Jump to content

CAMELOT 3000 - ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ


YOSHIMITSU
 Share

Recommended Posts

Morgana.gif

 

Η Μοργκάνα λε Φέι είναι μια πανίσχυρη (όσο και σέξι στην ιστορία μας) μάγισσα, που πάντα βρίσκεται στον δρόμο του βασιλιά Αρθούρου και του Μάγου Μέρλιν. Ο Αρθούρος είναι ο μικρότερος ετεροθαλής αδελφός της, αφού μοιράζονται την ίδια μητέρα αλλά άλλον πατέρα. Μάλιστα ο Ούθερ Πέντραγκον πατέρας του Αρθούρου, σκότωσε τον Γκορλουά, πατέρα της Μοργκάνα, σε μία μάχη και με την βοήθεια και τα μαγικά του Μέρλιν την ίδια νύχτα κοιμήθηκε με την Λαίδη Ιγκρέιν, έχοντας όμως τα χαρακτηριστικά του άντρα της. Αυτή την νύχτα έμελε να γίνει και η σύλληψη του Αρθούρου. Η Μοργκάνα από την πρώτη στιγμή παρά την μεταμφίεση του Ούθερ, είχε καταλάβει τί γινόταν. Σύντομα η Λαίδη Ιγκρέιν, έμαθε για τον θάνατο του άντρα της και πλέον παραδόθηκε ολοκληρωτικά στον νικητή Ούθερ που από πάντα ήταν ερωτευμένος μαζί της. Η Μοργκάνα, έγινε μαθήτρια του Μέρλιν, ο οποίος της έμαθε όλα του τα μυστικά. Αυτή σύντομα κατάφερε να ξεπεράσει σε τέχνη και δυνάμεις τον ίδιο της τον δάσκαλο. Θρύλοι αναφέρουν ότι ο Μέρλιν έπεσε θύμα της γοητείας της Μοργκάνα λε Φέι και τελικά τον φυλάκισε σε ένα γυάλινο πύργο (ή σπηλιά κατ’ άλλους).

Στην νέα μας ιστορία, η Μοργκάνα πάλι βρίσκεται αντιμέτωπη με τον Μέρλιν, τον Αρθούρο και τους Ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης. Σίγουρα είναι πολύ δυνατή αλλά μαζί της πλέον έχει και τους νέους της συμμάχους (ή μάλλον καλύτερα υποτελείς), τους εξωγήινους κατοίκους του Δέκατου Πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος. Σε αυτόν τον πλανήτη η Μοργκάνα κατάφερε να ζήσει πολύ περισσότερο κάνοντας μπάνιο σε κάτι λίμνες με νερό. Αυτές οι λίμνες, είναι που της χάρισαν μακροζωία και δύναμη, απαιτώντας όμως κάποιο τίμημα για αυτό από την μάγισσα. Για τον λόγο αυτό παρακολουθεί και περιμένει την στιγμή που θα βρουν οι ιππότες το Άγιο Δισκοπότηρο που θεραπεύει όλες τις ασθένειες, με σκοπό να τους το κλέψει για να θεραπευτεί. Κάνοντας άλλοτε χρήση των μαγικών της δυνάμεων και άλλοτε της δύναμης και του αριθμού των εξωγήινων, προσπαθεί να κυριαρχήσει στον πλανήτη Γη. Ενάντια στο Νέο Κάμελοτ και τους ήρωες του, θα συνεταιριστεί και με τον νόθο υιό του Αρθούρου τον Μόρντρεντ, πιστεύοντας ότι τον έχει υπό τον ελέγχο της. Πράγμα που όπως αργότερα αποδεικνύεται δεν ισχύει απόλυτα, αφού και ο Μόρντρεντ έχει μεγαλεπύβολα σχέδια για τον εαυτό του. Σύντομα ο πόλεμος θα μεταφερθεί στον Δέκατο Πλανήτη, όπου η Μοργκάνα έχει καταφέρει για ακόμη μία φορά να φυλακίσει τον Μάγο Μέρλιν και εδώ είναι που τελικά θα δωθεί η υπέρτατη μάχη η οποία θα κρίνει τον τελικό νικητή.
 

mordred.gif

 

O Τζόρνταν Μάθιου, είναι ο Υπεύθυνος Ασφαλείας του ΟΗΕ, που όμως έχει κάνει μία ανίερη συμμαχία με την Μοργκάνα με απώτερο σκοπό το προσωπικό του όφελος και την κατάκτηση της εξουσίας στην Γη. Από πολύ νωρίς στρέφεται με διαφόρους τρόπους ενάντια στον Αρθούρο και τους Ιππότες του, υποκινούμενος αρχικά από την μάγισσα. Έρχεται όμως η ώρα που θυμάται τον παρελθόν του, γιατί τελικά και αυτός είναι μετεμψύχωση από την παλιά εποχή. Τότε ήταν γνωστός ως Μοντρεντ. Ήταν το νόθο παιδί του Αρθούρου με την αδελφή του Μαργκόζ, που όμως αποφάσισε να το σκοτώσει με τα ίδια του τα χέρια, πνίγοντας το στο ποτάμι. Ο Μοντρεντ, όμως γλίτωσε και μετά από πολλά χρόνια επέστρεψε να πάρει εκδίκηση. Με την βοήθεια της Μοργκάνα (που τον είχε αναλάβει και εκπαιδεύσει όλα αυτά τα χρόνια), αφού σκότωσε τους περισσότερους ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης, στο τέλος στην μεγάλη μάχη του Κάμλαν συγκρούστηκε με τον ίδιο τον Αρθούρο. Εκεί κατάφερε να τραυματίσει θανάσιμα τον βασιλιά, παρόττι ο ίδιος τελικά πέθανε. Αυτά συνέβησαν στον παρελθόν. Είναι δυνατόν η ίδια ιστορία να επαναληφθεί και στο μέλλον; Σίγουρα το μένος του και η ανάγκη για εκδίκηση είναι μεγάλα και θα προσπαθήσει για ακόμα μία φορά να φέρει εις πέρας την προσωπική του βεντέτα με τον Βασιλιά και τους Ιππότες του.


aliens.gif

 

εισβολείς ή αλλιώς εξωγήινοι, έρχονται από τον μόλις ανακαλυφθέν δέκατο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος. Μάλλον, δεν είχαν κανένα σκοπό από μόνοι τους να κάνουν κάποιου είδους επιθετική ενέργεια ενάντια στον πλανήτη μας, όμως πίσω από αυτούς τελικά κρύβεται η Μάγισσα Μοργκάνα Λε Φαι*. Αφού πλέον με την βοήθεια την μάγισσας, κατέληξαν τεχνολογικά να είναι πολύ ανεπτυγμένοι, αυτή ήταν τελικά τους ώθησε να επιτεθούν στην Γη. Για να εκδικηθεί επιτέλους τον Αρθούρο.

*(Στο παρελθόν μετά από μία μάχη με τον Μάγο Μέρλιν, στην οποία έχασε κατά κράτος, η Μοργκάνα αποφάσισε να προσπαθήσει να βρει νέες μεθόδους και δυνάμεις για να τον πολεμήσει. Στην διαδικασία αυτής της προσπάθειας, βρέθηκε στον δέκατο πλανήτη (!). Εκεί βρήκε μία νέα πηγή που της έδινε δυνάμεις που όλο και με τον καιρό μεγάλωναν, ενώ παράλληλα αφού επιβλήθηκε με αυτές στους εξωγήινους, άρχισε να τους εκπαιδεύει και να τους μαθαίνει τις επιστήμες και τους κανόνες της λογικής).
 


owenmacallister.gif

 

Ο Λοχίας Όουεν Μακ Άλιστερ, δεν είναι κάποια μετεμψύχωση από το παρελθόν. Είναι όπως και ο Τομ, άνθρωπος της εποχής του. Μόνο που αυτός τελικά βρίσκεται να πολεμάει από την "άλλη πλευρά". Ο Όουεν την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής του, αυτή του γάμου του, διαπίστωσε ότι πολλά πράγματα μπορούν να πάνε στραβά. Η γυναίκα που αγαπούσε, η Άμπερ Μαρτς (Λαίδη Τριστάνα) τον παρατάει σύξυλο και φεύγει με έναν άγνωστο άνθρωπο. Χωρίς να του δοθούν εξηγήσεις, χωρίς να ξέρει τελικά τί έγινε, σύντομα η αγάπη του μετατρέπεται σε μίσος. Μίσος ενάντια σε αυτούς που του πήραν την γυναίκα. Δεν ενδιαφέρεται πια για τίποτα, παρά μόνο το πως θα τους εκδικηθεί. Με την βοήθεια του Τζόρνταν Μάθιου αρχικά και της Μάγισσας Μοργκάνα μετά, θα του δοθούν πολλές ευκαιρίες να το κάνει αυτό. Παρότι αρχικά φαίνεται να είναι ασήμαντος σαν "χαρακτήρας", και αυτός θα παίξει έναν σημαντικό ρόλο στην όλη ιστορία, προκαλώντας αρκετούς τραυματισμούς και πλήγματα στον Βασιλιά και τους Ιππότες του.

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Τελικά οι εχθροί είναι αρκετοί και βεβαίως πολύ σημαντικοί.

Σε αυτό το σημείο τελείωσα το αφιέρωμα μου στους κακούς

του μύθου του Camelot 3000.

 

Θα καταφέρει ο Αρθούρος και οι Ιππότες του να τους νικήσουν και

να φέρουν την ειρήνη στον πλανήτη μας; Εάν ναι, πληρώνοντας τί

τίμημα για αυτό;

 

(εδώ κλείνουν και οι παρουσιάσεις μου, στην ενότητα του Camelot3000)

 

 

Αφιέρωμα στην Ελληνική Έκδοση :beer:

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Κι αν δεν είχα διαβάσει την ιστορία.. αυτό το άρθρο θα με παρακεινούσε! Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

φοβερο κομικ

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.