Μετάβαση στο περιεχόμενο

BOWIE: ΑΣΤΡΟΣΚΟΝΗ, ΑΚΤΙΝΟΠΙΣΤΟΛΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ


nikolas12

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Τίτλος:
BOWIE: ΑΣΤΡΟΣΚΟΝΗ, ΑΚΤΙΝΟΠΙΣΤΟΛΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ
Σενάριο/Kείμενα:
Steve Horton, Michael Allred
Σχέδιο:
Michael Allred
Σχέδιο εξωφύλλου:
Michael Allred
Hμερ. έκδοσης:
11-2022
Εξώφυλλα:
1 + 1 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
1
Κατηγορία:
Αυτοτελές
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με μαλακό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Βιογραφικό
Μέγεθος:
21.0 x 28.0
Σελίδες:
160
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Μετάφραση:
Γιάννης Νενές
Χρωματισμός:
Laura Allred, Han Allred
Πρωτότυπος τίτλος:
Bowie: Stardust, Rayguns, and Moonage Daydreams
Προέλευση:
Αμερικανική
ISBN:
978-960-436-884-6
Ονομαστική τιμή:
25€

  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  382
  • Content Count:  3873
  • Reputation:   35179
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2045 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

BOWIEOXY_0001.jpg  BOWIEOXY_0001z.jpg

 

Σύνοψη από την εκδοτική:

 

bowie-graphic-book.webp

 

BOWIE ΑΣΤΡΟΣΚΟΝΗ, ΑΚΤΙΝΟΠΙΣΤΟΛΑ & ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ
 

Ένα από τα πιο μαγνητικά είδωλα της σύγχρονης ποπ κουλτούρας. Ο David Bowie σαγήνευσε γενιές θαυμαστών με την αντισυμβατική περσόνα του. Η κληρονομιά του σαν μουσικός είναι αξιοσημείωτη και υπερβαίνει τα είδη. Όμως σαν περφόρμερ του θεάματος υπερέβη τη θεατρικότητα της σκηνής με την ψυχεδελική αισθητική του, την υπερφυσική εικόνα του και τον τρόπο να αιωρείται στα όρια του σουρεαλιστικού. Το graphic novel που κρατάτε εξιστορεί την άνοδο της καριέρας του David Bowie.

 

bowie-stardust-rayguns-moonage-scaled.webp


Από την αφάνεια στη φήμη, καθώς και την άνοδο και πτώση του Ziggy Stardust. Ο Ziggy συνοδεύει τον Bowie στη μετ’ εμποδίων πορεία του προς την κορυφή. Αλλά όταν οι Spiders from Mars τελικά διαλυθούν και ο Bowie φύγει από το Λονδίνο για μια νομαδική ζωή στο εξωτερικό, πρέπει να αφήσει πίσω του την περσόνα του Ziggy και να ξεκουραστεί για τα καλά. Το τέλος του Ziggy αλλάζει τελικά όχι μόνο τον Bowie αλλά και τον ίδιο τον κόσμο.


Αυτή η εικονογραφημένη βιογραφία αφηγείται την ιστορία ενός από τους πιο διάσημους και αγαπημένους μουσικούς όπως ποτέ δεν έχει ξαναγίνει. Με graphic αφηγήσεις του μπεστ-σέλερ καλλιτέχνη των New York Times Mike Allred και του αναγνωρισμένου από τους κριτικούς συγγραφέα Steve Horton.

 

Η ιστορία:

 

61ipCNALigL._AC_SY350_.jpg

 

Δεν γίνεται να ακούς ροκ μουσική και να μην έχεις ακούσει έστω και ένα κομμάτι του Davie Bowie. Ο Άγγλος τραγουδιστής, μουσικός και ηθοποιός είναι μια από τις πιο χαρισματικές και ταλαντούχες μουσικές φιγούρες όλων των εποχών. Το Bowie λοιπόν είναι ένα βιογραφικό κόμικ που αφηγείται τη ζωή του και την καριέρα του με το συγκρότημα του. Ξεκινάει από την αρχή της καριέρας του και τις διάφορες αποτυχίες του στην καθιέρωση μέχρι την πλήρη αναγνώριση και τις συνεχείς περιοδείες σε όλο τον κόσμο με το συγκρότημα του.

 

91V2XKJq-4L.jpg

 

Απεικονίζει τις εσωτερικές τριβές, τη γνωριμία του με πασίγνωστους καλλιτέχνες, ανερχόμενους μουσικούς, ακόμα και είδωλα του και το πως ο ίδιος έφτιαξε την οικογένεια του, αλλά το πιο βασικό απ' όλα είναι ότι βλέπουμε τις περσόνες του. Ο Bowie μετά την καθιέρωση κατάφερνε με κάθε δίσκο και έφερνε κάτι εντελώς καινούριο, εντελώς πρωτοποριακό, δοκίμαζε τα όρια του αλλά και τα όρια μιας συντηρητικής κοινωνίας και η αγάπη που εισέπραξε για όλα αυτά είναι που τον κάνει τόσο σπουδαίο και μοναδικό πέραν της μουσικής του.

 

david_bowie_0.webp

 

Από τον Major Tom μέχρι τον glam rock superstar Ziggy Stardust και από τον Aladdin Sane στον Thin White Duke, το κόμικ απεικονίζει όλες τις αλλαγές που έκανε ο Bowie στην καριέρα του και πως με κάθε νέο δίσκο έπιανε νέες κορυφές μουσικά, αλλά ταυτόχρονα όριζε το στυλ της εκάστοτε εποχής. Κάθε αλλαγή του επηρεαζόταν από την προσωπική ζωή και έβγαινε τελείως φυσικά χωρίς καμία συγκεκριμένη προσπάθεια.

 

Το σχέδιο:

 

Bowie+Art+3.jpg

 

Φανταστικό! Ο Michael Allred έχει πάρει Eisner, αλλά είναι γνωστός κυρίως στον χώρο των ανεξάρτητων κόμικ και ένα κόμικ όπως το Bowie τέτοιον σχεδιαστή ήθελε. Είναι eye candy. Τα εξώφυλλα των δίσκων είναι σαν να τα βλέπεις σε φωτογραφία, κάθε γνωστός και άγνωστος μουσικός που εμφανίζεται είναι ολόιδιος, τα πρόσωπα είναι εκφραστικά, οι σκηνές από συναυλίες είναι γεμάτες ένταση, τα καρέ εναλλάσσονται με μαεστρική σκηνοθεσία, είναι φανταστικό και έχω καιρό να ενθουσιαστώ τόσο με σχέδιο σε κόμικ. Περιττό να πω ότι έχει κερδίσει Eisner και για τον χρωματισμό της Laura Allred που είναι μαγικός και για το Σχέδιο και τα Μελάνια του Michael Allred. Πάρτε το και χαζέψτε το, θα πάθετε πλάκα.

 

Η έκδοση:

 

Untitled-design-7.webp

 

Κατ' αρχάς μπράβο στις εκδόσεις Οξύ που μας προσφέρουν ένα τόσο καλό και βραβευμένο κόμικ στα ελληνικά. Ό,τι και να πω για το Bowie είναι λίγο. Κομιξάρα με βιογραφική ιστορία ενός σπουδαίου μουσικού με τόσο τρομερό σχέδιο πρέπει να την τιμάμε. Μεγάλο μέγεθος, καλό χαρτί που αποτυπώνει άψογα τον χρωματισμό, απολαυστική έκδοση. Το μόνο που με χάλασε λίγο ήταν ότι το χαρτί του εξωφύλλου τσακίζει εύκολα και στην τσάντα που το μετέφερα δημιουργήθηκε μια μικρή τσάκιση. Μιλάμε όμως για τίποτα το σπουδαίο. Το μόνο φοβερό είναι η έκδοση και αν αγαπάτε όσο και εγώ τον Bowie σας την προτείνω ανεπιφύλακτα!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.