Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ: ΠΑΙΔΙ-ΦΑΝΤΑΣΜΑ, ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ!


Indian

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Τίτλος:
ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ (Ο): ΠΑΙΔΙ-ΦΑΝΤΑΣΜΑ, ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ!
Σενάριο/Kείμενα:
Γιώργος Βλάχος
Σχέδιο:
Κώστας Φραγκιαδάκης
Σχέδιο εξωφύλλου:
Κώστας Φραγκιαδάκης
Hμερ. έκδοσης:
29-10-2022
Εξώφυλλα:
1 + 1 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
1
Κατηγορία:
Αυτοτελές
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Καρφίτσα
Περιεχόμενο:
Περιπέτεια
Μέγεθος:
17.0 x 24.0
Σελίδες:
28
Χρώμα:
Ασπρόμαυρο (ΑΜ)
Lettering:
Τίνα Χελιώτη
Επιμέλεια:
Λεωκράτης Ανεμοδουράς
Προέλευση:
Ελληνική
ISBN:
978-618-206-124-4
Ονομαστική τιμή:
4,20€
Ομαδοποίηση:

  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  754
  • Content Count:  12905
  • Reputation:   94400
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  427
  • With Us For:  4624 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

MIKROSIROSPRODOTIS_0001.jpg  MIKROSIROSPRODOTIS_0001z.jpg

 

Οι εκδόσεις “Μικρός Ήρως”, πιστές στην παράδοση του ιδρυτή τους και με έντονο το πατριωτικό αίσθημα, κυκλοφορούν και φέτος, μέσω της Εφημερίδας των Συντακτών στις 29/10/2022, ένα μικρό κόμικ με τίτλο “Ο Μικρός Ήρως: Παιδί-Φάντασμα, είσαι προδότης!”

 

Αυτή την φορά δεν έχουμε να κάνουμε με ένα λαϊκό ανάγνωσμα, αλλά με ένα καθαρόαιμο κόμικ, το σενάριο του οποίου το έχει επιμεληθεί ο βιρτουόζος του χώρου Γιώργος Βλάχος, ενώ το σχέδιο είναι φιλοτεχνημένο από τον Mythos της ελληνικής Ένατης Τέχνης, τον Κώστα Φραγκιαδάκη

 

Ο σεναριογράφος βάζει το θρυλικό Παιδί-Φάντασμα σε θανάσιμο κίνδυνο, αυτή την φορά (και) από το φίλα προσκείμενο στρατόπεδο των Ελλήνων πατριωτών, οι οποίοι έχουν απτές αποδείξεις ότι ο Γιώργος Θαλάσσης έχει δώσει απόρρητες πληροφορίες στους Ναζί για την δράση της Εθνικής Αντίστασης! :NoNo: Ο πρωταγωνιστής, λοιπόν, βρίσκεται ανάμεσα σε δύο πυρά και προσπαθεί απελπισμένα να γλυτώσει από τα νύχια των Γερμανών την Κατερίνα (η οποία δυστυχώς δεν παίρνει πολλά λεπτά ενεργής συμμετοχής στην υπόθεση) και παράλληλα ν’ αποκαταστήσει το όνομά του. Το έργο του δύσκολο και γεμάτο περιπετειώδεις στιγμές. 

 

Εσ01.jpg

 

Η προσωπική μου γνώμη, λοιπόν, είναι ότι πρόκειται για μία καλογραμμένη περιπέτεια, για την οποία θα ήθελα να είχε περισσότερες σελίδες στην διάθεσή της για να μπορέσει να εξελιχθεί με πιο πολλές λεπτομέρειες. Εννοείται ότι κι έτσι δεν έχω κάποιο παράπονο, αλλά πιστεύω ότι ένα τέτοιο σενάριο μπορεί να υποστηρίξει περισσότερη… “σάλτσα”. Η πλοκή αποτελείται από αρκετές σκηνές ανατροπής, ενώ το στοιχείο της δράσης βρίσκεται πανταχού παρόν, σχεδόν σε κάθε σελίδα, χαρίζοντας στον αναγνώστη όμορφες στιγμές. Το επιστημονικό (που αγγίζει τα όρια του μεταφυσικού) στοιχείο κάνει κι εκείνο την εμφάνισή του, το οποίο όμως είναι διακριτικό και χωρίς να βγάζει υπερβολή. Επίσης, το γεγονός ότι η ιστορία έρχεται υπό την μορφή κόμικ, δίνει περισσότερους πόντους στην ανάγνωση κι από τις μικρότερες ηλικίες αναγνωστών. Όπως και να το κάνουμε ένα λαϊκό ανάγνωσμα είναι λιγότερο “εύπεπτο” από μία εικονογραφημένη ιστορία. ;) 

