Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 438 [Το κύπελλο του Μόντορ 4]


Μενίγ Πουαγώ

Πώς σας φάνηκε το τεύχος;  

2 Μέλη έχουν ψηφίσει

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Παρακαλούμε να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε για να ψηφίσετε σε αυτή τη δημοσκόπηση.

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  25448
  • Group:  Members
  • Topic Count:  392
  • Content Count:  4289
  • Reputation:   33964
  • Achievement Points:  4411
  • Days Won:  8
  • With Us For:  4288 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

MIKYMAOUSE_0438.jpg



Το αγαπημένο μας περιοδικό, στο 438ο τεύχος, κυκλοφορεί την Παρασκευή 4/11 και φιλοξενεί τις εξής ιστορίες:


Από την σειρά Σπορ Ντακ έχουμε τις κάτωθι μονοσέλιδες ιστορίες.
 

  • Like 6
  • Read 1
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25448
  • Group:  Members
  • Topic Count:  392
  • Content Count:  4289
  • Reputation:   33964
  • Achievement Points:  4411
  • Days Won:  8
  • With Us For:  4288 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #438 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο.

MIKYMAOUSE_0438.jpg

Εδώ Λιμνούπολη! (By Silvia Ziche) :yahoo:
Ιστορίες.

Το κύπελλο του Μόρντορ: "Δεύτερο ημίχρονο." (Δ΄ μέρος).


Το δεύτερο ημίχρονο σε λίγο αρχίζει.

Spoiler

Ο Μαγικός Καθρέφτης δε ξεχνάει να σχολιάσει τα τελευταία γεγονότα. Δηλαδή την αξιόλογη παρουσία της ομάδας της Μάτζικας. Αλλά και την αποκάλυψη πως ο προπονητής-φάντασμα είναι ο παππούς του Μόντορ. Με αποτέλεσμα η Μάτζικα να τον απολύσει λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης. Αν δε το καταλάβατε έχουμε μεταφερθεί ήδη στα αποδυτήρια της ομάδας της Μάτζικας. Εκεί τα τρία ξαδέρφια διαμαρτύρονται για τον τρόπο επιστροφής τους από το ταξίδι. Τα τρία ανιψάκια όμως αναφέρουν πόσο τους βοήθησαν οι συμβουλές του προπονητή. Ειδικά με την ιδέα-εύρημα του μοιράσματος των αναμνήσεων. Ο μόνος που δε μοιράστηκε την δική του ήταν ο Σκρούτζ. Που δε την βρήκε και τόσο καλή ιδέα. Ο Φέθρυ σοκάρεται όταν μαθαίνει από τον Γκαστόνε πως ο αγώνας δε τελείωσε. Τα τεκταινόμενα στα αποδυτήρια των παπιών τα κρυφακούει ο Μόντορ. Εν τέλει ο Σκρούτζ δέχεται να μοιραστεί την πρώτη του ποδοσφαιρική ανάμνηση.

Ο Μόντορ επιστρέφει στα αποδυτήρια της δικής του ομάδας σκεφτικός. Οι συμβουλές τους παππού του ήταν πολύ καλές. Η ομάδα του μπορεί να αποτελείται από τους καλύτερους. Αλλά της λείπει η συνοχή. Από την άλλη η ομάδα της Μάτζικας μπορεί να μην αποτελείται από έμπειρους αλλά είναι δεμένη. Οπότε για να είναι σίγουρος ότι θα νικήσει η ομάδα του καταφεύγει στην μαγεία. Δημιουργεί έναν σωσία του για το γήπεδο και επιστρέφει στο Μαγικό Ποδοσφαιράκι. Που είναι έρημο γιατί όλοι είναι έξω και παρακολουθούν τον αγώνα στις γιγαντοοθόνες. Ετοιμάζεται για την μαγική αντεπίθεση.

Στα αποδυτήρια των παπιών ο Σκρούτζ μοιράζεται την ανάμνησή του και οι πάντες ενθουσιάζονται. Στο Μαγικό Ποδοσφαιράκι ο Μόντορ μεταμορφώνεται σε φίλαθλο και βάζει τους παίκτες του στο επιτραπέζιο παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα από την τηλεόραση του μαγαζιού. Ο Σκρούτζ δεν ενθουσιάζεται που οι υπόλοιποι ενθουσιάστηκαν με την ανάμνησή του. Οι αναγνώστες όμως δε θα την μάθουμε ποτέ. Αλλά αυτό τους έδωσε κουράγιο ώστε να βγουν πιο αποφασιστικοί στο γήπεδο. Αν και το κατάλαβε πως από πίσω κρύβεται δάκτυλος μαγείας. Πράγμα που η Μάτζικα δε το αρνήθηκε. Οι ομάδες επιστρέφουν στον αγωνιστικό χώρο. Μετά από μία μικρή προθέρμανση αμφοτέρων των πλευρών αρχίζει το δεύτερο ημίχρονο.

Η σέντρα εκτελείται και τα παπιά παίρνουν την μπάλα. Ο Μόντορ αρχίζει τα κόλπα του. Ο Ντόναλντ σώζει τον Χιούη από τον αφηνιασμένο γορίλλα την τελευταία στιγμή. Μέχρι και οι συμπαίκτες του παραδέχονται πως αυτό που έκανε ήταν υπερβολικό. Εκείνος είπε πως ένοιωσε να μην ελέγχει τον εαυτό του. Έξω από το Μαγικό Ποδοσφαιράκι όλοι γιουχάρουν αυτή την εξέλιξη. Ο ιδιοκτήτης μπαίνει μέσα και βλέπει τον "Μόντορ" να παίζει μόνος του με την δικαιολογία ότι εξασκείται. Καταφέρνει να τα μπαλώσει. Συνειδητοποιεί όμως πως δε του μένει και πολύ χρόνος για να γυρίσει το παιχνίδι προς όφελός του. Επιστροφή στο γήπεδο όπου ο αγώνας συνεχίζεται.

Τα παπιά στην επίθεση και οι παίκτες του Μόντορ στην άμυνα. Ο Μόντορ τα δίνει όλα το ίδιο και η ομάδα της Ιταλίδας μάγισσας. Βέβαια, την φυσική τους κατάσταση δε την λες και την καλύτερη. Αλλά έχουν ψυχή. Όπως και ικανότητες. Ο σχολιαστής του αγώνα αναφέρει την σέντρα του Ντόναλντ και την έξοδο του Φέθρυ από τον αγώνα μετά από πτώση. Έτσι και η ομάδα της Μάτζικα μένει με δέκα παίκτες. Ο Μόντορ τα δίνει όλα. Ένα δυνατό σουτ του τερματοφύλακά του στέλνει την μπάλα μακριά. Οι συμπαίκτες του περνάνε στην επίθεση, Μερικές ωραίες τρίπλες και ο Σκρούτζ δε καταφέρνει να προστατέψει το τέρμα του. 2-1 το σκορ, Το γεγονός δε περνάει απαρατήρητο από τον Μαγικό Καθρέφτη. Ούτε ο σχολιασμός από τα νεύρα του Σκρούτζ.

Παπιά και φίλοι συνεχίζουν άξια των αγώνα παρ' όλη την σωματική κόπωση. Οι επαγγελματίες παίρνουν την μπάλα και πάνε πάλι για γκολ. Ο Γλόμπος περνάει στην άμυνα και καταφέρνει κάτι μοναδικό. Να βγάλει νοκ-άουτ τον αντίπαλο. Φυσικά παίζει θέατρο. Το πέναλτι δίνεται προς απογοήτευση Γλόμπου και οπαδών-θαμώνων του γνωστού μαγαζιού. Ο Μόντορ δε θα μπορούσε παρά να είναι ικανοποιημένος. Το πέναλτι εκτελείται. Ο Σκρούτζ αποκρούει!!! Χαμός στο γήπεδο και στις  εξέδρες. Στο Μαγικό Ποδοσφαιράκι οι φίλαθλοι βλέπουν ένα παράφρων να χτυπιέται μόνος του μπροστά στο επιτραπέζιο. Μάτζικα και συμπαίκτες συγχαίρουν τον Σκρούτζ. Ο Μαγικός Καθρέφτης είναι κατενθουσιασμένος. Ο διαιτητής σφυρίζει την λήξη του αγώνα. Στο μαγαζί όλοι είναι απογοητευμένοι. Ο Μόντορ επιστρέφει στο γήπεδο. Παίρνει την κανονική του μορφή και διώχνει των σωσία του.

