες της ιδας και οχι μονο και για το μεγεθοςτελικα μαλλονβ μονο εξωφρενικη δεν ειναι. Εχω την αγγλικη σκληρη εκδοση και το σκεφτομουν αν ειναι απαρετητο να την παρω και αυτη αλλα δεν κραησε πολυ τελικα αυτο το διλημα. Ομορφη εκδοση δεν το εχω διαβασει ακομγ για να πω σχολια για την ποιοτητα χαρτιου κυριως αλλα το πρωτο ξεφυλισμα μου φανηκε μια χαρα. Κατι διαβασα για νεο χρωματισμο αλλα δεν εχει πεσει κατι τετοιο στην αντιληψη μου καποιες πεισσοτερες πληρφοριες σχετικα μπορω να εχω; 15 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yorugosu Posted July 20 Member ID: 37,107 Group: Members Topic Count: 0 Content Count: 132 Reputation: 935 Achievement Points: 133 Days Won: 0 With Us For: 1,320 Days Status: Offline Last Seen: 17 hours ago Share Posted July 20 Μυθολογία σε αμπαλάζ space opera. Διαβάζεται νερό, μη το φοβηθούν οι μοντέρνοι αναγνώστες. Συγχαρητήρια Μικρέ Ήρωα για την επιλογή και την "εκτέλεση", τα κατάφερες και πάλι 17 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AzzyYhem Posted August 12 Member ID: 36,734 Group: Members Topic Count: 4 Content Count: 30 Reputation: 121 Achievement Points: 30 Days Won: 0 With Us For: 1,408 Days Status: Offline Last Seen: 1 hour ago Share Posted August 12 Τελεια παρουσιαση! Το κοιτάω ενώ περνάω σχεδόν καθημερινά από βιτρίνα καταστήματος στο κεντρο και δεν έχω κάνει την κίνηση. Από Σεπτέμβρη αν υπάρχει ακόμα εκει θα μπει στην συλλογή. 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
averel Posted Saturday at 07:58 PM Member ID: 31,588 Group: Members Topic Count: 6 Content Count: 362 Reputation: 1,969 Achievement Points: 406 Days Won: 0 With Us For: 3,032 Days Status: Offline Last Seen: 14 hours ago Age: 48 Share Posted Saturday at 07:58 PM Η εκδοτικη μικρος ηρως , μαλλον ασχολειται με τα απωθημενα μας. Μετά τον έρικ καστέλ ακολούθησε επιτέλους και το κάμελοτ. Θα προτιμούσα να είναι το εξώφυλλο γυαλιστερό και τα τεύχη να έβγαιναν σε δυο τόμους αντι για ένα βαρύ τόμο. Πρώτη φορά διάβασα ολόκληρη την ιστορία, και το σενάριο της μου φάνηκε καλοδουλεμένο και πρωτοποριακό που το κάνει ακόμα πιο όμορφο η νοσταλγία! 12 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts