Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μια εικόνα, 323 λέξεις [Κουκουλάς Γιάννης, efsyn.gr, 23/12/2022]


ramirez

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  2298
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1612
  • Content Count:  5046
  • Reputation:   34543
  • Achievement Points:  5054
  • Days Won:  14
  • With Us For:  6181 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

1945. Άλλες εποχές, άλλα ήθη, άλλες εκδοτικές επιλογές κι άλλες αναγνωστικές συνήθειες. Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία κόμικς που απευθύνεται σε ένα αμιγώς παιδικό κοινό, στις μέρες μας οφείλει να βασίζεται σε συγκεκριμένα μοτίβα και να υπακούει σε μια, έστω και ξεχειλωμένη, πολιτική ορθότητα. Τότε όμως;

 

 

11.thumb.jpg.2ccd54a1764cf45abaf3f81d2b831d14.jpg

 

 

Στο 38ο τεύχος του Sensation Comics με πρωταγωνίστρια τη Wonder Woman, ο σεναριογράφος William Moulton Marston, ψυχίατρος που χρόνια νωρίτερα είχε ανακαλύψει τη συσκευή ανίχνευσης ψεύδους και εμπνευστεί την ατρόμητη Αμαζόνα, και ο σχεδιαστής Harry Peter φιλοτέχνησαν μια ιστορία η οποία με σημερινά κριτήρια θα θεωρούνταν επιεικώς ανοσιούργημα, θα κοβόταν χωρίς δεύτερες σκέψεις και οι δημιουργοί της θα έπρεπε να επισκεφθούν τους συναδέλφους του πρώτου για να δεχτούν συμβουλές.

 

Με βάση το σενάριο, η Wonder Woman μαθαίνει τη δυσάρεστη οικονομική κατάσταση μιας φτωχής οικογένειας μέσω του σκεπτικισμού του μικρού Pete που αμφισβητεί την ύπαρξη του Άη Βασίλη. Ο Pete είναι ορφανός από πατέρα, φιλοξενείται με τη μαμά του και την αδελφή του στο σπίτι του κακοποιού θείου του, τα προηγούμενα Χριστούγεννα δεν πήρε κανένα δώρο κι αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν να υπάρχει ένας Άγιος που έχει αφήσει την οικογένειά του σε τέτοια κατάσταση. Η Wonder Woman αναλαμβάνει δράση. Φορτώνει το αόρατο αεροπλάνο της με δώρα, το καθοδηγεί με το μαγικό της λάσο και κατευθύνεται στο σπίτι του μικρού Pete.

 

 

12.thumb.jpg.4e8ddc72bf0b69b396e0b19b021d92c9.jpg

 

 

Εκεί ανακαλύπτει τη σκληρή πραγματικότητα: ο θείος του Pete δέρνει τη φτωχή χήρα και τα παιδιά της, σπάει τα λιγοστά παιχνίδια τους και κρύβει ράβδους από χρυσό σε ένα μυστικό δωμάτιο. Όταν η Wonder Woman επεμβαίνει, ο μαφιόζος θείος δένει τα παιδιά με δυναμίτη και απειλεί να τα ανατινάξει αν η υπερηρωίδα, δεμένη πισθάγκωνα, δεν μεταφέρει τις ράβδους με την πλάτη της. Η ιστορία, γεμάτη γροθιές, μαστίγια, χειροπέδες, μαχαίρια, όπλα, πυροβολισμούς και εκρήξεις, τελειώνει ευτυχώς με happy end. Η Wonder Woman βρίσκει τότε την ευκαιρία για ένα μελοδραματικό λογύδριο περί αγάπης και χριστουγεννιάτικου πνεύματος. Το οποίο είχε πάει περίπατο μέχρι το τελευταίο καρέ. Και σίγουρα από το «επόμενο» και μετά.

 

 

 

 

Και το σχετικό link...

 

 

Επεξεργασία από ramirez
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.