Jump to content

JUDGE DREDD: ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΝΤΡΕΝΤ - ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

nikolas12

Recommended Posts

Τίτλος:
JUDGE DREDD: ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΝΤΡΕΝΤ - ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ
Σενάριο/Kείμενα:
Rob Williams, Arthur Wyatt
Σχέδιο:
Colin Macneil, Henry Flint, Boo Cook, Dan Cornwell
Hμερ. έκδοσης:
03-2024
Εξώφυλλα:
1 + 1 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ - Λίστα Κυκλοφορίας
Τεύχη:
1
Κατηγορία:
Αυτοτελές
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με μαλακό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Επιστ. Φαντασίας
Μέγεθος:
21.0 x 28.0
Σελίδες:
144
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Μετάφραση:
Γαβριήλ Τομπαλίδης
Lettering:
Τίνα Χελιώτη
Επιμέλεια:
Λεωκράτης Ανεμοδουράς
Πρωτότυπος τίτλος:
End of Days, Carry the Nine, They Shoot Talking Horses, Don't They?
Προέλευση:
Βρετανική
ISBN:
978-618-206-168-8
Ονομαστική τιμή:
15€
Ομαδοποίηση:

• Member ID:  33,354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  540
  • Content Count:  4,450
  • Achievement Points:  2,310
  • Days Won:  277
  • With Us For:  2,243 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

JUDGEDREDDTELOSTONIMERON_0001.jpg  JUDGEDREDDTELOSTONIMERON_0001z.jpg

Από την εκδοτική:

Ο Δικαστής Ντρεντ είναι ο υπέρτατος εκπρόσωπος του νόμου στη Μέγκα Σίτι Ένα, τώρα όμως φαίνεται πως έφτασε το τέλος —πρέπει να αντιμετωπίσει τους Τέσσερις Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης! Ευτυχώς, βρίσκει έναν απρόσμενο σύμμαχο στο πλευρό του, τον αλλόκοτο καουμπόυ φονιά, Ίκαμποντ Άζραελ.

Η επική περιπέτεια της χρονιάς έφτασε, καθώς ο Ρομπ Ουίλιαμς (Judge Dredd: ΕΛΕΓΧΟΣ) ενώνει τις δυνάμεις του με τον Χένρυ Φλιντ (Judge Dredd: The Small House) και τον Κόλιν Μακ Νιλ (America) για τη δημιουργία αυτής της συγκλονιστικής περιπέτειας, με τους αγγελιοφόρους της Τελικής Κρίσης να συγκρούονται με τον πιο σκληροτράχηλο Δικαστή της Μέγκα Σίτι Ένα. Στην έκδοση περιλαμβάνονται και οι ιστορίες-επίλογοι από τους Ρομπ Ουίλιαμς, Μπου Κουκ και Νταν Κόρνγουελ.

Η ιστορία:

00.large.jpg  9781781089040_p4_v4_s600x595.jpg

Πως θα ήταν η Αποκάλυψη του Ιωάννη αν συνέβαινε στο δυστοπικό μέλλον του Δικαστή Ντρεντ; Λίγους μήνες μετά την πρώτη καραντίνα και την πανδημία, ο Rob Williams (συγγραφέας και του Judge Dredd: Έλεγχος που επίσης έχει εκδώσει στα ελληνικά ο Μικρός Ήρωας) αποφάσισε να δημιουργήσει μια σχετική ιστορία (νομίζω αρκετά επηρεασμένη και από την εποχή του ιού), η οποία εν πολλοίς βασίστηκε και στην Αποκάλυψη, ένα θέμα που έχει εμπνεύσει πολλούς δημιουργούς από βιβλία μέχρι σειρές και ταινίες.

