Μενίγ Πουαγώ Posted April 27, 2024 Member ID: 25,448 Group: Honored Topic Count: 547 Content Count: 4,832 Reputation: 37,874 Achievement Points: 4,965 Days Won: 12 With Us For: 4,911 Days Status: Offline Last Seen: 2 hours ago Age: 44 Posted April 27, 2024 (edited) Από το οπισθόφυλλο... Μεσαίωνας. Η Ιερά Εξέταση είναι στον κολοφώνα της και οι ιεροεξεταστές έχουν εξουσία ζωής και θανάτου πάνω στον λαό. Ένας τέτοιος είναι και ο Ιεροεξεταστής του Αρκά. Σκληρός και άτεγκτος, απηνής διώκτης κάθε αίρεσης, βλασφημίας και μαγγανείας. Έμπιστος βοηθός του ο Μπερδούγος, με καθήκοντα υπηρέτη, γραμματέα, αλλά και δημίου. Και τότε έρχεται η καταστροφή: ο Ιεροεξεταστής ερωτεύεται τη νεαρή μάγισσα που ανακρίνει. Ο ανηλεής διώκτης της αμαρτίας πέφτει στο έλεος μιας κολασμένης αμαρτωλής και αντί να τη στείλει στην πυρά της τιμωρίας, πέφτει ο ίδιος στην πυρά του ερωτικού πάθους. Τα υπόλοιπα είναι γέλιο. Το μαύρο χιούμορ του Αρκά καταφέρνει να φωτίσει με ιλαρότητα μια σκοτεινή εποχή της ανθρωπότητας και ο ζόφος της Ιεράς Εξέτασης δίνει υλικό για πανέξυπνους, ξεκαρδιστικούς διαλόγους. Καινούρια σειρά από τον γνωστό-άγνωστο Αρκά. Αυτή την φορά καταπιάνεται με τον Μεσαίωνα και την Ιερά Εξέταση που ήταν στο απόγειο της δόξας της. Ο "αφανής" Μπερδούγος ικανοποιεί όλες τις εντολές και τις προσταγές του ανωτέρου του. Μοναδικός του πόθος η αγορά ενός αλόγου διότι έχει ξεποδαριαστεί ο ταλαίπωρος. Το αφεντικό του βέβαια έχει άλλα προβλήματα αφού ο Θεός δοκιμάζει την πίστη του προσπαθώντας να τον παρασύρει στην ακολασία. Διότι μία νεαρή μάγισσα δε λέει να την κάψει με τίποτα. Για ευνόητους λόγους. Θα υποκύψει εν τέλει στην σαρκική απόλαυση; Η σειρά μου έγινε γνωστή μέσω του αδελφικού φίλου Χρήστου @ Manitou . Ομολογώ πως όταν διάβασα τα στριπάκια που είχε ανεβάσει στην επίσημη σελίδα του δε με είχαν ξετρελάνει. Αλλά μετά την ανάγνωση του άλμπουμ αναθεώρησα. Πανέξυπνο αλλά και μακάβριο humor που θα αφήσει ικανοποιημένους τους οπαδούς του αλλά και όσους θέλουν να ξενοιάσουν και να ξεχαστούν. Από άποψη σχεδίου έχουμε το γνωστό σχέδιο του Αρκά που το ξέρουμε εδώ και δεκαετίες. Σαν έκδοση είναι πολύ καλή. Εξώφυλλο-οπισθόφυλλο με "αυτάκια." Το χαρτί είναι καλής ποιότητας και γυαλιστερό με έντονα χρώματα αλλά σε σκοτεινούς κυρίως τόνους. Αφιέρωμα στον Αρκά. Εργογραφία του. Edited November 16 by Μενίγ Πουαγώ 13 1 6 Quote
Manitou Posted April 27, 2024 Member ID: 2,322 Group: Members Topic Count: 25 Content Count: 5,230 Reputation: 41,095 Achievement Points: 5,304 Days Won: 107 With Us For: 6,780 Days Status: Offline Last Seen: Yesterday at 07:12 PM Age: 46 Posted April 27, 2024 Άντε να δούμε πότε θα το πάρω και εγώ!!! Ωραία παρουσίαση καλέ μου φίλε! 9 1 Quote
Ζάνταφ Posted April 29, 2024 Member ID: 41,338 Group: Members Topic Count: 55 Content Count: 1,136 Reputation: 7,778 Achievement Points: 1,206 Days Won: 22 With Us For: 690 Days Status: Offline Last Seen: November 26 Posted April 29, 2024 Υπέροχο φαίνεται. Ανυπομονώ να το διαβάσω! 8 Quote
