Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 437 [Το κύπελλο του Μόντορ 3)


Μενίγ Πουαγώ

Πώς σας φάνηκε το τεύχος;  

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Παρακαλούμε να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε για να ψηφίσετε σε αυτή τη δημοσκόπηση.

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  25448
  • Group:  Members
  • Topic Count:  392
  • Content Count:  4289
  • Reputation:   33963
  • Achievement Points:  4411
  • Days Won:  8
  • With Us For:  4287 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

MIKYMAOUSE_0437.jpg



Το αγαπημένο μας περιοδικό, στο 437ο τεύχος, κυκλοφορεί την Παρασκευή 28/10 (Πέμπτη 27/10) και φιλοξενεί τις εξής ιστορίες:

 

  • Like 7
  • Read 1
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  754
  • Content Count:  12905
  • Reputation:   94400
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  427
  • With Us For:  4624 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Στο θέμα προστέθηκε το εξώφυλλο, καθώς και links των ιστοριών από το Inducks. :) 

 

 

:beer:

  • Like 6
  • Respect 2
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25448
  • Group:  Members
  • Topic Count:  392
  • Content Count:  4289
  • Reputation:   33963
  • Achievement Points:  4411
  • Days Won:  8
  • With Us For:  4287 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #437 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο (από τον ακούραστο Αδμιν @ Indian ...)

tn_MIKYMAOUSE_0437.jpg

Εδώ Μίκυ Σίτυ! (By Silvia Ziche) :yahoo:
Ιστορίες.

Το κύπελλο του Μόντορ: "Πρώτο ημίχρονο." (Γ΄μέρος)


Στο "Μαγικό Ποδοσφαιράκι" όλοι είναι ευχαριστημένοι εκτός από τον ιδιοκτήτη.

Spoiler

Διότι οι γιγαντοοθόνες δε δείχνουν πλέον το ταξίδι των παπιών που έφερνε πιο πολύ χρήμα ακόμα στο ταμείο του. Τα παιδιά στην μαγική συνοικία δε σταματάνε να μιλάνε για αυτούς και να ανταλλάσσουν τις μαγικές κάρτες τους. Που βρίσκεται όμως η ομάδα της Λιμνύπολης; Μα φυσικά στο πλοίο της επιστροφής. Ο Πασχάλης τρέχει, ο Γκαστόνε φροντίζει για την ηρεμία της θάλασσας και τα δύο ξαδέλφια τρίβουν το κατάστρωμα. Όλα αυτά υπό την επίβλεψη της Μάτζικα που κινείται με την ιπτάμενη σκούπα της εντός, εκτός και επί τα αυτά του πλοίου. Μα που βρίσκεται όμως ο προπονητής-φάντασμα; Μόλις βγήκε στο κατάστρωμα φρέσκος-φρέσκος από τον υπνάκο του. Η Μάτζικα έχοντας φτάσει στα όριά με την συμπεριφορά του προπονητή ουρλιάζει σε όλους πόσο μη ικανοί είναι. Κάνει ένα ξόρκι και εξαφανίζεται από μπροστά τους.

Ας αλλάξουμε περιβάλλον και ας πάμε στα γραφεία της εφημερίδας Νέα της Μαγικής Σφαίρας. Της εφημερίδας του κόσμου των μάγων. Την λες και όλιγον κουτσομπολίστικη αφού δεν αναζητούν σοβαρές ειδήσεις αλλά πως θα βγάλουν άπλυτα στην φόρα. Το βασικό θέμα του meeting της δημοσιογραφικής ομάδας είναι πως θα πάρουν συνέντευξη από τον Μόντορ. Αφού δε θέλει ο ίδιος θα απευθυνθούν στους Ανώτατους Δικαστές. Οι άνθρωποι λόγω του ντόρου που έχει γίνει με τον αγώνα έχουν κρυφτεί σε μέρος τροπικό. Διότι τα σπίτια τους έχουν κατακλυστεί από δημοσιογράφους λόγω της έκτασης που έχει πάρει το θέμα με τον αγώνα. Επικοινωνούν με τον Μόντορ και του λένε πως διακυβεύονται πολλά. Οπότε η νίκη είναι μονόδρομος. Σημαντική σημείωση; Ψεύδεται ότι δε γνωρίζει τίποτα για τον προπονητή-φάντασμα των παπιών.

Εμείς ας επιστρέψουμε στο πλοίο. Ο Σκρούτζ ρωτάει τον προπονητή-φάντασμα γιατί τους βοηθάει. Ειδικά αφού το όνομα του Μόντορ έπεσε στο τραπέζι. Εκείνος αναρωτιέται γιατί βοηθάει την χειρότερη εχθρό του. Εν τω μεταξύ ας αναζητήσουμε την "εχθρό." Ανεβασμένη σε ένα από τα κατάρτια του πλοίου απογοητευμένη βρίσκεται. Ο κόουτς εμφανίζεται πιο ψηλά και την συμβουλεύει να κάνει κάτι για να ενισχύσει το κίνητρο των παικτών της. Αφού δε το πετυχαίνει με την χορτόσουπα της χρησιμοποιεί την τεχνολογία. Ένα διαφορετικό παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας. Που υπενθυμίζει σε όλους την πρώτη τους επαφή με την στρογγυλή θεά και την αναμεταδίδει σε όλους μέσω γιγαντοοθόνης. Κάθε ανάμνηση θα φορτίζει και ένα πεντάγωνο της ψηφιακής μπάλας.

Ανοίγει παρένθεση. Μικρό διάλειμμα για να πεταχτούμε μέχρι το γήπεδο όπου ο Μόντορ έχει συγκεντρώσει την ομάδα του. Σε πρώτη φάση οι παίκτες του βρίσκονται στην κατάσταση για ποιον λόγο μαζευτήκαμε όλοι εδώ πέρα. Οι απορίες κινούνται μεταξύ έτσι πρέπει, συμβολαίων και ότι θα κερδίσουν ένα κύπελλο που φέρει το όνομα του Μόντορ αλλά βασικά δε του ανήκει. Τέρμα το διάλειμμα, τα κεφάλια μέσα που λέει και το άσμα. Ας κλείσουμε την παρένθεση. Πίσω στο πλοίο.

Μαγική εικονική πραγματικότητα και ποδόσφαιρο. Ο Ντόναλντ θυμάται το πρώτο του νικηφόρο πέναλντι στο Παπιοχωριό όταν ήταν μικρό παπάκι. Τα τρία ανιψάκια την πρώτη τους ποδοσφαιρική μπάλα που πήραν δώρα κάποια Χριστούγεννα. Ο Παντάξιος τον πρώτο αγώνα που παρακολούθησε ως φίλαθλος. Ο Κύρος την τηλεκατευθυνόμενη μπάλα που είχε φτιάξει μικρός. Ο Πασχάλης τον πρώτο ύπνο πάνω σε μπάλες ποδοσφαίρου. Ο Φέθρυ την νίκη του απέναντι σε μία... μα'ι'μού στο Subbuteo. Τέλος ο Γκαστόνε πρωτοερωτεύτηκε σε ένα γήπεδο. Όλα αυτά τα παρακολουθούσε ο Προπονητής ενώ παράλληλα η μπάλα φορτιζόταν. Αυτό ενίσχυσε την αυτοπεποίθηση των παπιών και έγιναν πιο αποδοτικοί στην προπόνηση. Αλλά πλέον το καράβι έπιασε λιμάνι στην Λιμνούπολη.

Εν τω μεταξύ στο Μαγικό Ποδοσφαιράκι παρακολουθούν την προπόνηση των παικτών του Μόντορ που φαντάζουν πιο ατάλαντοι και από συνοικιακή ομάδα. Ο εστιάτορας προβλέπει πως θα έχουμε έναν ενδιαφέρον αγώνα. Τα παπιά μας αποβιβάζονται και πάνε για ξεκούραση δώδεκα ώρες και ένα λεπτό πριν την έναρξη του αγώνα. Η Μάτζικα είναι απογοητευμένη. Δε πιστεύει στις ικανότητές της παρ' ότι πήρε τα εύσημα από τον Προπονητή για το εύρυμα με τις αναμνήσεις. Η Μάτζικα είναι απογοητευμένη που ο Σκρούτζ αποχώρησε χωρίς να μοιραστεί την δικιά του.

Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Το μαγικό γήπεδο που βρίσκεται μεταξύ μαγείας και πραγματικότητας σφύζει από φιλάθλους και από τις δύο πλευρές. Στις εξέδρες πωλούνται είδη για όλα τα γούστα και τα βαλάντια. Ο Μαγικός Καθρέφτης αναλαμβάνει χρέη σχολιαστή. Ο διαιτητής μπαίνει στο γήπεδο. Στο Μαγικό Ποδοσφαιράκι δε πέφτει καρφίτσα. Ιπτάμενες μαγικές κάμερες θα καταγράφουν κάθε φάση. Στον πάγκο των Παπιών ο προπονητής είναι ήρεμος ενώ την Ιταλίδα μάγισσα δε την χωράει το γήπεδο. Στα Νέα της Μαγικής Σφαίρας προσπαθούν να βρουν πληροφορίες για τον Προπονητή. Αλλά και τον Μόντορ δε τον χωράει ο τόπος. Οι Ανώτατοι δικαστές έχουν πάρει θέση στην πρώτη σειρά στις εξέδρες. Ακολουθεί στιγμιότυπο από την συνέντευξη τύπου του Μόντορ πριν τον αγώνα. Αναφέρει ότι αποκλείεται οποιαδήποτε χρήση μαγείας.

Οι δύο ομάδες μπαίνουν στο γήπεδο. Ο Ντόναλντ αναρωτιέται τι κάνουν εκεί. Ο Γκαστόνε απορεί γιατί δε κάνουν την ευχή τους και να φύγουν. Ο Σκρούτζ απειλεί με απολύσεις και μαδήματα όποιον το τολμήσει. Ο Φέθρυ απορεί με το ενδιαφέρον το Θείου του. Κύρος, Γλόμπος και ανιψάκια είναι αισιόδοξα πως όλα θα πάνε δεξιά. Η Μάτζικα ρωτάει τον Προπονητή αν πιστεύει πως θα τα καταφέρουν. Εκείνος λέει πως δεν είπε ποτέ κάτι τέτοιο. Στο κέντρο του γηπέδου ρίχνεται το νόμισμα και η σέντρα πάει στα παπιά. Μισό δευτερόλεπτο αργότερα η ομάδα του Μόντορ μένει με έναν παίκτη λιγότερο λόγω κόκκινης κάρτας. Ο Ντόναλντ πιστεύει ότι τον χτύπησε φορτηγό και όχι ταύρος μαινόμενος. Ο Μόντορ δεν είναι ευχαριστημένος. Αντιθέτος με τον Μαγικός Καθρέφτη που αδημονεί για τις εξελίξεις.

Στο γήπεδο η ενότητα των .φαίνεται έναντι των αντιπάλων τους. Η πρώτη επίθεση φτάνει μέχρι το τέρμα τον αντιπάλων τους αλλά ο Ντόναλντ βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι. Στο Μαγικό Ποδοσφαιράκι τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Στο γήπεδο ο χταποδόμορφος τερματοφύλακας των αντιπάλων ξεφυσάει ανακουφισμένος. Οι αντίπαλοι περνάνε στην αντεπίθεση. Σουτάρουν αλλά η μπάλα βρίσκει του θεατές. Στο Μαγικό Ποδοσφαιράκι μέχρι και μία λευκή γατούλα παρακολουθεί ενθουσιασμένη. Ο Μόντορ μαίνεται. Ο παίκτης δηλώνει πως ήταν σαν να μετακινήθηκε το τέρμα. Οι ιπτάμενες κάμερες δε προλαβαίνουν να καταγράφουν φάσεις. Η Μάτζικα συμβουλεύει και τονώνει τους παίκτες της. Ένα ανιψάκι σουτάρει. Μη με ρωτήσετε πιο. Ο Γκαστόνε μπροστά από το αντίπαλο τέρμα σκύβει να πιάσει ένα τετράφυλλο τριφύλλι. Η μπάλα γκελάρει πάνω του. Περνάει ανάμεσα από τα πόδια του τερματοφύλακα και τα παπιά προηγούνται στο σκορ με τον Γκαστόνε να μην έχει ιδέα τι συμβαίνει. Μέχρι και ο Μαγικός Καθρέφτης ενθουσιάζεται με την εξέλιξη.

Στον πάγκο των παπιών υπάρχει ενθουσιασμός και έκπληξη. Ο Γκαστόνε δέχεται συγχαρητήρια ενώ χαίρεται με το εύρυμα του. Ο σχολιαστής έχει πορωθεί. Φίλαθλοι που υποστήριζαν την ομάδα του Μόντορ αλλαξαν πλευρά. Ο Μόντορ εκρήγνυται χειρότερα και από τον Βεζούβιο. Απλά ζητάει από τους παίκτες του να τους ισοπεδώσουν. Ακολουθούν μερικά καρέ που δεν είναι ευοίωνα για τα παπιά μας. Διότι οι αντίπαλοι καταφέρνουν να παίξουν σαν ομάδα και να σημειώσουν το πρώτο τους γκολ το δευτερόλεπτο πριν ο διαιτητής σφυρίξει την λήξη του ημιχρόνου. 1-1. Όπως αναφέρει και ο σχολιαστής του αγώνα. Η αντίπαλη ομάδα με τον προπονητή τους αποχωρεί από το γήπεδο. Στα νέα της Μαγικής Σφαίρας φτάνει μία πολύτιμη πληροφορία. Ο Φέθρυ προσπαθεί να συνέλθει. Αμφότερες οι ομάδες ξεδιψούν.

Ο Μόντορ λίγο πριν μπει στα σποδυτήρια με την ομάδα του δέχετε "επίθεση" από την δαιμόνια δημοσιογράφο. Ο Μόντορ δε καταδέχεται να απαντήσει σε ερωτήσεις Ε τότε και εκείνη λέει πως θα ρωτήσει τον παππού του. Τον ξέρουμε και ως προπονητή-φάντασμα. Σοκ και δέος τόσο στο Μαγικό Ποδοσφαιράκι όσο και στις εξέδρες. Ο κόουτς το παραδέχεται στην Μάτζικα. Πως δέχτηκε να την βοηθήσει μόνο και μόνο για να δώσει ένα μάθημα στον εγγονό του. Διότι δεν άρεσε στον Μόντορ που τον προπονούσε μικρό χωρίς την χρήση μαγείας. Πλέον όμως, όπως αναφέρει, είναι ένας πανίσυρος Αρχιμάγος. Ο παππούς του, του λέει ότι μία ομάδα παπιών κατάφερε να τον ρεζιλέψει. Αποκαλύπτεται πλέον διά στόματος Μόντορ πως ο παππούς του δέχτηκε την δουλειά αποκλειστικά για να διδάξει ένα μάθημα στον εγγονό του.

Παρεμβαίνει η Μάτζικα. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις αναφέρει πως δε χρειάζεται πια τις υπηρεσίες του. Το νέο πέφτει στην ομάδα σαν κεραυνός εν αιθρία. Λέει στο προπονητή πως δε μπορεί να τον εμπιστευτεί πια. Εκείνος συμφωνεί πως έχει απόλυτο δίκιο. Θέλει να της δώσει όμως μία τελευταία συμβουλή. Να μη σταματήσει να ψάχνει την αληθινή σημασία των λέξεων αθλητικό πνεύμα. Μετά εξαφανίστηκε μπροστά στα μάτια όλων. Η ομάδα αποσβολωμένη ρωτάει τι θα απογίνουν χωρίς αυτόν. Η Μάτζικα νευριασμένη και αποφασισμένη δηλώνει ,αποχωρώντας προς τα αποδυτήρια, πως δεν έχουν κανέναν ανάγκη.



"Ο χορός του Άγριου κριαριού."

Στην Λιμνούπολη γίνεται της παρεξηγήσεως εξαιτίας ενός χορού με κριάρια.

"Τα δυσεύρετα ανταλλακτικά."

Ο Οράτιος επισκευάζει και επισκέπτεται μουσεία όσο αναζητάει ανταλλακτικά για την Τζιπάρα του Ινδιάνα Γκούφυ.

"Ο ενοχλητικός πλασιέ."