 

Εν κατακλείδι, μιλάμε για μία αξιόλογη δουλειά τόσο σε σενάριο, όσο και σε σχέδιο, που εξάρει το πατριωτικό φρόνημα, ενώ παράλληλα προσφέρει στον αναγνώστη όλα τα στοιχεία που συνθέτουν μία τίμια ιστορική περιπέτεια. Προτείνεται σε όλους τους φίλους του Μικρού Ήρωα, αλλά και σε όλους εκείνους που δεν θεωρούν τέτοιου είδους αναγνώσματα παρωχημένα. 

 

Στον εικαστικό τομέα αυτό που επικρατεί είναι η καθαρή γραμμή και ταυτόχρονα η εμμονή στην λεπτομέρεια. Ο κ. Φραγκιαδάκης έχει εκπονήσει μία εξαιρετική δουλειά, από αυτές που τον έχουν αναδείξει στον χώρο. Το ασπρόμαυρο χρώμα είναι ιδανικό σε μία τέτοιας τεχνοτροπίας σχέδιο, την ώρα που οι σκιάσεις είναι αριστοτεχνικές. Δυνατότερο σημείο νομίζω ότι είναι οι σκηνές δράσης και καταδιώξεων, με αποκορύφωμα εκείνες στις οποίες λαμβάνουν χώρα οι ανατινάξεις! :boom: 

 

Εσ02.jpg

 

Η έκδοση, με εξαίρεση το χαρτί, δεν έχει κάτι το αξιοσημείωτο, χωρίς όμως να είναι του πεταματού. Το χαρτί διαθέτει πολυτέλεια, είναι αρκετά παχύ (τόσο στις εσωτερικές σελίδες, όσο και στο εξώφυλλο) και είναι άρτιο στην υφή. Το δέσιμο των 28 μόλις σελίδων έχει γίνει με καρφίτσα, ενώ από συνοδευτικό υλικό θα βρούμε μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες από τον κ. Βλάχο, που υπάρχουν στο εσωτερικό του εξώφυλλου και του οπισθόφυλλου, που μας ενημερώνουν για τις μεγάλες αντιστασιακές οργανώσεις της εποχής. Έτερο ουδέν. :) 

 

 

:beer: 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33495
  • Group:  Members
  • Topic Count:  63
  • Content Count:  329
  • Reputation:   1627
  • Achievement Points:  349
  • Days Won:  2
  • With Us For:  1995 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  59

Μία ακόμη ιδιαιτέρως αξιοσημείωτη συνεισφορά στην αδιάκοπη αλληλουχία των περιπετειών του θρυλικού Έλληνα ήρωα, όπως την εμπνεύστηκε ο συγγραφέας -και πανάξιος συνεχιστής του έργου του αείμνηστου Στέλιου Ανεμοδουρά- εξίσου πολυγραφότατος Γιώργος Γερ. Βλάχος, ένας άνθρωπος με γνώση και ήθος, που με τιμάει εδώ και πολλά χρόνια με την ανιδιοτελή του φιλία. Και βέβαια πολλά εύσημα στον εικονογράφο Κώστα Φραγκιαδάκη, του οποίου το έργο και η συμβολή στη σειρά, είναι εξίσου ανεκτίμητα. Εύγε για την εμπεριστατωμένη παρουσίαση της έκδοσης, φίλτατε  Indian :pray:

 

Υ.Γ. Πολύ χρήσιμο είναι και το αφιέρωμα στις τρεις μεγαλύτερες Αντιστασιακές οργανώσεις της κατοχής, που μας παρουσιάζει με "αφοπλιστική" αντικειμενικότητα ο ιστορικός γνώστης Γ. Βλάχος στο περιθώριο του έργου.Θα συνιστούσα την προσεκτική του μελέτη στους νεότερους φίλους-αναγνώστες. 

Επεξεργασία από Nikos Nikolaidis
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.