nikolas12 Posted May 8, 2024 Member ID: 33,354 Group: Moderator Topic Count: 796 Content Count: 5,347 Reputation: 45,670 Achievement Points: 2,310 Days Won: 290 With Us For: 2,647 Days Status: Offline Last Seen: 2 hours ago Age: 30 Posted May 8, 2024 Δεν ακολουθώ πλέον οτιδήποτε κάνει ο Αρκάς, είτε σε επίπεδο σχολίου, είτε σε επίπεδο κόμικ σειρών αφού το τελευταίο κόμικ που πραγματικά λάτρεψα όσο τα παλιότερα ήταν το Λέτε Ψέματα στα Τεστ και από εκεί και μετά το χάος. Ωστόσο τις προάλλες ήμουν στο βιβλιοπωλείο του Πατάκη στην Ακαδημίας και αυτό το τομάκι υπήρχε παντού. Μου θύμισε λίγο τη Ζωή Μετά στο εξώφυλλο και ειδικά τα στριπάκια στην Κόλαση τα οποία λατρεύω οπότε είπα να το ξεφυλλίσω και να διαβάσω μερικά και κάποια εξ αυτών με έκαναν να νομίζω ότι μάλλον ήταν μια παλιά σειρά του Αρκά που βγήκε τώρα, καθώς το χιούμορ είναι σίγουρα πιο έξυπνο σε σχέση με πρόσφατες δουλειές του και όντως μου θύμισε σε αρκετές στιγμές τη Ζωή Μετά από άποψη σχεδίου. Ίσως ψάξω λίγο περισσότερα στριπς στη σελίδα για να δω αν όντως ήταν τόσο καλό όσο το βρήκα ή αν απλά έτυχε να πέσω εγώ σε μερικά καλά 9 1 Quote
Manitou Posted May 8, 2024 Member ID: 2,322 Group: Members Topic Count: 25 Content Count: 5,230 Reputation: 41,095 Achievement Points: 5,304 Days Won: 107 With Us For: 6,780 Days Status: Offline Last Seen: Yesterday at 07:12 PM Age: 46 Posted May 8, 2024 8 ώρες πριν, nikolas12 είπε: Δεν ακολουθώ πλέον οτιδήποτε κάνει ο Αρκάς, είτε σε επίπεδο σχολίου, είτε σε επίπεδο κόμικ σειρών αφού το τελευταίο κόμικ που πραγματικά λάτρεψα όσο τα παλιότερα ήταν το Λέτε Ψέματα στα Τεστ και από εκεί και μετά το χάος. Ωστόσο τις προάλλες ήμουν στο βιβλιοπωλείο του Πατάκη στην Ακαδημίας και αυτό το τομάκι υπήρχε παντού. Μου θύμισε λίγο τη Ζωή Μετά στο εξώφυλλο και ειδικά τα στριπάκια στην Κόλαση τα οποία λατρεύω οπότε είπα να το ξεφυλλίσω και να διαβάσω μερικά και κάποια εξ αυτών με έκαναν να νομίζω ότι μάλλον ήταν μια παλιά σειρά του Αρκά που βγήκε τώρα, καθώς το χιούμορ είναι σίγουρα πιο έξυπνο σε σχέση με πρόσφατες δουλειές του και όντως μου θύμισε σε αρκετές στιγμές τη Ζωή Μετά από άποψη σχεδίου. Ίσως ψάξω λίγο περισσότερα στριπς στη σελίδα για να δω αν όντως ήταν τόσο καλό όσο το βρήκα ή αν απλά έτυχε να πέσω εγώ σε μερικά καλά Γενικά ναι θυμίζει λίγο το η ζωή μετά. Είναι αρκετά μαύρο, αρκετά σαρκαστικό, και ευτυχως όχι πολιτικό. Έχει ωραίο σχέδιο και σε αρκετά στριπακια γελάς αρκετα. Για μένα ο Αρκάς πήρε την κάτω βόλτα με τα πολιτικά που έκανε επί ΣΥΡΙΖΑ. Δεν του ταίριαζαν δεν ήταν στο στυλ του και τα περισσότερα ήταν κακά. Και εγώ που έχω τα άπαντα μερικά από εκείνα (όπως το ανεκδιηγητο με τα παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού) επίτηδες δεν τα πήρα. Αντίθετα ο Θανασάκης που έγινε σούπα είναι του γούστου μου, και παρόλο που έχει αρκετά κακά αστεία μέσα (ιδίως αυτή την κουταμαρα με τα ψευδισματα) μου αρέσει πολύ. 9 Quote
nikolas12 Posted May 9, 2024 Member ID: 33,354 Group: Moderator Topic Count: 796 Content Count: 5,347 Reputation: 45,670 Achievement Points: 2,310 Days Won: 290 With Us For: 2,647 Days Status: Offline Last Seen: 2 hours ago Age: 30 Posted May 9, 2024 15 ώρες πριν, Manitou είπε: Γενικά ναι θυμίζει λίγο το η ζωή μετά. Είναι αρκετά μαύρο, αρκετά σαρκαστικό, και ευτυχως όχι πολιτικό. Έχει ωραίο σχέδιο και σε αρκετά στριπακια γελάς αρκετα. Για μένα ο Αρκάς πήρε την κάτω βόλτα με τα πολιτικά που έκανε επί ΣΥΡΙΖΑ. Δεν του ταίριαζαν δεν ήταν στο στυλ του και τα περισσότερα ήταν κακά. Και εγώ που έχω τα άπαντα μερικά από εκείνα (όπως το ανεκδιηγητο με τα παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού) επίτηδες δεν τα πήρα. Αντίθετα ο Θανασάκης που έγινε σούπα είναι του γούστου μου, και παρόλο που έχει αρκετά κακά αστεία μέσα (ιδίως αυτή την κουταμαρα με τα ψευδισματα) μου αρέσει πολύ. Το πολιτικό κομμάτι το αφήνω στην άκρη, έχω δώσει εδώ μέσα στους χρήστες που θέλω τα credits σε όσα συμφωνώ. Η γνώμη μου όσον αφορά το έργο του από τα Επικίνδυνα Νερά και μετά είναι ότι καθαρά από άποψη χιούμορ, ο Αρκάς έφυγε από τα πανέξυπνα αστεία του που οριακά σε κάνουν να απορείς πως τα έχτισε και τα σκέφτηκε και πέρασε σε ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο με μέτρια λογοπαίγνια ή βιτριολικά αστεία τα οποία όμως δεν ήταν εύστοχα. Το κάθε αστείο κρίνεται από την ευστοχία του και προσωπικά δε βάζω φραγμό στο αν θα γελάσω με ένα αστείο για κάποιον που ανήκει σε άλλη φυλή, άλλο φύλο, άλλο ύψος ή έχει παραπανίσια κιλά αρκεί να το θεωρώ σωστά δομημένο, πετυχημένο και όχι επιφανειακό. Είναι λεπτή αυτή η γραμμή και εκείνη την εποχή (σε συνδυασμό με το πολιτικό σκέλος) τα έριξαν όλα στην πολιτική ορθότητα για να δικαιολογήσουν τη γενικότερη μετριότητα. Οι περισσότερες σειρές δεν είχαν πλέον τη σπιρτάδα, ακόμα και οι μήνες που είχαν μερικά καλά αστεία, κατέληγαν κουραστικοί. Για μένα στη Σίσυ και το Θανασάκη όλη αυτή η ρηχότητα του χιούμορ κορυφώθηκε με το να κάνουμε αστεία για το πθευδιθμα και την κακή Θίθυ που πραγματικά σταμάτησα να ασχολούμαι. Όπως προείπα, δεν έχω διαβάσει όλο τον Ιεροεξεταστή, αλλά βρήκα λίγο από το χιούμορ και τις μακάβριες θεματικές της Ζωής Μετά, οπότε ίσως το παρακολουθήσω περισσότερο μελλοντικά. 8 Quote
Valtasar Posted May 25, 2024 Member ID: 1 Group: Root Admin Topic Count: 1,738 Content Count: 9,303 Reputation: 67,043 Achievement Points: 8,896 Days Won: 162 With Us For: 7,031 Days Status: Offline Last Seen: 5 hours ago Age: 62 Posted May 25, 2024 Προστέθηκε το 2ο τεύχος της σειράς, ευγενική χορηγία @ Μενίγ Πουαγώ 10 2 Quote
Manitou Posted May 25, 2024 Member ID: 2,322 Group: Members Topic Count: 25 Content Count: 5,230 Reputation: 41,095 Achievement Points: 5,304 Days Won: 107 With Us For: 6,780 Days Status: Offline Last Seen: Yesterday at 07:12 PM Age: 46 Posted May 25, 2024 31 λεπτά πριν, Valtasar είπε: Προστέθηκε το 2ο τεύχος της σειράς, ευγενική χορηγία @ Μενίγ Πουαγώ Ποιανού άλλου.... 4 6 Quote
Μενίγ Πουαγώ Posted September 21, 2024 Member ID: 25,448 Group: Honored Topic Count: 547 Content Count: 4,832 Reputation: 37,874 Achievement Points: 4,965 Days Won: 12 With Us For: 4,911 Days Status: Offline Last Seen: 2 hours ago Age: 44 Author Posted September 21, 2024 @ Manitou και λοιπούς αυτό που όλοι περιμένατε!!! Μεταφέρθηκε στη βάση 4 4 Quote
Θοδωρής Καραπάνος Posted September 21, 2024 Member ID: 36,975 Group: Moderator Topic Count: 178 Content Count: 4,985 Reputation: 26,923 Achievement Points: 3,030 Days Won: 145 With Us For: 1,807 Days Status: Offline Last Seen: 3 hours ago Age: 17 Posted September 21, 2024 On 8/5/2024 στο 12:34 ΜΜ, Manitou είπε: Για μένα ο Αρκάς πήρε την κάτω βόλτα με τα πολιτικά που έκανε επί ΣΥΡΙΖΑ. Μια μικρή παρατήρηση/διαπίστωση- λίγο nerdουλίστικη- που θέλω από καιρό να κάνω και αυτό το σχόλιο ήρθε ταμάμ! Κατά τη γνώμη μου, ο Αρκάς πάντα υιοθετούσε μια πολιτική θέση/ στάση μέσω των στριπ και του χιούμορ του. Δείτε τις δουλειές που τον καθιέρωσαν. Κόκορας, Ισοβίτης, Χαμηλές Πτήσεις, Καστράτο, Η Ζωή Μετά( και πολλές άλλες ενδιάμεσα που δεν έπαιξαν τόσο καθοριστικό ρόλο). Όλες διακρίνονται για το -αιχμηρό- πολιτικό χιούμορ ανά σημεία. Απλά κατά την προηγούμενη δεκαετία το γύρισε στο κομματικό ή στο πιο κυνικό. Αν αγνοήσουμε τα σκίτσα του στο facebook ή άλμπουμ όπως "Τα παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού", το χιούμορ του Αρκά κάνει μια στροφή στον κυνισμό, με άλμπουμ όπως "Ζαχαρίας ο κυνικός"( στο οποίο η λέξη "κυνικός" βρίσκεται μέχρι και στον τίτλο). Τα λέω όλα αυτά επειδή έχω διαβάσει σε αρκετά σχόλια να λέγεται ότι ο Αρκάς το γύρισε στο πολιτικό χιούμορ την προηγούμενη δεκαετία, κάτι που είναι ανακριβές, αφού ο δημιουργός από το ντεμπούτο του ακόμα, με τη σειρά "Ο κόκορας" εντάσσει στο χιούμορ του στοιχεία με πολιτικές προεκτάσεις. Αυτά με εντελώς φιλική διάθεση, απλώς θεώρησα το σχόλιο καλή αφορμή για κουβεντούλα! 3 5 Quote
Manitou Posted September 22, 2024 Member ID: 2,322 Group: Members Topic Count: 25 Content Count: 5,230 Reputation: 41,095 Achievement Points: 5,304 Days Won: 107 With Us For: 6,780 Days Status: Offline Last Seen: Yesterday at 07:12 PM Age: 46 Posted September 22, 2024 5 ώρες πριν, Θοδωρής Καραπάνος είπε: Μια μικρή παρατήρηση/διαπίστωση- λίγο nerdουλίστικη- που θέλω από καιρό να κάνω και αυτό το σχόλιο ήρθε ταμάμ! Κατά τη γνώμη μου, ο Αρκάς πάντα υιοθετούσε μια πολιτική θέση/ στάση μέσω των στριπ και του χιούμορ του. Δείτε τις δουλειές που τον καθιέρωσαν. Κόκορας, Ισοβίτης, Χαμηλές Πτήσεις, Καστράτο, Η Ζωή Μετά( και πολλές άλλες ενδιάμεσα που δεν έπαιξαν τόσο καθοριστικό ρόλο). Όλες διακρίνονται για το -αιχμηρό- πολιτικό χιούμορ ανά σημεία. Απλά κατά την προηγούμενη δεκαετία το γύρισε στο κομματικό ή στο πιο κυνικό. Αν αγνοήσουμε τα σκίτσα του στο facebook ή άλμπουμ όπως "Τα παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού", το χιούμορ του Αρκά κάνει μια στροφή στον κυνισμό, με άλμπουμ όπως "Ζαχαρίας ο κυνικός"( στο οποίο η λέξη "κυνικός" βρίσκεται μέχρι και στον τίτλο). Τα λέω όλα αυτά επειδή έχω διαβάσει σε αρκετά σχόλια να λέγεται ότι ο Αρκάς το γύρισε στο πολιτικό χιούμορ την προηγούμενη δεκαετία, κάτι που είναι ανακριβές, αφού ο δημιουργός από το ντεμπούτο του ακόμα, με τη σειρά "Ο κόκορας" εντάσσει στο χιούμορ του στοιχεία με πολιτικές προεκτάσεις. Αυτά με εντελώς φιλική διάθεση, απλώς θεώρησα το σχόλιο καλή αφορμή για κουβεντούλα! Σωστά. Το πρόβλημα λοιπόν είναι τα κομματικά που έκανε την περίοδο αυτή. 4 Quote