Μόνο το χειροκρότημα δεν απολαμβάνει όμως. Ακόμα και οι παίκτες του ,που είναι σε πλήρη άγνοια, απορούν με την αντίδραση των φιλάθλων. Ο Κύρος το βλέπει πιο αισιόδοξα το θέμα από επιστημονικής απόψεως. Δε τον συμμερίζεται και ο Παντάξιος όμως. Ο Ντόναλντ και τα ανίψια του χαίρονται που έχουν την εξέδρα με το μέρος τους. Έχουν ακόμα τις ευχές τους. Αλλά ένα από τα ανιψάκια ανησυχεί για την Μάτζικα. Ο Μόντορ χωρίς να κρύψει την ικανοποίηση του αφαιρεί από την Μάτζικα τις μαγικές της δυνάμεις. Ο Μόντορ ετοιμάζεται για την απονομή του κυπέλλου (του). Οι ανώτατοι δικαστές όμως έχουν άλλοι άποψη. Προς μεγάλη του έκπληξη.

Δε κατέβηκαν για να δουν την απονομή. Αλλά για να τον βάλουν στην θέση του. Αναφέρουν ότι ο ίδιος παρέβη τους δικού του κανόνες χρησιμοποιώντας μαγεία στο γήπεδο. Στον αγωνιστικό χώρο εμφανίζονται θαμώνες του γνωστού πλέον εστιατορίου με το ποδοσφαιράκι. Που είναι στην κυριολεξία μαγικό και με καλούς τρόπους. Οπότε δεν αποκάλυψε τίποτα στον Μόντορ. Τα είπε όλα όμως μετά. Διότι είναι ένα ποδοσφαιράκι με καλούς τρόπους. Τα τρία ανιψάκια αναφέρουν ότι λόγω της απάτης η νίκη πάει σε εκείνους. Οπότε και η Μάτζικα πρέπει να ξαναπάρει πίσω τις δυνάμεις της. Οι Ανώτατοι Δικαστές λένε πως αυτό δε γίνεται. Πως ο Μόντορ θα μπορούσε να πάρει  εκδικήση και χωρίς τον αγώνα. Η ομάδα της Μάτζικα ,πλην του Πασχάλη, έχει ακόμα τις ευχές της.

Με πρωτεργάτες τα ανιψάκια συμφωνούν όλοι να ευχηθούν η Μάτζικα να ξαναγίνει όπως πριν. Θυμίζοντας στους υπόλοιπους πόσα περάσανε για να φτάσουν μέχρι εδώ Από εκείνον τον αγώνα στο αγρόκτημα της Ελβίρας. Τις κακουχίες που περάσανε. Την νίκη εναντίον των πήλινων στρατιωτών. Μέχρι και την απόδοσή τους στο γήπεδο. Παπιά και φίλοι κλοτσούν  τις μαγικές σφαίρες τους. Οι δυνάμεις της Μάτζικα επιστρέφουν αν και εξασθενημένες. Διότι ο Σκρούτζ το σκέφτεται ακόμα να κάνει την δική του. Εν τέλει για το καλό των επιχειρήσεών του ,όπως θέλει να πιστέψουμε κάνει και εκείνος την ίδια ευχή. Πού βρίσκεται όμως ο Μόντορ;

Στο ησυχαστήριο του παππού του εκτελώντας χρέη γενικών καθηκόντων. Όπου απαγορεύεται η μαγεία. Εξάλλου δεν είχε που να πάει μετά την καθαίρεση και την αποπομπή του. Αλλά ακόμα απορεί πως η Μάτζικα πήρε πίσω τις δυνάμεις της. Ο παππούς του του λέει ότι στο αθλητικό πνεύμα οφείλονται όλα. Οι οπαδοί ευχήθηκαν το ίδιο με τα παπιά στο τέλος και αυτό δυνάμωσε τις ευχές τους. Τι κέρδισαν από όλα αυτά; Μια υπέροχη εμπειρία στο σύνολό της. Μιά απίστευτη περιπέτεια, το δέσιμο σαν ομάδα και την καθολική αποδοχή των οπαδών. Από ότι φαίνεται σα να άλλαξε και ο Μόντορ.