Judge-Dredd-End-of-Days-int-scaled 2.jpg  Judge-Dredd-End-of-Days-int-scaled.jpg

Εν προκειμένω ο Ντρεντ και άλλοι δικαστές βλέπουν τον πλανήτη να καταστρέφεται αργά και σταθερά, αφού απέναντι του θα βρεθούν οι καβαλάρηδες της Αποκάλυψης. Πείνα, Λοιμός, Πόλεμος και φυσικά Θάνατος. Αυτές οι απειλές έρχονται στη Γη με πολύ περίεργες και ιδιόρρυθμες μορφές και προκαλούν απίστευτα προβλήματα στους κατοίκους της. Οι μορφές τους είναι τρομακτικές και τερατώδεις και ο Ντρεντ πρέπει να βρει μια λύση ταξιδεύοντας από τον έναν Καβαλάρη στον άλλον βρίσκοντας παράλληλα συμμάχους για να τους σκοτώσουν.

reb08904-judge-dredd-end-of-days-paperback-book-04.jpg  2c4676d0-0e0e-4d78-b10f-4f1e0b1828c5.jpg

Ένας εξ αυτών είναι και ο Ίκαμποντ Άζραελ, ένας καουμπόυ δολοφόνος, ο οποίος όμως μας αποκαλύπτεται ότι έχει ένα πολύ ενδιαφέρον backstory. Η ιστορία μπαίνει κατευθείαν στο ψητό και στις σχεδόν 100 σελίδες της έχει πολύ καλή ροή και αφήγηση ενώ το σχέδιο είναι πραγματικά εντυπωσιακό αποδίδοντας άψογα το δυστοπικό μέλλον και ταυτόχρονα την τεράστια απειλή που αντιμετωπίζει το ανθρώπινο είδος. Επίσης η έκδοση περιλαμβάνει και δύο συμπληρωματικές ιστορίες που λειτουργούν ως επίλογος της κύριας ιστορίας, οι οποίες έχουν ωραίο σχέδιο αλλά σεναριακά τις βρήκα αδιάφορες.

Η έκδοση:

2000-ad-2190-18.webp

Το κλασικό 21 X 28 του Μικρού Ήρωα σε μέγεθος, στο εσωτερικό δουλεύει η γνωστή ομάδα με τον Γαβριήλ Τομπαλίδη στη μετάφραση, την Τίνα Χελιώτη στο graphic design και lettering και τον Λεωκράτη Ανεμοδουρά στην επιμέλεια, η ποιότητα του χαρτιού και της εκτύπωσης είναι πολύ καλή. Θεωρώ πως τελικά η εκδοτική πόνταρε στον Dredd μετά τον ΜΠΛΕΚ επειδή είχε αρκετά καλό score δημοτικότητας στις δημοσκοπήσεις που έκανε και απ' όσο φαίνεται μάλλον δουλεύει αφού λίγο πολύ έχει κάνει ήδη τρεις αυτοτελείς εκδόσεις. Αν συνεχίσει τις καλές επιλογές ιστοριών, δεν βλέπω λόγο να μην έρθουν σύντομα ακόμα περισσότερες. Καλό διάβασμα σε όλους :) 

• Like 17
  • Thanks 5

• Member ID:  38,661
  • Group:  Members
  • Topic Count:  3
  • Content Count:  432
  • Achievement Points:  483
  • Days Won:  5
  • With Us For:  979 Days
  • Last Seen:  

Posted (edited)

Τον τελευταίο καιρό έχω κάνει ένα διάλειμμα από τα marvel (κυρίως) κόμικ και ο μικρός ήρως έχει την τιμητική του, καθώς έχω αποκτήσει 4 - 5 εκδόσεις του μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Ήταν η πρώτη μου επαφή με τον δικαστή και η ανάγνωση του τόμου έγινε μέσα σε μία μέρα, ωστόσο από την μέση σχεδόν και έπειτα ένιωθα πως αυτό που διαβάζω είναι εντελώς διαφορετικό από τα γούστα μου. Δεν μπορώ να παραβλέψω ωστόσο την φοβερή έμπνευση να βασιστεί η κύρια ιστορία στην Αποκάλυψη του Ιωάννη. Η έκδοση φυσικά στα γνωστά της στάνταρ με καλό χαρτί και χορταστικό μέγεθος. Δεν μου κάνει καμία εντύπωση που έχει αντέξει 40 και παραπάνω χρόνια και έχει συνεχώς νέο κοινό. Ένιωσα μία απογοήτευση, καθώς είχα ενθουσιαστεί όταν απέκτησα τον τόμο και σαν προσωπικό συμπέρασμα θεωρώ πως η ενασχόληση μου με τον δικαστή Ντρεντ θα σταματήσει εδώ.

