Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μια εικόνα, 314 λέξεις [Κουκουλάς Γιάννης, efsyn.gr, 15/10/2022]


ramirez

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  2298
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1612
  • Content Count:  5046
  • Reputation:   34532
  • Achievement Points:  5054
  • Days Won:  14
  • With Us For:  6180 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  

 Τα παιδιά θα βρουν τον τρόπο να γίνουν φίλοι και αυτή η φιλία θα εδραιωθεί με ένα παιχνίδι και θα διαπεράσει και τις επόμενες γενιές.

 

 

01.thumb.jpg.0a5fccfe98c642cd8b3ae5eec3e08823.jpg

 

 

Εκτός από τη διοργάνωση του ετήσιου φεστιβάλ Comicdom Con Athens και άλλων εκδηλώσεων με τα κόμικς στο επίκεντρο, η ομάδα του Comicdom εδώ και χρόνια έχει προχωρήσει στη δημιουργία του εκδοτικού οίκου Comicdom Press μέσω του οποίου έχουν κυκλοφορήσει πολλά σπουδαία βιβλία (Η Κερένια Κούκλα, Η Παναγιά η Χελιδονού, Αστικό Κενό, Μήδεια, Σύνδρομο, Indigo, Chemical Morpheus, Διακοπές στην Ακτή κ.ά.). Τα τελευταία χρόνια οι υπεύθυνοι του εκδοτικού έχουν στρέψει τη ματιά τους σε νέους, ελπιδοφόρους δημιουργούς, δημοσιεύοντας ιδιαίτερες δουλειές σε μικρής έκτασης αλλά μεγάλης αξίας ιστορίες που δύσκολα θα έβρισκαν τον δρόμο της κυκλοφορίας. Μια από αυτές είναι το πρόσφατο «Μία Χούφτα Γης» του Γιώργου Τσαρδανίδη.

 

«Μια γωνιά της Αθήνας στο πέρασμα του χρόνου. Η πόλη αλλάζει όπως και οι άνθρωποι που ζουν σε αυτήν. Ο ερχομός των προσφύγων από τη Μικρά Ασία, το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η εξέγερση του Πολυτεχνείου και η σύγχρονη πόλη αποτυπώνονται σε μια χούφτα γης», όπως αναφέρει η περίληψη της τελευταίας σελίδας. Σ’ αυτή τη «χούφτα γης» κάπου στην Αθήνα εκτυλίσσονται τα τέσσερα κεφάλαια της ιστορίας, σε τέσσερις διαφορετικές εποχές που διαρκούν έναν αιώνα. «Μην κοιτάς τους πρόσφυγες από την Τουρκία! Δεν είναι δουλειά μας!», φωνάζει ο μπαμπάς του Νίκου όταν αυτός θέλει να συναντήσει το παιδί των νεοαφιχθέντων προσφύγων. Τα παιδιά όμως θα βρουν τον τρόπο να γίνουν φίλοι και αυτή η φιλία θα εδραιωθεί με ένα παιχνίδι και θα διαπεράσει και τις επόμενες γενιές.

 

«Το ανακάτεμα του “παλιού” με το “νέο”, ο φόβος και ο δισταγμός απέναντι στο διαφορετικό, η αντιμετώπιση του “ξένου από τον “ντόπιο”, όλα αυτά που δείχνουν πως μας χωρίζουν είναι τελικά όσα μας ενώνουν. Και απέναντί τους απάντηση: η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη, η φιλία και το χέρι που απλώνεται». Για αυτή την ανθρωπιά που λιγοστεύει διαρκώς μιλά ο Γιώργος Τσαρδανίδης στο «Μία Χούφτα Γης». Μια ανθρωπιά που εμφανίζεται, ωστόσο, συχνά από το πουθενά και μας κάνει να χαμογελάμε και να ελπίζουμε.

 

 

02.thumb.jpg.f4d6d51e3eade8c707b73a2048d98758.jpg

 

 

📌 Με αφορμή το βιβλίο, ο διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος και ο δημιουργός του Γιώργος Τσαρδανίδης, σε συντονισμό της δημοσιογράφου Χριστίνας Μανωλακάκη, συζητούν για την Κοινότητα και την Αλληλεγγύη αύριο Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 19.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Στ. Κώτσης, Θεμιστοκλέους και Σπάρτης 1, Αγία Παρασκευή.

 

 

 

 

Και το σχετικό link...

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.