Μενίγ Πουαγώ Posted October 21, 2024 Member ID: 25,448 Group: Honored Topic Count: 547 Content Count: 4,832 Reputation: 37,874 Achievement Points: 4,965 Days Won: 12 With Us For: 4,911 Days Status: Offline Last Seen: 2 hours ago Age: 44 Author Posted October 21, 2024 Τέταρτο και σκαναρισμένο δια χειρός @ Valtasar ... Μεταφέρθηκαν στη βάση Παρακαλώ να μεταφερθούν στην βάση... 7 3 Quote
destrier Posted October 21, 2024 Member ID: 3,774 Group: Members Topic Count: 1 Content Count: 95 Reputation: 550 Achievement Points: 120 Days Won: 0 With Us For: 6,659 Days Status: Offline Last Seen: Monday at 07:37 PM Age: 67 Posted October 21, 2024 (edited) Ο Μπερδούγος μου θυμίζει κάπως τον Μοντεχρήστο του "Ισοβίτη". Δεν είναι κακή η σειρά ΙΜΗΟ. Edited October 21, 2024 by destrier 5 Quote
Manitou Posted October 21, 2024 Member ID: 2,322 Group: Members Topic Count: 25 Content Count: 5,230 Reputation: 41,095 Achievement Points: 5,304 Days Won: 107 With Us For: 6,780 Days Status: Offline Last Seen: Yesterday at 07:12 PM Age: 46 Posted October 21, 2024 Μια χαρά σειρά είναι. Και είναι και λίγο creepy κιόλας. 5 Quote
Θοδωρής Καραπάνος Posted October 21, 2024 Member ID: 36,975 Group: Moderator Topic Count: 178 Content Count: 4,985 Reputation: 26,923 Achievement Points: 3,030 Days Won: 145 With Us For: 1,807 Days Status: Offline Last Seen: 3 hours ago Age: 17 Posted October 21, 2024 Να πω και κάτι άλλο; Στα Public Πειραιά, όπου τα κόμικς έχουν γνωρίσει μια τρομερή υποβάθμιση και από εκεί που μέχρι και το 2022 τους αναλογούσαν τρεις κανονικές βιβλιοθήκες, τώρα τους αναλογεί η μία πλευρά από τις μικρές, τις διπλές, ο Αρκάς και πιο συγκεκριμένα η εν λόγω σειρά, είναι η μόνη που έχει "γλυτώσει" και έχει τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο, μαζί με τα βιβλία... Απόδειξη του ότι ο Αρκάς πουλάει ακόμη και τα καταστήματα τον εμπιστεύονται( τη δουλειά του)! 6 Quote
hudson Posted October 23, 2024 Member ID: 32,406 Group: Members Topic Count: 93 Content Count: 3,493 Reputation: 34,857 Achievement Points: 3,540 Days Won: 129 With Us For: 2,946 Days Status: Offline Last Seen: 3 hours ago Age: 45 Posted October 23, 2024 Στα παρακάτω ISBN βλέπουμε ότι πρώτα εκδόθηκε το κόμικ και μετά έγινε η καταχώρηση στην Εθν. Βιβλιοθήκη. Για παράδειγμα το Μη εισενέγκης ημάς εκδόθηκε τον Φεβρουάριο του 2024 και το ISBN παραχωρήθηκε στην Εθν. Βιβλ. τον Μάιο του 2024. Σήμερα παραχωρήθηκαν τα ISBN για τα 3 και 4 που έχουν ήδη κυκλοφορήσει. Τι φάση (ISBN:978-618-07-0796-0). Μη εισενέγκης ημάς / Αρκάς Τίτλος :Μη εισενέγκης ημάς Τύπος Μέσου: έντυπο / ΒΙΒΛΙΟ Συντελεστές: Αρκάς, Συγγραφέας Έκδοση:1η έκδοση Εκδότης:Αθήνα [GR] : Εκδόσεις Πατάκη Έτος Έκδοσης: Φεβρουάριος 2024 Σελιδοποίηση: 59 σελίδες, 2 μη αριθμημένες σελίδες Layout: εικονογράφηση (έγχρωμη) Μέγεθος: 24 εκ. ISBN:978-618-07-0796-0 Γλώσσες :Ελληνική (gre) Ημ/νία Παραχώρησης :09/05/2024 (ISBN:978-618-07-0836-3). Δύσκολοι καιροί για μάγισσες / Αρκάς Τίτλος :Δύσκολοι καιροί για μάγισσες Τύπος Μέσου: έντυπο / ΒΙΒΛΙΟ Συντελεστές: Αρκάς, Συγγραφέας Έκδοση:1η έκδοση Εκδότης:Αθήνα [GR] : Εκδόσεις Πατάκη Έτος Έκδοσης: Απρίλιος 2024 Σελιδοποίηση: 59 σελίδες Layout: εικονογράφηση (έγχρωμη) Μέγεθος: 24 εκ. ISBN:978-618-07-0836-3 Γλώσσες :Ελληνική (gre) Ημ/νία Παραχώρησης :09/05/2024 (ISBN:978-618-07-0934-6). Ο Ιεροεξεταστής του Αρκά 3 – Σε ειδική αποστολή / Αρκάς Τίτλος :Ο Ιεροεξεταστής του Αρκά 3 – Σε ειδική αποστολή Τύπος Μέσου: έντυπο / ΒΙΒΛΙΟ Συντελεστές: Αρκάς, Συγγραφέας Έκδοση:2024 Εκδότης:Αθήνα [GR] : Εκδόσεις Πατάκη Σελιδοποίηση: αρ. σελ. 64 ISBN:978-618-07-0934-6 Γλώσσες :Ελληνική (gre) Ημ/νία Παραχώρησης :23/10/2024 (ISBN:978-618-07-1023-6). Ο Ιεροεξεταστής του Αρκά 4 – Το μοναστήρι της αμαρτίας / Αρκάς Τίτλος :Ο Ιεροεξεταστής του Αρκά 4 – Το μοναστήρι της αμαρτίας Τύπος Μέσου: έντυπο / ΒΙΒΛΙΟ Συντελεστές: Αρκάς, Συγγραφέας Εκδότης:Αθήνα [GR] : Εκδόσεις Πατάκη Έτος Έκδοσης: 2024 Σελιδοποίηση: αρ. σελ. 64 ISBN:978-618-07-1023-6 Γλώσσες :Ελληνική (gre) Ημ/νία Παραχώρησης :23/10/2024 4 3 Quote
Manitou Posted October 23, 2024 Member ID: 2,322 Group: Members Topic Count: 25 Content Count: 5,230 Reputation: 41,095 Achievement Points: 5,304 Days Won: 107 With Us For: 6,780 Days Status: Offline Last Seen: Yesterday at 07:12 PM Age: 46 Posted October 23, 2024 Να πω με την ευκαιρία ότι ο ιεροεξεταστης είναι η πρώτη σειρά του Αρκά μετά από χρόνια που θυμίζει τον παλιό καλ(κ)ο Αρκά. Δεν είναι κομματικοπολιτικο δεν είναι Θανασάκης δεν είναι ανάλαφρο. Είναι καφρικο, έχει θανάτους, έχει κριτική στην καθολική εκκλησία, έχει απ' όλα. 5 1 2 Quote
hudson Posted December 18, 2024 Member ID: 32,406 Group: Members Topic Count: 93 Content Count: 3,493 Reputation: 34,857 Achievement Points: 3,540 Days Won: 129 With Us For: 2,946 Days Status: Offline Last Seen: 3 hours ago Age: 45 Posted December 18, 2024 Κυκλοφόρησε και το 5ο τεύχος του Ιεροεξεταστή https://vivliopoleiopataki.gr/bkm/15136 4 3 Quote
nikos99 Posted March 15 Member ID: 9,689 Group: Members Topic Count: 11 Content Count: 702 Reputation: 6,793 Achievement Points: 778 Days Won: 1 With Us For: 6,075 Days Status: Offline Last Seen: 12 hours ago Age: 63 Posted March 15 Μου κάνει εντύπωση που ο Γιάννης @ Μενίγ Πουαγώ δεν έχει ανεβάσει το εξώφυλλο 3 Quote
Μενίγ Πουαγώ Posted March 15 Member ID: 25,448 Group: Honored Topic Count: 547 Content Count: 4,832 Reputation: 37,874 Achievement Points: 4,965 Days Won: 12 With Us For: 4,911 Days Status: Offline Last Seen: 2 hours ago Age: 44 Author Posted March 15 Γιατί δε μπορώ να το ανεβάσω μόνος μου... Δεν έχω scanner καρδιά μου... Θα τους το πάω όταν μου εγγυηθούν ότι θα το σκανάρουν αυθημερόν... 2 2 Quote