Edited by daredevil21
  • Like 10

• Member ID:  31,464
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  827
  • Achievement Points:  843
  • Days Won:  2
  • With Us For:  3,145 Days
  • Last Seen:  

Είναι θέμα προσωπικού γούστου, πάντως όντως τα κομικ του 2000ad έχουν ένα δικό τους τελείως προσωπικό στυλ storytelling.

Υπερσυμπυκνωμένη ιστορία, με πολλούς διαλόγους, λίγο ρηχό σενάριο, πολλή βία και συνήθως εξαιρετικό σχέδιο.

Και εμένα δεν είναι το αγαπημένο μου αλλά πολλές φορές υπάρχουν ιστορίες που με εκπλήσσουν ευχάριστα.

Εξάλλου πολλοί αγαπημένοι δημιουργοί ξεκίνησαν την καριέρα τους από το 2000ad και το Δικαστή Ντρεντ.

• Like 9

• 1 month later...

• Member ID:  38,081
  • Topic Count:  1
  • Content Count:  802
  • Achievement Points:  809
  • Days Won:  7
  • With Us For:  1,121 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  

Με είχαν τρομάξει λίγο οι κακές κριτικές που διάβαζα στο διαδίκτυο, αλλά επειδή γουστάρω Dredd χωρίς να είμαι πολύ απαιτητικός

απ'τα σενάρια, γνωρίζοντας το στυλ και το ύφος της σειράς, τελικά αγόρασα το κόμικ.

Μπορώ να πώ οτι σεναριακά και σχεδιαστικά μου φάνηκε μια χαρά.

Είναι στο ίδιο επίπεδο με τα δύο προηγούμενα άλμπουμ της εκδοτικής, και προσωπικά το συγκεκριμένο μου άρεσε λίγο παραπάνω

γιατί η υπόθεση των 140 σελίδων (που θεωρείται μεγάλο για κόμικ Dredd) έχει καλή κλιμάκωση και σε συνδυασμό με το όμορφο σχέδιο δημιουργούν μια χορταστική - απολαυστική ιστορία.

:beer:

• Like 9

• Member ID:  20,685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  784
  • Content Count:  13,576
  • Achievement Points:  9,268
  • Days Won:  456
  • With Us For:  4,844 Days
  • Last Seen:  

16 ώρες πριν, Guts είπε:

Με είχαν τρομάξει λίγο οι κακές κριτικές που διάβαζα στο διαδίκτυο, αλλά επειδή γουστάρω Dredd χωρίς να είμαι πολύ απαιτητικός

απ'τα σενάρια, γνωρίζοντας το στυλ και το ύφος της σειράς, τελικά αγόρασα το κόμικ.

Το έχω παρατηρήσει κι εγώ. Όταν ξεκινάω να διαβάζω ένα κόμικ, έχοντας χαμηλές προσδοκίες, συνήθως το απολαμβάνω. :)

• Like 7
  • Thanks 1

• Member ID:  38,081
  • Topic Count:  1
  • Content Count:  802
  • Achievement Points:  809
  • Days Won:  7
  • With Us For:  1,121 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  

38 min ago , Indian said:

Το έχω παρατηρήσει κι εγώ. Όταν ξεκινάω να διαβάζω ένα κόμικ, έχοντας χαμηλές προσδοκίες, συνήθως το απολαμβάνω. :)

Ναι ισχύει αυτό που λές.

Η αλήθεια είναι οτι για το ''Τέλος των ημερών'' δεν υπάρχουν πολλές κριτικές στο νετ, απλά απο 2-3 διαφορετικές πηγές έβγαινε η εικόνα οτι το κόμικ είναι κάτω του μετρίου.

Το κόμικ για εμένα πέρα απ'τον πολύ όμορφο σχεδιασμό - χρωματισμό, σεναριακά είναι ένα μέτριο story Dredd το οποίο όμως κερδίζει το ενδιαφέρον και είναι αρκετά ψυχαγωγικό.

Edited by Guts
  • Like 5