Ο Μίκυ βοηθάει τον Γκούφυ ενάντια στην αποφασιστικότητα ενός πλασιέ.

Παπιά σε 4 ρόδες: "Σκασμένα λάστιχα."

Το λάστιχο πρέπει να αλλαχτεί χωρίς το παπί να λερωθεί.

Παπιά υπ' ατμόν: "Επίθεση στο Θησαυροφυλάκιο." (Γ' μέρος)

Ντέντεκτιβ αληθινοί και μη οδεύουν προς το Θησαυροφυλάκιο για να βρουν το αληθινό μαργαριτάρι. Ο Πασχάλης κοιμάται όπου σταθεί και όπου βρεθεί.

Μονοσέλιδη ιστορία.

Μακ Ντακ φούντμπωλ κλαμπ: "Η υπόσχεση."


Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ.

Εν κατακλείδι.

Το πρώτο ημίχρονο ,μαζί με τα προεόρτια του, είναι ότι πιο συγκλονιστικό έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό σε Δίσνε'υ'. Αυτή η δήλωση έρχεται από κάποιον εντελώς αδιάφορο με το ποδόσφαιρο. Αυτή η ιστορία με έκανε να το αγαπήσω λίγο παραπάνω. Το φινάλε είμαι 100% σίγουρος πως θα είναι συγκλονιστικό. Έχω βέβαια κάποιες σκέψεις στο μυαλό μου.

Το γνωστό αγροτικό ζώο μας  έδωσε μία συμπαθητική ιστορία εξηγήσεων και παρεξηγήσεων. Χαλινάρης και Ινδιάνα συνεργάζονται άψογα και δίνουν μία καλή ιστορία. Ακολουθεί μία καλούτσικη ιστορία με τους Μίκυ και Γκούφυ. Ακολουθεί άλλη μία ευτράπελη ιστορία της σειράς Παπιά σε 4 ρόδες. Το τεύχος κλείνει με το τελευταίο σουρεαλιστικό επεισόδιο των παπιών υπ' ατμόν.

Η μονοσέλιδη ιστορία είναι έξυπνη...

Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. Το κύπελλο του Μόντορ: "Το πρώτο ημίχρονο." (Γ΄ μέρος).
2. "Τα δυσεύρετα ανταλλακτικά.
3. Παπιά υπ' ατμόν: "Επίθεση στο Θησαυροφυλάκιο." (Γ΄ μέρος).
4. "Ο χορός του άγριου κριαριού."
5. "Ο ενοχλητικός πλασιέ."
6. Παπιά σε 4 ρόδες: "Σκασμένα λάστιχα."

8.3/10!!!
Το τελευταίο τεύχος του μηνός έχει ιστορίες από καλή πάστα!!! Τα άπειρα :respect:μου στο "Πρώτο ημίχρονο!!!"  :D

:hop: :hop: :hop:

Επεξεργασία από Μενίγ Πουαγώ
  • Like 5
  • Ευχαριστώ 1
  • Read 1
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  38010
  • Group:  Members
  • Topic Count:  16
  • Content Count:  560
  • Reputation:   4376
  • Achievement Points:  620
  • Days Won:  1
  • With Us For:  917 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  16

Παρατήρησε κανείς άλλος ότι στην δεύτερη ιστορία ο Γκαστόνε είναι εντελώς διαφορετικός χαρακτήρας? Ούτε έχει καμία ιδιαίτερα τυχερή στιγμή ούτε είναι πολύ αντιπαθητικός. Στη πραγματικότητα θα έλεγα ότι ο Ντόναλντ είναι ο πιο αντιπαθητικός στην ιστορία αυτή, αφού βλέπουμε πόσο πολύ τον φοβάται ο Γκαστόνε (κάτι που και πάλι είναι out of character)

Επεξεργασία από Rombax
  • Like 4
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2322
  • Group:  Members
  • Topic Count:  24
  • Content Count:  4346
  • Reputation:   33861
  • Achievement Points:  4413
  • Days Won:  97
  • With Us For:  6156 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  45

@ Μενίγ Πουαγώ αυτά λες και περιμένω πως και πως αύριο να κυκλοφορήσει και εδώ και να το διαβάσω!!!!

  • Like 3
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.