Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προτάσεις για το signing Francesco D'Ippolito


Θοδωρής Καραπάνος

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  36975
  • Group:  Members
  • Topic Count:  40
  • Content Count:  2201
  • Reputation:   14137
  • Achievement Points:  2559
  • Days Won:  48
  • With Us For:  1206 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  15

1795501239_Francesco_Dippolito.thumb.webp.b7bff2e80851791fc2e0710209857c89.webp

     Francesco D'Ippolito

Αυτές οι προτάσεις για τον D' ippolito, καθυστέρησαν λίγο.:PΗ αλήθεια είναι ότι δεν είναι κάτι ιδιαίτερο ως σχεδιαστής κι αυτό το βλέπουμε κι από την εργογραφία του εδώ. Έχει δουλέψει απ' ευθείας με την Disney Ιταλίας, καθώς και με την Disney Publishing Worldwide. Συνολικά έχει παραγάγει 149 ιστορίες/ εξώφυλλα κτλ. Στην Ελλάδα, τόν έχουμε τιμήσει δεόντως, καθώς από τις 149 δημιουργίες του, έχουμε δει τις 81. Ιστορίες του, έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά του Τερζόπουλου(Ντόναλντ, Μίκυ Μάους και Μεγάλα Σήριαλ), μετά το 2000(οπότε βρίσκονται σχετικά εύκολα) κι εννοείται της Καθημερινής(Μίκυ Μάους). πάμε λοιπόν στο ζουμί του ποστ αυτού, που είναι οι πιο σημαντικές( κατ' εμέ) ιστορίες του δημιουργού αυτού, που έχουμε δει στην Ελλάδα. Το τονίζω, επειδή στις προτάσεις του Munoz, είχα βάλει και ξένες εκδόσεις. Ξεκινάμε:

                       

                                                                                                                                              Τερζόπουλος

 

  1. Παπιά στο διάστημα:Η χρυσή δυσπεψία επιβάλλεται πιστεύω. Από τις ελάχιστες χορταστικές- πολυσέλιδες του δημιουργού. Όταν δημοσιεύτηκε πρώτη φορά το 2006, σε τέσσερα τεύχη, δόθηκε μαζί το Αστρόπλοιο Μακ Ντακ, επίσης σε τέσσερα κομμάτια. Αργότερα, εκδόθηκε στα μεγάλα σήριαλ #10,μαζί με ολόκληρο το Αστρόπλοιο. Σήμερα το Αστρόπλοιο και ο τόμος των Μεγάλων Σήριαλ, είναι εξαιρετικά δυσεύρετα. Θα σας συμβούλευα να κοιτάξετε να αγοράσετε τα τεύχη.
  2. Το ραβδί του δράκου αυτή κι αν είναι μια ιστορία που πρέπει να του πάτε. Δυστυχώς, είναι ανθολογία πολλών σχεδιαστών, οπότε ο ρόλος του, περιορίζεται στο έβδομο μέρος, όμως μιλάμε για ένα δίτομο, 568 σελίδων,Έπος. Ο τόμος βρίσκεται ακόμη, όχι πολύ εύκολα, αλλά βρίσκεται. Η ιστορία είναι πολύ ωραία κι όσοι είστε λάτρεις των μάγων, τεράτων και ηρωικής φαντασίας γενικά( στα πλαίσια της Disney ιστορίας βέβαια)θα το εκτιμήσετε δεόντως!
  3. Η Οδύσσεια ενός μάγου. Η φωλιά των φαντασμάτων είναι μια ιστορία εξήντα δύο σελίδων, στην οποία εμφανίζεται ο πολύ συμπαθητικός Μάγος Papernova. Επειδή ακριβώς είναι πολυσέλιδη, υπάρχει πολύ καλύτερη ροή.  Δεν είναι σίγουρα στις άμεσες επιλογές, αλλά δεν είναι κι άσχημη ιστορία. Δημοσιεύθηκε αυτούσια στο Μίκυ Μάους #2310, το οποίο το έχω πετύχει ουκ ολίγες φορές σε στάντς σε περίπτερα.
  • Μυστικός Πράκτωρ Ντόναλντ Ντακ εξαιρετική ιστορία, την έχω διαβάσει πάαααααααααρα πολλές φορές, γιατί απλά την λατρεύω!Έχω τα τρία πρώτα τεύχη και τον τόμο #34 των Μεγάλων σήριαλ, που επίσης δημοσιεύτηκε. Τι να πω; Πρόκειται για την πρώτη (αν δε με απατά η μνήμη μου) ιστορία του σύμπαντος του Double Duck. Η ατμόσφαιρα εξαιρετική, θυμίζει εντελώς 007, γεμάτο ανατροπές, συνωμοσίες, καλογραμμένους χαρακτήρες. Το σχέδιο( που εν προκειμένω μας αφορά  ) επίσης είναι πολύ δουλεμένο. Φαίνεται ότι οι συντελεστές επιθυμούσαν να βγει μια καλή δουλειά και γι' αυτό έριξαν πολλές εργατοώρες. Σας συμβουλεύω να αγοράσετε το τομάκι, που - αυτή τη στιγμή- πωλείται παντού. Έχει κάνει το τέταρτο μέρος, που δημοσιεύτηκε στο Μίκυ Μάους #2289, αλλά εννοείται, πρέπει να διαβάσετε ολόκληρη την ιστορία. Θα τη βρείτε στα τεύχη του Μίκυ Μάους #2286-#2289 και στα Μεγάλα Σήριαλ #34.
  • Διαγραφή Μνήμης μια αυτοτελής ιστορία, προφανώς κατώτερη από αυτήν που προηγήθηκε,  από αυτή που θα ακολουθήσει και -σίγουρα- κατώτερη από τη μεθεπόμενη. Έχει συμπεριληφθεί επίσης στα Μεγάλα Σήριαλ #34, οπότε αγοράστε την, σίγουρα δε θα χάσετε τον χρόνο σας, δεν είναι όμως η καλύτερη επιλογή. Επίσης, έχει δημοσιευθεί και στο Μίκυ Μάους #2314.
  • Αποστολή στον πυρήνα της Γης εδώ μάλιστα, έχουμε μία ιστοριάρα, η οποία σε πρώτη ανάγνωση μπορεί να μπερδέψει αλλά σίγουρα από τις κορυφαίες του Double Duck! Να σας δώσω να καταλάβετε, σε ένα καρέ ένας ήρωας, φθάνει- σχεδόν- στον φόνο( δε λέω περισσότερα, αγοράστε τον τόμο #35 των Μεγάλων σήριαλ). Έχει σχεδιάσει μόνο το τρίτο μέρος, αλλά εννοείται πρέπει να διαβάσετε ολόκληρη την ιστορία. Έχει δημοσιευθεί, στα Μίκυ Μάους #2299-#2302, καθώς και στα Μεγάλα Σήριαλ #35.
  • Κυνηγοί και θηράματα απίθανη ιστορία, η οποία για άλλη μία φορά φέρνει τον ΝΝ αντιμέτωπο με την αντικατασκοπεία. Το τέλος, είναι πολύ παράξενο, καθώς δείχνει να συνεχίζεται, μιας που δεν παίρνουμε σαφείς απαντήσεις για την ταυτότητα του μυστηριώδους κακού. Έχει σχεδιάσει μονάχα το πρώτο μέρος( το οποίο κατ' εμέ είναι το αρτιότερο σχεδιαστικά). Έχει δημοσιευθεί στα Μίκυ Μάους #2321- #2324, αλλά και στα Μεγάλα Σήριαλ  #35.
  • Ο θρίαμβος της αγάπης είναι μια μικρή ιστορία του Πράκτορα Ντακ, σαφώς λιγότερο δυνατή από την προηγούμενη, αλλά δεν παύει να αποτελεί μέρος του Σύμπαντος του Πράκτορα Ντακ:hug2:. Έχει δημοσιευθεί στο Μίκυ Μάους #2410
  • Ο κύβος του Ολύμπου από τις αγαπημένες μου ιστορίες! Αποτελείται από τέσσερα μέρη κι έχει δημοσιευθεί σε τέσσερα τεύχη από τον Τερζόπουλο. Απλά υπέροχη ιστορία. Το ότι δεν συνδέεται άμεσα με την οργάνωση Ζ, προσθέτει παραπάνω πόντους, καθώς οι ιστορίες που αφορούν την συγκεκριμένη οργάνωση, με κουράζουν κάπως. Είναι η τελευταία ιστορία του αγαπημένου πράκτορα, που δημοσιεύθηκε από τον Τερζόπουλο. Ο D' ippolito, έχει κάνει μόνο το τρίτο μέρος. Εκδόθηκε, στα τεύχη του Μίκυ Μάους #2451-#2454. Δυστυχώς, ενώ ο Τερζόπουλος, εξέδιδε ανά τακτά χρονικά διαστήματα ιστορίες του ΝΝ, η Καθημερινή μάς τις δίνει με το σταγονόμετρο πλέον(κι όχι μόνο τώρα που έχουν μειωθεί σιγά- σιγά, αλλά από την αρχή , το 2014).
  • Επιχείρηση Μνήμων δεν την έχω διαβάσει, αλλά το σχέδιο δείχνει μεγαλειώδες, κι έχει ένα( καλούτσικο) 7/10 στο inducks. Πιθανολογώ ότι θα διαβάσετε κάτι καλό. Δημοσιεύθηκε στο Μίκυ Μάους 

