Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πώς ο Keanu Reeves δημιούργησε τον graphic novel αντι-ήρωα της χιλιετίας [Κοκκίνης Πάνος, oneman.gr, 24/10/2022]


ramirez

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  2298
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1596
  • Content Count:  5019
  • Reputation:   34448
  • Achievement Points:  5027
  • Days Won:  14
  • With Us For:  6160 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Το όνομά του είναι BRZRKR και το trademark του είναι η βία. Ο δεύτερος τόμος του σούπερ-επιτυχημένου graphic novel, που μόλις κυκλοφόρησε, επιβεβαιώνει πως οτιδήποτε αγγίξει στα χέρια του ο Keanu μετατρέπεται σε χρυσό.

 

 

01.thumb.jpg.25ad27a10307a447fff80869f1e35e49.jpg

 

 

Tι είναι αυτό που μπορεί να επιθυμεί ένας φιλοσοφημένος 58χρονος με προσωπική περιουσία 400 εκ. δολάρια, απέχθεια στα χρήματα (τα μοιράζει σε κάθε ευκαιρία που έχει – όπως έκανε στο προτελευταίο Matrix) και μια βίλα γεμάτη με τα αγαπημένα του παιχνίδια (βλέπε μοτοσικλέτες); Τι άλλο από το να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του 10χρονου εαυτού του και να σχεδιάσει ένα graphic novel. Με τον κεντρικό ήρωα εννοείται να μοιάζει φυσιογνωμικά με τον ίδιο.

 

 

 

 

Τουλάχιστον αυτό είναι η απάντηση αν το όνομά σου είναι Keanu Reeves και σου παρουσιάζεται ξαφνικά η ευκαιρία να πραγματοποιήσεις αυτό το όνειρο (ως σεναριογράφος) σε συνεργασία με σουπερ-αξιόλογους καλλιτέχνες του είδους (βλέπε Matt Kindt – Folklords, Bang!, Ron Garney – Wolverine, Captain America). Παρότι, όπως είπε ο ίδιος, την πρώτη φορά που μπήκε μέσα στο στούντιο νόμιζε ότι του ζητούν να τους πει απλώς αν έχει κάποια ιδέα για ταινία.

 

 

03.thumb.jpg.0ffdab10f8607c60b5496ad8d5102aad.jpg

 

 

Ακόμη, ωστόσο, και ο ίδιος δεν περίμενε ότι το BRZRKR (η ιστορία του οποίου εκτυλίσσεται σε συνολικά 12 τεύχη) θα γινόταν το best seller comic book launch των τελευταίων 30 χρόνων (βλέπε 650.000 τεύχη για το πρώτο τεύχος). Με το Netflix να τρέχει για να κλείσει τη συμφωνία μεταφοράς του στην μικρή οθόνη τόσο με την μορφή ταινίας (την οποία ο Keanu σκέφτεται σοβαρά να σκηνοθετήσει) όσο και full package – κομπλέ με anime spinoff series.

 

 

 

 

Αν δεν έχει τύχει να πιάσεις BRZRKR μέχρι τώρα στο χέρι σου (που κυκλοφορεί και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Anubis με υπότιτλο Αιώνιος Μαχητής), να σου πω ότι πρόκειται για την ιστορία ενός αθάνατου πολεμιστή ηλικίας 80.000 ετών, του Berzerker (εκ των Βίκινγκ πολεμιστών που, στο πεδίο της μάχης, τους έπιανε η τρέλα του αίματος και σκότωναν ότι έβρισκαν μπροστά τους σε μια κατάσταση παροξυσμού) που τριγυρίζει τον κόσμο επί αιώνες πολεμώντας. Ο δικός μας ο Berzerker βρίσκει τελικά καταφύγιο στη «στοργική» αγκαλιά της αμερικάνικης κυβέρνησης. Κάνοντας συμφωνία να αρχίσει να πολεμάει τις μάχες που κανείς άλλος δεν τολμάει με αντάλλαγμα το να τον βοηθήσουν να κατανοήσει την αιματοβαμμένη ύπαρξή του και να βρει ένα τρόπο να βάλει οριστικό τέλος σε αυτή. Το μοναδικό πράγμα δηλαδή, ύστερα από τόσους αιώνες, που λαχταρά.

 

 

Σχεδιασμένο με μεράκι στο χέρι

 

 

04.thumb.jpg.f953dcdbfa646e2cf6869b471b376f8c.jpg

 

 

Ένα graphic novel που, πέρα από το hype της ενεργής συμμετοχής σε αυτό του Keanu, διαθέτει και αυτόνομη καλλιτεχνική αξία και οντότητα. Και είναι προφανώς φτιαγμένο με περίσσιο μεράκι, όπως φαίνεται από το γεγονός ότι τα πάντα είναι σχεδιασμένα στο χέρι και όχι ψηφιακά σε PC. Προφανώς και το BRZRKR είναι το νέο αγαπημένο παιχνίδι τoυ Reeves, η στενή και μακροχρόνια σχέση του οποίου με τα κόμικς ξεκίνησε με τα κλασικά Archie, Superman, Batman και Spiderman. Πριν ανακαλύψει, στα 12-14 του, τον Frank Miller και έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο. Αν και, όπως δήλωσε στον Jimmy Kimmel – που επίσης έφτιαχνε ως πιτσιρικάς τα δικά του κόμικ – εκείνος ο ήρωας που θα ήθελε ο 10χρονος εαυτός του να τον δει να υποδύεται δεν είναι άλλος από τον Hell Rider. «Προσπαθούμε να έχουμε το φουλ μπουφέ του storytelling και ελπίζουμε το κοινό να συνεχίσει να το βρίσκει ενδιαφέρον. Περιλαμβάνει δράση, δράμα, πάθος, αγάπη και πράγματα που σε κάνουν να σκέφτεσαι την ίδια την ύπαρξή σου».

 

 

Ένας αιώνιος nerd

 

 

02.thumb.jpg.629b21dac5a997d2e0496667025e06f0.jpg

 

 

Διαβάζοντας συνολικά τις συνεντεύξεις των δημιουργών, και όχι μόνο του Keanu, αυτό που συνειδητοποιείς είναι τον βαθμό συνεργατικότητας και πάθους που βρίσκεται στον πυρήνα του project. Με όλους να αφήνουν υπονοούμενα για το πώς τα πρώτα 12 τεύχη (4 σε κάθε graphic novel τόμο) μπορεί να είναι απλώς η αρχή καθώς υπάρχει πολύ υλικό και πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Όπως για το αν υπάρχουν και άλλοι εκεί έξω σαν τον Berzerker ή αν υπάρχουν περιθώρια για μελλοντικά spin off (που ναι, υπάρχουν). Κάτι που ενδεχομένως και να αποτελεί το μυστικό της επιτυχίας του. Αυτό σε συνδυασμό με το πόσο nerd (με την καλή έννοια και σύμφωνα με δική του δήλωση) ήταν και παραμένει ο Keanu. «Περνάω υπέροχα. Μου αρέσουν τα κόμικ, το storytelling, το να χτίζω χαρακτήρες και να συνεργάζομαι με άλλους».

 

 

 

 

Και το σχετικό link...

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.