Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΦΥΛΑΚΟΒΙΟΙ: ΣΤΟ ΚΕΛΙ 33


nikolas12

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Τίτλος:
ΦΥΛΑΚΟΒΙΟΙ: ΣΤΟ ΚΕΛΙ 33
Σενάριο/Kείμενα:
Olivaris, Γιώργος Κομιώτης
Σχέδιο:
Γιώργος Κομιώτης
Σχέδιο εξωφύλλου:
Γιώργος Κομιώτης
Εκδοτική:
Hμερ. έκδοσης:
15-04-2022
Εξώφυλλα:
1 + 1 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
1
Κατηγορία:
Αυτοτελές
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με μαλακό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Χιουμοριστικό
Μέγεθος:
17.0 x 24.0
Σελίδες:
44
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Χρωματισμός:
Γιώργος Κομιώτης
Προέλευση:
Ελληνική
ISBN:
978-618-86029-0-8
Ονομαστική τιμή:
8,90€

  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  383
  • Content Count:  3878
  • Reputation:   35245
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2051 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

STOKELI_0001.jpg  STOKELI_0001z.jpg

 

Σύνοψη από το οπισθόφυλλο:

 

Βασισμένο στην πολυβραβευμένη ταινία animation μικρού μήκους «Στο Γύψο» | Βασισμένo στους χαρακτήρες του Άκη Μελάχρη.

 

Μετά από μια αποτυχημένη ληστεία ο Μπρέιν, ο Λάκης και ο Στάνλεϊ επέστρεψαν στην ανακατασκευασμένη φυλακή έτοιμοι για διακοπές πληρωμένες από το κράτος, αλλά η τύχη τους τα έφερε αλλιώς και θα ζήσουν μια νύχτα γεμάτη χορό, κυνηγητό, γκουρμέ φαΐ και ξύλο στην προσπάθειά τους να σώσουν τον Πάδρε από τον νέο αρχηγό της φυλακής. Θα τα καταφέρουν να αποδράσουν από τη φυλακή ξανά; Θα τη βγάλει καθαρή ο Πάδρε; Αληθεύει ότι το φαΐ της φυλακής κάνει για δίαιτα χαμηλή σε νάτριο; Το πορτοκαλί λεπταίνει σαν χρώμα; Όλες οι ερωτήσεις σας θα απαντηθούν!

 

Σχολιασμός έκδοσης:

 

Ο Άκης Μελάχρης είναι ένας Έλληνας καρτουνίστας και το 2020 έβγαλε την ταινία του Στον Γύψο. Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της ταινίας εδώ. Η ταινία συμμετέχει από το 2020 σε πολλά φεστιβάλ κινηματογράφου και έχει κερδίσει βραβεία κοινού και όχι μόνο σε όλο τον κόσμο, από την Αθήνα και το Μπουτάν μέχρι την Καλιφόρνια και το Τορόντο.

 

unnamed.jpg

 

Πως κολλάει ένα ελληνικό animation με το κόμικ που παρουσιάζουμε σήμερα; Επειδή σε χαρακτήρες της ταινίας βασίζεται το κόμικ Στο Κελί 33. Κυκλοφορεί από τη νεοσύστατη Oops Comics που έχει προλάβει και έχει κάνει 2-3 πολύ δυνατές κυκλοφορίες πρόσφατα (και μία εξ αυτών θα παρουσιαστεί εντός του Ιουνίου) και ουσιαστικά είναι μια ιστορία της φυλακής με κύριο συστατικό το χιούμορ. Στο σενάριο συναντάμε τους Olivaris και Γιώργο Κομιώτη, ενώ το σχέδιο και το χρώμα το αναλαμβάνει ο Γιώργος Κομιώτης.

 

Πριν ξεκινήσει το κόμικ, έχουμε μία εισαγωγή στους χαρακτήρες μας και γνωρίζουμε ότι πρωταγωνιστές μας είναι η τριάδα των Μπρέιν, Λάκη και Στάνλεϊ. Ο πρώτος είναι αρχηγός της ομάδας, θεωρώντας τον εαυτό του έξυπνο, ενώ είναι γκαντέμης, ενώ ο Λάκης και ο ΣτάνλεΊ είναι οι πιο ελαφρόμυαλοι φίλοι του. Άλλοι χαρακτήρες είναι ο αρχιφύλακας Τζέιλ-αρ και ο βλάχος συνάδελφος του Φυσσίγκης, ο χαζούλης Διευθυντής της φυλακής και δύο μαφιόζοι που λύνουν και δένουν στη φυλακή, οι Δον Κορλεμόνε και Κλανελόνι.

 

Η όλη ιστορία αφορά την επιστροφή της τριάδας των πρωταγωνιστών μας στη φυλακή, αφού είχαν καταφέρει να αποδράσουν με αποτέλεσμα οι φύλακες να είναι έτοιμοι για μια καινούρια, οπότε να τους προσέχουν πολύ. Παράλληλα στη φυλακή ο Κλανελόνι έχει περιορίσει τον Κορλεμόνε και του έχει πάρει τα πλεονεκτήματα που έχαιρε ως Δον και μάλιστα διατάσσει να σκοτωθεί μέσα στο βράδυ. Η τριάδα σκέφτεται με ποιον τρόπο να αποδράσει και ο καλύτερος είναι μέσω της υπόγειας πόλης, ένα μέρος στα βάθη της φυλακής που έχει όλα τα κομφόρ.

 

Ο καλύτερος τρόπος να γίνει αυτό είναι να βρουν κάποιον που έχει πρόσβαση στην υπόγεια πόλη και αποφασίζουν αυτός να είναι ο Κορλεμόνε, χωρίς να ξέρουν ότι έχει επικηρυχθεί. Ο Κορλεμόνε επίσης είναι νωθρός και δεν κινείται, άρα πρέπει να τον κουβαλήσουν και έτσι ξεκινάει μια αχαλίνωτη περιπέτεια με τους τρεις πρωταγωνιστές να κυνηγιούνται από τους επίδοξους δολοφόνους του Κλανελόνι, προσπαθώντας να ξεφύγουν από την ατυχία τους και να καταφέρουν να αποδράσουν. Πολλή δράση, υπέροχο χιούμορ, άπειρα references και λογοπαίγνια και φυσικά σπασίματα του τέταρτου τοίχου μιας και η τριάδα γνωρίζει ότι πρωταγωνιστεί σε κόμικ.

 

Συνολικά ένα συμπαθέστατο τευχάκι με ωραίο χαρτί και καλή ποιότητα εξωφύλλου και ράχη και ενδιαφέροντες χαρακτήρες που θα ήθελα προσωπικά να ξαναδώ σε κάποια επόμενη ιστορία.

 

Ευχαριστούμε τον @ nikos99  για την παροχή του τεύχους.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.