Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μια εικόνα, 320 λέξεις [Κουκουλάς Γιάννης, efsyn.gr, 17/12/2022]


ramirez

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  2298
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1611
  • Content Count:  5042
  • Reputation:   34518
  • Achievement Points:  5050
  • Days Won:  14
  • With Us For:  6178 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Σύμφωνα με την ιστορία του «The Last Christmas», ο κόσμος οδηγείται προς την αυτοκαταστροφή του και τα πυρηνικά δίνουν τη «λύση».

 

 

kare.thumb.jpg.3172d7740404362bd16e2de41c245ac9.jpg

 

 

Χριστούγεννα πλησιάζουν, χριστουγεννιάτικη κι η θεματολογία μας. Αλλά όχι χαρούμενη και γιορταστική. Επηρεασμένη από το χιουμοριστικά μακάβριο «The Last Christmas» των Gerry Duggan, Brian Posehn και Rick Remender και ως εκ τούτου απαισιόδοξη παρά το φαινομενικό happy end. Η σειρά κυκλοφόρησε τις παραμονές των Χριστουγέννων του 2006 από την Image Comics και ολοκληρώθηκε λίγους μήνες αργότερα, αφήνοντας εμβρόντητο το αναγνωστικό κοινό που την ακολούθησε λόγω της ανατροπής κάθε στερεότυπου γύρω από το χριστουγεννιάτικο κλίμα.

 

Σύμφωνα με την ιστορία, ο κόσμος οδηγείται προς την αυτοκαταστροφή του και τα πυρηνικά δίνουν τη «λύση». Στο μετα-αποκαλυπτικό τοπίο που διαμορφώνεται, τα ιερά και τα όσια του παρελθόντος αντικαθίστανται σιγά-σιγά από τη βία και τις μάχες για επιβίωση. Ακόμα και ο Βόρειος Πόλος δέχεται επίθεση. Η κυρία Άη Βασίλη πέφτει νεκρή. Τα περισσότερα ξωτικά σκοτώνονται, πολλά εγκαταλείπουν το αφεντικό τους και κάποια ετοιμάζουν αντεπίθεση. Οι τάρανδοι το σκάνε. Ο ίδιος ο Άγιος πέφτει σε κατάθλιψη, το ρίχνει στο ποτό, αποφασίζει να αυτοκτονήσει. Προσπαθεί να πνιγεί αλλά μάταια. Λούζεται με βενζίνη και ανάβει φωτιά. Πάλι τίποτα. Κρεμιέται από τα λαμπιόνια. Αποτυχία. Ο Άη Βασίλης δεν μπορεί να πεθάνει όσο τα παιδιά πιστεύουν σ’ αυτόν. Όλα τον έχουν ξεχάσει εκτός από ένα που επιμένει να του στέλνει γράμματα. Αποφασίζει να ξεκινήσει το τελευταίο του ταξίδι, να βρει το παιδί, να το σκοτώσει και μετά να αναπαυθεί. Η οργή του ξεχειλίζει μέχρι που φτάνει στους λιγοστούς επιζώντες. Τα ζόμπι καραδοκούν σε κάθε γωνιά και αυτός πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του. Θα ολοκληρώσει το μοχθηρό, εγκληματικό και αυτολυτρωτικό σχέδιό του ή θα κάνει το μεγάλο come back;

 

Ε, μη δώσουμε και το τελικό spoiler... Αναζητήστε το «The Last Christmas» και διαβάστε το μαζί με άλλα κόμικς που με διάθεση παρωδίας του πνεύματος των Χριστουγέννων δεν ακολουθούν την πεπατημένη. Με τόσα φωτάκια, ελαφάκια, τραγουδάκια, χρυσόσκονη και ζάχαρη, τα κόμικς αυτά μας προσγειώνουν σε μια σκληρή πραγματικότητα που απέχει πολύ από το εορταστικό κλίμα. Σ’ αυτά τα κόμικς θα επανέλθουμε.

 

 

 

 

Και το σχετικό link...

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.