nikolas12 Posted May 19 Member ID: 33,354 Group: Moderator Topic Count: 540 Content Count: 4,450 Reputation: 39,674 Achievement Points: 2,310 Days Won: 277 With Us For: 2,243 Days Status: Offline Last Seen: 11 hours ago Age: 29 Share Posted May 19 Από την εκδοτική: Ο Δικαστής Ντρεντ είναι ο υπέρτατος εκπρόσωπος του νόμου στη Μέγκα Σίτι Ένα, τώρα όμως φαίνεται πως έφτασε το τέλος —πρέπει να αντιμετωπίσει τους Τέσσερις Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης! Ευτυχώς, βρίσκει έναν απρόσμενο σύμμαχο στο πλευρό του, τον αλλόκοτο καουμπόυ φονιά, Ίκαμποντ Άζραελ. Η επική περιπέτεια της χρονιάς έφτασε, καθώς ο Ρομπ Ουίλιαμς (Judge Dredd: ΕΛΕΓΧΟΣ) ενώνει τις δυνάμεις του με τον Χένρυ Φλιντ (Judge Dredd: The Small House) και τον Κόλιν Μακ Νιλ (America) για τη δημιουργία αυτής της συγκλονιστικής περιπέτειας, με τους αγγελιοφόρους της Τελικής Κρίσης να συγκρούονται με τον πιο σκληροτράχηλο Δικαστή της Μέγκα Σίτι Ένα. Στην έκδοση περιλαμβάνονται και οι ιστορίες-επίλογοι από τους Ρομπ Ουίλιαμς, Μπου Κουκ και Νταν Κόρνγουελ. Η ιστορία: Πως θα ήταν η Αποκάλυψη του Ιωάννη αν συνέβαινε στο δυστοπικό μέλλον του Δικαστή Ντρεντ; Λίγους μήνες μετά την πρώτη καραντίνα και την πανδημία, ο Rob Williams (συγγραφέας και του Judge Dredd: Έλεγχος που επίσης έχει εκδώσει στα ελληνικά ο Μικρός Ήρωας) αποφάσισε να δημιουργήσει μια σχετική ιστορία (νομίζω αρκετά επηρεασμένη και από την εποχή του ιού), η οποία εν πολλοίς βασίστηκε και στην Αποκάλυψη, ένα θέμα που έχει εμπνεύσει πολλούς δημιουργούς από βιβλία μέχρι σειρές και ταινίες. Εν προκειμένω ο Ντρεντ και άλλοι δικαστές βλέπουν τον πλανήτη να καταστρέφεται αργά και σταθερά, αφού απέναντι του θα βρεθούν οι καβαλάρηδες της Αποκάλυψης. Πείνα, Λοιμός, Πόλεμος και φυσικά Θάνατος. Αυτές οι απειλές έρχονται στη Γη με πολύ περίεργες και ιδιόρρυθμες μορφές και προκαλούν απίστευτα προβλήματα στους κατοίκους της. Οι μορφές τους είναι τρομακτικές και τερατώδεις και ο Ντρεντ πρέπει να βρει μια λύση ταξιδεύοντας από τον έναν Καβαλάρη στον άλλον βρίσκοντας παράλληλα συμμάχους για να τους σκοτώσουν. Ένας εξ αυτών είναι και ο Ίκαμποντ Άζραελ, ένας καουμπόυ δολοφόνος, ο οποίος όμως μας αποκαλύπτεται ότι έχει ένα πολύ ενδιαφέρον backstory. Η ιστορία μπαίνει κατευθείαν στο ψητό και στις σχεδόν 100 σελίδες της έχει πολύ καλή ροή και αφήγηση ενώ το σχέδιο είναι πραγματικά εντυπωσιακό αποδίδοντας άψογα το δυστοπικό μέλλον και ταυτόχρονα την τεράστια απειλή που αντιμετωπίζει το ανθρώπινο είδος. Επίσης η έκδοση περιλαμβάνει και δύο συμπληρωματικές ιστορίες που λειτουργούν ως επίλογος της κύριας ιστορίας, οι οποίες έχουν ωραίο σχέδιο αλλά σεναριακά τις βρήκα αδιάφορες. Η έκδοση: Το κλασικό 21 X 28 του Μικρού Ήρωα σε μέγεθος, στο εσωτερικό δουλεύει η γνωστή ομάδα με τον Γαβριήλ Τομπαλίδη στη μετάφραση, την Τίνα Χελιώτη στο graphic design και lettering και τον Λεωκράτη Ανεμοδουρά στην επιμέλεια, η ποιότητα του χαρτιού και της εκτύπωσης είναι πολύ καλή. Θεωρώ πως τελικά η εκδοτική πόνταρε στον Dredd μετά τον ΜΠΛΕΚ επειδή είχε αρκετά καλό score δημοτικότητας στις δημοσκοπήσεις που έκανε και απ' όσο φαίνεται μάλλον δουλεύει αφού λίγο πολύ έχει κάνει ήδη τρεις αυτοτελείς εκδόσεις. Αν συνεχίσει τις καλές επιλογές ιστοριών, δεν βλέπω λόγο να μην έρθουν σύντομα ακόμα περισσότερες. Καλό διάβασμα σε όλους 17 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daredevil21 Posted May 21 Member ID: 38,661 Group: Members Topic Count: 3 Content Count: 432 Reputation: 4,633 Achievement Points: 483 Days Won: 5 With Us For: 979 Days Status: Offline Last Seen: 1 hour ago Age: 27 Share Posted May 21 (edited) Τον τελευταίο καιρό έχω κάνει ένα διάλειμμα από τα marvel (κυρίως) κόμικ και ο μικρός ήρως έχει την τιμητική του, καθώς έχω αποκτήσει 4 - 5 εκδόσεις του μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Ήταν η