Όχι ότι δε πήραν και τα υλικά αγαθά που επιζητούσαν στο τέλος. Δώρα, για τα τρία ανιψάκια. Αιώρα με παρελκόμενα ο Ντόναλντ. Μία πισίνα ο Κύρος. Βασικά δεν ήθελε αυτό... Μία βάρκα ο Παντάξιος. Ακόμα και το παπί που έχει τα πάντα έμεινε με την αξέχαστη ανάμνηση αυτής της υπέροχης περιπέτειας. Ήρθε η ώρα όμως να αντιμετωπίσει τη νέα επίθεση της Μάτζικας. Επιστροφή λοιπόν στην καθημερινή ρουτίνα. Μέχρι την επόμενη περιπέτεια...



"Διπλή επέτειος."

Ο Σκρούτζ εκμεταλλεύεται την συζυγία των πλανητών  για να βγάλει ακόμα περισσότερο χρήμα. Λογαριάζει όμως χωρίς τον αστερισμό της Παρθένου.

"Διπλή ληστεία."

Η Μάτζικα για άλλη μία φορά προσπαθεί να πάρει την Τυχερή Δεκάρα. Καταλήγει να κυνηγάει τον... κλέφτη.

"Το καινούριο σπίτι του Πλούτο."

Ο Μίκυ προσπαθεί να φτιάξει ένα σπιτάκι για τον Πλούυτο. Ο Ήτα Βήτα πληρώνει τα... σπασμένα.

Παπιά στο σινεμά: "Ταινία απόδρασης."

Ο Παντάξιος και η Δεσποινίς Ευταξία μαθαίνουν με τον δύσκολο τρόπο πως το αφεντικό του δε κάνει βερεσέδια.

"Η εποχή της κάρτας."

Ο Μίκυ μαθαίνει στον Γκούφυ πως να πληρώνει χωρίς χρήματα. Στο τέλος όμως του ζητάει... μετρητά.

"Αμείλικτος εκδικητής."

Ο προεκλογικός πυρετός πιάνει τον Ντόναλντ δέσμιο των υποψηφίων. Οπότε αναλαμβάνει το alter ego του. 

Μονοσέλιδες ιστορίες.

Σπορ Ντακ: "Πού είναι το σκουφάκι σου;"
Σπορ Ντακ: "Σούπερ μπάλα."


Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ.

Εν κατακλείδι.

Η ποδοσφαιρική περιπέτεια κλείνει με ένα άκρως επικό και από όλες τις απόψεις επεισόδιο. Με καταιγιστική δράση και ωραία μηνύματα. Το συγκεκριμένο ποδόσφαιρο πραγματικά το απόλαυσα!!! 

Πολύ καλή και με τριπλό φόρο τιμής η ιστορία της διπλής επετείου. Ακολουθεί η διπλή ληστεία με μια καλή κόντρα μεταξύ Σκρούτζ και Μάτζικας.  Η βουβή ιστορία με τον Μίκυ, τον Πλούτο και τον άνθρωπο από το μέλλον έχει την πλάκα της. Συμπαθητική η ιστορία με τους δύο υπαλλήλους  του Σκρούτζ. Διδακτικότατη η ιστορία με τον Μίκυ και τον Γκούφυ. Αν και προσωπικά τρομάζω όταν αυτό το ενδεχόμενο θα γίνει πραγματικότητα. Το τεύχος κλείνει με μία άκρως απολαυστική ιστορία με τον Ντόναλντ και τον Φάντομ.

Οι αθλητικές μονοσέλιδες του τεύχους Βγάζουν ένα χαμόγελο.

Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. Το κύπελλο του Μόρντορ: "Δεύτερο ημίχρονο." (Δ΄ μέρος)
2. "Αμείλικτος εκδικητής."
3. 'Διπλή επέτειος."
4. "Διπλή ληστεία."
5. Παπιά στο σινεμά: "Ταινία απόδρασης."
6. "Το καινούριο σπίτι του Πλούτο."
7. "Η εποχή της κάρτας.

8.4/10!!!
  Όμορφα ξεκίνησε ο Νοέμβρης!!! :D

:hop: :hop: :hop:

  • Like 6
  • Read 1
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  38500
  • Group:  Members
  • Topic Count:  5
  • Content Count:  407
  • Reputation:   4051
  • Achievement Points:  567
  • Days Won:  2
  • With Us For:  797 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

2 ώρες πριν, Μενίγ Πουαγώ είπε:

Η ποδοσφαιρική περιπέτεια κλείνει με ένα άκρως επικό και από όλες τις απόψεις επεισόδιο. Με καταιγιστική δράση και ωραία μηνύματα. Το συγκεκριμένο ποδόσφαιρο πραγματικά το απόλαυσα!!! 

Συμφωνώ απόλυτα.

Μας άφησε με την απορία για το ποια ήταν η ανάμνηση του Σκρουτζ από την πρώτη του επαφή με το ποδόσφαιρο, που του ζητήθηκε να δείξει στο ημχ, αλλά λογικά επειδή δεν υπήρξε ποτέ, έβαλε το χεράκι της η Ματζικα. Η πρώτη του φόρα ήταν αυτός ο αγώνας και για αυτό η Ματζικα του δώρισε στο τέλος τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας με την ανάμνηση της απόκρουσης του στο πέναλτι.

  • Like 5
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  754
  • Content Count:  12905
  • Reputation:   94408
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  427
  • With Us For:  4624 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Στο αρχικό θέμα περάστηκε το εξώφυλλο του τεύχους και τα links των ιστοριών στο Inducks.

 

Επίσης, περάστηκε και το εξώφυλλο του τεύχους στην κριτική του καλού φίλου @ Μενίγ Πουαγώ . :) 

 

 

:beer:

  • Like 6
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • Indian changed the title to ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 438 [Το κύπελλο του Μόντορ 4]

  • Member ID:  32676
  • Group:  Members
  • Topic Count:  39
  • Content Count:  683
  • Reputation:   5387
  • Achievement Points:  730
  • Days Won:  8
  • With Us For:  2225 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  38

Σχετικά με τη Διπλή Επέτειο...

 

Spoiler

Η ιστορία δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο Topolino 2967 που κυκλοφόρησε στις 9 Οκτωβρίου 2012, λίγες μέρες μετά τα πενήντα χρόνια από τη διπλή επέτειο του τίτλου. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου του 1962 κυκλοφόρησε το πρώτο single των Beatles με τίτλο Love me Do αλλά και η πρώτη ταινία του James Bond, το Doctor Νο. Η 5η Οκτωβρίου θεωρείται μάλιστα ως Jame Bond Day.

 

Με εξέπληξε ευχάριστα ότι η Καθημερινή δημοσίευσε την ιστορία το 2022, δηλαδή στην επέτειο των 60 ετών και όχι σε μία απλή τυχαία ημερομηνία. Το χάσαμε λίγο με το μήνα βέβαια αλλά δε βαριέσαι...

 

 

  • Like 7
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  38010
  • Group:  Members
  • Topic Count:  16
  • Content Count:  562
  • Reputation:   4385
  • Achievement Points:  622
  • Days Won:  1
  • With Us For:  918 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  16

Μόλις παρατήρησα ότι το πλάι του τεύχους δεν είναι το συνηθισμένο μαύρο αλλά έχει λίγο μπλε στη μια άκρη για να ταιριάζει με το εξώφυλλο. Ωραίο αυτό.

  • Like 6
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.