Μενίγ Πουαγώ Posted March 28 Member ID: 25,448 Group: Honored Topic Count: 547 Content Count: 4,832 Reputation: 37,874 Achievement Points: 4,965 Days Won: 12 With Us For: 4,911 Days Status: Offline Last Seen: 2 hours ago Age: 44 Author Posted March 28 Ακολουθεί διαφημιστική καταχώρηση... Μια βαρυσήμαντη και άκρως απόρρητη επιστολή πρέπει να παραδοθεί στα χέρια ενός πανίσχυρου, αλλά σκοτεινού καρδινάλιου στο Βατικανό. Αυτό βάζει τον Μπερδούγο σε νέες περιπέτειες. Ο Ιεροεξεταστής τού αναθέτει να ταξιδέψει στη Ρώμη και να φτάσει μέχρι τα άδυτα της παπικής αυλής για να παραδώσει την επιστολή. Πρόκειται για ένα ταξίδι μεγάλο, γεμάτο κινδύνους και απρόοπτα σε κάθε βήμα. Θα καταφέρει ο Μπερδούγος με μόνο εφόδιο την εξυπνάδα του και σύντροφο τον γάιδαρό του τον Μπούρο να φέρει σε πέρας την απο στολή Τι θα συναντήσει στον δρόμο του και ποιες εκπλήξεις τον περιμένουν; Μέσα από τις υπέροχες εικαστικά σελίδες αυτού του άλμπουμ μεταφερόμαστε στη Ρώμη της πρώιμης Αναγέννησης. Περπατάμε μαζί με τον Μπερδούγο τους πλακόστρωτους δρόμους της αιώνιας πόλης και συναντάμε πρόσωπα που ιστορικά κάτι μας θυμίζουν. Και όλα αυτά με το οξύ χιούμορ του Αρκά και την ευθύβολη σάτιρά του στο καταπιεστικό και διεφθαρμένο καθεστώς της εποχής των Βοργίων. 3 4 Quote
Indian Posted March 28 Member ID: 20,685 Group: Administrator Topic Count: 841 Content Count: 15,073 Reputation: 109,010 Achievement Points: 9,268 Days Won: 538 With Us For: 5,247 Days Status: Offline Last Seen: Yesterday at 09:14 PM Age: 43 Posted March 28 @ Μενίγ Πουαγώ Γιάννο, αυτό είναι το 6ο άλμπουμ του Ιεροεξεταστή? Γιατί λίγα ποστ πιο πάνω ο φίλος @ hudson έχει αναφέρει ότι έχει κυκλοφορήσει το 5ο άλμπουμ με τίτλο "Ο μαύρος θάνατος". Η σειρά, αν και δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με αυτήν, την βρίσκω ενδιαφέρουσα και πιστεύω ότι θα μου αρέσει. Λέτε, εσείς οι ειδήμονες, να την δούμε σε κάποιο επίτομο κάποια στιγμή? 4 Quote
Manitou Posted March 28 Member ID: 2,322 Group: Members Topic Count: 25 Content Count: 5,230 Reputation: 41,095 Achievement Points: 5,304 Days Won: 107 With Us For: 6,780 Days Status: Offline Last Seen: Yesterday at 07:12 PM Age: 46 Posted March 28 2 ώρες πριν, Indian είπε: @ Μενίγ Πουαγώ Γιάννο, αυτό είναι το 6ο άλμπουμ του Ιεροεξεταστή? Γιατί λίγα ποστ πιο πάνω ο φίλος @ hudson έχει αναφέρει ότι έχει κυκλοφορήσει το 5ο άλμπουμ με τίτλο "Ο μαύρος θάνατος". Η σειρά, αν και δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με αυτήν, την βρίσκω ενδιαφέρουσα και πιστεύω ότι θα μου αρέσει. Λέτε, εσείς οι ειδήμονες, να την δούμε σε κάποιο επίτομο κάποια στιγμή? Ποιος ξέρει. Γενικά αυτή η σειρά είναι καλή. Θυμίζει λίγο παλιό Αρκά. Να της δώσεις μια ευκαιρία. 4 1 Quote
Μενίγ Πουαγώ Posted March 28 Member ID: 25,448 Group: Honored Topic Count: 547 Content Count: 4,832 Reputation: 37,874 Achievement Points: 4,965 Days Won: 12 With Us For: 4,911 Days Status: Offline Last Seen: 2 hours ago Age: 44 Author Posted March 28 @ Indian Long story short I will agree with @ Manitou ... Long story σκέτο... Όντως θυμίζει παλιό καλό Άρκά. Δε φτάνει σειρές όπως Καστράτο, Ισοβίτη, Χαμηλές Πτήσεις και γενικότερα ότι είχε βγάλει τις δεκαετίες ΄80-'90. Αλλά έχει έξυπνο χιούμορ, στρωτή ροή και το κλασσικό σχέδιο του Άρκά. Σίγουρα κατέχει το ρεκόρ ταχύτερης έκδοσης διότι έκλεισε χρόνο η σειρά και είμαστε ήδη στο 6ο άλμπουμ. Δε νομίζω ,από όσο ξέρω, να έχει συμβεί με άλλη σειρά του αυτό. Τώρα για το αν θα βγει επίτομο; Θεωρητικά ναι. Πρακτικά το μέλλον θα δείξει... Τα ανεβάσματα των εξωφύλλων καθυστερούν λόγω μετακόμισης και τακτοποίησης του δεύτερου σπιτιού μου... 2 2 Quote