πρώτη μου επαφή με τον δικαστή και η ανάγνωση του τόμου έγινε μέσα σε μία μέρα, ωστόσο από την μέση σχεδόν και έπειτα ένιωθα πως αυτό που διαβάζω είναι εντελώς διαφορετικό από τα γούστα μου. Δεν μπορώ να παραβλέψω ωστόσο την φοβερή έμπνευση να βασιστεί η κύρια ιστορία στην Αποκάλυψη του Ιωάννη. Η έκδοση φυσικά στα γνωστά της στάνταρ με καλό χαρτί και χορταστικό μέγεθος. Δεν μου κάνει καμία εντύπωση που έχει αντέξει 40 και παραπάνω χρόνια και έχει συνεχώς νέο κοινό. Ένιωσα μία απογοήτευση, καθώς είχα ενθουσιαστεί όταν απέκτησα τον τόμο και σαν προσωπικό συμπέρασμα θεωρώ πως η ενασχόληση μου με τον δικαστή Ντρεντ θα σταματήσει εδώ. Edited May 21 by daredevil21 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProfPhillipMortimer Posted May 23 Member ID: 31,464 Group: Members Topic Count: 0 Content Count: 827 Reputation: 7,925 Achievement Points: 843 Days Won: 2 With Us For: 3,145 Days Status: Offline Last Seen: Friday at 03:32 PM Age: 47 Share Posted May 23 Είναι θέμα προσωπικού γούστου, πάντως όντως τα κομικ του 2000ad έχουν ένα δικό τους τελείως προσωπικό στυλ storytelling. Υπερσυμπυκνωμένη ιστορία, με πολλούς διαλόγους, λίγο ρηχό σενάριο, πολλή βία και συνήθως εξαιρετικό σχέδιο. Και εμένα δεν είναι το αγαπημένο μου αλλά πολλές φορές υπάρχουν ιστορίες που με εκπλήσσουν ευχάριστα. Εξάλλου πολλοί αγαπημένοι δημιουργοί ξεκίνησαν την καριέρα τους από το 2000ad και το Δικαστή Ντρεντ. 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guts Posted July 10 Member ID: 38,081 Group: Members Topic Count: 1 Content Count: 802 Reputation: 7,194 Achievement Points: 809 Days Won: 7 With Us For: 1,121 Days Status: Online Last Seen: Just now Share Posted July 10 Με είχαν τρομάξει λίγο οι κακές κριτικές που διάβαζα στο διαδίκτυο, αλλά επειδή γουστάρω Dredd χωρίς να είμαι πολύ απαιτητικός απ'τα σενάρια, γνωρίζοντας το στυλ και το ύφος της σειράς, τελικά αγόρασα το κόμικ. Μπορώ να πώ οτι σεναριακά και σχεδιαστικά μου φάνηκε μια χαρά. Είναι στο ίδιο επίπεδο με τα δύο προηγούμενα άλμπουμ της εκδοτικής, και προσωπικά το συγκεκριμένο μου άρεσε λίγο παραπάνω γιατί η υπόθεση των 140 σελίδων (που θεωρείται μεγάλο για κόμικ Dredd) έχει καλή κλιμάκωση και σε συνδυασμό με το όμορφο σχέδιο δημιουργούν μια χορταστική - απολαυστική ιστορία. 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indian Posted July 11 Member ID: 20,685 Group: Administrator Topic Count: 784 Content Count: 13,576 Reputation: 99,431 Achievement Points: 9,268 Days Won: 456 With Us For: 4,844 Days Status: Offline Last Seen: Friday at 07:25 PM Age: 42 Share Posted July 11 16 ώρες πριν, Guts είπε: Με είχαν τρομάξει λίγο οι κακές κριτικές που διάβαζα στο διαδίκτυο, αλλά επειδή γουστάρω Dredd χωρίς να είμαι πολύ απαιτητικός απ'τα σενάρια, γνωρίζοντας το στυλ και το ύφος της σειράς, τελικά αγόρασα το κόμικ. Το έχω παρατηρήσει κι εγώ. Όταν ξεκινάω να διαβάζω ένα κόμικ, έχοντας χαμηλές προσδοκίες, συνήθως το απολαμβάνω. 7 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guts Posted July 11 Member ID: 38,081 Group: Members Topic Count: 1 Content Count: 802 Reputation: 7,194 Achievement Points: 809 Days Won: 7 With Us For: 1,121 Days Status: Online Last Seen: Just now Share Posted July 11 (edited) 38 min ago , Indian said: Το έχω παρατηρήσει κι εγώ. Όταν ξεκινάω να διαβάζω ένα κόμικ, έχοντας χαμηλές προσδοκίες, συνήθως το απολαμβάνω. Ναι ισχύει αυτό που λές. Η αλήθεια είναι οτι για το ''Τέλος των ημερών'' δεν υπάρχουν πολλές κριτικές στο νετ, απλά απο 2-3 διαφορετικές πηγές έβγαινε η εικόνα οτι το κόμικ είναι κάτω του μετρίου. Το κόμικ για εμένα πέρα απ'τον πολύ όμορφο σχεδιασμό - χρωματισμό, σεναριακά είναι ένα μέτριο story Dredd το οποίο όμως κερδίζει το ενδιαφέρον και είναι αρκετά ψυχαγωγικό. Edited July 11 by Guts 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts