Μετάβαση στο περιεχόμενο

GIN TAMA[HIDEAKI SORACHI]


StefanosPap

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  38148
  • Group:  Members
  • Topic Count:  13
  • Content Count:  628
  • Reputation:   3247
  • Achievement Points:  651
  • Days Won:  1
  • With Us For:  886 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Gintamavol01cover.thumb.jpg.09528c89667e2c6ec5843f14d8ddc208.jpg

Εξώφυλλο του 1ου τόμου της σειράς

 

Σίγουρα όλοι παρατηρούμε ότι τα άτομα που κάνουν παρουσιάσεις, έχουν ένα στυλ με μια συγκεκριμένη δομή. Λόγω της σειράς που θέλω να παρουσιάσω αυτή την φορά, λέω να πειράξω λίγο το φορμάτ του πως τυπικά παρουσιάζω κάτι. Έτσι κι αλλιώς, κυρίως για manga κάνω παρουσιάσεις, οπότε πόσοι να τα διαβάζουν αυτά που γράφω;

 

ΓΙΑΤΙ ΤΟ GIN TAMA

 

1923178038_Gintama2.thumb.png.5fc1b20efd9e95531e5a25e624b9daac.png

 

Γιατί πρέπει να υπάρχει κάπου καταγεγραμμένη σαν σειρά και όχι να υπάρχουν μόνο 6 τυχαία αποτελέσματα στην αναζήτηση από το 2014 και πριν. Είναι η σειρά που όλοι όσοι ασχολούνται με τα manga κάπου θα την έχει πάρει το αυτί τους, αλλά ελάχιστοι θα την αγγίξουν. Όμως, η σπουδαιότητα της είναι τόσο μεγάλη όσο άλλων σειρών όπως το Naruto. Ή τουλάχιστον έτσι μας είπε κάποτε το TV Tokyo αναφέροντας ότι το πρώτο anime του Gintama ήταν υπεύθυνο για τις πολλές πωλήσεις που είχε η σειρά προς την μεριά της Αμερικής αντίστοιχης με του Naruto.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Ξεκινώντας από τα βασικά, η σειρά έχει ολοκληρωθεί μετά από 77 τόμους περνώντας από μια περίεργη διαδικασία κυκλοφορίας. Βέβαια ταίριαζε στο πνεύμα της σειράς ακόμα και αυτό το κομμάτι. Ξεκίνησε ως εβδομαδιαία σειρά στο Weekly Shōnen Jump της Shueisha από τον Δεκέμβρη του 2003 μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2018, μετά μεταφέρθηκε στο Jump Giga έχοντας μία κατά κάποιον τρόπο εποχική κυκλοφορία από τον Δεκέμβρη του 2018 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019 και ολοκληρώθηκε σε ειδική εφαρμογή με όνομα Gin Tama την περίοδο Μάιος - Ιούνιος 2019.

 

Για την anime προσαρμογή της σειράς έχουμε 367 επεισόδια και 3 ταινίες. Στην αρχή την παραγωγή ανέλαβε το στούντιο Sunrise ενώ στην συνέχεια ανέλαβε το στούντιο Bandai Namco Pictures.

 

ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΟΚΗ

 

Βρισκόμαστε στο Edo, το παλιό Tokyo, το οποίο έχει καταλάβει μία εξωγήινη φυλή με όνομα Amanto. Εμείς ακολουθούμε την ζωή του Gintoki Sakata, ενός samurai σε μια εποχή όπου δεν επιτρέπεται η κατοχή σπαθιών δημόσια. Οπότε ο Gintoki καλείται να κάνει δουλειές του ποδαριού ώστε να μπορεί να επιβιώσει.

 

Η πρώτη απάντηση στο τι είδος σειράς είναι το Gintama συνήθως είναι κωμωδία. Δεν είναι λάθος, αλλά με τα χρόνια δεν είναι μόνο αυτό. Πρόκειται για μια κωμωδία, με έντονα τα στοιχεία της παρωδίας, όπου στην πορεία του κατάφερε να προσθέσει και το δράμα. Σειρά με samurai δεν θα μπορούσε να μην έχει και δράση. Βέβαια, εφόσον μιλάμε για κωμωδία στην Ιαπωνία, χρειάζεται να μπει μια μεγάλη διευκρίνιση. Επειδή είναι κωμωδία, δεν σημαίνει ότι είναι για όλους. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα δουλέψει σε όλους και μάλιστα υπάρχουν κομμάτια της σειράς που ίσως να χρειάζεται μια προηγούμενη επαφή με την Ιαπωνική κουλτούρα. Για όποιον έχει ήδη καλή σχέση με τα manga και τα anime, είναι σίγουρο ότι θα καταλάβει αρκετές αναφορές, ειδικότερα όταν γίνονται σε άλλες σειρές της Shueisha όπως το One Piece και το Bleach. Προφανώς δεν θα μπορούσε να λείπει το κάφρικο χιούμορ που είναι αρκετά χαρακτηριστικό της σειράς. Για παράδειγμα το καλημέρα σας η σειρά ξεκινάει λέγοντας ότι η σειρά ονομάζεται Gintama από το Gin που σημαίνει Ασημένιος και το Tama που σημαίνει Ψυχή. Αλλά προσοχή μην τυχόν κατά λάθος γράψει Kin Tama γιατί σημαίνει... όρχεις!

 

Αυτό είναι το Gintama με πολύ λίγα λόγια και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αποτελεί σημαντικό κομμάτι της pop κουλτούρας που μας έφερε η χώρα του ανατέλοντος ηλίου.

 

Gintama.thumb.jpg.a73c8b79bd200a52ce2c04a8b75209d9.jpg

 

Quote

“If you have time to think of a beautiful end, then live beautifully until the end.”

 

-Gintoki Sakata

 

Επεξεργασία από StefanosPap
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.