          #107 της Καθημερινής.

Ο D' ippolito, συμμετείχε- όπως βλέπουμε- στις πιο σημαντικές ιστορίες του σύμπαντος του Double Duck. Σάς συμβουλεύω να του πάτε οπωσδήποτε κάποια από αυτές, κυρίως από τις πρώτες. Εν τω μεταξύ, έχουν τόσο καλή ροή και σενάριο, που πιστεύω θα αρέσουν και στους μη disneyκους. :)

                                                                                                                                       Καθημερινή                                                                         

 

  1. Το πιο τυχερό παπί του κόσμου είναι μια ιστορία, που δεν έχω διαβάσει, αλλά σύμφωνα με το inducks, είναι από τις καλύτερές του με βαθμό 7,2/10. Μόνο και μόνο γι' αυτό αξίζει να ρίξετε μια ματιά;). Στα ελληνικά, θα το βρείτε στο Μίκυ Μάους  #19.
  2. .Σε βαθύ λήθαργο αυτή σίγουρα είναι μια πολύ επιτυχημένη ιστορία. Ενώ δεν έχει μάγους, πράκτορες και διαστημικές... πάπιες, είναι ενδιαφέρουσα, αστεία σε αρκετά σημεία και δημοσιεύθηκε σε ένα τεύχος μαζί με άλλη μία ιστορία, γεγονός που 1) την καθιστά εύκολη στην ανάγνωσή της 2)είναι μια από τις ελάχιστες ιστορίες που καταλαμβάνουν( σχεδόν) ένα ολόκληρο τεύχος στη Β' περίοδο τουλάχιστον 3) λόγω αυτού του γεγονότος, θεωρώ ότι είναι ιδανική για signing.Στη χώρα μας, είδαμε ολόκληρη την ιστορία στο Μίκυ Μάους #112.
  3. Εξαφάνιση στο μετρό άλλη μία υπέροχη ιστορία με έντονο το στοιχείο του μυστηρίου. Είχε θυμάμαι αρκετά αφελή λύση, αλλά σίγουρα θα καλοπεράσετε διαβάζοντάς την. Προτείνεται ανεπιφύλακτα. Στην Ελλάδα δημοσιεύτηκε στο Μίκυ Μάους #115
  4. Στα χρόνια των πειρατών κλασική περίπτωση ιστορίας με ταξίδι στον χρόνο και συνάντηση με πειρατές. Την συγκεκριμένη μολαταύτα, την έχω ξεχωρίσει απ' όταν την διάβασα. Δεν ξέρω γιατί, αλλά μου είχε αφήσει θετικότατη εντύπωση! Αντικειμενικά, δε νομίζω ότι συγκρίνεται με τις περιπέτειες που δημοσίευσε ο Τερζόπουλος στα Μεγάλα Σήριαλ, , αλλά θα διασκεδάσετε διαβάζοντάς την.  Θα τη βρείτε στο Μίκυ Μάους #2438 και στα Editor's choice #7
  5. Η κατάκτηση του Ντόναλντ μια πολύ απλή ιστορία, μα συνάμα πολύ συγκινητική. Ο Ντόναλντ, κουρασμένος πια από την συνεχή γκρίνια της Νταίζη, ψυχραίνει τη στάση του απέναντί της. Η Νταίζυ λοιπόν, προσπαθεί να τον κερδίσει πίσω. Καλή ιστορία, με αρκετά γκαγκς  κι ανατροπή του κλασικού μοτίβου( ο Ντόναλντ προσπαθεί να επανορθώσει και να κερδίσει πάλι την Νταίζη). Μια τέτοια ιστορία, δεν θα μπορούσε να μην έχει μπει στο Μίννι, αλλά πιο εύκολα, θα βρεθεί στο Μίκυ Μάους #212.
  6. Πυραυλική ληστεία καλή ιστοριούλα, λίαν διασκεδαστική, δεν θα την έβαζα στη λίστα εάν δεν ήταν του( αγαπημένου) Cimino. Προτείνεται, μόνο εάν δεν έχετε καμία από τις παραπάνω ιστορίες. Βρίσκεται στο Μίκυ Μάους #248.
  7.  Μάρθα χωρίς Μέτρο, ενδιαφέρουσα ιστορία, στην οποία εμφανίζονται μόνο οι Χειροπόδαρος, Νταμάρης και Ο'Χάρα, από τους γνωστούς ήρωες.Δημοσιεύτηκε πολύ πρόσφατα(8/04/2022) στο Μίκη Μάους #408.
  8. Ζήτημα Εμπιστοσύνης καλή ιστορία, αρκετά κατώτερη από την προηγούμενη, αλλά δεν θα κακοπεράσετε διαβάζοντάς την. Δημοσιεύτηκε τον Μάιο που μας πέρασε στο Μίκυ Μάους #415. Στη θέση σας, δε θα ήταν η πρώτη μου επιλογή, αλλά εάν έχετε αυτό το τεύχος, μπορείτε άνετα να του το πάτε.
  9. Έχει κάνει έντεκα δουλειές για την DPW, όπως προείπα, οι οποίες πρέπει αν είναι να υπογραφούν μαζί(προσωπική άποψη). Δημοσιεύθηκαν όλες πέρυσι στο Μίκυ Μάους(Young Donald Duck/ Spookyzone αν θυμάστε), με εξαίρεση αυτή, η οποία δημοσιεύθηκε το 2018 εδώ και δε σας την προτείνω, καθώς περιτριγυρίζεται από άλλες πολύ καλύτερες και σίγουρα, "χάνεται" μέσα στις πολλές σελίδες του τόμου κι από αυτή, που όπως βλέπετε, δεν έχει δημοσιευθεί πουθενά...

Αυτά είχα να προτείνω εγώ. Τώρα, η Καθημερινή, μπορεί να βγάλει καμιά ιστορία του στο Μίκυ Μάους τώρα τον Σεπτέμβριο αν και χλωμό το κόβω. Θα δούμε. Επίσης, σε αυτό το Μίκυ Μάους, δημοσιεύθηκε ολόκληρη αυτή η σειρά μονοσέλιδων ιστοριών, σε σχέδιο και σενάριο του D' ippolito.Έχω το συγκεκριμένο τεύχος κι έχω να πω ότι δεν θα χαθεί ο κόσμος να μην του το πάτε, όμως πιστεύω ότι θα χαρεί να μάθει ότι αυτή η σειρά, έχει βγει πέρα από την Ιταλία( καθώς, πρόκειται για δική του δημιουργία).

 

Για ρίξτε μια ματιά στους παρακάτω συνδέσμους:

https://disney-comics.fandom.com/it/wiki/Francesco_D'Ippolito

https://www.lambiek.net/artists/d/d-ippolito_francesco.htm

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiVku-YtIH6AhXjSPEDHWGDC2MQFnoECA8QAQ&url=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ffrancesco.dippolito.102&usg=AOvVaw2B40DnmTjBf0tHLTsIsAR2

https://inducks.org/creator.php?c1=date&c=FDI

https://inducks.org/comp2.php?default_o=1&acceptUnsure=1&zgr=on&creat=FDI

Επίσης, στο ιταλικό φόρουμ papersera εδώ( παρακαλώ έναν ιταλομαθή, να μας πει τι λέει, επειδή εγώ δε βγάζω άκρη- είναι και 3:32 τα χαράματα...). Το βρήκα στο inducks και θεώρησα ότι είναι ενδιαφέρον.

Αυτά από εμένα προς το παρόν τουλάχιστον:beer:

Επεξεργασία από Θοδωρής Καραπάνος
  • Like 11
  • Respect 8
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25682
  • Group:  Members
  • Topic Count:  146
  • Content Count:  4227
  • Reputation:   26875
  • Achievement Points:  4273
  • Days Won:  10
  • With Us For:  4258 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Ωραίες προτάσεις. Βέβαια για μένα ξέχασες την καλύτερη (στην ουσία) του ιστορία σύμφωνα με το Inducks :) Πρόκειται για την ιστορία Το πιο Τυχερό Παπί του Κόσμου (Μίκυ Μάους Β΄ Περίοδος # 19) την οποία θα διάλεγα προσωπικά πρώτη να του πάω για υπογραφή. Επίσης, μπορείς αν θες να γράψεις στις ιστορίες με τους πολλούς σχεδιαστές ποιο μέρος συμμετείχε ο σχεδιαστής αν η ιστορία είναι σε πολλά διαφορετικά τεύχη (πχ στην ιστορία του Πράκτωρ Ντόναλντ Ντακ σχεδίασε το 4 μέρος που μπορεί κανείς να το βρει στο ΜΜ #2289)

 

Πάντως μπράβο . Ανέλυσες όλες τις επιλογές σου :beer:

Επεξεργασία από ΚΟΜΙΞ
  • Like 8
  • Ευχαριστώ 2
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  36975
  • Group:  Members
  • Topic Count:  40
  • Content Count:  2201
  • Reputation:   14137
  • Achievement Points:  2559
  • Days Won:  48
  • With Us For:  1206 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  15

On 7/9/2022 στο 10:50 ΜΜ, ΚΟΜΙΞ είπε:

Ωραίες προτάσεις. Βέβαια για μένα ξέχασες την καλύτερη (στην ουσία) του ιστορία σύμφωνα με το Inducks :) Πρόκειται για την ιστορία Το πιο Τυχερό Παπί του Κόσμου (Μίκυ Μάους Β΄ Περίοδος # 19) την οποία θα διάλεγα προσωπικά πρώτη να του πάω για υπογραφή. Επίσης, μπορείς αν θες να γράψεις στις ιστορίες με τους πολλούς σχεδιαστές ποιο μέρος συμμετείχε ο σχεδιαστής αν η ιστορία είναι σε πολλά διαφορετικά τεύχη (πχ στην ιστορία του Πράκτωρ Ντόναλντ Ντακ σχεδίασε το 4 μέρος που μπορεί κανείς να το βρει στο ΜΜ #2289)

 

Πάντως μπράβο . Ανέλυσες όλες τις επιλογές σου :beer:

Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Έκανα ένα :update: και έκανα ορισμένες αλλαγές- προσθήκες.:)

  • Like 2
  • Ευχαριστώ 1
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.