albertus magnus Posted March 28 Member ID: 11,226 Group: Members Topic Count: 143 Content Count: 3,270 Reputation: 20,577 Achievement Points: 3,340 Days Won: 12 With Us For: 5,938 Days Status: Offline Last Seen: 31 min ago Age: 157 Posted March 28 Εγω ακομα δεν εχω παρει κανενα αλμπουμακι αλλα εχω διαβασει πολλες σελιδες απο το facebook στην σελιδα του Αρκα οπου βαζει καθε μερα καινουρια (και Θαναθακη) και ομολογω οτι ριχνω γελιο και θυμιζει τις παλιες καλες εποχες. Αγαπημενος ο Μπερδουγο (που δεν βλεπουμε και ποτε την φατσα του) 4 Quote
nikos99 Posted April 15 Member ID: 9,689 Group: Members Topic Count: 11 Content Count: 702 Reputation: 6,793 Achievement Points: 778 Days Won: 1 With Us For: 6,075 Days Status: Offline Last Seen: 12 hours ago Age: 63 Posted April 15 Στο τελευταίο κόμικ προστίθεται και ένας νέος χαρακτήρας ο παχουμιος . Δεν ξέρω αν θα είναι μόνιμος αλλά βγάζει γέλιο και αυτός . μετά από χρόνια επανήλθε ο Αρκάς στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις . 6 Quote
Μενίγ Πουαγώ Posted May 31 Member ID: 25,448 Group: Honored Topic Count: 547 Content Count: 4,832 Reputation: 37,874 Achievement Points: 4,965 Days Won: 12 With Us For: 4,911 Days Status: Offline Last Seen: 2 hours ago Age: 44 Author Posted May 31 Εξώφυλλα και οπισθόφυλλα πέμπτου και έκτου τεύχους... Μεταφέρθηκαν στη βάση Ευχαριστώ για τα σκαναρίσματα τον μόνιμο συνεργάτη μου @ Valtasar ... 5 4 Quote
Μενίγ Πουαγώ Posted July 26 Member ID: 25,448 Group: Honored Topic Count: 547 Content Count: 4,832 Reputation: 37,874 Achievement Points: 4,965 Days Won: 12 With Us For: 4,911 Days Status: Offline Last Seen: 2 hours ago Age: 44 Author Posted July 26 @ Manitou και λοιπούς... Εξώφυλλο και οπισθόφυλλο έβδομου τεύχους... Μεταφέρθηκαν στη βάση Θερμές ευχαριστίες στον @ Valtasar ... 5 4 Quote
Θοδωρής Καραπάνος Posted July 26 Member ID: 36,975 Group: Moderator Topic Count: 178 Content Count: 4,985 Reputation: 26,923 Achievement Points: 3,030 Days Won: 145 With Us For: 1,807 Days Status: Offline Last Seen: 3 hours ago Age: 17 Posted July 26 3 ώρες πριν, Μενίγ Πουαγώ είπε: Εξώφυλλο και οπισθόφυλλο έβδομου τεύχους... Χμμμ, ευχάριστο που ο Αρκάς έχει πάρει φωτιά με τη συγκεκριμένη σειρά. 7 άλμπουμ μέσα σε ενάμιση χρόνο και μάλιστα το έβδομο κυκλοφόρησε με διαφορά ενός μόνο μήνα από το έκτο;;; 5 Quote
Manitou Posted August 4 Member ID: 2,322 Group: Members Topic Count: 25 Content Count: 5,230 Reputation: 41,095 Achievement Points: 5,304 Days Won: 107 With Us For: 6,780 Days Status: Offline Last Seen: Yesterday at 07:12 PM Age: 46 Posted August 4 Αυτή η σειρά πάντως έχει κάτι ξεχωριστό. Πρώτη φορά που ο ήρωας έχει εξέλιξη και υπάρχει γραμμική συνέχεια. Και είναι και ενδιαφέρον κιόλας!!! 4 1 Quote
Recommended Posts